فهرست مطالب

فصلنامه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی
پیاپی 75 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زینت میرزایی، محسن گل پرور* صفحات 1-12
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سرمایه روان شناختی بر عملکرد شغلی با توجه به نقش واسطه ای رضایت شغلی و تعهد سازمانی اجرا شد. روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری پژوهش را کارکنان زن و مرد شرکت مخابرات در شهر اصفهان تشکیل دادند که از بین آن ها دویست و هشتادوپنج نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سرمایه روان شناختی (ناگیوئن و همکاران، 2012)، پرسشنامه عملکرد شغلی (ناگیوئن و همکاران، 2012)، پرسشنامه رضایت شغلی (اسپکتور، 1985) و پرسشنامه تعهد سازمانی (اسپیر و ون کاتش، 2002) بودند. داده ها با استفاده از الگوسازی معادله ساختاری (SEM) تحلیل شدند. نتایج حاصل از الگوسازی معادله ساختاری (SEM) نشان داد که سرمایه روان شناختی بر رضایت شغلی (21/0 = β) و تعهد سازمانی (26/0 = β)، رضایت شغلی بر تعهد سازمانی (48/0 = β) و تعهد سازمانی بر عملکرد شغلی (18/1 = β) دارای اثر مستقیم هستند (001/0=p). همچنین سرمایه روان شناختی از طریق رضایت شغلی و تعهد سازمانی بر عملکرد شغلی (56/0 = β) دارای اثر غیرمستقیم است (01/0=p). درمجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که رضایت شغلی و تعهد سازمانی متغیرهای واسطه ای در رابطه بین سرمایه روان شناختی و عملکرد شغلی هستند.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، عملکرد شغلی، رضایت شغلی، تعهد سازمانی، کارکنان شرکت مخابرات
  • رضا شباهنگ*، محمد علی بشارت، منصوره نیکوگفتار، فرزین باقری شیخانگفشه صفحات 13-25
    پرستش افراد مشهور مسئله ای پیچیده و چندبعدی است که در این بین انعطاف پذیری شناختی و تنظیم هیجانی ازجمله عوامل بسیار مهمی هستند که می توانند در پرستش افراد مشهور موثر واقع شوند. این پژوهش با هدف بررسی نقش انعطاف پذیری شناختی و مشکلات تنظیم هیجانی در پیش بینی پرستش افراد مشهور دانشجویان صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشکده معماری و هنر دانشگاه گیلان در سال 1397 بود که از این بین 280 دانشجوی خانم و آقا با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. مقیاس نگرش نسبت به افراد مشهور (مک کاتچئون و همکاران، 2002)، پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی (دنیس و واندوال، 2010) و مقیاس دشواری در نظم بخشی هیجانی (گراتزوروئمر، 2004) به شرکت کنندگان ارائه شد. در انتها تجزیه وتحلیل داده های توسط نرم افزار SPSS24 و با استفاده از روش رگرسیون چندگانه همزمان انجام گردید. بر طبق نتایج، انعطاف پذیری شناختی و دشواری در تنظیم هیجانی به صورت معناداری پرستش افراد مشهور را پیش بینی می کنند (01/0>p). طبق یافته های حاصل از پژوهش، با اعمال برنامه ها و مداخلاتی برای افزایش انعطاف پذیری شناختی و توانایی تنظیم هیجانی می توان از پرستش افراد مشهور که با بسیاری از اختلالات جسمانی و روان شناختی و پیامدهای منفی اجتماعی و فرهنگی مرتبط هستند، کاست.
    کلیدواژگان: پرستش افراد مشهور، انعطاف پذیری شناختی، مشکلات تنظیم هیجانی، دانشجویان
  • میلاد قربانی وناجمی، جواد اژه ای*، مسعود غلام علی لواسانی صفحات 26-34
    هدف از این مطالعه، تعیین اثربخشی آموزش بازآموزی اسنادی بر سلامت روان فرزندان طلاق بوده است. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح تحقیق پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه فرزندان طلاق پسر شهر ساری که در مقطع متوسطه اول مدارس این شهر در سال 95 مشغول به تحصیل بوده اند، تشکیل می دادند. نمونه موردمطالعه شامل 34 نفر از این جامعه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه 17 نفری (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. اعضای هر دو گروه نسبت به تکمیل مقیاس سلامت عمومی (گلدبرگ، 1979) اقدام نمودند. در ادامه، یازده جلسه 45 دقیقه ای آموزش بازآموزی اسنادی برای گروه آزمایش برگزار شد. پس از پایان آموزش، هر دو گروه مجددا ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل گردید. یافته های پژوهش نشان دادند که آموزش بازآموزی اسنادی به صورت معناداری موجب بهبود کلیه مولفه های سلامت روان (نشانه های جسمانی، اضطراب، اختلال در کارکرد اجتماعی، علائم افسردگی) در اعضای گروه آزمایش شده است.
    کلیدواژگان: بازآموزی اسنادی، سلامت روانی، طلاق، فرزندان طلاق پسر، مقطع متوسطه اول
  • مینا آقاجانی، علی مهداد* صفحات 35-46
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر رهبری تحول آفرین بر رفتار شهروندی سازمانی و رفتارهای نوآورانه با نقش میانجی گرانه اشتیاق شغلی انجام گرفت. این مطالعه از نوع پژوهش های همبستگی با استفاده از مدل یابی علی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اصفهان (خوراسگان) تشکیل داده اند که از میان تعداد 200 نفر از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های رهبری تحول آفرین (باس و آولیو، 2000)، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی (لی و آلن، 2002)، پرسشنامه رفتارهای نوآورانه (کانتر، 1988) و پرسشنامه اشتیاق شغلی (اتریخت، 2006) بود. تحلیل داده ها از طریق الگوی معادلات ساختاری انجام و نتایج نشان داد نشان داد که رهبری تحول آفرین از طریق اشتیاق شغلی بر رفتار شهروندی سازمانی و رفتارهای نوآورانه دارای تاثیر غیرمستقیم معنادار (01/0 p<) و رهبری تحول آفرین به طریق مستقیم بر رفتار شهروندی سازمانی و رفتارهای نوآورانه دارای تاثیر معنادار (01/0 p<) است. بر اساس یافته های پژوهش می توان چنین نتیجه گیری نمود که رهبری تحول آفرین به عنوان یک متغیر مهم و تاثیرگذار، هم به طریق مستقیم و هم از طریق اشتیاق شغلی سبب افزایش رفتار شهروندی سازمانی و رفتارهای نوآورانه می گردد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، رفتار شهروندی سازمانی، رفتارهای نوآورانه، اشتیاق شغلی، کارکنان دانشگاه آزاد اصفهان
  • نیره آرین فر، رویا رسولی* صفحات 47-60
    هدف این پژوهش، مقایسه اثربخشی زوج درمانی کوتاه مدت راه حل محور و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر فرسودگی زناشویی زوجین بود. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری، همه مراجعین مراکز کیمیا، بشارت، تماشا و توحید در سال 1396 در شهر اصفهان بودند که به دلیل مشکلات ارتباطی و زناشویی به این مراکز مراجعه کردند. از میان آن ها تعداد 24 زوج به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به گونه تصادفی تعداد 8 زوج در سه گروه گمارده شدند و زوجین گروه های آزمایش به صورت زوجی هر هفته در مداخله های جداگانه زوج درمانی کوتاه مدت راه حل محور (7 جلسه) و زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (12 جلسه) شرکت کردند. داده های آزمودنی ها به وسیله پرسشنامه فرسودگی زناشویی پاینز (1996)، جمع آوری شد. برآیند تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که تفاوت میان گروه ها معنادار است (001/0). نتایج آزمون تعقیبی بنفرونی نشان داد که زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در مقایسه با زوج درمانی کوتاه مدت راه حل محور در کاهش فرسودگی زناشویی و سه مولفه آن (خستگی بدنی، احساسی و روانی) موثرتر بوده است (001/0 ).
    کلیدواژگان: زوجین، زوج درمانی کوتاه مدت راه حل محور، زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، فرسودگی زناشویی
  • حسین متین*، صدیقه احمدی صفحات 61-70

    این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر سخت رویی روان شناختی و سلامت معنوی در دانش آموزان دختر انجام شد. جامعه آماری پژوهش، دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه (منطقه 12 تهران) در سال تحصیلی 96-95 بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای90 نفر از دانش آموزان انتخاب شدند و به پرسشنامه سخت رویی کوباسا (1979) و سلامت معنوی پولوتزین و الیسون (1982) پاسخ دادند. 24 نفر از دانش آموزانی که نمره پایین تری در این پرسشنامه گرفتند انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (12 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش مهارت های زندگی قرار گرفتند. طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. پس از اتمام برنامه آموزشی از دو گروه پس آزمون و پس از دو ماه پیگیری به عمل آمد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های زندگی باعث افزایش سخت رویی روان شناختی (001/0>p) و سلامت معنوی (001/0>p) دانش آموزان شده است. نتایج پیگیری نمرات گروه آزمایش پس از دو ماه، حاکی از ماندگاری اثر مداخلات بود.

    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، سخت رویی روان شناختی، سلامت معنوی، دانش آموزان دختر مقطع متوسطه
  • سولماز آوریده*، سامره اسدی مجره، لیلا مقتدر، مریم عابدینی، عباس میربلوک بزرگی صفحات 71-80
    این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه ای حمایت اجتماعی ادراک شده در تاثیر بخشودگی بین فردی بر سلامت اجتماعی انجام گردید. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور مرکز تالش که در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-1395 مشغول به تحصیل می باشند، بود که از میان آن ها، بر اساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان، نمونه ای شامل 327 دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز (2004)، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (1988) و مقیاس بخشودگی بین فردی احتشام زاده و همکاران (1389) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و روش های آماری و روش تحلیل مسیر تحلیل شدند. نتایج نشان داد که به ترتیب متغیر حمایت ادراک شده از سوی دیگران، حمایت دوستان و حمایت خانواده تاثیر مستقیم بر سلامت اجتماعی دانشجویان داشتند (P<0/01). درک واقع بینانه دارای بیشترین اثر غیرمستقیم بر سلامت اجتماعی بوده (P<0/05)، پس از آن متغیر کنترل رنجش بر سلامت اجتماعی دانشجویان موثر است (P<0/01). بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که حمایت اجتماعی و بخشودگی در سلامت اجتماعی دانشجویان نقش دارند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، بخشودگی بین فردی، سلامت اجتماعی، دانشجویان
  • نرگس حسینی نیا، حمیدرضا حاتمی* صفحات 81-91
    این پژوهش با هدف پیش بینی کیفیت زندگی بر مبنای بهزیستی روان شناختی و تاب آوری در بازنشستگان مشترک صندوق بازنشستگی کشوری استان تهران انجام شد. طرح پژوهش از نوع رابطه ای بود. جامعه آماری پژوهش بازنشستگان مشترک صندوق بازنشستگی کشوری شهر تهران بودند که از طریق نمونه گیری در دسترس، 150 نفر از میان آن ها انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های کیفیت زندگی (انیسی،1391)، تاب آوری (کونور و دیویدسون، 2003) و بهزیستی روان شناختی (ریف،1989) بودند. تجزیه وتحلیل داده ها از طریق تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که بهزیستی روان شناختی و تاب آوری به طور معناداری قادر به پیش بینی کیفیت زندگی بازنشستگان می باشند (01/0>p).
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بهزیستی روان شناختی، تاب آوری، بازنشستگان
  • احمدرضا قنبری نصرآبادی*، محمد مهدی رشیدی، جمشید تقسیمی صفحات 92-100
    این پژوهش با هدف تهیه بسته آموزشی سرمایه روان شناختی بر اساس ارزش های اسلامی و میزان تاثیر آن بر تعالی سازمانی بر روی کارکنان شهرداری اصفهان انجام شد. روش پژوهش از نوع آمیخته کمی کیفی بود. به منظور بررسی اثربخشی مداخلات مبتنی بر سرمایه روان شناختی اسلامی بر متغیرهای وابسته از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری استفاده شد. در مرحله اول پژوهش از نوع کیفی و با استفاده از تکنیک دلفی انجام شد. بدین صورت که اطلاعات حاصل از مصاحبه ها با متخصصین علوم انسانی، مذهبی و متخصصین علم اخلاق درزمینه امید، خودکارآمدی، تاب آوری، خوش بینی مورد بررسی قرار گرفت و بسته سرمایه روان شناختی بر اساس ارزش های اسلامی تهیه شد. در مرحله دوم پژوهش (کمی) روش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل در میان نمونه 60 n= در جامعه تحقیق 3000 = N استفاده شد. نتایج پژوهش کمی دو گروه کنترل (30 نفر) و آزمایش (نفر) در تکمیل پرسشنامه تعالی سازمانی، بسته سرمایه روان شناختی اسلامی نشان داد که میانگین نمرات تعالی سازمانی در گروه آزمایش در مرحله پس آزمون که بسته سرمایه روان شناختی اسلامی را مدنظر قرار دادند، نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (01/0>P)؛ بنابراین آموزش الگوی سرمایه روان شناختی اسلامی توانسته است شاخص تعالی سازمانی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سرمایه روان شناختی، تعالی سازمانی، آموزه های اسلامی، کارکنان شهرداری اصفهان
  • امیر شعبانی خدیو، حمزه احمدیان* صفحات 101-111
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه ارضاء نیازهای بنیادی روانی و اختلال تنظیم هیجانی با نقش میانجیگری طرح واره های ناسازگار اولیه در دانشجویان بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه بوعلی سینا که در سال 93 در هفت دانشکده شیمی، علوم پایه، فنی و مهندسی، اقتصاد و علوم اجتماعی، ادبیات و علوم انسانی، هنر و معماری و کشاورزی مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دهند (7000=N). طرح این پژوهش از نوع توصیفی و روش پژوهش همبستگی بوده است. به این منظور با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای 364 نفر (تعداد 166 دختر و 198 پسر) از دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه نیازهای بنیادی روانی گاردیا، دسی و ریان (2000)، طرح واره های ناسازگار اولیه یانگ (1998) و اختلال تنظیم هیجانی گراتس و رومر (2004)، استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها علاوه بر روش های توصیفی از روش تحلیل معادلات ساختاری با نرم افزار AMOS16، ضریب همبستگی و آزمون t استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که مدل تجربی داده ها با مدل مفهومی دارای برازش خوبی است. بر اساس یافته ها، خودمختاری (003/0) و شایستگی (0001/0≥P) از خرده مقیاس نیازهای بنیادی روانی هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم می توانند بر اختلال تنظیم هیجانی تاثیر بگذارند. همچنین نیاز به خودمختاری (011/0) و شایستگی (02/0) می توانند بر طرح واره های ناسازگار اثر بگذارند. به طورکلی یافته های پژوهش نشان داد که هر چه نیازهای بنیادی افراد کمتر برآورده شود، طرح واره های ناسازگار بیشتری شکل می گیرد و درنهایت در تنظیم هیجان اختلالاتی پدید خواهد آمد.
    کلیدواژگان: نیازهای بنیادی روانی، طرح واره های ناسازگار اولیه، اختلال تنظیم هیجانی
  • حسن رضایی جمالویی، جعفر حسنی*، محمد نورمحمدی صفحات 112-121
    از منظر روان شناسی تحولی می توان به گستره نوجوانی، دوره مرور علائم مرضی روان شناختی اطلاق نمود. هدف این پژوهش بررسی نقش سبک های دلبستگی در رفتارهای پرخطر نوجوانان بود. جامعه آماری 2570 نفر از دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهرستان نجف آباد (اصفهان) در سال تحصیلی 93-1392 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای 247 نفر از آن ها انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل مقیاس سبک های دلبستگی (کولینز و رید، 1990) و مقیاس رفتارهای پرخطر نوجوانان ایرانی (زاده محمدی و همکاران، 1390) بود. نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری به شیوه گام به گام نشان داد سبک دلبستگی ایمن مولفه های رانندگی خطرناک، خشونت، سیگار کشیدن و مصرف الکل رفتارهای پرخطر را به ترتیب با تبیین 4، 6، 8 و 11 درصد واریانس آن ها به صورت منفی، سبک دلبستگی اجتنابی مولفه های مصرف مواد و دوستی با جنس مخالف را با تبیین 13 و 8 درصد واریانس آن ها و سبک دلبستگی دوسوگرا مولفه های دوستی با جنس مخالف و رابطه و رفتار جنسی را با تبیین 6 و 5 درصد واریانس آن ها مورد پیش بینی قرار داده است (05/0 >p). این نتایج نشان می دهد سبک های دلبستگی نقش مهمی در گرایش یا پیشگیری از گرایش دانش آموزان و نوجوان به رفتارهای پرخطر دارد.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، سبک های دلبستگی، نوجوانی، پسر، متوسطه دوم
  • فرخ رو جلیلی* صفحات 122-136

    این تحقیق باهدف تعیین تاثیر آموزش خودتعیین گری و جنسیت بر کمک طلبی دانشجویان در دانشجویان انجام شد. روش این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی به همراه پیش آزمون - پس آزمون، پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیرجند در سال تحصیلی 96-1395 بودند. نمونه آماری شامل 80 دانشجوی دانشگاه فرهنگیان (40 نفر دختر و 40 نفر پسر) که به صورت داوطلبانه ثبت نام و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابتدا بسته آموزشی تدوین و اعتباران مورد ارزیابی قرار گرفت و تایید شد. سپس طی 12 جلسه برای دانشجویان گروه آزمایش آموزش داده شد. ابزارهای تحقیق شامل مقیاس کمک طلبی ریان و پنتریچ (1995) بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره دوراهه و تک متغیری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد آموزش خودتعیین گری بر کمک طلبی دانشجویان در مرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر دارد (001/0>p). تاثیر جنسیت در مرحله پس آزمون در مرحله پس آزمون و پیگیری بر پذیرش کمک طلبی (05/0>p) معنادار است؛ و در مرحله پیگیری تعامل آموزش خودتعیین گری و جنسیت بر هیچ یک از متغیرها تاثیر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: خودتعیین گری، جنسیت، کمک طلبی، دانشجویان
|
  • Zinat Mirzaie, Mohsen Golparvar * Pages 1-12
    This research was conducted with the aim of investigating the effect of psychological capital on job performance with considering the mediating role of job satisfaction and organizational commitment. The research method was correlation and the research statistical population was the male and female employees of Telecommunication Company in Isfahan city, among them two hundreds and eighty five employees were selected using convenience sampling. Research instruments were Psychological Capital Questionnaire (Nguyen et al, 2012), Job Performance Questionnaire (Nguyen et al, 2012), Job Satisfaction Questionnaire (Spector, 1985) and Organizational Commitment Questionnaire (Speier & Venkatesh, 2002). Data were analyzed using structural equation modeling (SEM). The results of structural equation modeling (SEM) indicated that, psychological capital has a direct effect on job satisfaction (β=0.21) and organizational commitment (β=0.26), job satisfaction has a direct effect on organizational commitment (β=0.48) and organizational commitment has a direct effect on job performance (β=1.18). Also psychological capital has an indirect effect on job performance through job satisfaction and organizational commitment (β=0.56). Overall, the results of this study show that job satisfaction and organizational commitment are mediator variables in the relationship between psychological capital and job performance.
    Keywords: psychological capital, job performance, Job Satisfaction, Organizational Commitment, employees of Telecommunication Company
  • Reza Shabahang *, Mohammad Ali Besharat, Mansooreh Nikoogoftar, Farzin Bagheri Sheykhangafshe Pages 13-25
    Worshiping celebrities is a complex and multidimensional issue that cognitive flexibility and emotional regulation are among the most important factors that can be effective in celebrity worship. This study aims to investigate the role of cognitive flexibility and emotional regulation problems in predictionof celebrity worshipamonguniversity students.The statistical population of the study consisted of students of faculty of art and architecture of Guilan University in 1397, among which 280 female and male students were selected by convenience sampling method. Celebrity worship attitude scale (McCutcheon et al, 2002), Cognitive flexibility inventory (Dennis & Vander Wal, 2010) and difficulties in emotional regulation scale (Gratz & Roemer, 2004) were presented to the participants. Finally, data analysis was done by SPSS-24 software using multiple regression methods.According to the results, cognitive flexibility and difficulty in emotional regulation significantly predict celebrity worship (p<0/01).According to the findings of the research, applying programs and interventions to increase cognitive flexibility and the ability of emotional regulation can reducecelebrity worship that is associated with many physical and psychological disorders and negative social and cultural consequences.
    Keywords: Celebrity worship, cognitive flexibility, emotional regulation problems, University students
  • Milad Qorbani Vanajemi, Javad Ejei *, Masoud Gholamali, Lavasani Pages 26-34
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of attributional retraining on mental health of children of divorced parents. The study utilized a quasi-experimental design with pre-test post-test and control group. The population included male children of divorced parents who studied in middle schools in Sari (2016). The sample comprised of 34 individuals who were selected through convenience sampling method, and assigned into two groups of 17 (experimental and control groups). Both groups completed General Health Questionnaire (GHQ). Then, the experimental group received attributional retraining educational package for 11 sessions of 45-minutes. After the intervention, both groups were assessed once more. The data were analysed through multivariate analysis of covariance. The findings demonstrated that attributional retraining significantly improves all components of mental health (psychosomatic symptoms, anxiety, social functioning problems, and depression symptoms) in the experimental group members.
    Keywords: attributional retraining, mental health, divorce, sons of divorce, middle school
  • Mina Aghajani, Ali Mehdad * Pages 35-46
    The main purpose of this research was to study the effect of Transformational leadership on organizational citizenship behavior, innovative behavior with considering mediating role of work engagement. The study was correlational and the statistical population included all employees of Isfahan Azad University. Of which, 200 people were selected through convenience sampling method. Research instruments consisted of Transformational leadership Questionnaire by Bass & Avolio (2013), Organizational Citizenship Behavior Questionnaire by lee & Allen (2002), Innovative Questionnaire by kanter (1988) and Work engagement Questionnaire by Etrihkt (2006). Data were analyzed with use of Structural Equation Modeling (SEM) and result revealed that there were significant direct effect of transformational leadership on work engagement, organizational citizenship behavior and innovative behavior (p<0/01). Moreover, there were significant indirect effect of transformational leadership on organizational citizenship behavior and innovative behavior through work engagement (p<0/01). Hence, based on research's results it could be concluded that, transformational leadership as a most important variable, directly and indirectly increases work engagement, organizational citizenship behavior and innovative behavior.
    Keywords: transformational leadership, organizational citizenship behavior, innovative behavior, work engagement, Isfahan Azad University
  • Nayere Arianfar, Roya Rasouli * Pages 47-60
    The purpose of the research was to examine the efficacy solution- focused couple therpay and acceptance and commitment couple therapy on marital burnout of couples. The research method was uasi-experimental with Pretest, Posttest and cotrol group. The statistical society consisted of the all clients of the centers: kimia, besharat, tamasha and tohid in 1396 in Isfahan city who referred to these centers due to communication and marital problems. Among them, 24 couples were selected through available sampling from among couples. Then, 8 couples (16 persons) were randomly assigned to three groups and the couples of the experimental groups were paired separatly every week solution- focused couple therpay (7 weeks) and acceptance and commitment couple therapy (12 weeks). The subjects' data were collected by the marital burnout questionnaire of Pines (1996). Results of multivariate analysis of covariance indicated that the differences among the groups were significant (. Results of benferony follow-up test indicated that in comparison with the solution-focused couple therapy, the acceptance and commitment  couple therapy were more effective in reducing the marital burnout and three components of it (physical exhaustion, emotional exhaustion and mental exhaustion)( .
    Keywords: couples, solution- focused couple therapy, acceptance, commitment couple therapy, marital burnoutn
  • Hosein Matin, Sedigheh Ahmadi * Pages 61-70

    This research sheds light on the effectiveness of life skills training on psychological hardiness and spiritual well-beingof high school girl students. The statistical population of this study was 2nd grade high school female students (12th district of Tehran) of 95-96. 90 students were selected using cluster sampling method and responded to Kobasa's(1979) Psychological Hardiness Questionnaire and Pulotzin and Ellison's (1982) Spiritual Well-being Questionnaire. 24 students who scored lower in these questionnaires were selected and randomly assigned to the experimental and control group.The experimental group was trained in 8 sessions of 90 minutes.The research design was a semi-experimental design with pre-test-post-test with control group. By finishing the experimental plan, a post test was taken from two groups and was followed after two months. The results of analysis of covariance showed that life skills training increases psychological hardiness (p<0/001)and spiritual well-being (p<0/001)‚ of high school girl students.Following up the grades ofexperimentalgroup after two months indicated sustainment of intervention effect on both groups.

    Keywords: life skills, psychological hardiness, spiritual well-being, secondary school female students
  • Solmaz Avarideh *, Samereh Asadi Majreh, Leila Moghtader, Maryam Abedini, Abbas Mirbolok Bozorgi Pages 71-80
    The purpose of this study was to determine the mediating role of perceived social support in the effect interpersonal forgiveness on social health. The research method is descriptive method of correlation type. The statistical population of this study consisted of all male and female students of Payame Noor University of Talesh in the second half of the academic year of 2016- 2017. Among them, based on Morgan's sample size table, a sample of 327 Students were selected by random sampling method and Completed Keyes Social health questionnair (2004), Zimet et al perceived social support scale (1988), and Ehteshamzadeh et al interpersonal forgiveness scale (2010). Data were analyzed by using descriptive Indicators, and path analysis method. The results showed that the perceived support from the others, friends' support and family support were directly effect on the social health of the students, respectively(P<0/01). Realistic understanding has the most indirect effect on social health (P<0/05), and after that, suffering control variable was effective on social health of students (P<0/01). Based on the findings of the research, it can be concluded that social support and forgiveness play a role in the social health of students.
    Keywords: social support, interpersonal forgiveness, Social health, Students
  • Narges Hosseininia, Hamidreza Hatami * Pages 81-91
    The goal of this research is to anticipate life quality of the retired's branch on the base of psychological well-being and the resiliency. Our research design was relational and the population was the who are members of civil servant pension found in Tehran. 150 persons were selected through accessible sampling. Research instruments consisted life quality SF-12 (Anisi, 2012), psychological Well-being Scale (Ryff, 1989) and Resilience Scale (Connor-Davidson, 2003). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and enter method multiple regression analysis. The results showed that have predictive power of psychological Well-being and Connor-Davidson Resilience of retired people's quality of life (p<0.01(.
    Keywords: Quality of Life, psychological well-being, resiliency
  • Ahmadreza Ghanbarinasrabadi *, Mohammadmahdi Rashidi, Jamshid Taghsimi Pages 92-100
    The main objective of this research was to provide a package of psychological capital training based on Islamic values and its effect on organizational excellence on employees of Isfahan Municipality. To evaluate the statistical assumptions, test and box test were used. In order to determine. Multivariate analysis of covariance analysis was used to investigate the effectiveness of Islamic-based psychological capital-based interventions on dependent variables. In the first stage, the research was qualitative and using Delphi technique. The data from interviews with humanities, religious scholars and ethics experts in the field of hope, self-efficacy, resilience, optimism were examined and a package of psychological capital was provided based on Islamic values. In the second stage of the study, quantitative studies were carried out and semi experimental methods were pre-test(n=60) and post-test with control group(N=3000). The results of quantitative research in two groups of control and traning in completing the “Organizational Excellence” questionnaire, Islamic psychological package showed that the mean score of organizational excellence in the experimental group in the post-test phase was more than the control group (P<0/01).Therefore, the study of Islamic psychological capital model has been able to increase the index of organizational excellence.
    Keywords: psychological capital, organizational excellence, islamic teachings, isfahan mancipalty staff
  • Amir Shabani Khadiv, Hamzeh Ahmadiyan * Pages 101-111
    The aim of the present study was studing the relationship between satisfaction of Basic psychological needs and the Emotional Regulation disorders with the mediation of early maladaptive schemas, among the students.The statistical population of this study consisted of all undergraduate students at Bu-Ali Sina University who were studying in 1393 in seven faculties of chemistry, basic sciences, engineering and engineering, economics and social sciences, literature and humanities, art and architecture and agriculture., Are formed. (N=700). The design of this research is descriptive and research method has been correlated. To do so, we selected 364 students (166 females and 198 males) using multiphase cluster sampling. All the students were studying in BA degree at Bu-Ali Sina University of Hamedan, Iran. The study was conducted using a descriptive-correlative design. We used Fundamental Mental Needs' scale proposed by Gardia, Dessie and Ryan (2000), Young's early maladaptive schemas (1998), and Emotional regulation disorder (2004) to collect data. Research design was descriptive and its method was correlational.To analyze the data, we used structural equation model, correlation coefficient and T-test by using Amos 16 soft ware.The results showed that the empirical model of the data had a good fit with the conceptual model. According to the results , autonomy (0/003) and competence(p                          as two componets of fundamental mental needs scale can influence the emotional adjustment disorder, in both direct and indirect ways.More over, The need to autonomy(0/011) and competence(0/02) can influence the early maladaptiveschemas . In general according to the results, with decreasing the range of fundamental needs satisfaction, the more maladaptiveschemas will be made and finally some more disorders in emotional regulation would be emerged.
  • Hasan Rezaei, Jafar Hasani *, Mohammad Mohammad Pages 112-121
    From the perspective of the evolutionary psychology, the range of adolescents, the period of the review of psychological symptoms can be considered.The aim of this study was to investigate the role of attachment styles in adolescent’s risky behaviors.The statistical population of the study was 2570 male high school students in Najaf Abad city (Isfahan) in the academic year of 2012-2013. A multi-stage random cluster sampling method was used to select 247 of them. Measuring tool included scale attachment styles (Collins & Read, 1990) and Iranian Adolescent Risky Behavior Scale (Zade Mohammadi & et al, 2012). The results of stepwise multi-variable regression analysis indicated that Safe attachment style of hazardous driving components, violence, smoking, and alcohol use high risk behaviors with 4, 6, 8, and 11 percent of their variance, respectively, and negatively predicted respectively. The avoidant attachment style predicted components of drug use and friendship with the opposite sex by explaining 13 and 8 percent of their variance and ambivalent attachment style, predicting the components of friendship with the opposite sex and sexual relationship and sexuality by explaining 6 and 5 percent of their variance.These results indicate that attachment styles play an important role in the tendency and prevention of risky behavior in the students and young adults.
    Keywords: risky behaviors, attachment styles, adolescent
  • Farokhro Jalili * Pages 122-136

    This study has been done with the aim of determining self-determination training and gender on the help-seeking behavior of University students. The study was a semi-experimental study with pretest- post-test, follow- up with control group. The statistical population included all students of Farhangian University of Birjand in 2016-2017. The statistical sample includes 80 students of Farhangian University (40 females and 40 males) who have voluntarily registered and randomly been placed in test and control groups. First the training package was developed and its validity was evaluated and confirmed. Then 12 training sessions were given to for the students of test group. The research instruments was the help- seeking questionnaire of Ryan and Pentrich (1995). Data was analyzed through two-way multivariate covariance analysis and the results showed that self-determination training is effective on help-seeking of students in post-test and follow up stages (p<0.001). The effect of gender in post-test and follow-up is significant on acceptance of help-seeking (p<0.05) and in follow-up stage, the interaction of self-determination training and gender has not meaningful effect on any of variables.

    Keywords: self-determination, Gender, help-seeking, Students