فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 124 (1389)

  • ویژه نامه هپاتیت
  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهروز عطایی، آناهیتا بابک، مجید یاران، نازیلا کساییان، زری نخودیان، مرجان مشکاتی، پیمان ادیبی صفحه 1537
    مقدمه
    هپاتیت C یکی از مهم ترین معضلات بهداشتی دنیای امروزی را تشکیل می دهد که عوارض وخیمی چون سیروز و سرطان کبد را به دنبال دارد. معتادین تزریقی مهم ترین گروه در معرض خطر این بیماری به شمار می روند.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی، افراد دارای اعتیاد تزریقی مستقر در زندان مرکزی، اردوگاه کار درمانی اسدآباد و مراکز گذری (Drop in Center یا DIC) استان اصفهان در یک بازه ی زمانی 5 ماهه به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. به روش مصاحبه، اطلاعات دموگرافیک و عوامل خطر جمع آوری شد و در پرسش نامه ی استاندارد شده ای وارد گردید. از هر فرد 5 سی سی خون وریدی گرفته و HCV-Ab با روش الیزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 1485 فرد دارای اعتیاد تزریقی شامل 1457 مرد و 28 زن با میانگین سنی 7 ± 32 سال شرکت کردند که HCV-Ab در 644 نفر (4/43 درصد) آن ها مثبت بود. عدم ازدواج (تجرد)، خال کوبی، استفاده از سرنگ مشترک، سابقه ی زندان، مراجعات دندان پزشکی و مدت زمان اعتیاد تزریقی عوامل خطر مستقل برای هپاتیت C در افراد تحت مطالعه بود. همچنین، ارتباط جنسی مرد با مرد، تماس جنسی با فرد دچار اعتیاد تزریقی و عدم استفاده از کاندوم با شیوع هپاتیت C ارتباط معنی دار داشت. از بین عوامل خطر موجود، استفاده از سرنگ مشترک و سابقه ی زندان بالاترین خطر نسبی و خطر قابل انتساب را داشتند. برای مدت زمان اعتیاد، نقطه ی برش 3 ماه تعیین شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه علاوه بر شیوع بالای هپاتیت C در جمعیت معتادین تزریقی استان اصفهان، حکایت از نقش عمده ی استفاده از سرنگ مشترک و سابقه ی زندان در ابتلا به این بیماری داشت که بایستی مورد توجه ویژه ی مسؤولین و سیاستگذاران بهداشت و درمان کشور قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرواپیدمیولوژی، هپاتیت C، اعتیاد تزریقی، ایران
  • رضا فدایی نوبری، مرجان مشکاتی، بهروز عطایی، کمال حیدری، نازیلا کساییان، زری نخودیان، پریسا شعاعی، مجید یاران، پیمان ادیبی* صفحه 1546
    مقدمه

    طبق شواهد موجود، اعتیاد تزریقی مهم ترین عامل انتقال هپاتیت C به شمار می رود. در ایران تا به حال مطالعه ای دال بر شیوع هپاتیت C در افراد دارای سابقه ی اعتیاد تزریقی (IVDU) سطح جامعه انجام نشده است.

    روش ها

    طرح غربال گری داوطلبانه ی هپاتیت C در افراد دارای سابقه ی اعتیاد تزریقی سطح جامعه پس از انجام 2 مطالعه ی پایلوت از طریق فراخوان عمومی در طی یک بازه ی چهار ماهه در استان اصفهان انجام شد. اطلاع رسانی عمومی به طور وسیع برای پزشکان و آحاد جامعه انجام شد و داوطلبین به آزمایشگاه های مرجع فراخوانده شدند. در آن جا خون گیری انجام و نمونه های سرم به مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری اصفهان ارسال و آزمایش HCV-Ab به روش الیزا انجام گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه 1747 نفر به طور داوطلبانه شرکت کردند که 50 درصد افراد دارای سابقه ی اعتیاد تزریقی مورد انتظار در سطح جامعه را شامل می شدند. مهم ترین دلایل موفقیت در جذب داوطلبانه مراجعین، تبلیغات و اطلاع رسانی خوب، هماهنگی و همکاری پرسنل آزمایشگاه و رعایت اصول اخلاقی، نظارت مستمر و همکاری مطلوب عوامل اجرایی استان اصفهان بودند. فراوانی نسبی HCV-Ab در جمعیت مورد مطالعه 34 درصد به دست آمد. افراد HCV مثبت برای پی گیری های بعدی شامل آموزش، آزمایش های تکمیلی و درمان به مراجع ذی صلاح معرفی شدند.

    نتیجه گیری

    با وجود پاره ای از محدودیت ها برای تشخیص و جذب افراد دارای سابقه ی اعتیاد تزریقی، این مطالعه با جذب داوطلبانه ی حدود نیمی از افراد مورد انتظار در سطح جامعه، تجربه موفقی به شمار می رود.

    کلیدواژگان: هپاتیت C، جامعه، معتاد تزریقی
  • مرجان مشکاتی، بهروز عطایی، زری نخودیان، مجید یاران، آناهیتا بابک، محمدرضا عسگریان زاده، مرضیه فرشاد، پیمان ادیبی صفحه 1553
    مقدمه
    هپاتیت C یکی از معضلات بهداشتی جهان به حساب می آید که اصلی ترین عامل خطر آن اعتیاد تزریقی است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع سرمی هپاتیت C و عوامل مرتبط در معتادین تزریقی مراکز گذری طراحی و اجرا شد.
    روش ها
    در این مطالعه، که به شیوه ی تلفیقی (Triangulation) در جمع آوری اطلاعات، روش و تحلیل یافته ها انجام شد، با برگزاری 5 جلسه ی گروهی (Focus group) نیمه ساختار یافته با طرح سؤالات باز، جنبه های مختلف طرح غربال گری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. نمونه گیری از نوع غیراحتمالی هدفمند در جمعیت معتادین تزریقی یا دارای سابقه ی تزریق مواد مخدر مراجعه کننده به مراکز گذری (Drop in Center یا DIC) استان اصفهان به طور داوطلبانه با تکمیل پرسش نامه ی استاندارد شده و خون گیری انجام گردید. نمونه های خون از نظر آنتی بادی ضد هپاتیت C (HCV-Ab) به روش الیزا آزمایش شد.
    یافته ها
    در 7 مرکز گذری دولتی مشتمل بر 4 مرکز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و 3 مرکز وابسته به اداره ی بهزیستی، 1581 معتاد تزریقی یا دارای سابقه ی اعتیاد تزریقی عضویت داشتند. در این مطالعه 539 نفر (34 درصد جمعیت هدف) وارد مطالعه شدند که 250 نفر از آن ها (1/47 درصد) از نظر آنتی بادی ضد هپاتیت C مثبت بودند و از این نظر تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت. فاکتورهای اصلی مؤثر ناشی از تجربیات و مشاهدات محققین عبارت از دستمزد نمونه گیری، مشکل بیمه ی حرفه ای، مشکلات پرسش گری و خون گیری و محدودیت زمانی بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه تجربه ی موفقی برای استفاده ی دیگر محققین و مسؤولین امر سلامت برای انجام مطالعه مشابه یا تدوین پروتوکل های کاهش آسیب می باشد.
    کلیدواژگان: غربال گری هپاتیت C، اعتیاد تزریقی، مراکز گذری
  • ناریلا کساییان، زری نخودیان، آناهیتا بابک، بهروز عطایی، پیمان ادیبی صفحه 1560
    مقدمه
    انتقال مکرر خون و فرآورده های خونی به بیماران تالاسمی ماژور، هموفیلی و بیماران تحت همودیالیز موجب ابتلا به عفونت هایی مثل هپاتیت در این افراد می گردد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع هپاتیت C و عوامل خطر مرتبط در این بیماران طراحی گردید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی توصیفی بیماران مبتلا به هموفیلی، تالاسمی و تحت همودیالیز استان اصفهان به طریق سرشماری وارد مطالعه شدند. پرسش نامه ی عوامل دموگرافیک و عوامل خطر هپاتیت C به طریق مصاحبه ی ساختار یافته با سؤالات بسته توسط یک پرسشگر آموزش دیده تکمیل و نتیجه ی آزمایش HCV-Ab از پرونده های بیماران استخراج گردید و مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 60 نفر (5/10 درصد) از 570 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور، 232 (66 درصد) نفر از 350 بیمار مبتلا به هموفیلی A و B و 17 نفر (1/2 درصد) از 800 بیمار تحت همودیالیز از نظر هپاتیت C مثبت بودند. بر اساس مدل رگرسیون لوجستیک چند متغیره، در این بیماران هیچ عامل خطر تطبیق یافته ای یافت نشد.
    نتیجه گیری
    شیوع هپاتیت C در بیماران مبتلا به هموفیلی در استان اصفهان بالا است. از آن جایی که هیچ عامل خطر تطبیق یافته ای برای هپاتیت C در این سه گروه بیماری یافت نشد، شاید بتوان گفت که میزان های به دست آمده مبنی بر شیوع هپاتیت C، به طور مستقیم به انتقال خون باز می گردد.
    کلیدواژگان: هپاتیت C، انتقال مکرر خون، هموفیلی، همودیالیز، تالاسمی
  • علیرضا کفاشیان، زری نخودیان، نازیلا کساییان، آناهیتا بابک، مجید یاران، پریسا شعاعی، بهروز عطایی، پیمان ادیبی صفحه 1565
    مقدمه
    هپاتیت C یکی از مهمترین معضلات دنیای کنونی است. مهمترین عامل خطر این بیماری اعتیاد تزریقی می باشد. از سوی دیگر زندان به عنوان اصلی ترین کانون رفتارهای پر خطر از جمله اعتیاد تزریقی شناخته می شود. این مطالعه با هدف غربالگری هپاتیت C در معتادین تزریقی زندانهای استان اصفهان طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی در سال 1387 افراد دارای اعتیاد تزریقی فعال و نیز افراد دارای سابقه تزریق مواد مخدر توسط کلینیک مثلثی زندان، رابطین بندها و فراخوان عمومی شناسائی شده با رعایت نکات اخلاقی، بطور داوطلبانه وارد مطالعه گردیدند. آزمایش آنتی بادی بر علیه هپاتیت C (HCV-Ab) به روش الیزا انجام و نتایج آزمایش خون، موارد مندرج در پرسشنامه ها و تجربیات افراد درگیر در اجرای طرح از طریق روش های آمار توصیفی و تحلیل محتوا تحلیل قرار شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از 6000 زندانی مستقر در زندان مرکزی و اردوگاه اسد آباد استان اصفهان، حدود 20 درصد (1200 نفر) اعتیاد تزریقی یا سابقه اعتیاد تزریقی داشتند که 951 (80 %) نفر آنها وارد مطالعه شدند. نتایج آزمایش خون حکایت از شیوع هپاتیت C در 42 درصد شرکت کنندگان داشت. فاکتورهای ناشی از تجربیات مجریان طرح عبارت بودند از: مشکلات خونگیری، مشکلات ورود به زندان، مشکلات ناشی از عدم همزمانی خونگیری و پرسشگری و همکاری خوب شرکت کنندگان.
    نتیجه گیری
    با توجه به توفیق غربالگری هپاتیت C در حدود 80 درصد زندانیان دارای سابقه اعتیاد تزریقی یا معتاد تزریقی استان اصفهان، این مطالعه به عنوان یک تجربه موفق می تواند مورد استفاده محققین و مسئولین نظام سلامت کشور قرار گیرد.
    کلیدواژگان: غربالگری هپاتیت C، اعتیاد تزریقی، زندان
  • سینا مباشری زاده، نازیلا کساییان، بهروز عطایی، زری نخودیان، پیمان ادیبی * صفحه 1572
    مقدمه

    معتادین تزریقی از مهم ترین گروه های در معرض خطر هپاتیت C می باشند و اعتیاد تزریقی مسوول بیش از 60 درصد موارد بروز این بیماری در دنیا شناخته شده است. غربال گری هپاتیت C در کمپ های نگهداری معتادین تزریقی تحت درمان با متادون (MMT) ضمن کمک به بیماریابی می تواند جهت اتخاذ سیاست های درمانی و پیش گیری مورد استفاده قرار گیرد.

    روش ها

    با هماهنگی انجام شده با مراکز نگهداری معتادین تزریقی تحت درمان با متادون، پرسش نامه های طرح برای 80 مرکز فعال ارسال و مقرر شد کسانی که پیشتر آزمایش هپاتیت C را انجام نداده اند، جهت انجام این آزمایش ارجاع و نتایج به معاونت درمان استان اصفهان منعکس گردد.

    یافته ها

    در هفت مرکز نگهداری معتادین تزریقی تحت درمان با متادون پرسش نامه های خود تکمیل شده که از 1055 مددجو جمع آوری شده بود را به معاونت درمان ارسال نمودند. اکثر پرسش نامه های ارجاع شده جواب آزمایش هپاتیت C نداشتند. در کل، 74 مورد (0/7 درصد) مثبت هپاتیت C گزارش گردیده بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه منعکس کننده ی اشکال در نحوه ی انجام طرح بود. دلایل آن را می توان عدم جلب مشارکت موثر مسوولین و پرسنل مراکز و مددجویان اعلام کرد. توجیه و حمایت مادی و معنوی پرسنل و مددجویان به محققین دیگری که قصد تکرار این تجربه را دارند، توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: هپاتیت C، معتاد تزریقی، درمان با متادون
  • زری نخودیان، بهروز عطایی، مجید یاران، علی شمس، نازیلا کساییان، علیرضا کفاشیان، مجید احسانی، پیمان ادیبی * صفحه 1577
    مقدمه

    شیوع بالای رفتارهای پر خطر در نوجوانان محبوس در زندان ها باعث می شود که این جمعیت در معرض خطر فزاینده ی ویروس هپاتیت C باشند. در این مطالعه به بررسی شیوع آلودگی به ویروس هپاتیت C در نوجوانان زندان شهر اصفهان پرداختیم.

    روش ها

    160 نوجوان زیر 18 سال که از تاریخ دستگیری آن ها حداقل 1 ماه گذشته بود، به طریق غیر احتمالی آسان با رعایت مسایل اخلاقی طی یک سال وارد مطالعه شدند. در پایان هر روز، پرسش نامه ها به انضمام نمونه ی خون جهت جداسازی سرم و انجام آزمایش به مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری ارسال گردید. سرم ها از نظر نشان گر هپاتیت C (HCV-Ab) آزمایش شدند. جهت تایید موارد مثبت از تست RIBA استفاده شد. در پایان، تجربیات افراد درگیر در مطالعه جمع آوری و با استفاده از آنالیز محتوا تحلیل شد.

    یافته ها

    در بررسی 160 نوجوان بزهکار شامل 147 پسر (8/91 درصد)، 7 نوجوان مبتلا به هپاتیت C شناسایی شدند و شیوع آلودگی HCV-Ab 4/4 درصد بود. اطلاعات جهت اقدامات بعدی در اختیار اداره ی کل زندان های استان اصفهان قرار گرفت. در این مطالعه همکاری پرسنل و مددجویان مطلوب بود.

    نتیجه گیری

    توجیه کامل کادر بهداشتی درمانی اداره ی امور زندان ها و مسوول دارالتادیب باعث شد که طرح با موفقیت انجام شود. با توجه شیوع هپاتیت C به دست آمده در این مطالعه، انجام برنامه های آموزشی با تاکید بر پیش گیری در جهت کاهش رفتارهای پرخطر توصیه می شود

    کلیدواژگان: کانون اصلاح و تربیت، اصفهان، هپاتیت C
  • بهروز عطایی، مرجان مشکاتی، علی کریمی، مجید یاران، نازیلا کساییان، زری نخودیان، پریسا شعاعی، پیمان ادیبی صفحه 1581
    مقدمه
    اعتیاد تزریقی امروزه یکی از معضلات جامعه بشری است که از تبعات سوء آن ابتلا به بیماری هایی چون هپاتیت C می باشد. عفونت هپاتیت C با عوارض وخیمی چون سیروز و سرطان کبد برای جامعه فاجعه آمیز است و غربال گری آن در جمعیت معتادین تزریقی بسیار پر فایده می باشد. با توجه به عدم انجام چنین مطالعه ای در سطح جامعه در استان اصفهان و نیز عدم استفاده از روش فراخوان برای جلب افراد با سابقه ی تزریق مواد مخدر در کشور، این مطالعه به صورت پایلوت در شهرستان گلپایگان طراحی و اجرا گردید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی- تحلیلی، غربال گری هپاتیت C در جمعیت افراد ب اسابقه ی تزریق مواد مخدر در شهرستان گلپایگان، که طبق برآورد 170-160 نفر بودند، به روش فراخوان عمومی انجام شد. بدین منظور در طی جلسات هماهنگی در سطوح مدیران، عوامل اجرایی و ذی نفعان، توجیه شدند و جلب مشارکت انجام گردید و با استفاده از وسایل تبلیغاتی و اعتماد سازی، افراد با سابقه ی تزریق مواد مخدر به آزمایشگاه های مرجع شهرستان دعوت شده، با رعایت اصول ایمنی و اخلاقی از نظر آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت C مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج از طریق مرکز بهداشت استان به صورت محرمانه به افراد ابلاغ شد و از آنان جهت شرکت در کلاس های آموزشی و مراحل درمانی دعوت گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 136 نفر با ذکر دارا بودن سابقه ی اعتیاد تزریقی بررسی شدند که 27 مورد مثبت از نظر آنتی بادی ضد هپاتیت C (8/19 درصد) گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    در کل، این مطالعه به عنوان یک مطالعه ی پایلوت تجربه ی موفقی برای انجام مطالعه وسیع تر در سطح استان اصفهان بود که نکات مثبت و منفی آن مورد استفاده ی زیادی دارد.
    کلیدواژگان: غربال گری، هپاتیت C، فراخوان، گلپایگان
|
  • Behrooz Ataei, Anahita Babak, Majid Yaran, Nazila Kassaian, Zari Nokhodian, Marjan Meshkati, Peyman Adibi Page 1537
    Background
    Hepatitis C, as a major public health problem, has serious complications and intravenous drug users are the most high risk group for it. This study was performed to determine hepatitis C seroepidemiolgy and related risk factors among intravenous drug users in Isfahan province.
    Methods
    In this cross-sectional study, intravenous drug users (IVDUs) in central prison, Assadabad camp and Drop in Centers in Isfahan province were selected using census sampling method. After completion validated questionaire including demographic and risk factors by interiew, a 5 cc blood sample was obtained and HCV-Ab was detected using ELISA method.
    Finding
    Among 1485 intravenous drug users (1457 male) with mean age of 32 ± 7 years, 644 (43.4%) were HCV-Ab positive. Not being married, tatooing, needle share, prison history, history of going to dentist and duration of intravenous drug abuse were indepenedent risk factors for hepatitis C. Also, men with men sex, sex with intravenous drug users and unprotected sex (without condom) had significant relationship with hepatitis C. Among HCV risk factors, needle share and prison history had hightest relative and attributable risks. Using ROC curve, the cut off point for duration of intravenous drug abuse was estiamted as three months.
    Conclusion
    The main results of this study indicated high prevalence rate of hepatitis C and the major role of needle share and prison history among intravenous drug users population in Isfahan province that needs to pay attention by governments.
  • Reza Fadaei Nobari, Marjan Meshkati, Behrooz Ataei, Kamal Heidari, Nazila Kassaian, Zari Nokhodian, Parisa Shoaei, Majid Yaran, Peyman Adibi Page 1546
    Background

    Injection drug use plays the most important role in transmission of hepatitis C. In Iran, surveys have been conducted on various high risk groups but this is the first announcement based study for anti-HCV prevalence among cases with history of intravenous drug using (IVDU) in the country.

    Methods

    The announcement-based detection and follow-up of patients with anti-HCV positive project in volunteers with history of intravenous drug using was conducted in Isfahan province. At the first step, six focus groups were conducted and 2 pilot studies were carried out in two cities to design the main study. Comprehensive community announcement was done in all of public places and for physicians. The volunteers were invited to Isfahan reference laboratories and the serum samples were sent to Infectious Diseases Research Center Laboratory in standard conditions and HCV-Ab was tested by ELISA method.

    Finding

    In this study, 1747 individuals that are estimated 50% of all expected intravenous drug users in the community were presented themselves. The most important reasons of success in recruiting volunteers in this study were the perfect propaganda, appropriate cooperation of lab staffs, continuous evaluation, and good cooperation in Isfahan province administrations. HCV-Ab was detected in 34% of them and the HCV-Ab positives were sent for further follow-up procedures including confirmatory test, education, and treatment.

    Conclusion

    In spite of some limitations to select real cases, this study considered as a successful experience. Compared to the surveys in Iran on HCV prevalence in intravenous drug users, the results of this study which was based on volunteers by announcement seems to be noteworthy.

  • Marjan Meshkati, Behrooz Ataei, Zari Nokhaodian, Majid Yaran, Nazila Kassaian, Anahita Babak, Mohammad Reza Asgarian Zadeh, Marzieh Farshad, Peyman Adibi Page 1553
    Background
    Hepatitis C virus (HCV) is a major public health problem in the world which drug injection is a primary mode of transmission for it. So, this study was conducted to determine seroprevalence of HCV in intravenous drug abusers (IVDA) in Isfahan province Drop in centers (DIC).
    Methods
    This qualitative/quantitave study used triangulation method in data collection and analysis. Five semi-structured focus groups with open-ended questions were disposed to evaluate and discuss on aspects of the study. Intravenous drug abusers in Isfahan province Drop in centers by non-probable purposive sampling method entered into the study voluntarily and blood sample was obtained from them. Serum samples were tested for HCV-Ab using ELISA method.
    Finding
    There were seven govermental Drop in centers including 4 related to Isfahan University of Medical Sciences and 3 related to welfare organization which contained 1581 intravenous drug abusers members. From them, 539 patients (34%) enterd into the study from which, 250 (47.1%) patients were positive for HCV-Ab without significant differences between men and women. The main impressive factors for the project were wage for blood obtaning, occupational insurance, problems in interview and sampling, and time restriction.
    Conclusion
    This was a good experience for other investigators and health directors’ strategies to design simillar studies or harm reduction.
  • Nazila Kassaian, Zari Nokhodian, Anahita Babak, Behrooz Ataei, Peyman Adibi Page 1560
    Background
    Frequent transfusion of blood and blood products to patients with thalassemia major and hemophilia and under hemodialysis patients may cause infections such as hepatitis infection in them. This study aimed to determine the prevalence of hepatitis C and associated risk factors in these patients in Isfahan, the second big province in Iran.
    Methods
    In a descriptive study, all the patients with hemophilia and thalassemia and under hemodialysis in Isfahan province were enrolled. A questionnaire, including demographic and risk factors of hepatitis C was completed through a structured interview with closed questions by a trained interviewer for each patient and HCV-Ab test results were extracted from patient records.
    Finding
    In this study, 60of 570 patients with thalassemia major (10.5%), 232 of 350 patients with hemophilia A and B (66%) and 17 of 800 under hemodialysis patients (2.1%) were positive for hepatitis C. Based on Multivariate Logistic Regression model, no independent risk factor was found.
    Conclusion
    Prevalence of hepatitis C in patients with recurrent blood transfusion in Isfahan is high. Since no independent risk factor for hepatitis C disease was found in these three groups, it can be concluded that multitransfusion is the only predictor for hepatitis C.
  • Alireza Kaffashian, Zari Nokhodian, Nazila Kassaian, Anahita Babak, Majid Yaran, Parisa Shoaei, Behrooz Ataei, Peyman Adibi Page 1565
    Background
    Hepatitis C is a major worldwide problem with remarkable medical burden which is emerging mostly due to intravenuos drug abuse. The prevalence of hepatitis C infection is higher among prison inmates because of the high proportion of injecting drug users. So, the aim of this study was to determine the seroprevalnce of hepatitis C infection among prisoners with history of intravenous drug abuse in Isfahan province-Iran.
    Methods
    In this cross-sectional study, active and inactvie intravenous drug abusers were enrolled into study volluntarily with ethical considerations. Participants were interviwed using a structured questionnaire and a blood sample was collected for detection HCV antibody using ELISA method.
    Finding
    From 6000 prison inmates in Isfahn central prison and Assadabad Camp, approximatly 20 percent (1200 ones) had hsitory of intravenous drug abuse from which, 951 ones (80%) were intered in this study. The prevalenc of HCV infection was 42 percent and the main factores earned from this project experience were: problem in giving samples, problem in prison interance, separate interveiw and sample collecting, and desirable participants’ cooperation.
    Conclusion
    According to success in obtaning nearly 80% of prison inmates with history of drug abuse, this is a good experience for other investigators and health directors to design simillar studies or executive protocols.
  • Sina Mobasheri Zadeh, Nazila Kassaian, Behrooz Ataei, Zari Nokhodian, Peyman Adibi Page 1572
    Background

    Intravenous drug users (IVDUs) are the most at risk group for viral hepatitis C and injection drug is responsible to more than 60% of HCV infected new cases worldwide. Hepatitis C screening in centers for methadone maintenance treatment (MMT) has several benefits in harm reduction stategies.

    Methods

    In an action research study, after coordinating centers for MMT, questiononaires including demographic and risk factors of HCV were sent to 80 active centes in Isfahan province to complete and add their result for HCV-Ab test.

    Finding

    Only seven centers with 1055 members, sent their completed questionaires to administrators, but most of documents were without any HCV-Ab test results. Overall, 74 (7.0%) participants were positive for hepatitis C.

    Conclusion

    The results of this study indicated serious problem in execution which was due to lack of cooperration of the center's mannagers, stuffs and members. Hence, it is recommended to do active intervention and consider a reward for future investigators.

  • Zari Nokhodian, Behrooz Ataei, Majid Yaran, Ali Shams, Nazila Kassaian, Alireza Kafashian, Majid Ehsani, Peyman Adibi Page 1577
    Background

    Incarcerated youths have a higher prevalence of behaviors that might put them at more risk for hepatitis C than the general public. This study was performed to determine prevalence of hepatitis C in inmates of a correctional center in Isfahan, Iran.

    Methods

    In a cross-sectional study, during one year, 160 under 18-year old incarecerated individuals using nonprobable sampling method were enrolled in the study. Risky behaviours were obtained by a validated questionaire and blood sample for hepatitis C detection. The experiences of administration were gathered and analysed by content analysis.

    Finding

    All of the elligible participants were voluntarily enrolled in the study. This population consisted of the 147 boys and 13 girls. Seven cases of hepatitis C were diagnosed that makes HCV prevalence 4.4%.

    Conclusion

    This was a successful experience due to the excellent caoperation between suffs of correctionl centers and the investigators. However, the high HCV prevalence obserrved in this study leads us to prepare and education programmes to decrease HCV spread and risky behavours in this population.

  • Behrooz Ataei, Marjan Meshkati, Ali Karimi, Majid Yaran, Nazila Kassaian, Zari Nokhodian, Parisa Shoaei, Peyman Adibi Page 1581
    Background
    Intravenous drug abuse is a worldwide problem with side effects as hepatitis C. Hepattis C infection, which has severe complications like cirrosis and hepatocellular carcinoma, is a tragedy for communities; so, screening it in intravenous drug abusers has a lot of benefits. According to lack of a community based study in Isfahan, Iran, this pilot study carried out in Golpayegan city in Isfahan Province.
    Methods
    In a cross sectional pilot study, hepatitis C in intravenous drug abusers population in Golpaygan, Isfahan was screened by community annaouncement method. After co-opperation with managers, administrative stafs and all of the stakeholders, the study population was invited to refference laboratories where blood samples were chpsen and tested for anti-HCV-Ab. The results were sent privately and patients were invited to participate in educational and treatment procedure.
    Finding
    From 136 persons participated voluntarily, 28 were anti-HCV-Ab positive (19.8%).
    Conclusion
    In this pilot study, 85% of estimated population was participated that is excellent experience for larger studies.