فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 72، اردیبهشت و خرداد 1395)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 72، اردیبهشت و خرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم امینی*، کورش نامداری، مهناز شیرانی صفحات 125-129
    مقدمه
    هدف این پژوهش بررسی روایی و پایایی مقیاس رفتارهای تکانشی آیزنک و موری و پرسش نامه ی توجه تقسیم شده (DAQ) در دانشجویان دانشگاه اصفهان بود.
    روش کار
    جامعه ی پژوهش حاضر، شامل تمام دانشجویان دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 1393-1392 بود که تعداد 200 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای به عنوان نمونه ی پژوهش، انتخاب شدند. به منظور بررسی روایی هم زمان مقیاس تکانشگری آیزنک و موری و پرسش نامه ی توجه تقسیم شده، از نسخه ی یازدهم پرسش نامه ی تکانشگری بارات استفاده شد. داده ها توسط ضرایب پایایی آلفای کرونباخ و دونیمه سازی و نیز ضرایب همبستگی پیرسون و دورشته ای- نقطه ای مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد روایی هم زمان مقیاس تکانشگری آیزنک و موری و پرسش نامه ی توجه تقسیم شده بر اساس همبستگی معنی دار بین نمرات نسخه ی یازدهم مقیاس تکانشگری بارات با نمرات مقیاس تکانشگری آیزنک و موری و پرسش نامه ی توجه تقسیم شده، تایید شد (05/0P<). پایایایی دو پرسش نامه بر اساس نتایج ضرایب آلفای کرونباخ و دونیمه سازی، تایید گردید. هم چنین بین سن، جنسیت، تحصیلات و تاهل با نمرات دو پرسش نامه، هیچ رابطه ی معنی داری به دست نیامد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، مقیاس تکانشگری آیزنک و موری و پرسش نامه ی توجه تقسیم شده از روایی و پایایی مناسب جهت استفاده در جمعیت دانشجویان ایرانی برخوردارند.
    کلیدواژگان: تکانشگری، توجه، دانشجویان
  • زینت مهدیان، مجید غفاری* صفحات 130-138
    مقدمه
    اگر چه سرطان، سلامت روان را تحت تاثیر قرار می دهد اما به نظر می رسد بزرگ ترین مسئله در زمان بروز این بیماری، حس یاس و ناامیدی است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر بهزیستی معنوی، سرسختی روان شناسی و حمایت اجتماعی ادراک شده بر امید در بیماران مبتلا به سرطان بود.
    روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی، از بین مراجعه کنندگان زن مبتلا به سرطان در دامنه ی سنی 75-17 سال به مجتمع درمانی تخصصی و فوق تخصصی باغبان شهر ساری در پاییز 1393، تعداد 198 نفر به طور داوطلب با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار پژوهش، مقیاس بهزیستی معنوی، مقیاس سرسختی اهواز، مقیاس حمایت اجتماعی و مقیاس امید اشنایدر بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزارهای آماری SPSS نسخه ی 22 و AMOS-20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های حاصل از مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که تاثیر مستقیم (001/0=P) و غیر مستقیم (016/0=P) بهزیستی معنوی بر امید بیماران مبتلا به سرطان، مثبت و معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران زن مبتلا به سرطان، تاثیر مثبت بهزیستی معنوی بر امید، از طریق نقش میانجی سرسختی روان شناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده، قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: امید، بهزیستی، حمایت اجتماعی، روان شناختی، سرسختی، سرطان، معنویت
  • ویدا وکیلی، احمدرضا ظریفیان قاضی، فائزه موحدیان فر، منیبا بیجاری، ملیحه ضیایی* صفحات 139-144
    مقدمه
    خشم و پرخاشگری با پیامدهای فردی و اجتماعی و عوارض جسمی بسیاری همراه است. رفتارهای پرخاشگرانه، موفقیت شغلی و تحصیلی افراد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه، ارزیابی رفتارهای پرخاشگری و پیشگوهای آن در بین جمعیت عمومی شهر مشهد در سال 1393 می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی-مقطعی، تعداد 656 نفر در مشهد در سال 1393 بررسی شدند. مطالعه با استفاده از پرسش نامه ی پرخاشگری باس-پری با مراجعه به مکان های عمومی شهر انجام شد. تحلیل داده ها با آمار توصیفی، آزمون های تی، من ویتنی و رگرسیون خطی با کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان، 54/10±68/27 سال در زنان و 72/12±83/29 سال در مردان بود. تحلیل نتایج به ترتیب امتیازات 37/23 و 17/22 برای حیطه ی فیزیکی، 30/12 و 15/13 برای حیطه ی کلامی، 31/17 و 99/15 برای خشم، 57/19 و 06/18 برای ستیزه گری را برای مردان و زنان نشان داد که در تمام موارد، تفاوت نمرات زنان و مردان از نظر آماری معنی دار بودند (05/0>P).
    از نظر متغیرهای جمعیت شناختی، موارد سن، وضعیت ازدواج، سابقه ی طلاق، نازایی و بیماری جسمی، هم چنین سابقه ی جریمه ی رانندگی، زندان و سوء مصرف الکل، پیش گویی کننده ی حیطه های گوناگون رفتارهای پرخاشگری بودند.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج، رفتارهای پرخاشگری در ابعاد ستیزه گری، خشم و فیزیکی به طور بارزی در میان مردان بالاتر است در حالی که امتیاز رفتارهای پرخاشگری کلامی در زنان بالاتر بود.
    کلیدواژگان: خشم، رفتارهای پرخاشگری، خصومت، شیوع
  • جهانگیر کرمی*، کسری شریفی صفحات 145-150
    مقدمه
    خشونت، به عنوان یک مسئله ی اجتماعی اذهان صاحب نظران و افکار عمومی را به خود مشغول داشته است. هدف پژوهش حاضر تبیین علل روان شناختی خشونت (قتل و نزاع) و ارتباط بین ویژگی های روان شناختی و ارتکاب به اعمال خشونت آمیز می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش تحلیلی-مقایسه ای، نمونه ی پژوهش شامل 223 نفر از مجرمین مرد خشونت و زندانیان مالی در زندان های استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام و افراد عادی بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های جمعیت شناختی، چک لیست نشانه های اختلال روانی (SCL-90) و مصاحبه ی نیمه ساختاریافته بر اساس چهارمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی جمع آوری و برای تحلیل داده ها از آزمون تی و تحلیل واریانس با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه ی 22 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین سه گروه در ابعاد فوبیا، اضطراب، افسردگی، افکار وسواسی، شکایات جسمانی، حساسیت بین فردی، پرخاشگری، روان پریشی و میزان عزت نفس و مجموع علایم مرضی، وجود دارد (001/0=P) ولی در ابعاد افکار پارانویید، ابعاد درون گرایی-برون گرایی، کنترل هیجانی و اعتماد به نفس، تفاوت معنی داری به دست نیامد (05/0
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج این پژوهش، گروه مجرمین خشونت، علایم مرضی بالاتری داشتند و به نظر می رسد که علایم مرضی یاد شده می توانند در بروز پرخاشگری موثر باشد که مستلزم توجه ویژه در حوزه ی جرم و جنایت است.
    کلیدواژگان: خشونت، روان شناختی، مجرم
  • فیروزه درخشانپور، سعیده خاکی، محمدعلی وکیلی، نجمه شاهینی *، سیدعلی ثاقبی صفحات 151-155
    مقدمه
    اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) شایع ترین اختلال روان پزشکی در کودکان است و خانواده، نقش بسیار مهم در مدیریت رفتار کودکان دارد. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی وضعیت سلامت روانی والدین با سبک فرزندپروری در کودکان مبتلا به این اختلال می باشد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی در سال 93-1392 شامل مادران کودکان ADHD مراجعه کننده به درمانگاه روان پزشکی بیمارستان های طالقانی و 5 آذر گرگان می باشند. گروه آزمون شامل 64 کودک مبتلا به ADHD انتخاب شده بر اساس نمونه گیری تصادفی و گروه شاهد نیز شامل 64 کودک دبستانی شهر گرگان بودند که بر اساس نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. پس از ارایه ی توضیحات به مادران، پرسش نامه های مشخصات جمعیت شناختی، فرزندپروری بوری و سلامت عمومی (GHQ) تکمیل گردیدند. داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 16، آمار توصیفی و تحلیلی و آزمون مجذور خی تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    در هر گروه 47 نفر پسر و 17 نفر دختر با میانگین سنی گروه ADHD (84/1+42/8 سال) و گروه شاهد (10/1+84/8) سال بودند. نمرات مادران دو گروه در خرده مقیاس های نشانه های جسمانی، اضطراب و افسردگی و نمره ی کل پرسش نامه ی GHQ، اختلاف معنی داری داشتند (به ترتیب 01/0=P، 001/0=P و 01/0=P) و مادران کودکان ADHD مضطرب تر، افسرده تر و از سلامت جسمانی پایین تری برخوردار بودند. میانگین سبک فرزندپروری مقتدرانه نیز در مادران دو گروه، اختلاف معنی داری نشان داد (002/0=P). سن مادران در گروه ADHD به طور معنی داری بالاتر ولی تحصیلات ایشان، پایین تر از گروه شاهد بود (به ترتیب 01/0=P، 001/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد از برایند 4 عامل اختلال بیش فعالی و نقص توجه، تحصیلات مادر، سلامت روان مادر و سن مادر بر به کارگیری سبک فرزندپروری مقتدرانه، عامل اختلال بیش فعالی و نقص توجه، نسبت به سلامت روان مادر تاثیر بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی و نقص توجه، سبک فرزندپروری، سلامت روان
  • سیدمحسن علامه *، سمانه سلیمیان، منصوره ابوفاضلی، علی میرچولی صفحات 156-160
    مقدمه
    مراکز بهداشت و درمان، یکی از بسترهای حیاتی تحقق سلامت افراد جامعه هستند و سلامت روان کارکنان آن ها به منظور ارایه ی خدمت موثر به جامعه، بسیار ضروری می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی سبک های رهبری مسئولان مراکز بهداشت و درمان و ارتباط آن با وضعیت سلامت روان کارکنان مراکز بهداشت و درمان اصفهان تدوین گردیده است.
    روش کار
    نمونه ی این پژوهش توصیفی در مقطع مهر تا بهمن 1392 شامل 217 نفر از کارکنان 18 مرکز بهداشت و درمان شهر اصفهان بود که به روش نمونه گیری طبقه ای، خوشه ایو تصادفی از میان 500 نفر از کارکنان شاغل با استفاده از جدول مورگان انتخاب شده اند. ابزار پژوهش، پرسش نامه ی چند عاملی رهبری (MLQ) و پرسش نامه سلامت روان گلدبرگ (28- GHQ) بوده است. داده ها با روش های آمار توصیفی و استنباطی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سبک رهبری و سلامت روان کارکنان، رابطه ی معنی داری وجود ندارد (399/0=P). هم چنین، رابطه ی بین سبک های رهبری تحولی، تبادلی و عدم مداخله گر با سلامت روان کارکنان معنی دار نبود (به ترتیب 247/0=P، 139/0=P و 403/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد عوامل دیگری به جز سبک های رهبری مدیران نیز در سلامت روان تاثیر دارد و می توان از کارگاه های آموزشی برای ارتقای سلامت روان کارکنان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رهبری، سلامت روان، مدیران
  • مریم مسعودی*، علی ثقه الاسلامی، مرضیه ثاقب جو صفحات 161-168
    مقدمه
    اختلال یادگیری از چالش برانگیزترین اختلالات در زمینه ی روان شناسی و آموزش و پرورش است. یکی از ویژگی های مهم کودکان دارای اختلال یادگیری، اختلال درکارکردهای حافظه است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات ایروبیک بر بهبود عملکرد شناختی دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی مبتلا به اختلال یادگیری بود.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش، 45 نفر از دانش آموزان دختر 8 ساله مبتلا به اختلال یادگیری شهرستان سرایان در سال تحصیلی 93-1392 بودند که30 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و به تصادف در دو گروه 15 نفری شاهد و آزمون قرار گرفتند. در ابتدا از طریق مصاحبه با کودک و والد، بررسی پیشینه و اجرای آزمون وکسلر اختلال یادگیری در این افراد تایید شد. به منظور ارزیابی عملکرد شناختی از آزمون وکسلر تجدید نظر شده ی کودکان استفاده شد. سپس گروه آزمون به مدت 8 هفته برنامه ی تمرین درمانی ایروبیک را دریافت کردند. تحلیل آماری با استفاده از روش توصیفی، تحلیل واریانس و با کمک نرم افزارSPSS نسخه ی 18 انجام شد.
    یافته ها
    بنا بر نتایج این تحقیق، 8 هفته تمرینات ایروبیک بر بهبود عملکرد شناختی کودکان دارای اختلال یادگیری در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد تاثیر معنی داری داشته است (05/ 0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات ایروبیک می تواند به عنوان یک روش غیر تهاجمی و غیر دارویی تاثیر مثبتی بر بهبود عملکرد شناختی کودکان دارای اختلال یادگیری داشته باشد.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری، تمرینات ایروبیک، شناخت، عملکرد
  • نسیم موسوی، بنفشه غرایی*، احمد عاشوری، مجتبی حبیبی صفحات 169-174
    مقدمه
    جرایم جنسی در نوجوانان، از جمله جرایمی هستند که هزینه های مادی و اجتماعی فراوانی در پی دارند و شناخت ویژگی های این دسته از نوجوانان بزه کار امری ضروری است. هدف از این پژوهش، مقایسه ی نمرات مقیاس های بالینی و اعتباری پرسش نامه ی چندوجهی شخصیتی مینه سوتا-نوجوانان، در نوجوانان بزه کار جنسی و غیر جنسی ساکن کانون اصلاح و تربیت است.
    روش کار
    این مطالعه ی توصیفی علی-مقایسه ای در کانون اصلاح و تربیت شهر تهران در سال 1392 انجام گرفت. تعداد 86 نوجوان بزه کار با جرایم غیر جنسی و 20 نفر با جرایم جنسی، به روش در دسترس انتخاب شده و به سئوالات پرسش نامه ی چندوجهی شخصیتی مینه سوتا-نوجوانان پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات تمام زیرمقیاس های گروه بزه کار جنسی بالاتر از میانگین نمرات گروه بزه کار غیرجنسی بود اما تنها در زیرمقیاس بالینی افسردگی (03/0=P) و زیرمقیاس اعتباری نابسامدی نوع یک (04/0=P) دو گروه، تفاوت معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    نوجوانان بزه کار جنسی در اکثر مقیاس های پرسش نامه ی چندوجهی شخصیتی مینه سوتا-نوجوانان که توصیفی از ویژگی های افراد و سازگاری هیجانی آن ها است، تفاوتی با نوجوانان بزه کار غیر جنسی ندارند و تفاوت عمده ی آن ها این است که نمرات بزه کاران جنسی در شاخصی که عدم رضایت کلی از زندگی، ناامیدی و روحیه ی پایین را نشان می دهد بیشتر است. از این نتایج می توان در ارزیابی و درمان این دسته از بزه کاران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ارزیابی شخصیت، بزه کاری نوجوانی، پرسش نامه ی چندوجهی شخصیتی مینه سوتا، جرایم جنسی
|
  • Maryam Amini *, Koroosh Namdari, Mahnaz Shirani Pages 125-129
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the validity and reliability of Eysenck and Murray Impulsivity Scale and Divided Attention Questionnaire (DAQ) in students of University of Isfahan.
    Materials And Methods
    The statistical society included all of students of University of Isfahan in the academic year 2013-2014. Number of 200 students selected by multistage sampling method. Barratt Impulsiveness Scale (BIS-11) was used to assess the concurrent validity of Eysenck and Murray Impulsivity Scale and DAQ. Data were analyzed through chronbach's alpha, split-half coefficients, and Pearson and point-biserial correlation coefficients.
    Results
    Our findings confirmed the concurrent validity of Eysenck and Murray Impulsivity Scale and DAQ based on significant correlations between scores of Barratt Impulsiveness Scale (BIS-11) with Eysenck and Murray Impulsivity Scale and DAQ (P0.05).
    Conclusion
    Based on the results of this study, the validity and reliability of Eysenck and Murray Impulsivity Scale and DAQ are appropriate to use in the population of Iranian university students.
    Keywords: Attention, Impulsivity, Students
  • Zinat Mahdian, Majid Ghaffari* Pages 130-138
    Introduction
    Although cancer affects the person’s mental health, sense of disappointment and lack of hope seem to be the most major problem for the patient at the time. The main purpose of this study was to investigate the effects of spiritual well-being, psychological resilience, and perceived social support on hope in cancer patients.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, among women with cancer aged between 17 and 75 years old who referred to Baqban treatment center of Sari, 198 women with cancer diagnosis were selected through convenience sampling method. All participants were asked to complete the Spiritual Well-Being Scale, Ahvaz Hardiness Scale, Multidimensional Scale of Perceived Social Support, and Snyder's Hope Scale. Data analysis was performed using descriptive statistics, SPSS software version 22.0 and Amos-20.0 statistics package.
    Results
    Using structural equation modeling, the results showed that the direct (P=0.001), and indirect (P=0.016) effect of spiritual well-being on hope was positive and significant.
    Conclusion
    In women with cancer disease, the positive effect of spiritual well-being on hope can be explained through the mediating role of psychological hardiness and perceived social support.
    Keywords: Cancer, Hope, Psychological, Resilience, Social support, Spirituality, Well, being
  • Veda Vakili, Ahmadreza Zarifian Ghazi, Faezeh Movahhedianfar, Moniba Bijari, Maliheh Ziaee* Pages 139-144
    Introduction
    Anger and aggression are associated to many personal and social outcomes and physical adverse effects. The aggressive behaviors also affected academic and job achievements. This study aimed to assess aggressive behaviors and their predictors in general population of Mashhad, Iran, 2014.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, a total number of 656 people in Mashhad city (the second biggest city of Iran) were assessed. The survey was done using the Buss-Perry Aggression Questionnaire in the public spaces across the city. Data were analyzed using descriptive statistics, t-test, Mann-Whitney U test, and linear regression by SPSS 11.5 software
    Results
    The mean ages in women and men were 27.68±10.54 years and 29.83±12.72 years respectively. Mean scores were 23.37 and 22.17 for physical, 12.3 and 13.15 for verbal, 17.31 and 15.99 for anger, and 19.57 and 18.06 for hostility domains among men and women respectively. There was a significant difference between men and women in mean scores of all domains of aggressive behaviors (P
    Conclusion
    Aggressive behaviors in physical, anger and hostility domains were statistically higher among men while the score of verbal aggressive behavior was higher in women.
    Keywords: Aggressive behaviors, Anger, Hostility, Prevalence
  • Jahangir Karami *, Kasra Sharifi Pages 145-150
    Introduction
    Violence as a social problem preoccupies the minds of researchers and the general public. The aim of this study is to explain psychological causes of violence (homicide, strife) and relationship between psychological features and commitment violence actions.
    Materials And Methods
    The sample of this comparative-analytical study consisted of 223 male violence criminals and financial criminals in Kermanshah, Kurdistan, Ilam provinces and normal people who were selected by using random sampling method. For data collection demographic questionnaire, checklist of symptoms of mental disorder (SCL-90) and semi-structured interviews based on DSM-4 were used, and for data analysis, descriptive statistics, t-test and ANOVA were used by SPSS-22 software.
    Results
    The results showed significant difference between three groups of subjects in phobia, anxiety, depression, obsessive thoughts, somatization, interpersonal sensitivity, aggression, psychosis, self-esteem and total symptoms (P=0.001) but in the dimensions of paranoia, introversion-extraversion, emotional control and self-confident the differences between groups were not significant (P>0.05).
    Conclusion
    The results indicate that the criminals groups of violence have more symptoms, and probably morbid symptoms mentioned can be effective in the incidence of aggression that requires special attention in the area of crime.
    Keywords: Criminal, Psychological, Violence
  • Firoozeh Derakhshanpoor, Saeede Khaki, Mohammad Ali Vakili, Najmeh Shahini *, Seyed Ali Saghebi Pages 151-155
    Introduction
    Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is the most common psychiatric disorder in children. Family has a very important role in the management of these children. The present study aimed to assess the parenting styles and mental health status in mothers of children with ADHD.
    Materials And Methods
    This is a case control study which was conducted in 2013-2014. The statistical community consisted of children with ADHD who referred to psychiatric clinics in 5th of Azar and Taleghani hospitals. The case group consisted of 64 ADHD children selected through random sampling. The participants in the control group (64 school children in Gorgan) were selected through multi-stage cluster sampling. After explaining the project to mothers, the demographic, Buri's Parental Authority (PAQ), and General Health (GHQ) questionnaires were filled out. Data analyzed by SPSS-version 16, descriptive and analytical statistics and chi-square test.
    Results
    Number of 47 boys and 17 girls were in each group. The mean age of ADHD group was 8.42 ± 1.84 years and 8.84 ± 1.10 years in the control group. Subscales of somatic symptoms, maternal anxiety, depression and the total score of GHQ questionnaire showed a significant difference (P=0.01, P=0.001 and P=0.01) between mothers of ADHD and control groups; that is to say mothers of children with ADHD are more anxious and depressed, and have poorer health than the others. Authoritative parenting style showed statistically significant difference in the case and control groups (P= 0.002). Also mothers age in ADHD group is higher but their academic education was significantly lower than the control group (P=0.01 and P=0.001).
    Conclusion
    According to our findings, among the four factors of ADHD, maternal education, maternal mental health, and maternal age, the influence of ADHD on authoritative parenting style is more pronounced than maternal mental health.
    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Mental health, Parenting style
  • Sayyed Mohsen Allameh *, Samaneh Salimiyan, Mansooreh Aboofazeli, Ali Mircholi Pages 156-160
    Introduction
    Healthcare centers are one of the vital substrates contributing to individual health in society. In order to provide efficient services to the community, it is essential to maintain an optimal level of mental health in employees. The present study aims to assess the relationship between the leadership styles of administrators and the mental health status of employees in the healthcare centers of Isfahan.
    Materials And Methods
    The descriptive study sample consisted of 217 employees of 18 health centers, selected through stratified cluster random sampling from among 500 personnel using the Morgan table. This study was conducted from September to January 2013. The research tools were Multi-factor Leadership Questionnaire (MLQ) and Goldberg Health Questionnaire (GHQ-28). Data were analyzed through descriptive and inferential statistics and Pearson correlation coefficient test by SPSS software.
    Results
    Our findings showed that there is no significant relationship between the leadership style of administrators and the mental health of employees (P=0.399). Also, there is no significant relationship between transformational, transactional, and Laissez faire leadership styles and mental health (P=0.247, P=0.139 and P=0.403 respectively).
    Conclusion
    According to our findings, it seems that other factors than the leadership style of administrators contribute to the mental health of employees. Educational workshops can be used for improving the mental health of the staff.
    Keywords: Administrators, Leadership, Mental health
  • Maryam Masoudi *, Ali Seghatoleslami, Marzieh Saghebjoo Pages 161-168
    Introduction
    Learning disorder is one of the most challenging problems in psychology and education. An important feature of children with learning disorder is impairment of memory functions. We aimed to investigate the effect of aerobic Training on cognitive performance improvement in elementary girl students with learning disorder.
    Materials And Methods
    The population in this study consisted 45 girl students (8 years) of Sarayan city in the 2013-14 academic year that 30 cases were selected by simple random sampling, and they divided randomly in two equal control and experimental groups. At first, learning disorders were checked through interviews with children and parents, background and run test Wechsler. The participating children hadnt illness such as epilepsy. Cognitive performance was evaluated using Wechsler Intelligence Scale for Children-Revised. The experimental group received 8-week aerobic training therapy. Statistical analysis using descriptive and analysis of variance was performed using SPSS, version 18.
    Results
    After 8 weeks of aerobic training on improvement children´s cognitive performance with learning disorders had a significant influence in the experimental group than control group (P
    Conclusion
    Aerobic training can be used as one of Non-invasive and non-pharmacological method has been positive effect improving of cognitive performance in children with learning disorders.
    Keywords: Aerobic exercise, Cognition, Learning disorders, Performance
  • Nasim Mousavi, Banafsheh Gharraee *, Ahmad Ashouri, Mojtaba Habibi Pages 169-174
    Introduction
    Sex offences in adolescents are among offences that impose considerable material and social costs. Thus, it is imperative to identify the characteristics of adolescent offenders. The purpose of this study is to compare the validity and clinical scales of the Minnesota Multiphasic Personality Inventory- adolescence (MMPI-A) in sexual and non-sexual juvenile delinquents.
    Materials And Methods
    This causal-comparative study was carried out in the Correction Center of Tehran, Iran, in 2014. Numbers of 86 non-sexual and 20 sexual juvenile delinquents were selected through convenience sampling. Both groups filled out the MMPI-A scale. Multiple analysis of variance (MANOVA) was used to analyze data.
    Results
    The mean scores for all subscales were higher in sexual delinquents; however, this difference was only significant for clinical subscale of depression (P=0.03) and validity subscale of in-frequency type 1 (P=0.04) subscales.
    Conclusion
    In most of the MMPI-A subscales (those that describe personal characteristics and emotional adjustment) sexual juvenile delinquents were not significantly different from nonsexual juvenile delinquents. However, sexual delinquents scored higher in subscales which show lower overall life satisfaction, hopelessness, and unhappiness. These results can be used in further assessment and treatment of this group of delinquents.
    Keywords: Juvenile delinquency, MMPI, Personality assessment, Sex offenses