فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:20 Issue: 78, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/01/27
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رمضانلی عطایی، علی کرمی، رحیم سروری زنجانی، محمد کمال باقری صفحه 1
    زمینه و هدف
    انتروتوکسین D استافیلوکوکوس به عنوان یک سوپر آنتی ژن توسط نمونه های عفونی منابع انسانی و حیوانی تولید می گردد. هدف این تحقیق استاندارد سازی روش تشخیص استافیلوکوکوس تولید کننده ی انتروتوکسین D می باشد.
    روش بررسی
    روش PCR جهت تشخیصent D در استافیلوکوکوس آرئوس های جدا شده از نمونه های انسانی (310 سویه جدا شده) Set up گردید. محصول PCR خالص سازی و تعیین سکانس گردید. سکانس حاصل Blast گردید. همچنین، توانایی تولید انتروتوکسین D تمام سویه های ناقل ent D نیز با کیت الیزا بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، روش مولکولی PCR به خوبی Set up شده است. زیرا، در یک مرحله پرایمرهای مورد استفاده دو باند تکثیر نمودند، یکی در محدوده ی bp 1400 و دیگری در محدود ه ی bp 700 بود. هر دو باند از روی ژل جدا و تعیین سکانس شدند. مقایسه ی سکانس حاصل از باند bp 700 با سکانس ژن استاندارد موجود در بانک ژن انطباق 99 درصد نشان داد. نتایج حاکی از آن بود که ent D در محصول bp 700 قرار دارد. چنان که Multiple Alignment سکانس حاصل با سکانس ژن استاندارد مقایسه و تایید گردید. توکسین زایی سویه های ناقل ent D با آزمون الیزا تایید گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس اطلاعات موجود، در حال حاضر سویه های استافیلوکوکوس آرئوس کواگولاز مثبت در نمونه های بالینی مورد توجه قرار می گیرند. اما روشی جهت نشان دادن توانایی تولید انتروتوکسین ها از جمله انتروتوکسین D وجود ندارد. تحقیق حاضر روشی ساده و سریع جهت تایید توانایی توکسین زایی باکتری را ارایه و تشخیص سویه های تولید کننده ی انتروتوکسین D را استاندارد سازی نموده است.
    کلیدواژگان: استافیلوکوس آرئوس، ent D و PCR
  • عبدالرضا اسماعیل زاده، معصومه ا ابتکار*، علیرضا بیگلری، زهیر محمد حسن صفحه 13
    زمینه و هدف

    گلایوما شایع ترین تومور اولیه ی مغز انسان است. با وجود پیشرفت های بسیاری در درمان، تمام بیماران 6 تا 18 ماه پس از تشخیص می میرند. در گلایوما سیستم ایمنی در محل تومورسرکوب می شود. بنابراین نیاز به پژوهش در مکانیزم های سلولی و مولکولی به منظور انتخاب روش درمانی تازه و اثر بخش از جمله ایمونوتراپی یک ضرورت است. لذا طراحی مدل حیوانی مناسب قبل از هرگونه کار آزمایی بالینی برای رسیدن به این هدف لازم است.

    روش بررسی

    در این مطالعه، 15 موش ماده 6-8 هفته ی Balb/C از انستیتو پاستور- ایران تهیه گردید. از رده ی سلولی گلیومای موشی GL26 برای ایجاد تومور زیر جلدی آلوژنیک استفاده شد. پس از کشت سلول و بی هوش کردن موش، دوزهای مختلف به گروه های مجزا از موش ها تزریق شد و به گروه شاهد PBS استریل تزریق شد. رفتار و علایم بالینی به طور منظم کنترل کرده، پس از تولید تومور، آن را با جراحی برداشته، از نظر جنبه های ماکروسکوپی و میکروسکوپی ارزیابی نمودیم.

    یافته ها

    با تعداد بالای سلول تومور سریع القا شد. آتروفی و ضعف در موش مبتلا مشهود بود. در بررسی ماکروسکوپی، تومور نسبتا بزرگ، سفت و پر از خون مشاهده گردید. در آزمایش میکروسکوپی، تکثیر سلولی، میتوز، عروق فراوان و نکروز در محل تومور مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به محدودیت دسترسی به مدل های حیوانی سینژنیک گلیوما، طراحی مدل آلوژنیک زیر پوستی، اجازه می دهد تا به آسانی یک ارزیابی از اندازه و حجم تومور، بدون نیاز به قربانی کردن حیوان به دست آید. ایجاد این مدل امکان بررسی برخی از پارامترهای ایمونولوژیکی، آزمایش دارو های جدید درمانی و اکتشافات جدید در تحقیقات پایه در مورد گلایوما را برای اولین بار در ایران فراهم می کند.

    کلیدواژگان: ایمونوژنتیک، تومور مغز، گلایوما، GL26، زیرجلدی، مدل آلوژنیک، ایران
  • مریم فخرایی، وحید نجاتی، نوروز دلیرژ صفحه 23
    زمینه و هدف
    ترکیبات فلزات سنگین مانند وانادیوم، نیکل و کبالت می توانند در درمان برخی بیماری ها مفید باشند. گزارشات متعددی مبنی بر اثرات زیستی ترکیبات وانادیوم از قبیل اثرات شبه انسولینی و ضد فشارخون وجود دارد. همچنین مطالعات متعددی دررابطه با اثرات ضد سرطانی ترکیبات وانادیوم بر روی رده های مختلف سلولی شده است. هدف از این مطالعه ارزیابی نقش نوعی ترکیب شیف باز اکسو وانادیوم 1و3- دی آمینو پروپان وانادیوم (استیل استات) 3- متوکسی در ممانعت از تقسیمات سلولی و القای آپوپتوز بر روی رده ی سلولی 562K بود.
    روش بررسی
    با استفاده از روش رنگ سنجی (Assay MTT) مشاهده شد که میزان فعالیت حیاتی سلول های 562K وابسته به غلظت ترکیب وانادیوم مورد استفاده است، یعنی با افزایش غلظت این ترکیب تا 350 میگروگرم در میلی لیتر و به مدت 48 ساعت انکوباسیون در شرایط in vitro اثرات غیرسیتوتوکسیسیتی مشاهده شد. برای بررسی اینکه این ترکیب دارای اثرات ضدتوموری است، مطالعات بیشتری انجام شد. براساس اطلاعات حاصل از MTT غلظت های 150، 250و350 میکروگرم بر میلی لیتر از ترکیب وانادیوم مورد نظر انتخاب و به مدت 12، 24و 48 ساعت انکوبه گردید. نتایج حاصل از این یافته ها نشان داد که ترکیب وانادیوم در غلظت های غیرسیتوتوکسیسیتی دارای اثرات القای آپوپتوز و توقف چرخه ی سلولی در فاز 0/G1 G می باشد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آپوپتوز به وسیله ی فلوسایتومتری نشان دهنده ی القای آپوپتوز وابسته به غلظت و مدت زمان ترکیب وانادیوم مورد نظر در غلظت های غیرسیتوتوکسیسیتی بود. بیشترین درصد آپوپتوز 96/37 درصد در 48 ساعت انکوباسیون و در معرض 350 میکرو گرم در میلی لیتر از این ترکیب رخ داد. هم چنین نتایج حاصل از بررسی چرخه ی سلولی حاکی از توقف چرخه ی سلولی در فاز G0/G1 بود.
    نتیجه گیری
    شیف –باز وانادیوم سنتزی مورد مطالعه دارای اثرات ممانعت از تقسیمات سلولی و القای آپوپتوز بر روی رده ی سلولی 562K می باشد. بدین ترتیب به نظر می رسد که ترکیب یاد شده می تواند به عنوان کاندیدایی جهت یافتن داروهای ضد سرطانی جدید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: وانادیوم، 562K، روش رنگ سنجی، چرخه ی سلولی، آپوپتوز، فلوسایتومتری
  • حوریه خانی، محمد علی حسینپور فیضی*، ناصر پولادی، نادر چاپارزاده، وحید منتظری، پروین آذر فام صفحه 36
    زمینه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین بدخیمی در زنان جهان است. ژن سرکوبگر توموری P53 یکی از فراوان ترین ژن های تغییر یافته در سرطان های انسانی می باشد. ارزیابی دقیق جهش های ژن p53 در مبتلایان سرطان پستان می تواند در تشخیص، پیش آگهی یا درمان اهمیت داشته باشد.

    روش بررسی

    تعداد 102 نمونه ی توموری از بیماران سرطان پستان نژاد ترک منطقه ی آذربایجان شرقی، که طی سال های 86 تا 88 به بیمارستان های شهر تبریز مراجعه کرده بودند، جمع آوری و DNA آن ها استخراج شد. سپس ژن p53 از ابتدای اگزون 5 تا انتهای اگزون 6 تکثیر و توالی یابی گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه 18 تغییر مشاهده شد (64/17 درصد) که 7 مورد آن مربوط به پلی مورفیسم (86/6 درصد) و 11 مورد آن مربوط به جهش (78/10 درصد) می باشد. جهش های (ATG>AAG) 160 codon و (ATC>AAG) 163 codon که در اگزون 5 قرار گرفته اند، 2/18 درصد جهش ها را شامل شدند. همچنین 8/81 درصد جهش ها در اگزون 6 مشاهده شدند که شامل (CAT>AAT) 193codon، (ATC>TTC) 195 codon، (ATC>ACC) 195codon، (GAA>TAA) 198 codon، (TAT>TGT) 220 codon، (CGA>CTA) 213 codon و (CAT>CGT) 214 codon بود. در اینترون 5 تغییری مشاهده نشد و همه ی پلی مورفیسم ها در اگزون 6 و در نوکلئوتید 13399 شناسایی شدند. اکثر جهش های شناسایی شده در این مطالعه از نوع جهش بدمعنی (Missense) بودند که در دومین اتصال به DNA ژن P53 قرار گرفته بودند. این جهش ها منجر به تولید پروتئین جهش یافته ای می شود که دارای ساختار ناپایدار بوده، قابلیت اتصال به DNA آن تغییر یافته است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه اولین گزارش تغییرات ژن P53 در منطقه ی آذربایجان شرقی بود. نتایج ما جهش پذیری بالای اگزون 6 ژن p53 را در بیماران مورد مطالعه نشان داد و اینکه الگوی جهش ها متفاوت از سایر مناطق بود. ادامه ی بررسی ها می تواند تغییرات این ژن و نقش آن را در مبتلایان سرطان پستان بیشتر آشکار سازد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ژن P53، آذربایجان شرقی
  • زینب شیخ لو، مجتبی صلوتی*، زهره فرهمندکیا، ساناز مهمازی، علی عینلو صفحه 47
    زمینه و هدف

    از نانوذرات طلا در زمینه های زیادی مانند تشخیص و درمان سرطان، انتقال دارو و ژن و تشخیص DNA و پروتئین استفاده می شود. قارچ ها به علت توانائی شان در ترشح مقدار زیاد آنزیم، کاندیدای بسیار خوبی برای بیوسنتز نانوذرات هستند. هدف از تحقیق حاضر تولید زیستی نانوذرات طلا با استفاده از قارچ رایزوپوس اوریزا بود.

    روش بررسی

    نمونه برداری از خاک معدن مس اهر انجام شد. بیومس حاصل از قارچ های جداسازی شده با محلول HAuCl4 در شیکر انکوباتور به مدت 72 ساعت گرماگذاری شد و گونه های قادر به سنتز نانوذرات طلا شناسایی شدند. تولید نانو ذرات طلا با استفاده از اسپکتروفوتومتری UV-vis، تفرق اشعه ی ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) بررسی گردید.

    یافته ها

    در این تحقیق 8 نوع قارچ از خاک معدن جدا شد که از میان آن ها تنها قارچ رایزوپوس اوریزا قادر به سنتز نانوذرات طلا شد. تولید نانوذرات طلا با مشاهده ی تغییر رنگ محلول واکنش از زرد به ارغوانی و با ایجاد یک پیک مشخص در طول موج 540 نانومتر توسط اسپکتروفتومتری UV-vis تایید گردید. آنالیز XRD نانوذرات حاصل اثبات کرد که ذرات سنتز شده به صورت نانوکریستال های طلا می باشند. تصاویر تهیه شده به کمک میکروسکوپ الکترونی عبوری نشان داد که قارچ رایزوپوس اوریزا نانوذرات طلا را به صورت داخل سلولی و خارج سلولی به شکل های کروی و سه گوش و با مونودیسپرسیتی بالا سنتز می کند.

    نتیجه گیری

    قارچ رایزوپوس اوریزا قادر به سنتز نانو ذرات طلا به صورت داخل سلولی و خارج سلولی با اندازه ی 10 تا 70 نانومتر است. این روش می تواند به عنوان یک روش زیستی جایگزین روش های شیمیایی و فیزیکی جهت تولید نانو ذرات طلا مطرح شود.

    کلیدواژگان: نانوذرات طلا، سنتز بیولوژیکی، قارچ رایزوپوس اوریزا
  • هدا کاوسی، کورش کمالی، فرهاد غریب دوست* صفحه 57
    زمینه و هدف

    ویتامین د یک فاکتور مهم برای هموستاز کلسیم می باشد و تاثیر آن در تنظیم سیستم ایمنی و کاهش احتمال بروز بیماری های التهابی مطرح شده است. هدف مطالعه بررسی سطح ویتامین د در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید و ارتباط آن با فعالیت بیماری بود.

    روش بررسی

    مطالعه به صورت مقطعی با 135 بیمار که کرایتریای انجمن روماتولوژی آمریکا را داشتند، انجام شد. سطح سرمی ویتامین د کمتر از 30 نانو گرم در میلی لیتر به عنوان کمبود در نظر گرفته شد و مقادیر کمتر از 10 به عنوان کمبود شدید لحاظ گشت. فعالیت بیماری بر اساس DAS28 با استفاده از نرم افزار مربوطه محاسبه گردید. در این مطالعه از نتایج سطح ویتامین دو سن 224 مراجعه کننده آزمایشگاه مرکز روماتیسم ایران در تابستان سال 1389 که در نتایج آزمایشگاهی هیچ اختلال روماتیسمی نداشتند، به عنوان گروه کنترل تاریخی استفاده شد.

    یافته ها

    135 بیمار شامل 8/82 درصد خانم با میانگین سنی9/46 و طول مدت بیماری 3/9 سال وارد مطالعه شدند. میانگین DAS28، 47/3 بود. 113 بیمار DAS28 بالاتر از 6/2 که 2/5 درصد با DAS28 بالاتر از 1/5 و 4/50 درصد با DAS28 2/3 تا 1/5 و 6/28 درصد DAS28 6/2-2/3 داشتند. میانگین سطح ویتامین د 9/35 بود. 3/59 درصد بیماران سطح ویتامین کمتر از 30 نانو گرم در میلی لیتر داشتند که از این میزان 9/8 درصد سطح کمتر از 10 داشتند. ارتباط آماری معنی دار بین سطح ویتامین د با DAS28 مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    کمبود ویتامین د در بیماران آرتریت روماتویید شایع است اما این میزان بیشتر از کمبود مشاهده شده در افراد سالم نمی باشد. بین سطح ویتامین د با فعالیت بیماری ارتباطی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: ویتامین د، آرتریت روماتوئید، فعالیت بیماری، DAS28
  • سید مهدی حسن زاده، احمد فیاض*، علیرضا زواره، حسین خان احمد، علی رمضانی صفحه 65
    زمینه و هدف

    در این مطالعه توانایی سلول Vero برای رشد روی فیبراسل دیسک، و سه نوع ریز حامل(microcarrier) شامل سیتودکس-1 و سیتودکس-3 و سیگما سولوهیل در فلاسک های همزن دار با حجم 500 میلی لیتر حاوی محیط کشت سرم دار % Fetal Calf Serum (FCS))10 (DMEM+ و محیط کشت بدون سرم (VP-SFM) مورد مقایسه قرار گرفت. سپس تکثیر سویه ی فیکس ویروس هاری PV (Pasteur Virus) در سلول های رشد یافته در شرایط فوق به منظور تولید واکسن هاری بررسی و مقایسه شد.

    روش بررسی

    در فاز رشد از سامانه ی تعویض گامی محیط کشت (Stepwise Perfusion) استفاده شد و فاز تولید ویروس در سامانه ی ثابت (Batch) با استفاده از % Bovine Serum (BSA) Albumin2/0+ 199 Mبه عنوان محیط سرم دار و VP-SFM به عنوان محیط فاقد سرم انجام شد. مقدار ریز حامل استفاده شده بر حسب سطح (سانتی متر مربع) و تعداد سلول اولیه ی تلقیح شده به محیط کشت در آزمایش ها یکسان و به ترتیب برابر cm212000 و cells/cm2 12500تعیین گردید.

    یافته ها

    بیشترین تعداد سلول با استفاده از فیبراسل دیسک در محیط کشت DMEM برابر با cells/cm 106*7/0±1/7 در روز نهم به دست آمد در حالی که کمترین تعداد سلول با استفاده از سیتودکس-3 در محیط کشت VP-SFM برابر با cells/cm106*2/0±91/2 حاصل شد. بیشترین تیتر ویروس هاری برابر با Fluorescent Focus Unit (FFU)/ml 106*4/4±18/55 در محیط کشت VP-SFM حاوی فیبراسل دیسک و کمترین تیتر در محیط M199 حاوی سیتودکس-3 برابر FFU/ml 106*4/0±66/3 حاصل شد.

    نتیجه گیری

    در مجموع آزمایش ها فیبراسل دیسک بهتر از انواع ریز حامل رشد سلول ها را حمایت کرد و استفاده از DMEM برای رشد سلول و استفاده از VP-SFM برای تولید ویروس نتایج بهتری را نشان داد. واکسن تجربی تهیه شده با ویروس های جمع آوری شده از VP-SFM ایمنی زایی (Potency) قابل قبول معادل IU75/2 داشت. با توجه به نتایج این تحقیق و امکان تولید و روش ساده استفاده از فیبراسل دیسک، این حامل برای کشت سلول Vero و به منظور تکثیر ویروس هاری توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: ریزحامل، سیتودکس، فیبراسل دیسک، Vero، هاری
  • فاطمه فروزان فر، محمدرضا فاضل، علیرضا مروجی، غلام عباس موسوی، آزاده ابوالحسنی صفحه 79
    زمینه و هدف
    درد از فاکتورهای مهم تاثیرگذار بعد از بیهوشی در عمل های جراحی می باشد. گاباپنتین از داروهای ضد تشنج است که از طریق کانال های کلسیمی وابسته به ولتاژ اثرات خود را اعمال می نماید در بعضی مطالعات اخیر، گاباپنتین در کاهش درد بعد از عمل و میزان مورفین مصرفی در اعمال جراحی ماستکتومی و هیسترکتومی موثر شناخته شده است. هدف مطالعه ی حاضر، تعیین اثر گاباپنتین بر درد بعد از عمل جراحی هیسترکتومی شکمی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 50 خانم با سن 35 تا 50 سال کاندید عمل جراحی هیسترکتومی مراجعه کننده به زایشگاه شبیه خوانی در سال 1389 وارد مطالعه شدند. این بیماران به صورت تصادفی به دو گروه 25 نفره تقسیم شدند. 25 بیمار گروه اول1200 میلی گرم کپسول گاباپنتین یک ساعت قبل از عمل جراحی دریافت کردند و بیماران گروه دوم پلاسبو دریافت نمودند. میزان مورفین مصرفی، شدت درد در ساعت های 2، 6، 12 و 24 بعد از عمل اندازه گیری و ثبت گردید.
    یافته ها
    دو گروه از لحاظ میانگین سن، میانگین طول مدت جراحی و بی هوشی تفاوت معنی داری نداشتند. مقایسه ی شدت درد در دو گروه نشان داد میانگین شدت درد در ساعت های 2، 6، 12 و 24 در گروه گاباپنتین به صورت معنی داری کمتر از گروه پلاسبو بود (0001/0P<). میزان مورفین مصرفی در گروه گاباپنتین کمتر از گروه پلاسبو بوده است (0001/0P<). اولین زمان شروع حرکت در بیماران بعد از عمل گروه گاباپنتین کوتاه تر از بیماران گروه پلاسبو بود (002/0=P).
    نتیجه گیری
    مصرف گاباپنتین قبل از جراحی می تواند باعث کاهش درد بعد از عمل شده، میزان مورفین مصرفی را به مراتب کاهش دهد
    کلیدواژگان: گاباپنتین، درد بعد از عمل، هیسترکتومی، مورفین
  • الهام قنواتی، محمود کاظمی، جواد صالحی صفحه 90
    زمینه و هدف
    به نظر می رسد تحصیل در رشته ی پزشکی از سایر رشته های تحصیلی وجهی متمایز داشته باشد و آن هم میزان استرس (فشار محیطی و روانی یا فیزیکی) زیادتر این رشته است که منحصر به فرد و ویژه ی این رشته است. لذا این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ی آسیب های روانی دانشجویان پزشکی و غیر پزشکی در مقاطع مختلف تحصیلی انجام شد.
    روش بررسی
    نمونه ی مورد بررسی 212 نفر از دانشجویان رشته ی پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 89-88 بودند که به صورت سرشماری انتخاب شدند و با چک لیست (90SCL) و پرسشنامه ی مشخصات دموگرافیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. این تحقیق از نوع علی- مقایسه ای بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (کروسکال والیس و U من ویتنی) استفاده شد.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل داده ها نتایج نشان داد که هم در شاخص کلی (GSI) و هم در خرده مقیاس های آزمون 90SCL (به جز جسمانی سازی، اضطراب و خصومت 05/0< α)، بین سه گروه از دانشجویان مقاطع پزشکی تفاوت معنی داری وجود داشت که تمامی این تفاوت ها در سطح 01/0>P (بجز ترس مرضی 05/0 >α) معنی دار بود. در مقاطع بالاتر نمره ی سلامت روانی دانشجویان بهبود قابل ملاحظه ای داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، می توان نتیجه گرفت که تحصیل در رشته ی پزشکی با نظر به ماهیت استرس زایی آن، نمی تواند به عنوان یک عامل در به خطر افتادن سلامت روانی دانشجویان موثر باشد. زیرا که نتایج تحقیق حاکی از آن است که دانشجویان در مقاطع بالاتر از سلامت روانی مطلوب تری برخوردارند.
    کلیدواژگان: آسیب روانی، دانشجویان پزشکی، دانشجویان غیر پزشکی
  • امیر واحدیان عظیمی، مصطفی صادقی، علی موافق، رحیم سروری زنجانی، داود حسنی، امیر رضا صالح مقدم، محمد باقر کشافی صفحه 100
    زمینه و هدف
    استرس و موقعیت های استرس زا می توانند سبب ایجاد بیماری های کشنده ای همانند بیماری های عروق کرونر و پر فشار خون شوند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین میزان استرس درک شده با خصویات پنج گانه بیماری قلبی در بیماران مبتلا به آنفارکتوس میوکارد می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی توصیفی تحلیلی که در فاصله ی اردیبهشت ماه 1383 تا ابتدای مهرماه 1387 انجام شد، 3200 نفر از بیماران مبتلا به آنفارکتوس قلبی بستری در بخش قلب بیمارستان های قایم (عج) و امام رضا (ع) مشهد به روش نمونه گیری غیر احتمالی و در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک، فرم مخصوص ثبت یافته های آزمایشگاهی و تغییرات نواری و پرسشنامه ی استرس درک شده استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که 35 درصد از نمونه ها از استرس متوسط و 65 درصد از استرس شدید رنج می بردند. همچنین یافته ها نشان داد که میانگین سطح استرس در رده های مختلف متغیرهایی همچون جنس، تحصیلات، ابتلا به فشار خون، سابقه ی ابتلا به فشار خون، ابتلا به افسردگی، مصرف سیگار، ورزش کردن، شغل، سطح در آمد، محل زندگی و سابقه ی فامیلی ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب دارای تفاوت معنی داری با یکدیگر می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان استرس درک شده در بیماران مبتلا به آنفارکتوس میوکارد، تدوین و اجرای اقداماتی در راستای تعیین عوامل استرس زا و کاهش یا رفع آن ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: شدت استرس درک شده، بیماری قلبی و عروقی، انفارکتوس میوکارد، خصوصیات پنج گانه بیماری قلبی
  • میترا کیانی، مهناز افشین جو، محمدحسین پور معماری، کوروش امینی صفحه 113
    زمینه و هدف
    تفکر انتقادی در واقع فرآیند تفکری است که شالوده و اساس حل مساله و تصمیم گیری بالینی است. این فرآیند یکی از ملزومات عملکرد حرفه ای پرستاران بشمار می آید. پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه تفکر انتقادی و عوامل زمینه ساز آن در میان دانشجویان پرستاری و پرستاران شاغل انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقایسه ای است که در کل 100 نفر به روش نمونه گیری آسان از جامعه دانشجویان پرستاری (50 نفر) و پرستاران شاغل (50 نفر) در بیمارستان های آموزشی شهر زنجان انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها، آزمون بررسی مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم B و آزمون بررسی عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی کالیفرنیا بود. داده ها با استفاده از آزمون T-test و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات بدست آمده از آزمون مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری (02/9) و شاغلین (68/12) بود، که با استفاده از آزمون t مستقل تفاوت معنی داری بین دو گروه (002/0P=) مشاهده گردید. اما در میانگین نمرات آزمون عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی بین دانشجویان و پرستاران شاغل اختلاف معنی داری (47/0.P=) وجود نداشت. بین نمرات کل آزمون مهارت تفکر انتقادی و نمرات کل آزمون عوامل زمینه ساز همبستگی معنی داری دیده نشد (071/0 r=).
    نتیجه گیری
    کسب مهارت و تجربه در محیط بیمارستانی احتمالا می تواند در میزان مهارت تفکر انتقادی پرستاران تاثیر گذار باشد و از طرف دیگر با توجه به اینکه هیچکدام از دو گروه موفق به کسب حداقل نمره استاندارد در هر دو آزمون نشده اند، می توان بر لزوم بازنگری در استراتژی های آموزشی فعلی و به کارگیری روش های مدیریتی با مشارکت فعال پرستاران تاکید کرد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، عوامل زمینه ساز، پرستاری، حل مساله، تصمیم گیری بالینی
  • مریم جامه شورانی، رضا اقدام ضمیری، مینوش مقیمی صفحه 123
    سرطان معده یکی از شایع ترین بدخیمی ها در سراسر جهان است که می تواند به مناطق بسیاری گسترش یابد؛ شایع ترین آن ها کبد، ریه، استخوان و غدد آدرنال است. متاستاز پوست در سرطان معده بسیار نادر است و معمولا بعد از تشخیص اولیه اتفاق می افتد. گزارش مورد آقای 65 ساله ای با تشخیص آدنوکارسینوم معده بود. در حین درمان ضایعات پوستی به وجود آمد که در نمونه برداری ضایعات پوستی و متاستازهای ناشی از سرطان اولیه ی بیمار گزارش شد که علی رغم پاسخ خوب سیستمیک به شیمی درمانی این ضایعات در حال پیشرفت باقی ماند. متاستاز پوستی پروگنوز بد بیماری را نشان می دهد و نشان دهنده ی انتشار وسیع بیماری است.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوم معده، متاستاز پوستی، پیش اگهی بد
|
  • Ataee R., Karami A., Sorouri Zanjani R., Bagheri M. Page 1
    Background And Objectives
    Staphylococcal enterotoxin D as a supper antigen is produced by infected samples of human and animal sources. The aim of this study was to standardize the detection methods for the Staphylococcus strain producing enterotoxin D.
    Materials And Methods
    A PCR method was set up for detection of enterotoxin D gene (ent D) in Staphylococcus aureus samplesisolated from the human subjects (310 strains isolated from clinical samples). The specific PCR-product (a band about 700 bp) was purified and sent off for DNA sequencing. Blast analysis showed a 99% identity with the standard gene sequence from Genebank. The ability to produce enterotoxin D by all strains carrying ent D was analyzed by using an ELISA kit.
    Results
    The results of this study show that the PCR method has been well set up. There were two PCR products obtained by the primer pair, one at 700 bp and another at 1400 bp. Both bands were gel purified and sent for DNA sequencing. The results, based on the alignment with the standard ent D sequences from GenBank, suggest that ent D is contained within the 700-bp product. Production of the entrotoxin D in the positive strains was confirmed by ELISA.
    Conclusion
    Based on the available information, coagulase positive Staphylococcus aureus strains are recorded in clinical samples. However, there is no routine method available to analyze the ability of the bacterial strains for producingtoxins including enterotoxin D. This study represents a simple, fast, and standard method for verification of the bacteria enterotoxin D and the strains producing it.
  • Esmaeilzadeh Ar, Ebtekar M., Bagheri Ar, Hassan Zm Page 13
    Background And Objective

    Glioma is the most common primary brain tumor. Despite many advances in treatment, all patients die within 6 to 18 months after diagnosis. In the cases of glioma, the immune system is suppressed in a local fashion. Therefore, unveiling the cellular and molecular mechanisms involved, with the aim of obtaining an appropriate new treatment is a priority. Designing an appropriate animal model is necessary before any clinical trials.

    Material and Methods

    In this study, we prepared fifteen 6-8 week-old female mice (Balb/C) from the Pasteur institute, Tehran,and also selected the mouse glioma cell line GL26 to induce a allogeneic subcutaneous tumor. After culturing the cell and anesthetization of the mice, we injected different cell doses into distinct groups of mice. Sterile PBS was injected into the control group. Animal behavior and clinical symptoms were regularly followed and recorded, and after tumor induction, it was surgically removed and evaluated in terms of macroscopic and microscopic characteristics.

    Results

    The tumor was induced more quickly with higher number of GL26 cells in mice. Atrophy and weakness was observed in the affected animals. In macroscopic examination, the tumor was relatively large, thick and full of blood. Moreover, in microscopic examination, cell proliferation, mitosis, abundant vessels, and tumor necrosis were observed.

    Conclusion

    Regarding the limitations of a glioma syngeneic animal model, establishment of an allogeneic subcutaneous model, allows an easy evaluation of the size and volume of the tumor, without a requirement for sacrificing the animal. This model has the potential to provide opportunities for research on some immunological parameters, the testing of new therapeutic agents, and new discoveries in basic research, concerning glioma, for the first time in Iran.

  • Fakhraei M., Nejaty V., Dalirazh N Page 23
    Background And Objective
    Compounds of heavy metals such as vanadium, nickel, and cobalt can be useful in treatment of many diseases. There are several reports on the biological effects of vanadium compounds including insulin-like action and reduction of hypertension. A number of studies on vanadium have shown its promising ability to inhibit cancers in a variety of malignant cell lines. The goal of this study was to examine the anti-proliferative and apoptosis-inducing characteristics of some newly synthesized shifft-based vanadium (VOLComplex:C19H20N2O5V) on K562 leukemia cells.
    Materials And Methods
    The MTT results show that the K562 cells viability is sensitive to the Vol complex in a concentration dependent manner. It was evident that the VOL complexe, up to a dose of 350 µg/ml, were non-cytotoxic in vitro after 48 hours of incubation time. In order to investigate if the Vol complexe have just anticancer effect, we designed further studies with non-cytotoxic doses of the complex. Based on the cell viability data, the concentrations of 150, 250, and 350 µg/ml of the VOL complexe were selected to treat the K562 cells for 12, 24, and 48 hr to induce apoptosis.
    Results
    The results of apoptosis analysis and flow cytometric examination show that exposure of the K562 cells to non-cytotoxic dosses of the VOL complex leads to induction of apoptosis in a dose- and time-dependent manner. The highest level of apoptosis (37.96%) occurred after 48 hr of treatment in response to 350 µg/ml of the Vol complex. Moreover, the cell cycle analysis shows that the VOL complex induces a G0/G1 arrest.
    Conclusion
    Our findings indicate that the Vol complex, even at a non-cytotoxic dose, has an apoptosis inducing effect, and that it is capable of arresting the affected cells in the G0/G1 phase of the cell cycle. Taken together, based on their role on induction of apoptosis and cell cycle arrest, VOL complexes may have the potential for being included in an anti-cancer drug discovery program in the near future.
  • Khani H., Hosseinpourefeizi M., Pouladi N., Chaparzadeh N., Montazeri V., Azarfam M. Page 36
    Background And Objectives

    Breast cancer (BC) is the most common invasive malignancy affecting women worldwide. The tumor-suppressor P53 gene (P53) is frequently mutated in breast tumors. To use P53 as a target for therapy, it is important to accurately assess p53 mutation status in tumor samples.

    Materials And Methods

    A total of 102 tumor samples were collected from breast cancer patients referred to Tabriz hospitals between the 2007-2009 period. DNA was extracted by Proteinase K– Isopropanol method and then performed amplification and sequencing of P53 from exons 5 and 6.

    Results

    Mutations in the P53 gene were detected in 17.6% of the patients. Including 7 polymorphisms (6.68%) and 11 mutations (10.78%). Overall, 18.2% of the mutations were found in codons 160 (ATG>AAG) and 163 (ATC>AAG) in exon 5. Also 81.8% of the mutations observed in exon 6: codon 193(CAT>AAT), codon195 (ATC>TTC), codon 195 (ATC>AAC), codon 198(GAA>TAA), codon 220 (TAT>TGT), codon 213 (CGA>CTA), and codon 214 (CAT>CG). No alteration observed in intron5 and all of polymorphism detected in 13399A>G nucleotide of exon 6. The majority of detected mutations are missense that located on DNA-binding domain of P53. This type of mutation usually leads to the production of a mutant protein with a compromised structure and altered DNA-binding capacity.

    Conclusion

    This is the first report of its kind from the East Azarbaijan region. Our results indicate a rather high frequency of exon 6 mutations in P53 among patients with breast cancer. Furthermore, the mutation pattern appears differs from other regions. However, further studies are needed to determine the role of P53 mutations in breast cancer development.

  • Sheikhlou Z., Salouti M., Farahmandkia Z., Mahmazi S., Einlou A. Page 47
    Background And Objectives

    Gold nanoparticles have found many applications in cancer diagnosis and therapy, drug and gene delivery and DNA and protein characterizations. Fungi are extremely good candidates in the synthesis of metal nanoparticles because of their ability to secrete large amounts of enzymes. The aim of this study was biosynthesis of gold nanoparticles by a fungus.

    Materials And Methods

    The sampling was performed from the Ahar copper mine. The biomasses of isolated fungi were incubated with HAuCl4 solution in a shaker-incubator for 72 hr, and the strains that were able to produce gold nanoparticles were identified. The production of gold nanoparticles was studied with UV-vis spectroscopy, X-ray diffraction (XRD) and transmission electron microscopy (TEM).

    Results

    Among the eight types of fungi that were isolated from the Ahar copper mine, only Rhizopus oryza was able to synthesize gold nanoparticles. The synthesis of gold nanoparticles was confirmed by observing the characteristic peak at 540 nm using UV-vis spectroscopy. The XRD analysis confirmed that the produced gold nanoparticles are in the form of nanocrystaline. Transmission electron microscopy images showed that Rhizopus oryza produces gold nanoparticles with good monodispersity in spherical and trigonal shapes both intra- and extracellularly.

    Conclusion

    Fungus Rhizopus oryza is able to produce gold nanoparticles in the size range of 10-70 nm. This biologic method has the potential to replace chemical and physical methods currently used for gold nanoparticles production.

  • Kavoodi H., Kamali K., Gharibdoost F. Page 57
    Background And Objective

    Vitamin D is an important factor for calcium hemostasis, and it is responsible for immune system regulation and lowering the risk of inflammatory disease. The aim of this descriptive study was to evaluate the vitamin D level in patients with rheumatoid arthritis (RA) and analyze its possible relation with the severity or the disease.

    Materials And Methods

    This cross sectional study was performed on 135 patients who met the criteria for rheumatoid arthritis. Data on vitamin D levels from 224 people whom were referred to the Iranian Rheumatism Center laboratory but had turned negative for RA was used as control. Vitamin D levels lower than 30 ng/ml wereconsidered as deficiency, and levels lower than 10 ng/ml were characterized as severe deficiency. Disease status was measured by DAS28 and calculated using the related software.

    Results

    The majority of the patients (82.8%) were female. The mean age of the patients, whom included an 82.8% female participants, was 46.9 years, with a mean disease duration of 9.3 years. The average DAS28 was calculated as 3.47, with an average vitamin D level at 35.9 ng/ml. Vitamin D deficiency and severe deficiency were seen in 59.3% and 8.9% of the patients, respectively. We found no significant relation between the vitamin D levels and disease status.

    Conclusion

    Vitamin D deficiency is common in patients with rheumatoid arthritis but it is does not appear to have a significant relation to the disease status/severity.

  • Hassanzadeh Sm, Fayaz A., Zavareh A., Khanahmad H., Ramazani A. Page 65
    Background And Objectives

    In this study, capability of Vero cells for growth on FibraCel disks were compared on 3 kinds of microcarriers including Cytodex-1, Cutodex-3, and Sigma Solohill in 500 ml Spinner flasks in both serum contained medium (DMEM+10% Fetal Calf Serum, FCS) and serum-free medium (VP-SFM). The propagation of fixed PV (Pasteur Virus) strain of rabies in Vero cells, for production of rabies vaccine, grown under the above conditions were studied and compared.

    Materials And Methods

    Stepwise perfusion mode in growth phase and batch mode were applied in the virus production step by the use of M199 +0.2% Bovine Serum Albumin (BSA) and VP-SFM as serum containing and serum-free media, respectively. The available surface area provided by the carriers, and primary cell density in the experiments were assumed the same (about 12,000 cm2 and 12,500 cells/cm2, respectively).

    Results

    The highest cell density was achieved on FibraCel disks in DMEM equal to 7.1 ±0.7×106 cells /ml on day 9, while the lowest cell density was obtianed on Cytodex-3 in VP-SFM equal to 2.91 ±0.2×106 cells/ml. The highest virus titer (55.18 ±4.4×106 Fluorescent Focus Unit,FFU/ml) was gained in VP-SFM containing FibraCel disks, and the lowest titer (3.66 ±0.4 ×106 FFU/ml) was resulted on Cytodex-3 in M199.

    Conclusion

    In these experiments, FibraCel disks supported the growth of Vero cells better than the microcarriers, and the use of DMEM for propagation of Vero cells and VP-SFM for proliferation of rabies virus showed better results. The experimental vaccine prepared by collected virus from VP-SFM has an acceptable potency of 2.75 IU. Based on these results and to the relative ease for making FibraCel disks, we recommend the use of this carrier for propagation of Vero cells and production of rabies virus.

  • Øforoozanfard F., Fazel Mr, Moraveji Ar, Moosavi Gha, Abolhasani A. Page 79
    Background And Objective
    Post operative pain is one of the important factors affecting recovery from surgery and anesthesia. Gabapentin is used as an anticonvulsant drug that acts through voltage-dependent calcium channels. In some recent studies, oral gabapentin has been reported to reduce post operative pain and morphin consumption following mastectomy and hysterectomy. The aim of the present study was to determine the effect of gabapentin on postoperative pain after abdominal hysterectomy.
    Material And Methods
    In a double-blinded clinical trial design, 50 women aged 35- 50 years old, whom were candidate for hysterectomy referred to Shabih Khani Hospital in 1389, were signed up for the study. Patients received randomly either oral gabapentin 1200 or placebo 1 hr prior to the surgery. Pain was assessed on a visual analogue scale (VAS) at 2, 6, 12, and 24 hr intervals after the operation. Morphine consumption and drug-induced complications such as nausea and vomiting were recorded and compared between the two groups.
    Results
    Factors including age, mean operative time, mean anesthesia time, and BMI were not significantly different between the test and control groups. However, the mean pain scores at 2, 6, 12, and 24 hr after operation were significantly lower in the gabapentin group in comparison to the controls (P<0.0001). The morphin consumption was also significantly lower in the gabapentin group (P<0.0001). Furthermore, the average time before the first to walk following the operation was significantly shorter in the gabapentin group (P=0.002).
    Conclusion
    Preoperative oral gabapentin decreases the pain scores in the postoperative period and lowers the morphine consumption in patients following abdominal hysterectomy.
  • Ghananati E., Kazemi M., Salehi J Page 90
    Background And Objective
    It seems that studying medicine is distinct from other academic disciplines in exerting more stress (environmental, emotional or physical), which is a unique characteristic of the medical field. This study aimed at a contrastive analysis of psychological disorders among medical and non-medical students at different educational levels.
    Materials And Methods
    In this cause-comparison study, a total of 212 88-89 school-year medical students from Zanjan University of Medical Sciences were selected through census and evaluated by a SCL90 checklist and demographic questionnaire. Descriptive statistics (mean, and standard deviation) and inferential statistics (Kruskal-Wallis and U-Mann-Whitney) were used for data analysis.
    Results
    After analyzing the data by the SPSS software, results show that there are significant differences in all total indexes (GSI). Particularly, the small-scale test SCL90 (except the physical preparation, anxiety, and hostility, α>0.05), shows significant differences between the three groups of medical students, P<0.01 (except for phobia, α<0.05). Interestingly, the mental health scores of the students at higher levels show a considerable improvement.
    Conclusion
    According to the results of our study, it does not appear that studying medicine, regarding its stressful nature, has a negative impact on the mental health of the students, because the results suggest that students at higher levels exhibit even a better mental health status.
  • Vahedian Azimi A., Sadeghi M., Movafegh A., Sorouri Zanjani R., Hasani D., Salehmoghaddam Ar, Kashshsfi Mr Page 100
    Background And Objectives
    Stress and stressful situations can be a prelude to fatal diseases such as cardiovascular diseases and hypertension. The aim of this study was to investigate the relationship between perceived stress with five major characteristics of the heart disease in patients with myocardial infarction.
    Materials And Methods
    In this cross sectional descriptive-analytical study that was conducted from May 2005 till October 2009, a total of 3,200 patients with myocardial infarction, from cardiovascular care unit of Ghaem and Imam Reza hospital, Mashhad, were randomly selected. A demographic questionnaire, an instrument for recording laboratory and electrocardiograph finding, and the Perceived Stress Scale were used for data collection.
    Results
    The results of this study show that while 35% of all cases suffer from moderate stress, 65% percent of them suffer from high level of stress. The level of perceived stress in different categories of variables such as gender, educational level, hypertension, history of hypertension, depression, cigarette smoking, exercising, job, level of incoming, location of living, and family history of cardiovascular disease was significantly different from each other.
    Conclusion
    Considering the high levels of stress among patients with myocardial infarction, design and implementation of interventions for identifying stressors, as well as their management seem to be crucial.
  • Kiany M., Afshinjo M., Pormemary Mh, Amini K Page 113
    Background And Objective
    The need for critical thinking in nursing has been accentuated in response to a rapidly changing health–care environment. Nurses must think critically to provide effective care while coping with the expansion in their role associated with the complexities of current health care systems. The aim of the study was to compare the critical thinking skills and critical thinking dispositions between the nursing students and clinical nurses of some selected educational hospitals of Zanjan University of Medical Sciences (ZUMS).
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed on 50 nursing student and 50 clinical nurses from some selected ZUMS educational hospitals through convenient sampling. The main study tools were the California critical thinking Skills Test (CCTST) and California critical thinking Dispositon Inventory (CCTDI). The data was analyzed by SPSS 16 software using the t-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The mean scores of the critical thinking skills for the nursing students vs. clinical nurses were 9.02 and 12.68, respectively, and the t-tests showed a significant difference between the two groups (P=0.002). By contrast, there was no significant difference in the mean critical thinking Dispositons scores (P=0.47). There was also not a significant relationship between the critical thinking skills and critical thinking dispositions scores in two groups (r=0.071).
    Conclusions
    It seems that neither the critical thinking skills nor dispositions scores are desirable. Therefore, it seems necessary to consider a revision of the teaching strategy for promoting critical thinking skills in nursing plans.
  • Jamehshorani M., Eghdam Zamiri R., Moghimi M. Page 123
    Gastric cancer is one of the most common cancers in the world that can metastasize to other sites. The most common sites of metastasis are liver, lung, bone, and adrenal glands. Skin metastasis in gastric cancer is rare, and it usually occurs after diagnosis of primary cancer (1). The patient reported here is a 65-years old male with gastric adenocarcinoma that in the course of chemotherapy came down with some skin lesions. The biopsy report points to skin metastasis from gastric cancer. In spite of good systemic response to chemotherapy, the lesions progressed. Skin metastasis has poor prognosis, and it is a sign of disease diffusion (2).