فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 104 (فروردین 1389)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 104 (فروردین 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/01/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد امامی، علیرضا حسینی، علی سعیدی، دانیال گل بیدی، پرهام رئیسی، حجت الله علایی صفحات 1-8
    مقدمه
    مشخص شده است که یادگیری و حافظه، که از ضروریات بقاء هستند، با افزایش سن دچار آسیب می شوند و این انگیزه ای را در عرصه ی پژوهش در طب سالمندان برای تحقیق در مورد کشف داروهای جدید مؤثر بر تقویت یادگیری و حافظه به وجود آورده است. با افزایش سن، تولید روزافزون استرس اکسیداتیو موجب آسیب فرآیندهای مغزی، از جمله اعمال شناختی، می گردد؛ این مطالعه قصد داشت با توجه با این که آب انواع مختلف انگور غنی از آنتی اکسیدان ها می باشند، اثر آب انگور قرمز (Red grape juice) را بر روی حافظه ی احترازی غیرفعال و یادگیری در رت های یک ساله مورد بررسی قرار دهد.
    روش ها
    تعداد 20 سر موش صحرایی با وزن تقریبی 330-270 گرم در دو گروه شاهد و آزمون تقسیم شدند. هر دو گروه بدون هیچ محدودیتی به ظرف آب دسترسی داشتند؛ در گروه شاهد ظرف، حاوی آب خالص و در گروه آزمون ظرف، حاوی 80 درصد آب خالص به همراه 20 درصد آب انگور بود و هر روز محتویات ظروف برای جلوگیری از تغییر ترکیبات به صورت تازه تعویض می شد. آزمون یادگیری و حافظه ی احترازی غیرفعال در دستگاه یادگیری و پس از انجام تیمارهای مورد نظر برای همه ی گروه ها، با شرایط یکسان انجام شد. در این آزمون، افزایش تاخیر زمانی برای اولین ورود به اتاق تاریک و مجموع زمان ماندن در اتاقک روشن و همچنین کاهش مجموع زمان ماندن در اتاقک تاریک بیان گر بهبود یادگیری و حافظه ی احترازی غیرفعال بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون غیر پارامتریک Mann-Whitney استفاده شد.
    یافته ها
    در مقایسه با گروه شاهد، شاخص های یادگیری و حافظه ی احترازی غیرفعال در گروه آزمون افزایش چشم گیری یافته بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد آب انگور قرمز سبب بهبود یادگیری و حافظه ی احترازی غیرفعال در رت ها می شود و احتمال می رود این اثر مربوط به وجود مواد آنتی اکسیدانی در آن باشد.
    کلیدواژگان: آب انگور قرمز، رت، یادگیری، حافظه ی احترازی غیرفعال
  • رضا ملک پور افشار، علیرضا دهستانی صفحات 9-16
    مقدمه
    گلیوبلاستوما مولتی فورم (GBM) شایع ترین و بدخیم ترین تومور اولیه ی مغز است. با وجود انجام درمان جراحی برای این تومور، طول عمر مبتلایان اغلب زیر یک سال می باشد. امروزه استفاده از مسیرهای داخل سلولی و مواد مؤثر در این مسیرها یکی از روش های درمانی بدخیمی ها است. سیکلواکسیژناز (Cox)، Ckit و Ki67 از واسطه های ایمنوهیستوشیمی مهم در مرحله بندی و درمان تومورها هستند. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین این واسطه ها در سلول های گلیوبلاستوما مولتی فورم در نمونه ای از بیماران ایرانی بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی با گروه شاهد، اسلایدهای گلیوبلاستوما مولتی فورم با اسلایدهای سایر تومورهای مغزی موجود در بایگانی بیمارستان شهید باهنر کرمان از نظر وجود Cox-2، Ki67 و Ckit مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. تمامی اسلایدها توسط دو پاتولوژیست مطالعه ی ایمینوهیستوشیمی شد و فراوانی این واسطه ها در دو گروه تومورهای گلیوبلاستوما مولتی فورم و غیر آن توسط آزمون t و معادل غیر پارامتریک آن Mann-Whitney مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی همبستگی بین شدت مارکرهای فوق و سن بیماران نیز از ضریت همبستگی Spearman استفاده شد.
    یافته ها
    تعداد افراد مورد مطالعه در گروه مورد 81 نفر و گروه شاهد 45 نفر بود که اغلب مبتلا به مدولوبلاستوما و الیگودندروگلیوما بودند. در تشخیص ها بین دو پاتولوژیست توافق کامل وجود داشت. هیچ گونه تفاوت معنی داری از نظر وجود Cox-2، Ki67 و Ckit در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه با سایر مطالعات انجام شده متفاوت است که این تفاوت می تواند ناشی از تفاوت ژنتیکی افراد مبتلا به این تومور در مطالعه ی حاضر باشد. انجام مطالعات تکمیلی سلولی و نیز مطالعات تجربی جهت بررسی فراوانی این مارکرها در تومورهای مغزی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تومور مغزی، گلیوبلاستوما، پاتولوژی، ایمیونوهیستوشیمی
  • سیدمحسن حسینی، مهدی تذهیبی، مسعود امینی، اصغر زارع، حسن جهانی هاشمی صفحات 17-27
    مقدمه
    بیماری دیابت یکی از بیماری های شایع در جهان به شمار می رود و رتینوپاتی دیابتی به عنوان یک بیماری چشمی، این گروه از بیماران را به شدت درگیر می نماید و یکی از عوامل کوری آنان در سنین بالا به شمار می رود. با توجه به شیوع بالای دیابت نوع II در جامعه و همچنین خطر بالای رتینوپاتی در این گروه از بیماران، در این مطالعه سعی گردید تا با توجه به مدل رده بندی درختی CART (Classification and Regression Tree) یک الگوی پیش گویی و رده بندی برای این بیماران معرفی شود.
    روش ها
    این بررسی با توجه به اطلاعات 3734 بیمار دیابتی نوع II انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه نمونه ی آزمون و یادگیری تقسیم شدند. با توجه به نمونه ی یادگیری، مدل رده بندی درخت CART معرفی و دقت آن با توجه به نمونه ی آزمون مشخص گردید. نتایج به دست آمده از الگوی درختی CART با نتایج به دست آمده از مدل تابع تشخیص برای کل بیماران مقایسه شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، مدل رده بندی درختی با دقت 67/0 با توجه به دوره بیماری، فشار خون سیستولیک، سن، جنسیت، تری گلیسیرید، کلسترول و قند خون ناشتا به دست آمد. این الگوی رده بندی از حساسیت 71/0 و ویژگی 62/0 برخوردار بو. در این بررسی میزان دقت رده بندی درختی معرفی شده با میزان دقت الگوی رده بندی بر اساس تابع تشخیص تقریبا یکسان بود.
    نتیجه گیری
    در این بررسی مشخص گردید که دوره ی بیماری دیابت یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده ی رتینوپاتی می باشد؛ به طوری که خطر رتینوپاتی در بیماران دیابت نوع II که از بیماری دیابت آن ها بیشتر از 5/7 سال می گذرد نسبت به سایر بیماران بیشتر است.
    کلیدواژگان: درخت رده بندی، تحلیل ممیزی (تابع تشخیص)، رتینوپاتی، دیابت نوع II
  • سیدمحسن میر محمد صادقی، علی اعتصام پور، زینب شریعت، مژگان قاری پور، محمود سعیدی، پیمان نیلفروش، فاطمه سادات میرمحمدصادقی صفحات 28-36
    مقدمه
    کارگذاری لوله ی سینه ای (Chest Tube یا CT) پس از اعمال جراحی قلب باعث درناژ مؤثر مدیاستن و فضای پلورال می شود که برای جلوگیری از پریکاردیال افیوژن، هموتوراکس و نوموتوراکس امری ضروری و لازم است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، ارزیابی تاثیر زمان خارج کردن لوله های سینه ای پس از جراحی پیوند عروق کرونر (Coronary Artery Bypass Graft Surgery یا CABG) بر نتایج بالینی جراحی بود.
    روش ها
    تعداد 307 بیمار کاندید عمل جراحی پیوند عروق کرونر به طور تصادفی به دو گروه اول و دوم تقسیم شدند و لوله های سینه ای آن ها به ترتیب 24 و 48 ساعت پس از جراحی به شرط درناژ کمتر از 40 سی سی در 4 ساعت خارج شد و سپس اطلاعات قبل از جراحی (سن، جنس، سابقه ی دیابت، سکته ی فلبی، سکته ی مغزی، اختلال عملکرد بطن چپ، سابقه ی مصرف آسپیرین، پلاویکس، هپارین و وارفارین)، حین جراحی (زمان پمپ و کلامپ آئورت) و پس از جراحی (تعداد تنفس، میزان اشباع اکسیژن، میزان درد، مصرف مسکن، ایجاد پلورال افیوژن و پریکاردیال افیوژن) آن ها مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 24/9 60/59 سال بود و 1/67 درصد آن ها مرد بودند. سابقه ی دیابت (2/40 در برابر 5/34 درصد) سکته ی قلبی (8/45 در برابر 36 درصد)، سکته ی مغزی قبلی (88/2 در برابر 2 درصد) و مصرف آسپیرین (5/92 در برابر 85 درصد) که بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. در گروه دوم زمان پمپ و کلامپ آئورت بیشتر بود و به ترتیب با 001/0 > P و 001/0 = P با گروه اول اختلاف معنی دار داشت. متوسط زمان باقی ماندن لوله ی سینه ای در گروه اول 4/3 ± 803/22 ساعت و در گروه دوم 58/3 ± 13/40 ساعت بود (001/0 > P). میزان اشباع اکسیژن در گروه اول بیش از گروه دوم بود که این تفاوت در 24 ساعت اول پس از جراحی معنی دار شد (047/0 = P) و در 24 ساعت دوم معنی دار نبود. میانگین درد بیماران بر اساس Visual Analogue Scale (VAS) 30 ساعت پس از جراحی بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان داد
    نتیجه گیری
    (49/2 22/2 در برابر 57/2 93/2 با 016/0 = P). مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) و میانگین مصرف مسکن در 24 ساعت دوم پس از جراحی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. در پی گیری های 7، 14 و 30 روز پس از جراحی هیچ مورد پریکاردیال افیوژن گزارش نشد و میانگین بروز پلورال افیوژن در گروه اول کمتر از گروه دوم بود (7/3 در برابر 5/5 درصد 59/0 = P).
    خارج کردن زودهنگام لوله های سینه ای پس از جراحی پیوند عروق کرونر، هنگامی که درناژ قابل توجهی وجود نداشته باشد، ضمن کاهش درد و مصرف اکسیژن اقدامی مؤثر در جهت بهبودی پس از جراحی است و ریسک ایجاد پلورال افیوژن و پریکاردیال افیوژن را افزایش نمی دهد.
    کلیدواژگان: زمان، خروج لوله ی سینه ای، جراحی پیوند عروق کرونر
  • شهبازیان*، کوروش ریاحی، کرامت خردمند صفحات 37-43
    مقدمه

    کمبود هورمون رشد از علل مهم کوتاهی قد درکودکان است که در صورت تشخیص زودرس قابل درمان می باشد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی کمبود هورمون رشد در کودکان کوتاه قد انجام شد.

    روش ها

    در یک مطالعه ی توصیفی مقطعی، تمامی کودکان کوتاه قد ارجاع شده به درمانگاه غدد بیمارستان گلستان اهواز طی سال های 1384 تا 1385، به شرط قد زیر صدک 3 برای سن و جنس، نداشتن بیماری زمینه ای توجیه گر علت و طبیعی بودن بررسی های اولیه، تحت تست تحریکی استاندارد هورمون رشد قرار گرفتند. حداکثر میزان هورمون پس از تحریک کمتر از ng/ml 10 در دو تست مجزا، کمبود هورمون رشد تلقی شد.

    یافته ها

    از 202 مورد در سنین 1 تا 15 سال با میانگین 1/9 سال، 24 نفر (8/11 درصد) کمبود هورمون رشد داشتند. در موارد مبتلا نسبت پسر به دختر 4/2 به 1 بود. اندکس انحراف معیار از میانگین قدی (SDS) در 75 درصد این کودکان ≤ 3- بود و 2/79 درصد صدک وزنی بالاتر یا مساوی 10 داشتند که در مقایسه با کودکان کوتاه قد بدون کمبود هورمون رشد، تفاوت معنی دار بود (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    فراوانی کمبود هورمون رشد در کودکان کوتاه قد در این مطالعه در مقایسه با مطالعات مشابه میزان متوسطی را نشان داد. در کودکان با میانگین قدی ≤ 3- و صدک وزن ≥ 10، کمبود هورمون رشد باید بیشتر مد نظر قرار گیرد. با توجه به میانگین سنی به نسبت بالای مراجعه کنندگان، تاکید بر ارجاع به موقع ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: کوتاهی قد، کودکان، کمبود هورمون رشد
  • مرضیه پورجواد، فاطمه درخشنده، مسعود اعتمادی فر، بهرام سلیمانی صفحات 44-51
    مقدمه
    اختلالات بلع در بیش از یک سوم از بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) مشاهده می شود. با این وجود، این اختلالات در مولتیپل اسکلروزیس اغلب توجه اندکی را به خود معطوف می دارند. مطالعه ی حاضر به منظور شناسایی عوامل مرتبط با انواع مختلف اختلالات بلع در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس طراحی و اجرا شد.
    روش ها
    عملکرد بلع 101 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، به طور بالینی و از طریق آزمون های “Northwestern Dysphagia Patient Check Sheet” و «ارزیابی بالینی دهانی- حلقی»، مورد ارزیابی قرار گرفت. به این ترتیب، 4 نوع اختلال در بلع شامل آسپیراسیون، اختلالات فاز دهانی، تاخیر حلقی و اختلالات فاز حلقی شناسایی شد. سپس به منظور شناسایی عوامل مرتبط با این اختلالات، ارتباط بین انواع اختلالات بلع با میزان ناتوانی (نمره ی EDSS)، سن بیمار، سن شروع بیماری و طول دوره ی بیماری مولتیپل اسکلروزیس، مورد آزمون قرار گرفت.
    یافته ها
    دیسفاژیای دهانی با میزان ناتوانی بیمار و همین طور طول دوره ی بیماری در ارتباط بود. همچنین احتمال ابتلای بیماران به تاخیر بلع حلقی نیز با افزایش طول دوره ی بیماری به طور معنی داری افزایش یافت. دو متغیر سن بیمار و سن شروع بیماری، با هیچ یک از انواع اختلالات بلع در ارتباط نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شناسایی دو عامل میزان ناتوانی و طول دوره ی بیماری به عنوان عوامل مرتبط با برخی از انواع اختلالات بلع در بیماری مولتیپل اسکلروزیس، ارزیابی و مدیریت عملکرد بلع در بیمارانی با ناتوانی شدیدتر و دوره ی طولانی تر بیماری، بسیار ضروری است.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، اختلالات بلع، دیسفاژیا
  • نعمت الله غیبی، مهدی جلالی، محمد صوفی آبادی، حسن جهانی هاشمی، اسماعیل عباسی صفحات 52-61
    مقدمه
    وجود منیزیم برای متابولیسم قند لازم است؛ این ماده ممکن است باعث آزاد سازی و فعال شدن انسولین شود. افزایش مقدار گلوگز خون در بیماران دیابتی باعث کاهش منیزیم خون و کمبود آن در ادرار می شود.
    روش ها
    در این مطالعه 48 موش سفید صحرایی نژاد NMRI در چهار گروه دوازده تایی شامل سالم شاهد، دیابتی شاهد، سالم تحت تیمار منیزیم و دیابتی تحت تیمار منیزیم با چهار هفته تجویز سولفات منیزیم به صورت خوراکی با غلظت g/lit 10 به صورت محلول در آب مورد بررسی قرار گرفتند. القای دیابت با تزریق درون صفاقی استروپتوزتوسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم، قند خون با استفاده از کیت بیوشیمیایی و به روش آنزیماتیک– کالریمتریک و سنجش حافظه با استفاده از آزمون یادگیری احترازی غیرفعال در شاتل باکس انجام گرفت. داده های مورد بررسی از گروه ها با سنجش غلظت گلوکز سرم و وزن حیوان جمع آوری و مقایسه شد.
    یافته ها
    تفاوت بین گروه های سالم شاهد و دیابتی شاهد در افزایش غلظت گلوکز با 0001/0 > P معنی دار نشان داد. از طرفی غلظت گلوکز گروه دیابتی تحت تیمار منیزیم بعد از چهار هفته مصرف خوراکی منیزیم با گروه دیابتی شاهد پس از چهار هفته با 0001/0 > P کاهش معنی داری نشان داد، اما این تغییر در حیوانات سالم تحت تیمار منیزیم مشاهده نشد. در ارزیابی عملکرد حافظه، میانگین تاخیر زمانی ورود به محیط تاریک در دستگاه شاتل باکس به عنوان مبنای عملکرد حافظه در بازه های زمانی 1، 6، 24 و 48 ساعت و 1 و 2 هفته پس از سومین مرحله یعنی آموزش همراه با شوک، در کل 6 بازه ی زمانی در بین دو گروه سالم شاهد و گروه دیابتی شاهد با 001/0 > P معنی دار بود؛ تفاوت این مقادیر بین گروه دیابتی تحت تیمار منیزیم و سالم شاهد معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از هم خوانی مناسبی بین درمان دیابت با منیزیم و به خصوص کاهش گلوکز سرم حیوانات دیابتی به حد طبیعی و نیز اصلاح عملکرد حافظه و به خاطر آوری بود. مصرف خوراکی و درازمدت منیزیم موجب افزایش توانایی حیوان برای ذخیره نمودن اطلاعات در انبارهای حافظه و افزایش قدرت به یاد آوری اطلاعات انبار شده در حیوانات دیابتی می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، منیزیم، آزمون اجتنابی غیرفعال، حافظه، رات
  • گزارش مورد
  • الهام هاشمی دهکردی، مهدی سالک، مهین هاشمی پور، محمدحسن مودب صفحات 62-68
    مقدمه
    اختلالات تکامل جنسی شامل گروهی از اختلالات مادرزادی هستند که در آن ها بین کروموزم جنسی، گناد و دستگاه تناسلی خارجی عدم هماهنگی وجود دارد. بعضی از نوزادان مبتلا به این اختلال با ظاهر غیر طبیعی دستگاه تناسلی خارجی به دنیا می آیند که به آن ابهام جنسی اطلاق می گردد. ارزیابی فوری این نوزادان جهت تشخیص مواردی که می تواند تهدید کننده ی حیات باشد و همچنین تعیین جنسیت آن ها ضروری است.
    گزارش مورد: در این مقاله، شیرخوار پسری با علایم ابهام جنسی معرفی می گردد که پس از بررسی های بالینی، آزمایشگاهی، تصویربرداری و سیتوژنتیک، مبتلا به سندرم 49،xxxxy گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    سندرم 49،xxxxy اختلال نادری از آناپلوئیدی کروموزوم جنسی است که با یک سری از علایم خارج گنادی نیز همراه می باشد و پیشنهاد می شود در بررسی نوزادان با ابهام جنسی، اختلال تکامل جنسی با اتیولوژی کروموزوم جنسی و موارد نادر آن نظیر سندرم 49،xxxxy نیز در نظر گرفته شود و بررسی های سیتوژنتیک نیز انجام گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال تکامل جنسی، ابهام جنسی، سندرم 49، xxxxy، دیس مورفیسم صورت
|
  • Mohammad Emami, Alireza Hosseini, Ali Saeedi, Danial Golbidi, Parham Reisi, Hojjatallah Alaei Pages 1-8
    Background
    Along with increased age, learning and memory being two of the survival necessities decrease and may even deteriorate. This has motivated researches in the field of geriatric medicine to find new medicines effective on learning and memory amplification. Studies have shown that through advanced age, increased oxidative stressors lead to damaged brain processes including cognitive functions. Since types of red grape juice contain antioxidants, this study aimed to examine the effect of this material on passive avoidance memory in 1-year old rats.
    Methods
    Twenty rats, each weighing about 270-330 g, were divided into two test and control groups. Both groups with no limitation had access to water vessel. In the control group, the water container contained pure water and in the test group it contained 80% pure water along with 20% grape juice. To prevent modification of ingredients, vessels contents were regularly refreshed. The passive avoidance memory and learning test was done in the learning device following intending treatments for all groups and in similar conditions. In this test, increased time delay for the first time of entry to the dark chamber and sum of the remaining time in the lighted chamber as well as decreased remaining time in the dark chamber indicate improved passive avoidance memory. To data analysis, the Mann-Whitney test was employed.
    Findings
    Compared with the control group, learning and passive avoidance memory indices had significantly increased in the test group.
    Conclusion
    Our results show that drinking grape juice causes increased learning and passive avoidance indices in rats; probably the reason was existence of antioxidant substances in the grape juice.
  • Reza Malekpour Afshar, Ali Reza Dehestani Pages 9-16
    Background
    Glioblastoma multiform (GBM) is the most frequent and malignant primary tumor of brain. Today, the intracellular pathways and the mediators of these pathways are one of the treatment methods regarding to malignancies. Cyclo-oxygenase, C-kit, and Ki67 are the immunohistochemestry agents to staging and treatment of tumors. The aim of this study was to determine the relationship between the aforementioned mediators and GBM in the sample of Iranian patients.
    Methods
    In a cross sectional study with control group, the GBM and other brain tumors pathology slides were extracted from the pathology laboratory files in Shahid Bahonar medical center in Kerman University of Medical sciences. The immunohistochemestry patterns of all slides were reviewed by two pathologists, separately; considering the COX-2, Ki67 and C-kit markers. The frequencies of the markers were compared between GBM and non-GBM patients by t-test and non parametric Mann-Whitney tests. Spearman correlation coefficient was used between age and degree of markers.
    Findings
    The GBM patients were 81 and 45 patents were in the control group among which medoloblastoma and oligodendroglioma were the most prevalent tumors. There was complete agreement between two pathologists. Relationship between COX-2, Ki67 and C-kit in two groups of study were not observed.
    Conclusion
    The result of current study was difference from the other studies. These differences might due to genetic variation in Iranian patients from other ethnic groups. Further studies like cellular and experimental studies should apply to investigate the frequency of markers in brain tumors.
  • Sayed Mohsen Hosseini, Mehdi Tazhibi, Massoud Amini, Asghar Zaree, Hassan Jahani Hashemi Pages 17-27
    Background
    Diabetes disease is a common disease in the world and diabetic retinopathy that is an eye disease, involve these patients so hardly that leads patients to blindness in elderly. Because of high incidence of type II diabetes in the society and the danger of retinopathy in this group of patients, in this study we attempted to introduce a classification and predictive model according to Classification and Regression Tree (CART) model for this disease.
    Methods
    This study was performed according to the information of about 3734 patients with type II diabetes, consulted to Isfahan Metabolic and Endocrine Research Center from 1991 to 2006. According to the CART model, a classification pattern was introduced for predicting of retinopathy in these patients.
    Findings
    In this study, classification tree model (CART) obtained with accuracy of 67 percents according to duration of disease, age, sex, systolic blood pressure, triglyceride, cholosterol and fasting blood sugar. This classification model had the sensitivity of 71% and specifity of 62%.
    Conclusion
    By this study founds that the duration of diabetes is one of the most important element of retinopathy, in such a manner that the danger of retinopathy in type II diabetes patients with more than 7.5 years is more than other patients.
  • Sayed Mohsen Mirmohammad-Sadeghi, Ali Etesampour, Zeinab Shariat, Mojgan Gharipour, Mahmoud Saeidi, Peyman Nilforoush, Fatemeh Mirmohamad-Sadeghi Pages 28-36
    Background
    Using chest tube (CT) after heart surgeries lead to effective drainage of mediastinal and plural area which is essential for preventing pericardial effusion, hemothorax and pneumothorax. The aim of this study was to assess the effects of time of extracting chest tubes after coronary artery bypass graft surgery (CABG) on clinical outcomes of surgery.
    Methods
    307 patients who were candidate for coronary artery bypass graft surgery were randomly divided into groups one and two and their chest tubes were extracted respectively 24 and 48 hours after surgery with condition of drainage less than 40 cc in 4 hours. Then their pre-surgery data (age, gender, history of diabetes, myocardial infarction, stroke and left ventricular dysfunction, history of aspirin consumption, plavix, heparin and warfarin), during surgery data (time f aortic pump and klamp) and post-surgery data (number of breathes, rate of oxygen saturation, rate of pain, pain killer consumption, creation of plural effusion and pericardial effusion) were analyzed.
    Findings
    The mean age of patients was 59.60 ± 9.24 years and 67.1% of them were male. There was no significant difference between two groups considering diabetes history (40.2% vs. 34.5%), myocardial infarction (45.8% vs. 36%), stroke (2.88% vs. 2%) and aspirin consumption (92.5% vs. 85%). Time of aortic pump and clamp was significantly higher in the second group (P < 0.001 and P = 0.001, respectively). The mean time of remaining of chest tubes was 22.80 ± 3.4 hours and 40.13 ± 3.58 hours in the first and second groups respectively (P < 0.001). The rate of oxygen saturation was higher in the first group; but this difference became significant in the first 24 hours after surgery (P = 0.047) and it was not significant in the second 24 hours after surgery. The mean pain was measured using Visual Analog Scale (VAS) and only until 30 hours after surgery the difference between two groups was significant (2.22 ± 2.49 vs. 2.93 ± 2.57, P = 0.016). In 7, 14 and 30 days follow-ups, no pericardial effusion was reported and the mean of happening of plural effusion was lower in the first group than the second one (3.7% vs. 5.5%, P = 0.59).
    Conclusion
    Early extracting of chest tubes after coronary artery bypass graft surgery when there is no significant drainage can lead to pain reduction and consuming oxygen is an effective measure after surgery toward healing; it does not increase the risk of creation of plural effusion and pericardial effusion.
  • Shideh Assar, Hajieh Shahbazian, Kourosh Riahi, Keramat Kheradmand Pages 37-43
    Background

    Growth hormone deficiency is an important and treatable cause for short stature in early diagnosed cases. This study was conducted to determine the frequency of growth hormone deficiency in children with short stature referred.

    Methods

    In a cross sectional descriptive study, all short stature children referred to endocrinology clinic of Golestan hospital in Ahvaz, Iran during 2005 to 2006 were included if they had height below 3rd percentile for age and sex, no any chronic disorder causing short stature and normal initial investigations. Standard growth hormone stimulation tests were performed and patients with growth hormone maximum level of less than 10 ng/dl (in two tests), were considered as growth hormone deficient.

    Findings

    202 cases (59.9% male and 40.1% female) with age range of 1 to 15 and mean age of 9.1 years were studied. Frequency of growth hormone deficiency was 11.8%. In growth hormone deficient group, male/female ratio was 2.4/1 and family history of short stature was positive only in 4.2%. Height standard deviation score (SDS) of 75% of these cases was ≤ -3 and weight for age in 79.2% was ≥ 10 percentile. These data showed significant difference between short and normal children (P < 0.05).

    Conclusion

    In this study, frequency of growth hormone deficiency was average, compared to other studies. In children with standard deviation score < -3 and weight percentile ≥ 10, growth hormone deficiency should be more considered. Parents and health care providers should be urged to early referral of children with short stature.

  • Marziyeh Poorjavad, Fatemeh Derakhshandeh, Masoud Etemadifar, Bahram Soleymani Pages 44-51
    Background
    Swallowing disorders are commonly observed in more than one-third of patients with multiple sclerosis (MS). However, dysphagia in multiple sclerosis usually receives limited attention. The purpose of this study was to identify associated factors with different kinds of swallowing disorders in these patients.
    Methods
    Swallowing function of 101 consecutive multiple sclerosis patients evaluated by the “Northwestern Dysphagia Patient Check Sheet” and “Clinical Oropharyngeal Examination”, clinically. “Northwestern Dysphagia Patient Check Sheet” could have identified patients with pharyngeal stage disorders, aspiration, oral stage disorders, and/or pharyngeal delay. Then possible associations between these disorders and age, age at onset of disease, disease duration and neurological disability were studied.
    Findings
    Oral stage disorders related to disease duration (P = 0.001) and neurological disability as measured by EDSS scores (P < 0.001). Moreover, the prevalence of pharyngeal delay rose with increasing disease duration, significantly (P = 0.004). But the significant associations were not observed between swallowing disorders and age, and age at onset of disease.
    Conclusion
    The findings of this study emphasized the importance of assessment and management of swallowing function in multiple sclerosis patients, especially in patients with a high EDSS score and long disease duration.
  • Nematollah Gheibi, Mehdi Jalali, Mohammad Sofi Abadi, Hassan Jahani Hashemi, Esmaeil Abbasi Pages 52-61
    Background
    Magnesium is an essential metal in carbohydrate metabolism that causes activation and release of insulin. In diabetic patients, increasing blood sugar results to decrease of serum Magnesium and its low concentration in urine.
    Methods
    In this study, 48 NMRI rats (Razi co. Iran) categorized in 4 groups; normal control, diabetic control, normal with magnesium treatment, and diabetic with oral magnesium treatment of 10 g/lit (MgSo4) in water. Diabetes was induced with inter peritoneal prescription of 60 mg/kg streptozotocin (STZ). Glucose concentration was measured with enzymatic-calorimetric method. The learning and memory capacities (acquisition and processing of information, decision making and response initiating functions) were assessed by the passive avoidance in a shuttle box. The differences among sessions in the number of shuttle-avoidance responses were interpreted as learning and memory. The latency time (LT) for enter to dark compartment in 4 groups was measured in 1, 6, 24, 48 hours, one week and two weeks after initial shock through learning test.
    Findings
    The statistical difference of glucose concentrations between normal and diabetic control groups was significant (P < 0.0001). But there was no significant difference among normal control and magnesium treatment diabetic groups. Memory capacities and function in 6 timescales showed statistical difference of mean latency time between normal and diabetic control groups (P < 0.001). There was not significant difference in latency time between magnesium treatment diabetic and normal control groups.
    Conclusion
    The reduction of glucose concentration in diabetic rats after 4 weeks oral treatment with magnesium show a good correlation with increasing their avoidance and latency time of enter to dark compartment. Thus magnesium consuming of diabetic group resulted to modulation of memory through acquisition and processing of information, decision making and response initiating functions.
  • Elham Hashemi Dehkordi, Mehdi Salek, Mahin Hashemipour, Mohammad Hassan Moaddab Pages 62-68
    Background
    Disorder of sex development (DSD) is defined as a congenital mismatch between sex phenotype, gonadal and sex chromosome, which mainly present with atypical genital appearance or ambiguous genitalia. It consider as a medical emergency and the cases should be evaluate immediately for detection of life threatening conditions and determination of gender.Case Report: We report a 50 days old infant with 49,XXXXY syndrome presenting with ambiguous genitalia.
    Conclusion
    49,XXXXY syndrome is a rare sex chromosome aneuploidy disorder, which represented with its “classical triad” consists of mental retardation, radioulnar synostosis and hypogonadism.