فهرست مطالب

دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی - پیاپی 69 (پای ی ز 1396)

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 69 (پای ی ز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فرشته حاج محمدی، حمیدطاهر نشاط دوست * صفحات 1-11
    پژوهش به مقایسه معنویت سه گروه از زنان با افسردگی، اضطراب و بهنجار پرداخته است. طرح پژوهش توصیفی از نوع علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل زنان مبتلا به افسردگی، اضطراب و بهنجار بود. بدین منظور با استفاده از نمونه گیری در دسترس 30 زن افسرده و 30 زن مضطرب که در سال 1392 به مراکز مشاوره روان شناختی شهر اصفهان مراجعه کرده و به پژوهشگر ارجاع داده شدند؛ همچنین 30 زن سالم که سابقه هیچ گونه اختلال روان پزشکی نداشتند، انتخاب شدند. پرسشنامه های افسردگی (بک،1996)، اضطراب (بک، 1988) و گرایش معنوی (شریفی و همکاران، 1387) بر روی نمونه اجرا گردید. نتایج تحلیل واریانس یک متغیری نشان داد تفاوت بین سه گروه افسرده، مضطرب و بهنجار در میزان معنویت از نظر آماری معنادار است (01/0p<). همچنین میزان معنویت زنان دارای افسردگی و زنان دارای اضطراب به طور معناداری پایین تر از زنان بدون سابقه اختلالات روان پزشکی بود (04/0P<)؛ اما بین دو گروه افسرده و مضطرب تفاوت معناداری مشاهده نشد (01/0>p).
    کلیدواژگان: معنویت، افسردگی، اضطراب، زنان
  • مهین سادات کدخدایی، سید احمد احمدی *، احمد عابدی صفحات 12-24
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش برنامه والدگری بارکلی بر سلامت روان مادران کودکان پسر با اختلال نقص توجه-بیش فعالی در مقطع ابتدایی بوده است. نوع تحقیق، نیمه تجربی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. نمونه ی پژوهش شامل 30 مادر کودکان بیش فعال با نقص توجه بودند.که با استفاده از روش خوشه ایچند مرحله ای از نواحی آموزش و پرورش اصفهان ، یک ناحیه (ناحیه 2)،به تصادف انتخاب گردید .سپس از بین مدارس پسرانه این ناحیه، 2 دبستان به صورت تصادفی انتخاب و دانش آموزان آن دو دبستان با پرسشنامه کانرز معلمان، از نظر اختلال نقص توجه – بیش فعالی مورد سنجش قرار گرفتند.از میان دانش آموزان پسر بیش فعال ،30 نفر که نمرات بالاتر از میانگین داشتند، انتخاب شدند. سپس مادران آن ها به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت آموزش برنامه ی والدگری بارکلی، قرار گرفتند. آزمودنی ها به وسیله ی مقیاس سلامت روان در 2 مرحله ی( قبل از مداخله و بعد از مداخله) مورد ارزیابی قرار گرفتند..داده ها با استفاده از کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که آموزش برنامه والدگری بارکلی، بر بهبود سلامت روان مادران گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل تاثیر معنادار داشته است(0005/0P<).همچنین این برنامه بر سه زیر مقیاس سلامت روان، یعنی علائم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب، افسردگی تاثیر معنادار داشته و آن ها را کاهش داده است. (0005/0P<) اما مشاهده نتایج مربوط به زیر مقیاس کارکرد اجتماعی حاکی از عدم کاهش معنادار نمرات بوده، ومداخله نتوانسته بر این زیر مقیاس موثر باشد (081/0P>).
    کلیدواژگان: والدگری بارکلی، سلامت روان، اختلال بیش فعالی، نقص توجه، کودکان پسر (7، 12)
  • نازیلا فروهان، علی مهداد * صفحات 25-34
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر سبک رهبری مشارکتی بر ادراک امنیت شغلی با در نظر گرفتن نقش میانجیگرانه سلامت روان شناختی محیط کار انجام گرفت. این مطالعه از نوع پژوهش های همبستگی با استفاده از مدل یابی علی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان کارخانه پایدار فولاد آیریک اصفهان تشکیل دادند که از میان آنها تعداد 140 نفر از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های رهبری مشارکتی (نمائی، 2012)، سلامت روان شناختی محیط کار (مهداد، 1389) و امنیت شغلی (فرانسیس و پارلینگ، 2005) بود. تحلیل داده ها از طریق الگوی معادلات ساختاری انجام گرفت و نتایج نشان داد که طی یک سلسله روابط زنجیره ای، سبک رهبری بر سلامت روان شناختی، سلامت روان شناختی بر ادراک عدم امنیت شغلی و رهبری مشارکتی بر ادراک عدم امنیت شغلی تاثیر مستقیم معنادار (01/0p<) و رهبری مشارکتی بر ادراک عدم امنیت شغلی از طریق سلامت روان شناختی دارای تاثیر غیرمستقیم معنادار (01/0p<) است. همچنین، سبک رهبری مشارکتی بر ادراک امنیت شغلی دارای تاثیر معنادار (01/0p<) است. بر اساس یافته های پژوهش، می توان چنین نتیجه گیری نمود که سبک رهبری مشارکتی از طریق بهبود سلامت روان شناختی محیط کار، می تواند ادراک امنیت شغلی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سبک رهبری مشارکتی، سلامت روان شناختی محیط کار، ادراک امنیت شغلی، کارخانه پایدار، فولاد آیریک
  • فرح نادری * صفحات 35-45
    هدف این پژوهش به تعیین میزان اثربخشی آرام سازی عضلانی بر افسردگی، اضطراب و قند خون زنان مبتلا به دیابت نوعی بود. جامعه آماری، تمام زنان دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت شهر کرمانشاه در زمستان و بهار سال 1392-93 بودند. 24 نفر از این بیماران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. روش تحقیق نیمه آزمایشی و طرح آزمایش، پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. برای پیش آزمون نمرات فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی (بک، 2000)، اضطراب آشکار و پنهان (اشپیلبرگر،1983) و آخرین آزمایش HbA1c بیماران ثبت شد. سپس گروه آزمایش طی 9 جلسه به صورت گروهی (هفته ای 2 بار) در جلسات آرام سازی شرکت کردند و سه ماه بعد آزمودنی های هر دو گروه مورد پس آزمون قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها، از تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد. در پس آزمون، میانگین افسردگی دو گروه تفاوت معناداری با پیش آزمون نشان نداد (09/0 p=) اما میانگین اضطراب آشکار، اضطراب پنهان و قند خون گروه مداخله به طور معنی داری کاهش یافته بود (004/0 p=، 003/0 p=، 000/0 p=). بنابراین نتیجه گیری شد که آرام سازی می تواند باعث کاهش اضطراب و کنترل بهتر قندخون زنان دیابتی شود اما این روش به صورتی که در این تحقیق به کار گرفته شد تاثیری در کاهش افسردگی این بیماران ندارد.
    کلیدواژگان: زنان مبتلا به دیابت، آرام سازی عضلانی، افسردگی، اضطراب، قند خون
  • شهناز خالقی پور *، حامد پیرفرزام صفحات 46-55
    هدف از این پژوهش مقایسه سبک دلبستگی، ناگویی هیجانی و عملکرد جنسی در بیماران مرد مبتلا به سردرد تنشی با افراد سالم بود. روش پژوهش توصیفی از نوع مقایسه ای بود. جامعه آماری کل بیماران مرد مبتلا به سردرد تنشی بودند که در سال 1393 طی پنج ماه به کلینیک نورولوژی شهرستان کرج مراجعه کرده بودند و نیز بستگان غیر بیمار آنها بودند. با استفاده از نمونه گیری در دسترس تعداد 62 بیمار سردرد تنشی و 62 نفر گروه کنترل مشخص شدند و به پرسشنامه های ناگویی هیجانی (تورنتو، 1994)، سبک های دلبستگی (کولینزورید،1990) و شاخص بین المللی عملکرد نعوظ (روسن، ریلی، واگنر، استرلو، کرک پاتریک و میشرا، 1997) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس تک متغیره تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که تفاوت معنی داری در مولفه های سبک های دلبستگی (ایمن و اجتنابی)، ناگویی هیجانی (ضعف در بیان احساسات و تفکر عینی) و عملکرد جنسی (عملکرد نعوظی، عملکرد ارگاسمیک، میل جنسی) بین بیماران مبتلا به سردرد تنشی و گروه سالم وجود داشت (01/0p≤).
    کلیدواژگان: ناگویی هیجانی، سبک دلبستگی، عملکرد جنسی، سردرد تنشی، مردان
  • زهرا شفیعی *، رضوان سادات جزایری صفحات 56-64
    در این پژوهش نقش شفقت به خود و شکفتگی به عنوان پیش بین های شادمانی زناشویی مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان متاهل شهر اصفهان در سال 1395 بودند. بدین منظور تعداد 140 زن متاهل شهر اصفهان به شیوه در دسترس انتخاب و پرسشنامه شادمانی زناشویی (تگریان،1387)، شفقت به خود (نف،2003) و شکفتگی (دینره، 2009) را پاسخ دادند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از رگرسیون چند متغیره استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که شکفتگی و شفقت به خود پیش بینی کننده شادمانی زناشویی بودند (01/0P<) ولی از بین شش خرده مقیاس شفقت به خود (مهربانی با خود، ذهن آگاهی، انزوا، اشتراکات انسانی، قضاوت در مورد خود و همانندسازی افراطی) یگانه متغیر ذهن آگاهی پیش بین شادمانی زناشویی بود (02/0P<). درنتیجه می توان مطرح نمود که شادمانی زناشویی زنان متاهل بر اساس ویژگی های شخصیتی چون شفقت به خود و شکفتگی قابل تبیین است.
    کلیدواژگان: شفقت به خود، شکفتگی، شادمانی زناشویی، زنان متاهل
  • سمیه مردانی، حسینعلی مهرابی کوشکی * صفحات 65-75
    هدف پژوهش پیش بینی افسردگی بر اساس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و رضایت زناشویی در زنان بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان متاهل شهر اصفهان که از بین آنها 400 نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی (2001)، رضایت زناشویی انریچ (فاورز و السون، 1989)، علائم روان شناختی (لاویبوند و لاویبوند، 1995) و ویژگی های جمعیت شناختی استفاده گردید. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر ارتباط زناشویی 7/17 درصد، فاجعه انگاری 6/11 درصد، سرزنش دیگری 4/4 درصد، تمرکز مجدد مثبت 5/3 درصد، تحصیلات 6/1 درصد، خود سرزنشگری 2/1 درصد، اقوام و دوستان 9/0 درصد و این هفت متغیر قادر به پیش بینی 9/40 درصد افسردگی می باشند. بنابر یافته های پژوهش می توان فاجعه انگاری، سرزنش دیگری، تمرکز مجدد مثبت و خود سرزنشگری را از میان راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و ارتباط زناشویی و اقوام و دوستان را از میان ابعاد رضایت زناشویی به عنوان سازه های مرتبط با علائم افسردگی در زنان متاهل دانسته و آنها را به عنوان عواملی مهم در ارتباط با پیشگیری و درمان مورد بررسی قرار داد.
    کلیدواژگان: راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، رضایت زناشویی، افسردگی، زنان
  • فاطمه حبیبی، سحر صفرزاده * صفحات 76-85
    هدف پژوهش بررسی پیش بینی استرس شغلی بر اساس راهبردهای مقابله ای، هوش معنوی و تاب آوری در کارکنان مبتلا به دردهای مزمن شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بود. آزمودنی ها شامل 130 نفر بودند که به روش تصادفی ساده از بین پرونده های پزشکی موجود در طب صنعتی با تشخیص درد مزمن انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از چهار پرسشنامه مقابله با استرس اندلر و پارکر (1990)، هوش معنوی عبدالله زاده و همکاران (1387)، تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و استرس شغلی (1990) استفاده شد و نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای راهبردهای مقابله ای حل مسئله، هیجانی و اجتنابی به ترتیب پیش بینی کننده های مناسبی برای متغیر ملاک استرس شغلی بودند (0001>p)؛ بنابراین با افزایش مهارت حل مسئله مناسب و موثر در افراد می توان از احتمال بروز استرس شغلی مخصوصا در کارکنان مبتلا به دردهای مزمن کاست و یا روند بیماری آنها را کنترل نمود.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، راهبردهای مقابله ای، هوش معنوی، تاب آوری، کارکنان مبتلا به دردهای مزمن
  • اعظم سامی، محمدباقر فخرزاد *، امیررضا نقش صفحات 86-93
    این پژوهش با هدف پیش بینی بهره وری کارکنان بر اساس هوش اجرایی و هوش سازمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به تعداد 515 نفر تشکیل دادند که از این تعداد با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران و به روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 220 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه استاندارد بهره وری (هرسی و گلد اسمیت، 1980)، پرسشنامه هوش اجرایی (محقق ساخته) و پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی (آلبرخت، 2003) بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون رگرسیون ساده استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد هوش سازمانی (462/0 =β) و هوش اجرایی (440/0 =β) توان پیش بینی بهره وری کارکنان را در سطح معناداری (05/0>p) دارند.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، هوش اجرایی، بهره وری کارکنان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
  • اعظم رجایی، محمد علی نادی *، علیرضا جعفری صفحات 94-108
    این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس سرمایه روان شناختی مثبت اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان ستادی نواحی شش گانه آموزش وپرورش در سال 1394 تشکیل می دادند که تعداد 325 نفر به روش تصادفی طبقه ای مبتنی بر سهم و بر اساس فرمول تعیین حجم نمونه کوهن، مانیون و موریسون (2000) به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند و مقیاس سرمایه روان شناختی لوتانز، یوسف و آوولیو (2007) در مورد آنان اجرا گردید. پژوهش در پایایی از ضرایب آلفای کرونباخ و در روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری استفاده نمود. ضرایب آلفای کرونباخ برای مقیاس سرمایه روان شناختی مثبت برابر 89/0 و برای خرده مقیاس های خوش بینی، امید، تاب آوری و خودکارآمدی به ترتیب 70/0، 83/0، 73/0 و 87/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی تک عاملی و چهار عاملی مبتنی بر مدل نظری لوتانز و همکاران نشان داد که مدل چهار عاملی از شاخص های برازندگی مطلوب تری نسبت به مدل تک عاملی برخوردار است. شاخص های برازش مطلوب می باشند. همبستگی بین کل مقیاس سرمایه روان شناختی مثبت با عامل های خوش بینی، امید، تاب آوری و خود-کارآمدی به ترتیب 76/0، 87/0، 78/0 و 84/0 است که روایی مطلوبی را نشان می دهد. همبستگی بین عامل ها هم بین 41/0 تا 62/0 است که در سطح (01/0P<) معنی دار است. به منظور بررسی روایی افتراقی مقیاس سرمایه روان شناختی مثبت، از اجرای همزمان مقیاس رفتار ضد بهره ور استفاده شد؛ نتیجه نشان داد که مقیاس سرمایه روان شناختی مثبت و مقیاس رفتار ضد بهره ور همبستگی منفی (39/0-) دارد. بین سرمایه روان شناختی مثبت کارکنان شش ناحیه آموزش وپرورش، تفاوت معنادار در سطح (05/0>P) وجود ندارد؛ ولی بین سرمایه روان شناختی مثبت کارکنان زن و مرد آموزش وپرورش، تفاوت معنادار در سطح (05/0>P) وجود دارد. بنابر مقادیر به دست آمده می توان این مقیاس را دارای روایی و پایایی برای انجام مطالعات آتی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی مثبت، خودکارآمدی، خوش بینی، امیدواری، تاب آوری، کارکنان ستادی
  • رقیه علایی خرایم *، سارا علایی خرایم، عزت الله قدم پور صفحات 109-117
    هدف مطالعه، بررسی نقش باورهای خودکارآمدی و انگیزه پیشرفت در پیش بینی اضطراب امتحان دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری بود. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان مقطع ابتدایی دختر و پسر دارای ناتوانی های یادگیری شهر اردبیل در سال تحصیلی 94-1393 بوده است. نمونه این پژوهش 60 نفر از دانش آموزان دختر و پسر با ناتوانی یادگیری بودند که از میان مراجعه کنندگان به مرکز مشکلات ویژه یادگیری شهرستان اردبیل به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از مقیاس خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران و مقیاس انگیزه پیشرفت هرمنس و مقیاس اضطراب امتحان اهواز استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری نشان داد که خودکارآمدی (01/0>P) و انگیزه پیشرفت (05/0>P) برای پیش بینی اضطراب امتحان دانش آموزان با ناتوانی یادگیری معنادار هستند. این نتایج بیان می کند که با تقویت باورهای خودکارآمدی و افزایش انگیزه پیشرفت، اضطراب امتحان این دانش آموزان کاهش می یابد. این نتایج می تواند تلویحات مهمی در زمینه آموزش و خدمات مشاوره ای این دانش آموزان داشته باشد.
    کلیدواژگان: باورهای خودکارآمدی، انگیزه پیشرفت، اضطراب امتحان، ناتوانی یادگیری، دانش آموزان ابتدایی
  • حمیدرضا نوری *، بهاره شهابی صفحات 118-126
    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش شفقت با خود بر افزایش تاب آوری این مادران انجام گردیده است. طرح این پژوهش از نوع شبه آزمایشی و به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل مادران دارای فرزند اتیسم مراجعه کننده به مرکز اتیسم یاوران زینب شهر اصفهان می شود. نمونه مورد مطالعه شامل 24 مادر بودند که به طور در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گماشته و از مقیاس های سنجش اتیسم (کارز، 1988) و مقیاس تاب آوری (کانرودیویدسون، 2003) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. گروه آزمایش 7 جلسه دوساعته آموزش شفقت نسبت به خود را به صورت هفتگی دریافت کردند، درحالی که گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکردند. در پایان هر دو گروه مجددا ارزیابی و داده ها از طریق تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که آموزش شفقت با خود به طور معناداری بر تاب آوری افراد شرکت کننده موثر بوده و مادران در گروه آزمایشی افزایش معناداری (001/0P<) را در مقیاس تاب آوری نشان دادند. با توجه به یافته های این پژوهش می توان آموزش شفقت با خود را به عنوان یک روش موثر بر افزایش تاب آوری مادران دارای کودک مبتلا به اتیسم پیشنهاد داد.
    کلیدواژگان: شفقت با خود، تاب آوری مادران، کودکان مبتلا به اتیسم
|
  • Fereshteh Hajmohammadi, Hamid Taher Neshat Doost * Pages 1-11
    The present study compared the spirituality of three group of women with depression, anxiety and normal control. The subjects consisted of women with depression, anxiety and normal. With the use of available sampling30 depressed women and 30 anxious women who referred to consulting centers in Isfahan in year 2014, were referred to the researchers; Also 30 normal women without the history of psychiatric disorders were selected. The questions were consisted of the Beck Depression Inventory, Beck Anxiety Inventory and the Spirituality tendency inventory. Results of analysis of variance showed the difference between the three groups of depressed, anxious and normal people was significant in spirituality(p
    Keywords: spirituality, depression, anxiety, Women
  • Mahin Sadat Kadkhodaie, Ahmad Ahmadi *, Ahmad Abedi Pages 12-24
    The purpose of this research was to study the effect of Barkley’s parenting program education on mental health of mothers of boys 7 to 12 years old,with attention deficit hyperactivity disorder, in elementary school. The research was semi experimental with Pre-test, post-test and with experimental and control group. The sample of research were 30 mothers of boys with attention deficit hyperactivity disorder. They were selected randomly from of school boys in Isfahan. They were tested in terms of attention deficit–hyperactivity disorder, all of whom had scores above average. Then their mothers purposefully were selected and then randomly assigned to two experimental and control groups. Mothers in the experimental group received 8 sessions of Barkley’s parenting education .The subjects Were evaluated by the Mental Health Inventory (before and after intervention), The research hypothesis was that Barkley’s parenting education has effect on mental health of mothers of boys with attention deficit hyperactivity disorder. The data were analyzed using the Multivariate covariance.The results showed that Barkley’s parenting education was significantly effective on improving the mental health of mothers in the experimental group (P0.081),and The intervention could not have been effective on the following scale.
    Keywords: Barkley's parenting, mental health, attention deficit hyperactivity disorder
  • Nazila Forouhan, Ali Mehdad Pages 25-34
    The main purpose of this research was to study the effect of participative leadership on perceived job security with considering Mediating role of psychological healthy workplace. The study was correlational and population included all employees of the Isfahan Irik steel company (working there, in winter 1394). Of which, 160 people were selected through convenience sampling method. Research instruments consisted of Participative Leadership Questionnaire by Nemaei (2012), Psychological Healthy Workplace Questionnaire by Mehdad (2011) and Perceived Job Security Questionnaire by Fransis & Barling (2005). Data were analyzed with use of Structural Equation Model (SEM) and result revealed that there is significant direct effect of participative leadership on psychological healthy workplace, psychological healthy workplace on perceived job insecurity and participative leadership on perceived job insecurity (p
    Keywords: participative leadership style, psychological healthy workplace, perceived job security, Irik steel company
  • Farah Naderi * Pages 35-45
    This study aimed to assess the effect of relaxation on depression, anxiety and HbA1c in type I diabetic women. In this study which was a quasi-experimental with pre-test, post-test and control group, the population was all type I diabetic women which referred to the Diabetes Clinic in Kermanshah. The 24 of patients were selected by available sampling method and randomly divided into experimental and control groups. For pre-test the scores of Beck Depression Inventory, Spielberger anxiety and HbA1c tests were recorded. Then the experimental group during a nine-week (twice a week) participated in relaxation session and after three month subjects in both groups were post-tested. For data analysis, descriptive statistics, Levene Test, analysis of covariance were used. In the post test there was no significant difference in average depression scores of two groups (p= 3.07) but, trait anxiety average, state anxiety average and blood glucose of experimental group were decreased significantly in comparison to pre-test (p= 34.14, p= 11.16, p= 10.8). So, it concluded that relaxation decreases anxiety and helps to better control of blood glucose in type I diabetic women but, this technique which has been used in this study was not effective in reducing depression in these patients.
    Keywords: diabetic women, muscular relaxation, depression, anxiety, blood glucose
  • Shahnaz Khaleghipour *, Hamed Pirfarzam Pages 46-55
    This study aimed to determine compare attachment styles, alexithymia, and sexual function in the patients with tension headache and healthy individuals. This study was a comparative research. The study population consisted of male patients with tension headache, who were referred to the Neurology Clinic of Karaj City as well as their non-patient relatives who had the inclusion criteria. Using the convenience sampling, 62 patients with tension headache and 62 controls were chosen. In order to collect information, a questionnaire of alexithymia (Toronto)(1994), attachment styles (Collins and Reid) (1990),International Index of Erectile Function (Rosen, Riley, Wagner, Osterloh, Kirkpatrick, Mishra,)(1997) was used. Data were analyzed using univariate analysis of variance. The results showed there was a significant difference between the components attachment styles (secure and avoidant).alexithymia (lack of sentimentality and externally oriented thinking) and sexual function (erectile function, orgasmic performance, libido) between the patients with tension headache and healthy subjects (P
    Keywords: alexithymia, attachment styles, sexual function, tension headache, male
  • Rezvavsadat Jazayeri Pages 56-64
    In this study the role of self-compassion and flourishing as predictors for marital happiness was investigated. For this purpose, 140 married women Isfahan city were selected by available sampling method and and Marital Happiness Scale (Tgryan, 1387), Self-Compassion (Neff, 2003) and Flourishing (Diener, 2009) responded. Data was analyzed by using multiple regression analysis Results showed that flourishing and self- compassion were capable of predicting the Marital happiness but among the six subscales of self-compassion (self- kindness, self–judgment, common humanity, mindfulness, isolation and over-identification) only variable mindfulness predicted marital happiness. As a result can marital happiness married women based on personality traits (self- compassion and flourishing) they explained (p
    Keywords: self, compassion, Flourishing, Marital happiness, Married women
  • Somayeh Mardani, Hoseinali Mehrabi * Pages 65-75
    The study aimed to predict depression by cognitive emotion regulation strategies and marital satisfaction in women. The study population consisted of all married women in Isfahan, from among them 400 persons were selected by simple random sampling.. Data were collected through a four questionnaire including Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (Garnefski, 2001), Enrich Marital Satisfaction (Fowers & Olson, 1989), DASS-21 Questionnaire (Lovibond & Lovibond, 1995) and demographic characteristics. - Results of regression analysis showed marital relatives 17.7%, Catastrophizing 11.6%, other blame 4.4%, positive refocusing 3.5%, education 1.6%, self-blame 1.2%, friends 0.9% and these seven variables anticipated 40.9% of depression. According to the results, Catastrophizing, other blame, positive refocusing and self-blame among cognitive emotion regulation strategies and marital relatives and friends among levels of marital satisfaction can be assumed as structures that are related to depression symptoms in married women and study them as an important factor in relation to prevention and treatment.
    Keywords: cognitive emotion regulation strategies, marital satisfaction, depression, Women
  • Fatemeh Habibi, Sahar Safarzadeh * Pages 76-85
    The aim of the current research was to predict job stress on the basis of coping strategies, spiritual intelligence and resilience in employees with chronic pains in national Iranian south oil fields company. The subjects were 130 employees whom were selected randomly by simple sampling procedure from the medical records available in the industrial medicine center with chronic pain diagnosis. To collect data Endler and Parket job stress questionnaire (1990), Abdulah-Zadeh et al. Spiritual intelligence scale (2008), Conner-Davidson Resilience Scale (2003) and Job Stress (1990) were implemented. The results by regression analysis showed that problem solving, emotional and avoiding coping strategies respectively were good predictors for the criterion variable of job stress (p≤ 0.0001). Therefore by increasing proper and effective problem solving skills, job stress emerging especially in the employees suffering from chronic pain may be either decreased or the pain suffering could be kept under controlled.
    Keywords: job stress, coping strategies, spiritual intelligence, Resilience, employees with chronic pains
  • Azam Sami, Mohammad Bagher Fakhrzad *, Amirreza Naghsh Pages 86-93
    This study aimed at predicting employee's productivity according to executive intelligence and organizational intelligence in Islamic Azad University Isfahan branch. Descriptive statistical correlation was conducted in this research. The study population included a total of 515 of all managers and staff of Islamic Azad University Isfahan branch. 220 people were chosen as the sample population using convenience sampling and Cochren formula. Data were collected with Productivity StandardQuestionnaire (Hersey & Goldsmith 1980), Executive Intelligence Questionnaire (researcher-made) and Organizational Intelligence Questionnaire (Albercht 2003). To analyze the data, simple regression analysis were used. The results of regression analysis showed that organizational intelligence (β= 0.426) and executive intelligence (β= 0.440) can predict employees’ productivity at a significant level (p
    Keywords: organizational intelligence, executive intelligence, productivity of employees, Islamic Azad University Isfahan branch
  • Azam Rajaei, Mohammad Ali Nadi *, Alireza Jafari Pages 94-108
    This study has been implemented to evaluate the psychometric characteristics of the Positive Psychological Capital Scale. The population of this study consisted of all staff of six education districts in the year of 1394 that 325 of them were sampled by share-based stratified random sampling based on sample size formula, Cohen et al (2000) and were taken Positive Psychological Capital Scale Luthans et al (2007). Research used Cronbach's alpha coefficient for the reliability, and confirmatory factor analysis for the validity based on Structural Equation Model. Cronbach's alpha coefficient for positive psychological capital scale was 0/89 and for optimism, hope, resilience, and self-efficacy subscales in order were 0/70, 0/83, 0/73, and 0/87. results of one factor and four factor confirmatory analysis based on Luthans et al theoretical model showed that four factor model has more favorable goodness of fit indexes than one factor model. Fit indexes are favorable. The correlation between total positive psychological capital scale with optimism, hope, resiliency and self-efficacy factors respectively is 0.76, 0.87, 0.88, and 0.84, which shows a good validity. The correlation between the factors is between 0.41 and 0.62, which is significant at level (P
    Keywords: Positive psychological capital, self, efficacy, Optimism, hope, resiliency, staff employees
  • Roghayeh Alaei Khoraem *, Sarah Alaei Khoraem, Ezatollah Ghadampour Pages 109-117
    The purpose of this study was to determine role of self-efficacy beliefs and achievement motivation in predicting test anxiety in students with learning disabilities. This research is a correlation study. From among all students of primary school (girl and boy) with learning disabilities in Ardabil in 2015, and using a stratified sampling procedure a sample of 60 students with LD was selected. Data were collected using general self-efficacy questionnaire of Scharer and et al. and achievement motivation questionnaire (AMQ) of Hermans and Ahvaz test anxiety inventory. The result of inter regression showed that self-efficacy and achievement motivation explained 43 percent of variance of test anxiety in students with LD. The result indicated that strength of self-efficacy beliefs and high levels of achievement motivation increases test anxiety in students with LD. The findings imply that improvement of self-efficacy beliefs and achievement motivation should be important in the educational and counseling services provided for students with LD.
    Keywords: self, efficacy beliefs, achievement motivation, test anxiety, learning disability, students of primary school
  • Hamid Reza Nuri *, Bahar Shahabi Pages 118-126
    The present study investigated the effectiveness of self-compassion training on the increase mothers´ resiliency with autistic children by the quasi-experimental method and was performed by pre-test and post-test with the control group. The population under study was mothers of children with autism who referred to the Center of Yavarane Zeinab in Esfahan. Twenty-four mothers who were selected randomly and assigned to experimental and control groups completed the autism Scale (Cars, 1988) and resilience Scale (Conner and Davidson, 2003) were used. Experimental group trained weekly 7 sessions of self- compassion in two-hour and the control group did not receive any intervention. At the end of training, both groups were assessed. Data were analyzed by analysis of covariance. The results showed that the teaching of self- compassion significantly contributed to the resilience of participation people and mothers in the experimental group showed significantly increased (P
    Keywords: self, compassion, mothers´resiliency, autistic children