فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 83، بهمن و اسفند 1396)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 83، بهمن و اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید اسماعیل هاشمی *، سحر سوادکوهی، عبد الزهرا نعامی، کیومرث بشلیده صفحات 103-112
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه استرس شغلی با رفتار های بی نزاکتی در محیط کار با توجه به نقش تعدیل کنندگی سرمایه روان شناختی (تاب آوری، خوش بینی، امیدواری و خودکارآمدی) انجام گرفت.
    روش کار
    نمونه این پژوهش توصیفی-تحلیلی شامل 297 نفر از کارکنان شرکت برق منطقه ای استان خوزستان در سال 1394 بودند که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان، پرسش نامه استرس شغلی، سرمایه روان شناختی و رفتار بی نزاکتی در محیط کار را تکمیل نمودند. تحلیل داده ها با تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که استرس شغلی با رفتار بی نزاکتی در محیط کار، رابطه ی منفی معنا داری (008/0=P) دارد. یافته ها هم چنین حاکی از نقش تعدیل کنندگی تاب آوری در رابطه استرس شغلی و رفتار بی نزاکتی در محیط کار (04/0=P) بودند اما نقش تعدیل کنندگی خوش بینی، امیدواری و خودکارآمدی در رابطه استرس شغلی و رفتار بی نزاکتی در محیط کار مورد تایید قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد رابطه استرس شغلی و ارتکاب رفتار بی نزاکتی در کارکنان با تاب آوری بالا، ضعیف تر از رابطه این دو متغیر در در کارکنان با تاب آوری پایین است.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، تاب آوری، سرمایه روان شناختی
  • یوسف دهقانی *، نزهت الزمان مرادی، فاطمه تابناک، سیدعلی افشین صفحات 113-120
    مقدمه
    شوخ طبعی، راهبردی مقابله ای سازگارانه است که می تواند به عنوان راهی برای کنار آمدن با استرس های روزمره و برقراری ارتباط باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه شوخ طبعی با دشواری در تنظیم هیجان و ناگویی هیجانی در دانشجویان است.
    روش کار
    جامعه آماری این پژوهش همبستگی شامل دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر بودند که از میان آن ها 200 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به مقیاس شوخ طبعی (فرم25 سئوالی)، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (فرم 36 سئوالی) و مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو (فرم 20 سئوالی) پاسخ دادند. جهت تحلیل داده ها از روش آماری رگرسیون چندمتغیره همزمان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین شوخ طبعی با ناگویی هیجانی رابطه مثبت و معنی دار (05/0=P ، 17/0- =r) وجود دارد اما بین شوخ طبعی و دشواری در تنظیم هیجان رابطه وجود ندارد (05/0=P ، 08/0- =r) همچنین بین ناگویی هیجانی و دشواری در تنظیم هیجان نیز رابطه مثبت و معنی دار (01/0=P ، 19/0- =r) وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش می توان بر اهمیت موثر شوخ طبعی در کاهش دشواری هیجانی و ناگویی هیجانی نتیجه گیری کرد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، شوخ طبعی، ناگویی هیجانی
  • زهرا شفیعی *، عذرا اعتمادی صفحات 121-130
    مقدمه
    میل به خیانت به طیف وسیعی از رفتارهای خارج از رابطه اشاره دارد که منجر به نقض تعهد و اعتماد در روابط زناشویی می گردد. هیجان خواهی و حسادت عاشقانه در افراد می تواند با رفتارهای غیر اخلاقی از جمله میل به خیانت همراه باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش حسادت عاشقانه و هیجان خواهی در پیش بینی میل به خیانت در زنان متاهل بود.
    روش کار
    جامعه این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی شامل کلیه زنان متاهل شهر اصفهان در سال 1396- 1397 بودند. تعداد 150 زن متاهل به شیوه در دسترس انتخاب و به پرسش نامه های میل به خیانت، حسادت چندگانه و هیجان خواهی را پاسخ دادند. در تحلیل داده ها از رگرسیون چندمتغیره (گام به گام) استفاده شد.
    یافته ها
    از بین مولفه های حسادت عاشقانه (حسادت شناختی، حسادت هیجانی و حسادت رفتاری) و هیجان خواهی (شدت هیجان و میل به تنوع طلبی)، مولفه حسادت عاشقانه کل، شدت هیجان و حسادت رفتاری بیشترین سهم را در پیش بینی بعد مسائل جنسی عاطفی و خشم از میل به خیانت داشتند. هم چنین متغیر حسادت شناختی بهترین پیش بینی کننده بعد نارضایتی از میل به خیانت بود. در خصوص میل به خیانت (کل) نیز حسادت عاشقانه (کل)، حسادت رفتاری و شدت هیجان به ترتیب بیشترین قدرت پیش بینی را دارا بودند.
    نتیجه گیری
    در مجموع مشخص شد که می توان میل به خیانت در زنان متاهل را بر اساس حسادت عاشقانه و هیجان خواهی در آن ها تببین نمود.
    کلیدواژگان: حسادت عاشقانه، زنان، میل به خیانت، هیجان خواهی
  • صفورا جمشیدی، محمد جواد اصغری ابراهیم آباد *، مریم سادات فخری صفحات 131-137
    مقدمه
    سوء مصرف مواد مسئله ای فراگیر در عصر حاضر است که با توجه به تنوع روزافزون آن، به یک معضل اجتماعی-بهداشتی تبدیل شده است و تلاش برای پیشگیری و حل این موضوع هم نیازمند یک توجه چند جانبه و شایسته این مسئله است. از این رو، پژوهش حاضر به دنبال مقایسه وضعیت روان شناختی و اختلالات شخصیتی معتادان تحت درمان انجمن NA و مراکز TC بود.
    روش کار
    روش پژوهش از نوع علی-مقایسه ای و نمونه مورد مطالعه شامل 213 نفر (107 نفر مدد جویان انجمن NA و106 نفر مددجویان مراکز TC) از معتادان شهر مشهد بود که در نیمه اول سال 1396 با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس، انتخاب شده و به دو پرسش نامه جمعیت شناختی محقق ساخته و پرسش نامه چند محوری میلون پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل مقایسه دو گروه مستقل نشان داد که گروه NA به لحاظ مولفه های اختلالات شخصیتی و اختلالات بالینی نسبت به گروه مددجویان TC در وضعیت مطلوب تری قرار داشته و از نظر آماری تفاوت معنی داری با هم داشتند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد گروه های خودیاری و حمایتی انجمن NA در کاهش اختلالات روان شناختی کفایت بیشتری داشته است.
    کلیدواژگان: اختلالات شخصیتی، اختلالات روان شناختی، معتادان
  • مرضیه مشعل پور فرد * صفحات 138-147
    مقدمه
    اختلالات خوردن به عنوان یکی از بیماری های شایع عصر حاضر که عامل بسیاری از آشفتگی ها در زمینه های گوناگون زندگی جوانان شده است، در تحقیق حاضر در نظر گرفته شده تا رابطه بین اضطراب اجتماعی، ادراک تصویر بدنی و افسردگی با پراشتهایی روانی و کم اشتهایی روانی در جوانان را مورد پژوهش قرار دهد.
    روش کار
    نمونه تحقیق شامل 200 نفر دانشجوی دختر و پسر جدید الورود سال 1393-1392 دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بودند که به روش تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های اختلال خوردن کوکر و راجرز، اضطراب اجتماعی لبویتس، تصویر تن فیشر و افسردگی بک بود. طرح تحقیق همبستگی از نوع کانونی بود. برای تحلیل آماری از ضریب همبستگی کانونی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مجموعه اول متغیرها و مجموعه دوم متغیرها با یکدیگر رابطه معنی دار داشتند و ضریب کانونی 6/0 بود که در سطح (0001/0P<) معنی دار بود لذا اضطراب اجتماعی، ادراک تصویر بدنی و افسردگی پیش بینی کننده پراشتهایی روانی و کم اشتهایی روانی بودند، هم چنین بعد افسردگی از مجموعه ی اول متغیرها بیشترین همبستگی را با بعد کم اشتهایی روانی از مجموعه دوم متغیرها نشان داد.
    نتیجه گیری
    متغیرهای اضطراب اجتماعی، ادراک تصویر بدن و افسردگی می توانند به عنوان پیش بینی کننده ابتلای جوانان به پراشتهایی روانی و کم اشتهایی روانی در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب اجتماعی، پراشتهایی روانی، تصویر بدنی، کم اشتهایی روانی
  • سلیمه خانجانی، سید عباس حقایق * صفحات 148-158
    مقدمه
    اختلال بدریختی بدن یکی از اختلالات روان شناختی شایع با علت شناسی پیچیده است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مسیر متغیرهای بالینی و جمعیت شناختی در اختلال بدریختی بدن و ارزیابی مدل پیشنهادی انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری این پژوهش همبستگی شامل دانشجویان واجد تشخیص اختلال بدریختی بدن دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد بودند. در مرحله اول نمونه گیری 280 نفر از دانشجویان با نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسش نامه اختلال بدریختی بدن یل–براون (1986) را تکمیل کردند.130 نفر با نمره 20 یا بالاتر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در مرحله دوم، پرسش نامه های اختلال بدشکلی بدن یل-براون (1986)، افکار فراشناختی ولز و متیوس (1994)، نگرش های ناکارآمد وایزمن و بک (1978)، ترس از ارزیابی منفی لری (1983)، کمال گرایی منفی و مثبت بشارت (1992)، نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون (2005)، عزت نفس کوپر-اسمیت (1967)، اضطراب اجتماعی واتسون و فرند (1969)و ویژگی های جمعیت شناختی را در مدت یک هفته پاسخ دادند.داده ها با نسخه 18 نرم افزار لیزرل و روش آماری تحلیل مسیر مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    مدل پیشنهادی برازش نسبتا خوبی دارد. ضریب رگرسیون کل مدل معنی دار نبود. با این حال، هفت مسیر از مسیرهای مدل، معنی دار به دست آمد (05/0P<) که به متغیرهای بالینی مربوط بود.
    نتیجه گیری
    بین برخی از متغیرهای بالینی در بیماران واجد تشخیص اختلال بدریختی بدن، روابط معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلال بدریختی بدن، بالینی، تحلیل مسیر، جمعیت شناختی
  • زهرا میرسپاسی *، ونداد شریفی، جواد علاقبندراد صفحات 159-166
    مقدمه
    روان پزشکی رشته ای است که نقش کار گروهی در آن، بسیار اهمیت دارد ولی سابقه ارایه خدمات روان پزشکی در قالب یک فعالیت گروهی در کشور ما محدود بوده است. از طرفی ارائه خدمات توانبخشی هماهنگ و جامع، مستلزم یک کار گروهی است که مشارکت فعالانه روان پزشک، روان شناس، کاردرمانگر و مددکار را می طلبد. هدف از این مقاله بیان تجربه ای از یک کار گروهی در شکل گیری خدمات توان بخشی و نیز ارایه خدمت با رویکرد کار گروهی است.
    روش کار
    جهت آگاهی از تجربه افراد از کار گروهی و مشکلات موجود و راهکارهای پیشنهادی، تجربه 4 عضو هیات علمی که به نحوی در راه اندازی مرکز روزانه و یا گسترش خدمات آن دخیل بودند جمع آوری و یک جلسه بحث گروهی نیز با حضور کارکنان مرکز انجام شد و تجربه آنان از کار گروهی به طور کلی و در مرکز روزانه به طور خاص مورد بحث قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مصاحبه ها بر اهمیت نقش ساختارهای اجتماعی، مسئولیت پذیری، تعهد نسبت به زمان، لزوم صبور بودن در کار گروهی، لزوم ایجاد و تقویت احساس اعتماد بین افراد گروه، لزوم حفظ انگیزه های افراد در طی زمان و نیز پیداکردن راهکارهایی جهت رفع تعارض های بین فردی تاکید داشت.
    نتیجه گیری
    در انجام کارگروهی اندیشیدن راهکاری جهت افزایش مسئولیت پذیری افراد، ایجاد احساس اعتماد بین افراد و رفع تعارض های بین فردی اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: تجربه، کار گروهی، مرکز روزانه
  • فاطمه فرزانه، مهدیه ممیزی *، محمدحسن لطفی صفحات 167-171
    مقدمه
    محرومیت از خواب منجر به تغییرات خلقی شدید از جمله افسردگی و عملکرد ضعیف علمی می شود. از آن جایی که سلامت دانشجویان تضمین کننده سطح علمی و پیشرفت هر جامعه است، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط کیفیت خواب با سلامت روان در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد.
    روش کار
    مطالعه ی حاضر توصیفی-مقطعی است که بر روی 250 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1394 با روش نمونه گیری خوشه ایانجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه های کیفیت خواب پیتزبورگ و افسردگی، اضطراب و استرس جمع آوری شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 و آزمون های توصیفی، ANOVA و آزمون تی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت خواب در دانشجویان 17/2±83/5 بود. بر اساس نتایج 2/61 درصد از دانشجویان کیفیت خواب نامطلوب داشتند. میانگین نمره افسردگی در دانشجویان 71/3±67/4، استرس 66/4±49/9 و اضطراب 69/3±23/4 بود. هم چنین بین کیفیت خواب با شاخص های سلامت روان (افسردگی، اضطراب و استرس) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. بومی بودن (006/0=P)، فعالیت فیزیکی (002/0=P) و محل سکونت (001/0=P) با میانگین نمره ی کیفیت خواب ارتباط معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، کیفیت خواب بیش از نیمی از دانشجویان وضعیت نامطلوبی دارد. هم چنین کیفیت خواب نامطلوب و سلامت روان بر روی یکدیگر تاثیرگذار بودند، لذا انجام اقدامات مداخله ای به منظور ارتقای کیفیت خواب دانشجویان به عنوان عامل مهم در سلامت روان دانشجویان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، دانشجو، کیفیت خواب
|
  • Seyed Esmaeil Hashemi *, Sahar Savadkouhi, Abdolzahra Naami, Kioumars Beshlideh Pages 103-112
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the relationship of job stress and workplace incivility behaviors considering the moderating role of psychological capital (resiliency, optimism, hope, and efficacy).
    Materials And Methods
    Participants of this descriptive-analytical study were 297 employees of Khozestan Regional Electrical Company in Ahvaz at year of 2016 were selected by stratified randomized sampling method. These participants completed the job stress, workplace incivility behaviors and psychological capital questionnaires. Pearson correlation and hierarchical regression analyses were used to analysis.
    Results
    Findings indicated that job stress was negatively related to workplace incivility (P=0.008) and resiliency moderated the relationship of job stress with workplace incivility (P=0.04). Moreover optimism, hope, and self-efficacy not moderated relationship of job stress with workplace incivility.
    Conclusion
    The results showed that the relationship between job stress and workplace incivility in high resilient employees is weaker than the relationship between these two variables in employees with low resiliency.
    Keywords: Job stress, Psychological capital, Resilience
  • Yousef Dehghani *, Nozhatozaman Moradi, Fateme Tabnak, Seyed Ali Afshin Pages 113-120
    Introduction
    Humor is an adaptive coping strategy that can be used as a way to cope with everyday stresses and communication. Therefore, the aim of this study is to investigate the relationship between humor and difficulty in regulation of emotion and alexithymia in students.
    Materials And Methods
    The present study is correlational. The statistical population of the study is all students of the Persian Gulf University in Bushehr, 200 of which were selected using the cluster sampling method. They responded to the Sense of Humor Questionnaire (SHQ, a 25-item questionnaire), the Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS, 36-item questionnaire), and the Toronto Alexithymia Scale (TAS, a 20-item questionnaire). To analyze the data, the statistical method of simultaneous multivariate regression was used.
    Results
    The results of the study shows that there is a positive and significant relationship between humor and alexithymia (r= -0.17, P=0.05), but there is no relationship between humor and difficulty in emotion regulation (r= -0.08, P=0.05). There is also a positive and significant relationship between alexithymia and difficulty in emotion regulation (r= -0.19, P =0.01).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, the effective importance of sense of humor in reducing emotional difficulty and alexithymia can be concluded.
    Keywords: Alexithymia, Humor, Regulation of emotion
  • Zahra Shafiee *, Ozra Etemadi Pages 121-130
    Introduction
    Desire to infidelity refers to a wide range of non-relationship behaviors that concluded to in breach of commitment and trust in marital relationships. Sensation seeking and romance jealous can be accompanied by immoral behaviors, including desire to infidelity. This study aimed to evaluate the predictive role of romance jealous and sensation seeking on desire to betrayal among married women.
    Materials And Methods
    The statistical population of this descriptive correlational survey included all married women in Isfahan city in year 2017-2018. 150 married women selected through convenient method. The participants responded to desire to betrayal scale, Multiple Jealousy Scale and sensation seeking Scale. Data were analyzed using multiple regression by stepwise method.
    Results
    The results showed that among the components of romance jealous (cognitive jealousy, emotional jealousy and behavioral jealousy), and sensation seeking (diversity and excitement intensity), romance jealous (total), diversity and behavioral jealousy had the highest contribution to emotional and sexual issues and anger of desire to betrayal. Also variable of cognitive jealousy is the best predictor for dissatisfaction of desire to betrayal. Regarding desire to betrayal (total), romance jealous (total), behavioral jealousy and diversity had the highest prediction power respectively.
    Conclusion
    Overall, it is obvious that desire to betrayal in married women can be explained based on romance jealous and sensation seeking.
    Keywords: Desire to betrayal, Romance jealous, Sensation seeking, Women
  • Safoura Jamshidi, Mohammad Javad Asghari Ebrahimabad *, Maryam Sadat Fakhri Pages 131-137
    Introduction
    Substance abuse is a widespread issue in the present era turned into a social and sanitary problem as to its increasing variety and a multilateral and suitable consideration is required to prevent and solve this problem. Therefore, the present study attempts to compare psychological conditions of personality disorders in addicts treated under NA association and TC centers.
    Materials And Methods
    Research method is causative-comparative and the sample includes 213 individuals (107 clients of NA association and 106 clients of TC centers) in Mashhad city selected by convenience sampling method during first second half of 2017. They fulfilled two demographic questionnaires and Millon Clinical Multiaxial Inventory.
    Results
    Findings obtained from the analysis of comparing two independent groups showed that NA group had better conditions than TC clients group in terms of psychological and personality disorders and they had significant difference statistically (P
    Conclusion
    It seems that self-help and protective groups of NA association are more qualified in decreasing psychological disorders.
    Keywords: Addicts, Personality disorders, Psychological disorders
  • Marzieh Mashalpourfard * Pages 138-147
    Introduction
    According to the prevalence of eating disorders among youth population and their disturbances in various fields, the present study examined the relationship between social anxiety, body image perception and depression with bulimia nervosa and anorexia nervosa in young people.
    Materials And Methods
    The sample includes 200 freshman male and female students of Science and Research Branch, Islamic Azad University, Khuzestan in academic year of 2014-2015 who were selected multi-level randomized method. They responded to Eating Disorder Inventory (AEDI) of Coker and Rogers, Leibowitz Social Anxiety Scale (LSAS), Beck Depression Inventory and Fishers Body Image Perception. Canonical correlation coefficients were used for statistical analysis.
    Results
    Canonical coefficients obtained in this study were 6.0 (P
    Conclusion
    It seems that social anxiety, perceived body image and depression can be considered as predictors for bulimia and anorexia in youth population.
    Keywords: Anorexia nervosa, Body image, Bulimia nervosa, Depression, Social anxiety
  • Salime Khanjani, Sayed Abbas Haghayegh * Pages 148-158
    Introduction
    The Body Dysmorphic Disorder is a common and complex disorder. The aim of this research was to study path analysis of clinical and demographic variables of in Body Dimorphic Disorder in a student sample.
    Materials And Methods
    These research was a correlation study and population was Islamic Azad University of Najafabad students who met diagnosis with body dimorphic disorder. Sampling was done in two stages. In the first stage, 280 students were selected and all of them asked to complete Yale-Brown body dysmorphic disorder questionnaire. 130 students that have equal to or higher than 20 were selected as final sample. In the second phase, questionnaires of body dysmorphic disorder (1986), metacognition thoughts (1994), dysfunctional attitudes (1978), fear of negative evaluation (1983), negative and positive perfectionism (1992), concerns of body image (2005), self-esteem (1967), social anxiety (1969) and demographical variables provided in a single package and give to students and requested them to deliverer within 1 week to the researcher. Data were analyzed using the version 18 software LISREL.
    Results
    The results showed that model has a good fitness. The regression coefficient of model was not significant, but seven paths of model were significant that related to clinical variables (P
    Conclusion
    These results can be concluded that some clinical variables in the development of the disorder have a major role there.
    Keywords: Body Dysmorphic Disorder, Clinical, Demographic, Path analysis
  • Zahra Mirsepassi *, Vandad Sharifi, Javad Alaghbandrad Pages 159-166
    Introduction
    Team working is an important part of psychiatry but psychiatry delivery services with teamwork approach were limited in our country. Providing rehabilitation services in a coordinated and comprehensive manner requires a professional team consists of psychiatrist, psychologist, occupational therapist, social worker and their collaborative approach. The aim of this study is to present a team work experience in development of a rehabilitation service and team service providing.
    Materials And Methods
    We explained the experiences of 4 academic members who were involved in set up or development of day center. Furthermore, a group discussion session with staff held and their experiences in team working especially in day center were discussed.
    Results
    The results of these interviews emphasize on the important role of social structures, responsibility, time commitment, the need to be patient in team work, the need to create and strengthen a sense of trust between group members, the need to maintain members’ motivations and to find solutions to resolve the interpersonal conflicts.
    Conclusion
    Finding some solutions for enhancement of responsibility, building sense of trust and dissolve interpersonal conflict is very important in team working.
    Keywords: Day center, Experience, Teamwork
  • Fatemeh Farzaneh, Mahdieh Momayyezi *, Mohammad Hassan Lotfi Pages 167-171
    Introduction
    The sleep deprivation leads to a severe mood changes such as depression and weak scientific performance. Health of students guarantees the scientific level and the development of each society. This Study conducted to investigate relationship between quality of sleep and mental health in female students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences (2015).
    Materials And Methods
    Design of this study was cross-sectional analytic that conducted on 250 female students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences through cluster sampling. Data were collected by Pittsburgh Sleep Index and Depression-Anxiety-Stress Scale-21. Statistical descriptive tests, ANOVA and t-test conducted in SPSS-16 software.
    Results
    The mean score of sleep quality in students was 5.83±2.17. 61.2 % of students had undesirable sleep. Based on the results, the mean score in students was 4.67± 3.71 for depression, 9.49 ± 4.66 for stress and 4.23 ± 3.69 for anxiety. The findings showed a significant relationship between quality of sleep and mental health (depression, stress and anxiety) (P=0.000). Based on results, indigenous (P=0.006), physical activity (P=0.002) and location of residency (P=0.001) were significantly correlated with score of sleep of quality.
    Conclusion
    Based on the results of this study, more than half of the students sleep quality is unsatisfactory. According to the study, poor sleep quality and mental health (depression, anxiety and stress) had a profound impact on each other. So, it is recommended the interventions regarding to students sleep quality improvement as an important factor for mental health promotion.
    Keywords: Anxiety, Depression, Sleep Quality, Stress, Students