فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:18 Issue: 72, 2010

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:18 Issue: 72, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/06/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد ناصحی، مرتضی پیری، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحه 1
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه انواع مختلف بتا کربولین ها در رژیم غذایی به مقدار بسیار زیاد وجود دارد، در این مطالعه اثر سیستم دوپامینی بر روی فراموشی القا شده با هارمان که نوعی بتا کربولین است، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    روش اجتنابی مهاری (غیر فعال) با مدل Step-Down برای بررسی حافظه در موش های کوچک آزمایشگاهی به کار گرفته شد.
    یافته ها
    تزریق درون صفاقی هارمان (5 و 10میلی گرم در کیلو گرم I.P) بلافاصله بعد از آموزش به صورت وابسته به دوز، تثبیت حافظه ی اجتنابی مهاری را در حیوان کاهش داد. به کار بردن آپومرفین (5/0 و 1 میلی گرم در کیلو گرم I.P) قبل از آزمون به تنهایی اثر بر روی فراخوانی حافظه ی اجتنابی مهاری نداشته، ولی منجر به بازگشت حافظه ی تخریب شده ناشی از تزریق بعد از آموزش هارمان گردید. به علاوه به کار بردن SCH23390 (025/0، 05/0 و 1 میلی گرم در کیلو گرم I.P) یا سولپیراید (5/12، 25 و 50 میلی گرم در کیلو گرم I.P) به تنهایی تاثیری بر روی یادآوری حافظه نداشت، در حالی که در حیواناتی که تثبیت حافظه در آن ها تحت تاثیر تزریق بعد از آموزش داروی هارمان تخریب شده بود، تزریق SCH23390 (05/0 و 1/0 میلی گرم در کیلو گرم I.P) و یا سولپیراید (25 و50 میلی گرم در کیلو گرم I.P) فراموشی القا شده با هارمان را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که احتمالا سیستم دوپامینرژیک در فراموشی القا شده توسط هارمان نقش دارد و ممکن است اثرات آن ها از طرق مختلف باشد.
    کلیدواژگان: هارمان، آپومرفین، SCH23390، سولپیراید، یادگیری اجتنابی مهاری، مدل Step، Down، موش کوچک آزمایشگاهی
  • نصرت الله ضرغامی، محمدجعفر ملکی، فریدون ممقانی، قربان محمد زاده، محمد پورحسن مقدم صفحه 13
    زمینه و هدف
    لپتین پپتیدی با وزن ملکولی 16 کیلودالتون است که با شاخص های آدیپوسیتی همبستگی قوی دارد. اما تاثیر آن بر روی پروفایل لیپیدی در انسان بحث برانگیز می باشد. بدین جهت، مطالعه ای با هدف ارتباط تغییرات سطح سرمی لپتین با پروفایل لیپید و شاخص های تن سنجی در زنان نرمال و با درجات مختلف چاقی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی توصیفی بر روی 149 زن سالم و غیر دیابتیک به ترتیب شامل33زن در گروه نرمال با kg/m2 9/24BMI< و 116 زن در گروه اضافه وزن و درجات مختلف چاقی با kg/m2 25 BMI>در محدوده ی سنی 15 تا 49 سال انجام گرفت. سطوح سرمی لپتین، گلوکز ناشتا و پروفایل لیپیدی (توتال کلسترول، تری گلیسیرید وHDL کلسترول) به ترتیب با روش های ایمنواسی با حساسیت بالا، گلوکز اکسیداز و آنزیماتیک اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    میانگین سطوح سرمی لپتین در زنان نرمال، اضافه وزن، چاق درجه 1، چاق درجه 2 و چاق درجه 3 به ترتیب (34/15، 78/32، 13/42، 22/43 و 23/45 نانو گرم بر میلی لیتر) بود. اختلاف میانگین لپتین سرم، پارامتر های پروفایل لیپیدی و تن سنجی بین گروه های مورد مطالعه از نظر آماری معنی دار بود (001/0>P). سطح سرمی لپتین همبستگی قوی و معنی داری با BMI داشت (05/0> Pو623/0=r). میزان لپتین همبستگی مثبت و معنی داری با غلظت گلوکز ناشتا (297/0 r=) و پروفایل لیپیدی [توتال کلسترول; TC 347/0=r)، تری گلیسیرید; TG 428/0=r) و LDL-کلسترول 367/0=)[r نشان داد (05/0>P). در حالی که همبستگی آن با غلظت سرمی HDL-C منفی و معنی دار بود (05/0>P و320/0- =r).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان داد که، سطوح سرمی لپتین همبستگی مثبت و قوی با شاخص های آدیپوسیتی و پروفایل لیپیدی داشته، میزان آن به طور معنی داری با درجات چاقی افزایش یافت.
    کلیدواژگان: لپتین، چاقی، شاخص های تن سنجی، پروفایل لیپید
  • فرهاد مرتضی زاده، محمدمحسن تقوی، منصوره موحدین، حمیدرضا جعفری نوه صفحه 25
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر کوشش هایی برای تکامل روش های جدید ناباوری در مردان صورت گرفته است، اما هنوز عقیم سازی مردان از طریق بستن لوله ها (وازکتومی) تنها روش قابل اعتماد می باشد. در مطالعه ی تجربی حاضر، اثرات تجویز تستوسترون توام با امواج فرا صوت در عقیم سازی موش های بالغ نر مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    28 موش سوری بالغ نر به شکل تصادفی به چهار گروه به ترتیب تقسیم شدند. گروه نرمال، گروه تستوسترون، گروه امواج فراصوت، گروه تستوسترون و امواج فراصوت. حیوانات به مدت شش هفته به ترتیب تحت تجویز نرمال سالین، تستوسترون، امواج فراصوت و تستوسترون همراه با امواج فراصوت قرار گرفتند. سپس زنده ماندن، تحرک و تعداد اسپرم ها ارزیابی شد. همچنین پارامترهای مورفومتریک شامل قطر لوله ها مطالعه شد.
    یافته ها
    تعداد اسپرم ها در گروه تستوسترون نسبت به گروه های کنترل اول و سوم کاهش معنی داری داشت (01/0P ≤). درصد زنده ماندن اسپرم در گروهی که تستوسترون را به تنهایی دریافت کردند، نسبت به دو گروه دیگر کاهش معنی داری دیده شد (001/0P ≤). تفاوت معنی داری در رابطه با درصد تحرک اسپرم مشاهده نشد. قطر لوله های اسپرم ساز و میانگین تعداد سلول های اسپرماتوگونی در گروه امواج فراصوت تغییر پیدا کرد. در این گروه به دلیل فشردگی بیشتر لوله های اسپرم ساز، تعداد سلول های بیشتری شمرده شد. ارتفاع اپی تلیوم در گروه تستوسترون کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که امواج فرا صوت در جذب تستوسترون تاثیری ندارد و تغییرات بافت شناسی ناشی از تابش امواج، بیشتر مکانیکی و یا حرارتی می باشد.
    کلیدواژگان: ناباروری، پارامترهای اسپرمی، تستوسترون، امواج فراصوت، لوله های اسپرم ساز
  • حسن احمدوند، محسن آنی، سیدعلی اصغر مشتاقی صفحه 34
    زمینه و هدف
    تکنیک EGS (Everted Gut Sac) به طور وسیع در ارزیابی انتقال و جذب روده ای در موش صحرایی استفاده می شود. فاکتورهای متعددی از قبیل pH و نوع حلال و غیره نقش مهمی در برداشت اسیدهای چرب توسط سلول های روده دارند. گزارشاتی نیز مبنی بر اثر تعداد زیادی از پارامترهای بیوشیمیایی مانند عناصر کمیاب بر انتقال اسیدهای چرب وجود دارد. در این مطالعه اثر تیتانیم بر انتقال اسید استئاریک بررسی گردید.
    روش بررسی
    ابتدا از روده ی کوچک موش صحرایی نژاد ویستار به مقدار کافی EGS تهیه گردید. سپس EGS تهیه شده در محلول انکوباسیون حاوی اسیداستئاریک در شرایط مختلف از نظر دما و غلظت های مختلف تیتانیم قرار گرفته، اسیداستئاریک انتقال یافته از غشای EGS به داخل به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری گردید. اطلاعات بدست آمده با آزمون من ویتنی ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان دادند که عواملی چون غلظت اسیداستئاریک، زمان انکوباسیون بر روی انتقال اسیداستئاریک از غشا مؤثر بوده است. بر اساس نتایج به دست آمده غلظت های 5/0، 1، 5/1و 10 میکرومولار تیتانیم در حضور کلرید سدیم به ترتیب باعث کاهش 2/32، 4/43، 5/54 و 5/61 درصد جذب اسیداستئاریک شدند. استفاده از غلظت های 5/0، 1، 5/1 و 10 میکرومولار تیتانیم در عدم حضور کلرید سدیم به ترتیب باعث کاهش 10، 5/19، 9/23 و 3/28 درصد جذب اسیداستئاریک گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که عواملی چون غلظت اسیداستئاریک، زمان انکوباسیون بر روی انتقال اسیداستئاریک از غشا مؤثر بود. بر اساس نتایج به دست آمده تیتانیم باعث کاهش جذب اسیداستئاریک از غشای آنتروسیت ها شده است. این نتیجه در مورد افرادی که در معرض غلظت های بالای این عنصر قرار می گیرند مهم بوده، باید همواره مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسیداستئاریک، تیتانیم، آنتروسیت
  • زهرا طیرانی نجاران، حیدر پارسایی، سید هادی موسوی * صفحه 42
    زمینه و هدف

    نوروپاتی از شایع ترین عوارض دیابت است که اعصاب حسی، اتونوم و حرکتی را درگیر می کند. هر چند مکانیسم های سلولی- ملکولی نوروپاتی دیابتی کاملا مشخص نگردیده اند، اما با این حال شواهدی از افزایش گونه های فعال اکسیژن (ROS) در ارتباط با این پدیده، وجود دارد. عصاره ی زعفران و بعضی از اجزای آن دارای اثرات آنتی اکسیدان می باشند. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین اثرات محافظت کننده ی احتمالی عصاره ی هیدروالکلی زعفران، در مرگ سلولی ناشی از گلوکز در سلول عصبی PC12 به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مناسب در مطالعات عصبی انجام گردید.

    روش بررسی

    سمیت سلولی به روش MTT بررسی شد. اندازه گیری گونه های فعال اکسیژن درون سلولی با استفاده از 2''،7''-دی کلرو فلورسئین دی استات (DCF-DA) در دستگاه فلوسیتومتری انجام گردید.

    یافته ها

    گلوکز توانست میزان بقای سلولی را به طور معنی داری کاهش دهد. سمیت گلوگز بر سلول های PC12 در حضور عصاره ی زعفران و گلوتاتیون کاهش یافت. گلوگز همچنین توانست میزان گونه های فعال اکسیژن درون سلولی را در سلول ها افزایش دهد که این افزایش در حضور زعفران و GSH کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    افزایش گونه های فعال اکسیژن یک مدیاتور احتمالی در سمیت ناشی از گلوگز در سلول های PC12 می باشد. همچنین زعفران با توجه به اثرات آنتی اکسیدان می تواند به عنوان یک ترکیب امید بخش در درمان نوروپاتی دیابتی در مطالعات حیوانی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: گلوکز، سلول PC12، سمیت سلولی، گونه های فعال اکسیژن، زعفران
  • ماهرخ دولتیان، اعظم حسن پور، رضا حشمت، حمید علوی مجد صفحه 52
    زمینه و هدف
    در کنار روش های دارویی تسکین درد زایمان، رفلکسولوژی به عنوان یکی از روش های غیردارویی تسکین درد، یک روش قدیمی و غیرتهاجمی است که تحقیقات کافی در زمینه ی تاثیر آن بر درد زایمان وجود ندارد، این تحقیق به منظور تعیین تاثیر رفلکسولوژی بر شدت درد زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران در سال 1387 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی سه گروهی بود که در آن 120 نفر زائو با حاملگی کم خطر، به طور تصادفی در سه گروه رفلکسولوژی، حمایت و مراقبت روتین قرار گرفتند. شدت درد به وسیله ی مقیاس درجه بندی عددی قبل از مداخله، بلافاصله بعد از مداخله و همچنین در دیلاتاسیون های 6 تا 7 و 8 تا10 سانتی متر تعیین گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    بین گروه های مورد مطالعه تفاوت آماری معنی داری به لحاظ متغیرهای مداخله گر وجود نداشت. در مقایسه ی بین سه گروه در گروه رفلکسولوژی شدت درد در هر سه مرحله ی دیلاتاسیونی اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0>p). ولی در مقایسه ی بین گروه حمایت و مراقبت روتین تنها در مرحله ی دیلاتاسیونی 4 تا 5 سانتی متر تفاوت آماری معنی دار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد رفلکسولوژی باعث کاهش شدت درد زایمان می شود. بنابراین می توان با آموزش این تکنیک ساده و راحت که جهت انجام، نیاز به نیروی تخصصی ندارد، به یک هدف عمده ی مامایی که همانا کاهش شدت درد زایمان است، دست یافت.
    کلیدواژگان: درد زایمان، رفلکسولوژی، نخست زا
  • سیدعلی نقی کاظمی، مهرداد بردبار حقیقی ثابت، حمیدرضا امیر مقدمی، نورالدین موسوی نسب صفحه 62
    زمینه و هدف
    استفاده مزمن از دارو های ضد صرع ممکن است استخوان و متابولیسم آن را به علت کمبود ویتامین D3تحت تاثیر قرار دهد. در این مطالعه تاثیر دوز های بالای ویتامین D3 خوراکی بر روی متابولیسم استخوان بررسی گردید.
    روش بررسی
    تعداد 56 کودک بالای 3 سال مبتلا به صرع که حداقل 6 ماه داروی ضد صرع مصرف کرده اند، وارد مطالعه شده، سطح سرمی فسفاتاز قلیایی، کلسیم، فسفر و ویتامین D3آن ها سنجیده شد. سپس به یک گروه یک قرص و به دو گروه دیگر به ترتیب دو و سه قرص 50 هزار واحدی ویتامین D خوراکی تجویز شد. سطح سرمی پارامترهای فوق دو ماه پس از تجویز ویتامینD3 خوراکی، مجددا سنجیده، با مقادیر قبلی مقایسه گردید.
    یافته ها
    بعد از تجویز ویتامین D3 کاهش ALP (001/0P<)، افزایشCa (01/0P<) و افزایش سطح Vit D3 سرم (001/0P<) قابل ملاحظه بود. بیشترین میزان افزایش سطح Vit D3 سرم در گروهی دیده شد که سه قرص ویتامین D دریافت کرده بودند (001/0P<)).
    نتیجه گیری
    کاهش سطح سرمی ویتامین D3 به دنبال مصرف طولانی مدت داروهای ضد صرع و افزایش آن به دنبال مصرف مکمل های ویتامین D، بیان گر آن است که می توان از این روش برای پیشگیری از عوارض زیان آور اسکلتی این داروها بهره برد.
    کلیدواژگان: صرع، فنوباربیتال، ویتامین D3
  • احمد رضا مبین، عباس زمانیان، محمود فرشچیان، اکرم انصار، آمنه یزدانفر صفحه 71
    زمینه و هدف
    آکنه ی رزاسه یک بیماری مزمن پوستی با علت ناشناخته می باشد. برخی مطالعات شیوع بالای هلیکوباکترپیلوری را در این بیماران گزارش داده اند اما هنوز این موضوع مورد بحث می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه ی سروپروالانس هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به آکنه ی رزاسه در مقایسه با افراد سالم بود.
    روش بررسی
    با طراحی یک مطالعه مورد شاهدی تعداد 30 بیمار و 60 فرد سالم وارد طرح شدند. سپس از هریک از افراد 5 سی سی خون گرفته شد و آنتی بادی IgG ضد هلیکوباکترپیلوری به روش الیزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 05/14± 8/45 و میانگین سنی گروه شاهد 3/12 ±4/41 سال بود. هفده نفر (7/56 درصد) از بیماران و 52 نفر (7/86 درصد) از گروه شاهد مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری بودند، به طوری که بررسی آماری تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان داد (002/0P=). اما میانگین سطح سرمی IgG ضد هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به آکنه رزاسه به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم بود (g/ml Respectively 50/23± 87/38 و 15/174±49/139) (005/0P=).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در بیماران دچار آکنه ی رزاسه علی رغم بالاتر بودن سطح سرمی آنتی بادی علیه هلیکوباکتر پیلوری، فراوانی ابتلا به این ارگانیسم در افراد سالم بیشتر از بیماران بود.
    کلیدواژگان: آکنه ی رزاسه، هلیکوباکتر پیلوری، IgG ضد هلیکوباکتر پیلوری
  • خدیجه حاجی میری، غلامرضا شریفی راد*، اکبر حسن زاده صفحه 77
    زمینه وهدف

    یکی از ضروریات انجام آموزش بهداشت دهان و دندان شیوع بالای بیماری های دندان به خصوص در کودکان است. رویکرد جدید، استفاده از مدل ها در آموزش می باشد. هدف از این پژوهش، تعیین تاثیر آموزش بر اساس الگوی باور سلامت بر بهداشت دهان و دندان و کاهش پلاک دندانی در کودکان 3تا6 ساله بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت نیمه تجربی بر روی 56 مادر دارای کودک 3تا6 ساله ی تحت پوشش مرکز بهداشتی درمانی شماره یک شهری زنجان، در دو گروه مداخله و شاهد، صورت گرفت. مداخله ی آموزشی بر اساس اجزای الگوی باور سلامت در مداخله انجام شد و عملکرد مادران بر اساس دفعات مسواک زدن و کمک در امر مسواک زدن به کودکان قبل و یک ماه بعد از مداخله سنجیده شد ودر نهایت پلاک دندان کودکان بر اساس شاخص پلاک Navy (NPI) به عنوان شاخص عملکرد مطلوب تعیین گردید.

    یافته ها

    نتایج آزمون آماری Tاختلاف معنی داری بین نمرات مادران در اجزای الگوی باور سلامت در دو گروه مداخله و شاهد، قبل و یک ماه بعد از مداخله ی آموزشی را نشان داد (001/0p<). همچنین تفاوت نمرات میزان پلاک دندان در دو گروه، در مرحله ی قبل و پس از آموزش با استفاده از آزمون آماری T معنی دار بود (001/0p<).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده با افزایش میزان حساسیت، شدت، منافع و موانع درک شده نسبت به بهداشت دهان و دندان، رفتارهای پیشگیری کننده بهداشت دهان و دندان نیز بهبود می یابد که کارایی مدل را در اموزش بهداشت دهان و دندان نشان می دهد.

    کلیدواژگان: الگوی باور سلامت، آموزش، پلاک دندانی، کودکان 3 تا 6ساله، مادران
  • صدرالله معتمد، سید نجات حسینی صفحه 87
    آپلازی کوتیس یک بیماری نادر مادرزادی است که به نقص لوکال پوست اطلاق می شود. شایع ترین محل درگیری Scalp می باشد. نوع پری اوریکولار آپلازی کوتیس فرم بسیار نادر آن می باشد. بیمار این گزارش از بدو تولد، آتروفی و Skin Tag در ناحیه ی پری اوریکولار چپ داشته است که بعد از بیوپسی دچار عدم بهبودی زخم جراحی شده است. در بررسی دقیق و انجام بیوپسی عمقی از ناحیه ی ضایعه و با توجه به وجود پوست آتروفیک تشخیص آپلازی کوتیس پری اوریکولار لوکال داده شد. برای هر بیمار با ضایعه ی پوستی آتروفیک تشخیص آپلازی کوتیس می تواند مطرح باشد. درمان اولیه شامل مراقبت و برداشتن اسکار یا فلاپ می باشد.
    کلیدواژگان: آپلازی کوتیس، آتروفی پوست پری اوریکولار، بیماری مادرزادی
|
  • Nasehi M., Piri M., Shahin M., Zarrindast Mr Page 1
    Background And Objective
    A number of β-carboline alkaloids such as harmane are naturally present in the human food chain. In the present study the involvement of dopaminergic system on harmane induced-amnesia was investigated.
    Materials And Methods
    One-trial step-down paradigm was used for the assessment of memory retention in adult male NMRI mice.
    Results
    Intraperitoneal (i.p.) administration of harmane (5 and 10 mg/kg) immediately after training, dose-dependently decreased memory formation. Administration of D1/D2 receptors agonist, apomorphine (0.5 and 1 mg/kg, i.p.) before testing by itself could not alter memory retrieval. On the other hand, in the animals in which memory formation was impaired due to harmane post-training administration, pre-test administration of apomorphine (0.5 and 1 mg/kg, i.p.) 24 hr after training in day’s test restored memory. Furthermore, administration of SCH23390 (0.025, 0.05 and 0.1 mg/kg, i.p.) or sulpiride (12.5, 25 and 50 mg/kg, i.p.) before testing by itself could not alter memory retrieval, respectively. On the other hand in the animals in which memory formation was impaired due to harmane post-training injection, pre-test administration of SCH23390 (0.05 and 0.1 mg/kg) or sulpiride (25, 50 mg/kg, i.p.) 24 hr after training in day’s test decreased hamane-induced amnesia.
    Conclusion
    These findings indicat the involvement of D1/D2 receptors in harmane induced-amnesia through different mechanism(s).
  • Zarghami N., Maleki Mj, Mamaghani F., Mohammadzadeh G., Pourhassan M. Page 13
    Background And Objective
    Leptin is a 16 KDa peptide which has a close correlation with adiposity. However, its effect on lipid profile is controversial in human. Therefore, this study was performed to investigate correlation between variations in serum leptin levels with lipid profile and anthropometric indices in women with different grades of obesity.
    Materials And Methods
    The current cross-sectional study was carried out on 149 healthy non-diabetic women, including 33 normal weight (BMI<24.9 kg/m2) and 116 women with different grades of obesity (BMI>25 kg/m2) with age range of 15-49 years, respectively. Serum levels of leptin, fasting blood glucose and lipid profile (total cholesterol, triglyceride and HDL-cholesterol) were measured using high-sensitive immunoassay, glucose oxidase and enzymatic methods, respectively.
    Results
    Mean serum leptin levels were 15.34, 32.78, 42.13, 43.22 and 45.23 ng/ml in normal, overweight, obese grade I, obese grade II, and obese grade III women, respectively. Difference in mean of leptin serum level, lipid profile, and anthropometric indices was statistically significant between different groups (p<0.001). Leptin Serum levels had significant correlation with BMI (p<0.05, r=0.623). In addition, it showed a direct significant correlation with levels of fasting blood glucose (r=0.297) and lipid profile [total cholesterol (r=0.347), triglyceride (r=0.428), and LDL-cholesterol (0.367)] (p<0.05). In contrast, it showed an indirect correlation with HDL-C serum levels (r= -0.320, p<0.05).
    Conclusion
    Results of the current study showed that leptin serum level has a close direct correlation with adiposity indices and lipid profile and its level increases significantly with increasing grades of obesity.
  • Morteza Zadeh F., Taghavi Mm, Movahhedein M., Jafari Naveh H. Page 25
    Background And Objective
    Efforts to develop new methods for a safe male contraceptive have been made during recent decades, but the most reliable method is still sterilization by vasectomy. In this experimental study, effects of administration of testosterone in combination with ultrasound on contraceptive male mice were studied.
    Materials And Methods
    28 mature male mice were randomly divided into the following groups: normal group, testosterone group, ultrasound group and testosterone-ultrasound group. Animals were injected with or exposed to normal saline, testosterone enanthate, ultrasound and testosterone enanthate in combination with ultrasound respectively for 6 weeks. After this period, viability, motility rate and number of sperms were assessed. The morphometric parameters such as tubular diameter were also studied.
    Results
    In the testosterone group, the number of sperms decreased significantly in comparison to the 1st and the 3rd groups (P ≤0.01). The percentage of sperm viability was significantly decreased in the testosterone group comparing to other two groups (P ≤0.001). In concern to the percentage of sperm motility, a significance difference was not observed. The diameter of seminiferous tubules and the number of spermatogonia were changed in ultrasound group. In this group, the compacted seminiferous tubules were seen, so the number of counted cells was increased. In the testosterone group, the epithelium height decreased significantly.
    Conclusion
    It seems that the ultrasound did not have effect on the absorption of testosterone and the histological changes resulting from ultrasound may be mechanical and thermal.
  • Ahmadvand H., Ani M., Moshtaghie Aa Page 34
    Background And Objective
    An everted intestinal sac (EGS) technique has been used to extensively estimate the transport and intestinal absorption in rats. Therefore, a number of factors such as pH and the nature of solvent may play an important role in fatty acid uptake by entrocytes. There are reports indicating that fatty acid transport is affected by many biochemical parameters including trace elements. In this study the effect of titanium on stearic acid transport was investigated.
    Materials And Methods
    Wistar male rats (200-250gr) were used for the experiments. Rats were killed, their intestine were removed and the jejunum parts were dissected. Everted gut sac was prepared from these parts. Sacs full of buffer were incubated in a medium containing stearic acid and titanium. Then the transported stearic acid inside the EGS was measured by spectrophotometer under different conditions of temperature and concentrations. Data was analyzed using SPSS software and Mann Whitney test.
    Results
    The results showed that titanium decreased fatty acid uptake by entrocytes in a dose dependent manner. Titanium concentrations of 0.5, 1, 1.5 and 10 micromoles in the presence of sodium chloride can decrease the uptake of stearic acid by 32.2%, 43.4%, 54.5% and 61.5%, respectively. Titanium concentrations of 0.5, 1, 1.5 and 10 micromoles in the absence of sodium chloride in medium could decrease the stearic acid by 10%, 19.5%, 23.9% and 28.3% respectively which is not very affective.
    Conclusion
    Stearic acid transport appeared to be a Na dependent process and titanium may exert its inhibitory effect by interfering with this system. Our results showed that the incubation time, stearic acid concentration and pH were effective on stearic acid transport. Titanium decreased stearic acid transport in Rat EGS. This should be considered seriously, especially in people exposed to titanium compounds for a long period.
  • Tayarani-Najaran Z., Parsaee H., Mousavi Sh Page 42
    Background And Objective

    Diabetic neuropathy is one of the most frequent complications of diabetes. Despite some studies, the exact mechanism of glucose neurotoxicity has not been fully elucidated. Increased reactive oxygen species (ROS) has been proposed as a possible mechanism. Crocus sativus L. (saffron) has been known as a source of antioxidants. Therefore, neuroprotective effect of saffron extract was studied in glucose-induced neurotoxicity, using PC12 cells as a suitable in vitro model of diabetic neuropathy.

    Materials And Methods

    Cell viability was quantitated by MTT assay. ROS was measured using DCF-DA by flow cytometry analysis.

    Results

    The result showed that glucose reduced the cell viability of PC12 cells. Saffron extract and GSH could decrease this toxicity. Glucose toxicity was consistent with increased ROS production which was reduced by saffron and GSH pre-treatment.

    Conclusion

    These results suggest that the glucose-induced cell toxicity could be mediated through the generation of ROS. Due to antioxidant effects of Saffron, it could be considered in diabetic neuropathy treatment in animal models.

  • Dolatian M., Hasanpour A., Heshmat R., Alavi Majd H Page 52
    Background And Objective
    labor pain management is one of the difficulties in most countries. Pharmacological methods for pain relief during labor has many side effects whereas reflexology as one of the non-pharmacological methods for pain relief, is an ancient and noninvasive technique, but there is not enough information on its effect on pain intensity of delivery. Therefore, this research was conducted to determine the effect of reflexology on pain intensity of labor on primeparous in Shahid Akbarabadi hospital in 2009.
    Materials And Methods
    A randomized clinical trial study was designed. A total of 120 parturient women with low risk pregnancy were randomly assigned into three groups. Each group received one of the following treatments: reflexology, support or routine care only. In all groups pregnant women asked to evaluate their severity of pain before and after the intervention and also in 6-7 and 8-10 cm of cervical dilatation. Data was collected through numerical pain scale.
    Results
    Confounding factors were equal in all three groups. Pain intensity in all three dilatation stages was significantly lower in reflexology group (p< 0.001), but comparison between the supported group and routine care group, severity of pain was lower in supported group just in 4-5 cm dilatation, but during 6-7 and 8-10cm of dilatation there was no significant difference between these two groups.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it seems that reflexology can decrease the pain intensity in first stage of labor.
  • Kazemi San, Bordbar M., Amirmoghaddami Hr, Mousavinasab N Page 62
    Background And Objective
    Chronic use of antiepileptic drugs may influence the bones and their mineral metabolism due to deficiency of vitamin D3. In this study we investigated the effect of high dose vitamin D3 on bones and their mineral metabolism.
    Materials And Methods
    Fifty six children older that 3 years old who were affected by epilepsy and had taken the antiepileptic drugs at least for 6 months were included in the study. Levels of alkaline phosphatase (ALP), calcium, phosphorus and vitamin D3 was measured. The patients were divided into three groups one group was provided with 1peril of 50000 units of vitamin D and the other two groups took 2 and 3 perils of vitamin D. Two months after prescription, serum level of the above parameters were measured and compared with the results before vitamin D prescription.
    Results
    After prescription of vitamin D3, decrease of ALP (p<0/001), increase of calcium (p=0/01) and increase level of vitamin D3 in serum (p<0/001) was observed. The highest increase in the serum level of vitamin D3 was observed in the group which had received 3 perils of vitamin D (p<0/0001).
    Conclusion
    Decrease in the serum level of vitamin D3 following long term use of antiepileptic drugs and its increase as a result of vitamin D supplementation suggests that this method of therapy can prevent the skeletal abnormalities due to side effects of these drugs.
  • Mobaien Ar, Zamanian A., Farshchian M., Ansar A., Yazdanfar A Page 71
    Background And Objective
    Acne rosacea is a chronic skin disease with unknown etiology. Some reports have suggested an increased prevalence of helicobacter (H) pylori infection in patients with acne rosacea but it is controversial. This study was designed to compare the prevalence of H pylori between the acne rosacea patients and the healthy control group.
    Materials And Methods
    This case-control study was performed on 30 patients with acne rosacea and 60 healthy individuals as a control group. 5 mL blood was taken from each person and anti-H pylori IgG was measured by enzyme-linked immunosorbent assay.
    Results
    Mean age was 45.8±14.05 years in acne rosacea patients and 41.4±12.3 years in control group. Seventeen (56.7%) of patients and fifty two (86.2%) of controls were infected by H pylori (P=0.002), but mean serum anti-H pylori IgG level was significantly higher in acne rosacea patients comparing to healthy control group (139.49±174.15 g/mL vs 38.87±23.50, P=0.005).
    Conclusion
    Despite increased mean serum anti-H pylori IgG levels in acne rosacea patients, H pylori was more prevalent in healthy control group, in this study.
  • Hajimiri Kh, Sharifirad Gh, Hasanzade A Page 77
    Background And Objective

    High prevalence of dental disease in children is one of the essential reasons for oral health education. Use of right and correct educational pattern is a new way in health service field. The aim of this study was to determine the effect of oral health education based on health belief model for preventing carries and dental plaque on mothers who had 3-6 year old children.

    Materials And Methods

    This quasi-experimental research was carried out on 56 mothers who had 3-6 year old children (28 women in control group and 28 in experimental group) in No 1 health center of Zanjan. The training was based on health belief model and certain behavior goals for about 60 minutes in 3 sessions. Mother's functions were evaluated based on helping to brush the children's teeth and the number of brushing at zero and one month after the intervention time points. Finally, dental plaque was assessed based on Navy dental plaque index. Data was collected once in the first stage (before the intervention) and then in the second stage (after the intervention).

    Results

    Mean score of all parts of health belief model in experimental group after educational intervention compared to before the intervention was increased significantly and also the mean score of all parts of health belief model was significantly increased after the intervention in experimental group comparing to control group.

    Conclusion

    The results of this survey showed that by increasing the score of health belief model parts including perceived susceptibility, perceived severity, perceived benefits and perceived barriers, the preventive actions of oral health is also increasing. Therefore, results of this survey confirm the efficacy of health belief model in education of oral health.

  • Motamed S., Hosseini Sn Page 87
    The term aplasia cutis is used to describe congenital localized defects of the skin. The most common site is scalp. The preauricular location is a rare form of aplasia cutis. The presented patient in this paper had skin tag and atrophy in preauricular region from after birth. Skin biopsy was performed, but surgical wound site was not healed. The results of precise investigation, deep biopsy and existence of localized skin atrophy guided to aplasia cutis diagnosis. Aplasia cutis could be recommended in every patient with skin atrophy. The treatments include protection, excision and skin graft or flap.