فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:20 Issue: 81, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/06/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • طلعت دباغی قلعه، خدیجه علمی زاده، سیمین دخت مرادی، الهام رشوند ملی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    خونریزی بعد از زایمان یکی از علل مهم مرگ مادران و موربیدیتی در جهان می باشد. در حال حاضر اکسی توسین داخل وریدی جهت کاهش خونریزی بعد از زایمان به کار می رود. این مطالعه به منظور مقایسه ی اثر 400 میکروگرم میزوپروستول خوراکی با 10 واحد اکسی توسین وریدی در پیشگیری از خونریزی بعد از زایمان انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده که در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد، 269 خانم باردار وارد مطالعه شدند. شرایط ورود به مطالعه شامل حاملگی تک قلویی 37 هفته یا بالاتر، نمایش سفالیک، پاریته ی کمتر از 3، زایمان خودبخود یا القا شده و وزن تخمینی نوزاد کمتر از 4 کیلو گرم بود. شرایط خروج از مطالعه سابقه ی خونریزی بعد از زایمان، آسم، کوآگولوپاتی و مصرف داروهای ضد انعقاد، بروز دکولمان، خونریزی ناشی از پارگی کانال زایمانی، زایمان با وسایل کمکی و سزارین بودند. بیماران به طور تصادفی بعد از خروج شانه ی قدامی یا در عرض 1 دقیقه بعد از زایمان400 میکروگرم میزوپروستول خوراکی یا 1 واحد اکسی توسین وریدی دریافت کردند و هموگلوبین و هماتوکریت در بدو پذیرش و 24 ساعت پس از زایمان اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    افت هماتوکریت در گروه دریافت کننده ی اکسی توسین 44/3+33/3 درصد و در گروه دریافت کننده ی میزوپروستول 26/1+81/2 درصد بود. میزان نیاز به اکسی توسین در گروه اکسی توسین 8/34 درصد ودر گروه میزوپروستول 5/20 درصد بود. تب در 2 نفر در گروه میزوپروستول دیده شد.
    نتیجه گیری
    تجویز 400 میکروگرم میزوپروستول خوراکی اثر مشابهی با 10 واحد اکسی توسین وریدی در کاهش خونریزی بعد از زایمان داشت.
    کلیدواژگان: خونریزی بعد از ایمان، میزوپروستول، اکسی توسین
  • یدالله شیروانی، سعید آقا حسن کاشانی، سید نورالدین موسوی نسب، میترا پیامی بوساری* صفحات 9-17
    زمینه و هدف

    از مشکلات بیماران تحت تهویه ی مکانیکی تولید زیاد موکوس و ترشحات است. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر فشردن قفسه ی سینه در زمان بازدم قبل از ساکشن داخل تراشه بر اکسیژناسیون خون شریانی (Spo2) بیماران تحت تهویه ی مکانیکی انجام شد.

    روش بررسی

    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی با طرح متقاطع 50 بیمار تحت تهویه ی مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در مرحله ی نخست در بیماران گروه 1 ساکشن بدون فشردن قفسه ی سینه و در گروه 2 با فشردن قفسه ی سینه به مدت 5 دقیقه قبل از ساکشن انجام شد. با فاصله ی 3 ساعت در مرحله ی دوم گروه 1و2 جابجا شد. مقدار Spo2 با پالس اکسی متر 5 دقیقه قبل، 15 و 25 دقیقه بعد از ساکشن اندازه گیری و داده ها با آزمون تی زوج و مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در روش ساکشن داخل تراشه با فشردن قفسه ی سینه در زمان بازدم، بین Spo25 دقیقه قبل ساکشن با 15 دقیقه بعد از آن تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (05/0P<). لیکن در روش ساکشن داخل تراشه بدون فشردن قفسه ی سینه تفاوت مشاهده نشد. آزمون تی مستقل بیانگر وجود تفاوت آماری معنی دار دو روش مذکور بود (0001/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به بهبود وضعیت اکسیژناسیون خون شریانی بیماران تحت تهویه ی مکانیکی متعاقب ساکشن داخل تراشه با فشردن قفسه ی سینه در زمان بازدم؛ پیشنهاد می گردد از این تکنیک قبل از ساکشن داخل تراشه استفاده شود.

    کلیدواژگان: تهویه ی مکانیکی، ساکشن داخل تراشه، فشردن قفسه ی سینه در زمان بازدم، اکسیژناسیون خون شریانی
  • امیر واحدیان عظیمی، محمد اصغری جعفر آبادی، میترا پیامی بوساری، محمد باقر کشافی صفحات 18-27
    زمینه و هدف
    بیماری قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ در بیشتر کشورهای جهان و ایران و مهم ترین عامل از کار افتادگی بوده که سبب تنش و استرس بیماران مبتلا می شود. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آرام سازی پیشرونده ی عضلانی بر استرس درک شده بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی شده پس از نمونه گیری به روش در دسترس، نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد تخصیص داده شدند. روش کار در این مطالعه به صورت یک جلسه آشنایی سازی نمونه ها با اهداف و روش مداخله و 120 جلسه اجرای تکنیک در گروه آزمون در مدت دو ماه بود. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه ی استرس درک شده و چک لیست خود گزارش دهی بودند.
    یافته ها
    در این مطالعه 66 نفر شرکت داشتند. آزمون آنوا با اندازه های تکراری در مورد متغیر استرس درک شده بین افراد گروه آزمون و شاهد قبل از مداخله عدم معنی داری و در دو زمان 1 و 2 ماه بعد از مداخله معنی داری را نشان داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    اجرای تکنیک آرام سازی پیشرونده ی عضلانی بر استرس درک شده بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی موثر بوده، استفاده از این تکنیک در جهت کاهش، تعدیل و اصلاح سطوح استرس عملی و امکان پذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: آرام سازی پیشرونده ی عضلانی، استرس درک شده، انفارکتوس قلبی
  • شیما مجتهدی، محمدرضا کردی، مسعود سلیمانی، سید ابراهیم حسینی صفحات 28-36
    زمینه و هدف
    فاکتورهای رونویسی و microRNAs، خانواده های بزرگ در تعامل با هم و مولکول های تنظیم کننده ی ژن در ارگانیسم های چند سلولی هستند. هدف ما در این مطالعه بررسی اثر دویدن هوازی کوتاه مدت بر میزان بیان ژن RE1-Silencing Transcription Factor/Neuron-Restrictive Silencer Factor و microRNA-124 در هیپوکمپ موش های صحرایی نر بالغ بود.
    روش بررسی
    12 سر موش صحرایی نر بالغ 8 هفته با میانگین وزنی 200 تا 225 گرم، به دنبال یک هفته آشناسازی با دستگاه نوار گردان، به صورت تصادفی به 2 گروه کنترل (6n=) و تمرین (6n=) تقسیم شدند. در گروه تمرین حیوانات به مدت 2 هفته برای 14 روز متوالی و 30 دقیقه در روز با شدت 25 متر بر دقیقه دویدند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرینی حیوانات قربانی شدند و هیپوکمپ آن ها از هر دو نیمکره ی مغز جهت انجام آزمایشات بعدی برداشته شد. تغییرات بیان با استفاده از تکنیک Quantitave RT-PCR آنالیز شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون t مستقل نشان داد که در بیان متغیرها در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل، به لحاظ آماری، تفاوت معنی داری در سطح (05/0P≤) وجود دارد و ورزش بیان microRNA-124 را افزایش و RE1-Silencing Transcription Factor را به طور معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    در مجموع یافته های این پژوهش نشان داد که دویدن با شدت 25 متر بر دقیقه می تواند باعث تغییراتی مثبت در برخی مکانیسم های درگیر در روند نورون زایی متاثر از ورزش شود.
    کلیدواژگان: دویدن، miR، 124، REST، NRSF، بیان ژن، هیپوکامپ، موش صحرایی بالغ
  • محمد مهدی سلطان دلال، زهره کلافی، عبدالعزیز رستگار لاری، سید کاظم حسینی، عباس رحیمی فروشانی، زهرا دیلمی خیابانی، فرهاد نیکخواهی، سیامک حیدرزاده صفحات 37-44
    زمینه و هدف
    غشای آمنیوتیک انسان داخلی ترین لایه ی جفت می باشد که به دلیل حضور بتا دفنسین های انسانی و الافین ها دارای اثر ضدمیکروبی است. فعالیت های ضد میکروبی به شرایط و عوامل محیطی بستگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عوامل محیطی بر تغییر اثر آنتی باکتریال غشای آمنیوتیک انسانی در رابطه با سویه های استاندارد باکتریایی سالمونلا انتریکا 708BAA-، اشریشیا کلی25922ATCC، سودوموناس آئروژینوزا 27853ATCC، کلبسیلا پنومونیه 7881ATCC، انتروکوکوس فکالیس 29212ATCC در آزمایشگاه بود.
    روش بررسی
    غشای آمنیوتیک از بانک پیوند اعضای بیمارستان امام خمینی از زنانی با سزارین انتخابی که از نظر تست های سرولوژیک HIV، HBV،HCV و سیفلیس منفی بودند، تهیه شد و در شرایط استریل به قطعات cm5/1×5/1 برش داده شد و سپس سوسپانسیون های نیم مک فارلند تهیه شده از باکتری ها روی محیط مولر هینتون آگار پخش گردید (در بررسی pHسه نوع محیط کشت تهیه گردید.) و در مرکز هر پلیت یک قطعه غشا قرار گرفت. نمونه ها به لحاظ متغیر های دمایی (25، 33 و 37 درجه ی سانتی گراد) و زمانی (24، 48 و 72 ساعت) و pH(5/6، 7، 5/7) بررسی شدند.
    یافته ها
    متغیرهای pH و زمان تاثیری دراثر ضد باکتریایی غشا نداشتند؛ اما دماهای 25 و 33 درجه ی سانتی گراد تنها در سودوموناس آئروژینوزا نسبت به 37 درجه ی سانتی گراد تغییر قابل توجهی را داشتند.
    نتیجه گیری
    اثر ضد باکتری غشای آمنیوتیک به جز مواردی خاص، از ثبات بالایی در برابر عوامل محیطی برخوردار است و این پایداری کاربرد آن را در عملکردهای بالینی و در شرایط مختلف گسترش خواهد داد.
    کلیدواژگان: اثر ضدباکتری، عوامل محیطی، غشای آمنیوتیک انسان
  • میترا ریحانی، فریبا فهامی، شمیلا مشرف، نجیمه ترکش صفحات 45-54
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان های زنان در جهان و نیز ایران شناخته شده که تحقیقات محدودی در ارتباط با شناخت عوامل موثر تغذیه ای در ایجاد آن در کشور انجام شده است. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط مصرف پروتئین های حیوانی و لبنیات با سرطان پستان در زنان استان اصفهان در سال 1390 انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه به روش شاهد - موردی بروی 100 زن مبتلا به سرطان پستان و 100 زن غیر مبتلا که از لحاظ سن، شاخص توده ی بدنی، فعالیت بدنی، فعالیت فیزیکی و سن شروع قاعدگی با گروه مورد همسان شده بودند، صورت پذیرفت. کلیه ی نمونه ها از حداقل سن 18 سال برخوردار بوده، ایرانی بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه تکرر مصرف مورد غذایی گردآوری و توسط آزمون تی مستقل، کای دو، من ویتنی و رگرسیون لوجستیک شرطی، تجزیه تحلیل گردید.
    یافته ها
    بیشترین پروتئین مصرفی گوشت قرمز و کمترین آن ماهی گزارش گردید. همچنین در دو گروه بیشترین لبنیات مورد استفاده شیر و کمترین آن کره گزارش گردید. رگرسیون لوجستیک شرطی مصرف سوسیس و کالباس، گوشت قرمز، شیر پرچرب، ماست پرچرب و کره را در ابتلا سرطان پستان موثر نشان داد.
    نتیجه گیری
    مصرف ماهی و لبنیات کم چرب در زنان ایرانی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد و مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز در افزایش آن موثر است. در خصوص نقش مصرف مرغ و ابتلا به سرطان پستان تحقیقات آتی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تغذیه، پروتئین، لبنیات
  • رضا اقدام ضمیری، مینوش مقیمی، نورالدین موسوی نسب، حمیدرضا امیر مقدمی، مریم جغتایی*، عبدالامیر فیضی صفحات 55-63
    زمینه و هدف

    افزایش سطح سرمی -HCG و بروز گیرنده ی آن و همچنین افزایش بروز مولکولی آن که به روش PCR اندازه گیری می شود، در بسیاری از بافت های تومورال دیده شده است و در بسیاری از تومورها با تهاجمی تر بودن تومور در ارتباط می باشد. در این مطالعه، هدف بررسی ارتباط سطح سرمی -HCG با گرید سرطان پستان و شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مقطعی در شهر زنجان در سال های 1388 تا 1389 انجام گردید. 66 مورد نمونه ی سرمی از سرطان پستان بعد از جراحی و قبل از شروع شیمی درمانی تهیه شد. آزمایش Total، Free -HCG به روش الکتروکمولومینسنس اسی انجام شد. همچنین بعد از اتمام 8 کورس شیمی درمانی این آزمایش تکرار شد. بیماران از نظر گرید سلولی به دو گروه Poor و Mild to Moderate تقسیم شدند و T -HCG سرمی در 2 گروه با هم و همچنین قبل و بعد از درمان مقایسه گردید.

    نتایج

    در گروه Mild to Moderate به تعداد 37 نفر میانگین -HCG miu/ml SD2/1± 09/1 و در گروه Poor به تعداد 29 نفر میانگین -HCG miu/ml SD2/1± 2/1 بود (75/0 P=). میانگین B-HCG قبل از درمان miu/ml SD4/1± 15/1 و بعد از درمان miu/ml SD4/1± 17/1 بود (24/0P=).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه سطح سرمی-HCG T هیچ ارتباط معنی داری با گرید سلولی در سرطان پستان نداشت و شیمی درمانی تاثیری در میزان سطح سرمی آن ایجاد نکرد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، سطح سرمی، HCG، گرید سلولی
  • مهدی مقبولی، صدف فرهادی، عبدالرضا اسماعیل زاده، سعیده مظلوم زاده صفحات 64-74
    زمینه و هدف
    اسید اوریک و ویتامین C بخشی از مکانیزم های دفاعی برای غلبه بر استرس اکسیداتیو می باشند و در حوادث عروقی فعال می شوند. با توجه به شیوع حوادث عروق مغزی و جایگاه مسجل نشده این آنتی اکسیدان ها، این مطالعه به سنجش سطح سرمی اسید اوریک و ویتامین C در بیماران فاز حاد سکته مغزی ایسکمیک پرداخت.
    روش بررسی
    در این مطالعه 50 بیمار در طی 48 ساعت اول بعد از بروز سکته ی مغزی آتروترومبوتیک با 50 نفر شاهد مورد مقایسه قرار گرفتند. سطح سرمی اسید اوریک وویتامین C به ترتیب از طریق روش های آنزیمی وکالریمتری اندازه گیری شدند و یافته ها با روش های آماری مورد آنالیز قرار گرفتند.
    نتایج
    بیماران سکته ی حاد ایسکمیک مغزی در مقایسه با گروه شاهد سطح سرمی پایین تری از ویتامینC را داشتند (13/0 ± 42/0 میکرو گرم در دسی لیتر در مقابل 16/0 ± 5/0) (011/0=P)؛ در حالی که سطح سرمی اسید اوریک تفاوت بارزی بین گروه مورد و شاهد نشان نداد (97/1 ± 55/4 میلی گرم در دسی لیتر در مقابل 93/1 ± 09/5 میلی گرم در دسی لیتر) (167/0=P).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی ویتامین C می تواند به عنوان بازتابی از بروز استرس اکسیداتیو در فاز حاد سکته ی مغزی آتروترومبوتیک منجر شونده به تخریب نورون ها باشد. امید می رود در آینده سنجش و درمان با برخی آنتی اکسیدان ها در رویکرد به سکته ی مغزی ایسکمیک جایگاه مشخص تر و موثرتری داشته باشد.
    کلیدواژگان: سکته ی مغزی، اسید اوریک، ویتامین C، آتروترومبوتیک
  • رضا رنجبر، میثم سرشار، نور خدا صادقی فرد صفحات 75-84
    زمینه و هدف
    باکتری سالمونلا یک پاتوژن روده ای با توزیعی گسترده در سراسر جهان است که شامل تعداد زیادی سروتیپ و میزبان های متعددی می باشد و به عنوان یکی از شایع ترین علل عفونت باکتریایی منتقله از طریق غذا در انسان است. در میان سروتیپ های سالمونلا انتریکا، شیوع عفونت های ناشی از سروتیپ اینفنتیس به طور معناداری افزایش یافته است. هدف از این مطالعه، بررسی تنوع ژنوتیپ های سویه های سالمونلا انتریکا سروتیپ اینفنتیس در تهران با استفاده از روش ریبوتایپینگ بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی از آذر 1386 الی دی 1389 بر روی سویه های سالمونلا انتریکا سروتیپ اینفنتیس جدا شده از بیمارانی که به چند بیمارستان شهر تهران مراجعه کرده بودند، انجام گردید. پس از شناسایی سویه های سالمونلا با استفاده از روش های استاندارد بیوشمیایی و باکتریولوژیکی در نهایت از روش ریبوتایپینگ جهت تایپینگ مولکولی سویه های سالمونلا انتریکا سروتیپ اینفنتیس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که از میان 26 ایزوله متعلق به سروگروه C سالمونلا، 19 ایزوله (73 درصد) متعلق به سالمونلا انتریکا سروتایپ اینفنتیس بود. ایزوله های متعلق یه این سروتیپ مورد بررسی بیشتر مولکولی قرار گرفتند. ریبوتایپینگ توانست ایزوله های متعلق به این گروه را به 9 دسته 1c تا 9cمختلف تقسیم نماید. در این سروگروه بیشترین تعداد سویه (7 مورد) در دسته 1c قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده ی وجود ریبوتیپ های مختلف در میان بیماران تحت بررسی بود. بنابراین سویه های سالمونلا انتریکا سروتیپ اینفنتیس در این مطالعه از چندین کلون مختلف تشکیل شده اند. همچنین نتایج نشان داد که روش ریبوتایپینگ قدرت تمایزی مناسبی برای تایپینگ مولکولی سویه های سالمونلا انتریکا سروتیپ اینفنتیس دارد.
    کلیدواژگان: عفونت های روده ای، سالمونلا انتریکا سروتیپ اینفنتیس، ریبوتایپینگ
  • مهدی احمدی نزاد، محمد تقی خدادادی، عصمت نوحی، آذر آوازه صفحات 85-92
    زمینه و هدف
    استریدور یکی ازعوارض جدی انتوباسیون می باشد، که می تواند منجر به دیسترس تنفسی، انتوباسیون مجدد و مشکلات ناشی از آن شود. از اقدامات موثر پیشگیری، تجویز استروئید های وریدی از جمله دگزامتازون است. اما عوارض زیاد آن ها سبب محدودیت در تجویز آن ها می شود. استروئیدهای استنشاقی نسبت به انواع وریدی دارای عوارض کمتری هستند. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی تاثیر دگزامتازون وریدی با بودسوناید استنشاقی در کاهش استریدور بعد از اکستوباسیون صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی از نوع کارآزمایی بالینی، 80 بیمار دارای لوله ی تراشه کاندید اکستوباسیون وارد مطالعه شدند. بیمارانی که پاسخ کاف لیک تست آن ها منفی یا کمتر از حد انتظار بود، به طور تصادفی در دو گروه الف و ب قرار گرفتند (40n=). گروه الف 8 میلی گرم هر 8 ساعت از 24 ساعت قبل تا 24 ساعت بعد از اکستوباسیون دگزامتازون وریدی دریافت کردند. درحالی که گروه ب در همین فاصله زمانی 5/0 میلی گرم هر 6 ساعت، بود سوناید از طریق نبولایزر دریافت نمودند. هر دو گروه 24 ساعت از نظر وجود علایم استریدور و دیسترس تنفسی چک شدند. ابزار جمع آوری داده ها عبارت از چک لیست پژوهشگر ساخته و جدول امتیاز دهی استریدور بود. داده ها با استفاده از تست های آماری تی، کای دو، فیشر و من ویتنی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    درصد وقوع استریدور در گروه الف 5/62 درصد و در گروه ب 5/52 درصد محاسبه شد، که از نظر آماری معنی دار نبود (36/0P=). نمره ی استریدور در دو گروه نیز با هم اختلاف معنی داری نداشت (26/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان می دهد هر دو دارو بر کاهش استریدور بعد از اکستوباسیون در نمونه های مورد پژوهش دارای اثرات مشابه هستند. لذا تجویز بودسوناید استنشاقی به دلیل عوارض کمتر جهت از پیشگیری استریدور پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: استریدور، اکستوباسیون، دگزامتازون، بودسوناید
  • فهیمه قهوه چی، شهرام محمدخانی صفحات 93-102
    زمینه و هدف
    کشیدن سیگار پدیده ی مهمی است که بدلیل طبیعت چندگونه ی آن در سال های اخیر تمایل دانشجویان را به سمت خود جلب کرده است. هدف پ‍ژوهش حاضر بررسی ارتباط باورهای فراشناختی، راهبردهای خودتنظیمی و هیجانات منفی با مصرف سیگار دانشجویان پسر بود.
    روش بررسی
    این بررسی از نوع زمینه یابی بود. 250 دانشجوی پسر به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های باورهای فراشناخت (MCQ-30)، راهبردهای مقابله با شرایط استرس زا (CISS)، مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) و پرسشنامه ی محقق ساخته مصرف سیگار را تکمیل کردند. داده ها به کمک روش ضریب همبستگی و روش تحلیل رگرسیون تحلیل شد.
    یافته ها
    داده ها بیانگر این بود که باورهای فراشناختی، هیجانات منفی، راهبردهای خودتنظیمی با مصرف سیگار ارتباط دارند. بین باروهای فراشناختی و مصرف سیگار رابطه ی معنادار وجود داشت. همچنین بین راهبردهای خودتنظیمی از نوع هیجان مدار و مصرف سیگار رابطه ی مثبت به دست آمد (05/0P<). در مجموع خرده مقیاس اضطراب بیمارستانی به تنهایی 6/2 درصد از واریانس مربوط به مصرف سیگار را به صورت معنادار تبیین می کرد.
    نتیجه گیری
    تعدیل و اصلاح باورهای فراشناختی دانشجویان و آموزش راهبردهای خود تنظیمی می تواند از طریق کاهش هیجانات منفی بر کاهش قابل ملاحظه ی مصرف سیگار دانشجویان تاثیر به سزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، هیجانات منفی، افسردگی، اضطراب، سیگار
  • پروین تدین، داریوش ناطمی سلمان، عبدالمجید قائم پناه صفحات 103-107
    بیمار خانم 37 ساله ای بود که به علت درد شکم شدید مراجعه کرد. در معاینه توده ی بزرگ از روی شکم لمس شد و سونوگرافی فیبروم به ابعاد 101*100*105 میلی متر مکعب را در فوندوس رحم گزارش نمود. این بیمار جهت هیسترکتومی بستری شد و در ضمن عمل جراحی پس از باز شدن جدار شکم بیمار، خون ریزی شدید ایجاد گردید که باعث افت فشارخون بیمارشد. عروق متعددی از فیبروم به مزانترایلیوم متصل بود. فیبروم خارج گردید. محل خونریزی مزانتر روده باسوچور سیلک کنترل شد. رحم و تخمدان ها خارج نشد. برای چنین مشکلی علاوه بر سونوگرافی، CT و MRT توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فیبروم، مزانترایلیوم، رحم
|
  • Dabbaghi Gale T., Elmizadeh Kh, Moradi Sd, Rashvand Melli E. Pages 1-8
    Background And Objective
    Postpartum hemorrhage ranks among the most leading causes of maternal morbidity and mortality in the world. Intravenous oxytocin is routinely used to reduce postpartum hemorrhage. The aim of this study was to compare the effect of 400 µg of oral misoprostol versus 10 IU of intravenous oxytocin in preventing postpartum hemorrhage.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial, which was conducted at the Kosar Hospital in Qazvin, included 269 pregnant women. Inclusion criteria were: singleton pregnancy, over 37 weeks of gestation; parity of less than 3; vertex presentation; spontaneous or induced labor; and an estimated fetal weight under 4 kg. Exclusion criteria included: history of postpartum hemorrhage; asthma; coagulopathy and anticoagulant consumption; presence of placental abruption; postpartum hemorrhage due to lacerations; instrumental delivery; and cesarean section. Selected patients randomly received either 400 µg of oral misoprostol or 10 IU of intravenous oxytocin after delivery of the anterior shoulder or within the first minute after the delivery. Hemoglobin and hematocrit were measured both during admission and 24 hours after the delivery and were compared together.
    Results
    Postpartum hematocrit drop occurred in 3.33% +3.44 of the participants in the oxytocin group compared with 2.81% +1.26 in the misoprostol group. The rate of using additional oxytocin was 34.8% in the oxytocin group versus 20.5% in the misoprostol group. Fever occurred in 2 of the women in the misoprostol group.
    Conclusion
    Administration of 400 µg oral misoprostol appears to be as effective as 10 IU of intravenous oxytocin in reducing the blood loss after delivery.
    Keywords: Postpartum hemorrhage, Misoprostol, Oxytocin
  • Shirvani Y., Payami Bousari M., Kashani S., Mosavi Nasab N. Pages 9-17
    Background And Objective

    Hypoxia is a major problem in patients undergoing ventilation due to the high bronchioles secretion. This study aimed to determine the effect of expiratory rib-cage compression prior to endotracheal suctioning on arterial blood oxygenation (SpO2) in patients undergoing mechanical ventilation.

    Materials And Methods

    This clinical trial with a crossover design included 50 mechanically ventilated patients hospitalized in the intensive care units of two educational hospitals (Vali-e-Asr and Ayatollah Mousavi) of Zanjan using the convenience sampling method. The participants were randomly divided into two groups. During the first phase of the study, the rib-cage compression was performed once for five minutes prior to suctioning in group one. The other group received suctioning without any rib-cage compression. The procedures were performed in a reverse fashion in the two groups after three hours. SpO2 was measured three times: five minutes prior to the endotracheal suctioning, and 15 and 25 minutes following the procedure. Data were analyzed using independent and paired t-tests.

    Results

    There were statistically significant differences in the SpO2 mean values between five minutes before and 15 minutes after the endotracheal suctioning in patients who received endotracheal suctioning with the rib-cage compression (P< 0.05). Moreover, there was a statistically significant difference between the mean SpO2 values in the same intervals between the two groups (P< 0.0001).

    Conclusion

    The results show that expiratory rib-cage compression prior to endotracheal suctioning improves arterial blood oxygenation in patients undergoing mechanical ventilation. Therefore, we recommend performing the procedure.

    Keywords: Mechanical ventilation, Endotracheal suctioning, Expiratory rib cage compression, Vital signs
  • Vahedian Azimi A., Asghari Jafarabadi M., Payami Bousari M., Kashshafi Mb Pages 18-27
    Background And Objective
    Cardiovascular disease is the most common cause of death and the major cause of disability in many countries, including Iran, and it causes stress and tension in afflicted patients. The aim of this study was to determine the effect of progressive muscle relaxation on perceived stress in patients with myocardial infarction.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial study, after sampling with a convenient method, the participants were randomly assigned to either the control or test group. The procedure included one orientation session for informing the participants with the study objectives and intervention method, followed by doing 120 intervention sessions for 2 months. Data collection tools included a demographic questionnaire, and perceived stress and self-reporting checklist.
    Results
    A total of 66 patients participated in the study. The results of repeated measured ANOVA test on perceived stress show that there were no significant differences between the control and test groups pre-intervention. However, there was a significant difference between the two groups, 1 and 2 months post-intervention (P<0.001).
    Conclusion
    Our findings show that performing the progressive muscle relaxation is an effective and useful technique for the treatment of perceived stress in patients with myocardial infarction. This technique is practically feasible, and it appears capable of decreasing the level of stress.
    Keywords: Progressive muscle relaxation, Perceived stress, Myocardial infarction
  • Mojtahedi Sh, Kordi Mr, Soleimani M., Hosseini Se Pages 28-36
    Background And Objective
    Transcription factors (TF) and microRNAs, are the largest families of transacting gene regulatory molecules in multicellular organisms. Our goal was to examine the effect of aerobic running on the expression of miR-124 and RE1-silencing TF in the hippocampus of adult male Wistar rats.
    Materials And Methods
    A total of twelve 8-week-old adult male Wistar rats with a mean body weight of 200-225 g were selected as subjects. Following 1 week of familiarization, the animals were randomly divided into two groups of test (n=6) and control (n=6). In the test group, animals were forced to run on a treadmill, at a speed of 25 m/min for 30 minutes per day, for 14 consecutive days. The animals were sacrificed 24 hours after the last exercise session, and the hippocampi were removed from both sides of the brain hemispheres. Changes in the expression of miR-124 and RE1-silencing TF were analyzed using the quantitative RT-PCR technique.
    Results
    Statistical analysis by independent sample t-test, showed that there was a significant difference between the exercise and control groups (P≤0.05), and while exercise significantly elevated the expression of miR-124, it reduced the expression of RE1-silencing TF.
    Conclusion
    Our findings show that forced aerobic running at a speed of 25 m/min could lead to positive changes in mechanisms involved in exercise-induced neurogenesis.
    Keywords: Running, MiR, 124, Gene expression, Hippocampus, Adult male rat
  • Õsoltan Dallal Mm, Kalafi Z., Rastegare Lari A., Hosseini Sk, Rahimi Foroushani A., Deilami Khiabani Z., Nikkhahi F., Heidarzadeh S. Pages 37-44
    Background And Objective
    Human amniotic membrane, which is the innermost layer of placenta, contains beta defensins and elafin, which both have antibacterial properties. These antibacterial activities depend on the conditions and environmental factors. The purpose of this study was to evaluate the effect of environmental factors on human amniotic membrane antibacterial properties against Klebsiella pneumonia (ATCC7881), Entrococcus faecalis (ATCC29212), Pseudomonas aeruginosa (ATCC27853), Salmonella enteric (BAA-708), and E. coli (ATCC25922) strains in vitro.
    Materials And Methods
    The amniotic membrane samples were obtained from caesarean women in Imam Khomeini hospital. Participating women were all seronegative for HIV, HBV, HCV, and syphilis. The samples were cut into 1.5×1.5 cm pieces. The 0.5 McFarland bacterial suspensions were prepared and spread on Muller-Hinton agar medium, and a piece of membrane was placed in the centre of each plate. Samples were examined at different time intervals (24, 48, and 72 hr), temperatures (25, 33, 37°C) and pH (6.5, 7, and 7.5) as variables.
    Results
    The results show that time and pH as variable parameters did not affect the antibacterial properties of the amniotic membrane. However, the change in temperature (25 and 33°C vs. 37°C) had a significant impact on P. aeruginosa.
    Conclusion
    Antibacterial properties of the amniotic membrane seem resistant against environmental factors, except for especial cases, and this sustainability could expand its usage in clinical procedures and different conditions.
    Keywords: Human amniotic membrane, Antibacterial properties, Environmental factors
  • Reyhani M., Fahami F., Mosharaf Sh, Tarkesh N. Pages 45-54
    Background And Objective
    Breast cancer is one of the most common cancers affecting women around the world and in Iran. A limited number of studies have been conducted on the relationship between dietary factors and breast cancer development in Iran. The aim of this study was to investigate the impact of dairy products and animal proteins consumption and breast cancer among women in the province of Isfahan in the year 1390
    Materials And Methods
    This case-control study was carried out on 100 women diagnosed with breast cancer and 100 healthy women as the control group. All participants were Iranian and over 18 years old. The case and control groups were matched regarding age, body mass index, physical activity, and age of menarche. Data were collected by Frequency Food Questionnaire (FFQ) and analyzed by T-test, Chi-square, Man Whitney and Logistic Regression.
    Results
    Our findings show that while red meat and milk were consumed the most among animal proteins and dairy products, respectively, fish and butter were consumed the least. Logistic Regression analysis indicates that consumption of sausage and salami, red meat, and high-fat milk and yogurt show a significant correlation with breast cancer risk (P< 0.0001).
    Conclusion
    Consumption of fish and low-fat dairy products might decrease the risk of breast cancer in the Iranian women. Further researches are recommended to investigate the role of chicken consumption in breast cancer risk.
    Keywords: Breast cancer, Nutrition, Proteins, Dairy products
  • Eghdam Zamiri M., Moghimi M., Mosavi Nasab N., Amirmoghadami H., Joghatae M., Feizi Aa Pages 55-63
    Background And Objective

    Elevation of the b-HCG serum levels has been reported in several tumors including breast cancer, and it is usually associated with aggressiveness. The aim of this study was to examine the possible correlation between the b-HCG serum levels and different grades of breast cancer tumors in patients undergoing chemotherapy.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was conducted in the city of Zanjan during 2009-10. Serum samples from 56 cases of breast cancer patients were collected after surgery and prior to chemotherapy for analysis of total free b-HCG by electro chemiluminescence immunoassay, and the same procedure was repeated after 8 courses of chemotherapy. The b-HCG serum levels were compared in poor versus mild to moderate grades before and after chemotherapy.

    Results

    In 37 cases of mild to moderate grade tumors, the mean b-HCG level was 1.09 ±1.4 miu/ml compared with 1.2 ±0.3 miu/ml (P= 0.75) in 29 cases of poor grade tumors. The mean b-HCG levels before and after chemotherapy were 1.15 ±1.4 miu/ml and 1.17 ±1.4 miu/ml (P=0.24), respectively.

    Conclusion

    We did not find any significant association between the b-HCG serum levels and breast cancer tumor grades. Furthermore, chemotherapy does not appear to have an effect on b-HCG serum levels.

    Keywords: Serum HCG, Breast cancer, Cellular grade, Chemotherapy
  • Maghbooli M., Farhadi S., Esmaeilzadeh A., Mazloumzadeh S. Pages 64-74
    Background And Objective
    Uric acid and vitamin C take part in protection mechanisms to overcome the oxidative stress that occurs in vascular accidents. Considering the prevalence of cerebrovascular accidents and unresolved position of these antioxidants, this study aimed to assess serum uric acid and vitamin C levels in acute ischemic stroke.
    Materials And Methods
    A total of 50 patients during the early 48 hours of admission for atherothrombotic stroke were compared with 50 controls. Serum levels of uric acid and vitamin C were measured by enzymatic and calorimetric assays, respectively, and the findings were analyzed using statistical methods.
    Results
    Serum vitamin C levels were significantly lower in the stroke patients (0.42 ±0.13 vs. 0.5 ±0.16 µg/dl, P=0.011). However, there was no significant differences in the serum uric acid levels between the case and control groups (4.55 ±1.97 vs. 5.09 ±1.93 mg/dl, P=0.167).
    Conclusion
    Estimation of vitamin C levels may be used as an indirect evidence of oxidative stress process inducing neuronal damage in acute atherothrombotic stroke, and it may be a useful tool for monitoring and optimizing future antioxidant therapies.
    Keywords: Stroke, Uric acid, Vitamin C, Atherothrombotic
  • Ranjbar R., Sarshar M., Sadeghifard N Pages 75-84
    Background And Objective
    Salmonella spp. are enteric pathogens with a worldwide distribution comprising a large number of serovars characterized by different hosts and distribution. Among Salmonella spp., the number of infections and diseases caused by the serotype Salmonella enterica serovar Infantis started to increase significantly in the last decade. The aim of this study was to investigate the genetic diversity of the clinical stains of Salmonella enterica serovar Infantis isolated in Tehran, Iran by using the Ribotyping method.
    Materials And Methods
    In this descriptive study from November 2007 to December 2010, clinical samples, collected from different hospitals in Tehran, were investigated for detection of Salmonella enterica serovar Infantis. Bacterial isolation and identification was achieved through biochemical and bacteriological methods. The Ribotyping technique was applied for the molecular typing of the strain of Salmonella enterica serovar Infantis.
    Results
    Out of the 26 Salmonella serogroup C samples isolated in this study, 19 strains (73%) belonged to Salmonella enterica serotype Infantis. Ribotyping results divided Salmonella enterica serovar Infantis stains into 9 clusters (1c to 9c). The majority (7) of the strains belonged to cluster 1c.
    Conclusion
    The results obtained from the Ribotyping patterns indicate that Salmonella enterica serovar Infantis strains, circulating among the patients in Tehran, belong to a diverse number of clones. Moreover, our data show that Ribotyping is an appropriate method for the molecular typing of Salmonella enterica serovar Infantis strains.
    Keywords: Gastroenteritis, Salmonella enterica serovar infantis, Ribotyping
  • Ahmadinejad M., Khodadadi Mt, Nohi E., Avazeh A. Pages 85-92
    Background And Objective
    Stridor is considered as a serious adverse complication of intubation that may lead to respiratory distress, reintubation, and further complications. Intravenous steroids including dexamethasone are assumed as an effective therapy. However, their associated side effects pose a limit on their usage. This study was carried out to elucidate the effect of intravenous dexamethasone with inhaled budesonide on the reduction of post-extubation stridor in ICU patients.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial study included 80 intubated patients with extubation during their stay in the ICU ward. Prior to the extubation, a cuff-leak test was performed for all patients, and those with either negative test results or less than expected were randomly assigned to two groups of A or B (n= 40 each). Group A received 8 mg/8 hr of intravenous dexamethasone, while group B received aerosolized budesonide (0.5 mg/6 hr). Both groups received their medications starting 24 hours prior to the extubation until 24 hours afterwards. All of the patients were examined for stridor for 24 hours following the extubation. The data were collected and analyzed by SPSS-16 software using t-test, Chi-square, Fisher, and Mann-Whitney tests.
    Results
    Post-extubation stridor occurred in 62.5% of the patients in the dexamethasone group vs. 52.5% of the budesonide group. However, this difference is not statistically significant (P= 0.36). Similarly, the difference between the stridor scores for the two groups was not significant either (P= 0.26).
    Conclusion
    Our results show that the effect of intravenous dexamethasone vs. inhaled budsonide was similar on the restriction of post-extubation stridor. Nonetheless, using aerosolized budesonide is recommended due to its fewer associated side effects.
    Keywords: Stridor, Extubation, Dexamethasone, Budesonide
  • Qahvehchi F., Mohammadkhani Sh Pages 93-102
    Background And Objective
    Smoking is an important phenomenon for its multi variables nature. College students had shown more tendency to it. The aim of the present research was to investigate the relationship between metacognitive beliefs, coping strategies, and negative emotions in students’ smoking.
    Materials And Methods
    In a correlative study, 250 male students from Tarbiat Molallem University were selected by convenience sampling method. The students were asked to complete the following questionnaires: metacognitive beliefs questionnaire (MCQ-30), coping inventory for stressful situations (CISS), hospital anxiety and depression scale (HADS), and researcher questionnaire about smoking. Pearson's correlation and regression algorithms were used to analyze the data.
    Results
    Results show that metacognitive beliefs, negative emotions, and coping strategies are associated with smoking. There was a significant correlation between metacognition and smoking. There was also a positive relationship between coping strategies and smoking (P<0.05). In general, the hospital anxiety subscale alone explained 2.6% of the variance related to smoking.
    Conclusion
    Adjusting student's metacognitive beliefs and training coping strategies can substantially reduce smoking by alleviating their negative emotions.
    Keywords: Metacognitive beliefs, Coping strategies, Negative emotion, Depression, Anxiety, Smoking
  • Tadayon F., Nazemi Salman D., Ghaem Panah A. Pages 103-107
    The patient was a 37-year-old woman with abdominal pain. A huge mass was noticed during the abdominal examination, and ultrasonography reported a large uterine fibroma with the size of 105x100x101 mm. The patient was hospitalized for abdominal hysterectomy. During the operation, opening the parietal peritoneum led to a massive bleeding and a drop in patient’s blood temperature. The fibroma was supplied by ileal mesentery vessels that were the main source of the bleeding. The ileal mesentery bleeding was controlled by silk suturing. We resected the fibroma but did not do a hysterectomy. Not only sonography but also CT and MRI are recommended to Such a problem.
    Keywords: Fibroma, Uterus, Ileal mesentery