فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 73، تیر و امرداد 1395)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 73، تیر و امرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین شاره* صفحات 179-188
    مقدمه
    سرطان پستان، شایع ترین نوع سرطان در زنان است و این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان فعال سازی رفتاری به شیوه ی گروهی بر سبک های اسنادی، کیفیت زندگی و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام گرفت.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی با استفاده از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه شاهد انجام شد. از بین تمام زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امید مشهد در سال 1394، 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار داده شدند. گروه آزمون طی 8 هفته تحت درمان فعال سازی رفتاری قرار گرفتند در حالی که گروه شاهد در لیست انتظار برای دریافت درمان قرار داشتند. پرسش نامه های سبک های اسنادی پیترسون و سلیگمن (ASQ)، کیفیت زندگی (SF-36) و افسردگی بک- ویرایش دوم (BDI-II) در پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندگانه در نرم افزار SPSS نسخه ی 22 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که درمان فعال سازی رفتاری به شیوه ی گروهی منجر به تغییر سبک های اسنادی (001/0>P)، افزایش معنی دار کیفیت زندگی (001/0>P) و کاهش افسردگی (001/0>P) در مقایسه با گروه شاهد می شود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فعال سازی رفتاری به شیوه ی گروهی منجر به بهبود سبک های اسنادی، کیفیت زندگی و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، درمان های رفتاری، سرطان پستان، کیفیت زندگی
  • سعید کماسی، علی زکیی*، مژگان سعیدی صفحات 189-195
    مقدمه
    وابستگی به مواد، یک بیماری مخرب، پیشرونده و مزمن است. درمان های روان شناختی متمرکز بر باورهای افراد، می تواند در درمان این بیماری، موثر واقع گردد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی استعاره درمانی فردی بر باورهای غیر منطقی افراد وابسته به سوءمصرف مواد مخدر انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این کارآزمایی بالینی شامل تمام افراد وابسته به سوءمصرف مواد مخدر بود که در بهار سال 1393 به کلینیک های درمان نگهدارنده با متادون در سطح شهر کرمانشاه مراجعه نموده بودند. از طریق نمونه گیری خوشه ایتصادفی، تعداد 38 بیمار انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمون و یا شاهد قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسش نامه های شخصیتی چندمحوری میلون و باورهای غیرمنطقی جونز، هم چنین برنامه ی استعاره درمانی در گروه آزمون بود. داده ها با استفاده از آزمون مانووا در نرم افزار SPSS نسخه ی 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استعاره درمانی منجر به کاهش معنی دار در باورهای نیاز به تایید، انتظار از خود بالا، بازفعالی ناامیدی، بیش توجهی مضطربانه و کمال طلبی می گردد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استعاره درمانی می تواند واکنش های بیمار را بدون بالا بردن اضطراب وی، خنثی سازد و به بیمار از طریق ایجاد آگاهی و یا بازسازی شرایط، کمک نماید لذا پیشنهاد می شود که از این روش درمانی برای بازسازی شناختی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: استعاره درمانی، باور، درمان شناختی، سوءمصرف مواد
  • غلامحسین جوانمرد، رقیه محمدی قره قوزلو، الهه پوراکبران* صفحات 196-201
    مقدمه
    رضایت زناشویی، یکی از مهم ترین زمینه های مهم سازگاری در زندگی یک فرد بزرگسال محسوب شده و تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. این مطالعه با هدف بررسی نقش واسطه ای بهداشت روانی همسر در بهداشت روانی و رضایت زناشویی هر کدام از زوجین انجام یافته است.
    روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی-تحلیلی، 228 زن و مرد (57 زوج روستانشین و 57 زوج شهرنشین) به روش نمونه گیری تصادفی از میان والدین دانشجویان دانشگاه پیام نور بناب در سال تحصیلی 90-1389 انتخاب و پرسش نامه ی رضایت زناشویی انریچ و چک لیست بهداشت روانی بر روی آنان اجرا شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین رضایت زناشویی زنان و مردان تفاوت معنی داری وجود نداشت اما زنان در این تحقیق از بهداشت روان ضعیف تری برخوردار بودند (05/0P<). بهداشت روانی همسر در رابطه ی بین بهداشت روانی و رضایت زناشویی فرد (در زنان و مردان) تا اندازه ای واسطه شده بود. هم چنین، بهداشت روانی فرد به طور مستقل نیز با رضایت زناشویی رابطه داشت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با ارتقای بهداشت روانی همسران می توان بر بهداشت روانی و رضایت زناشویی آنان تاثیر مثبت گذاشت.
    کلیدواژگان: بهداشت روانی، رضایت زناشویی، زوجین
  • الهه عابدینی، زهرا طبیبی*، پریسا ضیایی، شیوا زارع زاده خیبری صفحات 202-211
    مقدمه
    آموزش مسایل جنسی بسته به هنجارهای فرهنگی هر منطقه و کشور، متفاوت است. مطالعات زیادی نشان می دهند که والدین، نقش بسیار مهمی در صحبت کردن با کودکان در مورد مسایل جنسی ایفا می کنند و در این میان، جایگاه مادر بارزتر است و بیشتر نوجوانان به خصوص دختران، این مسایل را از مادران خود فرا می گیرند. پژوهش حاضر نیز با هدف درک عمیق تجارب مادران از آموزش مسایل جنسی به فرزندان دختر انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای کیفی از نوع پدیدارشناسی است. نمونه گیری با استفاده از روش مبتنی بر هدف و تا حد رسیدن به اشباع انجام گرفت. نمونه ی مطالعه 13 مادر دارای فرزند دختر 11 تا 18 ساله ی ساکن در شهر مشهد بودند. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه ی نیمه ساختاریافته استفاده شد و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای مورس صورت گرفت.
    یافته ها
    در طی پژوهش 4 مضمون اصلی که هر کدام حاوی طبقات و زیرطبقاتی بودند، استخراج شد. مضامین اصلی عبارت بودند از: «آموزش درباره ی بلوغ و قاعدگی»، «آموزش درباره ی رابطه ی جنسی»، «سن مناسب برای آموزش مسایل جنسی» و «فرد مناسب برای آموزش مسایل جنسی».
    نتیجه گیری
    با وجود تمام تحولات فرهنگی در خصوص آموزش مسایل جنسی در خانواده ها، هم چنان فرهنگ عرفی در جامعه و خانواده ها با بعضی جوانب آموزش مسایل جنسی با احتیاط برخورد کرده و مادران در این حیطه، احساس عدم کفایت می کنند. لذا طراحی و اجرای مداخلات آموزشی جهت ارتقای سطح آگاهی مادران و لزوم هماهنگی و همراهی خانه و مدرسه برای نتیجه گیری بهتر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آموزش جنسی، دختران نوجوان، مادران
  • مجید صفاری نیا، نرگس محمدی *، حمید افشار صفحات 212-219
    مقدمه
    در پی علاقه افزاینده به روان شناسی مثبت گرا، در سال های اخیر، پژوهش های مربوط به بخشودگی و ارتباط آن با سلامت، رشد سریعی داشته اند. هم راستا با این مطالعات، هدف مطالعه ی حاضر نیز بررسی نقش بخشودگی بین فردی در پیش بینی تاب آوری و شدت درد بیماران مبتلا به درد مزمن بود.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی-همبستگی 218 بیمار مبتلا به درد مزمن از چند مرکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1393 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، سه پرسش نامه ی مقیاس بخشودگی بین فردی (IFI)، مقیاس تاب آوری کانر و دیویسون (CD-RISC) و سیاهه ی چندوجهی درد مزمن (MPI) بود. داده ها با روش آماری ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه با نرم افزار SPSS نسخه ی 20تحلیل شدند.
    یافته ها
    بخشودگی بین فردی با تاب آوری در بیماران مبتلا به درد مزمن، رابطه ی مثبت و معنی داری داشته (05/0>P)در حالی که با شدت دردو سن این بیماران ارتباط معنی داری نداشت. هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مولفه های بخشودگی بین فردی می توانند 42 درصد نمرات تاب آوری را بیماران مبتلا به درد مزمن پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج این مطالعه، گسترش فهم مفاهیم سازگاری مثبت هم چون بخشودگی بین فردی و تاب آوری در بیماران مبتلا به درد مزمن، کمک کننده است.
    کلیدواژگان: بخشودگی، تاب آوری، درد مزمن
  • زهرا مغنی زاده، علی وفایی نجار* صفحات 220-226
    مقدمه
    با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت در بین قشر جوان و عواقب ناشی از آن و هم چنین تاثیرپذیری از سازه های مختف روان شناسی، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی رابطه ی سبک های دلبستگی با اعتیاد به اینترنت در دانشجویان انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این مطالعه ی توصیفی-همبستگی شامل تمام دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 95-1394 بودند که حداقل یک ترم از کل دوره ی تحصیل را گذرانده بودند. 354 نفر با روش نمونه گیری طبقه ای تناسبی و تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه های اعتیاد به اینترنت یانگ، سبک دلبستگی کولینز و رید و چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه ی 19 و آزمون های آماری تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه ی همزمان انجام شد.
    یافته ها
    به طور کلی سبک های دلبستگی قادر به پیش بینی اعتیاد به اینترنت هستند (001/0=P، 98/7=F) و 07/0واریانس نمرات اعتیاد به اینترنت از طریق سبک های دلبستگی، قابل تبیین است. به علاوه، سبک های ایمن (002/0=P) و اجتنابی (02/0=P) در جهت مستقیم و سبک دوسوگرا (002/0=P) در جهت معکوس، قادر به پیش بینی اعتیاد به اینترنت دانشجویان می باشند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، سبک دلبستگی ایمن با نمره ی کل اعتیاد به اینترنت و شش مولفه ی آن، همبستگی مثبت معنی داری دارد و بالا بودن نمرات سبک دلبستگی ایمن در دانشجویان با اعتیاد آنان به اینترنت همراه است.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، دانشجویان، دلبستگی
  • پیش بینی عزت نفس دانشجویان دختر بر اساس ابعاد سبک های دلبستگی و هویت اخلاقی آنان
    شهرام واحدی*، منیژه یاری سیس صفحات 227-235
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی نوع رابطه ی ابعاد دلبستگی والدین و هویت اخلاقی با عزت نفس دانشجویان دختر انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی- همبستگی شامل دانشجویان دختر دوره ی کارشناسی دانشگاه تبریز در سال 1388 بودند. تعداد 289 دانشجوی دختر از رشته های مختلف به طور تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و سه مقیاس عزت نفس روزنبرگ، پرسش نامه ی ابعاد دلبستگی والدین و مقیاس هویت اخلاقی را تکمیل نمودند. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام به کمک نرم افزار SPSS تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج رگرسیون چندگانه به روش گام به گام، نشان دهنده ی سه مرحله ی معنی دار در پیش بینی عزت نفس بود. نتایج مرحله ی سوم حاکی از آن است که 13 درصد تغییرات مربوط به عزت نفس دانشجویان دختر توسط مجموع متغیرهای ابعاد دلبستگی والدین (اعتماد و بیگانگی) و مولفه ی درون سازی هویت اخلاقی پیش بینی می شود (12/0=2R، 05/0>P، 12/12=F).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، اعتماد به والدین، بیشترین میزان تبیین و قدرت پیش بینی کنندگی عزت نفس دانشجویان دختر را به خود اختصاص می دهد.
    کلیدواژگان: دلبستگی، عزت نفس، والدین، هویت
  • اثربخشی قصه گویی بر افسردگی و پرخاشگری کودکان پیش دبستانی
    صغری قشقایی* صفحات 236-245
    مقدمه
    با توجه به تاثیر قصه گویی بر مشکلات روان شناختی کودکان، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی قصه گویی بر پرخاشگری و افسردگی کودکان پیش دبستانی انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش، شامل کودکان پیش دبستانی 6-4 ساله ی مهدکودک های شهرستان ساوه در سال 1392 بودند. با استفاده از نمونه گیری در دسترس 40 کودک با نمرات بالای پرخاشگری و افسردگی بر اساس پرسش نامه ی اختلالات رفتاری راتر، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه برابر آزمون و شاهد تقسیم شدند. پس از انجام پیش آزمون، برنامه ی قصه درمانی به مدت 12 جلسه ی یک ساعته (دو بار در هفته) برای گروه آزمون اجرا شد. پس از اتمام جلسات، پس آزمون و یک ماه بعد نیز پی گیری انجام شد. داده ها با آمار توصیفی، روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نمرات پیش آزمون افسردگی و پرخاشگری دو گروه تفاوت معنی داری نداشته (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد که قصه گویی در کاهش پرخاشگری و افسردگی کودکان پیش دبستانی تاثیر دارد و می توان از آن به عنوان یک روش اثربخش در بهبود اختلالات رفتاری کودکان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: افسردگی، پرخاشگری، قصه گویی، کودک پیش دبستانی
|
  • Hossein Shareh* Pages 179-188
    Introduction
    Breast cancer is the most common type of cancer in women. This study has been conducted with the aim of investigating the effectiveness of behavioral activation group therapy on attributional styles, depression, and quality of life in women with breast cancer.
    Materials And Methods
    This clinical trial carried out using a pretest-posttest control ýgroup design. Of all the women suffering from breast cancer who referred to Mashhad Omid Hospital in 2015, 30 individuals were selected through convenience sampling method and were randomly assigned into experimental and control groups. The experimental group received 8 weeks of behavioral activation group therapy while the control group was put on the waiting list to get treated. Peterson and Seligman Attributional Style Questionnaire (ASQ), Short Form Health Survey (SF-36), and Beck Depression Inventory II (BDI-II) were applied in the pretest and posttest. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA) by SPSS-22 software.
    Results
    The results demonstrated that behavioral activation group therapy leads to a change in attributional styles (P
    Conclusion
    It seems that behavioral activation group therapy can improve the attributional styles, depression, and quality of life in women with breast cancer.
    Keywords: Behavioral therapy, breast cancer, Depression, Quality of life
  • Saeid Komasi, Ali Zakiei *, Mozhgan Saeidi Pages 189-195
    Introduction
    Dependency on substance abuse is a chronic, progressive and destructive disease. The effective psychological on patients beliefs have important role in treatment of this disease. Thus, the present study aims to investigate the effect of the individual metaphor therapy in the irrational beliefs of dependents.
    Materials And Methods
    This study used a randomized controlled trial (RCT) design. The population of the study included all the opioids dependents referred to the MMT centers in Kermanshah, Iran (Spring 2014). Random cluster sampling was conducted and 38 patients were randomly selected to be assigned to either the experimental group or the control one. Millon Multidimensional Personality Inventory and Jones Irrational Beliefs Questioner were utilized as a measurement tool and an individual metaphor therapy as an intervention for experimental group. To compare the differences between the pre and post-intervention scores, a MANOVA was run using SPSS 20.
    Results
    The results of the study revealed that the metaphor therapy is significantly effective in reducing "the need of demand for approval", "high self-expectation", "frustration reactivity", " anxious over concern", and " perfectionism" (P
    Conclusion
    It seems that the metaphor therapy can neutralize the patient’s reactions without increasing the anxiety and help the patient through the creation of awareness or reframing his condition, it is suggested to use this therapy for the treatment of cognitive restructuring.
    Keywords: Belief, Cognitive therapy, Metaphor therapy, substance abuse
  • Gholamhosein Javanmard, Roqayeh Mohammadi, Elahe Pourakbaran* Pages 196-201
    Introduction
    Marital satisfaction is one of the most important aspects of compatibility in an adult’s life, which is influenced by several factors. This study has been done with purpose of examination of the mediating role of the couples ’mental health in mental health and marital satisfaction each one.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, 228 men and women (57 rural couples and 57 urban couples) were selected among parents of educated students of Payam-e-Noor University, Bonab branch, in academic year of 2010-11through random sampling. Then, Enrich marital satisfaction questionnaire and check list of mental health were implemented for them. The data were analyzed by statistical tests such as independent t-test, Pearson correlation and hierarchical multiple regression.
    Results
    The results showed that there was no significant difference between marital satisfaction of males and females, but in this study females had poorer mental health than other one (P
    Conclusion
    It seems that improvement of couple's mental health can influence another partner's mental health and couple' marital satisfaction positively.
    Keywords: Couple, Marital satisfaction, Mental health
  • Elahe Abedini, Zahra Tabibi *, Parisa Ziaee, Shiva Zarezade Kheibari Pages 202-211
    Introduction
    Sex education may differ depending on the cultural norms of each region and country. A great number of studies show that parents play a very important role in talking to their children about sexual matters. In this context, mother’s position is more prominent, and most teenagers especially girls learn about these issues from their mothers. The present research aimed to deeply understand mothers’ experiences from sex education to their daughters.
    Materials And Methods
    It is a qualitative, phenomenological research study, which was conducted using semi-structured interviews and purposive sampling was conducted until reaching the saturation level. The sample consisted of 13 mothers who lived in Mashhad and had 11- to 18-year-old daughters. Semi-structured interviews were adopted for gathering information and data was analyzed using Morse’s content analysis method.
    Results
    Four main themes, each of which had categories and subcategories, were extracted. The main themes were: “education on puberty and menstruation,” “education on sexual intercourse,” “proper age for sex education,” and “proper person for sex education.”
    Conclusion
    In spite of all cultural developments regarding sex education in families, the dominant culture of society and families is still cautious about certain aspects of sex education and the mothers feel insufficiency about it. Hence, planning and implementing educational interventions for enhancing mothers’ knowledge and a coordination between school and home with regard to this issue seem necessary for achieving better results.
    Keywords: Female adolescents, Mothers, Sex education
  • Majid Saffarinia, Narges Mohammadi *, Hamid Afshar Pages 212-219
    Introduction
    Following the growing interest in positive psychology, in recent years, research has been rapid growth in forgiveness and its relationship to health. In line with these studies, the purpose of the present study was to assess the role of interpersonal forgiveness in predicting of resilience and pain severity in chronic pain patients.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlational study, 218 patients with chronic pain from several medical centers affiliated to Isfahan University of Medical Sciences in 2014 were selected by convenience sampling. The research instrument was three questionnaires: Interpersonal Forgiveness Inventory (IFI), Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC) and Multidimensional Pain Inventory (MPI). Data was analyzed using correlation and multiple regressions by SSPS-20.
    Results
    The results showed that interpersonal forgiveness had significantly positive relationship with resilience in chronic pain patients (P
    Conclusion
    Based on the results of this study development in understanding of concepts in positive adaptability such as interpersonal forgiveness and resilience can help chronic pain patients.
    Keywords: Chronic pain, Forgiveness, Resilience
  • Zahra Moghanizadeh, Ali Vafaei Najjar* Pages 220-226
    Introduction
    According to the prevalence of internet addiction, its consequences and effect of different psychological structures, the present study performed to investigate the relation between attachment styles and internet addiction among college students.
    Materials And Methods
    The statistical population of this descriptive-correlational study includes all students of Ferdowsi University of Mashhad who at least spend one semester of their education in academic year of 2015-16. 354 individuals were studied using proportional-categorical and simple random sampling. Data collection was performed using Yang internet addiction questionnaires, Kulinse and Rid attachment style and demographic information checklist. Analysis of research data was performed using SPSS software version 19, statistical tests of analysis of variance and multi-regression analysis simultaneously.
    Results
    Overall, the attachment styles could predict internet addiction (P=0.001, F=7.98) and 0.07 of variance of internet addiction can be explained through the attachment styles. In addition, safe (P=0.002) and avoidant styles (P=0.02) directly and ambivalent style (P=0.002) as indirectly can predict internet addiction among college students.
    Conclusion
    Results of this study shows that safe attachment style has positive relation with total score of internet addiction and its six components. This positive relation means the higher scores of safe attachment style among college students are related to their internet addiction.
    Keywords: Attachment, College students, Internet addiction
  • Prediction of female college student's self-esteem based on their moral identity and attachment styles
    Shahram Vahedi *, Manijeh Yari, Sis Pages 227-235
    Introduction
    This research conducted to assess the relationship between attachment to parents, moral identity, and self-esteem among female college students.
    Materials And Methods
    The statistical community of this descriptive correlational study included all bachelor female college students of Tabriz University in 2010. So, 289 students of different academic courses were selected by cluster multistage sampling method. All participants were asked to complete Rosenberg Self-Esteem Scale, Inventory of Parent Attachment (IPPA), and Moral Identity Scale. In order to analyze the data, Pearson's correlation coefficient and stepwise multiple regression method and SPSS software were applied.
    Results
    The results of stepwise multiple regression indicated 3 significant stages. The third stage results indicated that the attachment to parents (trust and alienation), and the internalization subscale of moral identity, predicted 13 percents of the variance related to self esteem (P
    Conclusion
    Based on the results of the present study, it can be concluded that a parental trust was the best and strongest predictor of self-esteem in female students.
    Keywords: Attachment, Identity, Parents, self, esteem
  • Effect of story-telling on preschool children's depression and aggression
    Soghra Ghashghaei* Pages 236-245
    Introduction
    According to effectiveness of story-telling in children’s psychological problems, this research conducted to assess the effectiveness of story telling aggression and depression in pre-school children.
    Materials And Methods
    The statistical community of this clinical trial included preschool children (4-6 years) in kindergartens of Saveh city in 2013. So, 40 children selected among those who had high scores of aggression and depression based on Rutter’s children behavioral problems checklist by available sampling method. Then they were divided into two equal experimental and control groups. After implementing the pre-test, the story-telling treatment conducted in 12 sessions with duration of 60 minutes (twice a week) for experimental group. After end of sessions, the post-test and one month later, follow-up test were done. For analyzing the data, descriptive statistics, the variance analysis with repetitious sizes and SPSS software were used.
    Results
    The results showed that pre-test scores of depression and aggression were not different significantlly (P>0.05) but these scores decreased in story-telling group compared to control group (P=0.01) and this effect continoued in follow-up test.
    Conclusion
    It seems that story-telling can reduce preschool children’s aggression and depression and it can be used as an effective technique for behavioral disorders in children.
    Keywords: Aggression, Depression, Preschool child, Story, telling