فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 74، پاییز 1392)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 74، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ونداد شریفی*، فرید ابوالحسنی، علی فرهودیان، معصومه امین اسماعیلی صفحات 163-176
    هدف
    ارائه خدمات در قالب مراکز سلامت روان جامعه نگر (CMHC)، راهبردی با هدف ارتقاء سلامت روان شهری است. مقاله حاضر چگونگی طراحی ساختار و برنامه خدمات این مراکز، با روشی مبتنی بر شواهد، را ارائه می کند.
    روش
    با مرور نظام مند شواهد علمی، نیازها و خدمات سلامت روان موجود در مناطق شهری، و اثربخشی و هزینه - اثربخشی خدمات بهداشتی- درمانی برای پاسخ به این نیازها مشخص و مبتنی بر شاخص هایی اولویت بندی شدند و بر اساس آن، برنامه خدمات بهداشتی-درمانی برای مناطق شهری، در قالب مراکز سلامت روان جامعه نگر، طراحی شد.
    یافته ها
    در کشور، افسردگی، اسکیزوفرنیا و دیگر اختلالات سایکوتیک، اختلالات دوقطبی و اختلالات اضطرابی در رتبه های اول تا چهارم بار بیماری های روانپزشکی قرار دارند. مناطق شهری، از نظر منابع غنی تر از سایر مناطق کشور هستند، ولی عملا خدمات خارج از بیمارستان ها و مطب پزشکان وجود ندارد و به دلیل محدودیت های موجود، نظام شبکه و مراقبت های اولیه برای ارائه خدمات سلامت روان ناکارآمد است. به این ترتیب، مقرر شد خدمات مراکز سلامت روان جامعه نگر به دو گروه از بیماران ارائه شود: بیماران دچار اختلالات نوروتیک (شامل اختلالات افسردگی و اضطرابی) و بیماران دچار اختلالات شدید و سایکوتیک روانپزشکی. ارائه خدمت به بیماران نوروتیک با روش بهبود شناسایی و درمان این اختلالات توسط پزشکان عمومی، با مدل مراقبت مشارکتی و شکل گیری واحدهای همکار صورت می گیرد. خدمات برای بیماران مبتلا به اختلالات شدید روانپزشکی، به صورت ویزیت در منزل و پیگیری تلفنی، همراه با آموزش روان شناختی بیمار و خانواده خواهد بود که توسط تیم های تخصصی مراکز ارائه می شود.
    نتیجه گیری
    خدمات مراکز سلامت روان جامعه نگر بر اساس شواهد علمی موجود در سطح جهان و تجربیات و امکانات داخلی برای دو گروه از اختلالاتی که بار بیماری زیادی دارند، طراحی شد. این خدمات، به صورت آزمایشی، در شهرهای تهران و زنجان در حال اجراست.
    کلیدواژگان: سلامت روان، خدمات بهداشتی، اختلالات روانی
  • محمد اورکی*، آذرخش مکری، سید مجید کیایی ضیابری صفحات 177-186
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ولع مصرف شیشه و ویژگی های شخصیتی در مددجویان تحت درمان نگهدارنده با متادون بود.
    روش
    80 نفر از مددجویان تحت درمان با متادون از مراکز ملی مطالعات اعتیاد، جمعیت آفتاب، آفتاب مهرورزی و یک درمانگاه خصوصی انتخاب شدند و به پرسش نامه سرشت و منش (TCI) و پرسش نامه میل به مواد (متامفتامین) (DDQ) پاسخ دادند. داده ها با آزمون t یک متغیره و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد آزمودنی ها در ابعاد نوجویی و آسیب پرهیزی نمره بالاتر از جمعیت عمومی و در ابعاد وابستگی به پاداش، پافشاری، خودراهبری، همکاری و خودفراروی نمره پایین تر از جمعیت عمومی داشتند. هم چنین ولع مصرف شیشه با بعد نوجویی رابطه مستقیم (002/0p<) و با بعد همکاری ارتباط وارون (001/0p<) داشت.
    نتیجه گیری
    با شناسایی ویژگی های شخصیتی و هم چنین درک میزان شدت ولع مصرف مواد به وسیله مددجویان تحت درمان نگهدارنده با متادون، می توان ماندگاری یا خروج افراد از درمان را پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، سرشت و منش، ولع مصرف، شیشه، درمان نگهدارنده با متادون
  • ابوالفضل محمدی*، بهروز بیرشک، بنفشه غرایی صفحات 187-194
    هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی گروه درمانی فراتشخیصی با گروه-درمانی شناختی سنتی بر عواطف مثبت و منفی و فرایندهای تنظیم هیجانی بود.
    روش
    33 نفر از دانشجویانی که نشانه های تحت بالینی اضطراب و افسردگی داشتند، به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و در هشت جلسه گروهی دو ساعته شرکت کردند.
    یافته ها
    در هر دو گروه، روش درمانی بر مولفه های تنظیم هیجانی و عواطف مثبت و منفی اثرگذار بود. تحلیل کوواریانس نشان دهنده اثربخشی بیشتر گروه درمانی فراتشخیصی بر بهبود ارزیابی مجدد (01/0=p) و افزایش عاطفه مثبت (001/0=p) بود.
    نتیجه-گیری: اثربخشی گروه درمانی فراتشخیصی بر بهبود عاطفه مثبت و تنظیم هیجانی بیش از گروه درمانی شناختی است. کاربردهای بالینی این یافته مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: گروه درمانی فراتشخیصی، گروه درمانی شناختی، تنظیم هیجانی، عاطفه مثبت، عاطفه منفی
  • زهرا میرسپاسی*، ربابه مزینانی، فربد فدایی، ندا علی بیگی، علی ناظری آستانه صفحات 195-201
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر توپیرامات بر کنترل وزن بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I تحت درمان با لیتیوم و داروهای ضد روان پریشی در دوره شیدایی بود.
    روش
    در کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی و دوسوکور حاضر، 46 آزمودنی مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I در دوره شیدایی، به طور تصادفی به دو گروه مداخله و گواه تقسیم شدند. هر دو گروه تحت درمان با لیتیوم و داروهای ضد روان پریشی قرار گرفتند. علاوه بر این، بیماران گروه مداخله توپیرامات و بیماران گروه گواه دارونما دریافت کردند. بیشینه دوز توپیرامات 200 میلی گرم در روز بود. وزن آزمودنی ها در شروع بررسی و سپس به طور هفتگی، به مدت هشت هفته، اندازه گیری شد. برای گردآوری داده ها مقیاس ارزیابی شیدایی یانگ (YMRS) به کار رفت و داده ها با استفاده از آزمون های مجذور خی و آنالیز واریانس اندازه های مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن دو گروه در ابتدا و انتهای بررسی تفاوت آماری معناداری نداشت (به ترتیب، 948/0=p و 254/0=p) و در هر دو گروه وزن آزمودنی ها در مدت هشت هفته، در مقایسه با ابتدای بررسی، تغییر نکرد.
    نتیجه گیری
    درمان کمکی با توپیرامات، با دوز 200 میلی گرم در روز، بر کنترل وزن بیماران مبتلا به شیدایی تحت درمان با لیتیوم و داروهای ضد روان پریشی بی اثر بود.
    کلیدواژگان: توپیرامات، کنترل وزن، شیدایی
  • فریبا عربگل، فیروزه درخشانپور*، لیلی پناغی، سعیده سرجمعی، احمد حاجبی صفحات 202-210
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مداخله های درمانی بر مشکلات روانپزشکی کودکان آزاردیده بود.
    روش
    در پژوهش نیمه مداخله ای حاضر 73 کودک (43 پسر و 30 دختر) که به علل روانپزشکی به درمانگاه روانپزشکی کودک و نوجوان و یا به علل جسمی به اورژانس، درمانگاه و بخش کودکان بیمارستان امام حسین (ع) ارجاع شده بودند، بررسی شدند و مداخله ها و درمان های غیردارویی (بازی درمانی، رفتاردرمانی، شناخت درمانی، آموزش مهارت های زندگی، کاردرمانی، اقدامات مددکاری و مشاوره با مدرسه، آموزش مدیریت خشم و فرزندپروری)، بسته به نیاز کودک و خانواده انجام شد. آموزش مهارت فرزندپروری در هشت جلسه گروهی 90 دقیقه ای، به صورت هفتگی، بر پایه تربیت سازنده، برگزار شد؛ اما دو جلسه از هشت جلسه، به توضیح در مورد کودک آزاری و تنبیه فیزیکی و آثار منفی آن بر کودک و روش های کنترل خشم اختصاص یافت. پرسش نامه کودک آزاری توسط روانشناس، با اخذ اطلاعات از پدر و مادر و مشاهده کودک پیش از انجام مداخله درمانی تکمیل شد. سیاهه رفتاری کودک (CBCL) نیز پیش از مداخله و در ماه های سوم و ششم پس از مداخله توسط پدر و مادر تکمیل شد. مدت مداخله درمانی برای هر فرد سه ماه بود. در نهایت، در 40 مورد مداخله به پایان رسید. داده ها به روش تحلیل واریانس با اندازه های تکراری تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دهنده بهبود قابل توجه آزمودنی ها در خرده مقیاس های مشکل توجه، مشکلات اضطرابی/افسردگی، مشکلات اجتماعی، رفتار بزهکارانه، پرخاشگری، درونی سازی، برونی سازی و مشکلات کلی، در نتیجه مداخله های درمانی بود (در تمام موارد 001/0>p).
    نتیجه گیری
    شناسایی و انجام مداخله های به موقع و مستمر برای کاهش پیامدهای کودک آزاری مفید است.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، مشکلات رفتاری، مداخلات
  • کامران گنجی*، رزیتا ذبیحی، روشنک خدابخش صفحات 211-222
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین الگوی ترسیم ساعت در کودکان با و بدون حساب نارسایی و ارزیابی آزمون ترسیم ساعت (CDT) به عنوان ابزاری برای غربال گری در جمعیت کودکان ایرانی بود.
    روش
    در پژوهش پس رویدادی حاضر 45 دانش آموز حساب نارسا 5/9 تا 7/11 ساله و 45 دانش آموز عادی که از نظر سن، جنسیت، دست برتری، پایه تحصیلی و هوش بهر با آن ها همتا بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها بر پایه تکمیل پرسش نامه نشانگان کودکان، نسخه معلم و پدر/ مادر (CSI)، مقیاس تجدیدنظر شده هوش وکسلر کودکان (WISC-R)، آزمون ریاضیات ایران کی- مت (IKMT) و مصاحبه نیمه ساختاریافته بر پایه DSM-IV-TRانتخاب شدند. سپس آزمون ترسیم ساعت (CDT) روی آنان اجرا شد. مفهوم سازی زمان و ترسیم ساعت به طور جداگانه و با استفاده از سامانه نمره گذاری کوهن و همکاران ارزیابی شد. داده ها با تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    عملکرد کودکان با حساب نارسایی، ضعیف تر از کودکان عادی بود. تحلیل کیفی عملکرد، خطاهایی را آشکار ساخت که ناشی از برنامه ریزی ضعیف در انجام تکلیف های نیازمند هماهنگی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تحلیل های کمی و کیفی و تفاوت میان الگوی ترسیم ساعت در کودکان با و بدون حساب نارسایی، آزمون ترسیم ساعت ابزار غربال گری مناسب و بخش سودمندی از ارزیابی جامع عصب روان شناختی در کودکان با حساب نارسایی ایرانی است.
    کلیدواژگان: آزمون ترسیم ساعت، حساب نارسایی، ارزیابی عصب روان شناختی، کارکردهای اجرایی
  • علیرضا رجایی*، سعید تیموری، علیرضا غفرانی، سمانه طاهری زاده صفحات 223-229
    هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه ویژگی های شخصیتی زنان مبتلا به گرفتگی کارکردی صدا با زنان سالم بود.
    روش
    27 زن مبتلا به گرفتگی کارکردی صدا و 44 زن سالم، که از نظر سن، تحصیلات، شغل و وضعیت تاهل با گروه بیماران همتا شده بودند، بررسی شدند. با کاربرد تکنیک ویدیو- لارنگوسکوپی و مصاحبه، ارزیابی ادراکی صوت از نظر بهنجار و نابهنجار بودن انجام شد. هر دو گروه فرم کوتاه پرسشنامه پنج عاملی نئو را تکمیل کردند. داده ها با آزمون t مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد زنان مبتلا به گرفتگی کارکردی صدا در روان رنجورخویی (002/0=p) و مسئولیت پذیری (001/0=p) نمره بالاتر و در برون گرایی (002/0=p) و توافق (001/0>p) نمره پایین تری داشتند.
    نتیجه گیری
    زنان مبتلا به گرفتگی کارکردی صدا در برخی ویژگی های شخصیتی با زنان سالم تفاوت دارند. این موضوع ممکن است در تشخیص علت اختلال و ارائه راهکارهای درمانی بهینه مفید باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی شخصیتی، اختلال گرفتگی صدا، اختلال صوت
  • مصلح میرزایی، بنفشه غرایی*، بهروز بیرشک صفحات 230-240
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش پیش بینی کنندگی کمال گرایی مثبت و منفی، نگرانی، خودکارآمدی و مشکل در نظم بخشی هیجانی در اهمال کاری رفتاری و تصمیم گیری بود.
    روش
    در پژوهش همبستگی حاضر 365 دانشجوی دانشگاه تهران به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای به مقیاس خودکارآمدی عمومی (GSES)، مقیاس مشکل در نظم بخشی هیجانی (DERS)، پرسش نامه حوزه های نگرانی- فرم کوتاه (WDQ)، مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی (PNPS)، مقیاس تعلل ورزی تصمیم گیری (DPS) و مقیاس تعلل ورزی عمومی (GPS) پاسخ دادند. داده ها به روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    تمام متغیرها با اهمال کاری رفتاری و تصمیم گیری ارتباط داشتند (01/0p<). تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد مدل پیش بینی اهمال کاری رفتاری به ترتیب شامل متغیرهای خودکارآمدی عمومی، مشکل در نظم بخشی هیجانی، کمال گرایی مثبت و نگرانی بود (001/0p<). کمال گرایی منفی از این مدل حذف شد. مدل پیش بینی اهمال کاری تصمیم گیری شامل مشکل در نظم بخشی هیجانی، نگرانی، کمال گرایی مثبت و کمال گرایی منفی بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    ماهیت چندوجهی اهمال کاری و اهمیت متغیرهای شناختی و هیجانی در فهم اهمال کاری در پژوهش حاضر مورد تاکید قرار گرفت. نتایج همچنین نقش تعیین کننده نظم بخشی هیجانی را در آسیب شناسی اهمال کاری تایید می کند. با این حال، این پژوهش بر پایه یک مدل نظری یکپارچه که این متغیرها را ادغام کرده باشد، نبود.
    کلیدواژگان: اهمال کاری رفتاری، اهمال کاری تصمیم گیری، خودکارآمدی، نظم، بخشی هیجانی، کمال گرایی مثبت، کمال گرایی منفی
  • امیر ابراهیم میراولیایی، الناز شاسب، پدیده قائلی صفحات 241-243
|
  • Vandad Sharifi*, Farid Abolhasani, Ali Farhoudian, Masoumeh Amin Esmaeili Pages 163-176
    Objectives
    Service delivery through Community Mental Health Centers (CMHCs) is a strategy for improving urban mental health. The current paper presents the process of designing structure and planning the services for CMHCs through an evidence-based approach.
    Method
    Using a systematic review approach, the needs and available mental health services in urban areas, and effectiveness and cost-effectiveness of mental health services for addressing those needs were identified and accordingly urban mental health services plan was devised as CMHCs.
    Results
    Depression, schizophrenia and other psychotic disorders, bipolar disorders and anxiety disorders respectively comprise the top four psychiatric disorders, according to burden of diseases, in Iran. Urban areas have richer resources than rural areas in the country, though there are no out-of-hospital and out-of-office mental health services and the network system and the primary care for presenting mental health services are ineffective due to the current restrictions. Therefore, it was arranged that the CMHCs’ services being delivered to two groups of patients including patients with neurotic (depressive and anxiety) disorders and patients with severe mental and psychotic disorders. The services for neurotic patients were presented according to improving recognition style and the management of neurotic disorders conducted by general practitioners (GP) using collaborative care model and forming collaborative units. The services for patients with severe psychiatric disorders included home visiting and telephone follow up accompanied with the patient and the family psychological education provided by specialized team from the CMHCs.
    Conclusion
    The CMHCs’ services based on scientific evidence available across the world and using national experiences and infrastructures was designed for two groups of disorders which comprised a large burden of disease in the country. These services are currently being piloted in Tehran and Zanjan.
    Keywords: mental health, health services, mental disorders
  • Mohammad Oraki *, Azarakhsh Mokri, Seyed Majid Kiaei Ziabari Pages 177-186
    Objectives
    The aim of this study was to determine the relationship between craving for methamphetamine and personality characteristics of patients under methadone maintenance treatment (MMT).
    Method
    Eighty patients under MMT were chosen from Iranian National Centers for Addiction Study، Aftab Society، Aftab-e-Mehrvarzi، and a private infirmary and thereafter answered to Temperament and Character Inventory (TCI) and Desires for Drug Questionnaire (DDQ). Data analysis was done by one-sample t-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The results showed that the subjects obtained higher than the norm scores in novelty seeking and harm avoidance and lower than the norm scores in reward dependence، self-directedness، cooperativeness and self-transcendence. Furthermore، craving for methamphetamine had a positive correlation with novelty seeking (p<0. 002)، but negative correlation with cooperativeness (p<0. 001).
    Conclusion
    Through recognizing personality traits and the amount of craving for drug in patient on MMT، it is possible to predict whether they stay in or leave the treatment.
    Keywords: personality traits, temperament, character, craving, methamphetamine, methadone maintenance treatment (MMT)
  • Abolfazl Mohammadi *, Behrooz Birashk, Banafsheh Gharaie Pages 187-194
    Objectives
    The purpose of current study was comparison of transdiagnostic group therapy with classic group cognitive therapy on positive and negative affects and emotion regulation.
    Method
    Thirty-three college students with anxiety and depressive symptoms were randomly assigned to two groups and participated in eight two-hour sessions.
    Results
    In both groups، the treatment method was effective on emotion regulation components and positive and negative affects after interventions. Analysis of covariance showed the higher effectiveness of transdiagnostic on improvement of reappraisal (p=0. 01) and increase of positive affection (p=0. 001).
    Conclusion
    The effectiveness of transdiagnostic group therapy in improving emotion regulation and positive affects was higher than classic group cognitive therapy. Clinical implications of findings are discussed.
    Keywords: transdiagnostic group, therapy, emotion group therapy, emotion regulation, positive affection, negative affection
  • Zahra Mirsepassi *, Robabeh Mazinani, Farbod Fadai, Neda Ali Beigi, Ali Nazeri Astaneh Pages 195-201
    Objectives
    The purpose of this study was to evaluate the role of topiramate in weight gain control in bipolar patients receiving lithium carbonate and antipsychotics during their manic episode.
    Method
    In current randomized controlled double-blind clinical trial, 46 patients with bipolar disorder in their manic episode were divided into two intervention and control groups. Both groups were treated with lithium and antipsychotics. Besides, the intervention group received topiramate and the control group received placebo. The maximum topiramate dose was 200 mg/day. The patients’ weights were assessed initially and afterwards weekly for eight weeks. Patients were evaluated using Young Mania Rating Scale (YMRS) and analysis was done by chi-square and repeated measures analysis of variance.
    Results
    There was no statistically difference between the mean of weights in two groups at the beginning and end of the investigation (p=0.948 and p=0.254, respectively) and comparing to the beginning, there was no difference between the two groups’ weights during eight weeks of observation.
    Conclusion
    Adjunctive treatment using topiramate (200 mg/day) was ineffective in weight gain control in manic patients receiving lithium and antipsychotics.
    Keywords: topiramate, weight control, mania
  • Fariba Arabgol, Firoozeh Derakhshanpour *, Lili Panaghi, Saeedeh Sarjami, Ahmad Hajebi Pages 202-210
    Objectives
    The aim of this study was to examine the effectiveness of therapeutic interventions on psychiatric problems of abused children.
    Method
    In current quasi-experimental study، 73 children (43 boy and 30 girl) referred to child and adolescent psychiatry clinic due to psychiatric problems or to the emergency unit، clinic and pediatric ward in Imam Hossien Hospital due to physical problems were examined and non-pharmaceutical interventions and treatments (play therapy، behavioral therapy، cognitive therapy، life skills training، occupational therapy، counseling actions and school counseling، anger management training، and parenting) were administered based on family and child needs. Parenting skills training was given during 8 weekly 90-minute group sessions based on a positive parenting program. However، 2 out of 8 sessions were dedicated to describing child abuse and physical punishment and their negative effects over child and the methods of anger management. A psychologist filled out the child abuse questionnaires by receiving information from parents and from a pre-intervention interview with child. Child Behavioral Checklists (CBCL) were completed by parents prior and in the third and sixth months after intervention. The length of therapeutical interventions for every individual was 3 months. Finally، 40 interventions were completed. The data analysis was by repeated measures analysis of variance.
    Results
    The results revealed examinees’ considerable improvement in subscales including attention problems، anxious-depressed problems، social problems، delinquent behaviors، aggressive behaviors، internalizing and externalizing problems، and general problems (for all subscales p=0. 0001).
    Conclusion
    To reduce the consequences of child abuse، early recognition and continuous intervention seems effective.
    Keywords: child abuse, behavioral problems, interventions
  • Kamran Ganji *, Rozita Zabihi, Roshanak Khodabakhsh Pages 211-222
    Objectives
    The present research was aimed to determine the clock drawing pattern in children with and without dyscalculia, and to assess Clock Drawing Test (CDT) as a screening measure in Iranian children population.
    Method
    In current ex post facto study, 45 children with dyscalculia aged 9.5-11.7 years and 45 normal controls matched for age, gender, handedness, grades and IQ were selected through accessible sampling method. Participants were selected after completing the teacher’s and parent's form of Children Symptom Inventory (CSI), Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-R), Iran Keymath Mathematic Test (IKMT) and semi-structure interview according to American Psychiatric Association (DSM-IV-TR). Hereafter, CDT was administered. Conceptualization of time and construction of the clock face drawing were assessed separately using Cohen and colleagues scoring system. Data were analyzed using multivariate analysis of variance.
    Results
    The performance of children with dyscalculia was poorer than the normal children. The qualitative analysis of performance revealed errors that were subsequent to poor planning during execution of coordinative tasks.
    Conclusion
    According to quantitative and qualitative analyses and the difference between clock drawing pattern in children with and without dyscalculia, the clock drawing test is a suitable screening measure, and a useful addition to comprehensive neuropsychological evaluation in Iranian children with dyscalculia.
    Keywords: clock drawing test, dyscalculia, neuropsychological assessment, executive functions
  • Ali Reza Rajaei *, Saeid Timoree, Ali Reza Ghofranee, Samanah Tahereizadah Pages 223-229
    Objectives
    This study aim was comparison of the personality characteristics of women with functional dysphonia (FD) with a healthy control group.
    Method
    Twenty-seven women with FD and 43 healthy women matched for age، education، occupation and marital status of FD group were investigated. Using videolaryngoscopic technique and interview، the perceptual appraisal of voice for standard or non-standard status was conducted. Both groups completed the NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI). Data were analyzed by independent t-test.
    Results
    The women with FD had higher scores in neuroticism (p=0. 002) and conscientiousness (p=0. 001) and lower scores in extraversion (p=0. 002) and agreeableness (p≤0. 000).
    Conclusion
    The women with FD are differentiated from healthy women in some personality characteristics. These findings seem useful in identification of the etiology of functional dysphonia and presenting optimum treatment strategies.
    Keywords: personality characteristics, voice disorder, dysphonia
  • Mosleh Mirzaei, Banafsheh Gharraee*, Behrooz Birashk Pages 230-240
    Objectives
    The aim of the present study was to investigate the role of positive and negative perfectionism، self-efficacy، worry and emotion regulation in predicting behavioral and decisional procrastination.
    Method
    In current correlational study، 365 students from Tehran University completed General Self-Efficacy Scale (GSES)، Difficulties in Emotion Regulation Strategies Scale (DERS)، Worry Domains Questionnaire-Short Form (WDQ)، Positive and Negative Perfectionism Scale (PNPS)، Decisional Procrastination Scale (DPS) and General Procrastination Scale (GPS). The gathered data was analyzed using Pearson correlation and stepwise multiple regression.
    Results
    All variables were correlated with the behavioral and decisional procrastination (p<0. 01). The stepwise multiple regression analysis indicated that the predictive model for behavioral procrastination consisted of general self-efficacy، difficulties in emotion regulation، positive perfectionism and worry، respectively (p<0. 001). Negative perfectionism excluded from this model. For decisional procrastination the model included difficulties in emotion regulation، worry، positive and negative perfectionism (p<0. 001).
    Conclusion
    Current study emphasized the multifaceted nature of procrastination and the importance of cognitive and emotional variables in understanding procrastination. The results also confirm the detrimental role of emotion regulation in psychopathology of procrastination. However، this research wasn’t based on an integrated theoretical model about procrastination.
    Keywords: behavioral procrastination, decisional procrastination, self, efficacy, emotion regulation, positive perfectionism, negative perfectionism