فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، پاییز 1382)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، پاییز 1382)

  • 114 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1382/08/20
  • تعداد عناوین: 28
|
  • مقالات
  • محمدرضا محمدی، مهدی رهگذر، سیدعباس باقری یزدی، حمیدرضا تقوی، دکترحمیدرضا پوراعتماد، همایون امینی، محمدرضا رستمی، فریده خلج آبادی فراهانی، بیتا مسگرپور صفحه 4
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی همه گیر شناسی اختلال های روانی در افراد 18 سال و بالاتر مناطق شهری و روستایی استان تهران انجام گرفت.
    روش
    آزمودنی های پژوهش با روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ایاز میان خانوارهای موجود در استان تهران انتخاب گردیدند و به کمک پرسش نامه اختلال های عاطفی و اسکیزوفرنیا (SADS) 5311 نفر در استان مورد بررسی قرار گرفتند و برپایه معیارهای چهارمین کتابچه تشخیصی و آماری اختلال های روانی (DSM-IV) تشخیص گذاری اختلال ها انجام شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که شیوع انواع اختلال های روانپزشکی در استان 3/14% می باشد که این شیوع در زنان 6/19% و در مردان 3/9% بوده است. اختلال های اضطرابی و خلقی به ترتیب با 8/6% و 5/4% شایع ترین اختلال های روانپزشکی در استان بودند. شیوع اختلال های پسیکوتیک در این بررسی 65/0%، اختلال های عصبی- شناختی 1/2% و اختلال های تجزیه ای 3/0% بوده است. در گروه اختلال های خلقی، افسردگی اساسی با 3/3% و در گروه اختلال های اضطرابی، اختلال پانیک با 8/1% شیوع بیشتری داشته اند.
    نتیجه
    این بررسی شیوع اختلال های روانپزشکی را در گروه سنی 55-41 سال و بالاتر، افراد همسرفوت شده، افراد ساکن در شهرهای استان به جز تهران و افراد بی سواد بیش از گروه های دیگر نشان داد. لذا نتایج این تحقیق مسئولیت سیاستگذاران و برنامه ریزان بهداشتی استان تهران و کشور را در رابطه با تدوین برنامه های عملی و اجرایی بهداشت روان، بیش از پیش روشن می سازد.
    کلیدواژگان: همه گیر شناسی، شیوع، اختلال های روانپزشکی، پرسش نامه اختلال های عاطفی و اسکیزوفرنیا، استان تهران
  • فریدون مهرابی، مجتبی احسان منش، عیسی کریمی کیسمی صفحه 14
    هدف
    بررسی حاضر با هدف دستیابی به تصویری جامع از ویژگی های جمعیت شناختی و رفتار جنسی مردان مراجعه کننده به یک مطب روانپزشکی در تهران انجام گردیده است.
    روش
    آزمودنی های پژوهش را که از نوع بررسی های توصیفی- مقطعی به شمار می رود 300 نفر مردان مراجعه کننده به مطب یادشده در مدت 9 ماه، از آغاز اردیبهشت تا پایان دی ماه 1380 تشکیل داده اند. داده های پژوهش به کمک یک پرسش نامه جمعیت شناختی و اطلاعات، گردآوری شده و با استفاده از روش های آمار توصیفی تحلیل گردیده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که 2/76% افراد مورد بررسی از اختلال های نعوظی و 6/35% از مشکلات مربوط به انزال زودرس در رنج بوده اند. 6/44% افراد مورد بررسی سابقه ابتلا به بیماری های روانی و مصرف داروهای نورولپتیک و داروهای ضدافسردگی را یادآور شدند. از شروع اختلال یا اختلال های جنسی 3/53% آزمودنی های پژوهش بیش از 3 سال، 15% یک تا دو سال و 7/23% کمتر از یک سال می گذشته است.
    نتیجه
    ناتوانی جنسی و انزال زودرس بیش از سایر اختلال های جنسی سبب مراجعه مردان مبتلا به این اختلال ها به مطب روانپزشکان و کلینیک های درمان اختلال های جنسی می شود.
    کلیدواژگان: ناتوانی جنسی، اختلال های جنسی، مردان، انزال زودرس
  • ماهیار آذر، چنگیز ایرانپور، سیما نوحی صفحه 22
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین اختلال عملکرد جنسی و وضعیت روانی مراجعه کنندگان به کلینیک روانپزشکی بوده است.
    روش
    این بررسی از نوع مورد- شاهد می باشد. گروه مورد را 165 نفر از بیماران سرپایی مراجعه کننده به کلینیک روانپزشکی تشکیل دادند که دارای تشخیص های افسردگی، اضطراب، ترس مرضی، پرخاشگری و شکایت های جسمانی بودند (از هر اختلال 33 نفر). گروه شاهد 33 نفر از کسانی که هیچ سابقه مراجعه به روانپزشک نداشتند و داروهای عصبی مصرف نمی کردند و از میان همراهان و ملاقات کنندگان بیماران انتخاب شدند. این افراد به روش غیرتصادفی و به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها روش مصاحبه و پرسش نامه به کار برده شد. ابزار سنجش این بررسی شامل یک پرسش نامه ویژگی های جمعیت شناختی، پرسش نامه اختلال عملکرد جنسی و فهرست علامت های 90 سؤالی بوده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که بین توزیع اختلال عملکرد جنسی در گروه های مورد و شاهد تفاوت معنی دار وجود دارد. هم چنین این تفاوت بین بیماران افسرده و گروه شاهد، بیماران دچار پرخاشگری و گروه شاهد و بیماران با شکایت های جسمانی و گروه شاهد دیده شد و نیز نشان داده شد که بین دو گروه مورد و شاهد در اختلال های میل و ارگاسم تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه
    اختلال های جنسی در مراجعه کنندگان به درمانگاه های روانپزشکی بیشتر از جمعیت عادی است.
    کلیدواژگان: اختلال عملکرد جنسی زنان، افسردگی، اضطراب، ترس مرضی، پرخاشگری، شکایت های جسمانی
  • مظاهر رضایی، حسین عشایری، رخساره یزدان دوست، علی اصغر اصغرنژاد فرید صفحه 30
    هدف
    در این پژوهش فرضیه ی نارسایی کارکردهای قطعه پیشانی در اختلال سلوک مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    عملکرد 21 نوجوان پسر مبتلا به اختلال سلوک در آزمون های شناختی مرتبط با کارکردهای قطعه پیشانی با 21 نفر نوجوان پسر گروه گواه مقایسه شده است. گردآوری داده ها به کمک آزمون استروپ، آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین و آزمون عملکرد مداوم انجام شد و به کمک آزمون های آماریt، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی تحلیل گردید.
    یافته ها
    نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک در بیشتر مقیاس های شناختی مرتبط با کارکردهای قطعه پیشانی (زمان واکنش و خطای اعلام کاذب آزمون استروپ، خطای حذف آزمون عملکرد مداوم و خطای درجاماندگی آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین) عملکرد ضعیف تری از خود نشان دادند.
    نتیجه
    نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک در زمینه کارکرد قطعه پیشانی دچار نارسایی هایی هستند.
    کلیدواژگان: رفتارهای ضداجتماعی، اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اختلال سلوک، قطعه پیشانی
  • پوران رئیسی، عفت جهانبانی صفحه 40
    هدف
    با آن که بیش از یک دهه از ادغام بهداشت روان در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه و نظام بهداشت و درمان کشور می گذرد، چگونگی مدیریت آن تاکنون مورد ارزیابی قرار نگرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی عملکرد مدیریت برنامه بهداشت روان در شبکه های بهداشت و درمان استان خوزستان است که از چهار بعد 1- برنامه ریزی 2- سازماندهی 3- عملکرد اجرایی و 4- نظارت و کنترل سنجیده می شود.
    روش
    پژوهش حاضر یک بررسی توصیفی- تطبیقی و از نوع کاربردی است. ابزار گرد آوری داده ها، پرسش نامه ای است که براساس مقیاس پنج درجه ای لیکرت از خیلی زیاد تا خیلی کم درجه بندی شده است. جامعه پژوهش را 108 نفر مدیران سطوح مختلف برنامه بهداشت روان در شبکه های بهداشتی- درمانی استان خوزستان تشکیل دادند. از این تعداد 77 نفر حاضر به شرکت در پژوهش شدند (8 نفر رئیس مرکز بهداشت شهرستان، 13 نفر کارشناس مسئول بهداشت روان و 56 نفر پزشک مسئول مراکز بهداشتی درمانی روستایی زیر پوشش برنامه بهداشت روان). داده های پژوهش به کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون دقیق فیشر تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که مدیران در تمامی ابعاد برنامه بهداشت روان (چهار بعد یادشده) دارای عملکردی متوسط بودند. در مقایسه میانگین نمرات این ابعاد، بعد نظارت و کنترل، بهترین و بعد عملکرد اجرائی، ضعیف ترین بود. رتبه های دوم و سوم به ترتیب به بعدهای برنامه ریزی و سازماندهی اختصاص داشت. تفاوت معنی داری در “عملکرد اجرایی” مدیران سطوح مختلف دیده شد، اما در سایر ابعاد مورد بررسی چنین تفاوتی وجود نداشت.
    نتیجه
    مدیریت برنامه بهداشت روان در نظام شبکه ای مراقبت های بهداشتی اولیه استان خوزستان، از وضعیت ایده آل آن فاصله دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت، بهداشت روانی، شبکه بهداشت و درمان، خوزستان، ارایه خدمات
  • نورمحمدبخشانی، بهروز بیرشک، محمدکاظم عاطف وحید، جعفر بوالهری صفحه 49
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی ارتباط رویدادهای منفی زندگی و سطح حمایت اجتماعی ادراک شده با شدت افسردگی در افراد افسرده و مقایسه آنها با افراد غیرافسرده انجام شده است.
    روش
    آزمودنی های پژوهش را 153 نفر (91 بیمار افسرده و 62 نفر غیر افسرده) تشکیل داده اند که به کمک پرسش نامه های رفتارهای حمایت گرانه اجتماعی، فهرست رویدادهای زندگی و آزمون افسردگی بک مورد ارزیابی قرار گرفته اند. داده های پژوهش به کمک آزمون آماری t و ضریب همبستگی تحلیل شده اند.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که بین رویدادهای منفی زندگی و افسردگی، همبستگی مثبت و بین حمایت اجتماعی ادراک شده و افسردگی، همبستگی منفی در هر دو گروه (افسرده و غیرافسرده) وجود دارد. هم چنین مقایسه میانگین رویدادهای استرس زای تجربه شده در دو گروه نشان داد که افراد افسرده رویدادهای منفی بیشتری را تجربه کرده اند. افزون برآن، میانگین حمایت اجتماعی ادراک شده نیز در افراد افسرده به طور معنی داری پائین تر از افراد غیرافسرده بوده است.
    نتیجه
    به طورکلی نتایج پژوهش نشان دهنده تاثیر رویدادهای منفی زندگی در بروز یا تشدید افسردگی و نقش تعدیل کننده حمایت اجتماعی در بروز یا تشدید آن است.
    کلیدواژگان: افسردگی، استرس، رویدادهای منفی زندگی، حمایت اجتماعی
  • محمد یعقوبی نصرآبادی، محمدکاظم عاطف وحید، غلامحسین احمدزاده صفحه 56
    هدف
    هدف از اجرای این پژوهش ارزیابی میزان تاثیر گروه درمانی شناختی- رفتاری در کاهش افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به اختلال خلقی بوده است.
    روش
    آزمودنی های پژوهش را 14 بیمار بستری در بخش روانپزشکی مردان بیمارستان نور در شهر اصفهان با تشخیص اختلال خلقی در دوره افسردگی تشکیل داده اند که به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. هر دو گروه طبق معمول دارو مصرف نمودند. پیش از مداخله درمانی هر دو گروه با پرسش نامه افسردگی بک و مقیاس اضطراب زونگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایشی افزون بر دارودرمانی در ده جلسه گروه درمانی شناختی- رفتاری شرکت نمودند و در گروه گواه به جز دارو درمانی، هیچ گونه مداخله روانشناختی انجام نشد. در پایان مداخله درمان غیردارویی، هر دو گروه باردیگر با آزمون های یادشده مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمونt وابسته و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که گروه درمانی شناختی- رفتاری به طور معنی داری)05/0(p< در کاهش افسردگی بیماران بستری مبتلا به اختلال خلقی مؤثر بوده است اما این روش در کاهش اضطراب بیماران تاثیر چشمگیری نداشته است.
    نتیجه
    گروه درمانی شناختی- رفتاری می تواند در کاهش افسردگی بیماران بستری مبتلا به اختلال خلقی مؤثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال خلقی، افسردگی، اضطراب، گروه درمانی شناختی - رفتاری
  • منیره انوشه، شمس الدین نیک نامی، رضا توکلی، سقراط فقیه زاده صفحه 64
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی چگونگی آموزش بلوغ در دختران نوجوان انجام شده است.
    روش
    در این پژوهش که یک پژوهش کیفی است، 10 دختر نوجوان که علائم بلوغ در آنها ظاهر شده، دست کم سه بار عادت ماهیانه شده اند، با پدر و مادر خود زندگی و در حال حاضر در یکی از مدارس راهنمایی دخترانه شهر تهران تحصیل می کنند، 10 مادر (مادران همین دختران) و 10 مربی بهداشت مدارس راهنمایی دخترانه که دست کم 12 سال سابقه کار در زمینه بهداشت دختران نوجوان داشته اند، مورد بررسی قرار گرفته اند. برای گردآوری اطلاعات، مصاحبه غیرساختاری و برای تجزیه و تحلیل داده ها روش تحلیل مقایسه پیوسته به کار برده شده است.
    یافته ها
    وجود شرم و خجالت در دختران نوجوان، مادران و مربیان بهداشت در فرایند آموزش بلوغ، کوتاهی مادران و مربیان بهداشتی در آمادگی و آموزش بلوغ به دختران، نبود برنامه آموزش بلوغ، آگاهی اندک و درک و شناخت ناکافی دختران، مادران و مربیان از پدیده بلوغ به عنوان متغیرهای مهم شناخته شد.
    نتیجه
    در این پژوهش، وجود شرم در دختران نوجوان، مادران و مربیان بهداشت و نیز ناآگاهی مادران و مربیان بهداشت از تغییرات بدنی و روانی دوران بلوغ و نبود برنامه مناسب آموزش بلوغ مطرح شد که برای تعمیم یافته ها نیاز به بررسی های جامع تری وجود دارد.
    کلیدواژگان: آموزش بلوغ، دختران نوجوان، دانش آموزان، نظریه زمینه ای، روش کیفی، تهران
  • محمودغلامرضا میرزایی، فاطمه دریس، حسن پالاهنگ صفحه 71
    این بررسی نشان داد که هر دو داروی یادشده در پیشگیری از حملات میگرن موثرند، اما با توجه به عوارض دارویی کمتر فنوباربیتال، به کاربردن این دارو در پیشگیری از عود میگرن کودکان بهتر است.
    کلیدواژگان: میگرن، کودکان، فنوباربیتال، آمی تریپ تیلین
  • شیرین لسان، فضل الله غفرانی پور، بهروز بیرشک، سقراط فقیه زاده صفحه 77
    هدف
    بررسی حاضر با هدف تعیین میزان کاربری الگوی پرسید در کاهش میزان اضطراب ماموران آتش نشانی تهران انجام شده است.
    روش
    بررسی حاضر یک بررسی شبه آزمایشی است. آزمودنی های پژوهش را 118 مامور آتش نشانی شهر تهران تشکیل دادند که به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. برنامه آموزشی با بهره گیری از الگوی پرسید و نظریه های خودکارآمدی و آموزش بزرگسالان در قالب این الگو تدوین شد. داده های پژوهش به کمک آزمون t، t زوج و آزمون خی دو تحلیل گردید.
    یافته ها
    از نظر میزان اضطراب آشکار و اضطراب پنهان، بین گروه های آزمایشی و گواه پس از آموزش تفاوت معنی داری دیده شد و تنها در گروه آزمایشی میان اضطراب آشکار و پنهان پیش و پس از آموزش تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه
    این بررسی نشان دهنده کاربرد مؤثر الگوی پرسید در کاهش میزان اضطراب آشکار و پنهان ماموران آتش نشانی می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، مامور آتش نشانی، آرام سازی کاربردی، الگوی پرسید
  • واژگان اندیشه و رفتار
    صفحه 84
  • پایان نامه ها
  • ویژگی های روانی، اجتماعی اقدام کنندگان به خودکشی در مقایسه با افراد عادی در بیرجند
    ناهید مهران صفحه 85
  • بررسی الگوهای شناختی و شاخص های پردازش هیجانی در اختلال وسواسی - اجباری
    مجید محمدعلیلو صفحه 87
  • اخبار و گزارشها
  • برگزاری پنجمین همایش سراسری بهداشت روانی کودکان و نوجوانان
    صفحه 89
  • گزارش فعالیتهای انستیتو روانپزشکی تهران در هفته بهداشت روان
    صفحه 89
  • سومین کنفرانس جهانی ارتقاء بهداشت روان و پیشگیری از اختلالات روانی و رفتاری
    صفحه 90
  • هفتمین کنفرانس ارزیابی روانشناختی اروپا
    صفحه 91
  • سیزدهمین کنگره جهانی روانپزشکی
    صفحه 91
  • برگزاری دومین کنگره راهکارهای بهداشتی درمانی برخورد با اعتیاد
    صفحه 91
  • انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی (احیای ارزش ها)
    صفحه 92
  • گزارشی ازبازدید امکانات روانپزشکی و بهداشت روانی کشور سوریه
    صفحه 92
  • برگزاری همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران
    صفحه 93
  • مسابقه بهداشت روانی
    صفحه 94
  • برگزاری همایش روزجهانی ایدز
    صفحه 94
  • اخبار و گزارشهایی از دفتر مطالعات اسلامی در بهداشت روانی
    صفحه 95
  • معرفی کتاب
    صفحه 96
  • نامه به سردبیر
    صفحه 100
  • گوشه هایی از زندگی نامه زنده یاد دکتر سید موسی حجازی
    صفحه 103
|
  • M. Mohammadi , M. Rahgozar S.A. Bagheri Yazdi H. R.Naghavi , H.R. Pour Etemad , H. Amini , M. R. Rostami, B.A., F. Khalajabadi Farahani , B. Mesgarpour, Pharm.D Page 4
    The objectives of this project was to conduct an epidemiological study of psychiatric disorders in people aged 18 or older residing in urban and rural areas of Tehran province. 5311 residents of Tehran province were selected randomly and through systematic clustered sampling method as the subjects of the study. They were assessed by Schedule for Affective Dis-orders and Schizophrenia Questionnaire (SADS). The diagnosis of disorders was based on DSM-IV classification criteria.Prevalence of psychiatric disorders was at 14.29% in province of Tehran.The prevalence was 19.57% in women and 9.32% in men. Anxiety and mood disorders were the most prevalent psychiatric disorders with 6.83% and 4.46% respectively. The prevalence of psychotic disorders was 0.65%; neuro-cognitive disorders were at 2.11%; and dissociative disorders were at 0.26%. In the mood disorders, major depression had the highest rate of diagnosis (3.28%); in anxiety dis-orders, panic disorder had the highest rate (1.79%). Psychiatric disorders are more prevalent in the 41-55 year age-group, widowers, illiterates, and residents of the other province’s towns than Tehran.The results of this research revealed more than ever the responsibility of the policy makers and health program planners in the province of Tehran in regard to compilation and execution of a practical mental health plan.
  • F. Mehrabi , M. Ehssanmanesh E. Karimi Keisomi, B.A Page 14
    This research was conducted to obtain a comprehensive picture of demographic character- ristics and sexual behavioral pattern of men at a psychiatric clinic in Tehran. In this descriptive-cross sectional study,300 men who consulted the clinic between the 20th of April,2001 and the 20th of Jan,2002 composed the subjects of the study.Data were collected via a demographic questionnaire and analyzed through descriptive statistics. 76.2% of subjects suffered from erectile dysfunction and 35.6% had difficulties related to premature ejaculation. 44.6% of the subjects reported a history of psychiatric disorders and tak- ing neuroleptic and anti-depressants medications.The onset of sexual disorders for 23.7% of the subjects was less than one year ago; it was between one to two years ago for 15% and more than three years ago for 53.3%. erectile dysfunction and premature ejaculation more than other sexual disorders were the reasons for consultation at the psychiatrists’ office and sexual dysfunction clinics.
  • M. Azar , Ch. Iranpoor S. Noohi Page 22
    The aim of present project was to determine the relation between sexual dysfunction and psychiatric disorders in women at a psychiatric clinic. This research was a case-control one. The case study group was consisted of 165 subjects re- ferred by a psychiatric outpatient clinic. They were diagnosed with depression, anxiety, phobia, aggre- ssion,and psychosomatic problems;there were 33 patients in each group.33 visitors and acquainttances of the patients composed the control group.They were selected through convenient sampling; none had a previous psychiatric history, nor did they consume any psychotropic medications.To collect data, interviews and questionnaires were used.The evaluative instruments included a demographic question- naire, sexual dysfunction disorder questionnaire, and SCL-90-R. The results showed that there was a significant difference in distribution of cases of sexual dysfunction disorder between the case group and the control group.This difference was also noted between patients with depression and control group, and patients with somatic problems and control group.Furthermore,there was a significant difference between the case group and the control group in sexual desire and orgasm disorders. Sexual disorder was found more in patients of psychiatric clinics than the normal population.
  • M.Rezayee H.Ashayeri , R.Yazdandoost , A.Asgharnejad Page 30
    This study examined the hypothesis of cognitive functioning deficiency in the frontal lobe of conduct disordered adolescents. Cognitive functioning of frontal lobe in 21 conduct disordered male adolescents was compared with that of a matched control group.Data were collected by Stroop Test, Continuous Performance Test,and Wisconsin Card Sorting Test. T-test,analysis of variance,and correlation coefficient were used for analysis of the data. The conduct disordered adolescents scored more poorly than the control group across most of the cognitive measures assessing frontal lobe functioning. They exhibited slower reaction time and greater false alarm errors on Stroop Test,executed more omission errors on Continuous Performance Test, and performed greater perseveration errors on Wisconsin Card Sorting Test. Conduct disordered adolescents have cognitive functioning deficiencies in frontal lobe.
  • P. Raeissi , E. Jahanbani, M.A Page 40
    Over ten years has passed since the integration of Mental Health Program into the Na-tion’s Primary Health Care system (PHC), yet its management thus far has not been assessed.The objective of this project was to evaluate the management performance of Mental Health Program in the PHC of Khuzestan province based on four dimensions of planning,organization,administra-tion, and control. This was a descriptive-comparative and a practical study. The instrument to collect data was the five point scale Likrette ranking the responses from very much to very little. The popula-tion sample was 108 managers at various levels of mental health program in PHC of Khuzestan pro- vince.77 of these managers volunteered to take part in the research. 8 were the heads of health care districts; 13 were mental health care specialists and 56 were general practitioners in charge of the health treatment centers in rural areas under the auspices of Mental Health Program.Data were ana- lyzed by descriptive statistics and Fisher exact test. The managers performed at a medium level across all four abovementioned dimensions. Comparison of the mean scores indicated that control and supervision were the strongest and admi- nistration was the weakest dimensions. Planning and organization were ranked respectively the se- cond and the third. A significant difference was noted on the dimension of organization between the participants in the study at different levels of management; such difference was not indicated on other dimensions. There is a gap between the ideal and the actual conditions of mental health program manage- ment in PHC of Khuzestan province.
  • N.Bakhshani , Birashk , M.Atefvahid , J.Bolhari Page 49
    Objectives
    This study assessed correlation of negative life events and perceived level of social sup- port with intensity of depression in depressed and non depressed groups.153 participants composed two groups of subjects,91 in the depressed and 62 in the non depressed group.They all were evaluated by BDI, LES, and ISSB.The data were analyzed by t-test and correlation coefficient. In both groups, there is a positive correlation between negative life events with depression and there is a negative correlation between perceived social support and depression. Furthermore, the comparison of the mean scores of the occurred stressful events in both groups indicated that the depressed subjects experienced negative events more frequently.Additionally the mean score of per- ceived social support in the depressed subjects was significantly lower than that of the non dep-ressed group. In general,the results showed the impact of negative life events and the modulating influ-ence of social support in affliction or intensity of depression.
  • M. Yaeghoobi Nasrabadi M. Atefvahid , Gh. Ahmadzadeh Page 56
    Objectives
    The aim of this study was to assess the efficacy of cognitive-behavioral group therapy in reducing the level of depression and anxiety in patients with mood disorder. 14 patients diagnosed with mood disorder were selected randomly from the psychiatric ward of Noor Hospital in Isfahan as the subjects of the research.They were assigned into a control and an experimental group. Prior to the treatment intervention, subjects were assessed by Beck’s Dep-ression Inventory and Zung’s Anxiety Index. Both the control and experimental groups remained on medication throughout the study, but only the subjects in the experimental group were exposed to 10 sessions of cognitive-behavioral group therapy. The subjects in the control group received no intervene- tions. Upon completion of the intervention, both groups were assessed once again by the aforemen-tioned tests. Data were analyzed and interpreted by dependent and independent t-tests. Cognitive-behavioral group therapy significantly reduced depression in patients diagnosed with mood disorder, but this method did not have a substantial impact on reducing the patients’ anxiety. Cognitive-behavioral group therapy may be effective in reducing depression in patients diag- nosed with mood disorder.
  • M.Anoosheh , S.Niknami , R.Tavakoli , S.Faghihzadeh Page 64
    The basic essences in the puberty education of adolescent girls were studied in this re- search. Using a qualitative method, this project evaluated 10 girls along with their mothers and 10 middle school health instructors with at least 12 years of work experience in the adolescence health care field. The girls had to meet the conditions of having experienced the minimum of three menstrual- tion periods, living with their parents, and attending one of Tehran’s middle school.To collect data, semi structured interviews were conducted and to analyze the findings, constant comparative analysis was used. The significant variables were identified as shame and embarrassment by the adolescent girls as well as their mothers and the instructors regarding the process of puberty education, negli- gence on the part of the mothers and instructors in the girls’ preparation and puberty education, lack of puberty education, and little awareness and insufficient understanding and knowledge of the girls, their mothers, and the instructors about the course of puberty. This study showed the presence of shame and embarrassment in adolescent girls, their mo- thers, and the health care instructors along with lack of suitable educational program and awareness on the part of the mothers and instructors about the physical and psychological changes of puberty period. A more comprehensive evaluation is required for further generalization of the results.
  • M. Gholamreza Mirzaei , F. Deris , H. Palahang, M.A Page 71
    This research compared the efficacy of Phenobarbital and Amitriptyline in prevention of children migraine headache. 28 children in two groups of 14 afflicted with migraine headache were matched by age, gender,and type of migraine.Treatment with the two medications ran for two months.To collect data, in addition to clinical interviews by a specialist in neurology,a daily form was used to register the frequency and intensity of the attacks. Analysis of data was implemented by t-test. Improvement was noted in 28.6% and 42.9% of children who took respectively Phenobar- bital and Amitriptyline.The difference between the two groups was not statistically significant.Fur- thermore, the children taking Amitriptyline exhibited more side effects than the other group. This evaluation revealed that both spoken medicines were effective in prevention of mig- raine attacks;however,considering Phenobarbital’s lesser side effects,its prescription seems super-ior in prevention of children migraine.
  • Sh. Lesan , F. Ghofranipour , B. Birashk , S. Faghihzadeh Page 77
    This study was conducted to determine the effectiveness of PRECEDE model in reducing anxiety of Tehran’s firemen. This was a quasi experimental study.118 firemen from Tehran were selected as the subjects of the study through a multistage sampling. A theoretical framework of PRECEDE model was compiled comprising self efficacy theory and adult education.Data were analyzed by t-test, Paired t-test and 2. A significant difference was noted between the control and study groups on the level of trait anxiety and state anxiety after the training.Only in the study group,a significant difference was found between trait anxiety and state anxiety before and after the intervention. This evaluation illustrated the effectiveness of PRECEDE model in reducing trait anxiety and state anxiety in firemen.