فهرست مطالب

شیمی و مهندسی شیمی ایران - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 33، زمستان 1380)

نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 33، زمستان 1380)

  • 125 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین بهمنیار، سید محمد علی موسویان، پریسا خدیو پارسی، جواد ایوانی صفحه 66
    پس از طراحی و ساخت برج استخراج مایع - مایع، از نوع تماس دهنده صفحه چرخنده RDC با انجام آزمایش روی سیستمهای شیمیایی دو جزیی و در حالت عدم انجام فرآیند انتقال جرم، به بررسی چگونگی تغییر ارتفاع بستر قطره ها بر حسب خصوصیات فیزیکی - شیمیایی و عملیاتی پرداخته شده است. انتخاب سیستمهای شیمیایی مورد آزمایش، با توجه به در برگرفتن محدوده مناسبی از خواص فیزیکی مهم و موثر صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: قطره، فصل مشترک، بستر قطره ها، استخراج مایع، مایع، برج RDC فاز پراکنده، فاز پیوسته، موجودی قطره
  • ارجمند مهربانی، علی فرضی صفحه 79
    این مقاله یک روش جدید برای نمایش ساختارهای درختی سیستم ها و نیز عملیات اساسی درختی، ارایه می دهد. در این روش هر سیستم، همچون فردی است که دارای یک پدر و برادران متعدد است و یک شماره شناسایی منحصر به فرد دارد. عملیاتی مانند افزودن یا برداشتن یک زیردرخت و چند اساسی دیگر روی ساختار های درختی به صورت ریاضی ارایه شده اند. در انتها، روش پیشنهاد شده برای نمایش ساختار درختی یک فرآیند نمونه اجرا شده است.
    کلیدواژگان: تجزیه سلسله مراتبی سیستم ها، ساختار سلسله مراتبی، ساختار درختی، عملیات درختی، نمایش ریاضی
  • داود رشتچیان، مجید عمیدپور، مهدی گوگل صفحه 86
    با توجه به مصرف زیاد آب تازه در کارخانه های تولید شکر از چغندر قند که باعث تولید حجم زیادی از پساب آلوده می شود به طور طبیعی به دستگاه تصفیه بزرگی همراه با هزینه های ثابت و متغیر زیادی نیاز خواهد بود در این پژوهش با استفاده از تکنولوژی پینچ جرمی، میزان تولید پساب و مصرف آب تازه را کاهش داده که این عمل بار دستگاه تصفیه و در نهایت هزینه های آن را کاهش خواهد داد.
    کلیدواژگان: تکنولوژی پینچ جرمی، کاهش مصرف آب و پساب، استفاده مجدد
  • سید محمد علی موسویان، مهدی مطیعی نجفی، محمد علی دهنوی صفحه 93
    تحقیقات اخیر نشان می دهد که چگونه می توان طراحی ته نشین کننده های جاذبه ای مایع - مایع را از داده های تجربی به دست آمده از ته نشین کننده های ناپیوسته ناپایدار، در مقیاس کوچک انجام داد. به این ترتیب نیاز به آزمایشهای پرهزینه نیمه صنعتی حذف می شود. شرایط ناپایدار افزون بر ته نشین کننده های ناپیوسته در ته نشین کننده های پیوسته در طی تغییرهای دبی ورودی اتفاق می افتد که ارتفاع پایدار با تغییرهای دبی ورودی تغییر می کند.
    کلیدواژگان: ته نشین کننده های جاذبه ای، پراکندگی، بهم زننده، ته نشین کننده، اتئلاف، بستر پراکنده
  • داریوش باستانی صفحه 105
    با استفاده از اطلاعات به دست آمده از دو برج RDC و به قطرهای 62/7 و 9/21 سانتی متر و یک برج PSE با قطر 5/21 سانتی متر و به کارگیری دو سیستم تولوئن - استون - آب و نرمانل - سوکسینیک اسید - آب، تاثیر اختلاط محوری بر عملکرد هر دو برج مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه مقداری های تعداد واحدهای انتقال تجربی و نظری بدون در نظر گرفتن اختلاط محوری نشان می دهد، این تاثیر در برجهای PSE بیش از برجهای RDC است (به ترتیب 400 و 200 درصد) که می توانند منجربه افزایش طول برج برای دستیابی به یک بازده معین تا 4 برابر شود.
    کلیدواژگان: استخراج مایع، مایع، برج RDC، برج PSE، اختلاط محوری
  • عبدالصمد زرین قلم، احمد فتحی صفحه 112
    فرآیند تخریب گرمایی سطحی، یک قسمت کلیدی را در مدلهای احتراق سوخت جامد تشکیل می دهد. تخریب سطحی در پیش برای توصیف فرسایش گرمایی توده های یخ مورد استفاده قرار می گرفت، ولی در سالهای اخیر برای تخریب گرمایی جامدها هنگامی که در معرض فلاکس حرارتی بالا قرار می گیرد، به کار می رود. در این فرآیند دو فرضیه اساسی در نظر گرفته شده است: 1 - کاهش جرم فقط از ناحیه سطح صورت می گیرد 2 - دمای سطح در طول دوره تخریب ثابت می ماند.
    کلیدواژگان: مدلسازی، تخریب گرمایی جامدها، کالریمتر مخروطی، تخریب گرمایی سطحی
  • محمود مشفقیان، شهاب الدین آیت اللهی، کامران اکبرزاده، خشایار نصری فر صفحه 118
    در این مقاله تعدادی از روش های توسعه داده شده جدید برای محاسبه چگالی مایع های اشباع به صورت خالص و مخلوط مرور می گردد. چندین رابطه تجربی و معادله حالتCORGC برای محاسبه چگالی مایع های اشباع با هم مقایسه شده و نتایج به دست آمده نمایانگر آن است که چگالی اشباع مایع های خالص، مایع های گازی و گازهای طبیعی مایع شده به وسیله روش های گوناگون بادقت محاسبه می شوند.
    کلیدواژگان: چگالی مایع، رابطه چگالی، معادله حالت، مایع خالص، مایع مخلوط
  • صفحه 125