فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:21 Issue: 86, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابراهیم فتاحی، محمدحسین صومی، علیرضا غمخوار، علی قویدل، اشرف فخرجو، شیرین فتاحی، شهناز نقاشی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    تلاش های زیادی درجریان است که روش درمانی مناسب با کارایی بالا، عوارض قابل تحمل، نحوه ی تجویز ساده و از نظر اقتصادی توجیه پذیر برای درمان هلیکو باکترپیلوری شناخته شود؛ ولی موانع زیادی در مسیر نیل به این هدف قرار دارند. هدف از این مطالعه، مقایسه ی میزان ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری با چهار رژیم درمانی چهاردارویی در بیماران دچار سوءهاضمه بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده Open-label، 270 بیمار با تست اوره آز سریع مثبت به طور تصادفی در چهار گروه درمانی قرار گرفتند. گروه A درمان دو هفته ای با امپرازول + آموکسی سیلین + بیسموت ساب سیترات + کلاریترومایسین (73 بیمار)؛ گروه B درمان دو هفته ای با امپرازول + تتراسایکلین + بیسموت ساب سیترات + مترونیدازول (46 بیمار)؛ گروه C درمان دو هفته ای با امپرازول + آموکسی سیلین + بیسموت ساب سیترات + فورازولیدون (64 بیمار)؛ و گروه D که هفته ی اول با امپرازول + آموکسی سیلین + بیسموت ساب سیترات + فورازولیدون درمان شدند و در هفته دوم سپس جایگزینی فورازولیدون جایگزین مترونیدازول شد (87 بیمار). شش هفته بعد از شروع درمان، درجه ی ریشه کنی، میزان پذیرش و عوارض دارویی در هر گروه تعیین شد.
    یافته ها
    درجه ی ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری در گروه های A، B، C و D به ترتیب 3/96، 87، 7/79 و 3/79 درصد بود (506/0=P). میزان عوارض کلی در گروه های A، B، C و D به ترتیب 37، 63، 8/32 و 7/28 درصد بود که در گروه B به طور معنی داری بیشتر از گروه های دیگر می باشد (001/0=P). میزان پذیرش کامل، خوب و ضعیف در گروه A به ترتیب 6/83، 11 و 5/5 درصد، در گروه B به ترتیب 87، 5/6 و 5/6 درصد، در گروه C به ترتیب 6/90، 7/4 و 7/4 درصد و در گروه D به ترتیب 2/86، 5/11 و 3/2 درصد بود (68/0=P). میزان درد شکم در گروه B و میزان استفراغ در گروه C به طور معنی داری بیشتر از سایر گروه ها بود. سایر عوارض بین چهارگروه تفاوت معنی دار آماری نداشت.
    نتیجه گیری
    میزان پذیرش و ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری در چهار رژیم درمانی یکسان بود؛ با این وجود به علت تفاوت در میزان عوارض، رژیم های A یا D توصیه می گردند.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، ریشه کنی، رژیم های درمانی، کامپلیانس، عوارض دارویی
  • مهدی آزاد، سعید کاویانی، یوسف مرتضوی، مهرداد نوروزی نیا صفحات 12-23
    زمینه و هدف
    فرایندهای تمایزی ویژه به رده های گوناگون سلولی، با فاکتورهایی نظیر فاکتورهای نسخه برداری، عناصر سرکوبگر تومور و عناصر سیگنالینگ داخل سلول دارای ارتباط تنگاتنگ است که گروهی از این فاکتورها شامل vHL، Ecad و Runx3می باشند. مکانیسم های کنترلی تاثیرگذار توسط این فاکتورها نیز اپی ژنتیک است که دارای مکانیسم های متعددی از جمله متیلاسیون و استیلاسیون می باشد. در واقع هدف اصلی مطالعه ی ذیل، بررسی وضعیت بیان ژن های vHL، Ecad و Runx3 در سلول های بنیادی CD34+ خون بند ناف و آشکار ساختن الگوی متیلاسیون ژن های موردنظر در این مرحله بود.
    روش بررسی
    پس از جداسازی سلول های بنیادی از خون بند ناف و کشت سلول های موردنظر در محیط مخصوص و نیز تخلیص ژنوم از سلول ها، در مرحله ی اول از RNA مورد نظر، cDNA ساخته شد و واکنش PCR نیز برای ژن های مورد مطالعه انجام گرفت. در مراحل بعدی نیز از DNA پردازش شده مراحل قبل، برای انجام واکنش های MSP استفاده شد.
    یافته ها
    پس از انجام واکنش PCR با پرایمرهای طراحی شده برای استفاده در Real Time PCR و cDNA مربوط به RNA سلول های بنیادی، این نتایج به دست آمد که همه ی ژن های مورد مطالعه، در سلول های بنیادی CD34+ بیان می شوند. با انجام MSPدر مرحله ی دیگری از مطالعه نیز مشخص شد که ژن های Ecad و Runx3 دارای متیلاسیون و بیان نسبی و ژن vHL نیز فاقد متیلاسیون و بیان کامل تحت این شرایط بودند.
    نتیجه گیری
    همخوانی قابل توجهی بین بیان یک ژن و تغییرات اپی ژنتیک وجود دارد و بیان هر سه ژن مورد مطالعه، نشان دهنده ی نقش موثر آن ها در بیولوژی و عملکرد سلول های بنیادی خونساز دارد.
    کلیدواژگان: متیلاسیون، سلول های بنیادی خونساز، خون بند ناف، vHL، Runx3 - Ecad
  • نسرین مشگین آبادی، فرهاد رمضانی بدر *، خلیل محمودی صفحات 24-34
    زمینه و هدف

    محدودیت حرکتی، یکی از مراقبت های پرستاری مهم پس از مداخله ی کرونری از راه پوست (PCI) می باشد. پس از این روش، به منظور پیشگیری از عوارض عروقی بالقوه مانند خونریزی و تشکیل هماتوم در محل فمورال، بیماران برای حداقل 8 ساعت، استراحت کامل در تخت بدون خمیدگی در مفصل هیپ خواهند داشت و این بی حرکتی طولانی مدت می تواند باعث کمر درد شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ رایحه درمانی بر کمر درد بیماران تحت PCI بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی نیمه تجربی، از طرح پیش آزمون- پس آزمون با یک گروه کنترل استفاده گردید. 76 بیمار تحت PCI الکتیو که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به روش در دسترس انتخاب شده، به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. پس ازPCI، بیماران گروه کنترل تحت مراقبت روتین بخش و 8 ساعت محدودیت حرکتی قرار گرفتند. بیماران گروه آزمون پس از اتمام 8 ساعت محدودیت حرکتی، تحت ماساژ با محلول رایحه درمانی ترکیب شده از اسانس های نعناع، کرفس و لاوندر در روغن بادام شیرین (غلظت 1 درصد) قرار گرفتند. شدت کمر درد با ابزار دیداری درد در سه سطح: قبل از مداخله، بلافاصله پس از مداخله و 2 ساعت پس از مداخله اندازه گیری شد. خونریزی قبل و پس از مداخله و بروز هماتوم 24 ساعت پس از مداخله از طریق مشاهده بررسی و ثبت شد.

    یافته ها

    شدت کمردرد بلافاصله پس از ماساژ رایحه درمانی در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل به طور معنادار کاهش یافت (0001/0>P) و تاثیر آن تا 2 ساعت بعد نیز پایدار بود (0001/0>P). در گروه آزمون تغییرات میانگین کمردرد بلافاصله پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله معنا دار بود (0001/0>P) اما این تغییرات در گروه کنترل معنادار نبود (0001/0)

    کلیدواژگان: ماساژ رایحه درمانی، مداخله کرونری از راه پوست، کمردرد
  • محمد سعید حیدر نژاد، پریسا یار محمدی سامانی، محسن مبینی دهکردی، سمیرا رهنما صفحات 35-44
    زمینه و هدف
    مدت هاست که نانوذرات نقره برای درمان زخم های حاد و مزمن استفاده می شود، اما بررسی سمیت این ماده کمتر مورد توجه واقع شده است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر مسمومیت احتمالی نانو ذرات نقره به کار رفته برای ترمیم زخم، با استفاده از تعیین سطح آنزیم های کبدی و هموگلوبین بود.
    روش بررسی
    50 سر موش سوری نژاد بالب سی (Balb/c) در حدود 8 هفته (با وزن 3±2/24 گرم) به طور تصادفی در 2 گروه 25 تایی (گروه کنترل و تیمار) مورد بررسی قرار گرفتند. پس از ایجاد زخم یکسان در همه حیوانات، سطح زخم در گروه تیمار با 50 میکرولیتر محلول نانونقره (ppm 10) و در گروه کنترل، با همان مقدار آب مقطر تیمار شد. این آزمایش به مدت 21 روز ادامه یافت. در روزهای 2، 7، 14و 21، غلظت سرمی آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) و مقدار هموگلوبین، مورد اندازه گیری قرار گرفتند. در این مطالعه، آنالیز آماری توسط آزمون t مستقل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سطح ALT و AST و هموگلوبین، بین گروه کنترل و تیمار تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که درمان زخم با نانوذرات نقره احتمالا اثرات سمی بر روی هموگلوبین و عملکرد کبد در موش سفید آزمایشگاهی با تعیین سطح سرمی آنزیم های ALT وAST ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، نانوذرات نقره، ALT، AST، هموگلوبین
  • فاطمه سعیدی، حسن اژدری زرمهری، الهه ارمی، بنیامین علی محمدی صفحات 45-55
    زمینه و هدف
    صرع شایع ترین اختلال عصبی پس از سکته ی مغزی است، هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره ی هیدروالکلی برگ گیاه گلپر روی تشنج ناشی از تزریق پنتیلن تترازول بر روی موش سوری بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق 30 سر موش سوری به 5 گروه شش تایی تقسیم شدند. در گروه های آزمایشی، عصاره ی هیدروالکلی برگ گیاه گلپر در دوزهای 75، 150، 300 و 600 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم به صورت داخل صفاقی 30 دقیقه قبل از پنتیلن تترازول (80 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) تزریق شد و در طی 20 دقیقه رفتارهای تشنجی توسط دوربین فیلمبرداری شد و سپس مدت زمان به ثانیه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره ی هیدروالکلی برگ گیاه گلپر سبب افزایش در مرحله ی تونیک در دوزهای 300 و 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم معنی دار می گردد. در مرحله ی تونیک-کلونیک افزایش آستانه فقط در دوز 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم معنی دار است. این عصاره به طور معنی داری میانگین مدت زمان باقی ماندن در تشنج تونیک و تونیک-کلونیک را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد تزریق عصاره ی هیدروالکلی برگ گیاه گلپر درکاهش مراحل تشنج حاصل از تزریق پنتیلن تترازول در موش آزمایشگاهی کوچک موثر و همچنین آستانه ی شروع و مدت زمان باقی ماندن در هریک از مراحل تشنج را به ترتیب افزایش و کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: گیاه گلپر، تشنج، موش سوری، پنتیلن تترازول
  • زهرا ربیعی، محمدرضا بیگدلی*، مجید اسدی صفحات 56-64
    زمینه وهدف

    سکته ی مغزی سومین عامل مرگ و میر در کشورهای صنعتی بعد از بیماری های قلبی- عروقی و سرطان است. علی رغم سدهای دفاعی زیاد، مغز به استرس اکسیداتیو ناشی از ایسکمی و خون رسانی مجدد آسیب پذیر است. به دلیل ارتباط بین مصرف روغن زیتون بکر و پایین بودن مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی- عروقی، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اثر مصرف روغن زیتون بکر بر سطح لیپیدهای مغزی و کاهش ادم مغزی در مدل سکته ی مغزی موش طراحی و اجرا شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی تجربی، 60 سر موش نر از نژاد ویستار به 5 گروه تقسیم شدند. گروه اول و دوم (کنترل و شم) آب مقطر دریافت نمودند، در حالی که سه گروه تیمار روغن زیتون بکر را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت کردند (25/0، 5/0 و 75/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب). دو ساعت بعد از آخرین دوز گاواژ شده، هر گروه اصلی به دو زیر گروه MCAO (Middle Cerebral Artery Occlusion) برای اندازه گیری میزان تشکیل ادم مغزی و زیرگروه دست نخورده برای آنالیز لیپیدهای مغزی تقسیم شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی LSD و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    پیش تیمار با روغن زیتون بکر خوراکی باعث افزایش سطح کلسترول و کلسترول استر مغزی در دوزهای 5/0 و 75/0 شد. همچنین روغن زیتون بکر در هر سه دوز باعث افزایش سطح تری گلیسرید مغزی شد. تغذیه با روغن زیتون بکر در دوزهای 5/0 و 75/0 باعث کاهش ادم مغزی در موش ها شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه روغن زیتون بکر می تواند با ایجاد تغییراتی در پروفایل چربی و کاهش ادم مغزی به عنوان یک گزینه ی ایده آل برای پیش درمان ایسکمی مغزی به شمار آید.

    کلیدواژگان: روغن زیتون بکر، تری گلیسرید مغزی، کلسترول، ادم مغزی
  • میترا ارجمندی فر، سعیده ضیایی صفحات 65-75
    زمینه و هدف
    دیابت بارداری 3 تا 5 درصد از بارداری ها را دچار عارضه می کند. (GCT) تست غربالگری دیابت بارداری می باشد که در 24 تا 28 هفته ی بارداری انجام می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط لیپیدهای خون مادر در 13 تا 23 هفته ی حاملگی به عنوان پیشگویی کننده ی مختل شدن آزمایش GCT بود.
    روش بررسی
    این مطالعه ی تحلیلی از نوع طولی آینده نگر می باشد که بر روی 574 زن باردار 18 تا 35 ساله با حاملگی تک قلو و بدون سابقه ی دیابت مراجعه کننده به دو مرکز کوثر و شهید سلیمانی واقع در شهرری در سا ل های 89 تا 90 انجام شد. برای تمام شرکت کنندگان در هفته های 13 تا 23 لیپیدهای خون و در 24 تا 28 هفته ی بارداری آزمایشGCT درخواست شد. مقادیر غیر طبیعی GCT مساوی و بالاتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر پس از یک ساعت از مصرف 50 گرم گلوکز خوراکی درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    با آزمون رگرسیون لجستیک متغیرهایی که میانگین آن ها بین دو گروه باGCT طبیعی و غیرطبیعی از نظر آماری اختلاف معنی دار داشتند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و تری گلیسرید(TG) با (010/1-001/0 (OR=1/005، 95% CI=با مختل شدن GCT ارتباط داشت. نقطه ی برش TG در مختل شدن GCT با استفاده از آنالیز منحنی ROC با حساسیت 3/61 درصد، ویژگی 1/60 درصد، ارزش پیشگویی مثبت 73 و ارزش پیشگویی منفی 63/74 درصد، 5/142 میلی گرم در دسی لیتر بود. ولی بین غلظت های سایر لیپیدها (TC، LDL و HDL) و مختل شدن GCT ارتباط معنی دار آماری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد،TG می تواند در شناسایی مادران در معرض خطر دیابت حاملگی (کسانی که GCT مختل دارند) کمک کننده باشد؛ البته برای اثبات این رابطه به مطالعات وسیع تری نیاز است.
    کلیدواژگان: دیابت حاملگی، GCT، تری گلیسرید
  • لیلا توانگر، فریبا یزدخواستی صفحات 76-85
    زمینه و هدف
    افراد دارای اضطراب اجتماعی در موقعیت های اجتماعی ابراز وجود لازم را ندارند. به همین منظور هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان التقاطی (با رویکردهای بازساخت دهی شناختی و مهارت های مقابله ای شناختی و ایفای نقش) بر ابراز وجود و اضطراب اجتماعی دانشجویان بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع آزمایشی (طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) می باشد. نمونه ی هدف 32 نفر از دانشجویان بود که با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای از بین 278 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان انتخاب شدند. ابتدا دو پرسشنامه اضطراب اجتماعی و ابراز وجود بین دانشجویان توزیع شد؛ سپس از بین آن ها دانشجویانی که دارای اضطراب اجتماعی و نمره ی پایین در مقیاس ابراز وجود بودند، به طور تصادفی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. درمان التقاطی در بهار 1390 طی ده جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا شد. پرسشنامه ی اضطراب اجتماعی و ابراز وجود در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه تکمیل شدند. برای تحلیل داده ها از شیوه تحلیل کواریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس بیانگر تفاوت معنادار اضطراب اجتماعی در بین گروه آزمایش و کنترل در دو مرحله ی پس آزمون و پیگیری و نیز تفاوت معنادار ابراز وجود بین گروه آزمایش و کنترل در دو مرحله پس آزمون و پیگیری بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق می توان نتیجه گرفت که درمان التقاطی (با رویکردهای بازساخت دهی شناختی و مهارتهای مقابله ای شناختی و ایفای نقش) می تواند به عنوان یک روش مداخله ای مفید جهت کاهش اضطراب اجتماعی و افزایش ابراز وجود به کار برده شود.
    کلیدواژگان: درمان التقاطی، بازساخت دهی شناختی، مهارت های مقابله ای شناختی، اضطراب اجتماعی، ابراز وجود، ایفای نقش
  • سید یزدان اسدی، پویا پارسایی، مهرداد کریمی، محمد رفیعیان کوپایی* صفحات 86-96
    زمینه و هدف

    اصلی ترین پیامد ناخوشایند متعاقب جراحی های لگنی ایجاد باند های چسبندگی است. چای سبز به دلیل دارا بودن بعضی از ترکیبات پلی فنولیک دارای فواید آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و بازدارندگی تولید و تجمع کلاژن می باشد که به نظر می رسد در روند التیام جراحت مفید بوده، مانع از ایجاد چسبندگی داخل شکمی گردد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره ی الکلی چای سبز بر روند التیام چسبندگی داخل شکمی انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی تجربی 30 سر موش صحرایی نر سالم از نژاد ویستار به طور تصادفی به دو گروه مساوی درمان با عصاره ی چای سبز (گروه A) و درمان با نرمال سالین (گروه B) تقسیم شدند. پس از بی هوش کردن موش ها جدار شکم باز و سه برش طولی و عرضی به طول 2 سانتی متر بر روی سطح پریتوئن در سمت راست داده، قطعه ای از پریتوئن به ابعاد 2×2 سانتی متر از سمت چپ دیواره ی شکمی برداشته شد. در ادامه در گروه های A وB به ترتیب 4 سی سی از محلول عصاره ی چای سبز و نرمال سالین درون محوطه شکم ریخته و شکم بسته شد. بعد از 14 روز با انجام لاپاراتومی مجدد چسبندگی های ایجاد شده براساس شدت، وسعت و نمای ظاهری درجه بندی کلی شدند. داده ها با استفاده از آزمون Mann-Whitney و در سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در مقایسه ی دو گروه مشاهده شد که میزان چسبندگی در گروه A به طور معناداری از گروه B کمتر بود (001/0P=)، به طوری که میانه ی درجه ی چسبندگی در گروه های A و B به ترتیب 3 و 8 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از مطالعه ی فوق نشان داد که عصاره ی چای سبز موجب کاهش قابل توجه در چسبندگی های داخل شکمی متعاقب لاپاراتومی در موش صحرایی می گردد. لذا ممکن است بتوان با انجام تحقیقات بیشتر از این عصاره و یا مواد مشتق از چای سبز در جراحی های بالینی، برای این گونه ضایعات استفاده کرد.

    کلیدواژگان: چسبندگی داخل شکمی، چای سبز، لاپاراتومی، موش صحرایی
  • طلعت دباغی قلعه، فریده موحد، فاطمه سمیعی راد، خدیجه علمی زاده، هدیه ثقفی صفحات 97-104
    زمینه و هدف
    تشخیص زود رس حاملگی اکتوپیک می تواند به حفظ قدرت باروری زنان کمک کند. لذا اندازه گیری بیومارکرهایی شیمیایی که بتوانند در افتراق حاملگی داخل رحمی طبیعی از بارداری خارج رحمی کمک کند، مورد توجه قرار گرفته اند. این مطالعه جهت تعیین حساسیت و ویژگی اندازه گیری سطح سرمی کراتین فسفوکیناز (CPK) در تشخیص حاملگی اکتوپیک انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه یک ارزیابی تست های تشخیصی بود که در سال 1390 در مرکز آموزشی- درمانی کوثر قزوین انجام شد. 26 زن با حاملگی اکتوپیک ثابت شده گروه مطالعه و 29 زن با حاملگی داخل رحمی طبیعی با سن حاملگی زیر 12 هفته گروه کنترل را تشکیل دادند. گروه مطالعه خود به دو گروه حاملگی خارج رحمی پاره شده و پاره نشده تقسیم شدند. قبل از هرگونه مداخله، هنگام پذیرش بیماران نمونه ی خون جهت تعیین میزان CPK سرم گرفته شد. داده ها با تست های آماری T و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدندو سطح سرمی CPK در سه گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    سطح سرمی CPK در حاملگی اکتوپیک (IU/ml6/93± 156) به وضوح بالاتر از حاملگی داخل رحمی طبیعی بود (IU/ml 5/31±6/58). (P<0/0001). همچنین متوسط سطح سرمی CPK در موارد حاملگی اکتوپیک پاره شده (IU/ml 5/100±8/220) در مقایسه با حاملگی اکتوپیک پاره نشده (IU/ml 4/21±3/104) بالاتر بود (002/0 (P=حساسیت و ویژگی و ارزش پیشگویی کننده مثبت و منفی CPK در تشخیص حاملگی اکتوپیک به ترتیب 92 و 86 و 7/85 و 5/92 درصد تعیین شد.
    نتیجه گیری
    اندازه گیری CPK می تواند در افتراق حاملگی اکتوپیک از حاملگی داخل رحمی طبیعی و نیز در افتراق حاملگی اکتوپیک پاره شده از پاره نشده یک مارکر کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: کراتین فسفوکیناز، حاملگی اکتوپیک، حاملگی داخل رحمی
  • لیلا رستگاری، پروین محبی، سعیده مظلوم زاده صفحات 105-112
    زمینه و هدف
    خودکارآمدی شامل ارزیابی فرد از توانایی خودش برای مقابله با موقعیت های پراسترس و اجرای رفتارهای ضروری خصوصا در مقابله با درد زایمان می باشد. در برخی مطالعات نشان داده شده که کلاس های آمادگی برای زایمان یک روش موثر برای کمک به زنان برای تحمل درد های زایمانی است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر کلاس های آمادگی برای زایمان بر روی خودکارآمدی درک شده زایمان در زنان زایمان کرده در شهر زنجان طرح ریزی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی می باشد. حجم نمونه در هر گروه 30 نفر محاسبه گردید و نمونه گیری به صورت در دسترس انجام یافت. در گروه مورد زنانی که در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کرده بودند و در گروه شاهد زنانی که فقط مراقبت های روتین را در طی باردرای دریافت کرده بودند، حضور داشتند. پرسشنامه ها یک ساعت بعد از زایمان توسط نمونه گیر در اتاق بعد از زایمان از طریق مصاحبه رو در رو تکمیل گردید. به منظور تعیین خودکارآمدی از پرسشنامه ی خودکارآمدی استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره ی خودکارآمدی درک شده زایمان در گروه شاهد 86/65±5/221 و در گروه مورد 68/61±7/241 بود. با وجود بالاتر بودند نمره ی خودکارآمدی درک شده ی زایمان در گروه مورد، آزمون تی مستقل تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان نداد.
    نیتجه گیری: شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان خودکارآمدی درک شده زایمان را در زنان بالاتر می برد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، کلاس های آمادگی برای زایمان، زنان باردار
  • محمد بقایی، شهرزاد ایزدی، علی نیک سیرت صفحات 113-117
    جراحت ورید اجوف تحتانی در آسیب نافذ شکمی نادر است؛ ولی مشکل سنگینی را در برابر جراح تروما قرار می دهد. علیرغم بهبود مراقبت های پیش از عمل و مهارت های جراحی، میزان مرگ و میر جراحات ورید اجوف تحتانی همچنان بالاست. مهم ترین عواملی که نقش برجسته ای در مرگ و میر دارند شامل، وجود شوک در هنگام پذیرش، سطح آناتومیک جراحت ورید اجوف و صدمات احشایی و یا دیگر عروق بزرگ همراه می باشند. کلید مدیریت موثر شامل، تشخیص و احیای زود هنگام و مداخله جراحی فوری است. در این مقاله ما موردی از جراحت ورید اجوف تحتانی با موفقیت درمان شده را، در یک مرد جوان دچار آسیب نافذ شکمی گزارش کرده ایم.
    کلیدواژگان: جراحت ورید اجوف تحتانی، آسیب نافذ شکمی
|
  • Fattahi E., Somi Mh, Ghamkhar Ar, Ghavidel A., Fakhrjo A., Fattahi Sh, Naghashi Sh Pages 1-11
    Background And Objective
    An optimal regimen for treatment of Helicobacter pylori should have high efficacy، tolerable side effects، easy administration and should be economical. Intensive efforts are being made to identify such an optimal regimen، but there are many obstacles hindering the achievement of this goal. This study aimed at comparing the rate of HP eradication by examining quadruple regimens in dyspeptic patients.
    Materials And Methods
    In this open-label randomized clinical trial، 270 patients with positive Urease test were randomly assigned into four groups to receive one of the following treatment protocols. (group A: omeprazole+ amoxicillin+ bismuth subcitrate+clarithromycin for 2 weeks (73 patients)، group B: omeprazole+tetracycline+bismuth subcitrate+metronidazole for 2 weeks (46 patients)، group C: omeprazole+amoxicillin+bismuth subcitrate+furazolidone for 2 weeks (64 patients)، groupD: omeprazole+amoxicillin+bismuth subcitrate+furazolidone/metronidazole interchangeably each one for one week (87 patients). Six weeks after the treatment، the compliance، eradication and complication rates were evaluated in each group.
    Results
    Helicobacter pylori eradication rates were، 96. 3%، 87%، 79. 7%، and 79. 3 % in groups A، B، C and D respectively (p=0. 506). The overall complication rate was 37%، 63%، 32. 8% and 28. 7% in groups A، B، C and D respectively. This rate was significantly higher in group B than other groups (p=0. 01). The compliance rate was “complete”، ‘good” or “poor”. Accordingly the compliance rate in group A was 83. 6%، 11% and 5. 5%، in group B، 87%، 6. 5% and 6. 5%، in group C. 90. 6%، 4. 7% and 4. 7%، and in group D 86. 2%، 11. 5% and 2. 3%، respectively (p=0. 683). Abdominal pain and vomiting was significantly more frequent in groups B and C compared to the other groups. The other complications were not significantly different in the groups.
    Conclusion
    The rate of compliance and HP eradication was similar in quadruple regimens; however، due to difference in the rate of complications، regimens of groups A or D are recommended.
    Keywords: Helicobacter pylori, Eradication, Treatment regimens, Compliance, Drug complications
  • Azad M., Kaviani S., Mortazavi Y., Norouzinia M. Pages 12-23
    Background And Objective
    Specific differentiation processes to various cell lineages are closely associated with factors such as transcription factors، tumor suppressor elements and internal signaling pathways including vHL، Ecad، and Runx3. Epigenetics is an effective control mechanism of these factors، including several mechanisms such as methylation and acetylation. The main objective of this study was discovering the expression status of vHL، Runx3 and Ecad genes and determining the methylation patterns in the respective genes in hematopoietic cord blood stem cells.
    Materials And Methods
    After isolating the stem cells from cord blood، expansion of the desired cells and DNA purification from the cells، in the first stage cDNA was constructed from the RNA، and PCR was performed for the genes under study. In later stages، the processed DNA from the previous stages was used for MSP reaction.
    Results
    After PCR using designed primers to be used in Real-Time PCR and RNA derived cDNA of stem cells، it was found that all the genes under study were expressed in CD34+ stem cells. MSP in another stage of the study showed that Ecad and Runx3 genes are partially methylated and partially expressed، and vHL gene is not methylated and is completely expressed in this stage.
    Conclusion
    There is substantial agreement between gene expression and epigenetic alterations، and study of all the three genes indicates their effective role in biology and function of these stem cells in Hematopoietic stem cells.
    Keywords: Methylation – hematopoietic stem cells – Cord blood – vHL – Runx3 – Ecad
  • Meshgin Abadi N., Ramezani Badr F., Mahmoodi Kh Pages 24-34
    Background And Objective

    Movement restriction is one of the most important considerations in nursing care following percutaneous coronary intervention (PCI). After this procedure، in order to prevent from potential vessel complications، such as hemorrhage and hematoma in femoral site، patients should have complete bed rest without flexion in hip joint for at least 8 hours. This immobility for extended period of time may lead to back pain. The aim of this study was to determine the effect of aromatherapy massage on back pain of patients undergoing PCI.

    Materials And Methods

    A pre-test/post-test design with one control group was used in this semi- experimental study. 76 patients under elective PCI who had the inclusion criteria of the study were selected by simple method sampling and were randomly divided into two control and experimental groups. After PCI، the patients in the control group received the conventional care of the ward including 8 hours of movement restriction. In contrast، patients in the experimental group، after bearing 8 hours of movement restriction received massage with aromatherapy solution composed of peppermint، celery and lavender essence in sweet almond oil)%1 concentration (. The back pain severity was measured by visual analog scale (VAS) in three levels (before intervention، immediately after intervention and 2 hours after intervention). The hemorrhage both in pre and post interventions and hematoma 24 hours after intervention were assessed and recorded by applying observation technique.

    Results

    Severity in back pain significantly decreased in the experimental group immediately after receiving aromatherapy massage in comparison to the control group (P< 0. 0005). This effect lasted as long as 2 hours after the intervention (P< 0. 0005). In the experimental group، back pain mean changes were meaningful immediately after the intervention and prior to it (P< 0. 0005); however، the changes were not significant in the control group (P> 0. 0005). No evidence of hemorrhage or hematoma was seen in the patients. Also، 92. 1% of the experimental group expressed their overall satisfaction with the intervention.

    Conclusion

    The results showed that aromatherapy massage is a safe and effective method in diminishing back pain of patients undergoing PCI.

    Keywords: Aromatherapy massage, Percutaneous coronary intervention, Back pain
  • Heydarnejad , Yarmohammadi- Samani P., Mobini-Dehkordi M., Rahnama S. Pages 35-44
    Background And Objective
    Silver nanoparticles (Ag-NPs) have long been used to treat acute and chronic wounds. Very little attention has been paid to the toxicity of this nanoparticle. In this study، the possible toxicological effects of nanosilver particles، was assessed by determining the enzyme levels of liver along with hemoglobin over the period of skin wound healing in mice.
    Materials And Methods
    A group of 50 Balb/c mice of about 8 weeks (weighting 24. 2±3. 0 g) were randomly divided into two groups: Ag-NPs and control groups، each with 25 mice. After creating the equal wound on the back of all animals، the wound bed was treated in the Ag-NPs group with a volume of 50 microliters from the nanosilver solution (10ppm)، and in the control group with the same amount of distilled water. The experiment lasted for 21 days. On days 2، 7، 14 and 21 of the experiment the serum concentrations of alanine aminotransferase (ALT)، aspartate aminotransferase (AST) and hemoglobin were measured. Statistical analysis was performed using independent t-test.
    Results
    Results showed that AST، ALT and hemoglobin levels were not significantly different between Ag-NPs and the control groups.
    Conclusion
    The study suggests that treatment of wounds with silver nanoparticles may not produce toxicological effects on hemoglobin and liver function in mice (Mus musculus) as indicated by measurment of serum levels of AST and ALT enzymes.
    Keywords: Wound healing, Silver nanoparticles, ALT, AST, Hemoglobin
  • Saeidi F., Azhdari Zarmehri H., Erami E., Alimohammadi B. Pages 45-55
    Background And Objective
    Epilepsy is the most common neurological disorder after stroke. The aim of the present study was to evaluate the effect of hydroalcoholic extract of Heracleum persicum on pentylenetetrazol (PTZ) - induced seizure in mice.
    Materials And Methods
    In this study، 30 male mice were divided into five groups. 30 minutes after IP administration with different doses of extract (75،150، 300، 600mg/kg)، PTZ (80 mg/kg) was injected to animals and they were instantly transferred to a special cage. Consequently، the convulsive behaviors of the mice were recorded by a camera as long as 20 minutes and the data were converted into seconds to be considered for analysis.
    Results
    The results indicated that hydroalcoholic extract of Heracleum persicum has a significant effect on threshold tonic seizure in doses of 150 mg/kg، 300mg/kg and 600 mg/kg. In clonic phase، threshold increased slightly with an increase in doses of extract. In tonic-clonic phase، threshold increase was significant only in doses of 150 mg/kg and 900 mg/kg. This extract significantly decreased seizure duration time both in tonic and tonic-clonic phases upon dose increasing.
    Conclusion
    The results of the present study imply that injection of hydro-alcoholic extracts of Heracleum persicum led to anticonvulsant activity. This extract augmented the onset of different seizure phases while reduced duration of tonic and tonic-clonic phases.
    Keywords: Heracleum persicum, Anticonvulsant activity, Pentylenetetrazol, Seizure, Mice
  • Rabiei Z., Bigdeli Mr, Asadi M. Pages 56-64
    Background And Objective

    Stroke is the third most common cause of death in industrialized countries after cardiovascular diseases and cancer. Despite numerous defenses، the brain is vulnerable to oxidative stress resulting from ischemia and reperfusion. Due to the relationship between olive oil consumption and low cardiovascular mortality and morbidity، this study was accomplished to investigate the relationship between dietary virgin olive oil (VOO) on brain lipids and formation of brain edema in rat stroke models.

    Materials And Methods

    In this experimental study 60 Wistar rats were divided into five groups. First and second groups (control and sham) received distilled water، while all three treatment groups received oral VOO for 30 days (0. 25، 0. 5 and 0. 75 ml/kg/day respectively). Two hours after the last dose، each main group was subdivided into two additional groups of middle cerebral artery occlusion (MCAO) for the assessment of neuropathology (brain edema) and intact group for brain lipid analysis. Data were analyzed using one way Anova LSD tests and Pearson correlation.

    Results

    Pretreatment by VOO increased the brain cholesterol ester and cholesterol levels in doses of 0. 5 and 0. 75 ml/kg/day. VOO in all three doses increased the brain triglyceride levels (p<0. 05). Oral administration of VOO in doses of 0. 5 and 0. 75 reduced brain edema in mice.

    Conclusion

    Results suggest that VOO may be taken as a valuable alternative for the pretreatment of ischemia via inducing some changes in lipid profile and decreasing brain edema.

    Keywords: Virgin olive oil, Brain triglyceride, Cholesterol, Brain edema
  • Arjmandi Far M., Ziaei S. Pages 65-75
    Background And Objective
    Gestational diabetes mellitus (GDM) complicates 3-5% of all pregnancies. Glucose Challenge Test (GCT) is a universal screening test for GDM between 24-28 of gestation. Plasma glucose is measured 1 hr after ingestion of 50g glucose load. The aim of this study was to determine the relationship of plasma lipids in 13-23 weeks of pregnancy with abnormal GCT (Glucose Challenge Test).
    Materials And Methods
    This prospective longitudinal study was carried out during 2010-2011. The subjects comprised 575 pregnant women aged 18-35 years old who had referred to two health centers (Kosar and Shahid Soleymani) in Shahr rey –Tehran. The subjects were followed until their 24-28 weeks of gestation. Maternal plasma lipid concentrations were measured at 13-23 weeks of gestation and then all participants were screened at 24-28 weeks of gestation with GCT. A value over 140mg/dl in GCT was considered positive.
    Results
    Logistic Regression analyses confirmed that triglyceride (TG) concentration (OR=1. 005، 95% CI= 1. 001-1. 010) associated with abnormal GCT. No evidence of association was found between GCT risk and plasma concentrations of other lipids (i. e.، total cholesterol، high-density lipoprotein and low-density lipoprotein). In ROC curve analysis، the TG cut-off point in abnormal GCT was 142. 5 mg/dl (with 61. 3% sensitivity، 60. 1% specificity، 73% PPV and 74. 63% NPV).
    Conclusion
    The findings of this study imply that TG level at 13-23 weeks of pregnancy can be considered as a predictor factor for abnormal GCT.
    Keywords: Gestational diabetes mellitus, Triglyceride, Glucose challenge test, HDL, LDL
  • Tavangar L., Yazdkhasti F. Pages 76-85
    Background And Objective
    People with social anxiety lack enough self-assertiveness. The main goal of this study was to investigate the effectiveness of eclectic intervention approaches such as cognitive restructuring، cognitive coping skills and role playing on social anxiety and self-assertiveness among female students of the University of Isfahan.
    Materials And Methods
    This experimental study was fulfilled with two experimental and control groups. The target sample comprised 32 students who were selected by several stages of cluster sampling out of 287 students of University of Isfahan. Initially، 2 questionnaires consisting of social anxiety and self-assertiveness scale were distributed among the students. Then، students with social anxiety and low scores in self-assertiveness scale were randomly selected and assigned into experimental and control groups. Subsequently، 10 sessions of eclectic intervention in the spring of 2012 were implemented for the experimental group. Social anxiety scale and self-assertiveness scale were completed in 3 stages: pre-test، post- test and follow-up for one month.
    Results
    Results of covariance analysis revealed significant differences concerning social anxiety in experimental and control groups throughout post-test and follow-up stages and significant differences regarding self-assertiveness in experimental and control groups in post-test and follow-up stages.
    Conclusion
    Findings of this study suggest that eclectic intervention (Cognitive Restructuring، Cognitive coping skills and Role playing Approaches) can be exploited as a beneficial approach to increase self-assertiveness and decrease social anxiety in students.
    Keywords: Cognitive restructuring, Cognitive coping skills, role playing, Self, assertiveness, Social anxiety
  • Asadi Sy, Parsaei P., Karimi M., Rafieian-Kopaei M. Pages 86-96
    Background And Objective

    Adhesion bands comprise the most important unpleasant consequences of pelvic surgeries. Green tea (Camellia sinensis)، due to its anti-oxidant and anti-inflammatory effects and prevention of production and accumulation of collagen seems to be beneficial in this event. Therefore، the present study was designed to elicit the effect of alcoholic extract of green tea on intra-abdominal adhesions.

    Materials And Methods

    In this experimental study 30 healthy male Wistar rats were randomly assigned to two equal groups; one group taking green tea (A) and the other group taking normal saline (B). After anesthesia، their abdominal wall was opened، three longitudinal and transverse incisions of 2 cm in length were made on the right side of peritoneal surface and a 2×2 cm piece of the left abdominal wall peritoneum was removed. Then، 4 ml green tea extract or normal saline was introduced into the abdominal cavity of the rats. Two weeks later in the second laparotomy، the adhesions were graded according to the strength، extent and appearance. Data were analyzed by Mann-Whitney test، using SPSS v. 16.

    Results

    There were significant differences between the scores of groups A and B (P=0. 001). The median adhesion scores were 3 and 8 in groups A and B، respectively.

    Conclusion

    The results of this study provide the evidence that green tea extract has a potential capacity to effectively prevent postoperative intra-abdominal adhesions in rats and might be beneficial during clinical surgeries.

    Keywords: Intra, abdominal adhesion, Green tea, Laparotomy, Rat
  • Dabbaghi Gale T., Movahed F., Samiee Rad F., Elmizadeh Kh, Saghafi Sd Pages 97-104
    Background And Objective
    Early detection of ectopic pregnancy is crucial in saving fertility. Some chemical biomarkers that can differentiate normal intra uterine pregnancy from ectopic pregnancy have been detected. This study was performed to determine the sensitivity and specificity of serum creatine phosphokinase (CPK) measurement for diagnosis of ectopic pregnancy.
    Materials And Methods
    This study was performed in Kosar Hospital، Qazvin University of Medical Sciences. Twenty six patients with confirmed ectopic pregnancy comprised the study group and 29 cases with normal intrauterine pregnancy less than 12 weeks constituted the control group. The study group was further subdivided into two groups of ruptured and unruptured tubal pregnancy. A blood sample was obtained from each patient on admission and then CPK was measured. The collected data were analyzed using t-test and k2. Then، CPK levels were compared in three groups.
    Results
    The mean CPK levels in the study group (156+ 93. 6 IU/ml) were significantly higher than the control group (58. 6+31. 5 IU/ml) (P =0. 0001). Also the mean CPK levels were higher in ruptured (220. 8+100. 5 IU/ml) than in unruptured cases (104. 3+21. 4 IU/ml) (P =0. 002). Sensitivity، specificity، positive predictive value، and negative predictive values of CPK in diagnosis of tubal pregnancy were 92%، 86%، 85. 7%، and 92. 5%، respectively.
    Conclusion
    Serum CPK is considered as a valuable measurement for diagnosis of tubal pregnancy. It is also a useful biomarker in discriminating ruptured from unruptured cases.
    Keywords: Creatine phosphokinase, Ectopic pregnancy, Intrauterine pregnancy
  • Rastegari L., Mohebbi P., Mazlomzadeh S. Pages 105-112
    Background And Objective
    Self-efficacy is defined as a belief in one’s capabilities to cope with stressful situations and execute a specific coping behavior. Previous researches verify the efficiency of childbirth preparation classes as one of the convenient methods in helping women to deal with labor pain; the most severe pain that women may experience in their lifetime. This study was carried out to determine the effectiveness of childbirth preparation classes on self-efficacy of pregnant women in coping with labor pain in Zanjan province.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental case –control study was carried out on 60 subjects who were randomly assigned to two equal groups of 30. The case group comprised 30 pregnant women who attended to childbirth preparation classes whereas the control group received only standard antenatal care. Questionnaires were completed through face to face interviews one hour after the delivery in postpartum delivery room. To determine the effect of childbirth preparation classes on self-efficacy in delivery of pregnant women، childbirth self-efficacy inventory and attitude questionnaire was used.
    Results
    Mean scores of self-efficacy in the control and case groups were 221. 5±65. 86 and 241. 7±61. 68 respectively. Despite higher self-efficacy scores in the case group، the difference between the two groups was not significant as indicated by independent t-test.
    Conclusion
    This study supports the substantial effect of childbirth preparation classes in perceived self- efficacy of pregnant women in delivery.
    Keywords: Self, efficacy, Childbirth preparation classes, Pregnant women
  • Baghaee M., Izadi Sh, Niksirat A. Pages 113-117
    In penetrating abdominal trauma، injury to the inferior vena cava is rare but continues to pose a taxing problem for the trauma surgeon. Despite the improved preoperative care and surgical skills، mortality rates for IVC injuries are still high. The most important factors، which play a significant role in mortality، are presence of shock on admission، the anatomical level of vena caval injury and the associated visceral and/or other major vascular injuries. The key to effective management includes early diagnosis، resuscitation and prompt surgical intervention. In this article، we present a case of successfully treated inferior vena cava injury in a young man with penetrating abdominal trauma.
    Keywords: Inferior vena cava injury, Penetrating abdominal trauma