فهرست مطالب

مطالعات تربیتی و روانشناسی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، مهر 1386)

فصلنامه مطالعات تربیتی و روانشناسی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 16، مهر 1386)

  • 192 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/09/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هادی پورشافعی، محمدحسن پرداختچی، حمیدرضا آراسته، محمد قهرمانی صفحه 5
    اساسا اثربخشی دانشگاه به کیفیت کارکنان آن به ویژه به اعضای هیات علمی آن وابسته است وآن به نوبه خود بستگی به آن دارد که تا چه اندازه ازتوانمندی اعضای هیات علمی دراداره امور دانشگاه استفاده می شود. به این منظور این رساله، دوهدف را دنبال می کند. هدف نخست، شناسایی عوامل زیر بنایی ونیز حوزه هایی که اعضای هیات علمی می توانند در تصمیم گیری ها؛ مشارکت نمایند. هدف دوم؛ تدوین الگویی جهت تصمیم گیری مشارکتی اعضای هیات علمی دانشگاه است.برای دستیابی به این اهداف ابتدا از طریق مطالعه وبررسی نظری تحقیق؛مؤلفه های الگوی تصمیم گیری اعم ازمؤلفه های «زیر بنایی»(پنج مؤلفه)و«حوزه ها»(هشت مؤلفه)احصاءوسپس دیدگاه های اعضای هیات علمی؛گرد آوری شده است.روش تحقیق، از نظر هدف؛ کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها؛ از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی سه دانشگاه شمال - شرق کشور که مجموعا 1020 بوده است. ازاین تعداد؛به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد270 نفر انتخاب شدندکه نظرات 198 عضو هیات علمی جمع آوری و تحلیل شده است. روایی پرسشنامه علاوه بر روائی صوری، از طریق تحلیل عاملی مورد ارزیابی قرار گرفته است. قابلیت اعتماد ابزار جمع آوری اطلاعات در مرحله آزمایشی به شیوه باز آزمایی(86/.) ونیزبا محاسبه ضریب آلفای کرونباخ،89/.به دست آمده است. برای تحلیل شش سوال اصلی تحقیق، علاوه برآمار توصیفی، از روش های آماری استنباطی چون آزمون t برای مقایسه میانگین هر مؤلفه با میانگین نظری،تحلیل عاملی برای تجزیه و تحلیل داده های مربوط به تدوین الگو ونیز برای میزان ارتباط بین مؤلفه های الگوی تحقیق ازروش همبستگی پیرسون و ترسیم ماتریس همبستگی واز تحلیل واریانس به منظور مقایسه تفاوت بین میانگین های نظرات اعضای هیات علمی استفاده شده است.
    نتایج حاکی از آن است که مؤلفه های«زیر بنایی» الگوی تصمیم گیری مشارکتی؛ مورد تایید قرار گرفته است. البته از بین این مؤلفه ها، مؤلفه روانشناختی از میانگین بالاتری در مقایسه با سایر مؤلفه های: اهداف وارزش ها؛ ساختاری؛ مدیریتی و فن شناختی برخوردار بوده است. در «حوزه های» الگوی تصمیم گیری مشارکتی نیز،میانگین تمام مؤلفه ها ازمیانگین نظری درجه های مورد وصف درابزار گرد آوری داده ها بیشتر بوده است. لیکن مؤلفه های آموزش و تدریس؛ علمی وپژوهشی؛ انتظارات و خدمات ومشاوره نسبت به مؤلفه های آینده پژوهی؛ تسهیلات؛ مدیریتی – اجرایی؛ بودجه وامور مالی؛ بار عاملی و میانگین بیشتری داشته است. از بین این مؤلفه ها؛ مؤلفه «بودجه و امور مالی»؛از اهمیت مشارکت کمتری نسبت به سایر مؤلفه های حوزه های الگوی تصمیم گیری، برخورداربوده است. نتایج همبستگی پیرسون نیز نشان می دهد که بین میانگین های مربوط به مؤلفه های زیربنایی وحوزه های الگو ی تصمیم گیری مشارکتی؛ رابطه مستقیم ومعنی دار وجود دارد. هم چنین بر اساس نتایج حاصله دررابطه با مؤلفه های الگوی تصمیم گیری مشارکتی برحسب مرتبه علمی وسابقه مدیریتی،تفاوت معنی داری بین گروه های نمونه تحقیق مشاهده نشدو می توان نتیجه گرفت که بین دیدگاه اعضای هیات علمی درباره وضعیت موردوصف اتفاق نظروجود دارد.دربررسی تفاوت در«رشته تحصیلی»و«سابقه علمی»دربرخی مؤلفه ها تفاوت معنی داری وجودداردکه این تفاوت ها،ازالگوی معینی پیروی ننموده است.
    کلیدواژگان: مشارکت، مدیریت مشارکتی، تصمیم گیری مشارکتی، اداره امور مشارکتی
  • رحیم بدری گرگری، اسکندر فتحی آذر صفحه 27
    هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه تاثیر یادگیری مبتنی بر حل مساله گروهی و آموزش سنتی بر تفکر انتقادی دانشجویان آموزش معلمی می باشد. روش تحقیق از نوع شبه آزمایش و طرح دو گروهی با پیش آزمون و پس آزمون بوده است. آزمودنی ها شامل 55 نفر از دانشجویان رشته های مختلف مقطع کاردانی آموزش معلمی(1385-1384) دانشگاه آزاد اسلامی سراب بودند که 30 نفر بعنوان گروه آزمایش برای یادگیری مبتنی بر حل مساله گروهی و 25 نفر به عنوان گروه گواه برای آموزش سنتی انتخاب گردیدند. ابزار بکار رفته در پژوهش، پرسشنامه تفکر انتقادی کالیفرنیا بوده و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش t تست استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان دادند که گرایش به تفکر انتقادی (مولفه های منظم و سیستماتیک بودن در پژوهش و کاوشگری و پختگی در قضاوت و داوری) در گروهی که با روش یادگیری مبتنی بر حل مساله گروهی آموزش دیده بودند نسبت به گروهی گواه که با شیوه سنتی آموزش دیده بودند بیشتر است. اما در سایر مولفه ها تفکر انتقادی (حقیقت جویی، کنجکاوی، تحلیلی بودن، اعتماد به خود و فکر باز) تفاوتی بین دو گروه وجود ندارد.
    کلیدواژگان: یادگیری، حل مسئله گروهی، آموزش سنتی، تفکر انتقادی، دانشجو معلمان
  • محسن خادمی، پرویز ساکتی، ویدا فلاحی صفحه 43
    به منظور شناخت هویت فرهنگی نوجوانان ایران و با توجه به تحقیقات پراکنده ای که نشان دهنده افزایش تمایلات نوجوانان به فرهنگ های بیگانه است، تحقیقی در این زمینه بر روی 600 نفر از دانش آموزان مقطع راهنمائی شهرستان شیراز انجام شد. داده های این تحقیق بوسیله مقیاس 37 گویه ای، که در برگیرنده مولفه های فرهنگی است جمع آوری گردید. نتایج به دست آمده نشان دهنده هویت فرهنگی دختران و پسران...
    کلیدواژگان: هویت فرهنگی، دانش آموزان دوره راهنمایی
  • بنفشه افهمی، حمیدرضا آقا محمدیان صفحه 63
    پژوهش حاضر با روش توصیفی تبیینی از نوع علی- مقایسه ای به بررسی عوامل موثر بر گرایش مردم مشهد به ماهواره و تاثیر آن بر باورها و رفتارهای دینی مردم پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش شامل 400 نفر از شهروندان مشهدی واقع در سنین 15 سال و بیشتر در سال 1385 می باشد. یافته های پژوهش نشان می دهد که سن، جنس، سطح تحصیلات، محل سکونت، نحوه گذران اوقات فراغت و ارزیابی افراد از برنامه های تلویزیون داخلی در گرایش آنان به ماهواره تاثیرگذار می باشد. در سنجش بعد شناختی گرایش به ماهواره اکثریت پاسخگویان ماهواره را باعث افزایش دانش خود و پاسخگوی نیازهای مختلف گروه های سنی و جنسی دانسته و در بعد عاطفی گرایش به ماهواره هم اکثریت پاسخگویان برنامه های ماهواره را لذت بخش، سرگرم کننده و جالب می دانند. در بعد رفتاری اکثریت مردم به تماشای برنامه های ماهواره ای تمایل دارند و لیکن تشویق دیگران به تماشای ماهواره را وظیفه خود نمی دانند. همچنین میانگین اعتقاد به باورها و رفتارهای دینی در دو گروه کسانی که به ماهواره دسترسی دارند و کسانی که به ماهواره دسترسی ندارند، تفاوت قابل توجهی با یکدیگر دارد؛ به گونه ای که کسانی که از ماهواره استفاده نمی کنند بیشتر به باورها و رفتارهای دینی پایبند بوده اند.
    کلیدواژگان: ماهواره، باورها و رفتارهیا دینی، مردم مشهد
  • محمد علی بشارت صفحه 79
    در این پژوهش رابطه بین ابعاد شخصیت و هوش هیجانی در یک نمونه دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی پژوهش حاضر مطالعه نوع رابطه ابعاد شخصیت شامل نوروزگرایی، برون گرایی، تجربه پذیری، همسازی و وظیفه شناسی با هوش هیجانی بود. چهارصد و چهل وسه دانشجو (237 دختر و 206 پسر) از رشته های مختلف دانشگاه تهران در این پژوهش شرکت کردند. از آزمودنی ها خواسته شد مقیاس شخصیت NEOPI-R و مقیاس هوش هیجانی را تکمیل کنند. برای تحلیل داده های پژوهش از شاخص ها و روش های آماری شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار، آزمون t، ضرایب همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین هوش هیجانی و ابعاد برون گرایی، تجربه پذیری، همسازی و وظیفه شناسی همبستگی مثبت معنی دار و بین هوش هیجانی و نوروزگرایی همبستگی منفی معنی دار وجود دارد. تحلیل رگرسیون داده ها نشان داد که تنها دو بعد برون گرایی و نوروز گرایی می توانند تغییرات مربوط به هوش هیجانی را به ترتیب در جهت مثبت و منفی پیش بینی کنند. مکانیسم های «تنظیم عواطف»، «آمادگی برای تجربه های مثبت» و «آمادگی برای تجربه های منفی» همبستگی های ابعاد شخصیت و هوش هیجانی را توجیه و تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: شخصیت، مدل پنج عاملی، هوش هیجانی
  • مرضیه مختاری پور، سیدعلی سیادت، شعله امیری صفحه 95
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی رابطه بین هوش هیجانی و بازدهی های رهبری (مدل برنارد باس(مدیران گروه های آموزشی در دانشگاه اصفهان بود. روش تحقیق با توجه به ماهیت پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری شامل 33 نفر مدیران گروه های آموزشی و454 نفر عضو هیات علمی بود که با توجه به حجم محدود جامعه آماری مدیران گروه های آموزشی از روش سرشماری استفاده شده است، لیکن با توجه به تعداد اعضای هیات علمی و با توجه به اینکه درتحقیقات همبستگی، نمونه بایستی بین 75 تا 80 نفر باشد، لذا در این پژوهش از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، نمونه ای به حجم 80 نفر انتخاب گردید. ابزارهای اندازه گیری در این پژوهش دو پرسشنامه قابلیت هیجانی و پرسشنامه رهبری چندگانه بود که به ترتیب با ضریب اعتبار 90/0= و 94/0= مورد استفاده قرارگرفت. یافته های پژوهش نشان داد که: 1) ضریب همبستگی بین هوش هیجانی و بازدهی های رهبری 360/0= r بود که در سطح 05/0 P< معنادار است. لذا، بین هوش هیجانی و بازدهی های رهبری رابطه ی معناداری وجود دارد،2) ضریب همبستگی بین هوش هیجانی و کوشش مضاعف 371/0=r می باشد که در سطح 05/0P< معنادار است. لذا، بین هوش هیجانی و کوشش مضاعف رابطه ی معناداری وجود دارد،3) ضریب همبستگی بین هوش هیجانی و رضایتمندی 202/0 = r است که در سطح 05/0 P< معنادارنمی باشد. بنابراین، بین هوش هیجانی و رضایتمندی رابطه ی معناداری وجود ندارد و 4) ضریب همبستگی بین هوش هیجانی و اثربخشی 343/0 = r است که در سطح 05/0 P< معنادار می باشد. لذا، بین هوش هیجانی و اثربخشی رابطه ی معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: بازدهی رهبری، مدیران گروه های آموزشی، هوش هیجانی
  • سیامک سامانی، مرضیه صادق زاده صفحه 111
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر جنسیت، فرایندهای خانواده و بافت اجتماعی خانواده بر خودگسستگی از ایده آلها و بایسته ها بر اساس مدل نظری فرایند و محتوای خانواده بود. گروه نمونه مورد مطالعه در بررسی شامل 388دانش آموز دختر و پسر دبیرستانی از شهرهای شیراز و کازرون با میانگین و انحراف معیار سنی 37/17و52/0 بود. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل سه مقیاس خودگسستگی، مقیاس انسجام خانوادگی و مقیاس اعتقادات مذهبی خانواده بود. نتایج این تحقیق نشان داد که جنسیت، انسجام با پدر و مادر، اعتقادات مذهبی خانواده و بافت اجتماعی بطور معناداری سطوح مختلف خود(خود واقعی، خود ایده آل و خود بایسته) و خود گسستگی از ایده آلها و بایسته را پیش بینی می کنند. در مجموع نتایج این بررسی مدل نظری فرایند و محتوای خانواده را در خصوص خودگسستگی از ایده آلها و بایسته تایید نمود.
    کلیدواژگان: خودگسستگی، فرایند خانواده، محتوای خانواده، بافت اجتماعی
  • محمدرضا داورپناه صفحه 125
    با توجه به اهمیت علوم انسانی و نقش مهم آن در زندگی،فرهنگ و تمدن هر جامعه و با عنایت به تفاوت ماهیت، الگوی ارتباط و رفتار علمی آن با سایر حوزه های علمی، این مقاله رفتار انتشاراتی و استنادی علوم انسانی و اجتماعی را در پیوند با شاخصهای علم سنجی در دو سطح ملی و بین المللی مورد مطالعه قرار داده است.برای این منظور با استفاده از روش تحلیل ثانویه در سطح ملی مقاله های تالیفی به زبان فارسی حوزه علوم انسانی مندرج در مجله های علمی پژوهشی در یک دوره زمانی 5 ساله و در سطح بین المللی به عنوان نمونه مقالات یک رشته علوم اجتماعی(کتابداری و اطلاع رسانی) نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی SSCI از مجموعه پایگاه های اطلاعاتی مؤسسه ISI در یک دوره پنج ساله مطالعه شده است. بر مبنای داده های بدست آمده چالش های روش شناسی و روشی علم سنجی مانند مدارک قابل استناد،عامل تاثیر،شاخص فوریت،نرخ استناد و خوداستنادی تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان داد که رفتار انتشاراتی و استنادی حوزه علوم انسانی متفاوت از حوزه علوم است. بنابراین، شاخص های اساسی علم سنجی مانند نرخ استناد، عامل تاثیر و شاخص فوریت با توجه به اینکه نیمه عمر استنادی در حوزه علوم انسانی طولانی است،از کارایی چندانی برخوردار نیستند.
    کلیدواژگان: رفتار استنادی، استناد، علم سنجی، علوم انسانی
  • زهرا طبیبی صفحه 147
    هدف این مقاله بررسی چگونگی تاثیر فرآیندهای پردازش اطلاعات در رفتار رانندگی است. بدین منظور، این سوال مطرح می شود که آیا رفتار رانندگی با تمرین و تکرار بصورت اتوماتیک (بدون نیاز به تلاش ذهنی) انجام می شود؟ در این مقاله، در ابتدا، نقش روانشناسی در افزایش سطح ایمنی مطرح می گردد. سپس با استفاده از تئوری منابع، چگونگی تاثیر وی‍ژگی های شناختی، همچون ظرفیت شناختی محدود و بارذهنی اضافی، بر مهارت های رانندگی بررسی می شود. بعنوان مثال، الزامات شناختی مهارتهای مربوط به تعویض دنده، تخمین زمان تصادم و قضاوت های مربوط به اعمال مخاطره آمیز مطرح می گردند و اشاره می شود که چگونه استفاده از تلفن همراه به هنگام رانندگی می تواند به رفتار رانندگی آسیب زند. در پایان نتیجه گیری می شود که رفتار رانندگی با تمرین و تکرار کاملا اتوماتیک نمی شود. بعلاوه، از آنجائی که ظرفیت شناختی انسان محدود است، تحمیل بار اضافی بر آن، از طریق مکالمه تلفنی همزمان، منجر به خطا در رفتار رانندگی می شود، که بالقوه می تواند حادثه آفرین باشد.
    کلیدواژگان: روانشناسی ترافیک، اتوماتیک شدن رفتار رانندگی، تعویض دنده، تخمین زمان تصادم، تلفن همراه
  • وجیهه ظهور پرونده، حسینعلی کوهستانی صفحه 171
    این تحقیق به منظور بررسی رابطه دانش مدیریتی مدیران ستادی و سبک تصمیم گیردی آنان در سازمان و ادرات نواحی هفتگانه آموزش و پرورش مشهد صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران ستادی آموزش و پرورش مشهد در سال تحصیلی 84 1383 می باشد. (34=N) وکلیه کارمندان بلافصلی که تصمیمات مدیران ستادی بر کار آنان تاثیر مستقیم دارد. (74=N) گردآوری داده های مورد نیاز درباره افراد جامعه مورد مطالعه از طریق شمارش کامل (سرشماری) صورت گرفته است. این اقدام با نظر به گستره حجم جامعه آماری انجام می پذیرد. در تحقیق حاضر که با روش پیمایشی انجام گرفته است برای سنجش هر یک از متغیرهای فوق از پرسشنامه جداگانه ای استفاده شده است. در این تحقیق اطلاعات جمع آوری شده از پرسشنامه ها، جهت آزمون فرضیات تحقیق علاوه بر استفاده از برخی عملیات آمار توصیفی از روش های آزمون همبستگی پیرسون، آزمون T و واریانس یک طرفه استفاده گردید و نتایج ذیل حاصل گردید:1 بین دانش مدیریت و سبک تصمیم گیری مشارکتی رابطه مستقیم وجود دارد اما معنادار نیست.
    2 بین دانش مدیریت و سبک تصمیم گیری مشورتی رابطه معکوس وجود دارد اما معنادار نیست.
    3 بین دانش مدیریت و سبک تصمیم گیری آمرانه رابطه معکوس وجود دارد اما معنادار نیست.
    4 بین مدیران ستادی از جهت دانش مدیریتی تفاوت معناداری در سطح 999/0 وجود دارد.
    5 بین دانش مدیریتی مدیران ستادی با رشته تحصیلی مرتبط و مدیران با رشته تحصیلی غیر مرتبط تفاوت معناداری وجود ندارد.
    6 بین دانش مدیریتی مدیران ستادی با درجه تحصیلی بالاتر و پایین تر تفاوت معناداری وجود ندارد.
    7 بین دانش مدیریتی مدیران ستادی با سابقه وکم سابقه آموزشی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    8 بین دانش مدیریتی مدیران ستادی با سابقه وکم سابقه مدیریتی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: دانش مدیریت، سبک تصمیم گیری، مدیران ستادی، آموزش و پرورش
|
  • Hadi Pourshafeie, Mohammad Hasan Pardakhtchi, Hamidreza Arasteh, Mohammad Ghahramani Page 5
    This article pursues two goals: First, the identification of substructural factors and the domains in which faculty members can participate for decision-making. Second, the formulation of a pattern for faculty member's participative decision-making. In order to achieve these goals, at first, by an academic consideration of the research work, the components of decision-making pattern both substructural ones (five components) and domains (eight components) have been reckoned, and then faculty member's outlooks have been gathered. Research method, from the goal standpoint, is an applied one, and for the purposes of data gathering device is of a survey study type. The statistical population includes faculty members of three northeastern universities of the country – 1020 people in all. 270 individuals were selected among them by using a stratified random sampling. 198 faculty member's views were collected and analysed. The face validity of the questionnaires has been assessed by using factor analysis. The reliability of data gathering tools on the pilot stage has been obtained by using re-trial device (0.86), and by calculating Cronbach's Coefficient as well (0.89). The results obtained are suggestive of the fact that the substructural components of the participative pattern of decision-making have been supported. Of course, among these components, the psychological one has had a higher mean, in comparison with the other components: Goals, and values, structural, managerial and technical ones. Within the domains of the participative patterns of decision-making as well, the means of all components have been greater than the speculative mean of the rates described in the data gathering tools. But teaching and profession components, scientifico-research, expectations, services and counseling have had a greater factor load, and a higher mean as opposed to the components of investigation into future, facilities, managerial-administrative, budget and financial affairs. Among these components that of budget and financial affairs has had less participation importance than the other components of decision-making pattern domains. Pearson's correlation results also indicate that there is a direct and significant relationship among the means pertaining to the substructural components, and the participative pattern of decision-making domains. Also based on the results obtained in relation to the components of participative patterns of decision-making in terms of academic ranks, managerial record of service no significant relationship was observed among the sample groups of research, and we can draw the conclusion that there is a consensus of opinion among faculty members on the state of affairs described. In a consideration of the difference in field of study, and the academic record of service, there is a significant variation in certain components which does not follow a set pattern.
  • Rahim Badri Gargari, Eskandar Fathi Azar Page 27
    The aim of the present study is a comparison of the effect of the group problem based learning and traditional teaching on critical thinking of teacher students. The research method adopted was semi-experimental and a two- group design of pre-test and post-test. The subject were 55 students from different fields in associate degree of Sarab Azad University from which 30 formed experimental group for group problem-based learning and 25 made a control group in traditional teaching. The material employed in the study was the California Critical Thinking Disposition Inventory (‍CTDI) and t-test was used for data analysis. the results revealed that the experimental group which was taught through group problem-based learning method showed a greater disposition toward critical thinking (systemacity and maturity).however, the two group exposed no difference in other factors of critical thinking dispositions (truth seeking, open mindedness analyticity, self- confidence and inquisitiveness).
  • Mohsen Khademi, Parviz Saketi, Vida Falahi Page 43
    The main objective of this study is to assess the cultural identification of Guidance School students based on the extend of their cultural awareness and attitudes. To conduct the study a 37item scale was designed and its validity and reliability was tested and verified. By conducting cluster sampling procedure a sample of 600students (302 female&298 male) out of a target population of 79151students were selected and participated in the study by responding to the scale. The collected data was analysised via t-test, ANOVA, scheffe post hoc test and Chi-Square, utilizing SPSS package.The following results were concluded:1-It was observed that the cultural identification mean of students was higher than scale expected mean
  • Banafshe Afhami, Hamid Reza Agamohammadean Page 63
    Prepared Survey doing deliberat on effective reasons on Mashhad Citizens intention to Sutelite with descriptive explanation Method that is the kind of comparative reason and effect that on Mashhad Citizen,s religious beliefs and behaviours Statistical community of this survey contains 400 person of Mashhad Citizen that ages are about 15 and more it on 1385 year. Bulk of Sample assigns by ranking method like kokran formula. Finding of research shows thah Age, Sex, leavel of education, locotion, how is spending rest times and evalution persons of internal Tv programmes are effectivy on intention them to Satelite. In testing of cognitive aspect, intention to Satelite the majority of those who were under study, believed that Satelit is the reason of increasing their knowledge and it satisfied the different needs o any age and sex group and in emotional aspect of intention to satellite again they consider the satelite program, fun, intresting and attractive In behaviour aspect most persons are tendency to watching the satelite program. but don,t pension to encouraging others to watching satelite and results of research shows that average of confidence to religious beliefs and behaviours so many difference between two groups that access to satelite and don,t access to it” so that persons don,t use satilite more confidence to religious beliefs and behaviours
  • Mohammad Ali Besharat Page 79
    The aim of this study was to examine the relationship between personality dimensions and emotional intelligence in a sample of students from the University of Tehran. A correlational analysis was performed to assess the kind of association exist among five personality dimensions including neuroticism, extraversion, openness, agreeableness, conscientiousness and emotional intelligence. Four hundred and fourty three students (237 girls, 206 boys) were included in this study. All participants were asked to complete Emotional Intelligence Scale (EIS) and Revised NEO Personality Inventory (NEO-PI-R). Analysis of the data involved both descriptive and inferential statistics including means, standard deviations, t-test and pearson's correlation coefficients and regression analysis. The results revealed that emotional intelligence could positively and negatively predicted by extraversion and neuroticism, respectively. Associations of the two constructs could be explained by “affect regulation”, “tendency to have positive experiences”, and “tendency to have negative experiences.”
  • Marzieh Mokhtari Por, Ali Siadat, Shole Amiri Page 95
    The purpose of this study was to investigate the relation between emotional intelligence and outcomes of leadership of department chairpersons at university of Isfahan based on multifactor Bernard Bass model. Research method was descriptive – correlative. Statistical population included all 33 chairs and 454 faculty members whom from was chosen 33 and 80 as statistical sample, respectively. Research instruments were two questionnaires of multifactor leadership styles and emotional capability, which had ra=0/90 and ra =0/94 respectively. Findings showed that:1) There was significant relation between emotional intelligence and outcomes of leadership r=0/360 at p
  • Siamak Samani, Marzie Sadegh Zadeh Page 111
    The aim of this research was to study the effect of gender, family process, and family social context on self-discrepancy. The sample of this study includes 388 high school students from Shiraz and Kazeron (mean age=17.37, SD=0.52). The sampling method was random cluster sampling. Family cohesion scale, family religious beliefs scale, and self-discrepancy scale were used in this study. The results of this study revealed that gender, father and mother cohesion, family religious beliefs, and social context predict self-discrepancy of adolescents significantly. Also the results of this study confirmed the family process and content model.
  • Mohammad Reza Davarpanah Page 125
    The Present study deals with the analysis of citation behaviour of Hummanities and Social Sciences Scientisits based on a quantititive study of productivity, Characteristics and various aspects of national and international publication in the fields of Hummanities and Social Sciences.By using secondary analysis metod a sample of articles published in national scientific jounals and articles indexed in social science. Citation Index (SSCI) during a period of Five years was analysed. The Findings revealed that the hummanities and social sciences areas are facing method and methodolgical challenges in scientometric analysis.
  • Tabibi Zahra Page 147
    The aim of this study is to assess the effect of information processing on driving performance. The question is that whether driving by practice become automatic. This article, first, will argue the important role of psychology in safety enhancement. Then, it will investigate how cognitive components, such as cognitive capacity and mental overload, may affect driving skills. For example, cognitive requirements of some of driving skills, such as gear changing, time to collision and dynamic risk-taking judgments are discussed. Finally, the effect of concurrent mobile phone use on driving performance is discussed. It is concluded that driving is not automated. Since the cognitive capacity is limited, overloading may increase the probability of error in driving performance, which in consequence may result in road accident
  • Vajihe Zohoorparvande Page 171
    This research has been carried out in order to investigate the relationship between the knowledge of management and the styles of decision making in the seven region of education of mashhad.In this research in order to examine the management knowledge of managers, 34 cases of managers were selected among the staff managers and to investigate their styles in decision making,74 cases of staff which were selected among the office workers.This research is in the form survey method and for each variation there is different questionnaires, also the information which are collected from two type of questionnaires were analyzed by spss.10 saftware and the results is mentioned below.1-there are not meaningful relationship between management knowledge and participative decision making.2- there are not meaningful relationship between management knowledge and consultative decision making.3-There are not meaningful relationship between management knowledge and autocratic decision making.