فهرست مطالب

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 35-36 (بهار و تابستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه هاشمیان، عبدالله شفیع آبادی، منصور سودانی صفحه 1
    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای کنترل خشم بر سازگاری فردی اجتماعی دانش آموزان دختر سال اول متوسطه شهرستان ماهشهر بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دختر سال اول متوسطه شهرستان ماهشهر در سال تحصیلی 87 86 بودند. نمونه این پژوهش را 50 نفر از این دانش آموزان تشکیل می دادند که از بین جامعه مورد نظر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند و به دو گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند (گروه آزمایش 25 نفر و گروه گواه 25 نفر). پژوهش به روش تحقیق آزمایشی انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه سازگاری فردی اجتماعی کالیفرنیا بود. پس از انتخاب تصادفی گروه های آزمایش و گواه، ابتدا بر روی هر دو گروه پیش آزمون اجرا گردید، سپس مداخله آزمایشی (آموزش مهارتهای کنترل خشم)، در 8 جلسه 5/1 ساعته ارائه گردید و پس از اتمام برنامه آموزش، پس آزمون روی هر دو گروه اجرا شد. سپس داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که آموزش مهارتهای کنترل خشم موجب افزایش سازگاری فردی اجتماعی دانش آموزان دختر گروه آزمایشی در مقایسه با گروه گواه شده است. سطح معناداری در این پژوهش001/0P< است.
    کلیدواژگان: مهارتهای کنترل خشم، سازگاری فردی، اجتماعی
  • حسن توزنده جانی صفحه 15
    این پژوهش از نوع پژوهش های علی مقایسه ای است که با هدف مقایسه پردازش انتخابی اطلاعات و نقش توجه آگاهانه در این فرایند در اختلال های اضطرابی صورت گرفته است. بدین منظور سه گروه 15 نفری از آزمودنی ها شامل گروه افراد بهنجار (به صورت تصادفی نظام مند از بین همراهان بیماران انتخاب شدند)، گروه بیماران مبتلا به اختلال اضطراب منتشر (GAD) و گروه بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) از بین بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی روان شناسی و مطب های خصوصی روانپزشکی در شهر نیشابور به صورت تصادفی انتخاب شدند و سپس در یک موقعیت آزمایشی با آزمون استروپ و آزمون بازشناسی مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که سوگیری توجه بیماران مبتلا به اختلال اضطراب منتشر در مقایسه با دو گروه دیگر، به سمت نشانه های تهدید بدنی و اجتماعی است (P<0/01). در حالی که سوگیری توجه بیماران مبتلا به اختلال PTSD فقط به سمت نشانه های تهدید مربوط به PTSD است و این محرک ها را به طور انتخابی پردازش می کنند (P<0/01). یکی دیگر از یافته های پژوهش این بود که علی رغم پردازش بیشتر نشانه های تهدید بدنی و اجتماعی در گروه مبتلا به GAD و نیز نشانه های تهدید مربوط به PTSD در گروه مبتلا به PTSD، از نظر یادآوری این نشانه ها بعد از آزمایش بین سه گروه تفاوت معناداری وجود نداشت (P>0/05).
    کلیدواژگان: پردازش انتخابی اطلاعات، سوگیری توجه، اختلال اضطراب منتشر، اختلال استرس پس از سانحه
  • قاسم رکابدار، بهاره سلیمانی صفحه 32
    هدف این پژوهش شناسایی گونه های مختلف کمال گرایی دانش آموزان مقطع راهنمایی شهرستان خرمشهر و مقایسه اضطراب ریاضی دانش آموزان بر مبنای گونه کمال گرایی آنها بود. به این منظور نمونه ای به حجم 232 دانش آموز (120 پسر و 112 دختر) به صورت خوشه ایچند مرحله ای از مدارس دخترانه و پسرانه شهرستان خرمشهر در سال تحصیلی 87 1386 انتخاب شد. برای سنجش کمال گرایی و اضطراب ریاضی دانش آموزان به ترتیب از مقیاس کمال گرایی چند بعدی فراست و مقیاس اضطراب ریاضی فنما شرمن استفاده شده است. ملاک اطلاع بیزی (BIC) نشان داد که با مقیاس کمال گرایی چند بعدی فراست دانش آموزان را می توان به سه گروه تفکیک کرد. با استفاده از تجزیه و تحلیل خوشه ایدانش آموزان به سه گروه کمال گرای بهنجار، کمال گرای نابهنجار و ناکمال گرا رده بندی شدند. نتایج تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد که اضطراب ریاضی بین انواع گونه های کمال گرایی اختلاف معنادار دارد (05/0P<). با استفاده از آزمون تعقیبی شفه مشخص شد که دانش آموزان کمال گرای بهنجار، اضطراب ریاضی کمتری در مقایسه با دانش آموزان کمال گرای نابهنجار و ناکمال گرا دارند (05/0 P<).
    کلیدواژگان: اضطراب، کمال گرایی، آموزش ریاضی، کمال گرای بهنجار، کمال گرای نابهنجار، ناکمال گرا
  • محمد اکبری، محسن گلپرور، منوچهر کامکار صفحه 53
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه اعتماد بین فردی، خودکار آمدی، پایبندی مذهبی و بخشش با باور های دنیای عادلانه توزیعی و رویه ای انجام شد. به همین منظور از بین کل اهالی شهر اصفهان (حدود 1000000 نفر) به عنوان جامعه آماری، حدود 500 نفر برای پاسخگویی به پرسشنامه های پژوهش طی نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه خودکارآمدی ژاندا، پرسشنامه اعتماد بین فردی محقق ساخته، پرسشنامه پایبندی مذهبی اتکینزو هاودون و پرسشنامه بخشش تامپسون و همکاران بود. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون همزمان و گام به گام بررسی شده است. نتایج نشان داد از بین کلیه متغیر های پژوهش در رگرسیون همزمان فقط اعتماد بین فردی دارای توان پیش بینی معنا دار برای باور های دنیای عادلانه توزیعی و اعتماد بین فردی و نیز خودکارآمدی و توسل به نیرو های مافوق بشری دارای توان پیش بینی معنا دار برای باور های عادلانه رویه ای می باشند. در رگرسیون گام به گام در گام اول اعتماد بین فردی و در گام دوم توسل به نیرو های مافوق بشری دارای توان پیش بینی معنا دار برای باور های دنیای عادلانه توزیعی بودند و برای باورهای دنیای عادلانه رویه ای در گام اول اعتماد بین فردی، در گام دوم توسل به نیرو های مافوق بشری در گام سوم خودکارآمدی، در گام چهارم بخشش دیگران و در گام پنجم بخشش خود دارای توان پیش بینی معنا دار بودند.
    کلیدواژگان: اعتماد بین فردی، خودکار آمدی، پایبندی مذهبی، بخشش، باور های دنیای عادلانه توزیعی، باور های دنیای عادلانه رویه ای
  • اکبر اعتباریان، مسعود خلیلی صفحه 81
    این پژوهش در سال 1387، با هدف بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و ابعاد آن با جامعه پذیری سازمانی در بین کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان انجام شده است. نوع پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، از نوع توصیفی همبستگی بوده و به روش میدانی اجرا گردیده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته، حاوی سه قسمت اطلاعات فردی شامل 3 سؤال، پرسشنامه جامعه پذیری شامل 25 سؤال و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری شامل 35 سؤال (در 8 حیطه) است. پایایی پرسشنامه برای دو قسمت جامعه پذیری و کیفیت زندگی کاری به روش آلفای کرونباخ محاسبه گردید و به ترتیب با ضریب آلفای 95/0 و 91/0 تایید شد. همچنین روایی صوری و محتوایی آن مورد تایید کارشناسان و متخصصان قرار گرفت. تعداد نمونه 163 نفر محاسبه شد و به شکل تصادفی طبقه بندی شده از بین تیپ های پنجگانه سازمان تامین اجتماعی استان اصفهان انتخاب گردید. نتایج تحقیق وجود رابطه مستقیم و معنادار (01/0 >P) سطح کیفیت زندگی کاری و تمامی 8 بعد آن شامل پرداخت کافی و منصفانه، محیط ایمن و بهداشتی، ایجاد فرصت رشد و امنیت مستمر، نقش قانون و قانونگرایی، وابستگی اجتماعی زندگی کاری، فضای کلی زندگی کاری، یکپارچگی و انسجام اجتماعی و توسعه قابلیتهای انسانی با جامعه پذیری سازمانی را نشان داد.
    کلیدواژگان: جامعه پذیری سازمانی، کیفیت زندگی کاری، ابعاد کیفیت زندگی کاری، سازمان تامین اجتماعی
  • زرار محمد امینی، محمد نریمانی، تراوشا برهمند، ناصر صبحی قراملکی صفحه 107
    هدف این پژوهش بررسی رابطه هوش هیجانی با خودکارآمدی و سلامت روان و مقایسه آن در دانش آموزان ممتاز و عادی پسر دوره متوسطه شهرستان اشنویه است. بدین منظور 249 دانش آموز به عنوان نمونه (115 دانش آموز ممتاز و 134 دانش آموز عادی) به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های هوش هیجانی شاته و همکاران، خودکارآمدی شرر و همکاران و سلامت عمومی گلدنبرگ استفاده شد. نتایج نشان داد که هوش هیجانی با خودکارآمدی و سلامت روان در هر دو گروه از دانش آموزان رابطه معناداری دارد (01/0>P). همچنین نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی، باورهای خودکارآمدی و سلامت روان دانش آموزان ممتاز و عادی تفاوت معناداری وجود دارد (01/0>P).
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، خودکارآمدی، سلامت روان، دانش آموز ممتاز
  • مختار معتمدین، فریبا سهرابی، اسکندر فتحی آذر، صادق ملکی صفحه 123
    این پژوهش به منظور بررسی مقایسه ای بهداشت روانی، رضایت زناشویی و ابراز وجود والدین دانش آموزان (دختر و پسر) کم توان ذهنی و عادی اجرا شده است. برای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های بهداشت روانی (SCL-)، رضایت زناشویی (ENRICH) و ابراز وجود (ASRI) بر روی 414 مورد از والدین دانش آموزان (دختر و پسر) کم توان ذهنی و عادی اجرا شد. میانگین داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون t گروه های مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین بهداشت روانی، رضایت زناشویی و ابراز وجود والدین دانش آموزان (دختر و پسر) کم توان ذهنی و عادی تفاوت معناداری در سطح (P<0/01) وجود دارد. با توجه به یافته های پژوهش تشکیل کلاسهای آموزش خانواده با هدف آموزش والدین دانش آموزان کم توان ذهنی و معلول در مدارس استثنایی و کمک مالی از طرف دولت به این گروه از والدین پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بهداشت روانی، رضایت زناشویی، ابراز وجود، والدین، کم توانی ذهنی
  • علی اصغر بیانی، حسنیه گودرزی، عاشور محمد کوچکی صفحه 153
    سلامتی یک مفهوم چند بعدی است که علاوه بر بیمار نبودن، احساس شادکامی و بهزیستی را نیز در برمی گیرد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بهزیستی روان شناختی و سلامت عمومی در بین دانشجویان طراحی و اجرا گردید.
    روش این پژوهش از نوع همبستگی است. تعداد 145 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر با استفاده از روش تصادفی به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و مقیاس های بهزیستی روان شناختی ریف (SPWB). داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین خرده مقیاس اختلال در کارکرد اجتماعی پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) بالاتر از سایر عامل ها می باشد (3/7= M) و افسردگی از کمترین میانگین برخوردار است (08/4 =M). نتایج نشان داد که بین ابعاد بهزیستی روان شناختی (پذیرش خود، رابطه مثبت با دیگران، خودمختاری، زندگی هدفمند، رشد شخصی، تسلط بر محیط) و سلامت عمومی رابطه منفی معنا دار وجود دارد (01/0 P<). 35 درصد از تغییرات واریانس نمرات سلامت عمومی با نمرات بهزیستی روان شناختی قابل پیش بینی است.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، بهزیستی روان شناختی، پذیرش خود، رابطه مثبت با دیگران، خودمختاری، زندگی هدفمند، رشد شخصی، تسلط بر محیط
  • محمدرضا غفوری ورنوسفادرانی، مهدی کمالی، ابوالقاسم نوری صفحه 165
    این پژوهش به منظور بررسی رابطه ساده و چندگانه انگیزه پیشرفت و سرسختی روان شناختی با هیجان خواهی و مسؤولیت پذیری در میان کارکنان شعبه های بانک مسکن شهر اصفهان در سال 1386 انجام شده است. نمونه مورد بررسی 132 نفر از کارکنان شعبه های بانک مسکن شهر اصفهان بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. این کارکنان پرسشنامه های سنجش انگیزه پیشرفت (گرفته شده از پرسشنامه توصیف خود گیزلی، 1971)، سرسختی روان شناختی (پرسشنامه کیامرثی و همکاران، 1377)، هیجان خواهی (فرم کوتاه زاکرمن، 1979) و سنجش مسؤولیت پذیری (پرسشنامه گاف، 1987) را تکمیل کردند. در این پژوهش از آزمون های آماری همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده گردید. نتایج نشان داد که انگیزه پیشرفت با هیجان خواهی رابطه منفی و معنادار (05/0>P و 38/0-=r) ولی با مسؤولیت پذیری رابطه مثبت و معناداری دارد (01/0>P و 29/0=r)؛ همچنین سرسختی روان شناختی با هیجان خواهی رابطه مثبت و معناداری دارد (01/0>P و 59/0=r)، اما با مسؤولیت پذیری رابطه ندارد (05/0P و 62/0=R) از همبستگی ساده هر یک از آنها بیشتر بود. در نهایت همبستگی چندگانه انگیزه پیشرفت و سرسختی روان شناختی با مسؤولیت پذیری (05/0>P و 31/0=R) از همبستگی ساده هر یک از آنها بیشتر بود. به طور کلی یافته های این پژوهش بیانگر ارتباط دو متغیر شخصیتی انگیزه پیشرفت و سرسختی روان شناختی با دو متغیر مهم مسؤولیت پذیری و هیجان خواهی بوده است.
    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، سرسختی روان شناختی، هیجان خواهی، مسؤولیت پذیری
  • عباس روحانی، داود معنوی پور صفحه 189
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین دینداری با شادکامی و رضایتمندی زناشویی انجام گرفت. طرح پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام کادر آموزشی، کارکنان و دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه در سال تحصیلی 87 86 بود. نمونه پژوهش 269 آزمودنی (62 نفر عضو هیات علمی، 28نفر از کارکنان و 179 دانشجوی متاهل) بود که به شیوه طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه شادکامی (90/0= α)، پرسشنامه رضایت زناشویی (92/0 = α) و آزمون «معبد2» (97/0= α) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر روش های آمار توصیفی از تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA)، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره استفاده گردید. تحلیل نتایج نشان داد که بین دینداری با شادکامی و رضایت زناشویی همبستگی مثبت معناداری وجود دارد (01/0 >P). دینداری و سن، پیش بینی کننده های مناسبی برای رضایت زناشویی و شادکامی محسوب می شوند (05/0
    کلیدواژگان: عمل به باورهای دینی، رضایت زناشویی، شادکامی
  • زهره رئیسی، مهدیه صالحی صفحه 207
    سندرم ایمپاستر ویژه افراد موفق است. بسیاری از افراد توانمند و تیزهوش علی رغم قابلیت ها و موفقیت های روز افزون هیچ احساس مثبت درونی به توانمندی ها و قابلیت های خود ندارند بلکه معتقدند دیگران را به گونه ای فریب داده اند. به عبارت دیگر این سندرم را می توان به عنوان مجموعه ای از احساسات عدم کفایت تعریف کرد که از این باور نشات می گیرد که فرد ناشایست بوده و قابلیت انجام کار را ندارد. ایمپاسترها دارای علایم روان شناختی از قبیل اضطراب بالا و همیشگی، عزت نفس پایین تعارض بین حقارت و برتری، خودپنداره منفی، ترس از رو شدن دست، ترس از شناسایی شدن و... دارند. پژوهش درباره سندرم ایمپاستر را برای اولین بار در سال 1978 دو درمانگر به نام های پائولین کلانس و سوزان آیمز آغاز کردند و پس از آن پژوهش های زیاد و مقالات فراوانی به شناخت این سندرم و نحوه مقابله با آن اختصاص داده شد.
    چهل سال پیش برخی از روان شناسان در دانشگاه جورجیا این سندرم را تشخیص دادند و به این نتیجه رسیدند که حدود 40 درصد جمعیت افراد دارای این سندرم هستند. هشت گروه بیشتر از بقیه مردم در معرض خطر مبتلا شدن به سندرم ایمپاستر هستند. این گروه ها عبارت اند از: 1 افرادی که موفقیتشان سریع حاصل شده است 2 اولین افراد موفق شغلی در سابقه یک خانواده یا یک نسل 3 افرادی که والدینی بسیار موفق دارند 4 افرادی که در زمینه کاری خود تک هستند 5 افرادی که به مشاغلی مشغول هستند که برای جنس آنها غیرمعمول است 6 افرادی که تنها کار می کنند. 7 افرادی که در زمینه های خلاق و ابتکاری فعالیت دارند. 8 دانش آموزان. برای شناسایی سندرم ایمپاستر آزمونی ساخته شده و در بسیاری از کشورهای دنیا به اجرا در آمده است. همچنین برای مقابله با این سندرم راهکارهایی وجود دارد.
    کلیدواژگان: سندرم ایمپاستر، بیماری افراد موفق
  • صفحه 5
|
  • Fatemeh Hashemian. M.A.- Abdeallah Shafiabadi. Mansor Sodani. Page 1
    This study was designed to investigate the effects of training anger control skills on individual social adjustment of female high school first grades in Mahshahr city. The subjects were all female high school first grades.The sample consist of students in two randomly selected groups. (Experimental group and control group). The measurement instrument, California individual social adjustment CTP-. the procedure was conducted according to pretest and post-test model with one control group, meaning that the individual-social adjustment was administered to both groups. First, the pretest revealed no significant difference. Then the experimental group was assigned to an -session training program. At the end of the experiment both the control and the experimental groups were tested again. The results then were analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA). The results showed that training for anger control skills caused an increase individual-social adjustment of the female students in the experimental group.
  • Hassan Tozandejani. Page 15
    This research is of causal-comparative research type done with the aim of comparing selective information processing and the role of cognitive attention in the process of anxiety disorders (GAD and PTSD). In this research three groups of subjects including a normal group, the group with generalized anxiety disorder and the group of cases with post-traumatic stress disorders (selected of psychological clinics and private psychiatrics clinics in Neyshabour) were selected randomly and then tested in a stroop test and a recognition test. The results of the study indicated that patients with generalized anixiety disorder was compared with other groups, their attention bias was toward signs of physical and social threat. Although patients with PTSD showed attention bias just toward threatening signs of PTSD, processing these stimuli selectively. One other findings of the study indicates that in contrast with more processing of signs of social and physical threat in the generalized anxiety disorder group and threat signs related to PTSD group, three groups were related to remembering the sings after the test.
  • Ghasem Rekabdar. M.A.- Bahare Soleymani. M.A Page 32
    The purpose of the present research was to compare mathematics anxiety among high school prep students based on perfectionism typology. In order to accomplish the study, the subjects composed of students (boys and girls) were randomly selected with multistage sampling from Khoramshahr high school prep schools. Perfectionism and mathematics anxiety were measured using Frost's Multidimensional Perfectionism Scale (FMPS) and Fennema-Sherman's Mathematics Anxiety Scale (MAS) respectively. Based on the results of this study and according to Bayesian Information Criterion (BIC), supported by FMPS, students can be classified into three groups. Using cluster analysis the students were classified into normal perfectionism, non-normal perfectionism and non-perfectionism types. The One way ANOVA result showed that the mean mathematics anxiety had differed significantly among the three groups of students (P<). The results of Scheffe test also showed that normal perfectionism students had less mathematics anxiety than other students (P<).
  • Mohammad Akbari, Mohsen Golparvar. , Manoochehr Kamkar. Page 53
    This study was conducted to examine the relationship between interpersonal trust, self-efficacy, religiosity and forgiveness with procedural and distributive beliefs of a just world. For this purpose, of a statistical population of in isfahan, some were selected to respond in several stages of sampling to the research questionnaire and measured using Pearson’s correlation coefficient, by regression concurrent and stepwise anlysis by regression. Out of all the research variables for concurrent regression, only interpersonal trust a signification predictability of a procedural beliefs of a just world and interpersonal trust, Self-efficacy and high power a significant predictability of a distributive belief of a just world. In the step-by- step regression, firstly interpersonal trust and secondly high power were significantly predictive of the procedural beliefs of a just world in the step-by-step, in the firstly step, Interpersonal trust, secondly high power, thirdly self-efficacy fourthly other forgiveness and fifthly self-forgiveness were significantly predicative of the distributive beliefs of a just world.
  • Akbar Eatebarian. , Masood Khalili. M.A Page 81
    The aim of this research was to analyze the relationship between quality of work life and organizational socialization in selected population of the study. This survey was descriptive –correlated surveys and has done in street method, Information collecting tool have created researcher questionnaires include three parts involving individually=, socialization= and quality of work life information in questions, respectively, which divided to eight areas. Reliability of questionnaire have examined for both parts socialization and quality of work life by Cronbach's " " and admitted by coefficient (& respectively), Its validity has also accepted by manipulations and specialists. The selected sampling for study was personal of five different types of social security organization's sections, based on randomized classification sampling. The result of this research respresented a directed and meaningful relationship between quality of work life and all of eight areas, include sufficient and fair salary, healthy and secure environment, opportunity creation for a continually evolution and security, the role of rule and respect to rule, social dependence of work life whole space of work life, unity social correlation and extend human capabilities with organizational socialization.
  • Zorar Mohammad Amini. M.A., Mohammad Narimani. , Taravosha Barahmand. , Naser Sobhi. Page 107
    This paper examines the relationship between emotional intelligence with self- efficacy and mental health in students. For this purpose, students were randomly selected (successful students and non- successful). The instruments of this study were Schutte emotional intelligence Scale sherer Self - efficacy scale and Goldenberg Mental Health Scale. Results indicated that there is a significant relationship between emotional intelligence with self-efficacy and mental health (P<). Also, results showed that the men score of emotional intelligence, self- efficacy and mental health in successful student s is higher than non- successful (P<).
  • Mokhtar Motamedin. M.A., Fariba Sohrabi. M.A., Eskandar Fathiazar. , Sadegh Maleki. Page 123
    The purpose of this study was the comparison of mental health, marriage satisfaction and assertiveness between parents of mental retarded and normal (girl and boy) students. In these research parents of mental retarded and normal (girl and boy) who their children's were studding primary schools in west Azerbaijan were selected randomly and examined for obtaining the necessary in formation about groups. We used questioners: (SCL-), (ENRICH) and (ASRI). The data collected were analyzed by independent t test. The statically results were showed that: means of scores between groups in variables (mental health, marriage satisfaction and assertiveness) were significantly different (P<).
  • Ali Asghar Bayani. , Hossniye Goodarzi. , Ashur Mohammad Kocheki. Page 153
    Health is a multidimensional concept which, besides lack of illness, includes the feelings of happiness and well-being. The objective of this study was to investigate the relationship between the dimensions of psychological well-being and general health among university students. The present study is a correlation research. Hence, a sample of students from Islamic Azad university of Azadshahr was randomly chosen. The participants responded to a booklet which, in turn, included three different instruments: a Demographic Questionnaire developed by the researcher himself, a General Health Questionnaire, and scales of Psychological well-being. The collected data were analyzed by SPSS using both descriptive and inferential statistics.�The results indicate that the mean of disorder subscale in the social function of General Health Questionnaire (CHQ) was higher than other factors (M=) and depression had the lowest mean (M=). The results of this research study showed that there is negative and significant relationship between psychological well-being (self-acceptance, positive relation with others, autonomy, purpose in life, personal growth, environmental mastery) and general health (p<, r =). percent of variance changes in general health scores was anticipated with psychological well-being scores.
  • Mohammad Reza Ghafouri Varnosfaderani. M.A., Mehdi Kamali. B.A., Abolghasem Nouri. Page 165
    The aim of this research was to study the simple and multiple relationships of achievement motive and psychological hardiness with sensation–seeking and accountability among employees of different branches of a bank in Isfahan. A random sample of was selected. The sample completed the three research questionnaires. By applying correlation and regression analysis, the results indicated that the achievement motive had a negative and significant relationship with sensation–seeking (r=, P<), but a positive and significant relation with accountability (r=, P<). Also psychological hardiness had a positive and significant relation with sensation–seeking (r=, P<), but had no a significant relation with accountability (P>). In addition to this, multiple correlation of achievement motive and psychological hardiness with sensation–seeking (R=, P<) were higher than each variable alone. Furthermore, multiple correlation of achievement motive and psychological hardiness with accountability (R=, P<) were higher than their simple correlation.
  • Abbas Rohani. , Davood Manavipour. Page 189
    The aim of this research was to investigate the relationship between religion and marital satisfaction. The design of this in research was descriptive. Statistical population was formed from all of educational staff, personnel and married students in of Islamic Azad University of Mobarekeh in educational year. The sample included subjects (educational staff, personnel and married students) selected using stratified and simple random sampling. Research instruments consisted of Oxford Happiness Questionnaire (α =), Enrich Questionnaire (α =) and Mabad (α =). In order to analyze data, pearson correlation–coefficient, ANOVA, Multiple Variable Regression as well as descriptive statistics were used and the results indicated that the religion has a significant correlation with happiness and marital satisfaction (r =, P< and r =, P< respectively). The religion and age are two significant variables in prediction of marital satisfaction and happiness.
  • Zohre Reisi. Ma., Mahdeieh Salehi. Page 207
    Imposter sundrome belongs to successful people. Most of the geneous and successful people are not positive about their internal abilities and believe that they are cheating on other people. In ther words, Imposter syndrome means to have doubt about one's potentials and capacities. The signs of Imposter syndrome are high amount of anxiety, low self esteem, conflict, negative self concept, phobia and so on. Paoling klanse and susan Aims were two therapists who had a complete research about this subjeet and the results showed of the people are being involved with the signs of this syndrome. There are eight groups of people who are more likely to be involved with this syndrome which are: Successful people people with successful parents people with successful jobs people with extraordinary jobs lonely people Innovative people The first successful members of a family students.