فهرست مطالب

Veterinary Research - Volume:18 Issue: 2, Spring 2017

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:18 Issue: 2, Spring 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/04/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله کامل
  • سواچنگ وی، ژوآندی گنگ *، هوای لینگ گوا، تااجی ژانگ، ژونگرن ما صفحات 79-85
    هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثرات FSH و eCG بر روی تکامل تخمدان و فولیکول، سطوح بیان FSHR و کاسپاز-9 تخمدان ها در محیط داخل بدن بود. تعداد 105 موش سوری پیش از بلوغ به گروه های FSH-1، FSH-2، FSH-3، eCG-1، eCG-2، eCG-3 و گروه کنترل (CG) اختصاص داده شدند. به موش ها در گروه های FSH-1، FSH-2 و FSH-3 به صورت داخل عضلانی دو بار (روز 0 و 4) به ترتیب با 5، 10 و 20 IU FSH تزریق شدند.

    موش ها در گروه های eCG-1، eCG-2 و eCG-3 در روز 0 و 4 به صورت داخل صفاقی با 10، 20 و 40 IU eCG مورد تزریق قرار گرفتند. به موش ها در گروه کنترل 5/0 میلی لیتر نرمال سالین در روز 0 و 4 تزریق شد. تخمدان های چپ و راست هر موش به صورت استریل به ترتیب در روزهای 7، 14 و 21 تشریح شدند. نتایج نشان دادند که در روز 14 و 21 اندازه تخمدان ها و تعداد فولیکول های گروه های FSH-3 و eCG-3 بیشتر از CG بودند (P<0.05). FSHR mRNA در گروه های FSH-2 و eCG-1 در روزهای 14 و 21 بیشتر از CG بودند (P<0.05). پروتین های FSHR گروه FSH-3 در روزهای 14 و 21 بیشتر از CG بودند (P<0.05). mRNA کاسپاز-9 در گروه های FSH و eCG کمتر از CG بودند. روابط مثبتی بین تعداد فولیکول ها و دوزهای FSH و eCG وجود داشت. بیان پروتئین FSHR ارتباط مثبتی بین وزن و اندازه تخمدان و تعداد فولیکول ها در موش های درمان شده با FSH داشت (r=0.971, P<0.05). غلظت سرمی FSH در گروه های FSH-2، FSH-3، eCG-2 و eCG-3 بیشتر از آن در گروه CG بود. در نتیجه، eCG و FSH تکامل تخمدانی، تشکیل فولیکول، ترشح FSH، بیان mRNA و پروتئین FSHR را در تخمدان های موش های سوری افزایش دادند. FSH و eCG بیان mRNA کاسپاز-9 تخمدان را مهار کردند.
    کلیدواژگان: کاسپاز، 9، گنادوتروپین جفت اسب، گیرنده هورمون محرک فولیکول، بیان ژن، تکامل تخمدان
  • نجمه مصلح*، حبیب الله دادرس، کرامت اساسی، محمد جعفر طائبی پور، سید ستار توحیدی فر، قاسم فرجانی کیش صفحات 86-91
    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر زمان مواجهه با باکتری اشریشیا کولای بر بیماریزایی ویروس آنفلوانزای H9N2 پرندگان، در ماکیان گوشتی انجام گرفت. سیصد و شصت قطعه جوجه گوشتی تجاری به صورت تصادفی به 6 گروه مساوی تقسیم شدند. در سن 26 روزگی تمام جوجه ها به استثنای جوجه های گروه های 5 و 6 از طریق داخل بینی با ویروس H9N2 آلوده شدند. به علاوه در همین روز پرندگان گروه های 1 و 5 با باکتری اشریشیا کولای از طریق روش اسپری آلوده شدند. پرندگان گروه های 3 و 2 به ترتیب سه روز قبل و سه روز بعد از چالش با ویروس آنفلوانزا با این باکتری چالش داده شدند. نشانه های بالینی، جراحات کالبد گشایی و ضایعات میکروسکوپی، دفع و مدت زمان دفع ویروس در نمونه های نای و مدفوع و نیز عیار سرمی بر علیه ویروس آنفلوانزا در گروه های چالش مورد بررسی قرار گرفت. بالاترین میزان تلفات در جوجه های گروه 2 (آلوده شده با H9N2 و سه روز بعد اشریشیا کولای) مشاهده شد. شدیدترین نشانه های بالینی، جراحات کالبدگشایی، تلفات و بیشترین جداسازی ویروس در روز 6 پس از چالش در گروه 2 مشاهده گردید، در حالی که مدت زمان دفع ویروس در گروه 3 (چالش با اشریشیا کولای سه روز قبل از چالش با H9N2) در مقایسه با سایر گروه ها طولانی تر بود. به طور کلی، آلوده سازی با اشریشیا کولای، قبل، بعد و همزمان با آلودگی با ویروس H9N2، منجر به تشدید اثرات نامطلوب ویروس H9N2 می گردد. نتایج به دست آمده نشان داد که عفونت توام اشریشیا کولای و H9N2 در مقایسه با عفونت انفرادی، به صورت دو طرفه، وضعیت هر بیماری را در جوجه های گوشتی تشدید می کند.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزای پرندگان، اشریشیا کولای، زمان مواجهه، H9N2، بیماریزایی
  • فرهید همت زاده، منیره کاظمی منش* صفحات 92-96
    ویروس بیماری نیوکاسل (NDV) در سرتاسر جهان انتشار داشته و زیان های اقتصادی به صنعت طیور وارد می کند. با وجود چند صد سویه مختلف از ویروس تعیین آنتی ژن های اختصاصی سویه های واکسن و حاد اهمیت دارد. در مطالعات قبلی، پادتن های اختصاصی برای سویه های حاد و واکسن به روش جذب متقاطع و خالص سازی، تهیه و اختصاصیت آن ها به روش AGID مشخص شده و با روش های IF و DB-EIA تایید شده اند. در این مطالعه 9 جدایه از ویروس های حاد جدا شده طی سال های قبل و تایید شده به روش RT-PCR و آزمایش های سرولوژی به همراه دو سویه واکسینال B1 و لاسوتا به روش اولتراسانتریفیوژ خالص سازی شد و در ژل SDS-PAGE الکتروفورز و وسترن بلاتینگ آن با آنتی بادی های اختصاصی تهیه شده از قبل انجام شد. در الگوی الکتروفورز (آنتی ژن هایی با وزن مولکولی حدود 15، 38، 46، 48، 53، 55، 68، 74 و 220 کیلو دالتون) اختلافی بین سویه ها دیده نشد. در بررسی وسترن بلاتینگ واکنش اختصاصی در آنتی ژن هایی با وزن مولکولی حدود 15، 38، 48، 74 ،55 و 220 کیلو دالتون ردیابی گردید در حالی که واکنش غیر اختصاصی در پروتئین ویروسی با وزن مولکولی حدود 53 کیلو دالتون حضور داشت. این نتایج نشان می دهد که آنتی بادی های اختصاصی می توانند با گلیکوپروتئین های (پروتئین های هماگلوتینین-نورآمینیداز و فیوژن) سویه های NDV به صورت اختصاصی واکنش دهند در حالی که با پروتئین های داخلی (پروتئین ماتریکس و نوکلئوپروتئین) سویه های NDV واکنش غیر اختصاصی است.
    کلیدواژگان: ویروس بیماری نیوکاسل، آنتی ژن های اختصاصی، روش وسترن بلاتینگ
  • علی گیلانی، ودوود رضویلر*، نوردهر رکنی، ابراهیم رحیمی صفحات 97-102
    هر چند هلیکوباکتر پیلوری دارای نقش مشخصی در وقوع سندرم های بالینی شدید می باشد، راه های اصلی انتقال و منشا آن هنوز شناسایی نشده است. با توجه به نتایج برخی از مقالاتی که اخیرا چاپ شده اند، غذاهای با منشا دامی نقش مهمی را در انتقال هلیکوباکتر پیلوری به انسان بازی می کنند. تحقیق حاضر به منظور مطالعه وضعیت ژنوتیپ های vacA و cagA و خصوصیات مقاومت آنتی بیوتیکی سوش های هلیکوباکتر پیلوری به دست آمده از نمونه های گوشت چرخ کرده و همبرگر، انجام پذیرفت. به طور کلی 150 نمونه محصولات گوشتی از سوپرمارکت ها جمع آوری شد. تمام نمونه ها کشت داده شدند و سپس کلنی های مشکوک به آزمون های nested-PCR، ژنوتایپینگ بر اساس آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز و انتشار دیسکی معرفی شدند. یازده نمونه از 150 نمونه (33/7%) برای هلیکوباکتر پیلوری مثبت بودند. تمامی جدایه ها سپس با استفاده از تکنیک nested-PCR شناسایی شدند. شیوع هلیکوباکتر پیلوری در نمونه های همبرگر و گوشت چرخ کرده به ترتیب 42/1% و 5/12% بود. S1a، m1a و cagA معمول ترین ژنوتیپ های ردیابی شده بودند. معمول ترین ژنوتیپ های ترکیبی ردیابی شده در سوش های هلیکوباکتر پیلوری گوشت چرخ کرده s1am1a (10%)، s1am1b (10%) و s2m1a (10%) بودند. سوش های هلیکوباکتر پیلوری محصولات گوشتی بیشترین میزان مقاومت را بر علیه آمپی سیلین (90/90%)، اریترومایسین (72/72%)، آموکسی سیلین (72/72%)، تری متوپریم (63/63%)، تتراسایکلین (63/63%) و کلاریترومایسین (63/63%) داشتند. نمونه های همبرگر و گوشت چرخ کرده ممکن است منبع سوش های حدت دار و مقاوم هلیکوباکتر پیلوری شبیه در ژنوتیپ های vacA و cagA باشند. استفاده از مواد اولیه خام بهداشتی و رعایت اصول بهداشتی می تواند خطر هلیکوباکتر پیلوری در محصولات گوشتی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، cagA، هلیکوباکتر پیلوری، محصولات گوشتی، vacA
  • امیرحسین اصل نجاری، حسن نیلی*، کرامت اساسی، نجمه مصلح، هادی روح الله زاده، سعید مخیری صفحات 103-107
    امروزه با شیوع بالای بیماری نیوکاسل در کشورهای آسیایی واکسیناسیون علیه این بیماری با شکست هایی مواجه شده است، به طوری که حتی این بیماری در کشورهای خاورمیانه و جنوب غرب آسیا آنزئوتیک شده است. در این میان واکسن I-2 در طیور روستایی کشورهای آسیایی و آفریقایی نتایج موفقیت آمیزی داشته است. مطالعه قبلی ما کارایی خوب این واکسن را در طیور گوشتی نشان داد. بر این اساس در این مطالعه دوره دفع ویروس چالش 33Herts’ پس از واکسیناسیون با واکسن I-2 در مقایسه با واکسن B1 مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور 300 قطعه جوجه گوشتی به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: 1) گروه واکسن I-2، 2) گروه واکسن B1، 3) گروه چالش و 4) گروه کنترل منفی. جوجه ها با روش قطره چشمی در روزهای 19 و 26 واکسینه شده و سپس از طریق چشمی با سوسپانسیون ویروس حاد با دوز EID50/ml 106 چالش داده شدند. جوجه ها پس از چالش با ویروس با جمع آوری مرتب نمونه های سوآپ دهانی و مقعدی جهت ارزیابی دفع ویروس تحت کنترل بودند. نمونه های حاصل با تست واکنش زنجیره ای پلیمراز آزمایش شدند. نتایج نشان داد که واکسیناسیون مانع تلفات شده و موجب کاهش دفع ویروس می گردد و همچنین اختلاف معنی داری بین واکسیناسیون با واکسن I-2 و واکسن B1 وجود نداشت.
    کلیدواژگان: طیور گوشتی، واکسن هیچنر B1، بیماری نیوکاسل، واکسن مقاوم به حرارت I، 2، دفع ویروس
  • شیما بلالی دهکردی، جواد ساجدیان فرد*، علی اکبر اوجی صفحات 108-112
    درد یک فرایند پیچیده در سیستم عصبی مرکزی می باشد. عوامل مختلفی می توانند آستانه درد را تغییر دهند و انسولین یکی از این عوامل می باشد، که از سلول های بتای پانکراس ترشح می شود و می تواند از سد خونی-مغزی عبورکند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تزریق داخل بطن مغزی انسولین بر روی درد حاصل از آزمون فرمالین در موش های صحرایی غیر دیابتی و موش هایی که به صورت کوتاه مدت دیابتی شدند، می باشد. در این مطالعه 64 سر موش صحرایی نر نژاد Sprague-Dawley با وزن 30 ± 280 گرم به گروه های دیابتی و غیر دیابتی تقسیم شدند. دیابت با استفاده از تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز mg/kg 60 به منظور حذف انسولین محیطی القا شد. بعد از دیابتی شدن حیوانات، 5 میکرولیتر انسولین با دوز mU/animal 5 به صورت داخل بطن مغزی (ICV) در بطن چپ موش های گروه های آزمایش تزریق شد. نرمال سالین با همان حجم به صورت ICV در موش های گروه های کنترل تزریق گردید. بعد از گذشت زمان ده دقیقه، آزمون فرمالین انجام شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تزریق داخل بطن مغزی انسولین در موش صحرایی غیر دیابتی اثر ضد دردی دارد. تزریق داخل بطن مغزی انسولین در گروه های دیابتی، درد حاصل از تزریق فرمالین را کم نکرد و تا حدودی باعث کاهش آستانه درد شد. در نتیجه ما نشان دادیم که تزریق داخل بطن مغزی انسولین در موش های صحرایی غیر دیابتی بر خلاف موش های صحرایی دیابتی، در آزمون فرمالین اثر ضد دردی دارد. در موش های صحرایی که به صورت کوتاه مدت دیابتی بودند تزریق داخل بطن مغزی انسولین نمی تواند پاسخ درد را کاهش دهد و تا حدودی آستانه درد را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آزمون فرمالین، انسولین، درد، دیابت کوتاه مدت
  • پرویز تاجیک*، خسرو حسینی پژوه، زهرا فضل الهی، گلشید جاودانی شاهدین، حمید قاسم زاده نوا صفحات 113-118
    در بالغین، سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (SSCs) تنها سلول های بنیادی هستند که قادر به انتقال اطلاعات ژنتیکی به نسل بعد می باشند. با در نظر گرفتن این که یک SSC منفرد می تواند به تعداد زیادی از اسپرماتوزوآ تبدیل شود، دستکاری ژنتیکی این سلول ها، یک تکنولوژی نوین با کاربردهای عملی در گونه های مختلف حیوانی را مهیا می سازد. در این مطالعه ارزیابی انتقال ژنEnhanced Green Fluorescent Protein (EGFP) به کلونی های اسپرماتوگونی گاوی از طریق حامل لیپوفکتامین می باشد. کارایی انتقال ژن خارجی EGFP به SSCs از طریق حامل لیپوفکتامین در سه روز از شروع کشت کلونی های اسپرماتوگونی (روز 4، 6 و 8) توسط میکروسکوپ فلورسنت ارزیابی شد. نتایج نشان داد که کلونی های ترانسفکت شده از طریق لیپوفکتامین در هر سه روز انجام ترانسفکشن در مقایسه با گروه های شاهد به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). کلونی های ترانسفکت شده با لیپوفکتامین در مقایسه با گروه هایی که تنها حاوی ژن خارجی بدون حامل بودند نیز بالاتر بود (P<0.05). بیشترین میزان کلونی های ترانسفکت شده زمانی به دست آمد که ترانسفکشن در روز 4 کشت انجام شد. نتایج به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد می کند که لیپوفکتامین می تواند به منظور انتقال مستقیم DNA خارجی به کلونی اسپرماتوگونی به ویژه در روز 4 کشت به صورت ایمن به کار رود.
    کلیدواژگان: EGFP، لیپوفکشن، سلول های بنیادی اسپرماتوگونی
  • دیویش ن کلاوالا_دیپک ب. پاتیل*_پینش کومار و. پاریخ_مادهوی ج. شث_چایتانیا جی. جوشی_بهاسکار ردی صفحات 119-123
    در طول یک دوره دو ساله، 31 مورد دژنرسانس ارثی شبکیه در سگ های پرورش یافته در هند اغلب مشکوک به آتروفی پیشرونده شبکیه (PRA) با سابقه روزکوری متعاقب شبکوری اولیه پیدا شدند. از 31 قلاده سگ مشکوک به PRA، 8 سگ (26%) از گروه سنی 1 تا 5 ساله، 15 (48%) 6 تا 8 ساله و بقیه (26%) 11 تا 15 ساله بودند. غالب ترین نژاد اشپیتز (18 سگ، 58%) بود. معاینات دقیق چشم شامل تست شیرمر، رنگ فلورسئین، تونومتر اپلاناسیون، بیومیکروسکوپ slit lamp و اولتراسوند چشم در موارد لزوم بودند. تغییرات افتالموسکوپیک و فوتوسکوپیک شامل افزایش انعکاس پذیری، تغییر رنگ ناحیه منعکس کننده، نازک شدن مشخص عروق شبکیه، بی رنگ شدن ناحیه غیر منعکس کننده و آتروفی دیسک اپتیک با حاشیه های اسکالپ شده بودند. الکترورتینوگرام های (ERG) ثبت شده در 13 مورد مبتلا به PRA پاسخ های ERG غیر قابل ثبت (خط صاف) را تایید کردند. کاهش دامنه موج a و b در ERG یک بیماری فوتورسپتور عمومی را نشان داد.
    کلیدواژگان: سگ، الکترورتینوگرافی، فوندوسکوپی، آتروفی پیشرونده شبکیه
  • مقاله کوتاه
  • ساموتهیراپاندی مونیاسامی، رامو موتو سلوام، سوامیناتهان راجانارایانان، ولوچامی رامش ساراواناکومار، گووینداراجو آرچونان * صفحات 124-127
    مدیریت تولید مثل موفق در بوفالوها به تشخیص فحلی موثر بستگی دارد. فرمون های ادراری شناسایی شده از سیکل فحلی طبیعی گزارش شده اند که فاز استروس را تشخیص می دهند. با این حال، وجود آن در ادرار پس از همزمان سازی آنالیز نشده است. از اینرو، پژوهش حاضر ما به ارزیابی اثر ادرار فحلی همزمان شده در بوفالوها و بررسی وجود ترکیبات اختصاصی فحلی مشخص شده در فحلی طبیعی در بوفالوهای همزمان شده بود. نمونه میانی ادرار از شش بوفالو همزمان شده در طول مراحل مختلف چرخه فحلی جمع آوری شد و مواد فرار با استفاده از GC-MS مورد بررسی قرار گرفتند. تحریک جنسی در بوفالوها با نمایش فلهمن مداوم و جهش های مکرر در جهت ادرار فحلی از حیوانات همزمان شده انجام شد. در مجموع 42 ترکیب فرار از سه فاز چرخه فحلی به طور اختصاصی تر 4-متیل فنول (پی-کرسول) و 9-اکتادسنوئید اسید (اولئیک اسید) در ادرار فحلی حیوان همزمان شده مشابه فحلی طبیعی شناسایی شدند. بنابراین، این نشانگرهای شیمیایی در ادرار بوفالو ممکن است به عنوان کاندیدهای نشانگر بالقوه برای توسعه کمک به تشخیص فحلی به کار روند.
    کلیدواژگان: CIDR، فلهمن، جفت گیری، 4- متیل فنل، 9- اکتادسنوئیک اسید
  • اصغر مقیسه*، عبدالله درخشنده، الهام باطبی، نوید گلستانی، علی مشیری صفحات 128-133
    این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین مراحل مختلف چرخه فحلی و فلور باکتریایی و قارچی رحم خرگوش ماده غیر آبستن انجام شد. تعداد 30 خرگوش بالغ چند شکم زاییده در این مطالعه استفاده شد. نمونه های لاواژ رحمی برای کشت باکتریایی و قارچی در مراحل مختلف چرخه فحلی (بر اساس ارزیابی سیتولوژی واژن) جمع آوری شد، و از مشاهدات هیستوپاتولوژی برای ارزیابی عفونت رحمی نیز استفاده شد. برای نمونه گیری، یکی از شاخ های رحم مسدود شد و با سه سی سی نرمال سالین شاخ رحم لاواژ داده شد. برای این نمونه ها کشت باکتریایی و قارچی انجام شد و انواع مختلف باکتری ها و قارچ ها در مراحل مختلف چرخه فحلی از رحم خرگوش ها جدا سازی شد. بیشترین گوناگونی باکتری ها و قارچ های جدا شده در مرحله دی استروس مشاهده شد و کمترین گوناگونی در مرحله استروس بود. کلبسیلا اکسیتوکا و مخمر در همه مراحل چرخه فحلی جداسازی شد. این مطالعه نشان داد که آلودگی با کلبسیلا اکسیتوکا و مخمر ارتباطی با چرخه های فحلی ندارد اما حضور سایر باکتری ها و قارچ ها با مراحل مختلف چرخه فحلی ارتباط داشت. این یافته ها ممکن است برای افرادی که در مطالعات تجربی با خرگوش به عنوان مدل آزمایشگاهی کار می کنند اهمیت بهداشتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: فلور باکتریایی، چرخه فحلی، خرگوش ماده، قارچ، شستشوی رحم
  • راجیب دب*، گیانندرا سینگ سنگار، یومش سینگ، سوشیل کومار، تهیرو وتهور ونکتسان راجا، رانی آلکس، رفیق رحمان الیتودی، بیرهام پراکاش صفحات 134-137
    تشخیص گونه دامی یکی از مراحل بسیار مهم برای آنالیز مواد غذایی مصرف کننده است. در مطالعه حاضر، ما یک روش تکثیر هم دمایی با واسطه حلقه (LAMP) ساخت داخل برای ردیابی سریع DNA گاو تقلبی در نمونه های شیر/گوشت بز انجام دادیم. DNA شیر/بافت گاو در نمونه های شیر/گوشت بز در روش تکامل یافته LAMP با چشم غیر مسلح دیده شده با رنگ های SYBR Green I یا با ردیابی الگوی نردبان معمولی بر روی الکتروفورز ژل شناسایی شدند. این آزمایش می تواند تا حداقل سطح 5% از اجزای گاوی مخلوط شده در نمونه های شیر/گوشت بز را ردیابی کند و می تواند در مدت یک ساعت و 40 دقیقه از شروع استخراج DNA از نمونه های شیر/گوشت کامل شده و در یک حمام آب انجام شود. روش LAMP توسعه یافته ساده است، تکنیک های سریع و حساس که می توانند تقلبی مانند اجزای گاوی در شیر/گوشت بز را شناسایی کنند دقیق تر از سایر فناوری های مبتنی بر DNA موجود هستند.
    کلیدواژگان: گاو، بز، روش LAMP، گوشت، شیر
  • گزارش علمی
  • راجا اعجاز احمد*، هری پرساد اعتهال، دودهادا ساراهالی نانجاپا مادهو، آمارپال، پرکاش کینجاودکار، آبهیجیت موتیرام پاوده صفحات 138-141
    شکستگی اسپیرال یا مارپیچی باز درجه 1 استخوان درشت نی سمت چپ در یک اسب 5/1 ساله با استفاده از ترکیبی از صفحه فشرده ساز قفل شونده و صفحه فشرده ساز دینامیک بکار رفته به روش خنثی سازی درمان شد. زخم باز پس از عمل جراحی با لاواژ و بانداژ منظم مدیریت شد. رادیوگراف 24 روز پس از درمان تشکیل کالوس را تایید کرد و در دو ماهگی پل استخوانی کامل کالوس مشاهده شد. در پایان شش ماهگی ترمیم کامل شکستگی با بهبود عملکردی اندام حرکتی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: شکستگی، اسب، پلاک قفل شونده، درشت نی
|
  • S. Wei, Z. Gong *, H. Guo, T. Zhang, Z. Ma Pages 79-85
    The study aimed to investigate the effects of FSH and eCG on the ovarian and follicular development, expression levels of FSHR and caspase-9 of ovaries in vivo. One hundred and five prepuberty mice were allocated into FSH-1, FSH-2, FSH-3, eCG-1, eCG-2, eCG-3 groups and control group (CG). Mice in FSH-1, FSH-2 and FSH-3 were intramuscularly injected with 5, 10 and 20 IU FSH twice (on day 0 and 4), respectively. Mice in eCG-1, eCG-2 and eCG-3 were intraperitoneally injected with 10, 20 and 40 IU eCG on day 0 and 4. Mice in the CG were injected with 0.5 ml normal saline on day 0 and 4. Left and right ovaries of each mouse were dissected aseptically on days 7, 14 and 21, respectively. The results showed that on days 14 and 21 the ovarian sizes and follicle numbers of FSH-3 and eCG-3 groups were greater than CG (P
    Keywords: Caspase-9, Equine chorionic gonadotrophin, Follicle stimulating hormone receptor, Gene expression, Ovarian development
  • N. Mosleh *, H. Dadras, K. Asasi, M. J. Taebipour, S. S. Tohidifar, Gh. Farjanikish Pages 86-91
    Bacterial co-infections can probably influence the pathogenicity of H9N2 low pathogenic avian influenza virus (AIV). This study aimed to evaluate the effect of exposure time to Escherichia coli (O:2) on the pathogenicity of H9N2 AIV in broiler chickens. Three hundred and sixty broiler chickens were randomly allocated to six equal groups. At the age of 26 days, all chicks except groups 5 and 6 were inoculated intra-nasally with H9N2 virus. At the same time, the birds in groups 1 and 5 were infected with E. coli via spray route. Birds in groups 3 and 2 were infected with E. coli three days prior to and three days post AI challenge, respectively. Mortality rates, clinical signs, gross and microscopic lesions, excretion and duration of virus shedding in faecal and tracheal samples and seroconversion to H9N2 virus were assessed in the challenged groups. The highest mortality rate was observed in chickens inoculated with H9N2 followed by E. coli. The most severe clinical signs, gross lesions, mortality rate and virus detection were observed at day 6 post challenge (PC) in birds of group 2, while the duration of virus shedding was longer in group 3 (E. coli followed by H9N2) than other groups. In conclusion, E. coli infection prior to, after or concurrently with H9N2 virus infection could exacerbate the adverse effects of the virus. Our results indicate that E. coli and H9N2 together can mutually exacerbate the condition of either disease in broiler chicks as compared to single infected birds.
    Keywords: Avian influenza virus, Escherichia coli, Exposure time, H9N2, Pathogenesis
  • F. Hemmatzadeh, Monireh Kazemimanesh * Pages 92-96
    Newcastle disease virus (NDV) is an economically important poultry pathogen with a worldwide distribution that may infect a wide range of domestic and wild avian species. The identification of different pathotypes of NDVs plays an important role in the diagnosis and development of vaccines to control and eradicate NDV infections. In our previous study, we showed that mono-specific antibodies can differentiate velogenic and lentogenic strains of NDV in Agar Gel Immuno-Diffusion tests. To evaluate the ability of the specific antibodies to detect NDV specific antigens, this study was conducted with a range of NDV isolates. The samples included 9 NDV neuropathogenic/velogenic isolates from diseased chickens collected from poultry farms in central and northern parts of Iran plus La-Sota and B1 vaccine strains. All samples were propagated in embryonated chicken eggs and concentrated and purified by ultra-centrifugation. All samples were subjected to 12.5% SDS-PAGE and Western blotting using the specific antibodies mentioned previously. In SDS-PAGE all velogenic and vaccine strains showed the same electrophoretic pattern. The detected bands included 15, 38, 46, 48, 53, 55, 68, 74 and 220 kDa proteins. In Western blotting analysis, the mono-specific antibodies reacted specifically to the viral proteins with 15, 38, 48, 55, 74 and 220 kDa and non-specifically to the viral protein with 53 kDa. The results suggest that specific anti-NDV antibodies can react specifically to glycoproteins (haemagglutin-neuraminidase and fusion proteins) but not to internal proteins (nucleoprotein or matrix protein) of NDV strains.
    Keywords: Newcastle disease virus, Specific antigens, Western blotting method
  • A. Gilani, V. Razavilar *, N. Rokni, E. Rahimi Pages 97-102
    Although Helicobacter pylori has a significant impact on the occurrence of severe clinical syndromes, its exact ways of transmission and origin have not been identified. According to the results of some previously published articles, foods with animal origins play a substantial role in the transmission of H. pylori to humans. The present investigation was carried out to study the vacuolating cytotoxin A (vacA) and cytotoxin associated gene A (cagA) genotypes status and antibiotic resistance properties of H. pylori strains recovered from minced-meat and hamburger samples. A total of 150 meat product samples were collected from supermarkets. All samples were cultured and the susceptive colonies were then subjected to nested-PCR, PCR-based genotyping and disk diffusion methods. 11 out of 150 samples (7.33%) were positive for H. pylori. All the isolates were further identified using the nested-PCR assay. Prevalence of H. pylori in hamburger and minced-meat samples was 1.42% and 12.5%, respectively. S1a, m1a and cagA were the most commonly detected genotypes. The most commonly detected combined genotypes in the H. pylori strains of minced-meat were s1am1a (10%), s1am1b (10%) and s2m1a (10%). Helicobacter pylori strains of meat products harbored the highest levels of resistance against ampicillin (90.90%), erythromycin (72.72%), amoxicillin (72.72%), trimethoprim (63.63%), tetracycline (63.63%), and clarithromycin (63.63%). Hamburger and minced-meat samples may be the sources of virulent and resistant strains of H. pylori. Meat products are possible sources of resistant and virulent strains of H. pylori similar to those vacA and cagA genotypes. Using healthy raw materials and observation of personal hygiene can reduce the risk of H. pylori in meat products.
    Keywords: Antibiotic resistance pattern, cagA, Helicobacter pylori, Meat products, vacA
  • A. H. Asl Najjari, Hassan Nili *, K. Asasi, N. Mosleh, H. Rohollahzadeh, S. Mokhayeri Pages 103-107
    Frequent vaccination failures have occurred in the broiler farms in Eurasian countries during Newcastle disease outbreaks. The disease is enzootic in many countries of the region, especially in southwest Asia. I-2 vaccine has been used successfully in village chickens in many Asian and African countries. Our preliminary study showed good efficacy of the vaccine in broiler chickens. Therefore the current experimental study was conducted to compare viral shedding period of heat resistance I-2 vaccine with B1 commercial vaccine following challenge with Herts’33. For this purpose three hundred commercial broilers were randomly allocated into four groups; 1) Thermostable I-2 vaccine, 2) Hitchner B1 vaccine, 3) Challenge group with no vaccine, and 4) Negative control group. Experimental chicks were vaccinated on days 19 and 26 by the eye drop route and then the birds were challenged via intra ocular route on day 40 with a suspension containing 106 EID50/ml challenge virus. Experimental chickens were monitored by collecting buccal and cloacal swabs at different times. Collected swabs were submitted to PCR test. The results showed that vaccination can protect the birds against mortality and also decrease virus shedding; also there was not a significant difference between vaccination with I-2 and B1 vaccines.
    Keywords: Broiler chicken, Hitchner B1 vaccine, Newcastle disease, Thermostable I-2 vaccine, Virus shedding
  • Sh. Balali Dehkordi, J. Sajedianfard *, A. A. Owji Pages 108-112
    Pain is a complex process in the central nervous system (CNS). Several factors can alter the pain threshold and insulin is one of them which is produced by the beta cells of pancreas and capable of crossing blood-brain barrier. The aim of this study was to evaluate the effects of intra-cerebroventricular (ICV) injection of insulin on the pain response to formalin in short-term induced diabetic and non-diabetic rats. Sixty-four Sprague-Dawley male rats (280 ± 30 g) were divided into non-diabetic and diabetic groups. Diabetes was induced with streptozotocin (STZ, 60 mg/kg, i.p) for elimination of peripheral insulin. After proving diabetes, insulin (5 mU/animal, 5 μL) was injected to the left lateral cerebral ventricle while equal volume of normal saline was injected in control groups. After 10 min, formalin test was performed. Present study showed that ICV injection of insulin possessed anti-nociceptive effect in non-diabetic rats in formalin test while in diabetic rats, it did not have this effect and even decreased pain threshold partially. In conclusion we showed that ICV injection of insulin in non-diabetic rats, in contrast with diabetic rats, has an anti-nociceptive effect in formalin test. In short-term diabetic rats, ICV injection of insulin was not able to reduce pain response and partially decreased pain threshold.
    Keywords: Formalin test, Insulin, Pain, Short-term diabetes
  • P. Tajik *, Kh. Hoseini Pajooh, Z. Fazle Elahi, G. Javdani Shahedin, H. Ghasemzadeh-Nava Pages 113-118
    Spermatogonial stem cells (SSCs) are the only stem cells in adults that can transfer genetic information to the future generations. Considering the fact that a single SSC gives rise to a vast number of spermatozoa, genetic manipulation of these cells is a potential novel technology with feasible application to various animal species. The aim of this study was to evaluate enhanced green fluorescent protein (EGFP) gene transfection into bovine SSCs via liposome carrier and assess the best incubation day in uptake exogenous gene by SSCs. Transfection efficiency of EGFP gene with lipofectamine 2000 was determined in days following each three day of transfection (day 4, 6 and 8 of the culture) by fluorescent microscope. Results showed that the transfected cells through lipofection increased significantly (P
    Keywords: EGFP, Lipofection, Spermatogonial stem cells
  • D. N. Kelawala, D. B. Patil *, P. V. Parikh, M. J. Sheth, C. G. Joshi, B. Reddy Pages 119-123
    During a 2-year period, 31 cases of a hereditary retinal degeneration in dogs bred in India were found mainly suspected for progressive retinal atrophy (PRA) with typical history of initial nyctalopia followed by hemeralopia. Out of 31 PRA suspected dogs, 8 dogs (26%) were from the age group of 1-5 years, 15 (48%) 6-10 years and the rest (26%) 11-15 years. The most predominant breed was Spitz (18 dogs, 58%). Detailed ophthalmologic examinations included Schirmer’s tear test, fluorescein stain, applanation tonometry, slit lamp biomicroscopy and ocular ultrasound in appropriate cases. Ophthalmoscopic and fundoscopic changes included hyperreflectivity and discoloration of the tapetal area, marked attenuation of retinal vessels, depigmentation in non-tapetal area and optic disc atrophy with scalloped borders. Electroretinograms (ERG) recorded in 13 PRA-affected cases revealed non-recordable extinguished (flatline) ERG responses. A reduction mainly of a- and b-wave amplitudes in the ERG indicated a generalized photoreceptor disease.
    Keywords: Dog, Electroretinography, Funduscopy, Progressive retinal atrophy
  • S. Muniasamy, R. Muthu Selvam, S. Rajanarayanan, V. Ramesh Saravanakumar, G. Archunan* Pages 124-127
    Successful reproductive management in buffaloes depends on effective estrus detection. Urinary pheromones identified from natural estrous cycle have been reported to decipher estrus phase. However, its presence has not been analyzed in the urine after synchronization. Thus, our present investigation was to investigate the influence of synchronized estrus urine in bulls and to examine the presence of estrus-specific compounds ascertained in natural estrus in synchronized buffaloes. Mid-stream urine was collected from six synchronized buffaloes during various phases of estrous cycle and volatiles were examined using GC-MS. Sexual provocation in bulls was established by displaying persistent flehmen and frequent mounting towards estrus urine from synchronized animals. Totally forty-two volatile compounds were identified from three phases of estrous cycle, more specifically 4-methyl phenol (p-cresol) and 9-octadecenoic acid (oleic acid) in estrus urine of synchronized animal as similar to natural estrus. Hence, these chemical cues in buffalo urine might be employed as potential marker candidates for the development of an estrus detection aid.
    Keywords: CIDR, Flehmen, Mating, 4-methyl phenol, 9-octadecenoic acid
  • A. Mogheiseh *, A. Derakhshandeh, E. Batebi, N. Golestani, A. Moshiri Pages 128-133
    This study was designed to investigate the relationship between the estrous cycle phases with uterine bacterial and fungal flora in non-pregnant female rabbits. Thirty laboratory mature multiparous rabbits were used for this purpose. Samples from uterine lavage for culture of bacteria and fungi were collected at different stages of estrous cycle (based on vaginal cytology), and histopathological observations were evaluated based on the scoring system used for defining the infection of the uterus. Various types of bacteria and fungi were isolated from rabbits at all stages of estrous cycle. The widest variety of bacteria and fungi was isolated at Di-estrous stage and the lowest variety was detected at estrous stage. Klebsiella oxytoca as well as yeast have been isolated at all stages of estrous cycle. This study showed that infection with K. oxytoca and yeast had no relationship with different stages of estrous cycle but other bacteria and fungus were associated with one or more stages of the estrous cycle in rabbits.
    Keywords: Bacterial flora, Estrous cycle, Female rabbit, Fungi, Uterus flushing
  • R. Deb, G. S. Sengar*, U. Singh, S. Kumar, T. V. Raja, R. Alex, R. R. Alyethodi, B. Prakash Pages 134-137
    Animal species detection is one of the crucial steps for consumer’s food analysis. In the present study we developed an in-house built loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay for rapid detection of adulterated cow DNA in goat milk/meat samples. The cow milk/tissue DNA in goat milk/meat samples were identified in the developed LAMP assay by either naked eye visualizing with SYBR Green I dyes or by detecting the typical ladder pattern on gel electrophoresis. This test can detect up to minimum 5% level of cow components admixed in goat milk/meat samples and can be completed within 1 h 40 min starting from DNA extraction from milk/meat samples and can be performed in a water bath. Developed LAMP methodology is simple; rapid and sensitive techniques that can detect adulterant like cow components in goat milk/meat are more accurate than other existing DNA based technologies.
    Keywords: Cow, Goat, LAMP assay, Meat, milk
  • R. A. Ahmad *, H. P. Aithal, D. N. Madhu, - Amarpal, P. Kinjavdekar, A. M. Pawde Pages 138-141
    Grade 1 open spiral fracture of left tibia in a 1.5 year-old horse was treated using a combination of 4.5 mm locking compression plate (LCP) and a dynamic compression plate applied in a neutralization manner. The open wound was managed postoperatively by regular dressing and lavage. Radiograph at 24 days post-treatment revealed callus formation and at two months complete bridging callus was observed. At the end of six months complete healing of the fracture with functional recovery of the limb was observed.
    Keywords: Fracture, Horse, Locking plate, Tibia