فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 106 (خرداد ماه 1389)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 106 (خرداد ماه 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • عفت بمبئی چی، نادر رهنما، اعظم بارانی صفحه 143
    مقدمه
    میزان آسیب در زنان نسبت به مردان بیشتر است. تغییرات چرخه ای در غلظت هورمون های جنسی زنان که در طول سیکل عادت ماهیانه رخ می دهد، ممکن است در این امر نقش داشته باشد. هدف از این تحقیق، مقایسه ی میزان آسیب های ورزشی در مراحل مختلف سیکل عادت ماهیانه زنان ورزشکار بود.
    روش ها
    ورزشکاران حرفه ای بیست تیم از مجموع تیم های شرکت کننده در لیگ برتر زنان در فصل 86-85 ایران (284 نفر) در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند و از بین آن ها ورزشکارانی که دچار آسیب دیدگی شدند، به عنوان نمونه های تحقیق در نظر گرفته شدند (سن 9/3 ± 27/24 سال، قد 7 ± 167 سانتی متر و وزن 5 ± 8/59 کیلوگرم). اطلاعات مربوط به سیکل عادت ماهیانه و آسیب ورزشکاران از طریق فرم ثبت آسیب که توسط خود ورزشکار و پزشک تیم تکمیل می شد، جمع آوری گردید.
    یافته ها
    میزان کل آسیب ها، آسیب اسپرین و همچنین آسیب های لیگامنت متقاطع قدامی در مرحله ی لوتئینی به طور معنی داری نسبت به مرحله ی تخمک گذاری و فولیکولی بیشتر بود (05/0 > P). اما زمانی که نسبت کل آسیب های هر مرحله به تعداد روزهای آن مرحله محاسبه شد، این نسبت در مرحله تخمک گذاری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گرفت که میزان بروز آسیب ورزشی در زنان ورزشکار از تغییرات هورمون های جنسی سیکل عادت ماهیانه پیروی می کند. پیشنهاد می شود زنان ورزشکار برای به حداقل رساندن آسیب ها تا حد امکان از موقعیت های خطرناک در تمرین و مسابقه در مرحله وسط دوره ی سیکل عادت ماهیانه (تخمک گذاری) دوری کنند.
    کلیدواژگان: آسیب، سیکل عادت ماهیانه، زنان ورزشکار
  • رزیتا حیدری، محمدحسین یادگاری*، شهلا رودبار محمدی، مریم رودباری صفحه 149
    مقدمه

    عفونت های قارچی در افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، گیرندگان مغز استخوان و افراد دیابتیک شیوع چشم گیری پیدا کرده است. چنانچه هر عاملی موجب افزایش تحریک سلول های ایمنی گردد، می تواند به عنوان عوامل تقویت کننده ی سیستم دفاعی و در طراحی های مدل واکسن مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق از پروتئین های سیتوپلاسمی کاندیدا آلبیکنس جهت تحریک سلول های لنفوسیتی استفاده شد.

    روش ها

    سوش مخمری کاندیدا آلبیکنس بر روی محیط GYEP کشت داده شد. سپس مخمرها به طور جداگانه از محیط کشت جمع آوری و با استفاده از گلوله ی شیشه ای ریز خرد شد. سوسپانسیون حاصل با دور g × 100.000 به مدت یک ساعت سانتریفیوژ و مایع رویی حاوی عصاره ی سیتوپلاسمی جدا شد. برای تعیین وزن مولکولی پروتئین ها از الکتروفورز و به منظور خالص سازی بیشتر و تهیه ی قطعات سیتوپلاسمی از ژل فیلتراسیون G200 استفاده شد. موش های Balb/c به پنج گروه تقسیم شدند: دو گروه به ترتیب با سلول های فعال و غیر فعال (هر دو گره همراه با ادجوانت) و سه گروه دیگر به ترتیب با ادجوانت کامل، ادجوانت ناقص و سرم فیزیولوژی حساس شدند. هفت روز پس از آخرین تزریق، موش ها کشته و طحال آن ها جدا شد. سپس سوسپانسیون لنفوسیتی تهیه و در پلیت های 96 خانه ای با آنتی ژن های به دست آمده از ژل فیلتراسیون مجاور شد. بعد از 72 ساعت، مایع رویی کشت لنفوسیت ها، جهت بررسی الگوی ترشحی جمع آوری و با تست ELISA مقادیر γINF- و IL-4 اندازه گیری شد. به منظور سنجش تحریک لنفوسیت ها از تست MTT نیز استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس تست MTT، در گروه های آزمون با سوش کاندیدا تحریک لنفوسیتی صورت پذیرفت و گروه های حساس شده با سلول های فعال (Active) شاخص تحریکی بالایی داشت. بر اساس تست ELISA پروتئین های سیتوپلاسمی استخراج شده ی کاندیدا آلبیکنس پاسخ های ایمنی سلولی را به سمت Th1 متمایل می نماید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که پروتئین های سیتوپلاسمی استخراج شده می تواند به عنوان یک ماده ی پیشنهادی جهت بررسی های کامل در خصوص روش های تهیه ی مواد برای تامین سیستم ایمنی مقاوم همراه با مصونیت یا پیش گیری از عفونت های کاندیدایی، به ویژه در بیماران ایدزی و سرطانی مورد بهره برداری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کاندیدا، پروتئین های سیتوپلاسمی، الگوی ترشحی سایتوکاین ها
  • رضا مددی، رامین حیدری، عبدالامیر عطاپور، کژال کریمی، مهرداد رشدی بنام، آذر امیر تیمور صفحه 160
    مقدمه
    تنگی شریان کلیوی (Renal Artery Stenosis یا RAS) یکی از علل اصلی افزایش فشار خون ثانویه می‎باشد و شایع‎ترین علت آن‎ را آترواسکلروز تشکیل می‎دهد. به تازگی آنژیوپلاستی شریان کلیوی (Percutaneous Transluminal Renal Angioplasty یا PTRA) روش انتخابی خوبی برای درمان این اختلال شده است. در این مطالعه نتایج این روش در نمونه‎ای از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های تخصصی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارزیابی شد.
    روش ها
    32 بیمار با تنگی شریان کلیوی و فشار خون مقاوم به درمان انتخاب شده، تحت عمل PTRA قرار گرفتند و سپس به مدت چهار هفته توسط متخصص قلب پی‎گیری شدند. پیامدهای اصلی در پی‎گیری شامل اندازه گیری فشار خون، تعیین عملکرد قلبی و شدت درد قفسه‎ی صدری و کراتنین سرم بود. داده ها پس از جمع آوری توسط مدل آنالیز واریانس با تکرار اندازه گیری و آزمون Friedman تحت تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    فشار خون سیستولیک به طور معنی‎داری از 4/199 میلی‎متر جیوه قبل از عمل به 2/142 میلی‎متر جیوه در 4 هفته بعد از عمل کاهش می‎یابد. این کاهش در فشار خون دیاستولیک هم از 114 میلی‎متر جیوه به 2/89 میلی‎متر جیوه مشهود بود. به طور معنی‎داری، کلاس عملکرد قلبی افزایش و درد قفسه‎ی سینه کاهش یافت، اما سطح کراتنین سرم تغییر معنی‎داری از خود نشان نداد.
    نتیجه گیری
    PTRA یک روش سودمند برای درمان افزایش فشار خون ناشی از تنگی شریان کلیوی می‎باشد. این روش از طریق کاهش فعالیت سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون و کاهش فعالیت نوروهورمونال باعث کاهش فشار خون و مورتالیتی و موربیدیتی قلبی عروقی و بهبود عملکرد کلیوی می‎گردد. همچنین این روش باعث کاهش نیاز بیماران به داروهای ضد فشار خون می‎شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
    کلیدواژگان: آنژیوپلاستی شریان کلیوی، تنگی شریان کلیوی، فشار خون بالا
  • زینب حیدری، سعیده ضیایی صفحه 169
    مقدمه
    یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان می‎باشد که با مشکلات عدیده‎ای همراه است که پوکی استخوان از شایع‎ترین آن‎ها می‎باشد. در پژوهش حاضر بر آن شدیم تا به بررسی مقایسه‎ای اثر تیبولون بر پیش‎گیری از استئوپروز در زنان یائسه‎ی سالم بپردازیم. تیبولون یک استرویید صناعی دارای اثرات استروژنیک، پروژستوژنیک و آندروژنیک است.
    روش ها
    در این مطالعه، 87 نفر خانم یائسه‎ی دارای دارای شرایط مطالعه به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول روزانه 5/2 میلی‎گرم تیبولون به همراه کلسیم-دی و گروه دوم تنها کلسیم-دی دریافت کردند. در ابتدای مطالعه و بعد از 6 ماه درمان، فاکتورهای بیوشیمیایی بازگردش استخوان (آلکالان فسفاتاز سرم و Ca/Cr ادرار) در آنان اندازه گیری شد. سنجش تراکم استخوان مهره های کمری و گردن فمور نیز در ابتدا و بعد از 9 ماه درمان توسط تکنیک جذب سنجی با انرژی دوگانه (DEXA) اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    در گروه تیبولون کاهش آلکالان فسفاتاز سرم و افزایش Ca/Cr ادرار معنی‎دار بود.T–score، Z-score و BMD مهره های کمری و گردن فمور نیز در گروه تیبولون به صورت معنی‎داری افزایش یافت. مقایسه‎ی قبل و بعد از درمان فاکتورهای سنجش تراکم استخوان و معیارهای بیوشیمیایی بازگردش استخوان در گروه کلسیم‎‎-دی اختلاف معنی‎داری را نشان نداد. در مقایسه‎ی بین گروهی، میانگین تغییرات فاکتورهای سنجش تراکم استخوان مهره های کمری و گردن فمور و فاکتورهای بیوشیمیایی بازگردش استخوان بین گروه درمان شده با تیبولون و گروه شاهد در مرحله‎ی قبل و بعد از درمان از نظر آماری معنی‎دار بود.
    نتیجه گیری
    تیبولون اثرات مفیدی بر مارکرها و دانسیته‎ی استخوان دارد و مانع از دست دادن استخوان و پوکی استخوان در زنان یائسه می‎شود.
    کلیدواژگان: تیبولون، سنجش تراکم استخوان، معیارهای بیوشیمیایی بازگردش استخوان، یائسگی
  • فاطمه وحید رودسری، مرضیه قاسمی، صدیقه آیتی، محمد تقی شاکری، فرنوش فرشیدی، مسعود شهابیان صفحه 177
    مقدمه
    گاهی با وجود نامناسب بودن سرویکس ممکن است نیاز به القای زایمان باشد. در چنین مواردی برای آماده سازی سرویکس و ختم بارداری باید روشی مناسب و مطمئن را در نظر بگیریم. هدف از این مطالعه، مقایسه ی اثر میزوپروستول واژینال با سوند فولی جهت آمادگی سرویکس و القای زایمان بود.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی، بر روی 110 زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهریور تا اسفند 87 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه میزوپروستول (49 نفر) و سوند فولی (59 نفر) تقسیم شدند. گروه اول، 25 میکروگرم میزوپروستول واژینال هر 4 ساعت حداکثر تا 6 دز دریافت کردند. در گروه دوم، سوند فولی شماره F18 و پر شده باcc 50 آب مقطر در پشت سوراخ داخلی سرویکس قرار داده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. 05/0 > P از لحاظ آماری معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    دو گروه از نظر خصوصیات دموگرافیک، اندیکاسیون های سزارین، نتایج مادری جنینی و نتایج نوزادی یکسان بودند. زایمان طبیعی به طور معنی داری در گروه میزوپروستول بالاتر بود (8/89 در برابر 7/62 درصد، 001/0 = P). میانگین کل زمان زایمان به طور معنی داری در گروه میزوپروستول کوتاه تر از گروه سوند فولی بود (6/5 ± 08/11 در برابر 0/16 ± 6/13 ساعت، 03/0 = (P.
    نتیجه گیری
    در موارد نیاز به ختم بارداری و آماده نبودن سرویکس، استفاده از دو روش میزوپروستول واژینال و سوند فولی مناسب است ولی به نظر می رسد میزوپروستول مدت زمان زایمان و نیاز به سزارین را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: میزوپروستول، سوند فولی، آماده سازی سرویکس، القای زایمان
  • حسن متدین، فاطمه توده دهقان، سهیلا مرادی بید هندی صفحه 186
    مقدمه
    اولین گروه از باکتری ها که باید در کلنی موش های صحرایی آزمایشگاهی بررسی و از کلنی پاک گردند، باکتری های زئونوز می باشند. این باکتری ها سلامت پرسنل، محققین و حیوانات را به خطر انداخته، ممکن است به نتایج آزمایش ها نیز آسیب بزنند. در این تحقیق سه کلنی از موش های صحرایی متعارف برای یافتن پنج باکتری زئونوز Salmonella typhimurium، Salmonella enteritidis، Streptobacillus moniliformis، Pasteurella pneumotropica و Streptococcus pneumonia مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    جمیعت مورد مطالعه، 60 سر موش صحرایی از سه نژاد Sprague Dawley، Wistar و NMRI از سنین 4-3، 8 و 25 هفتگی بودند. حیوانات به طور تصادفی و به تعداد مساوی ازجنس نر و ماده انتخاب و به سه گروه 20 تایی برای هر کدام از نژادها تقسیم شدند. تعداد 240 نمونه از قسمت های نازوفرنکس (120 = n)، سکوم (60 = n) و کبد (60 = n) حیوانات مذکور تهیه و کشت باکتریایی از آن ها انجام گرفت.
    یافته ها
    باکتری های زئونوز پیش گفته در هیچ کدام از 240 نمونه ی مورد آزمایش وجود نداشت. با این حال، در 1/82 درصد از نمونه ها باکتری هایی که تحت شرایط معمول غیر بیماری زا هستند، یافت شد که به طور عمده Escherichia coli، Bacillus spp، Streptococcus spp و Enterobacter spp تشخیص داده شدند. اختلاف معنی داری در میزان آلودگی به باکتری های غیر زئونوز در گروه سنی 4-3 هفتگی با گروه سنی 8 هفتگی وجود نداشت ولی بین این دو گروه با گروه سنی 25 هفتگی در سه نژاد مورد مطالعه اختلاف معنی داری مشاهده گردید (001/0 P
  • مقالات موردی
  • میر علی محمد سبزقبایی، نسترن ایزدی مود صفحه 200
    سپسیس، بعد از عفونت های ریه و بیماری ایدز، سومین علت مرگ به دلیل عفونت بوده، با در نظر گرفتن روند رو به تزاید بروز و مشکلات متعاقب آن (از جمله شوک سپتیک) شایع ترین علت مرگ در بخش های مراقبت ویژه است. سپسیس ناشی از باکتری های گرم منفی از جمله مهم ترین علل ایجاد سپسیس می باشد و در 20 سال اخیر روند ابتلا به آن رو به افزایش بوده است. سپسیس ناشی از باسیل های گرم منفی مرگ و میر بیشتری نسبت به باکتری های دیگر دارد ولی باکتری های گرم مثبت، بی هوازی ها، قارچ ها و حتی ویروس ها نیز می توانند در زمره ی علت شناسی های این بیماری قرار گیرند. تعاقب وقایع پاتوفیزیولوژیک ناشی از تداخل بین عامل بیماری زای مهاجم و میزبان انسانی هنوز از جمله مسائل متنوع و پیچیده به شمار می رود و به نحو کامل روشن نشده است. به ویژه این نکته حائز اهمیت است که متاسفانه مشاهدات به عمل آمده در مدل های حیوانی سپسیس به سختی در مورد مدل انسانی قابل انطباق می باشد. بدشگون ترین اختلال متعاقب سپسیس گرم منفی، شوک است. به نظر می رسد کاهش فشار خون همراه با سپسیس با آزادی پپتیدهای مؤثر بر عروق مانند برادی کینین و سروتونین و آسیب وارده بر عروق با وخامت این بیماری در ارتباط باشد. شاه ‎علامت همودینامیکی سپسیس، حالت هایپردینامیک با وجه مشخصه ی بالا بودن برون ده قلبی توام با پایین بودن مقاومت عروق محیطی است . اهداف اصلی درمانی برای بیماران مبتلا به سپسیس شامل موارد پنج گانه ی تشخیص به موقع و بررسی نوع پاتوژن مهاجم، حذف سریع منبع عفونت، شروع درمان ضد میکروبی به صورت تهاجمی در مراحل اولیه، تدارک مناسب حمایت های قلبی عروقی و ریوی شامل احیاء با مایعات، استفاده از منقبض کننده های عروقی و تهویه ی مکانیکی و در نهایت در نظر داشتن درمان های حمایتی متابولیک می باشد.
    فرایند سپسیس، با در نظر گرفتن تعاریف اولیه ی ملاک های تشخیصی، نشانگانی سهل و ممتنع است و با وجود سادگی ظاهری علت شناسی آن، هنوز حائز پیچیدگی های یک بیماری شناخته شده نسبی است. هدف از این مقاله، آموزشی مروری بر آخرین فرضیات و یافته های تشخیصی و درمانی مرتبط با سپسیس می باشد.
    کلیدواژگان: سپسیس، پاتوفیزیولوژی، درمان شناسی
|
  • Effat Bambaeichi, Nader Rahnama, Aazam Barani Page 143
    Background
    Rate of injuries among female athletes is higher than male. Cyclic sex hormones fluctuation dur-ing the menstrual cycle might play an important role in this respect. The aim of this study was to investigate the rate of female athletes’ injuries in different phases of menstrual cycle.
    Methods
    Athletes from twenty clubs participated in Iran league competition (2006-2007) were studied. Infor-mation of menstrual cycle and athlete's injuries was collected using injury report form completed by athletes and team physicians.
    Findings
    The rate of injuries, ligament injury and also anterior cruciate ligament injuries were significantly higher in luteal phase, compare to ovulation and follicular phases (P < 0.01). When data were analysed based on the duration of each phase, more injuries were observed in the ovulation phase.
    Conclusion
    There is circamenstrual variation in female athlete's sport injuries. So, for minimising rate of injury, female athletes should avoid from dangerous situations in training and competition during ovulation phase.
  • Rozita Heidari, Mohammad Hussein Yadegari, Shahla Rodbar Mohammadi, Maryam Rodbari Page 149
    Background

    The incidence of mortality due to mycoses, particularly those caused by opportunistic fungi, has shown a marked increase in recent years. This happens especially in patients whose immune defense mechan-isms is compromised by antibiotics, immunosuppressive, therapy, or severe underlying disease. In this study‚ the effects of cytoplasmic proteins of candida albicans on lymphocytes were examined.

    Methods

    Candida Albicans (Atcc 1023) was cultured in GYEP medium. Cells harvested by centerifugations were disrupted with glass beads. Disrupted yeast cells were centrifuged at 100’000 × g for 1 hour and superna-tant was taken as cytoplasmic extract. SDS –PAGE was done to determine molecular weight. In order to further purify the cytoplasmic extract‚ gel filtration (G200) was used. Mice were divided in five groups: two groups were sensitized with active and inactive cells (both groups with adjuvant) and the other three groups were sensitized with complete adjuvant, incomplete adjuvant and physiologic serum. After seven days of the last injection‚ spleens were removed and lymphocytes were isolated. MTT assay was used in order to measure lymphocytes proliferation. IL4 and IFN-γ cytokines were thereafter measured by ELISA.

    Findings

    Among five groups of mice‚ antigens in groups 1 and 2 had the highest stimulation index and group 2 showed more stimulation. Studiy of cytokine profile showed that Th1 pattern in cell-mediated immune responses to the cytoplasmic proteins of candida albicans.

    Conclusion

    According to the results‚ cytoplasmic proteins modulate immune responses as inducers of lympho-cyte proliferation and cytokine produce in vitro. So it can be suggested as a model for vaccine. Immunotheapy with interacellular candida constituents as cytoplasmic proteins will help to inhibit the emergence of resistant candida strains and to treat fungul infections caused by chemotherapeutics after infection.

  • Reza Madadi, Ramin Heidary, Abdolamir Atarpour, Kajal Karimi, Mehrdad Roshdi Benam, Azar Amirteimour Page 160
    Background
    Renal artery stenosis (RAS) is one of the main causes of secondary hypertension and the most preventable cause of RAS is atherosclerosis. Recently, percutaneous transluminal renal artery angioplasty (PTRA) has become the treatment of choice for RAS. We assessed the outcome of PTRA in a sample of patients referred to heart clinics in Isfahan University of Medical Sciences.
    Methods
    Thirty two patients with RAS and persistent hypertension were selected and underwent of percutane-ous transluminal renal artery angioplasty. Then, they were followed for 4 weeks by a cardiologist. The main out-comes were blood pressure, serum creatinine, cardiac functional state and chest pain. The Repeated Measure of ANOVA and Freidman test were used for statistical comparisons via SPSS14 software.
    Findings
    The mean of systolic blood pressure decreased from 199.4 to 142.2 mmHg during 4 weeks follow-up (P < 0.0001); the diastolic blood pressure decreased from 114 to 89.2 mmHg too (P < 0.0001). The cardiac func-tional state increased and chest pain decreased significantly during 4 weeks; but the serum creatinine level showed no significant decrease.
    Conclusion
    PTRA is a useful method for treatment of hypertension in patients with RAS. It decreases the Renin-Angiotensin-Aldostron pathway and declines neurohormonl activities. Thus these changes decrease blood pressure level and cardiovascular morbidity and mortality. It improves renal function, too. By this procedure, the need for antihypertensive drugs will decrease and it has economic benefits for patients too.
  • Zeynab Heidari, Saeideh Zyaie Page 169
    Background
    Menopause is one of the steps in women’s life which accompany with a lot of problems Which the most common of is osteoporosis. This study was designed to assess the comparative effects on osteoporosis of tibolone in postmenopausal healthy women. Tibolone is a synthetic steroid with estrogenic, progestogenic and androgenic properties.
    Methods
    Eighty seven women aged 45-64 years were randomly assigned to two groups: 49 women received 2/5 mg tibolone plus Calcium-D daily and 38 other received only Calcium-D daily. At baseline and 6 months of treatment we measured bone turn-over marker (serum ALP and urinary Ca/Cr ratio). Bone mineral density was measured in the spine and neck of femur by dual energy X-ray absorptiometry (DEXA) at baseline and 9 months of treatment.
    Findings
    Serum ALP decreased and urinary Ca/Cr ratio also increased significantly in those taking tibolone. Also, T-score, Z-score and BMD increased significantly in the spine and femur in those taking tibolone. No sig-nificant change in the T-score, Z-score and BMD of the either spine or the femur was observed in the control group. Also, there was no significant change in serum ALP and urinary Ca/Cr ratio in them. A significant differ-ence in the increase of T-score, Z-score and BMD of the spine and femur between the different treatment groups was observed in favor of those taking tibolone compared to women who received only Calcium-D. Also, there was a significant difference in the increase of urinary Ca/Cr ratio and decrease in serum ALP in tibolone group to Calcium-D one.
    Conclusion
    Tibolone has beneficial effects on bone mineral density and bone turnover markers.
  • Fatemeh Vahid Roudsari, Marzieh Ghasemi, Sedigheh Ayati, Mohammad Taghi Shakeri, Farnoush Farshidi, Masoud Shahabian Page 177
    Background
    Sometimes despite an unripe cervix, induction of labor may be needed. In these cases, safe and suitable method should be considered for cervical ripening and pregnancy termination. The aim of this study was to assess the comparison of vaginal misoprostol with foley catheter for cervical ripening and induction of labor.
    Methods
    This randomized clinical trial was performed on 110 pregnant women referred to the teaching hospit-als of Mashhad University of Medical Sciences during a time period of September 2007 to March 2008. The women were randomly divided into two groups: misoprostol (49 cases) and foley catheter (59 cases). For first group, 25 microgram vaginal misoprostol every 4 hour up to maximum 6 doses was administered. For second group, foley catheter 18F inflated with 50 cc of sterile water was placed through the internal os of the cervix. Data was analyzed by SPSS software. P < 0.05 was considered statistically significant.
    Findings
    Two groups were similar in the view of demographic characteristics, cesarean indications, maternal-fetal outcomes and neonatal outcomes. Vaginal delivery was significantly higher in misoprostol group (89.9 vs. 62.7, P = 0.001). The mean of delivery time was significantly shorter in misoprostol group (11.08 ± 5.6 vs. 13.6 ± 16.0 h, P < 0.05).
    Conclusion
    In the case of need to pregnancy termination and unripe cervix, two methods of misoprostol and foley catheter are suitable, but it seems that misoprostol decreases time of delivery and need to cesarean more than the other.
  • Mohammad Hasan Motedayen, Fatemeh Todehdehghan, Soheila Moradi Bidhendi Page 186
    Background
    Bacterial zoonoses have the first priority in laboratory rat colonies to be considered, monitored and eradicated. These bacteria count as health risk factors for personnel and researchers and may interfere with experimental results. In this study, conventional laboratory rats from three breeding colonies including Salmo-nella typhimurium, Salmonella enteritidis, Streptobacillus moniliformis, Pasteurella pneumotropica and Strepto-coccus pneumonia, were screened for detection of five bacterial zoonoses.
    Methods
    Study population were carried out for 60 rats of same numbers of male and female of the three breeds including, Sprague Dawley, Wistar and NMRI of 3-4, 6-8 and 25 weeks ages. Animals were allocated in a random fashion as 20 animals for each breed. Two hundred and forty specimens of nasopharynx (n = 120), cecum (n = 60) and liver (n = 60) were taken from all animals and cultured for bacteriological tests.
    Findings
    Mentioned zoonotic bacteria were absent in all of specimens; however in 82.1% of the specimens, commonly nonpathogenic bacteria, mainly Escherichia coli, Bacillus spp, Streptococcus other than Streptobacil-lus moniliformis, and Entrobacter aerogenes were observed. There was significant difference in value of infec-tion to nonzoonotic bacteria only between first two age groups of animals with 25 weeks age group in three breed rats (P < 0.001).
    Conclusion
    Results of our study recommend that use of these animals have no human risk or research interfe-rences for mentioned zoonotic bacteria.
  • Ali Mohammad Sabzghabaee, Nastaran Izadi-Mood Page 200
    Intensivists consider sepsis (the systematic response of the body to severe infection) as the 3rd cause of death due to infection (after pulmonary infections and AIDS). The increasing trend of sepsis incidence and its complications may make it as the most prevalent cause of death in Intensive Care Units. In the late 80 decade, sepsis used to be the 13th cause of death in US and more than about ten billion dollars was spent annually for the cost of its therapy. Estimates reveal that more than 400,000 new cases of sepsis and 200,000 new cases of consequent septic shock were occurred annually in US in which 100,000 of them are unfortunately resulted to death. Many factors are considered for the increasing rate of sepsis and septic shock incidence in which immune system suppressive therapy, raising use of different vascular catheters, increase of life expectance and also increasing rate of resistant infections are more remarkable amongst them. Despite the proposing of new theories on pathogenesis and pathophysiology of sepsis and the introduction of new and potent antimicrobial and antifungal drugs, it seems that there is not sign of clinically significant decrease in the mortality of this syndrome. This mortality rate is still considered unpredictable and for example for gram negative sepsis within the range of 20 to 80%. Though this special clinical situation deserves to be considered and further investigated by scientist from a 360° general point of view. General practitioners whom are the main target population for this review article are not supposed to confront routinely the cases of septic shock and this misleading statement may keep them happily far from the facts mentioned above. The aim of this article is to review the current information on the definitions, etiology, pathogenesis, pathophysiology and pharmacotherapy of sepsis in a teaching and educational basis.