فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:21 Issue: 88, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/08/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • خدیجه شاهرخ آبادی، جواد بهارآرا، سعیده ظفربالانژاد، زهرا حسامی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    با توجه به رشد روزافزون سرطان استفاده از ترکیباتی که خاصیت ضد توموری دارند، مورد استقبال می باشد. استاتین ها دارای اثرات وابسته به دوز دوگانه ای در جهت مهار و تحریک رشد سلولی می باشند، لذا در این پژوهش به بررسی اثر سیتوتوکسیسیته و مهار رشد سلولی داروی آتورواستاتین بر روی رده ی سلولی MCF7 پرداخته شد.
    روش بررسی
    سلول های توموری MCF7 در محیط کشت RPMI1640 حاوی سرم جنین گاو و آنتی بیوتیک کشت گردید. سپس سلول ها با غلظت های متفاوت آتورواستاتین در محیط کشت تیمار شدند و درصد زنده مانی سلول ها با روش های رنگ سنجی تریپان بلو و MTT به منظور تعیین دوز و زمان مناسب جهت تحریک رشد یا سمیت آتورواستاتین تعیین گردید. همچنین تغییرات مورفولوژیکی سلول ها از قبیل میزان چسبندگی بر بستر و میزان گرانوله شدن سیتوپلاسم و هسته، توسط میکروسکوپ معکوس ارزیابی شد. داده ها به کمک آزمون های آماری T-Tukey و Anova در سطح 05/0P< تحلیل شد.
    یافته ها
    پس از 24، 48 و 72 ساعت هیچ تفاوت معنی دار آماری در درصد بقای سلولی MCF7 کشت شده در تیمار با دوزهای 1/0 و 1 میکرومول آتورواستاتین نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد (05/0P>). اما درصد بقای سلولی MCF7 کشت شده در تیمار با آتورواستاتین 10 میکرومول در زمان های 24، 48 و 72 ساعت نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    داروی آتورواستاتین با غلظت 10 میکرو مول منجر به کاهش درصد زنده مانی سلول های سرطان پستان انسان (MCF7) در زمان های 24 و 48 و 72 ساعت شد.
    کلیدواژگان: آتورواستاتین، سلول سرطانی پستان، سنجش به روش رنگ سنجی، سلول توموری
  • وحیده احمدزاده، صفر فرج نیا، محمد علی حسینپور فیضی، رمضانعلی خاوری نژاد صفحات 12-21
    زمینه و هدف
    رتوکسی مب (Rituximab) آنتی بادی مونوکلونال کایمریک بر ضد آنتی ژن CD20 بوده، به طور گسترده برای درمان لنفومای سلول های B استفاده می گردد. با این وجود سایز بزرگ و ایمنی زایی آنتی بادی های کامل موشی همواره به عنوان مشکل در ایمونوتراپی مطرح بوده است. جهت حل این مشکل می توان از قطعات کوچک آنتی بادی انسانی شده استفاده نمود. هدف از این تحقیق تولید آنتی بادی تک زنجیره ای انسانی به منظور کاربرد آن در درمان ناهنجاری های مرتبط با سلول های B است.
    روش بررسی
    به منظور طراحی آنتی بادی Rituximab انسانی شده با استفاده از روش CDR-grafting، نواحی CDR موشی به قسمت های Framework ایمونوگلوبولین های Germline انسانی منتخب دارای بیشترین شباهت با همتای موشی پیوند شدند. توالی نوکلئوتیدی طراحی شده درE.coli بیان شده، سپس تخلیص گردید. میزان بیان آنتی بادی نوترکیب با SDS-PAGE و واکنش آن با رده ی سلولی Raji با استفاده از تکنیک Dot blot مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در انتخاب نواحی Framework انسانی به منظور CDR Graftingایمونوگلوبولین های IGHV1-46*03و IGKV1-39*01 بیشترین شباهت را با آنتی بادی اولیه نشان دادند. بررسی بیان با روش SDS-PAGE مشخص کرد آنتی بادی تولیدی با غلظت بالا در E.coli بیان گردیده، با افینیتی مناسب نسبت به آنتی ژن CD20 بیان شده در سطح سلول های Raji واکنش نشان داد.
    نتیجه گیری
    آنتی بادی تک زنجیره ای انسانی تولید شده می تواند به مارکر CD20 متصل گردیده، به عنوان روش درمانی برای هدف قرار دادن این آنتی ژن در درمان سرطان های مرتبط به کار رود.
    کلیدواژگان: انسانی کردن، آنتی بادی تک زنجیره ای، CD20
  • سریه قاسم پور، محمد علی شکر گزار، رقیه قاسم پور، محمدرضا جعفری، محسن علیپور صفحات 22-35
    زمینه و هدف
    امروزه نانوساختارهای اکسید آهن به عنوان یک ریز مغذی مهم در کنترل و هدفگیری رهایش دارو، گرما درمانی و تشخیص و درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعه ی سمیت سلولی نانوساختارهای مذکور به منظور راهیابی به ایمنی کاربرد آن ها، هدف این پژوهش بود.
    روش بررسی
    نانومیله های اکسید آهن با پوشش اوره در دوزهای 100 و 400 میکرو گرم در میلی لیتر با پروتئین های سرم گاوی اصلاح گردید. سمیت این نانومیله ها در مقایسه با نوع اصلاح نشده ی آن با تست 3-4،5-dimethylthiazol-2-yl)-2،5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) سنجیده شد. سمیت نانومیله ها با پوشش (PEG)Poly Ethylene Glycol نیز در دوزهای مشابه با نانومیله های پوشش دار شده با اوره، از طریق تست MTT مقایسه گردید. تمامی تست ها بر روی رده ی سلولی L929 و در فواصل زمانی 24 و 48 ساعت انجام شد.
    یافته ها
    سلول هایی که در معرض نانومیله های اصلاح شده قرار گرفته بودند، در مقایسه با اصلاح نشده ی آن زیست پذیری بیشتری در تمامی دوزها و زمان ها نشان دادند. نانومیله های دارای پوشش PEGدر تمام دوزها و زمان ها، مرگ سلولی بیشتری را نسبت به آن هایی که پوشش اوره داشتند، نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نانومیله های اصلاح نشده نسبت به نوع اصلاح شده سمیت بیشتری نشان دادند که احتمالا ناشی از تشکیل یک حلقه ی پروتئینی تحت عنوان Hard Corona به دور این نانومیله ها در محیط حاوی پروتئین و عدم تشکیل آن در نوع اصلاح شده باشد. علاوه بر این کاهش مرگ سلولی توسط نانومیله های دارای پوشش اوره در مقایسه با PEG، بیانگر تاثیر نوع پوشش با توجه به اندازه ی ذرات بر سمیت سلولی آن ها است.
    کلیدواژگان: نانومیله های اکسید آهن، پوشش اوره، پوشش PEG، MTT، زیست پذیری، رده ی سلولی L929
  • نوروز نجف زاده، شیرین حیدری تجدید*، نسرین تاتا صفحات 36-44
    زمینه و هدف

    سلول های بنیادی فولیکول مو چند توان هستند و در ناحیه ی بالج واقع در فولیکول مو قرار دارند. این سلول ها قدرت تکثیری بالایی دارند. رتینویید ها باعث متمایز شدن سلول های اپیدرم و کراتینه شدن آن ها می شود. ال- ترانس رتینوئیک اسید برای درمان برخی بیماری های پوستی نظیر ملاسما، ایکتیوز و اکنه استفاده می شود، لذا مطالعه ی تاثیر ال- ترانس رتینوئیک اسید روی سلول های بنیادی فولیکول مو و تعیین غلظت موثر آن برای بقای سلول های بنیادی فولیکول مو ضروری به نظر می رسد.

    روش بررسی

    در این مطالعه، سلول های بنیادی فولیکول موی مشتق از سبیل موش سوری Balb/c بعد از جداسازی و کشت در آزمایشگاه، تحت تیمار غلظت های مختلف ال- ترانس رتینوئیک اسید قرار گرفتند. غلظت های 5/0 تا 20 (به ترتیب: 5/0،1، 5، 10، 15 و 20) میکرومولار ال- ترانس رتینوئیک اسید برای بررسی اثرات مهاری یا تکثیری مورد بررسی قرار گرفت. اثرات سیتوتوکسیسیتی رتینوئیک اسید، با استفاده از روش MTT بررسی شد. جهت بررسی مرگ و میر و بقای سلول ها، از روش رنگ آمیزی آکریدین اورنج/اتیدیوم برماید استفاده شد و نتایج با میکروسکوپ فلورسنت مورد بررسی قرار گرفت و تعداد سلول های زنده، آپوپتوتیک و نکروتیک با استفاده از نرم افزار Image J شمارش شدند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از رنگ آمیزی نشان داد که غلظت 10 میکرومولار و بالاتر ال- ترانس رتینوئیک اسید باعث مرگ آپوپتوتیک و نکروتیک سلول های بنیادی فولیکول مو می شود و مقدار IC50 به دست آمده از منحنی پاسخ غلظت، 3/14 میکرومولار بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که سلول های بنیادی فولیکول موی موش سوری در صورتی که در آزمایشگاه، تحت تاثیر غلظت های بالاتر از ده میکرومولار قرار گیرند با مرگ آپوپتوز یا نکروز از بین می روند و لذا از غلظت های بالاتر ال- ترانس رتینوئیک اسید می توان جهت از بین بردن موه های زاید استفاده کرد و از غلظت های پایین این ماده هم می توان جهت درمان بیماری های پوستی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی فولیکول مو، رتینوئیک اسید، آپوپتوز، نکروز
  • داریوش شکیبایی، مریم واعظی*، مهوش حصاری، عاطفه اسدمبینی صفحات 45-55
    زمینه و هدف

    هیپوتیروییدیسم قدرت انقباض و ضربان قلب را کاهش می دهد. از آنجایی که دیازپام نیزعملکرد قلبی را تعدیل می کند، هدف این مطالعه بررسی تاثیر مستقیم دیازپام بر عملکرد قلب مجزا شده موش صحرایی هیپوتیرویید بود.

    روش بررسی

    مطالعه ی تجربی روی 30 سر موش صحرایی در 4 گروه (کنترل، هیپوتیروییدی، کنترل دیازپام و هیپوتیرویید + دیازپام) صورت گرفت. قلب های مجزا شده، مطابق روش لانگندورف به شکلRetrograde با محلول کربس پرفیوژ و سه مرحله پایه، ایسکمی و ری پر فیوژن را گذراندند. پارامترهای عملکردی قلب، از جمله نوسانات فشار بطن چپ، ضربان قلب HR(Heart Rate) وRPP(Rate Pressure Product) سنجش شدند.

    یافته ها

    در گروه هیپوتیرویید در مرحله ی پایه عملکرد قلب به شکل معنی داری پایین تر از گروه کنترل و کنترل دیازپام بود (به ترتیب 01/0 P=و 001/0P=). درصد افت HR وRPP پس از دریافت دیازپام نسبت به مرحله ی پایه در دو گروه کنترل دیازپام و هیپوتیرویید به همراه دیازپام تفاوت معنی داری داشت (به ترتیب 001/0P= و 002/0P=). درصد بازگشت RPP در مرحله ری پرفیوژن در گروه هیپوتیروئید (5±60 درصد) نسبت به کنترل (1±38 درصد) و در گروه هیپوتیروئید + دیازپام (8±87 درصد) نسبت به گروه هیپوتیروئید (5±60 درصد) افزایش معنی داری داشت (به ترتیب 0001/0P< و 02/0P=).

    نتیجه گیری

    به کار گیری دیازپام در مراحل پایه و ری پرفیوژن، تاثیرات ناشی از هیپوتیروییدیسم را در موش صحرایی تشدید می کند، به طوری که باعث افت بیشتر عملکرد قلب موش صحرایی هیپوتیرویید در مرحله ی پایه و افزایش درصد بازگشت آن در مرحله ری پرفیوژن می شود. این تاثیرات احتمالا می تواند به دلیل اثرات مشترک دیازپام و هیپوتیروییدیسم بر کانال های کلسیمی نوعL و یا میزان اکسیژن مصرفی در موش صحرایی باشد.

    کلیدواژگان: هیپوتیروییدیسم، قلب مجزا، دیازپام، ایسکمی ری پرفیوژن، موش صحرایی، لانگندورف
  • طاهره عرفانی فام، شهرزاد ایزدی، علی نیک سیرت * صفحات 56-62
    زمینه و هدف

    آپاندیسیت حاد، شایع ترین علت جراحی اورژانس شکمی است. تشخیص آپاندیسیت حاد، بالینی بوده، بر اساس یافته های حاصل از شرح حال و معاینه ی فیزیکی انجام می شود. این مطالعه با هدف بررسی فاکتورهایی که احتمال وجود آپاندیسیت مثبت را افزایش می دهند، در بیمارستان آیت الله موسوی شهر زنجان انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی بوده، در حد فاصل سال های 1390 و 1391 در شهر زنجان انجام شد. جامعه ی آماری شامل صد بیمار (65 مرد و 35 زن) با تشخیص آپاندیسیت حاد بود. گزارش پاتولوژی به عنوان استاندارد طلایی (Gold Standard) در تشخیص آپاندیسیت حاد در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    با توجه به نتایج پاتولوژی، در 85 نفر از بیماران (85 درصد)، تشخیص پاتولوژیک مثبت و در 15 نفر (15 درصد) منفی بود. جنسیت مذکر و ریباند تندرنس احتمال وجود پاتولوژی مثبت را به ترتیب 8/3 و 08/3 برابر می کنند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی حاصل از سونوگرافی به ترتیب 50، 3/83، 7/94 و 7/21 درصد بود.

    نتیجه گیری

    در مطالعه ی حاضر، صحت تشخیصی آپاندیسیت حاد بر اساس جواب پاتولوژی 85 درصد بود. وجود دو فاکتور «جنسیت مذکر» و «ریباند تندرنس» از ارزش تشخیصی بالایی برخوردار می باشد. همچنین سونوگرافی به عنوان ابزار تشخیصی کم هزینه، غیر تهاجمی و در دسترس، ارزش بالائی در تشخیص بیماران مشکوک به آپاندیسیت دارد ولی سونوگرافی منفی، رد کننده ی تشخیص در بیمار با شک به آپاندیسیت نمی باشد.

    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، جنسیت مذکر، ریباند تندرنس
  • ندا عاصمی، کریم عسگری، احمد چیت ساز، حسینعلی مهرابی، انیس جهانبازی صفحات 63-75
    زمینه و هدف
    سرگیجه از نشانه های رایج در بیمارانی می باشد که به پزشکان عمومی و نورولوژیست ها مراجعه می کنند که 30 تا 50 درصد موارد علل غیرارگانیک دارد. لذا انتظار می رود مداخلات روان شناختی بتواند سهم به سزایی در بهبود وضعیت روانی، اجتماعی و خانوادگی این بیماران داشته باشد و به این واسطه در کاهش علایم سرگیجه ی بیماران مبتلا به اختلالات سرگیجه ی روان تنی نقش داشته باشد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مدیریت استرس با رویکرد شناختی- رفتاری بر کاهش علایم جسمی سازی، وسواس فکری - عملی، حساسیت در روابط بین فردی و نشانه های سرگیجه بیماران زن مبتلا به سرگیجه ی روان تنی بود.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش تجربی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه انجام شد. نمونه شامل 28 بیمار زن مبتلا به سرگیجه ی روان تنی با تشخیص متخصص مغز و اعصاب بود که به شیوه ی تصادفی به عنوان نمونه از جامعه ی آماری انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه آزمایشی (14 نفر) و گواه (14 نفر) گمارده شدند. برای جمع آوری داده ها از زیر مقیاس های پرسشنامه ی SCL-90-R و مقیاس شدت علایم سرگیجه VSS-SF استفاده شد که در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری توسط افراد تکمیل گردید. مداخله ی شناختی- رفتاری مدیریت استرس طی 10 جلسه ی 5/2 ساعته و به مدت 5/2 ماه در گروه آزمایش انجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات علایم جسمی سازی، وسواس هکری - عملی، حساسیت در روابط متقابل و نشانه های سرگیجه در گروه آزمایش به طور معنی داری نسبت به گروه گواه کاهش پیدا کرد (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اثربخشی آموزش شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر کاهش علایم جسمانی سازی، وسواس- اجبار و حساسیت در روابط متقابل در بیماران زن مبتلا به سرگیجه روان تنی بود.
    کلیدواژگان: مدیریت شناختی رفتاری استرس، جسمانی سازی، وسواس فکری، عملی، حساسیت در روابط متقابل، سرگیجه ی روان تنی
  • جمیله نوروزی، عباس اخوان سپهی، نگار بزاززاده * صفحات 76-83
    زمینه و هدف

    مصرف گسترده ی کوتریموکسازول در درمان عفونت های مجاری ادراری و در عین حال استفاده ی نادرست از این دارو، منجر به پیدایش سویه های اشریشیاکلی مقاوم به آن شده است. با توجه به نقش ژنsul2 در ایجاد مقاومت نسبت به سولفونامیدها، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی ژن sul2 در میان سویه های اشریشیاکلی جداسازی شده از بیماران مراجعه کننده به مراکز کلینیکی شهر خوی انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این مطالعه، طی 4 ماه، 300 نمونه ادرار از بیماران سرپایی و بستری بیمارستان های شهر خوی جمع آوری و 100 ایزوله اشریشیاکلی توسط آزمایش های بیوشیمیایی تایید شدند. در مرحله بعد تست تعیین حساسیت نسبت به 10 آنتی بیوتیک منتخب توسط روش دیسک آگار دیفیوژن انجام شد. همچنین MIC و MBC آنتی بیوتیک کوتریموکسازول به روش برات میکرودیولشن برای سویه های مقاوم اشریشیاکلی به کوتریموکسازول سنجیده شد. روش PCR برای یافتن ژن sul2 در ایزوله های مقاوم انجام گردید.

    یافته ها

    از کل 100 ایزوله اشریشیاکلی 71 ایزوله (71 درصد) مقاوم به کوتریموکسازول بودند که ژن sul2 در 57 ایزوله (80 درصد) از آن ها مشاهده شد. این ژن در ایزوله های مقاوم به سولفونامید ها که هاله ی عدم رشد را تشکیل نداده بودند، مشاهده شد. همچنین در ایزوله هایی که دارای ژن sul2 بودند به طور هم زمان به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، اسید نالیدیکسیک و سیپروفلوکساسین، مقاومت دیده شد. MIC و MBC برای آنتی بیوتیک کوتریموکسازول، به ترتیب 16، 32 میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش برای اولین بار در ایران، حضور ژنsul2 را در اشریشیاکلی مورد بررسی قرار داده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که درصد مقاومت به این آنتی بیوتیک در شهر خوی، به 71 درصد رسیده است. اگر این روند، ادامه پیدا کند، ممکن است مقاومت به همه ی آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در مراکز کلینیکی ایجاد شود و باعث ناموفق شدن درمان گردد.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، سولفونامیدها، ژن sul2، مقاومت آنتی بیوتیکی، دیسک دیفیوژن تست، MIC
  • علیشا اکیا، مهرداد خدادوست، عصمت رشیدی تبار صفحات 84-94
    زمینه و هدف
    عفونت مجاری ادراری (UTI) یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی می باشد و اشرشیاکلی (E.coli) شایع ترین عامل عفونت ادراری است. از طرفی وقوع UTI کسب شده از جامعه ناشی از سویه های E.coli مولد بتالاکتاماز با طیف گسترده (ESBL) به صورت جهانی در حال افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن TEM در اشرشیاکلی جدا شده از عفونت ادراری بیماران سرپایی بود.
    روش بررسی
    140 جدایه اشرشیاکلی از نمونه های میانه ی ادرار (midstream) بیماران سرپایی به دست آمد. تست تعیین حساسیت نسبت به 10 آنتی بیوتیک منتخب به روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت و سپس با استفاده از آزمون دیسک ترکیبی سویه های تولید کننده ESBL شناسایی گردیدند. در نهایت با استفاده از روش PCR، ژن blaTEM در سویه های تولید کننده ESBL تعیین شد.
    یافته ها
    از 140 جدایه، 34 (28/24 درصد) جدایه ESBL مثبت بودند و PCR بر روی جدایه های مولد ESBL، ژن blaTEM را در 18 (53 درصد) جدایه مشخص نمود. با انجام تست حساسیت به آنتی بیوتیک ها، 43/81 درصد از جدایه ها به آمپی سیلین مقاوم بودند در حالی که همه جدایه ها به ایمی پنم حساس بودند.
    نتیجه گیری
    تولید ESBLدر باکتری های پاتوژن، به خصوص در بیماران سرپایی، یک نگرانی جدی برای مصرف آنتی بیوتیک های بتا لاکتام مختلف از جمله سفالوسپورین های نسل سوم است. با توجه به وجود ژن بتالاکتاماز TEM در درصد بالایی ازجدایه ها، مطالعات بیشتر مولکولی و اپیدمیولوژی روی باکتری های پاتوژن گرم منفی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، blaTEM، عفونت ادراری
  • نادر رجبی گیلان، سید رامین قاسمی، سهیلا رشادت، سجاد رجبی گیلان صفحات 95-107
    زمینه و هدف
    پژوهش ها نشان دهنده ی رابطه ی بین سرمایه اجتماعی و سلامت است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه ی بین سرمایه اجتماعی با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بین معلمان انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی، حجم نمونه برابر 375 نفر بود که به شیوه ی نمونه گیری خوشه ایی چندمرحله ایی انتخاب شدند. برای سنجش سرمایه اجتماعی از پرسشنامه ی اونیکس و بولن (2000) و جهت سنجش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت از پرسشنامه SF-36 استفاده شد. آزمون های تی مستقل، آنالیزواریانس و همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون جهت تحلیل داده ها به کار گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی پاسخگویان 26/5±7/40 سال بود. 9/51 درصد نمونه ی پژوهش، معلمان مرد بودند. میانگین و انحراف معیار نمرات کلی کیفیت زندگی برابر 02/17± 54/64 و سرمایه ی اجتماعی برابر 74/16± 21/71 بود. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین سرمایه ی اجتماعی کلی با کیفیت زندگی کلی (004/P=؛ 153/ 0r =)، سرمایه ی شناختی با سلامت جسمی (011/P=؛ 136/ 0r =) و سرمایه ی ارتباطی با سلامت روانی (012/ P=؛133/ 0r =) رابطه معناداری وجود دارد. بین سرمایه اجتماعی ساختاری نیز با هر دو بعد کیفیت زندگی: سلامت جسمی (006/ P=؛146/ 0r =) و سلامت روانی (003/ P=؛156/ 0r =) رابطه ی مثبت و معناداری دیده شد. نتایج آزمون رگرسیون نیز نشان داد که متغیرهای (جنس)، (وضعیت تاهل) و (سن) بر رابطه ی بین سرمایه اجتماعی کلی و کیفیت زندگی کلی تاثیر نداشته اند و از مدل خارج شده اند، اما متغیر (درآمد)، به عنوان یک متغیر موثر در رابطه ی اصلی پژوهش عمل می کند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که رابطه ی مثبتی بین سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در معلمان وجود دارد. به نظر می رسد رشد فعالیت های گروهی معلمان در قالب انجمن های داوطلبانه می تواند سبب افزایش اعتماد و گسترش شبکه های شخصی و در نتیجه موجب بهبود سلامت جسمی و روانی گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، سرمایه ی اجتماعی، معلمان
  • سمیه یوسایی، امیر صابر قراملکی، ایوب زمانی، احمد خسروی، کوروش جعفریان صفحات 108-119
    زمینه و هدف
    گزارش فردی کاربردی ترین و مقرون به صرفه ترین ابزار ارزیابی عادات خواب می باشد. به هرحال خطای اندازه گیری یک مشکل شایع استفاده از گزارش فردی در بررسی های پزشکی می باشد. هدف مطالعه ی حاضر ارزیابی گزارش فردی الگوی خواب در مقایسه با دستگاه عینی اکتی گراف در بررسی الگوی خواب کودکان بود.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر به صورت مقطعی بر روی 270 دانش آموز 6 تا 9 ساله که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای از میان مدارس شهر تهران انتخاب شده بودند، انجام گرفت. طی یک هفته الگوی خواب با استفاده از دو روش گزارش فردی و دستگاه اکتی گراف بررسی شد. گزارش الگوی خواب توسط والدین کودک ارایه گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که طول مدت خواب تعیین شده با استفاده از گزارش فردی به طور معنی داری در مقایسه با دستگاه اکتی گراف بیشتر بود (0001/0P<). همچنین والدین ساعت شروع خواب کودکان خود را به صورت معنی داری زودتر از نتایج دستگاه اکتی گراف گزارش نمودند (0001/0P <). تفاوت آماری معنی داری بین دو روش برای زمان بیدار شدن از خواب مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده ی دقت پایین گزارش فردی در خصوص طول مدت و زمان شروع خواب می باشد. با وجود اینکه گزارش فردی زمان بیدار شدن از خواب کودکان را با دقت بالایی تعیین می نماید، در ارزیابی سایر اجزای الگوی خواب دارای اعتبار پایینی است.
    کلیدواژگان: الگوی خواب، اکتی گراف، کودکان
  • مهدی کاشفیه، حبیب ضیغمی، فخری حقی صفحات 120-127
    زمینه و هدف
    اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک (ETEC) یکی از عوامل اصلی اسهال آبکی در کودکان زیر 5 درکشورهای در حال توسعه است. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی ایزوله های اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک حامل ژن های eltB،estA در کودکان اسهالی زیر 5 سال مراجعه کننده به بیمارستان های شهر تبریز بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و بر روی 450 نمونه مدفوع اسهالی جمع آوری شده از کودکان زیر 5 سال در طی مدت هفت ماه انجام گرفت. پس از کشت و تایید ایزوله های اشریشیاکلی، DNA ایزوله ها استخراج و برای جستجوی حضور ژن های eltB، و estA و یافتن سویه های ETEC از روش Multiplex PCR استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 450 نمونه ی مدفوع اسهالی، 200 ایزوله اشریشیاکلی اسهال زا مورد شناسایی قرار گرفت. میزان فراوانی ایزوله های اشریشیاکلی اسهال زا 44/44 درصد بود. به منظور شناسایی ژن های eltB، estA به طور همزمان در یک واکنش PCR، مخلوطی از دو جفت پرایمر اختصاصی مورد استفاده قرار گرفت. در مطالعه ی حاضر از 200 ایزوله اشریشیاکلی، 75 ایزوله (5/37 درصد) ETEC مورد شناسایی قرار گرفت. از ایزوله های ETEC شناسایی شده، 43 ایزوله (5/21 درصد) حامل ژن توکسین LT، 21 ایزوله (5/10 درصد) حامل ژن توکسین ST و 11 ایزوله (5/5 درصد) حامل ژن های هر دو توکسین بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به توزیع فراوانی سویه های انتروتوکسیژنیک در شهر تبریز به خصوص در جمعیت کودکان زیر 5 سال توصیه می شود در آزمایشگاه های تشخیصی از روش های مولکولی که در مقایسه با روش های کلاسیک (کشت و سرولوژی) سریع تر و مطمئن تر هستند استفاده گردد.
    کلیدواژگان: اسهال، اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک، واکنش زنجیره ای پلیمراز، eltB، estA
|
  • Shahrokhabadi Kh, Baharara J., Zafar Balanejad S., Hesami Z. Pages 1-11
    Background And Objective
    Due to progressive increase in the number of cases of cancer، there is a need to develop anti- tumor compounds. Statins have a variety of different effects on proliferation، migration and survival of cells and have been suggested as proper candidates for the inhibition of this disease. The aim of this study was to determine cytotoxicity effects of Atorvastatin with variety of concentrations on the growth of MCF7 cell line.
    Materials And Methods
    MCF7 cell lines were incubated in RPMI 1640 medium supplemented with 10% FBS in a humidified incubator (37 ºC & 5% CO2). Different concentrations of Atorvastatin on quantitative proliferation of the cell line were determined by Dimethyl Thiazol Tetrazolium bromide (MTT) colorimetric assay and Trypan blue. The data were analyzed by SPSS version 11. 5. The statistical analysis was performed by one-way ANOVA and Tukey''s tests.
    Results
    There was no statistical significance in cytotoxicity effect of 1 µmol and 0. 1 µmol of Atorvastatin on survival of MCF7 cells after 24، 48 and 72 hrs comparing to control cells. But in 10 µmol concentration of Atorvastatin، a significant decrease was observed in survival of MCF7 cells at the mentioned time points.
    Conclusion
    Different concentrations of Atorvastatin have different effects on the growth of cultured cell lines. It seems that 10µmol concentration decreases growth of cultured human breast cancer cells. Further animal studies on this subject are suggested.
    Keywords: Atorvastatin, MCF7, MTT assay, Tumor cell
  • Ahmadzadeh V., Farajnia S., Hosseinpour Feizi Ma, Khavarinejad Ra Pages 12-21
    Background And Objectives
    Rituximab is an anti-CD20 chimeric monoclonal antibody widely used for the treatment of malignant B cells lymphoma. However، the immunogenicity of murine-derived monoclonal antibodies and the large size of full length antibodies restrict cancer immunotherapy. Humanized single chain antibodies can be a solution and a promising alternative for application in immunotherapy. The aim of this study was to produce a humanized scFv antibody for a potential use in the diagnosis and treatment of B cell lymphoma.
    Materials And Methods
    We used a CDR grafting based approach to design a humanized scFv gene fragment. The CDRs were grafted onto the closest human frameworks. The designed sequence was expressed in E. coli then purified. The level of expression was analyzed by SDS-PAGE and the reactivity to CD20 expressing cell line was explored by immunoblotting.
    Results
    Similarity analyses revealed that human germline gene IGHV1-46*03 and IGKV1-39*01 have the highest homology with their murine counterparts. Analysis by SDS-PAGE exhibited a high expression level in E. coli. Reactivity to CD20 expressing Raji cells showed that the produced antibody maintained the binding capacity to human CD20 marker.
    Conclusion
    In our study، humanized anti- CD20 scFv indicated an original antigen-binding affinity. The findings serve as a basis for the development of novel therapeutic strategies in the treatment of CD20- expressing cancers.
    Keywords: Humanization, Single, chain antibody variable fragment, CD20
  • Ghasempour S., Shokrgozar Ma, Ghasempour R., Jafari Mr, Alipour M. Pages 22-35
    Background And Objective
    Currently، as an important trace element، is increasingly used in drug delivery، hyperthermia and diagnosis and treatment of cancer. The main objective of this study was to determine the cytotoxicity effects of nanostructure iron oxide and to implement the findings for its safe applications.
    Materials And Methods
    Urea coated iron oxide nanorods were modified with fetal bovine serum. Toxicity at doses of 100 and 400μg/ml in modified nanorods vs. non-modified nanorods was tested via (3-(4، 5-dimethylthiazol-2-yl) -2، 5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay. Toxicity of Polyethylene glycol (PEG) coated iron oxide nanorods with identical doses were compared with Urea coated iron oxide nanorods by MTT assay. All the procedures were carried out on L929 cell lines for periods of 24 and 48 h.
    Results
    Cells on exposure to modified nanorods had more viability than non-modified ones at all doses and all the time points. PEG coated in comparison to urea coated nanorods exhibiteda higher cell death at all doses and all time points.
    Conclusion
    Based on the obtained results، unmodified nanorods in comparison to modified ones demonstrated more toxicity which appears to stem from formation of a protein ring called Hard Corona around these nanorods in a protein contained media. Protein rings are not formed in the modified nanorods. Meanwhile، the reduction of apoptosis in urea coated nanorods as compared with PEG، verifies that the type of coating depending on size is effective on cellular toxicity.
    Keywords: Iron oxide nanorods, MTT, Viability, Urea coated, L929 cell
  • Najafzadeh N., Heydari Tajadod Sh, Tata N. Pages 36-44
    Background And Objective

    Hair follicle stem cells are multipotent، located in the bulge area، and are highly proliferating. Retinoids have an effect on epidermal differentiation and keratinization. Retinoic acid is used to treat some skin diseases such as Melasma، Acne and Ichthyosis. So، the study of all-trans retinoic acid effect on hair follicle stem cells and determination of the effective concentration of retinoic acid on hair follicle stem cell survival seems to be essential.

    Materials And Methods

    In this study، we isolated and cultured hair follicle stem cells derived from Balb/c mice Whisker follicles. Then، the cells were treated with different concentrations of all-trans retinoic acid. 0. 5 to 20 µM of all-trans retinoic acid was used to evaluate inhibitory or proliferative effects. MTT assay was used to evaluate cytotoxicity of all-trans retinoic acid. To investigate cell death and survival، we used acridine orange/ethidium bromide staining method. The results were analyzed by fluorescent microscopy. Apoptotic and necrotic cell numbers were counted using Image J software.

    Results

    Results indicated that apoptotic، rather than necrotic، cell death was caused by 10µM and higher concentrations of retinoic acid. The IC50 value determined by the dose response curve was found to be 14. 3 µM.

    Conclusion

    Results of this study indicate that if hair follicle stem cells expose to high concentrations of all-trans retinoic acid، the cells may undergo apoptotic or necrotic cell death. Therefore، higher concentrations of retinoic acid can be used to eliminate redundant hairs and low concentrations can be used for the treatment of skin diseases.

    Keywords: Hair follicle stem cells, Retinoic acid, Apoptosis, Necrosis
  • Shackebaei D., Vaezi M., Hesari M., Asadmobini A. Pages 45-55
    Background And Objective

    Hypothyroidism decreases cardiac contractility and heart rate. Since cardiac function is also modulated by diazepam، the aim of this study was to investigate the direct effect of diazepam on the isolated hypothyroid rat heart.

    Materials And Methods

    This experimental study was conducted on 30 rats in four groups (control، hypothyroid، control diazepam and hypotyroid+diazepam). According to Langendorff method، isolated hearts were retrogradly perfused with Krebs solution and passed 3 stages of baseline، ischemia and reperfusion. Cardiac parameters including left ventricular developed pressure، Heart Rate (HR) and Rate Pressure Product (RPP) were calculated.

    Results

    At baseline، heart function significantly decreased in hypothyroid group compared with control and control diazepam groups (P=0. 01 & P=0. 001 respectively). Percentage decline of HR and RPP at baseline stage after diazepam administration، was significantly different in the control diazepam and hypothyroid+diazepam groups (P=0. 001 & P=0. 002 respectively). Recovery percentage of RPP in reperfusion stage significantly increased in hypothyroid group (% 60±5) compared with control (% 38±5) and in hypotyroid+diazepam group (% 87±8) compared with hypothyroid group (%60±5)، (P<0. 0001 & P=0. 02، respectively).

    Conclusion

    Administration of diazepam exacerbates the effect of hypothyroidism at baseline and reperfusion stages in rats. In other words، diazepam perfusion leads to greater decline of hypothyroid rat heart function at baseline and higher recovery percentage at the reperfusion stage. These effects can be due to the common effects of hypothyroidism and diazepam on the L-type calcium channels or the amount of oxygen consumption in rats.

    Keywords: Hypothyroidism, Isolated heart, Diazepm, Ischemia, reperfusion, Rat, Langendorff
  • Erfani Fam T., Izadi Sh, Niksirat A. Pages 56-62
    Background And Objective

    Acute appendicitis is the most common cause of emergency surgery. Diagnosis is based on history and physical examinations. This aim of this study was to investigate some factors which increase the likelihood of positive appendicitis.

    Materials And Methods

    This descriptive study was conducted on 100 patients (65 males and 35 females) with clinical diagnosis of acute appendicitis in Zanjan in 2010-2011. Pathology report was our Gold Standard for diagnosis. Data was analyzed by SPSS 16.

    Results

    On the basis of pathology reports، 85% of the patients had appendicitis. Male gender and rebound tenderness indicated an increase in the likelihood of positive appendicitis up to 3. 8 and 3. 08 times، respectively. Sensitivity، specificity، PPV and NPV of sonography in diagnosis were 50، 83. 3، 94. 7 and 21. 7%، respectively.

    Conclusion

    In this study، accuracy of acute appendicitis diagnosis according to pathology results was 85%. Two factors including “male gender” and “rebound tenderness” appeared to have high diagnostic value during positive pathology. It is suggested to consider sonography as a rapid، non-invasive and available method in the diagnosis of suspicious cases of appendicitis. However، negative sonography cannot rule out the diagnostic value of acute appendicitis.

    Keywords: Acute appendicitis, Male gender, Rebound tenderness
  • Asemi N., Asgari K., Chitsaz A., Mehrabi Ha, Jahanbazi A. Pages 63-75
    Background And Objective
    Psychological interventions can play a vital role in decreasing the symptoms of somatoform disorders via improving psychological، social and familial status of the patients. The aim of the present study was to investigate the effectiveness of cognitive_ behavioral stress management (CBSM) on somatization، obsessive-compulsive disorder and interpersonal relationship sensitivity in females with somatoform vertigo.
    Materials And Methods
    This experimental study composed of pre test، post test and follow up phases. The sample consisted of 28 patients with somatoform vertigo according to the diagnosis of neurologists. They were randomly selected and then assigned to two groups of experimental and control. The SCL-90-R and VSS-SF tests were used in both groups throughout pre and post tests and follow up phases. The experimental group received CBSM for 10 sessions; each session lasted for 2. 5 hours and for a period of 2. 5 months. The data was analyzed by ANCOVA.
    Results
    The mean of somatization، obsessive-compulsive disorder، interpersonal relationship sensitivity and vertigo signs significantly decreased in the experimental group.
    Conclusion
    Cognitive-behavioral stress management has a positive effect on the treatment of somatization، obsessive-compulsive disorder، interpersonal relationship sensitivity and vertigo signs in patients with somatoform vertigo.
    Keywords: Cognitive behavioral stress management, Somatoform vertigo, Somatization, Obsessive, compulsive, Interpersonal relationship sensitivity
  • Norouzi J., Akhavan Sepahy A., Bazzazzadeh N. Pages 76-83
    Background And Objective

    Widespread use of co-trimoxazole in urinary tract infection treatments and its incorrect use has led to the emergence of co-trimoxazole resistant E. coli strains. The aim of this study was to evaluate sul2 gene among E. coli isolates of patients admitted to the clinical centers of Khoy city.

    Materials And Methods

    Three hundred urine samples were collected from clinical centers of Khoy city. Among them، 100 E. coli isolates were confirmed by standard biochemical tests. Furthermore، the antibiotic susceptibility tests to 10 antibiotics were performed by the-disk-agar diffusion (DAD) method. Also، MIC and MBC were evaluated for co-trimoxazole by microdilution broth method. Finally، PCR was done in order to find sul2 gene in resistant isolates.

    Results

    Of 100 isolates، 71 (71%) were resistant to co-trimoxazole out of which 57 (80%) had sul2 gene. This gene was recognized in sulfonamides-resistant isolates which did not create any zone of inhibition. Also، the isolates with sul2 gene were found to be simultaneously resistant to ampicillin، nalidixic acid and ciprofloxacin. In co-trimoxazole-resistant isolates، MIC and MBC for Co-trimoxazole were calculated 16 and 32μg/ml.

    Conclusion

    This study was the first of its kind in Iran with the main objective of manifesting the presence of sul2 gene in E. coli. The results of the present study indicate that antibiotic-resistance percentage in Khoy city reaches to 71%. In such a situation، it is inevitable to see resistance to all common antibiotics currently prescribed to patients at clinical centers which will، in turn، result in treatment failures.

    Keywords: Escherichia coli, Sulfonamides, sul2 gene, Antibiotic resistance, disk, diffusion method, MIC
  • Akya Ash, Khodadoost M., Rashiditabar E. Pages 84-94
    Background And Objective
    Urinary Tract Infection (UTI) is one the most prevalent bacterial infections and Escherichia coli is the most common causative agent of UTI. However، the incidence of community acquired UTI caused by extended spectrum beta-lactamase producing E. coli is increasing worldwide. The aim of this study was to assess the frequency of blaTEM gene in E. coli isolated from UTI of outpatients in Kermanshah.
    Materials And Methods
    One hundred and forty E. coli strains were isolated from the midstream urinary samples of outpatients. The susceptibility of isolates to selected antibiotics was tested using disc diffusion method followed by confirmation for the ESBL producing strains using combined disc method. Finally، the blaTEM gene was determined among the ESBL producer isolates using PCR.
    Results
    Of 140 isolates، 34 (24. 28%) were positive ESBL and PCR determined that 18 (53%) of ESBL producing isolates contained blaTEM gene. When testing their susceptibility to antibiotics، 81. 43% of the isolates were resistant to ampicillin while all isolates were sensitive to imipenem.
    Conclusion
    The production of ESBL by pathogenic bacteria، in particular in outpatients، is a serious concern for the use of various beta-lactam antibiotics including the third generation of cephalosporins. Due to the presence of blaTEM gene in the high proportion of the isolates، more molecular and epidemiological studies on pathogenic gram-negative bacteria are recommended.
    Keywords: Urinary tract infection, Escherichia coli, blaTEM
  • Rjabi Gilan N., Ghaeemi Sr, Reshadat S., Rajabi Gilan S. Pages 95-107
    Backgrounds and
    Objectives
    Different studies have shown a relationship between social capital and health. The aim of this paper was to survey about the relation between social capital and health-related quality of life (QOL) among teachers.
    Materials And Methods
    In this cross -sectional study، our target community was 375 people that were selected by Multi-stage cluster sampling method. For assessment of Social Capital Onyx and Bullen (2000) were used، and for assessing health-related QOL SF-36 questionnaires were used respectively. Data were analyzed with independent T، ANOVA، Pearson correlation and Regression tests.
    Results
    The mean age of respondents was 40. 7±5. 26 and based on gender 51. 9% of them were male. Mean and SD of total QOL and total social capital scores were 64. 52±17. 02 and 71. 21±16. 74 respectively. Pearson correlation test showed that there was a significant correlation between total social capital with total health-related QOL (r =0/153; p<0. 004)، cognitive social capital with physical health (r = 0/136; p<0. 011) and also communicative social capital with mental health (r = 0/133; p<0. 012). There was significant relationship between structural social capital and both dimensions of health-related QOL: physical health (r = 0/146، p=0. 006) and mental health (r = 0/156، p=0. 003). Also regression analysis showed that variables of «gender»، «marital status» and «age» have not impact on the relationship between social capital and QOL and have been removed from model، but «income» was an effective variable in the main relationship of the research.
    Conclusion
    Our finding showed that there was positive correlation between social capital and health-related QOL among teachers. It appears that focus voluntary groups activities could increases trust and personal network، and its issue could improve mental and physical health of teachers.
    Keywords: Health, related quality of life (QOL), Social capital, Teacher
  • Yosaee S., Gharamaleki As, Zamani A., Khosravi A., Jafarian K. Pages 108-119
    Background And Objective
    Sleep Diary is the most practical and cost-effective tool for evaluating sleep habits. However، measurement errors are common issues with self report methods in medical research. The aim of the present study was to evaluate a self- report method compared to Actigraph in assessing sleep patterns in children.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 270 children aged 6 to 9 years who were selected by multistage sampling in primary schools of Tehran. The sleep patterns during a week were measured using two methods of self- report and Actigraph. The parents were asked to report the sleep pattern of their children.
    Results
    The results of the current study indicated that sleep duration determined through the self- report method was overestimated compared to Actigraph (P=0. 001). Parents reported the onset of children sleep significantly earlier than Actigraph (P=0. 001). There was no significant difference between self- report and Actigraph for wake -up time.
    Conclusion
    The findings of this study illustrate low accuracy of self- report method for determining sleep duration and sleep onset in children. Although، self report is a valid method for measuring wake -up time in children، it has a low validity for assessing the other components of sleep pattern.
    Keywords: Sleep pattern, Actigraphy, Children