فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هجدهم شماره 5 (پیاپی 74، شهریور و مهر 1395)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هجدهم شماره 5 (پیاپی 74، شهریور و مهر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جابر علیزاده گورادل، مهری مولایی*، اصغر پوراسمعلی صفحات 243-248
    مقدمه
    تاب آوری یکی از موضوعات مطرح در روان شناسی سلامت است. بسیاری از تحقیقات به بررسی عواملی پرداخته اند که با این متغیر، در ارتباط می باشند. هدف این پژوهش بررسی نقش هوش هیجانی و عاطفه ی مثبت و منفی در پیش بینی تاب آوری زنان باردار نخست زا است.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش توصیفی-همبستگی شامل تمام زنان باردار نخست زای شهرستان اردبیل در سال 1393 (سه ماهه ی آخر بارداری) است که تعداد 122 زن باردار با اولین تجربه ی بارداری از مراکز کنترل بارداری این شهر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه ی تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC)، فرم کوتاه رگه ی هوش هیجانی پترایدز و مقیاس عاطفه ی مثبت و منفی (PANAS) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با کمک نرم افزار آماری SPSSنسخه ی 20 استفاده شد.


    یافته ها
    بین متغیرهای هوش هیجانی و عاطفه ی مثبت و منفی با تاب آوری ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>P). هم چنین به جز مولفه ی درک هیجان ها سایر مولفه های هوش هیجانی، خوش بینی (251/0=β، 001/0>P)، خودآگاهی (486/0=β، 0001/0>P) و مهارت های اجتماعی (283/0=β، 0001/0>P)، عاطفه ی مثبت (343/0=β، 0001/0>P) و عاطفه ی منفی (410/- =β، 0001/0>P) قادرند میزان تاب آوری را در زنان باردار نخست زا پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، زنان بارداری که دارای عاطفه ی مثبت و هوش هیجانی بالاتر بودند، تاب آوری بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: تاب آوری، عاطفه، نخست زا، هوش هیجانی
  • حسین شاره* صفحات 249-258
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور بررسی ارتباط بین طرح واره های ناسازگار اولیه و عزت نفس جنسی در زنان روسپی انجام شد.
    روش کار
    در یک طرح توصیفی- همبستگی که در بهمن ماه 1394 انجام شد، 108 نفر از زنان روسپی مقیم مرکز نگهداری زنان توس مشهد به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های طرح واره های ناسازگار اولیه ی یانگ- فرم کوتاه و عزت نفس جنسی زنان- فرم کوتاه استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه ی 22 صورت گرفت.
    یافته ها
    بین نمرات اغلب طرح واره های ناسازگار اولیه با عزت نفس جنسی در زنان روسپی، رابطه ی معکوس وجود داشت (05/0P<). سه طرح واره ی محرومیت هیجانی، رهاشدگی/ بی ثباتی و بی اعتمادی/ بدرفتاری برای عزت نفس جنسی زنان روسپی، پیش بینی کننده ی معنی داری بودند (05/0P<). نمرات طرح واره های انزوای اجتماعی، نقص/شرم، شکست، خویشتن داری/خودانضباطی ناکافی و معیارهای سرسختانه/عیب جویی افراطی زنانی که با والدین زندگی می کرده اند پایین تر از زنانی است که با غیر والد زندگی می کرده اند (05/0P<). هم چنین، میزان عزت جنسی زنان روسپی که با والدین زندگی می کرده اند بالاتر از زنان روسپی بود که با غیر والد زندگی می کرده اند (017/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد هر چه میزان طرح واره های ناسازگار اولیه ی زنان روسپی بیشتر باشد عزت نفس جنسی آنان پایین تر خواهد بود. عدم زندگی با والدین در مراحل رشد، نقش عمده ای در شکل گیری طرح واره های ناسازگار اولیه و در نتیجه کاهش عزت نفس جنسی دارد.
    کلیدواژگان: طرح واره، عزت نفس جنسی، زنان
  • هاشم جبراییلی*، جواد هاشمی، عالیه ناظمی صفحات 259-264
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای مشکلات روانی ناشی از ناباروری در زنان نابارور و لزوم شناخت وضعیت روانی آن ها به منظور انجام مداخلاتی در جهت کمک به آن ها، پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای تاب آوری، باورهای فراهیجانی و بهزیستی روان شناختی در زنان بارور و نابارور انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش علی-مقایسه ای شامل تمام زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان مشگین شهر در سال 1393 بود. تعداد 80 زن نابارور و 80 زن بارور به شیوه ی نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های تاب آوری، باورهای فراهیجانی و بهزیستی روان شناختی جمع آوری و با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره، تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین زنان بارور و نابارور در متغیرهای تاب آوری (001/0P<، 47/10=F)، باورهای فراهیجانی (031/0P<، 75/4=F) و بهزیستی روان شناختی (001/0P<، 31/12=F) تفاوت معنی داری وجود دارد و در تمام این متغیرها نمرات زنان نابارور، کمتر از نمرات زنان بارور است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر که از سطوح پایین تر تاب آوری، باورهای فراهیجانی و بهزیستی روان شناختی در زنان نابارور نسبت به زنان بارور حکایت دارد، ضرورت توجه به سلامت روان زنان نابارور و انجام مداخلاتی در جهت کمک به آن ها بیش از پیش آشکار می شود.
    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، تاب آوری، ناباروری، هیجان
  • مریم میرحقی، سعید سرابیان* صفحات 265-271
    مقدمه
    کارکنان فوریت پزشکی در محیطی پرتنش به مراقبت از مصدومین بدحال می پردازند. مشخص نیست در این کارکنان چه صفات شخصیتی با درک استرس کمتری ارتباط دارند. هدف پژوهش حاضر شناسایی صفات کارکنانی است که در روبه رویی با شرایط تنش زا، عملکرد شغلی بالایی نشان می دهند.
    روش کار
    این مطالعه ی توصیفی-مقطعی از فروردین تا شهریور 1394 بر روی کارکنان فوریت پزشکی استان خراسان رضوی به روش همبستگی و به شکل میدانی انجام گرفت. تعداد 190 نفر مرد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل فرم مشخصات جمعیت شناختی، پرسش نامه ی شخصیت نئو-فرم کوتاه (NEO-FFI) و مقیاس استرس ادراک شده ی کوهن بودند. داده ها با شاخص های توصیفی و استنباطی (همبستگی و رگرسیون) و با کمک نرم افزار SPSSنسخه ی 16 تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین صفات شخصیتی، رگه ی شخصیتی روان رنجوری، همبستگی معنی دار مثبت اما برون گرایی و توافق و باوجدان بودن، همبستگی معنی دار منفی با استرس ادراک شده دارند (001/0P<). هم چنین روان رنجوری، گشودگی نسبت به تجربه، توافق و باوجدان بودن 5/59 درصد تغییرات در استرس ادراک شده را تبیین کردند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آن دسته ازکارکنان فوریت پزشکی که سطح بالاتری از رگه های شخصیتی مرتبط با ثبات هیجانی، تمایل به یاری رساندن، تلاش برای موفقیت و احساس مسئولیت دارند، می توانند در روبه رویی با شرایط تنش زا و بحرانی، استرس ادراک شده ی کمتر و کارآمدی بیشتری داشته باشند.
    کلیدواژگان: استرس، خدمات فوریت پزشکی، شخصیت، عملکرد شغلی
  • وحید جعفرنیا، مرتضی بادله، حمید سیفی*، جعفر حسنی، مهدی مدنی فر صفحات 272-278
    مقدمه
    با توجه به لزوم درمان های مناسب روان شناختی در بیماری های مزمن نظیر هپاتیت ب، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی شناختی رفتاری بر افسردگی، امید به زندگی بیماران مبتلا به هپاتیت نوع ب، انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این کارآزمایی بالینی شامل بیماران 40-25 ساله ی مبتلا به هپاتیت نوع ب در سطح شهر مشهد در سال 1391 می باشند که دارای همبودی اختلال افسردگی (بر اساس ملاک های چهارمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی و پرسش نامه ی افسردگی بک) و میزان پایین امید به زندگی (طبق آزمون امیدواری اشنایدر) بوده اند. تعداد 28 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 14 نفری آزمون و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمون به مدت 3 ماه، هر هفته تحت درمان شناختی-رفتاری قرار گرفت و گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکرد. بعد از اتمام دوره، مجددا آزمون های مذکور به عنوان پس آزمون در تمام افراد اجرا گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSSنسخه ی 19 استفاده گردید.
    یافته ها
    تحلیل آزمون کوواریانس نشان داد که اثر گروه درمانی شناختی رفتاری در افزایش امید به زندگی بیماران هپاتیت نوع ب، معنی دار بوده است (01/0>P). هر چند این درمان بر افسردگی بیماران اثربخش بوده اما از نظر آماری معنی دار گزارش نگردید (18/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد گروه درمانی شناختی رفتاری به عنوان یک رویکرد درمانی می تواند در بهبود افسردگی و به خصوص افزایش امید به زندگی بیماران مبتلا به هپاتیت ب موثر باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی، امید به زندگی، درمان شناختی رفتاری، هپاتیت ب
  • مینا مجتبایی، میترا صالح* صفحات 279-286
    مقدمه
    امروزه در جوامع مختلف با روند صعودی بیماری های قلبی–عروقی مواجه هستیم. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی ابعاد کمال گرایی، سیستم های مغزی-رفتاری و تاب آوری در بیماران عروق کرونر و افراد عادی می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش علی-مقایسه ای، داده ها از 150 نفر بیمار عروق کرونری مراجعه کننده و بستری شده در بیمارستان های قلب و عروق شهر تهران در سال 1392 و 150 نفر سالم جمع آوری شدند. این افراد با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس کمال گرایی چندبعدی فراست، مقیاس سیستم های بازداری و فعال سازی رفتاری کارور وایت و مقیاس تاب آوری کانر-دیویدسون بودند. جهت تحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل رگرسیون لجستیک دوجمله ای و یو مان-ویتنی و نسخه ی 18 نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، ابعاد کمال گرایی متغیرهای تردید نسبت به اعمال، انتظارات والدین و نظم و ترتیب با متغیر ملاک (در دو وضعیت بیمار و سالم) رابطه ی مثبت و معنی دار داشتند (05/0>P). در سیستم مغزی-رفتاری، بازداری رفتاری و تفریح طلبی فعال سازی با متغیر ملاک رابطه ی منفی و معنی دار و جنگ و گریز با متغیر ملاک، رابطه ی مثبت و معنی دار داشتند (05/0>P). تاب آوری در دو گروه بیمار کرونری و افراد سالم، تفاوت معنی داری نشان نداد (158/0=P).
    نتیجه گیری
    اجزای خاصی از ابعاد کمال گرایی و سیستم های مغزی-رفتاری با بیماری عروق کرونر قلب، ارتباط اختصاصی دارد و می توانند مولفه های مناسبی در تحلیل های روان شناختی بروز بیماری کرونر قلب باشند.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، تاب آوری، سیستم مغزی، رفتاری، کمال گرایی
  • مهدی حلم زاده* صفحات 287-295
    مقدمه
    با توجه به شیوع سوءمصرف شیشه و لزوم درمان های مناسب برای آن، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تحریک با جریان مستقیم از روی جمجمه ی ناحیه ی پشتی-جانبی قشر پیش پیشانی بر کاهش میزان ولع مصرف در سوءمصرف کنندگان شیشه بود.
    روش کار
    این مطالعه ی بالینی، در طی آذر 1393 تا تیر 1394 با جامعه ی آماری افراد مبتلا به حداقل یک سال سوءمصرف شیشه (بر اساس ملاک های تشخیصی چهارمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی و انجام آزمایش) مراجعه کننده به مرکز درمان اعتیاد مهرآوران و مرکز درمان پرهیزمدار مشهد، انجام شد. از طریق نمونه گیری هدف مند 21 نفر، انتخاب و به شیوه ی تصادفی در سه گروه برابر (تحریک آندی راست، تحریک آندی چپ و شم) قرار گرفتند. از پرسش نامه های مشخصات جمعیت شناختی، سنجش ولع پایه ی مصرف آمفتامین، آزمون تصویری سنجش ولع القایی مصرف شیشه استفاده شد. داده ها با کمک آمار توصیفی، تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSSنسخه ی 20 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تحریک با جریان مستقیم از روی جمجمه ی ناحیه ی پشتی-جانبی قشر پیش پیشانی تاثیر معنی داری در کاهش میزان ولع القایی مصرف کنندگان دارد (002/0=P). در حالی که تحریک این ناحیه به صورت آندی راست/کاتدی چپ در کاهش ولع مصرف تاثیر معنی داری داشت (001/0=P)، تحریک آندی چپ/کاتدی راست با کاهش معنی داری در میزان ولع، همراه نبود (397/0=P). بر خلاف ولع القایی، تحریک ناحیه ی پشتی-جانبی قشر پیش پیشانی چپ و راست در کاهش ولع پایه ی آزمودنی ها موثر بود (000/0=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، به نظر می رسد می توان از تحریک با جریان مستقیم از روی جمجمه ی ناحیه ی پشتی-جانبی قشر پیش پیشانی راست و چپ به عنوان درمان موثر در کاهش ولع مصرف پایه و القایی شیشه در بیماران سوء مصرف کننده ی آن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آمفتامین، تحریک الکتریکی مستقیم مغز، ولع
  • الهام طاهری، مهدی امیری *، بهروز بیرشک، بنفشه غرایی صفحات 296-305
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی درمان فعال سازی رفتاری گروهی و شناخت درمانی گروهی در کاهش شدت علایم اضطراب اجتماعی و افسردگی و کاهش ارزیابی های منفی و بهبود عملکرد کلی انجام شد.
    روش کار
    نمونه ی این پژوهش بالینی شامل 23 دانشجو با تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی با استفاده از مصاحبه ساختاریافته برای اختلالات روانی و بودن تحت درمان روان شناختی یا دارویی هم زمان با پژوهش بود. افزون بر آن، شرکت کنندگان پرسش نامه های فوبی اجتماعی، افسردگی بک، تعبیر رویدادهای اجتماعی و مقیاس سازگاری اجتماعی و کاری را نیز تکمیل کردند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت 8 جلسه درمان فعال سازی رفتاری گروهی و گروه دوم تحت 8 جلسه شناخت درمانی گروهی قرار گرفتند. شرکت کنندگان ابزارهای پژوهش را در مقاطع زمانی پس از درمان و 3 ماه پی گیری مجددا تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج مقایسه ی پس از درمان نشان داد که درمان فعال سازی رفتاری گروهی در کاهش شدت علایم افسردگی برتری معنی داری نسبت به شناخت درمانی گروهی داشت (05/0>P) و شناخت درمانی گروهی در کاهش ارزیابی های منفی برتری معنی داری نسبت به فعال سازی رفتاری گروهی داشت (05/0>P). هم چنین این دو درمان در کاهش شدت علایم اضطراب اجتماعی و افزایش عملکرد کلی، اثر برابری داشتند (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، هر دو روش درمان فعال سازی رفتاری گروهی و شناخت درمانی گروهی اثر مثبتی بر اختلال اضطراب اجتماعی داشتند و می توانند در درمان این اختلال مورد استفاده قرار گیرند. اگر چه تاثیر فعال سازی رفتاری گروهی در کاهش شدت علایم افسردگی و تاثیر شناخت درمانی گروهی در کاهش ارزیابی های منفی، بیشتر بود.
    کلیدواژگان: اختلال اضطراب اجتماعی، افسردگی، شناخت درمانی، عملکرد فعال سازی رفتاری
|
  • Jaber Alizadeh Goradel, Mehri Mowlaie *, Asghar Pouresmali Pages 243-248
    Introduction
    Resilience is one of the important issues in health psychology. Many studies have examined the factors related to it. The aim of this study was to predict the resilience of primiparous women by emotional intelligence, and positive and negative affect.
    Materials And Methods
    This research is a descriptive cross–sectional study. The statistical populations consisted of all primiparous women in Ardabil in 2015. 122 women from birth control health centers were selected through available sampling method. Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC), Trait Emotional Intelligence Questionnaire (TEIQue), and Positive and Negative Affect Schedule (PANAS) were used for gathering the data. Pearson correlation coefficient and multiple regressions were used for data analysis by SPSS version 20.
    Results
    The results revealed that there are significant relationships between emotional intelligence, and positive and negative affect with resilience (P
    Conclusion
    According to the results of the present research, pregnant women who had more positive affect and emotional intelligence had more resilience.
    Keywords: Affect, Emotional intelligence, Primiparous, Resilience
  • Hossein Shareh* Pages 249-258
    Introduction
    The present study aimed to investigate the relationship between early maladaptive schemas and sexual self-esteem in female sex workers.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlational study conducted in February 2015, 108 female sex workers residing in Toos women's care center in Mashhad were selected through convenience sampling method. For data collection, Young Early Maladaptive Schema Questionnaire-Short Form (YSQ-SF) and Sexual Self-Esteem Inventory for Women-Short Form (SSEI-W-SF) were applied. Data analysis was performed using Pearson's correlation coefficient, stepwise regression and independent t-test by SPSS-22 software.
    Results
    There was an inverse relationship between the scores of most of the early maladaptive schemas and sexual self-esteem in female sex workers (P
    Conclusion
    The higher the rate of early maladaptive schemas in female sex workers, the lower the level of their sexual self-esteem will be. Not living with parents in the stages of development has a major role in the formation of early maladaptive schemas and thus reduced sexual self-esteem.
    Keywords: Schema, Sexual self, esteem, Women
  • Hashem Jebraeili *, Javad Hashemi, Alieh Nazemi Pages 259-264
    Introduction
    Considering the high prevalence of mental health problems caused by infertility in infertile women, and the necessity to know their mental state to carry out interventions to help them, this study was done to evaluate resiliency, meta-emotional beliefs, and psychological well-being in fertile and infertile women.
    Materials And Methods
    This is a causal-comparative study. The study population included all infertile women referred to health centers in the Meshginshahr in 2014. The study sample consisted of 80 infertile women and 80 fertile women, selected through convenience sampling method. Connor and Davidson Resilience Scale (CD-RISC), Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire and Psychological Well-being Scale were used to collect data. Data were analyzed through multivariate analysis of variance by SPSS software.
    Results
    Our findings indicate that there are significant differences between fertile and infertile women in resiliency (P
    Conclusion
    According to our findings which imply lower levels of resilience, meta-emotional beliefs, and psychological well-being in infertile women than in fertile women, closer attention to infertile women's mental health and devising interventions to help them is warranted.
    Keywords: Emotion, Infertility, Psychological well, being, Resilience
  • Maryam Mirhaghi, Saeid Sarabian* Pages 265-271
    Introduction
    Emergency Medical Personnel (EMP) perform their duties to take care of critically-ill patients in stressful situations. It is not clear what kind of personality traits have negative relationships with perceived stress. The aim of this study is to identify paramedics who are able to maintain their work performances at high levels despite facing stressful situations.
    Materials And Methods
    This study was conducted on emergency medical personnel from March to September 2015. This was a correlational study in which the convenience sampling method was used to select 120 men as the sample. Research instrument included demographic form, NEO Five-Factor Inventory and Cohen’s Perceived Stress Scale were employed to collect data which were then analyzed via descriptive and inferential statistics (correlation and regression) in SPSS software version 16.0.
    Results
    The results revealed that Neuroticism (N) was significantly and positively correlated with perceived stress. However, extraversion (E), agreeableness (A), conscientiousness (C) were negatively correlated with the perceived stress scale (P
    Conclusion
    It seems that among emergency medical personnel, those who were more emotionally stable, more responsible and more willing to help people have lower perceived stress and they perform their duties more efficiently.
    Keywords: Emergency Medical Services, Personality, Stress, Work Performance
  • Vahid Jafarnia, Morteza Badeleh, Hamid Seifi *, Jafar Hasani, Mahdi Madanifar Pages 272-278
    Introduction
    Considering the necessity of appropriate psychological treatments for chronic diseases such as hepatitis B, this study aimed to investigating the effect of group cognitive behavioral therapy (CBT) on depression and life expectancy in patients with hepatitis B.
    Materials And Methods
    The statistical community of this clinical trial consisted of patients with hepatitis B (25-40 year) of Mashhad city, 2012 who had depression (based on the criteria DSM-IV-TR and Beck depression inventory) and lower rate of life expectancy (according to test scores of Hope Schneider questionnaire). Through convenient method, 28 individuals were selected. Then they divided randomly into two equal groups of control and experimental groups. The experimental group received cognitive behavioral therapy for 3 months (weekly sessions), while control group did not receive any training. After completing the course, the variables were measured again by the mentioned questionnaires. Data were analyzed through descriptive statistics, covariance analysis (ANCOVA) by SPSS software version 19.
    Results
    ANCOVA analysis showed that group cognitive-behavioral therapy increased the life expectancy scores significantly (P
    Conclusion
    According to our findings it seems that cognitive-behavioral group therapy as a therapeutic approach can be effective in depression and especially enhancement of life expectancy among patients with hepatitis B.
    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Depression, Hepatitis B, Life expectancy
  • Mina Mojtabaee, Mitra Saleh* Pages 279-286
    Introduction
    Today, there is an increasing rate of coronary artery disease in different societies. The present study is aimed to compare between the aspects of perfectionism, cerebral-behavioral system, and resiliency in coronary artery patients versus normal individuals.
    Materials And Methods
    Sample of this causal-comparative research consisted of 300 individuals (150 patients and 150 healthyt individuals) admitted at Tehran cardiovascular hospitals in 2013. Convenient sampling was carried out. Research tool included Frost Multidimensional Perfectionism Scale (FMPS), Behavioral Inhibitory Systems-Behavioral Activating System scale (BIS/BAS) of Carver White, and Connor-Davidson Resiliency Scale (CD-RISC). Data analyzed by statistical values, logistic regression analysis, binominal test, and Mann-Whitney test through SPSS software version 18.
    Results
    Results indicated that there is positive significant relationship between the aspects of perfectionism (practical doubtfulness, parents’ expectations, and discipline) and standard variable (two conditions: patient and healthy) (P
    Conclusion
    According to the results of the present research, specific components of perfectionism dimensions and systems of brain-behavior is associated dedicated coronary heart disease and can be a useful component in the analysis of psychological are of coronary heart disease.
    Keywords: Cerebral, behavioral system, Coronary artery disease, Perfectionism, Resiliency
  • Mahdi Helmzadeh* Pages 287-295
    Introduction
    According to prevalence of amphetamine abuse and necessity of appropriate treatments, the present research aimed to evaluate the effectiveness of transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) of DorsoLateral zone of PreFrontal Cortex (DLFPC) on craving in amphetamine abusers.
    Materials And Methods
    This clinical research conducted during December 2014-Jun 2015. The statistical populations consisted of all amphetamine abusers with at least 1 year abuse (based on the DSM-IV-TR and laboratory test) that referred to Mehravaran Treatment Center and TC center in Mashhad city. Through convenient sampling method, 21 cases were selected and randomly divided into 3 equal groups (right anode stimulation, left anode stimulation and schema). The questionnaires consisted demographic form, baseline craving for amphetamine abuse and visual scale of induced craving for amphetamine abuse were used for data gathering. Descriptive statistics, covariance were used for data analysis through SPSS version 20.
    Results
    The results revealed that tDCS on DLFPC reduced induced craving significantly (P=0.002). While right anode/left cathode stimulation had significant effect (P=0.001), left anode/right cathode stimulation had no significant effect on craving (P=0.397). Opposite to induced craving, stimulation of right and left DLFPC associated with significant reduction in baseline craving among amphetamine abusers (P=0.000).
    Conclusion
    According to the results of the present research, it seems that right and left transcranial direct current stimulation of dorsolateral zone of preFrontal cortex is effective may be used as effective treatment in reduction of baseline and induced craving among amphetamine abusers.
    Keywords: Amphetamine, Craving, Transcranial direct current stimulation
  • Elham Taheri, Mahdi Amiri *, Behrooz Birashk, Banafsheh Gharrayi Pages 296-305
    Introduction
    The aim of this study was to compare of group behavioral activation treatment and group cognitive therapy in reducing Social anxiety symptoms, depressive symptoms, and negative attributions and improving general functioning.
    Materials And Methods
    The sample of this clinical research consisted of 23 university students who were selected on the base of diagnosis of social anxiety disorder through the structured clinical interview for DSM disorders and being concurrently under psychotherapy or medication. All participants also completed the social phobic inventory, Beck depression inventory, interpretation of negative social events and the work and social adjustment scale. They were randomly assigned to two groups. The first group received 8 sessions of group behavioral activation treatment and the second group received 8 sessions of group cognitive therapy. The data analyzed by descriptive statistics, analysis of covariance and SPSS software.
    Results
    Findings showed a statistically significant superiority of group behavioral activation treatment over group cognitive therapy in reducing depressive symptoms (P0.05). The findings of follow-up also showed the effects of both treatments have been continued in overall.
    Conclusion
    According to the results of the present research, both treatments have positive effect on treatment of social anxiety disorder but cognitive therapy has more effect on negative cognitions and behavioral activation has more effect on depressive symptoms.
    Keywords: Behavioral activation, Cognitive therapy, Depression, Function, Social anxiety disorder