فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 60، بهار 1389)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 60، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نجمه فتح، محمدعلی گودرزی*، چنگیز رحیمی، محمدرضا تقوی، علی فیروزآبادی صفحه 3
    هدف

    شواهد بالینی و عصب روان شناختی نشان گر اشکال در مراحل اولیه پردازش محرک های کلی- جزیی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری است. هدف این پژوهش مقایسه پردازش محرک های دیداری کلی- جزیی و برتری جانبی مغزی آنها در بیماران وسواسی و افراد بهنجار بود.

    روش

    در یک طرح علی مقایسه ای، 18 فرد مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری و 18 فرد بهنجار، که از نظر متغیر های سن، جنسیت، میزان تحصیلات و وضعیت تاهل با گروه بیمار همتا شده بودند، با استفاده از آزمایه کامپیوتری پردازش کلی- جزیی و پرسش نامه های افسردگی و اضطراب بک مورد آزمون قرار گرفتند. داده ها در یک طرح تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری های مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها

    بیماران وسواسی محرک های جزیی را به طور نسبی سریع تر از محرک های کلی پردازش کرده، در پردازش محرک های کلی در نیمکره راست با دشواری روبه رو هستند.

    نتیجه گیری

    نقص نسبی پردازش محرک های کلی در بیماران وسواسی نشان گر عملکرد معیوب این بیماران در مراحل اولیه پردازش اطلاعات است و احتمال ناکارآمدی نیمکره راست را در این بیماران مطرح می کند.

    کلیدواژگان: برتری مغزی، ادراک کلی، جزیی، اختلال وسواسی، اجباری
  • مجید برکتین، محمد بهداد، ماهگل توکلی، جعفر مهوری، محمدرضا مرآثی، مارک والترفانگ، دنیس ولاکولیس صفحه 14
    هدف

    این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی «مقیاس ارزیابی شناختی واحد روانپزشکی- عصبی» در بیماران مبتلا به زوال عقل انجام شده است.

    روش

    در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی، افراد مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی عصبی بیمارستان نور و بخش نورولوژی بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان در پاییز سال 1387 بررسی و 33 نفر از بیماران مبتلا به زوال عقل به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای این بیماران مقیاس ارزیابی کوتاه وضعیت روانی و مقیاس ارزیابی شناختی واحد روانپزشکی- عصبی اجرا گردید. داده ها به کمک روش های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون خی دو و آلفای کرونباخ تحلیل شدند.

    یافته ها

    روایی محتوایی مقیاس ارزیابی شناختی واحد روانپزشکی- عصبی مورد تایید قرار گرفت. ضریب پایایی آلفای کرونباخ این مقیاس به میزان 919/0 به دست آمد. روایی هم زمان مقیاس ارزیابی شناختی واحد روانپزشکی عصبی با مقیاس ارزیابی کوتاه وضعیت روانی برابر با 922/0 (001/0>p) به دست آمد. محاسبه همبستگی میان متغیر های جمعیت شناختی سن و تحصیلات با نمره کل مقیاس ارزیابی شناختی واحد روانپزشکی- عصبی رابطه معنی داری را میان این متغیر ها نشان نداد.

    نتیجه گیری

    مقیاس ارزیابی شناختی واحد روانپزشکی عصبی، در بررسی بیماران مبتلا به زوال عقل ابزاری با پایایی و روایی قابل قبول بوده و در کارهای بالینی و پژوهشی کاربرد دارد.

    کلیدواژگان: شناخت، روانشناسی عصبی، زوال عقل
  • ناصر یوسفی، عذرا اعتمادی، فاطمه بهرامی، سیداحمد احمدی، مریم سادات فاتحی زاده صفحه 21
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی طرح واره های ناسازگار اولیه در روابط زناشویی به عنوان پیش بینی کننده طلاق بود.

    روش

    آزمودنی های پژوهش 150 زوج خواهان طلاق و 155 زوج عادی (جمعا 305 زوج) بودند. زوج های خواهان طلاق از میان مراجعه کنندگان به دادگاه به روش در دسترس و نمونه عادی به روش نمونه گیری چندمرحله ای- تصادفی، از چند دبیرستان شهر اصفهان انتخاب شدند. همه زوج های نمونه به کمک پرسش نامه طرح واره های ناسازگار اولیه، ارزیابی شدند. برای تحلیل داده ها افزون بر روش های آمار توصیفی، روش تحلیل تمایز نیز به کار رفت.

    یافته ها

    طرح واره های بی اعتمادی- بدرفتاری، معیارهای سخت گیرانه و بازداری هیجانی به ترتیب با ضرایب استاندارد 67/0، 57/0 و 57/0 بیشترین توان پیش بینی، و از میان متغیر های جمعیت شناختی، تنها متغیرهای سطح تحصیلات و میزان درآمد توان پیش بینی معنی دار طلاق را داشتند (001/0p<).

    نتیجه گیری

    می توان به کمک طرح واره های ناسازگار اولیه طلاق را پیش بینی نمود و بر پایه این الگو می توان یک رویکرد پیش گیری از طلاق و درمان زناشویی بر پایه رویکرد طرح واره درمان گری تدارک دید و یافته های این پژوهش را در ی و مشاوره ای برای کمک به همسران مشکل دار و در آستانه طلاق به کار گرفت.

    کلیدواژگان: طرح واره های ناسازگار اولیه، طلاق، تحلیل ممیز
  • زهرا طاهری فر، لادن فتی، بنفشه غرایی صفحه 34
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تعیین الگوی پیش بینی هراس اجتماعی از راه بررسی برخی متغیرهای پیش بینی کننده هراس اجتماعی بود. در این مطالعه، کمرویی، بازداری رفتاری، سوگیری توجه، سوگیری تعبیر، خودکارآمدی اجتماعی و دلبستگی به عنوان پیش بینی کننده های هراس اجتماعی بررسی شدند.

    روش

    438 دانشجوی دانشگاه تهران در این پژوهش شرکت کردند. این دانشجویان مقیاس هراس اجتماعی، مقیاس کمرویی استنفورد، مقیاس بازداری رفتاری بزرگسالان، پرسش نامه گذشته نگر بازداری رفتاری، پرسش نامه کانون توجه، پرسش نامه پیامدهای رویدادهای منفی اجتماعی، مقیاس خودکارآمدی برای موقعیت های اجتماعی و پرسش نامه سبک دلبستگی را تکمیل کردند.

    یافته ها

    تمام متغیرها به طور معنی داری با هراس اجتماعی همبستگی داشتند (001/0p<). نتایج رگرسیون چندگانه گام به گام نشان داد که الگوی پیش بینی هراس اجتماعی شامل کمرویی، سبک دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی، بازداری رفتاری در دوران بزرگسالی، بازداری رفتاری در دوران کودکی، خودکارآمدی اجتماعی، خودارزیابی منفی و ارزیابی منفی توسط دیگران می باشد.

    نتیجه گیری

    به استثنای متغیر های سوگیری توجه و دلبستگی ایمن که توان پیش بینی هراس اجتماعی را ندارند، سایر متغیر های مورد بررسی (کمرویی، بازداری رفتاری، سوگیری تعبیر و خودکارآمدی اجتماعی) می توانند هراس اجتماعی را پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: هراس اجتماعی، کمرویی، بازداری رفتاری، سوگیری توجه
  • لیلی پناغی، زهره احمدآبادی، علی زاده محمدی، مرجان پشت مشهدی صفحه 46
    هدف

    ساخت، بررسی روایی و ساختار عاملی پرسش نامه ای برای سنجش ارتباط دانش آموزان با مدرسه، هدف پژوهش حاضر بود.

    روش

    با بهره گیری از منابع و نظریه متخصصان روانشناسی تربیتی، پرسش نامه ای 21 پرسشی تهیه شد و 1204 دانش آموز از نقاط مختلف تهران که به صورت چندمرحله ای (طبقه ای متناسب با حجم) و تصادفی برگزیده شده بودند، به آن پاسخ دادند. داده ها به کمک نرم افزار SPSS و LISREL و با کاربرد تحلیل عاملی اکتشافی، روش مولفه های اصلی و چرخش پروماکس، تحلیل عاملی تاییدی، شاخص های برازش و آلفای کرونباخ تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل مولفه های اصلی نشان داد که پرسش نامه ارتباط با مدرسه (SCQ) از چهار عامل تعلق، التزام، تعهد و روابط با هم سالان در مدرسه تشکیل شده اما طبق تحلیل عاملی تاییدی، عامل چهارم با داده ها برازش نداشت. آلفای کرونباخ برای کل پرسش نامه 84/0، تعلق 83/0، التزام 81/0، تعهد 58/0 و روابط با هم سالان 50/0 محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    SCQ را می توان به عنوان ابزاری معتبر برای سنجش احساسات، ارزیابی ها و رفتارهای دانش آموزان نسبت به مدرسه به کار برد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، پرسش نامه ارتباط با مدرسه، دانش آموز
  • زهرا جعفری، فیلیپ اشتفان موریتس، طاهر زندی، احمد علی اکبری کامرانی، سعید ملایری صفحه 56
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی- کلامی ری (RAVLT) در جمعیت سالمندان بود.

    روش

    250 سالمند سالم و 100 سالمند مبتلا به دمانس آلزایمر در دامنه سنی 60 تا 80 سال که به روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی برگزیده شده بودند، بر پایه آزمون معاینه مختصر وضعیت شناختی، آزمون یادگیری شنوایی- کلامی ری و معیارهای تشخیصی DSM-IV ارزیابی شدند.

    یافته ها

    در تعیین روایی همگرا، بین نتایج آزمون ری در چهار مرحله میانگین، یادآوری بی درنگ، یادآوری تاخیری و بازشناسی، و امتیاز زیرآزمون حافظه منطقی وکسلر، همبستگی مثبت معنی دار دیده شد (346/0=r، 001/0p<). بررسی روایی تفکیکی با مقایسه امتیازات آزمون بین دو گروه سالمندان سالم و مبتلا به دمانس آلزایمر، تفاوت معنی دار یافته های آنها را در کلیه مراحل آزمون نشان داد (001/0p<). با رسم منحنی راک، حساسیت بالای 89% و ویژگی بالای 81% در مراحل مختلف آزمون به دست آمد (001/0p<). به کمک فرمول یو دنس، نقطه برش 5/2 تا 5/6 برای بخش های گوناگون آزمون تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    نسخه فارسی آزمون یادگیری شنوایی- کلامی ری از روایی و پایایی خوبی برخوردار است و با توجه به نقاط برش تعیین شده، می تواند برای ارزیابی و اظهارنظر نسبت به وضعیت حافظه کوتاه مدت و عملکرد یادگیری در سالمندان، و شناسایی افراد مبتلا به دمانس آلزایمر به کار برده شود.

    کلیدواژگان: آزمون یادگیری شنوایی، کلامی ری، حافظه، یادگیری، سالمندی، آلزایمر، روان سنجی، ایران
  • ابوالفضل محمدی، مهدی امیری صفحه 65
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف اعتباریابی نسخه فارسی مقیاس فعال سازی رفتاری برای درمان افسردگی (BADS) در جمعیت دانشجویی انجام شده است.

    روش

    370 نفر از دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد به کمک مقیاس فعال سازی رفتاری برای درمان افسردگی و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) آزمون شدند. برای محاسبه روایی سازه مقیاس از تحلیل عاملی تاییدی بهره گرفته شد. هم چنین بررسی روایی همگرای مقیاس فعال سازی، به کمک ضریب همبستگی بین زیرمقیاس های BADS و زیرمقیاس های اضطراب، افسردگی و استرس انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل عاملی تاییدی، برازش ساختار چهارعاملی BADS را تایید کرد. هم چنین همبستگی معنی دار و منفی با عامل فعال سازی و همبستگی مثبت و معنی دار در سه عامل اجتناب/ نشخوار فکری، افت شغلی/ تحصیلی و آسیب اجتماعی با زیرمقیاس های افسردگی، اضطراب و استرس به دست آمد که نشان دهنده روایی همگرای مطلوب این مقیاس است.

    نتیجه گیری

    پژوهش حاضر ساختار چهار عاملی 25گویه ای BADS را تایید کرد. چهار عامل این مقیاس (فعال سازی، اجتناب/ نشخوار فکری، افت شغلی/ تحصیلی و آسیب اجتماعی) مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: مقیاس فعال سازی رفتاری برای درمان افسردگی، افسردگی، تحلیل عاملی تاییدی، روان سنجی
  • کاظم خرم دل، مهدی ربیعی، حسین مولوی، حمید طاهر نشاط دوست صفحه 74
    هدف

    پدیده درآمیختگی افکار از مفاهیم مهم نظریه فراشناختی در زمینه اختلال وسواسی- اجباری می باشد. در پژوهش حاضر ویژگی های روان سنجی «آزمون درآمیختگی افکار» بر روی دانشجویان دانشگاه اصفهان سنجیده شد.

    روش

    پس از ترجمه نسخه اصلی، فرم نهایی بر روی 130 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه اصفهان اجرا شد. برای سنجش پایایی آزمون از روش های همسانی درونی (آلفای کرونباخ و ضریب دونیمه سازی) بهره گرفته شد و تعیین روایی آزمون به روش روایی همگرا، روایی تشخیصی و تحلیل عوامل انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل پایایی همسانی درونی، ضریب آلفا را برای عامل کلی 87/0، و برای عامل اول، دوم، سوم و دونیمه سازی به ترتیب، 77/0، 82/0، 80/0و 73/0 نشان داد. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره (مانووا) برای بررسی روایی تشخیصی میان دو گروه بیمار و عادی، نشان داد که دو گروه از لحاظ عامل کلی و خرده مقیاس های آن با هم تفاوت معنی دار دارند (001/0p<). داده های روایی همگرا ضریب همبستگی بین آزمون درآمیختگی افکار و پرسش نامه درآمیختگی فکر-کنش را 65/0 نشان داد. تحلیل عاملی تاییدی با چرخش واریماکس نیز سه عامل درآمیختگی فکر-کنش، درآمیختگی فکر - شئ و درآمیختگی فکر- رویداد را به دست آورد.

    نتیجه گیری

    آزمون درآمیختگی افکار در نمونه دانشجویان ایرانی از روایی وپایایی مناسبی برخوردار است و می تواند در موارد تشخیصی و درمانی کاربرد داشته باشد.

    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، تحلیل عامل، روایی، پایایی
|
  • Najmeh Fath, Mohammad Ali Goodarzi, Changiz Rahimi, Mohammad Reza Taghavi, Ali Firoozabadi Page 3

    Clinical and neuropsychological evidence indicate that patients with obsessive-compulsive disorder might have difficulty in early stages of processing visual global-local stimuli. This study was carried out to compare global-local visual processing and its cerebral lateralization among patients with obsessive-compulsive disorder and normal controls.

    Method

    The present study is a causal-comparative study. 18 patients with obsessive-compulsive disorder and 18 normal individuals, matched together in terms of age, sex, education and marital status took part in the study. Participants completed a com-puterized global-local task, the Beck Depression Inventory and the Beck Anxiety Inventory. Data were analyzed using a mixed analysis of variance with a repeated measures design.

    Results

    Results indicated that patients with obsessive-compulsive disorder are generally faster in local processing than global processing and have a relative deficit in global processing in the right hemisphere.

    Conclusion

    relative deficit in global processing in patients with obsessive-compulsive disorder indicate a deficit in early stages of information processing and suggests the possibility of a right hemisphere dysfunction.

  • Majid Barekatain, Mohammad Behdad, Mahgol Tavakkoli, Jafar Mahvari, Mohammad Reza Maracy, Mark Walterfang, Denis Velakoulis Page 14
    Objectives

    The present study was carried out with the aim of assessing the psychometric properties of “Neuro-psychiatry Unit Cognitive Assessment Tool” (NUCOG) in patients with dementia.

    Method

    In a descriptive-analytical study, patients presenting to Noor Hospital Neuropsychiatric Clinic and the Neurology Department of Ayatollah Kashani Hospital in Isfahan in autumn 2008 were evaluated and 33 individuals with dementia were selected using convenience sampling. The Mini-Mental State Examination (MMSE) and NUCOG were administered to the patients. Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, Chi2 test, and Cronbach’s alpha.

    Results

    Content validity of NUCOG was confirmed. The internal consistency of the NUCOG by Cronbach's alpha was 0.919. The convergent validity of the MMSE and the NUCOG was 0.922 (p<0.001). There was no significant correlation between age and education, and NUCOG total scores.

    Conclusion

    The Persian version of the NUCOG is a valid and reliable tool for screening patients with dementia in clinical psychiatric settings.

  • Naser Yousefi, Ozra Etemadi, Fatemeh Bahrami, Seyed Ahmad Ahmadi, Maryam Al, Sadat Fatehi Zadah Page 21
    Objectives

    The aim of the present study was to assess early maladaptive schemas in marital relationship as a predictor of divorce.

    Method

    The sample included 150 divorce applicant couples and 155 ordinary couples (305 couples in total). Divorce applicants were selected from court clients using convenience sampling, and the normal group was selected using random multi-staged sampling from a number of high schools in the city of Isfahan. All sample couples were tested using Early Maladaptive Schema Scale (EMSs). For data analysis, discriminate analysis was used in addition to descriptive statistics method.

    Results

    The schemas of mistrust-abuse, unrelenting standards and emotional inhibition with standard correlations of 0.67, 0.57 and 0.57 respectively, had the highest predicting power. From among demographic factors, only education and income had a significant predictive power for divorce (p<0.001).

    Conclusion

    Divorce could be predicted based on early maladaptive schemas. Also, a model of divorce prevention and marital therapy based on the schematic therapeutic approach can be developed. In addition, the results of this research can be applied in clinical and counseling environments to help problematic couples and couples on the threshold of divorce.

  • Zahra Taherifar, Ladan Fata, Banafsheh Gharaie Page 34
    Objectives

    The goal of the present study was to determine the prediction model of social phobia by investigating a number of its predictors. In this study shyness, behavioral inhibition, attentional bias, interpretation bias, social self-efficacy and attachment were assessed as predictors of social phobia.

    Method

    438 students of Tehran University participated in this study. All participants completed Social Phobia Inventory, Stanford Shyness Survey, Adult Measure of Behavioral Inhibition, Retrospective Measure of Behavioral Inhibition, Focus of Attention Questionnaire, Consequences of Negative Social Events Questionnaire, Self-efficacy for Social Situation Scale and Adult Attachment Scale.

    Results

    All variables were significantly correlated with social phobia (p<0.001). Stepwise multiple regression analysis suggested a predictive model for social anxiety including shyness, ambivalent attachment, avoidant attachment, adult behavioral inhibition, retrospective behavioral inhibition, social self-efficacy, negative self-evaluation and negative evaluation by others.

    Conclusion

    Except for attentional bias and secure attachment which cannot predict social phobia, the other studied variables (shyness, social inhibition, interpretation bias, and social self-efficacy) can predict social phobia.

  • Leili Panaghi, Zohre Ahmadabadi, Ali Zadeh Mohammadi, Marjan Posht Mashhadi Page 46
    Objectives

    The aim of the study was to develop, validate, and determine the factor structure of a questionnaire for assessing students’ connection to school.

    Method

    By using literature review and experts opinion a questionnaire comprising 21 questions was developed. 1204 students were chosen through multiple steps random sampling (levels proportional to size) from different regions of Tehran and completed the questionnaire. Data were analyzed using SPSS and LISREL software's and through exploratory and confirmatory factor analysis, principle component analysis, promax rotation, confirmation factor analysis, fitness indexes, and Cronbach’s alpha.

    Results

    Principle component analysis revealed that School Connection Questionnaire (SCQ) consists of four factors: belonging, engagement, commitment, and peer relation. However, according to confirmatory factor analysis, the fourth factor could not be confirmed with the data. Cronbach’s alphas were 0.84, 0.83, 0.81, 0.58, and 0.50 for all parts of the questionnaire, belonging, engagement, commitment, and peer relation respectively.

    Conclusion

    SCQ could be used as a valid instrument for assessing emotions, evaluations and the behavioral pattern of students toward school.

  • Zahra Jafari, Philip Steffen Moritz, Taher Zandi, Ahmad Aliakbari Kamrani, Saeed Malyeri Page 56
    Objectives

    The goal of the present study was to assess the psychometric properties of the Persian version of Rey Auditory-Verbal Learning Test (RAVLT) in the elderly population.

    Method

    250 normal elderly individuals and 100 elderly individuals with Alzheimer’s dementia, aged between 60 and 80 who were selected using stratified-randomized sampling, were evaluated using Mini-Mental State Examination, RAVLT, and DSM-IV diagnostic criteria.

    Results

    In determining convergent validity, a positive significant correlation was revealed between the four parts of RAVLT (sum, immediate and delayed recall and recognition) and the logical sub test of Wechsler Memory Scale (p< 0.001, r= 0.346). By comparing the test scores between the normal and Alzheimer’s group, discriminant validity analysis showed significant difference of their data in all parts of the test (p< 0.001). Roc curve exhibited a sensitivity of more than 89% and a specificity higher than 81% (p<0.001), and the cut-off points of 2.5 to 6.5 were determined with U-Dense formula for different parts of the test.

    Conclusion

    The Persian version of the RAVLT has good validity and reliability. Also, based on the determined cut-off points, it can be used to evaluate and interpret the situation of short term memory and learning performance in the elderly, and for the identification of individuals with Alzheimer’s dementia.

  • Abolfazl Mohammadi, Mehdi Amiri Page 65
    Objectives

    The present study was carried out in order to validate the Persian version of Behavioral Activation for Depression Scale (BADS) the students population.

    Method

    370 students of Tehran and Meshed’s (in North-East of Tehran) Ferdowsi Universities completed BADS and Depression Anxiety Stress Scale (DASS). Confirmatory factor analysis was used to assess validity. Also, Pearson correlation test was used for concurrent validity within BADS and DASS subscales.

    Results

    Confirmatory factor analysis confirmed the fitness of structural factor of BADS. Furthermore, a negative significant correlation with the activation subscale and a positive significant correlation of avoidance/mental rumination, education/job deterioration, and social harm with depression, anxiety and stress subscales was found, which indicates a favorable concurrent validity for this scale.

    Conclusion

    This study confirmed the four-factors twenty five-items structure of BADS. The four factors of this scale (i.e. Activation, Avoidant/ Rumination, Work/ School Impairment and Social Impairment) were confirmed.

  • Kazem Khoramdel, Mehdi Rabiee, Hossein Molavi, Hamid Taher Neshatdoost Page 74
    Objectives

    Thought fusion is an important psychological construct of metacognitive model related to obsessive-compulsive disorder. In the present study the psychometric characteristics of “Thought Fusion Instrument” (TFI) was assessed in Students of Isfahan University.

    Method

    After translating the original version, the final form of TFI was administered to 130 undergraduate students of Isfahan University. To examine the reliability of the TFI, methods of internal consistency (Cronbach’s alpha and split-half coefficient) were used, and validity was assessed using convergent validity, discrimination validity and factor analysis.

    Results

    Internal consistency indicated the alpha coefficients to be 0.87, 0.77, 0.82, 0.80, and 0.73 for the total, first, second, and third factors and split-half coefficient respectively. Multivariate analysis of variance (MANOVA) for assessing diagnostic validity between the patient and the normal group indicated that the two groups have significant difference (p<0.001) regarding the total factor and its subsets. The correlation coefficient of TFI with Thought-Action Fusion was 0.65. The results of factor analysis using varimax rotation showed three factors: 1. Thought action fusion, 2. Thought object fusion, 3. Thought event fusion.

    Conclusion

    TFI has satisfactory reliability and validity in Iranian sample and can be used for diagnosis and treatment.