فهرست مطالب

Advances in Medical and Biomedical Research - Volume:18 Issue: 73, 2010

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:18 Issue: 73, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/08/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجید ولی زاده، سهیلا ولی زاده، سعیده مظلوم زاده، محمدرضا جعفری، حمیدرضا امیر مقدمی صفحه 1
    زمینه و هدف
    متفورمین، دارویی پر مصرف در کنترل قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به شمار می رود. انواع متفاوتی از این دارو در کشور در دسترس است که در مورد اثربخشی نمونه های تولید داخل نسبت به مشابه خارجی تردید وجود دارد. در طی یک کارآزمایی بالینی، ما به مقایسه ی میزان اثر بخشی و عوارض جانبی متفورمین تولیدی دو شرکت داخلی (ایرانی) و خارجی (کانادایی) در درمان بیماران مبتلا به دیابت پرداختیم.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی متقاطع دو سو کور تصادفی، تعداد 18 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند، ابتدا به مدت شش هفته تحت درمان با متفورمین تولیدی شرکت داخلی با دوز 500 میلی گرم دو بار در روز قرار گرفتند. پس از دو هفته دوره ی پاکسازی به مدت 6 هفته دیگر درمان با نوع دیگر متفورمین ادامه یافت. سطح قند خون ناشتا (FBS)، درصد هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C)، شاخص های چربی سرم (‍Chol، TG،HDL و LDL)، وزن و شاخص توده ی بدنی (BMI) بیماران قبل و بعد از هر دوره درمان اندازه گیری شد. نتایج حاصله با استفاده از آزمون های تی جفت، تی مستقل با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد 18 زن 32 تا 62 ساله (میانگین سن: 2/8 ± 8/46 سال) در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. هر دو نوع متفورمین مورد مطالعه دارای اثرات درمانی یکسانی بر روی سطح قند خون ناشتا، درصد هموگلوبین گلیکوزیله، شاخص های چربی سرم (به جز HDL) و شاخص توده ی بدنی بیماران بودند. به علاوه، هیچ گونه اختلاف معناداری بین آن ها از نظر میزان فراوانی بروز عوارض جانبی مشاهده نشد. البته حجم نمونه برای بررسی عوارض جانبی کم بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات درمانی سودمند، عوارض جانبی اندک، و هزینه ی درمانی پایین متفورمین تولید شده توسط شرکت داخلی، استفاده از این دارو یک انتخاب مناسب برای درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد و نمونه ی غیر ژنریک مزیتی نسبت به آن ندارد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، متفورمین، ژنریک، اثربخشی، عوارض
  • مهرداد میرزا رحیمی، حکیمه سعادتی، افسانه انتشاری، محمد ماذنی، صحیفه شاهی زاده صفحه 11
    زمینه و هدف
    عناصر کمیاب و مواد معدنی و ویتامین ها نقش اساسی در رشد جنین دارد. در کشورهای در حال توسعه زنان رژیم حاوی ویتامین ها و مواد معدنی کمتری را مصرف می کنند. روی از مواد معدنی ضروری می باشد و کمبود آن ممکن است باعث اختلالات مختلف در جنین شود.
    روش بررسی
    این بررسی یک مطالعه ی مورد- شاهدی بود که در بیمارستان علوی اردبیل از شهریور 1387تا شهریور 1388 انجام شد. 56 مادر دارای نوزادان با وزن کم موقع تولد (کمتر از 2500 گرم) به عنوان گروه مورد، 56 تن از مادران دارای نوزادان با وزن تولد نرمال (مساوی یا بیشتر از 2500 گرم) به عنوان گروه کنترل به صورت تصادفی انتخاب شدند. نمونه های خونی از همه مادران بعد از زایمان جمع آوری شد و غلظت سرمی روی با استفاده از روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین گردید.
    یافته ها
    میانگین وزنی نوزادان، اندکس توده ی بدنی مادران، سن مادران، وضعیت اقتصادی و دموگرافیک در گروه های شاهد و مورد تفاوت معناداری با هم نداشتند. غلظت سرمی روی در گروه شاهد، 84/8±16/52 و در گروه مورد 40/14±84/55 میکروگرم بر دسی لیتر بود که تفاوت آماری معنادار بین غلظت سرمی روی در دو گروه وجود نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سطح سرمی روی مادر بر وزن تولد نوزاد تاثیری نداشت.
    کلیدواژگان: وزن کم موقع تولد، نارس، روی، اسپکتروفتومتری جذب اتمی
  • سیده نسیم حبیب زاده، فرهاد رحمانی نیا، حسن دانشمند صفحه 18
    زمینه و هدف
    چاقی یک معضل در حال شیوع در دهه ی اخیر می باشد. این موضوع نگران کننده است، زیرا افزایش چاقی به طور همه جانبه موجب افزایش مرگ و میر می شود و شواهد وجود خطر بیشتر چاقی را در افراد جوان نسبت به افراد مسن پیش بینی می کند. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی ورزش پیاده روی بر کاهش چاقی در دختران چاق غیرفعال است.
    روش پژوهش:20 نفر از دختران غیر ورزشکار چاق (BMI>30) 19تا 25 سال به طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و سپس به طور تصادفی و مساوی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. در ابتدا و بعد از 2 ماه توده ی چربی، درصد چربی بدنی و توده ی بدون چربی به روش ایمپدانس بیوالکتریکی (BIA) و انسولین سرم به روش الایزا(ELISA) اندازه گیری شد. سپس گروه تجربی برنامه ی پیاده روی را که شامل 30 دقیقه پیاده روی مداوم با شدت 50تا75 درصد حداکثر ضربان قلب، 3 جلسه در هفته و به مدت 2 ماه بود، انجام دادند. داده ها به وسیله ی روش آماریT مستقل در سطح 05/0P< تحلیل شدند.
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد که ورزش پیاده روی در گروه تجربی به طور موثری توده ی چربی و درصد چربی بدنی را کاهش و توده ی بدون چربی را افزایش داد (0001/0P<). همچنین انسولین سرم به طور معنی داری در گروه تجربی کاهش یافت (008/0P=).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که یک فعالیت بدنی منظم مانند پیاده روی می تواند به طور معنی داری موجب کاهش وزن بدن و بهبود انسولین سرم در دختران چاق شود. در نتیجه به نظر می رسد که این نوع تمرین می تواند راهی موثر، ایمن و ارزان در کاهش و پیشگیری از چاقی باشد.
    کلیدواژگان: پیاده روی، چاقی، توده ی چربی بدن، انسولین
  • معصومه کاظمی، هدایت صحرایی، مهناز آذرنیا، حسین بهادران، مریم صالحی صفحه 26
    زمینه و هدف
    مطالعات قبلی نشان داده است که مصرف مورفین در طی دوران بارداری می تواند سبب تاخیر در تکوین جنین گردد. این پژوهش توجه بیشتر به بررسی اثر مصرف مورفین توسط مادر باردار و اثر آن برتکوین حوضچه های خونی جفت در جنین ده روزه ی موش های نژاد ویستار نموده است.
    روش بررسی
    موش های ماده ی بزرگ آزمایشگاهی نژاد ویستار با محدوده ی وزنی 170 تا 200 گرم استفاده شد. گروه های آزمایش پس از بارداری، مورفین را با دوز 05/0 میلی گرم در میلی لیتر در آب آشامیدنی دریافت نمودند و گروه کنترل آب آشامیدنی دریافت کردند. گروه های آزمایش و کنترل در روز دهم بارداری با کلروفرم کشته شده، جفت و رحم طی عمل جراحی از بدن حیوان خارج و به منظور فیکس شدن به مدت بیست روز در محلول فرم آلدئید 10 درصد قرار گرفتند. سپس جفت های فیکس شده مراحل پردازش بافتی، برش گیری، رنگ آمیزی با روش هماتوکسیلین ائوزین را طی و از نظر تکوین مورد ارزیابی قرار گرفت. ضخامت لایه ها، اندازه ی سطح حوضچه های خونی، همچنین تعداد سلول های هر دو بخش مادری و جنینی جفت به وسیله ی میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که ضخامت بخش جنینی و اندازه ی سطح حوضچه های خونی بخش مادری و جنینی جفت در گروه آزمایش کاهش، همچنین ضخامت بخش مادری جفت و تعداد سلول های بخش های مادری و جنینی جفت در گروهای آزمایش افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    مصرف مورفین خوراکی می تواند از تکوین و عملکرد طبیعی حوضچه های خونی و سلول های جفت جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: جفت، بخش جنینی، بخش مادری، حوضچه های خونی، مورفین، موش صحرایی
  • محمد مهدی سلطان دلال، محمدحسین یزدی، زهیر محمدحسن، مرضیه هولاکویی، ترانه پیمانه عابدی محتسب، فرزانه امین هراتی، سولماز آقا امیری، مهدی مهدوی صفحه 37
    زمینه و هدف
    خواص ضد توموری باکتری های خانواده ی لاکتوباسیلوس در مطالعات گوناگون نشان داده شده است. این خواص احتمالا به دلیل وجود ویژگی ایمنومدولاتوری یا تنظیم کننده ی سیستم ایمنی مربوط به این باکتری ها می باشد. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثرات مصرف لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان پروبیوتیک بر پاسخ های ایمنی در موش های مبتلا شده به سرطان پستان با روش پیوند تومور می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 18 سرموش ماده ی 6تا 8 هفته ای با وزن تقریبی 25تا30 گرم در شرایط یکسان به طور تصادفی در دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند که هرگروه شامل 9 عدد موش بود. موش های گروه اول به مدت 2هفته قبل از توموری شدن روزانه به میزان نیم میلی لیتر سوسپانسیون لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس CFU/ml) 108*7/2(را دریافت کردند و بعد از توموری شدن هم با وقفه های 3 روزه به صورت دوره های 7 روزه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس را دریافت نمودند. گروه دوم به عنوان گروه کنترل در تمام طول مطالعه با حجم یکسان و شرایط مساوی PBS دریافت کردند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که موش های دریافت کننده ی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس دارای میزان IL-12بیشتری در کشت سلول های طحالی خود در مقایسه با موش های گروه کنترل بوده، میزان TGF-β نیز که به عنوان یکی از سایتوکاین های سرکوبگر ایمنی مطرح می باشد، در موش های گیرنده ی پروبیوتیک کمتر بود. همچنین میزان پاسخ ازدیاد حساسیت تاخیری 48 ساعته در گروه گیرنده ی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در تحریک مجدد با آنتی ژن اختصاصی تومور بیشتر بود که از نشانه های تحریک سلول های Th1 می باشد. علاوه براین، سرعت رشد تومور نیز در موش های گروه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس کمتر ازگروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه می توان گفت که مصرف روزانه ی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می تواند باعث تقویت پاسخ ایمنی سلولی شده، احتمالا به عنوان یک عامل حمایت کننده در درمان سرطان می تواند مطرح شود، اما هنوز نیاز به انجام مطالعات بیشتر و بررسی های دیگری برای کشف این اثرات وجود دارد
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس اسیدو فیلوس، پاسخ ایمنی سلولی، سرطان پستان
  • محمدرضا علیپور، سعید خامنه، لادن جلالی، امیر حسین بیات، محسن علیپور صفحه 49
    زمینه و هدف
    تنفس از طریق بینی و دهان یکی از موضوعات مورد مناقشه در جریان ورزش می باشد مقایسه ی کمی بین تبدیل عادتی و اجباری تنفس بینی به بینی دهانی و تغییر وضعیت اجباری کام نرم در شرایط ورزش که تاکنون به لحاظ کمی مطالعه نشده، هدف اصلی این تحقیق بود.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 25 جوان سالم (13 دختر و12 پسر) و در سه پروتکل ورزشی با بارکاری افزایشی به ترتیب برای تعیین تبدیل عادتی و اجباری تنفس بینی به بینی دهانی و بررسی تغییر وضعیت کام نرم انجام شد. در دو پروتکل آخر، تنفس تا حد توان از طریق بینی صورت گرفت. زمان آغاز تنفس دهانی توسط یک حس گر 2Co منصوب در محاذات دهان مشخص گردید.
    یافته ها
    بر طبق نتایج، زمان عادتی آغاز تنفس دهانی از زمان اجباری آن کوتاه تر و زمان بازکردن اجباری دهان و تغییر وضعیت اجباری کام نرم هم زمان بود. میزان افزایش تهویه در تبدیل عادتی تنفس بینی به بینی دهانی کمتر از تبدیل اجباری آن بود. در هر سه پروتکل زمان تبدیل با افزایش تهویه و میزان بارکاری همبستگی معنی دار داشت. سرعت افزایش تهویه در دختران بیشتر اما زمان تبدیل تنفس بینی به بینی دهانی در هر سه پروتکل در دختران کوتاه تر بود. افزایش تهویه ی بین دو جنس فقط در دو پروتکل 2 و3 اختلاف معنی دار نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما حاکی از طولانی تر بودن زمان تنفس بینی در وضعیت اجباری و نیز هماهنگی گشودن دهان و تغییر وضعیت کام نرم برای شروع تنفس دهانی بود.
    کلیدواژگان: کام نرم، تنفس بینی دهانی، ورزش
  • مریم خداوردی، اسماعیل زمزمی، سیدنورالدین موسوی نسب، سپیده خداوردی، حمیدرضا امیرمقدمی، جعفر احمدی صفحه 58
    زمینه وهدف
    کم خونی در 60تا80 درصد بیماران مبتلا به نارسایی کلیه دیده می شود. در حال حاضر موثرترین دارو در درمان این بیماران اریتروپویتین نوترکیب می باشد که هزینه ی زیادی بر بیماران تحمیل می کند. تحقیقات متعددی تاثیرات مفید کارنی تین را در بهبود کم خونی این بیماران نشان داده است. بر این اساس این مطالعه به منظور بررسی اثر کارنی تین داخل وریدی بر میزان هموگلوبین و هماتوکریت بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی در مراحل آخر تحت درمان با همودیالیز طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    این پژوهش روی 29 بیمار که حداقل یک سال از دیالیز آن ها گذشته بود، و سایر علل کم خونی را نداشتند، صورت گرفت. بیماران با استفاده از روش تصادفی به دو گروه شاهد (15 نفر) و مورد (14 نفر) تقسیم شدند و بعد از هر جلسه ی دیالیز (3 بار در هفته و به مدت 3 ماه) 1 گرم کارنی تین داخل وریدی به گروه مورد و 1 گرم آب مقطر به عنوان دارونما به بیماران گروه شاهد تجویز شد.
    یافته ها
    از نظر سن و جنس بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. میانگین هموگلوبین و هماتوکریت در دو گروه قبل از مداخله یکسان بود و در نهایت قبل و بعد از مداخله، میزان هموگلوبین و هماتوکریت در گروه مورد به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد (به ترتیب 003/0 P= و0001/0P=)
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تجویز کارنی تین در بیماران همودیالیزی موجب افزایش میزان هموگلوبین و هماتوکریت و بهبود کم خونی آن ها می گردد و انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: کارنی تین داخل وریدی، کم خونی، نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز
  • علیرضا عشقی، مصطفی رضایی فر، مهدی جعفرزاده سامانی، بهشته ملک افضلی، مهرداد افتخاری صفحه 67
    زمینه و هدف
    دیدگاه والدین در مورد روش درمان کودک یکی از مهم ترین فاکتورهای درمان می باشد. هدف این مطالعه تعیین دیدگاه والدین درباره ی انجام درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی بود.
    روش بررسی
    شرکت کنندگان در این مطالعه ی مقطعی توصیفی تحلیلی، از میان والدین کودکانی که تحت درمان دندانپزشکی تحت بی هوشی عمومی در بیمارستان های شهر اصفهان در سال 87 قرار گرفته بودند، انتخاب شدند. دو پرسشنامه شامل گزینه هایی در مورد میزان رضایت والدین نسبت به درمان تحت بی هوشی عمومی و دلایل انجام درمان دندانپزشکی تحت بی هوشی عمومی طی مصاحبه ای حضوری تکمیل گردید. از آزمون کای دو و Correlation برای سنجش آماری آن ها استفاده شد.
    یافته ها
    رضایت کلی بیش از 80 درصد والدین از درمان بالاتر از حد متوسط بود. توصیه ی پزشک با بیش از 70 درصد بیشترین عامل انتخاب این روش درمانی بود. بیش از 45 درصد والدین عدم ترس کودک را عمده ترین مزیت این درمان در مقایسه با درمان در مطب عنوان کردند، تجربه ی درد زیاد و انتقال ترس از اطرافیان هم از علل اصلی ترس کودک از درمان داخل مطب، از نظر والدین بوده است.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که در مطالعه ی حاضر دیدگاه اکثر والدین در مورد درمان های انجام شده تحت بی هوشی مثبت بود با آگاهی رسانی کافی در سطح جامعه نسبت به وجود چنین گزینه ی درمانی، می توان شاهد بهبود وضعیت بهداشت دهان و دندان کودکان و بهبود عملکرد سیستم دهانی و دندانی آن ها بود.
    کلیدواژگان: بی هوشی عمومی، درمان دندانپزشکی، ترس از دندانپزشکی، کودکان، دیدگاه والدین
  • سیدابوالفضل قریشی، هاله رحمانپور، نورالدین موسوی نسب صفحه 76
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین اختلال آندوکرین زنان در سنین تولید مثل است. این اختلال 6تا7 درصد زنان را در سنین باروری درگیر می نماید. از نظر وضعیت سلامت روانی اختلالاتی نظیر افسردگی و اختلال در خوردن می تواند دیده شود و انتظار تغییر در کیفیت زندگی می رود.
    روش بررسی
    جهت سنجش شیوع PCO در جامعه ی دانش آموزان دختر، جمعیت 1824 نفری دانش آموزی در این مطالعه مورد ارزیابی اولیه ی روانشناختی قرار گرفتند. از افراد مبتلا به PCO ارزیابی های روانی مربوطه به عمل آمد.
    یافته ها
    80 نفر از جمعیت دانش آموزان در گروه سنی 15تا18 سال دچار PCO بودند. سابقه ی مشکلات خانوادگی در مبتلایان به طور معنی داری (03/0P=) بیشتر از گروه شاهد بود. ارزیابی از نظر سو مصرف دارو، اقدام به خودکشی، مشکلات جسمی، میزان خواب آلودگی روزانه تفاوت معنی داری را نشان نداد. علایم افسردگی در 3/38 درصد گروه شاهد و 6/32 درصد گروه مبتلا به PCO دیده شد. ارزیابی اضطراب نشان دهنده ی ابتلا 5/22 درصد گروه PCO و 3/22 درصد گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم گزارشات جهانی ارایه شده در خصوص تاثیرات روانشناختی ابتلا به PCO در کیفیت زندگی افراد مبتلا، در سنین بزرگسالی موجب علایمی چون افسردگی، اختلال خواب و اختلال خوردن می گردد، در گروه نوجوان مورد ارزیابی چنین تفاوت هایی دیده نشد که می تواند نشان دهنده ی نقش سن افراد مبتلا در تاثیرپذیری اختلالات روانشناختی باشد. می توان فاکتورهای فرهنگی و اهمیتی که افراد هرجامعه به وضعیت فیزیکی خود قایل هستند و تاثیری که دیدگاه اجتماعی به مسایل بین فردی می گذارد را از عوامل موثر قلمداد کرد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، مسایل روانشناختی، نوجوانان
  • رامین فرزام، عبدالمجید قائم پناه، عبدالامیر فیضی صفحه 84
    هر ارگانی می تواند توسط بیماری هیداتیک درگیر شود. کبد و ریه شایع ترین اعضا و عضلات به دلیل اسیدلاکتیک بالا و قابلیت انقباض از اعضای نادر هنگام درگیری هستند. در سال 1388، دختر روستایی 22 ساله ساکن روستایی در اطراف زنجان، به دلیل احساس توده در داخل ران راست از 3 سال پیش مراجعه نمود. در بررسی انجام شده، شرح حال، سابقه ی فامیلی، آزمایش خون و سرولوژی از لحاظ درگیری کیست هیداتیک منفی بود. MRI، تشخیص حین جراحی و نهایتا بررسی آسیب شناسی تشخیص را مسجل ساخت. به منظور پیشگیری از پاره شدن کیست و ابتلای اعضای مجاور و ایجاد آنافیلاکسی حین جراحی، کیست هیداتیک باید در تشخیص افتراقی توده های اندام ها به خصوص در مناطق آندمیک قرار می گرفت.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، ران، ام آر آی
|
  • Valizadeh M., Valizadeh S., Mazlomzadeh S., Jafari Mr, Amirmoghaddami Hr Page 1
    Background And Objective
    Different pharmaceutical types of metformin are available for glycemic control in type 2 diabetes mellitus. There is some doubt about the efficacy of metformin produced by domestic pharmaceutical companies. As a clinical trial, we compared the efficacy and complications of metformin produced by an Iranian company with metformin from a Canadian company in diabetic patients.
    Materials And Methods
    Eighteen eligible women (age range: 32-62 years) with type 2 diabetes received metformin (500 mg twice a day) either from Iranian company or from Canadian company each for 6 weeks period in a randomized, double blind, crossover study. Fasting blood sugar (FBS), HbA1C, lipid profile (Chol, TG, HDL, and LDL), weight, and BMI were assessed before and after each treatment phase. The results were compared with each other by paired sample T-test and Independent sample T-test.
    Results
    Each of the two pharmaceutical types of metformin had the same therapeutic effects on FBS, HbA1C, lipid profile (except for HDL) and BMI. In addition, there was no significant difference between them in side effects (22.2% in each group).
    Conclusion
    According to the beneficial therapeutic effects of Iranian metformin, lower side effects and low cost, in comparison to its Canadian type, it seems that using Iranian metformin would be a suitable choice for control of glycemic patients. However, in this regard, further studies with greater samples are recommended.
  • Mirzarahimi M., Saadati H., Enteshari A., Mazani M., Shahizadeh S Page 11
    Background And Objective
    Trace elements have been documented to play an important role in the determination of fetal outcome. It has been reported that the pregnant women in developing countries consume diets with a lower amounts of minerals and vitamins. Zinc is an essential trace element and its deficiency can lead to a variety of disorders.
    Materials And Methods
    This case-control study was carried out at Alavi hospital in Ardabil (Iran) from August 2008- August 2009. Fifty six women who had delivered low- birth- weight infants (<2500gr) were taken as the case group and 56 women with infants with normal birth weight (≥2500gr) were selected as the control group. Venous blood sample were obtained from the mothers. Serum zinc level was determined by the atomic absorption spectrophotometer method.
    Results
    Mean of birth weight in infants, maternal age, body mass index in mothers and socioeconomic or demographic factors did not differ between case and control groups. Maternal zinc concentration did not differ between Cases and Controls; 55.84 ± 14.40 μg/dl vs.52.16 ± 8.84 μg/dl respectively.
    Conclusion
    Results of this study showed that maternal zinc concentration has no impact on neonatal birth weight deliveries.
  • Habibzadeh N., Rahmani-Nia F., Daneshmandi H Page 18
    Background And Objective
    Obesity, a public health problem is growing in prevalence over the past decade. Obesity increases mortality risk and there is evidence that obesity in youth is a more powerful predictor of this risk than obesity in adulthood. The purpose of the present study is to examine the effect of walking exercise in order to reduce obesity in sedentary obese girls.
    Materials And Methods
    This research was carried out on 20 non-athlete volunteer obese girls (BMI>30) between 19-25 years and then were randomly divided in two groups (Control: n=10 and Experimental: n=10). At the beginning and after 2 months, fat mass, percent body fat and lean mass were assessed with bioelectrical impedance equipment (BIA) and serum insulin measured by enzyme-linked immunoassay (ELISA) analysis. Then the experimental group started to do exercise program which consisted of 30 minutes walking with intensity of %50- %75 of maximal heart rate, 3 sessions in a week for 2 months. The data was analyzed using t-test.
    Results
    The results of this study showed that walking exercise, positively reduced body fat percent and fat mass and increased lean mass in exercise group (p= 0.000). Serum insulin also significantly decreased (p = 0.008).
    Conclusion
    This study demonstrated that a regular physical activity program such as walking exercise can significantly reduce body weight and improve serum insulin in obese girls. In conclusion, it seems that this type of training can be efficient, safe and inexpensive way in order to reduce and prevent obesity.
  • Kazemi M., Sahraei H., Azarnia M., Bahadoran H., Salehy M Page 26
    Background And Objective
    Previous studies indicated that morphine consumption during pregnancy could inhibit embryos development. Present study further evaluated the effects of oral morphine consumption on the placenta lacunas development in ten day pregnant Wistar rats.
    Material And Methods
    Female Wistar rats (W: 170-200 gr) were used in the present study. Experimental group were received morphine (0.05 mg/ml of tap water) after one night coupling with male rats for mating. On the day 10th of pregnancy, the pregnant animals were killed with chloroform and the placentas and uterus were removed surgically and fixed in 10% formalin for twenty days. The fixed placentas were processed and stained by H & E method and evaluated for their development. Thickness of layers, surface area of lacuna, as well as the number of cells in both maternal and fetal parts of the placentas was assessed by light microscopy.
    Results
    Our results indicated that the layer thickness of fetal portion and surface area of lacuna of the fetal and maternal portion of placenta reduced in experimental group. In addition, maternal portion layer thickness and cell number of the fetal and maternal portion of placenta increased in the experimental group.
    Conclusion
    Our results showed that oral morphine consumption could inhibit natural function of placenta lacuna and fetal cell development.
  • Farzam R., Ghaempanah A., Feizy A Page 84
    Every organ can be involved by hydatid disease. Liver and lung are the most common sites but muscles, due to high level of lactic acid and contractility, are among the rare areas involved by hydatid cysts. In 2009, a 23 year old Zanjanian villager girl came to clinic because of having a mass at her right thigh from 3 years ago. Present and past medical history, blood count and serologic evaluation was negative for hydatosis, but MRI, diagnosis during the operation and eventually pathologic evaluation confirmed the diagnosis of hydatid cyst. Hydatid disease should be considered in differential diagnosis of masses, involving the limbs, especially at endemic areas in order to prevent rupture of the cyst during operation which can cause anaphilaxis and involvement of other tissues.