فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 43، پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پروین افسرکازرونی، محمود امینی لاری، حسن جولایی، مژگان ثابت، علیرضا حسن آبادی، مجتبی نقش واریان، مهراب صیادی صفحه 175
    مقدمه
    مصرف کنندگان مواد نسبت به جمعیت کلی در معرض خطر بالاتر ابتلا به عفونت ویروس نقص ایمنی اکتسابی (HIV) هستند. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی شیوع موارد HIV+ و الگوی رفتارهای پرخطر مرتبط با آن در معتادان تزریقی شیراز بوده است.
    روش کار
    در مطالعه ی توصیفی مقطعی حاضر،360 معتاد تزریقی با شیوه ی نمونه گیری بر حسب زمان و مکان، در اماکن مختلف شیراز به صورت تصادفی انتخاب و به وسیله ی پرسش نامه ی ساختار یافته ی استاندارد مطالعه ی رفتاری از مهر تا آذر ماه 86 مورد مصاحبه قرار گرفتند و از آن ها پس از انجام مشاوره قبل از آزمایش، سه قطره خون از سر انگشت جهت انجام آزمایشHIV اخذ شد. داده ها توسط روش های آماری توصیفی یعنی میانگین، پراکندگی، جداول و نمودارها تحلیل گردید.
    یافته ها
    تمام آزمودنی ها مرد بودند، 2/30 درصد آن ها بی خانمان و بیشترین شیوه ی مصرف مواد در آن ها تزریقی و بیشترین ماده ی مورد استفاده طی یک ماه گذشته آمپول تمجیزک (1/41%) بود. میانگین سنی آن ها 26/7 ±33 سال، میانگین سن اولین مرتبه ی استفاده از مواد 63/1±63/18 سال و اولین تزریق 32/6±25 سال بود. طی یک ماه گذشته رفتارهای پرخطر در انتقال عفونت از جمله استفاده از سرنگ آلوده در 15 درصد و سرنگ مشترک در 6/15 درصد افراد دیده شد. 8/62 درصد از افراد تا کنون با شریک جنسی ثابت از جمله همسر و 3/36 درصد به ازای دریافت پول یا مواد و 54 درصد با غیر همسر بدون دریافت پول یا مواد و 4/49 درصد با مرد دیگری ارتباط جنسی برقرار کرده بودند. در 4 الگوی روابط جنسی فوق طی یک سال گذشته، در الگوی اول 7/49 درصد، دوم 7/31 درصد، سوم 3/43 درصد و در الگوی چهارم 6/75 درصد هرگز از کاندوم استفاده نکرده بودند. شیوع موارد +HIV در آزمودنی ها 7/24 درصد (89 نفر) بود.
    نتیجه گیری
    میزان موارد +HIV و الگوهای رفتاری پر خطر در معتادان تزریقی کشور بالا است.
    کلیدواژگان: ایدز، رفتارهای پر خطر، معتادان تزریقی، ویروس نقص ایمنی اکتسابی
  • محمدیاسین سیفی گندمانی، سارا کلانتری میبدی، نجمه فتح صفحه 185
    مقدمه
    پدران و مادران در طیف وسیعی از ویژگی های لازم برای فرزندپروری با هم متفاوتند و ترکیب های متفاوت شیوه های فرزندپروری پدرانه و مادرانه با سازگاری و سلامت نوجوانان ارتباط دارد. محیط خانواده و شیوه های فرزندپروری نتایج مهمی را در رشد روانی اجتماعی فرزندان به بار می آورند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ترکیب سبک های فرزندپروری پدر و مادر بر اضطراب و افسردگی نوجوانان است.
    روش کار
    نمونه ای 356 نفری از دانش آموزان دبیرستان های پسرانه ی دولتی عادی شهر اصفهان در سال تحصیلی 88-87 به صورت خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و پرسش نامه های سبک فرزندپروری، اضطراب و افسردگی بک را تکمیل نمودند. با ترکیب سبک فرزندپروری پدر و مادر، سنخ فرزندپروری خانواده استخراج شد و میزان اضطراب و افسردگی نوجوانان در سنخ های مختلف با روش تحلیل واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی شفه مورد مقایسه قرارگرفت.
    یافته ها
    تحلیل یافته های پژوهش نشان داد داشتن حداقل یک والد مقتدر و یا پدر و مادری هر دو آسان گیر، نتایج بهتری را برای نوجوانان در پی دارد (001/0P<). در مقابل بی اعتنایی هر دو والد ضعیف ترین سنخ از نظر پیامدها برای نوجوانان است (001/0P<) و در سنخ های در برگیرنده ی یک والد بی اعتنا، بی اعتنایی مادر نتایج نامطلوب تری دارد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    افسردگی و اضطراب پایین تر حاصل اعمال پذیرش و کنترل مطلوب هردو والد یا حداقل یکی از آن ها بر نوجوان و یا همسانی والدین در سبک های فرزندپروری است و پیامدهای نامطلوب تر حاصل حداقل کنترل و پذیرش و یا تضاد آشکار پدر و مادر است.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، سبک فرزندپروری، سنخ شناسی، فرزندپروری خانواده، نوجوانان
  • مراد رسولی آزاد، بهرام علی قنبری هاشم آبادی، سیدمحمود طباطبایی صفحه 195
    مقدمه
    هدف از این پژوهش، رسیدن به راهنمای عملی گروه درمانی شناختی رفتاری برای همبودی اختلال افسردگی اساسی و وابستگی مواد افیونی و بررسی اثربخشی این راهنمای درمانی در جمعیت بالینی مورد نظر است.
    روش کار
    در این پژوهش نیمه تجربی تعداد 30 آزمودنی مرد با روش نمونه گیری قضاوتی از چند مرکز ترک اعتیاد سطح مشهد جمع آوری شدند. تمام آزمودنی ها بر اساس ویرایش چهارم معیارهای کتابچه ی تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM-IV) دارای همبودی اختلال وابستگی مواد افیونی (شیره ی تریاک و کریستال) و افسردگی اساسی بودند و به صورت تصادفی در گروه های شاهد و آزمون قرار گرفتند (15 نفر در هر گروه). برای ارزیابی از پرسش نامه ی افسردگی بک II و تست مورفین در اول و آخر درمان استفاده شد. راهنمای درمانی 12 جلسه ای در گروه آزمون اجرا شد و گروه شاهد مداخله ی شناختی رفتاری دریافت نکرد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور خی و آزمون یومن ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه آزمون 5 آزمودنی عود داشتند که نسبت به گروه شاهد، عود در هر 15 آزمودنی، به طور معنی داری پایین تر بود(001/0P<). میزان افسردگی گروه آزمون نیز در پس آزمون با میانگین رتبه ی 8 نسبت به گروه شاهد با میانگین رتبه ی 23، کاهش معنی داری نشان داد (001/0< P).
    نتیجه گیری
    استفاده از روش گروه درمانی شناختی رفتاری در درمان مبتلایان به اختلال وابستگی به مواد افیونی همراه با افسردگی اساسی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال افسردگی اساسی، اختلال وابستگی مواد افیونی، درمان شناختی رفتاری، گروه درمانی، همبودی
  • علی اصغر بیانی صفحه 205
    مقدمه
    هدف اصلی این پژوهش بررسی پایایی و روایی نسخه فارسی مقیاس هوش هیجانی (آزمون خود گزارشی هوش هیجانی اسچت) در دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی واحد آزادشهر بود.
    روش کار
    تعداد 306 دانشجوی دانشگاه آزاداسلامی واحد آزادشهر (183 زن و 123 مرد) که با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شده بودند، به سئوالات کتابچه ای پاسخ دادند که شامل مقیاس های هوش هیجانی (آزمون خود گزارشی هوش هیجانی اسچت)، رضایت از زندگی، افسردگی اضطراب و تنیدگی و صفت فراخلق بود. یافته ها به کمک روش های آماری توصیفی و ضریب همبستگی تحلیل شدند.
    یافته ها
    ضریب پایایی بازآزمایی و آلفای کرونباخ مقیاس هوش هیجانی به ترتیب 77/0 و 85 درصد به دست آمد که از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0>P). همبستگی بین نمرات مقیاس هوش هیجانی با مقیاس های رضایت از زندگی، افسردگی اضطراب، تنیدگی و صفت فراخلق به ترتیب 48/0، 46/0- و 49/0 به دست آمد که از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    مقیاس هوش هیجانی از پایایی و روایی قابل قبول در جمعیت دانشجویی برخوردار است.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، مقیاس هوش هیجانی
  • عباس ابوالقاسمی، فاطمه زاهد، محمد نریمانی صفحه 213
    مقدمه
    شواهد زیادی در مورد اهمیت عوامل روان شناختی در سبب شناسی و تشدید بیماری های عروق کرونری وجود دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط احساس پیوستگی و تیپ شخصیتی D با تندرستی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری بود.
    روش کار
    نمونه ی مطالعه ی همبستگی حاضر شامل60 بیمار کرونری است که از میان بیمارانی که به درمانگاه تخصصی قلب و عروق بیمارستان حشمت شهر رشت در تابستان سال 1387 مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تیپ شخصیتیD، مقیاس احساس پیوستگی و پرسش نامه ی تندرستی استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که احساس پیوستگی (22/0=r) و تیپ شخصیتی D (62/0- =r) با تندرستی افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری رابطه ی معنی داری دارند (01/0P<). بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری تنها مولفه ی عاطفه ی منفی تیپ شخصیتی D، تندرستی افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری
    سطح بالای مولفه ی عاطفه ی منفی، تندرستی افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: احساس پیوستگی، بیماری عروق کرونری، تندرستی، تیپ شخصیتی D
  • شهرام واحدی، سمانه مرادی صفحه 223
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ی سبک های دلبستگی پدر و مادر با کفایت اجتماعی و سازگاری اجتماعی هیجانی در نمونه ای از دانشجویان شهرستانی سال اول دانشگاه تبریز بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی مقطعی، تعداد 182 دانشجو (91 دختر، 91 پسر) مقیاس های دلبستگی بزرگسالان و پرسش نامه های سازگاری اجتماعی هیجانی وکفایت اجتماعی را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با روش تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش بین سبک های دلبستگی مثبت پدر و مادر (مولفه ی اعتماد و ارتباط) و سازگاری اجتماعی هیجانی دانشجویان رابطه ی مثبت معنی داری وجود دارد (001/0P<) اما بین سبک های دلبستگی منفی پدر و مادر (مولفه ی بی اعتنایی هیجانی) و سازگاری اجتماعی هیجانی رابطه ی منفی معنی داری مشاهده شد. هم چنین بین سبک های دلبستگی مثبت پدر و مادر وکفایت اجتماعی دانشجویان رابطه ی مثبت معنی داری وجود دارد(001/0P<) و از بین متغیرهای پیش بین، زیر مقیاس های بی اعتنایی هیجانی مادر و اعتماد پدر می توانند تغییرات مربوط به سازگاری هیجانی و اجتماعی دانشجویان را پیش بینی نمایند. علاوه بر این، مولفه ی اعتماد مادر به تنهایی 11 درصد واریانس مشترک کفایت اجتماعی دانشجویان را تبیین نمود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    دلبستگی والدین نقش بارزی در ابعاد مختلف سازگاری (اجتماعی، رفتاری و هیجانی) و کفایت اجتماعی دانشجویان ایفا می کند.
    کلیدواژگان: دانشجویان، سازگاری اجتماعی هیجانی، سبک های دلبستگی، کفایت اجتماعی
  • مرضیه شاه سیاه، فاطمه بهرامی، سیامک محبی صفحه 233
    مقدمه
    عشق و شهوت از غرایز پایه و اصلی موجودات زنده از جمله انسان ها است که فقدان تامین آن، خود را با علایم و عوارض دیگری نظیر ناراحتی های جسمانی، افسردگی و نارضایتی از زندگی زناشویی و حتی اختلافات شدید خانوادگی و طلاق نشان می دهد.
    روش کار
    پژوهش حاضر که با هدف تعیین رابطه ی تعهد زناشویی و رضایت جنسی در زوجین شهرستان شهرضا در سال 1387 انجام گرفته، یک مطالعه ی توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری شامل کلیه ی زوجین شهرضا و نمونه ی مورد نظر شامل 42 زوج (84 نفر) بودند که به صورت خوشه ایدو مرحله ای از بین پرونده های بهداشتی خانواده های تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی به طور تصادفی انتخاب شدند. در جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ی تعهد زناشویی و رضایت جنسی محقق ساخته استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین تعهد زناشویی و رضایت جنسی رابطه ی معنی داری وجود دارد (475/0=r و 001/0>P). هم چنین بین طول مدت ازدواج با تعهد زناشویی (021/0=P) و رضایت جنسی (013/0=P) رابطه وجود دارد و هر چه طول مدت ازدواج کمتر باشد تعهد و رضایت جنسی بیشتر است. بین رضایت جنسی و تحصیلات نیز رابطه ی معنی داری وجود دارد (042/0=P) به این معنی که هر چه میزان تحصیلات بالاتر باشد رضایت جنسی در زوجین بیشتر خواهد بود.
    نتیجه گیری
    ارتقا در رضایت جنسی می تواند در افزایش تعهد زناشویی نقش موثری داشته باشد.
  • زهرا رحیم زادگان*، بختیار شعبانی ورکی، سعید مرتضوی صفحه 239
    مقدمه

    این پژوهش با هدف مطالعه ی تاثیر میدان وابستگی بر مدیریت تغییر مدیران گروه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام گردید.

    روش کار

    در این مطالعه ی کمی غیر آزمایشی گذشته نگر تبیینی 49 نفر از مدیران گروه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال تحصیلی 86-1385 از نظر تاثیر میدان وابستگی بر مدیریت تغییر آن ها بررسی شدند. روش جمع آوری داده ها با استفاده از آزمون اشکال گروهی نهفته و پرسش نامه ی مدیریت تغییر بود. یافته ها به کمک روش های آماری توصیفی و روش های آماری استنباطی (آزمون یومن ویتنی و کروسکال والیس) مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میزان 67/83 درصد از مدیران مرد و 33/16 درصد زن بودند. بین توانایی مدیریت تغییر مدیران میدان ناوابسته و میدان وابسته تفاوت معنی داری مشاهده شد (002/0= P). به این صورت که میانگین نمره ی مدیران میدان ناوابسته در مولفه های مدیریت تغییر از میانگین نمره ی مدیران میدان وابسته بیشتر بود اما تفاوت معنی داری بین مدیریت تغییر مدیران بر حسب جنس، رتبه ی علمی و سابقه ی خدمت مشاهده نشد (734/0= P).

    نتیجه گیری

    میدان وابستگی مدیران در مدیریت تغییر آن ها تاثیر دارد و توانایی مدیریت تغییر مدیران میدان ناوابسته به طور معنی داری بیش از توانایی مدیریت تغییر مدیران میدان وابسته است.

    کلیدواژگان: مدیران، مدیریت تغییر، میدان وابستگی
|
  • Parvin Afsar Kazerooni, Mahmoud Amini Lari, Hassan Joolaei, Mozhgan Sabet Page 175
    Introduction
    As substance abusers are prone for human immunodeficiency virus (HIV) infection, this study was established to estimate the prevalence of HIV infection and related risk factors among injective substance abusers in Shiraz.
    Materials And Methods
    In this cross sectional descriptive study, we studied 360 male intravenous substance abusers in a random "time location sampling" method all around Shiraz. During September to December 2008, participants were asked by standard structured questionnaire of behavioral study. We obtained three blood spots from their fingers to evaluate HIV infection. Data were analyzed by descriptive statistical methods such as mean, variance, tables and schemas.
    Results
    The mean age of participants were 33±7.26 years (range 19-64). The average age of initial substance use and first intravenous substance use were 18.6±1.63 and 25±6.32 years. 30.2% of the participants were homeless and the most prevalent method of abuse was injection. The most abused illicit drug in the last month was Tamgizak (41.1%). During last month, 15% had used contaminated syringes and 15.6% had used shared syringes; 62.8% of participant had sex with permanent partners such as wife, 36.3% had sex to earn money or drugs, 54% had sex with other partners (not for money or drugs) and 49.4% were homosexual. During last year, prevalence of unprotected sexual intercourse without condom in four mentioned sexual patterns were 49.7%, 31.7%, 43.3%, 75.6% respectively. In addition, 24.7% (89 cases) were infected with HIV.
    Conclusion
    The prevalence of HIV+ cases and high risk behaviors among intravenous drug abusers are high.
  • Mohammad Yasin Seifi Gandomani, Sara Kalantari Meibodi, Najme Fath Page 185
    Introduction
    Mothers and fathers are different in a variety of their parenting characteristics. The different combinations of maternal and paternal parenting styles are related to their adjustment, mental health and psycho-social development in adolescence. This study was conducted to evaluate the effect of combinations of mothers’ and fathers’ parenting styles on anxiety and depression in adolescents.
    Materials And Methods
    Three hundred fifty six male students from governmental high schools in Isfahan (2009) were selected by cluster multistage sampling method. They fulfilled parenting style questionnaire, Beck anxiety inventory and Beck depression inventory. Parenting typology of families classified according to combination of maternal and paternal parenting styles and adolescents’ depression and anxiety levels in different types were compared by ANOVAs regression analysis and Schefe’s test.
    Results
    Findings of this study suggest that adolescents achieve the most positive outcomes when they have at least one authoritative parent or two indulgent parents (P<0/001), and worst outcomes when they are reared by both uninvolved parents (P<0/001), and in types with one uninvolved parent, mother’s uninvolvement has more negative outcomes (P<0/001).
    Conclusion
    Low amounts of anxiety and depression are outcomes of high levels of warmth and control of both or at least one of the parents and/or congruency in maternal and paternal parenting styles. Low levels of warmth and control or incongruence in mother and father parenting had worst outcomes.
  • Morad Rasouli Azad, Bahram-Ali Ghanbari Hashem Abadi, Seyyed Mahmoud Tabatabaei Page 195
    Introduction
    The main aim of this study was suggestion of a manual for group therapy based on cognitive behavioral therapy in opioid dependent patients co-morbid with major depressive disorder.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental research, 30 subjects were collected from some addiction treatment centers in Mashhad, north-eastern part of Iran. All of them gave opioid dependence and major depressive disorder via Structured Clinical Interview based on DSM-IV (SCID). They were randomly allocated into control and experimental groups (each group included 15 subjects). Beck Depression Inventory II and Morphine test were used at first and end of study. After 12 sessions in case group (control group did not receive cognitive-behavioral intervention) data were analyzed by χ2 and U Mann-Whitney tests.
    Results
    The difference of relapse rate between experimental group and control group was statistically significant (P<0.001). The depression rates in experimental and control groups showed significant decreases at the end of study (P<0.001).
    Conclusion
    Using group therapy with cognitive behavioral approach is effective in patients with co-morbidity of major depressive disorder and opioid dependency.
  • Ali-Asghar Bayani Page 205
    Introduction
    The main aim of this research was estimation of the reliability and validity of the Persian version of the emotional intelligence scale (Schett’s emotional intelligence self report test) in students of Azadshahr branch of Islamic Azad University.
    Materials And Methods
    In a descriptive cross sectional study, 306 students of Azadshahr branch of Islamic Azad University (183 women and 123 men) who were selected using randomized stratified method, completed the emotional intelligence scale (Schett’s emotional intelligence self report test), the life satisfaction scale, the depression anxiety stress scales and the trait meta-mood scale. Data were analyzed using descriptive statistic methods and correlation coefficient.
    Results
    The test-retest reliability and Cronbach’s α was 0.77 and 0.85 respectively, and were also significant (P<0.001). The correlation coefficient of emotional intelligence scale with “The Satisfaction With Life Scale” (SWALS), “Depression Anxiety Stress Scales” (DASS) and “Trait Meta–Mood Scale” (TMMS) were also found to be 0.48, -0.46 and 0.49 respectively which were also significant (P<0.001).
    Conclusion
    The emotional intelligence scale is valid and reliable among university student population.
  • Abbas Abolghasemi, Fatemeh Zahed, Mohammad Narimani Page 213
    Introduction
    There are many studies confirmed the role of psychological elements in etiology of coronary artery diseases and their progressive course. The aim of the present research was to investigate the correlation of sense of coherence and type-D personality with health in coronary artery diseases.
    Materials And Methods
    In this correlational study, 60 patients with coronary artery disease were selected among patients who had referred to cardiology clinic of Heshmat Hospital (summer 2009) in Rasht City, northern part of Iran. For all patients, sense of coherence scale, type-D personality scale and health survey questionnaire were fulfilled. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and multiple regression analyses.
    Results
    The results of Pearson’s correlation coefficient showed that sense of coherence (r=0.22) and type-D personality (r= -0.62) were significantly related to health of patients with coronary artery disease (P<0.05). The results of multiple regression showed that only negative affect component predicted the health in patients with coronary artery disease.
    Conclusion
    The results indicated that high level of negative affect reduces health in patients with coronary artery disease.
  • Shahram Vahedi, Samaneh Moradi Page 223
    Introduction
    Purpose of this study was to investigate the relationship between father and mother attachment styles with social competence and social emotional adjustment in samples of non-local freshmen university students in Tabriz University, western part of Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive, cross-sectional study, subjects were chosen among the freshmen students of Tabriz University. Inventory of Parent and Peer Attachment (IPPA), Reynolds Adolescent Adjustment Inventory (RAAI) and Inventory Competence Questionnaire- Revised (ICQ-R) were filled out by 182 students (91 men and 91 women). The collected data were analyzed using multiple-regression.
    Results
    The results show that there is a positive meaningful relationship between parent's positive attachment styles (trust and communication) and socio-emotional adjustment (P<0/001). However, there is a negative significant relationship between parent's negative attachment styles (emotional alienation) and social-emotional adjustment. Also, positive meaningful relationship between parent's positive attachments styles with student's social competence were found (P<0/001). Based on results of this research, we found that among predictive variables, mother's emotional alienation and father's trust are best indicators for changes related to student's socio-emotional adjustment (P<0/001). Furthermore, component of mother's trust only can be explained 11 percents of variation of social competence (P<0/001).
    Conclusion
    Parental attachment styles play an important role in different adjustment domains (social, behavioral and emotional) and social competence in university students.
  • Marzieh Shahsiah, Fatemeh Bahrami, Siamak Mohebbi Page 233
    Introduction
    Love and libido are basic needs of human being which if they are not satisfied, different signs and symptoms such as physical illness, depression, marital dissatisfaction and even divorce may occur.
    Materials And Methods
    The present study conducted to estimate the relationship of marital commitment and sexual satisfaction in couples of Shahreza City (2008). This research was a descriptive correlational study. The sample included 42 couples (84 persons) that were randomly selected from families’ public health files in health centers in Shahreza City by two stages cluster sampling. Marital commitment questionnaire and self-made questionnaire of sexual satisfaction were used for gathering information. Data were analyzed by Pearson’s correlation coefficient and independent t test.
    Results
    Results indicated that relationship between sexual satisfaction and marital commitment was significant (P<0.001, r=0.475). Also there were significant relationships between duration of marriage and sexual satisfaction (P=0.013) and marital commitment (P=0.021). Less duration of marriage related to more marital commitment and sexual satisfaction. Moreover results showed the significant relationship between sexual satisfaction and education (P=0.042), and increase of educational level related to more sexual satisfaction.
    Conclusion
    Increasing in sexual satisfaction has effective role in marital commitment.
  • Zahra Rahimzadegan, Bakhtiar Shabani Varaki, Saeed Mortazavi Page 239
    Introduction

    As change is inevitable, the managers have to coordinate themselves with it actively. This research was performed to study the effects of field dependency on their change management of academic department chairs in MashhadUniversity of Medical Sciences.

    Materials And Methods

    In this quantitative non-experimental descriptive retrospective research, a total of 49 people of academic department chairs of the Mashhad University of Medical Sciences during 2007-2008 were assessed in terms of field dependency effects on their change management. Group embedded figure test and change management questionnaire were used for data gathering. Data analyzed using descriptive statistical methods (U Mann-Whitney, Kruskal-Wallis tests).

    Results

    83.67% of managers were male and 33.16% were female. There is a significant difference between the field dependent department chairs and field independent ones in light of their ability of change management (P=0.002). It means that the mean of field independency of the academic department chairs in change management was more than the field dependent one. However there is no significant difference between the department chairs change management ability according to their sex and experiences as faculty members (P=0.734).

    Conclusion

    Field dependence of the administrators affects their change management. Ability of the academic department chair's field independency in change management is significantly more than the field dependent one.