فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 163 (هفته سوم دی 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا خیرآبادی، مریم وفایی، عباس عطاری صفحه 1
    مقدمه
    روش های درمانی در درمان افسردگی که در طی چند ساعت یا چند روز تاثیر می کنند و دارای اثری پایدار هستند، تاثیر بزرگی بر افزایش بهداشت عمومی خواهند داشت. هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه ی اثربخشی الکتروشوک درمانی و کتامین تزریقی بر کنترل و عود علایم مبتلایان به افسردگی کاندید درمان با الکتروشوک بود.
    روش ها
    35 بیمار بیشتر از 18 سال مبتلا به افسردگی که برای الکتروشوک درمانی واجد شرایط بودند، در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. 16 بیمار کتامین تزریقی به مقدار 5/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند و 16 بیمار دیگر تحت درمان الکتروشوک قرار گرفتند. تمامی بیماران رژیم های درمانی را طی 6 جلسه در مدت 3 هفته دریافت نمودند. نمره ی افسردگی بیمارن با استفاده از پرسش نامه ی Hamilton قبل از درمان، در جلسات درمان و یک هفته، 1، 2 و 3 ماه پس از درمان ارزیابی شد. نمره ی حافظه ی بر اساس آزمون Wechsler نیز 1 هفته، 1 و 3 ماه پس از درمان در بیماران ارزیابی گردید.
    یافته ها
    نمره ی افسردگی Hamilton در هر دو گروه در طول درمان بهبود یافت. بر اساس آزمون Hamilton در گروه الکترو شوک کاهش بیشتری پس از درمان ایجاد شد، هر چند این تفاوت بین گروه ها از نظر آماری معنی دار نبود. نمره ی حافظه ی Wechsler در طی 3 ماه پی گیری در گروه کتامین افزایش داشت، ولی در گروه الکتروشوک درمانی کاهش داشت، اما این تفاوت بین گروه ها معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از بهبود حافظه ی بیماران تحت درمان با کتامین تزریقی بود. هر چند نمره ی افسردگی Hamilton در درمان الکتروشوک در دوره ی طولانی مدت بهتر از درمان با کتامین تزریقی بود.
    کلیدواژگان: الکتروشوک، کتامین، افسردگی، آزمون Hamilton
  • حسین عجم زیبد، کوکب بصیری مقدم، مهدی بصیری مقدم *، نرجس بحری بیناباج، الهه رفعت صفحه 2
    مقدمه

    نوزادانی که میزان هموگلوبین و هماتوکریت بدو تولد در آن ها کمتر باشد، بیشتر در معرض خطر کم خونی فقر آهن هستند. این میزان تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. با تعیین این عوامل و اقدام مناسب، می توان گام مهمی جهت ارتقای سطح سلامتی کودکان برداشت. بنابراین این پژوهش با هدف تعیین ارتباط روش زایمان با میزان هموگلوبین و هماتوکریت خون بند ناف نوزاد انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه ی توصیفی بر روی نوزادان ترم متولد شده در بیمارستان 22 بهمن گناباد در سال 1389 انجام شد. نمونه ها شامل 90 نوزاد حاصل از زایمان طبیعی و 90 نوزاد حاصل سزارین بودند که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. زمان بستن بندناف در هر دو گروه یکسان بود. نمونه ی خون ورید نافی جهت اندازه گیری هموگلوبین و هماتوکریت به آزمایشگاه واحد ارسال گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16و آزمون های Student-t، Fisher’s exact، ضریب همبستگی Pearson و ANOVA در سطح معنی داری 5 درصد تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    متوسط هموگلوبین نوزادان گروه زایمان طبیعی 38/1 ± 11/15 و نوزادان سزارینی 52/1 ± 88/13 میلی گرم در دسی لیتر بود (001/0 > P). تفاوت آماری معنی داری بین متوسط هماتوکریت نوزادان گروه زایمان طبیعی (58/4 ± 64/43 درصد) با گروه سزارین (53/4 ± 73/40 درصد) وجود داشت (001/0 > P). همچنین نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در میزان هموگلوبین و هماتوکریت بین دو جنس مشاهده شد؛ به طوری که میزان هموگلوبین و هماتوکریت پسرها بیشتر از هموگلوبین و هماتوکریت دخترها بود (01/0 > P).

    نتیجه گیری

    از آن جا که مقدار هموگلوبین و هماتوکریت خون بند ناف در نوزادان سزارینی کمتر از نوزادان حاصل از زایمان طبیعی بود، در نتیجه بیشتر در معرض خطر کم خونی فقر آهن می باشند. بنابراین پیشنهاد می گردد با توجه به عوارض سزارین از انجام سزارین های بی مورد اجتناب گردد و تمهیدات مناسب در خصوص توسعه و ترویج زایمان طبیعی و ایمن صورت پذیرد و کم خونی فقر آهن در موارد سزارین پی گیری و درمان شود.

    کلیدواژگان: هموگلوبین، هماتوکریت، روش زایمان، خون بند ناف
  • شبنم جلیل القدر، فاطمه صفاری*، مریم شعبانی، ندا اسماعیل زاده ها صفحه 3
    مقدمه

    خروپف صدای تنفسی خشن طی خواب ناشی از ارتعاش ساختمان های غشایی راه هوای فوقانی می باشد. این مشکل نسبتا شایع، تظاهری از خروپف اولیه تا حوادث تنفسی انسدادی راه هوایی همراه با کاهش کیفیت زندگی می باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی بالینی و پلی سومنوگرافی (PSG) افراد مبتلا به خروپف انجام شد.

    روش

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی آینده نگر بر روی 98 بیمار خروپفی مراجعه کننده به کلینیک خواب از شهریور 1388 تا خرداد 1389 انجام شد. پرسشنامه ای شامل بخش های اطلاعات فردی دموگرافیک، علائم بالینی، بیماری های همراه، داروهای مصرفی و ESS برای هر بیمار تکمیل شد. تست پلی سونوگرافی کامل برای هر بیمار انجام و آنالیز دستی طبق AASM صورت گرفت. اطلاعات توسط آزمون آماری T-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    از 98 بیمار خرو پفی 74 نفر مرد بودند. متوسط وزن بیماران 18±86 کیلوگرم بود. 80 بیمار دچار اضافه وزن یا چاقی بودند. 90 بیمار OSAHS، 2 نفر سندرم مقاومت راه هوایی فوقانی و 6 نفر خروپف اولیه داشتند. 65 نفر ESS بالای 8 داشتند. بین BMI با آپنه انسدادی در خواب OSAHS (02/0>P)و بهم ریختگی خوابAI (01/0>P) ارتباط معنی دار بود. بین میزان خواب آلودگی روزانه و AHI ارتباط معنی دار بود (01/0>P). ارتباط بین احساس عدم سرحالی روزانه و AI (01/0>P) و نیز گزارش همسر بیمار از نظر آپنه با AHI بیمار در PSG معنی دار بود (04/0>P). 58.2 درصد بیماران آپنه انسدادی شدید، 21.4 درصد متوسط، 16.3 درصد آپنه خفیف داشتند.

    نتیجه گیری

    خروپف، خستگی و خواب آلودگی روزانه نشانه هایی بسیار حساس برای ارزیابی آپنه هیپوپنه انسدادی در خواب می باشد. پرسش از کمیت و کیفیت خواب و ارجاع برای تشخیص قطعی با PSG در افراد دچار خروپف ضروری است.

    کلیدواژگان: خر و پف، پلی سومنوگرافی، خواب
  • غلامرضا معصومی، نسترن ایزدی مود، مجتبی اکبری، آیت الله سهرابی، یوسف خلیلی صفحه 4
    مقدمه
    مسمومیت ها یکی از مهم ترین فوریت های پزشکی می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی الگوی مسمومیت در مرکز تخصصی مسمومیت ها در اصفهان بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی تمامی بیمارانی که طی یک سال به علت مسمومیت در بخش مسمومین بیمارستان ریفرال استان اصفهان در بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 6/11 ± 5/26 سال بود. اکثریت بیماران مرد (7/54 درصد) و ساکن شهر (8/92 درصد) بودند. مسمومیت در 3/93 درصد از بیماران از طریق خوردن ماده ی سمی بود. در 3/91 درصد بیماران مسمومیت از نوع عمدی بود و در 4/24 درصد از این افراد سابقه ی قبلی اقدام به خودکشی وجود داشت. داروها بیشترین نوع ماده ی مسمومیت زا در این افراد بود (6/66 درصد) که 8/33 درصد از آن ها را داروهای روان گردان تشکیل می داد. تفاوتی معنی دار بین میانگین سن، ترکیب جنسی، نتیجه ی مسمومیت و راه مسمومیت در افرادی که قصد خودکشی داشتند، نسبت به افرادی که قصد خودکشی نداشتند، وجود نداشت؛ ولی سابقه ی بیماری روانی (0001/0 > P) و اعتیاد (02/0 > P) در بین موارد اقدام به خودکشی بیش از سایر بیماران بود. اکثریت بیماران بهبود یافتند و میزان مرگ و میر 2 درصد گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که بیشترین روش مسمومیت از نوع عمدی بود. این نتایج توجه به عوامل خطر و آثار مسمومیت در جمعیت را توصیه می کند.
    کلیدواژگان: مسمومیت، خودکشی، اصفهان
  • علی اکبر بیگی، حافظ قاهری، امیر حسین داورپناه جزی، لیلا علوی صفحه 5
    مقدمه
    امروزه به طور چشمگیری استفاده از کاتترهای وریدی موقت و دایمی در بیماران با نارسایی کلیه افزایش یافته است و لزوم آشنایی با عوارض و کاربرد کلینیکی و کارایی این وسایل احساس می شود. هدف از این مطالعه، مقایسه ی عوارض و کارایی دو نوع کاتترهای موقت و دایم در موقع استفاده جهت همودیالیز بود.
    روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی از سال 1382 تا 1384 بین بیمارانی که جهت همودیالیز نیاز به کاتتر وریدی داشتند، انجام شد. بیماران به صورت تصادفی جهت گذاشتن کاتتر موقت و دایم انتخاب شدند و از نظر عوارض و کارایی کاتتر به مدت 3 ماه پی گیری شدند. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات جمع آوری شده با آزمون 2χ و با در نظر گرفتن سطح معنی داری کمتر از 05/0 انجام شد.
    یافته ها
    114 بیمار با کاتتر وریدی موقت و 129 بیمار با کاتتر وریدی دایم پی گیری شدند. بیشترین عارضه در کاتتر وریدی موقت عفونت (3/15 درصد) و خون ریزی (4/5 درصد) و در کاتتر دایمی عفونت (6/13 درصد) و ترمبوز وریدی (6/13 درصد) بود. میزان ترومبوز وریدی در کاتتر وریدی موقت به طور معنی داری کمتر از کاتتر وریدی دایمی بود (01/0 > P). عدم کارکرد کاتتر وریدی موقت 4/23 درصد و در دایم 4/6 درصد گزارش شد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به کارکرد بهتر و طولانی تر کاتترهای دایمی در بیمارانی که شرایط مناسب جهت گذاشتن فیستول شریانی– وریدی و یا گرافت سنتتیک ندارند، می توان از این کاتترها به عنوان اولین و بهترین روش دسترسی به عروق مرکزی برای انجام همودیالیز استفاده کرد؛ ولی با توجه به میزان بروز بالای ترومبوز وریدی در کاتتر دایمی، در بیمارانی که امکان استفاده از فیستول شریانی–وریدی وجود دارد، لازم است تا زمان آماده شدن این فیستول از کاتتر های موقت استفاده شود.
    کلیدواژگان: عوارض، کارایی، کاتتر وریدی موقت، کاتتر وریدی دایم، همودیالیز
  • محمدعلی عطاری، مهدی هادیزاده، مسیح صبوری، مهناز مرادی صفحه 6
    مقدمه
    وازواسپاسم عروق مغزی و نقص نورولوژیک ایسکمیک تاخیری متعاقب آن، مهم ترین علت مرگ و میر و ناخوشی در 2 هفته ی اول در بیماران با خونریزی تحت عنکبوتیه (Subarachnoid hemorrhage یا SAH) می باشد. بنابراین مطالعات به بررسی اثربخشی درمان Triple–H (hypertensive، hypervolemic، hemodilution) همراه با داروهای دیگر مانند کلسیم بلوکر و عمل جراحی زود هنگام پرداخته اند. در درمان هیپرولمی از مایع های کلوییدی مختلف از جمله آلبومین استفاده شده است ولی با این وجود مقایسه ای بین اثربخشی محلول های مختلف صورت نگرفته است. هدف از مطالعه ی اخیر بررسی مقایسه ای تاثیر دو محلول ولوون (هتاستارچ) و آلبومین در بیماران SAH جهت پیشگیری و درمان از وازواسپاسم کلینیکی بود.
    روش ها
    این مطالعه یک پژوهش کارآزمایی بالینی تصادفی و دو سو کور بود که در سال 1389 در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان به انجام رسید. در این مطالعه 76 بیمار که تحت عمل جراحی کلیپس آنوریسم مغزی قرار گرفته بودند، به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در یک گروه از ولوون و در گروه دیگر از آلبومین با حجم یکسان جهت volume expansion به مدت 14 روز استفاده شد. بیمارانی که دچار عوارض شدید مرتبط با Triple–H درمانی شدند از مطالعه خارج شدند. وضعیت نورولوژیک بیمار توسط GCS (Glasgow coma scale) و نقص نورولوژیک و وضعیت همودینامیک بیمار به صورت روزانه در هر دو گروه به مدت 14 روز کنترل شد. اطلاعات به دست آمده به کمک نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین تغییرات GCS و HHG (Hunt and hess grading) از روز اول تا چهاردهم در بین دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که این دو روش درمانی تفاوت چشمگیری در میزان عوارض وارده بر بیمار و طول مدت بستری در بخش مراقبت های ویژه ایجاد نمی کنند و همچنین تاثیری بر میزان GCS بیماران ندارند. با توجه به نقش هیپرولمی در بهبود بیماران مبتلا به SAH و همچنین مزایای ولوون شامل ارزان تر بودن، آلرژی کمتر، وزن مولکولی کمتر (که اختلال انعقادی کمتری ایجاد می کند)، احتمال کمتر انتقال عفونت و در دسترس بودن آن نسبت به آلبومین، به نظر می رسد این دارو می تواند گزینه ی مناسبی برای جایگزینی آلبومین باشد.
    کلیدواژگان: آلبومین، ولوون، مایع درمانی، خونریزی زیر عنکبوتیه، وازواسپاسم کلینیکی
  • زهرا دانا سیادت، سیامک رحمانی، سید احمد محمودیان، سید رضا اسحاقی صفحه 10
    مقدمه و هدف
    استئوپروز یکی از فاکتورهای موثر در شکستگی های پاتولوژیک در سنین بالا می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع ریسک فاکتورهای استئوپروز و نیاز به سنجش تراکم استخوان (Bone Mineral Density Testing (BMDT)) در بیماران مبتلا به شکستگی های پاتولوژیک می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که در سال 1389 در مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی، اصفهان، ایران به انجام رسید..دویست و چهل بیمار با شکستگی پاتولوژیک در این مطالعه شرکت کردند. مواردی چون سن، جنس، قد، وزن، BMI، سابقه شکستگی و پوکی استخوان در فامیل درجه یک بیمار، محل شکستگی، سابقه ومحل شکستگی قبلی، میزان مصرف لبنیات، مکمل کلسیم و ویتامین D، میزان و وسعت تماس با نور آفتاب، مصرف سیگار، دارو وسابقه بیماری های زمینه ای توسط پرسشنامه از بیماران سنجیده شد. نیاز به سنجش تراکم استخوان توسط معیارهای National Osteoporotic Foundation (NOF) سنجیده شد.
    یافته ها و
    نتایج
    دریافت ویتامین D ناکافی، دریافت کلسیم ناکافی، از شایع ترین ریسک فاکتورهای استئوپروز در بیماران تحت مطالعه بوده و شیوع آنها بیش از 75% بود.سیگار، مصرف کورتون و ابتلا به بیماری زمینه ای در مقایسه با دیگر ریسک فاکتورها از شیوع کمتری بر خوردار بودند. 22.1% از بیماران مورد مطالعه تنها دارای یک معیار بوده، 55% دارای دو معیار، 8.3% دارای سه معیار برای BMDT بودند. نهایتا اینکه طبق نتایج این مطالعه 198 نفر (82.5%) از بیماران دارای اندیکاسیون BMDT بودند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه استئوپروز در بیماران با شکستگی های پاتولوژیک در شهر اصفهان بسیار شایع است و در نتیجه لازم است تمهیدات لازم در خصوص بر طرف کردن فاکتورهای خطر بویژه تامین کلسیم و ویتامین D مورد نیاز گروه های سنی بالاتر از 50 سال اندیشیده شده و در صورت امکان نسبت به تامین و جایگزینی آنها از طریق برنامه های ملی اقدام گردد.
    کلیدواژگان: استئوپروز، تست سنجش تراکم استخوانی، شکستگی
|
  • Gholam Reza Kheirabadi, Maryam Vafaie, Abbas Attari Page 1
    Background
    Pharmacological strategies with rapid antidepressant effects lasting for hours or even a few days would have an enormous impact on public health. The objective of this study was to compare intravenous ketamine therapy and electroconvulsive therapy in depressive patients.
    Methods
    A total number of 32 depressive patients aged 18 and over, who were candidates for electroconvulsive therapy, were assessed in two groups of 16. The first group received intravenous ketamine therapy (0.5 mg/kg) while the second underwent electroconvulsive therapy (ECT). Six sessions of treatment were performed during 3 weeks. The Hamilton depression rating scale (HDRS) was used before treatment, at therapy sessions, and one week, as well as 1, 2, and 3 months after the treatment. In addition, Wechsler adult intelligence scale (WAIS) was employed before and 1 and 3 months after treatment.
    Findings
    Although the HDRS scores improved in both groups after treatment, the reductions were insignificantly more in the ECT group. Three months after the treatment, the WAIS scores increased in the ketamine group but decreased in the ECT group. However, the deference was not significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that intravenous ketamine therapy improved the WAIS scores after treatment. However, long term effects of ECT on reducing HDRS scores were more than ketamine therapy.
  • Hosein Ajam Zibad, Kokab Basiri Moghadam, Mahdi Basiri Moghadam, Narjes Bahri Binabaj, Elahe Rafat Page 2
    Background

    Neonates with lower hemoglobin and hematocrit are more at risk of iron deficiency anemia. This rate is influenced by several factors. Children's health can be improved by identifying these factors and taking appropriate actions. This study determined the relationship between type of delivery and umbilical cord blood hemoglobin and hematocrit.

    Methods

    This descriptive correlational study was performed on full-term neonates born in 22-Bahaman hospitals in Gonabad, Iran, during 2011. The sample size was determined based on previous studies and means comparison. Purposeful sampling was used to select 90 cases of normal delivery and 90 cases of caesarean section. Cord closure time was similar in both groups. Umbilical vein blood samples were sent to the specific laboratory for hemoglobin and hematocrit to be measured. The data was analyzed by t-test, Fisher's exact test, Pearson's correlation and analysis of variance (ANOVA) at a significance level of 5% in SPSS16.

    Findings

    Our results showed that the mean of hemoglobin in normal delivery and caesarean section cases were 15.11 ± 1.38 and 13.88 ± 1.52, respectively. The difference between the two values was statistically significant (P < 0.001). There was a significant difference between the mean of hematocrit in normal delivery (43.64 ± 4.58) and caesarean section (40.73 ± 4.53) groups (P < 0.001). The results showed a significant difference between hemoglobin and hematocrit levels in both sexes, i.e. the levels were higher in boys (P = 0.01).

    Conclusion

    Umbilical cord blood hemoglobin and hematocrit in neonates of caesarean section were less than those with normal delivery. Therefore, the first group is more at risk of iron deficiency anemia. Development and promotion of safe vaginal delivery are recommended to avoid unnecessary complications of cesarean section. Moreover, iron deficiency anemia should be followed and treated in cesarean section cases.

  • Shabnam Jalilalghadr, Fatemeh Saffari, Maryam Shabani, Neda Esmailzadehha Page 3
    Background

    Snoring is breathing with a hoarse sound during sleep caused by the vibration of membrane structures in the upper airway. Snoring can manifest as a primary snoring to obstructive sleep apnea with an apparent decrease in quality of life. The purpose of the current survey was to evaluate the clinical manifestations and polysomnographic (PSG) findings of snorers.

    Methods

    This descriptive-analytical study included 98 snorers who referred to a sleep clinic from September 2009 to June 2010. All subjects filled a questionnaire containing demographics, clinical symptoms, the epworth sleepiness scale (ESS), comorbid diseases and medications. Full PSGs have been performed for each patient. Records were scored manually according to the guidelines of American association of sleep medicine (AASM). Finally, all data was analyzed by chi-square test and t-test.

    Findings

    Mean weight of patients was 86 ± 18 kg and 80 individuals were overweight or obese. Moreover, 74 patients were male. According to PSG findings, 90 subjects had obstructive sleep apnea-hypopnea syndrome (OSAHS), 2 had upper airway resistance syndrome (UARS) and 6 suffered from primary snoring. ESS scores more than 8 were observed in 65 persons. There were significant correlations between body mass index (BMI) and OSAHS (P < 0.01) and arousal index (AI) (P < 0.01). Moreover, the correlations between excessive daytime sleepiness, feeling unrefreshed during days and apnea hypopnea index (AHI) (P < 0.01) and AI (P < 0.01) were significant. The breath pauses reported by the patient's spouse was also significantly correlated with AHI (P < 0.04). The prevalence of patients with mild, moderate and severe sleep apnea was 16.3%, 21.4% and 58.2%, respectively.

    Conclusion

    The sensitive signs for evaluation of OSAHS are snoring, tiredness and excessive daytime sleepiness. It seems to be necessary to screen snorers for the quantity and quality of sleep in order to refer patients for PSG.

  • Gholamreza Masoumi, Nastaran Eizadi-Mood, Mojtaba Akabri, Ayatolah Sohrabi, Yusef Khalili Page 4
    Background
    Poisoning is an important medical emergency. The purpose of this study was to portray the pattern of poisoning in Isfahan, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study included all patients (n = 402) with acute poisoning who attended the Emergency Department of Noor and Ali-Asghar hospitals in Isfahan, Iran, during 2008. The variables such as age, sex, residential location, educational level, type and cause of poisoning were reviewed and analyzed.
    Findings
    The mean age of the cases was 26.5 ± 11.6 years and 54.7% of the patients were male. The majority of cases (92.8%) lived in urban areas. The main agent of poisoning was drugs and the most frequently involved drug groups were psychological drugs (33.8%). The most overall common route of exposure was ingestion (93.3%). The mortality rate was 2% while 91.3% were admitted due to suicidal attempts. No significant differences were observed in age, sex distribution, poisoning outcome or types between suicidal patients and others. However, the history of psychiatric diseases (P < 0.0001) and addiction (P = 0.02) were significantly more prevalent among suicidal patients.
    Conclusion
    Attempted suicide was the most common route of poisoning which necessitates attention to the risk factors and prognostic factors of poisoning.
  • Ali Akbar Beigi, Hafiz Ghaheri, Amir Hossein Davarpanah Jazi, Leila Alavi Page 5
    Background
    The use of temporary or permanent venous catheters in patients with renal failure has been increased recently. Therefore, familiarity with their clinical applications and complications is essential. This study aimed to evaluate the complications and effectiveness of temporary and permanent venous catheters.
    Methods
    This was a prospective study conducted in Alzahra Hospital during 2006-2008. Patients with renal failure candidate for placement of either permanent or temporary central venous catheter were evaluated for early and delayed complications immediately after placement, as well as one and four weeks afterward. Data was analyzed using chi-square test in SPSS16. P values less than 0.05 were considered as significant.
    Findings
    Overall, 114 patients with temporary and 129 patients with permanent catheters participated in this study. The majority of complications among the temporary catheter group were infection (15.3%) and bleeding (5.4%). In the permanent catheter group, the most frequent complications were infection (13.6%) and venous thrombosis (13.6%). Venous thrombosis rate in the temporary catheter group was significantly lower than the permanent catheter group (P < 0.01). The frequency of catheter malfunctions in the temporary and permanent catheter groups were 23.4 % and 6.4%, respectively. Therefore, there was a significant difference between the two groups (P < 0.001).
    Conclusion
    Since permanent catheters have prolonged and better function than temporary catheters, they are the first and best method of central venous catheterizing for hemodialysis. However, due to the lower venous thrombosis rates of temporary catheters, they are preferred in patients with proper indications for arteriovenous fistula (AVF) until the maturation of AVF.
  • Mohammad Ali Attari, Mohammad Hadizadeh, Massih Saboori, Mahnaz Moradi Page 6
    Background
    Clinical vasospasm following subarachnoid hemorrhage is one of the most important causes of mortality during first two weeks after subarachnoid hemorrhage. Thus, some investigations have been conducted to evaluate the efficacy of triple-H accompanied with other drugs, such as calcium blocker, and early operation. In addition, colloid solutions such as albumin have also been used in treatment of hypervolemia. However, no study has compared different liquids. The aim of this study was to evaluate the efficacy of Voluven vs. albumin infusion (as hyper volume therapy) in prevention and treatment of clinical vasospasm following subarachnoid hemorrhage.
    Methods
    This double-blind clinical trial that was performed in Alzahra Hospital, Isfahan, Iran, in 2011. We studied 64 patients with aneurysm, subarachnoid hemorrhage who referred to the hospital. The patients were divided into two groups. Early surgery was performed whenever possible and hypertensive hypervolemic hemodilution therapy was instituted with the first sign of clinical vasospasm. The first group was treated by albumin and the second group by Voluven liquids. Both groups were followed-up for 2 weeks. Glasgow Coma Scale (GCS) and Hunt-Hess Grade (HHG) were used for daily assessments of neurologic status, neurologic deficit, and hemodynamic status of the patients. Finally, the collected data was analyzed by SPSS.
    Findings
    According to the results of this study, no statistically significant differences in the trend of GCS and HHG were observed between the two groups during follow-up (P > 0.05).
    Conclusion
    There were not any significant differences between the two groups in terms of treatment results and complications. However, Voluven is cheaper than albumin. Therefore, Voluven can be efficiently used for prevention and treatment of clinical vasospasm following subarachnoid hemorrhage.
  • Zahra Danasiadat, Siamak Rahmani, Seyed Ahmad Mahmoudian, Sayed Reza Eshaghi Page 10
    Introduction
    Pathologic fracture is a very serious complication of osteoporosis,we don’t have any effective treatment for osteoporosis so determination of risk factors for osteoporosis and pathologic fracture and subsequently prevention of the disease is attended. The goal of this study was to access the frequency of osteoporosis risk factors and need for bone mineral density testing in patients with pathologic fractures.
    Methods
    240 patients with pathologic fractures were conducted to this description study in year of 2010 and some risk factors related to pathologic fractures were collected by questionare from all patients and the need for bone mineral density testing was assessed on basis of national osteoporotic foundation criterias(NOF).
    Results
    The most frequent risk factors among of them for pathologic fracture was belonged to inadequate calcium and vitamine D intake(75%). Smoking,use of glucocorticoid drugs and underlying diseases had less frequency among our risk factors. Patients with one,two and three criterias for necessarity of bone mineral density testing were respectively 22.1%,55% and 8.3%.
    Conclusions
    In attention to inadequate calcium and vitamine D intake, as the most important risk factor in osteoporotic patients in esfahan we can conclude that national program for provide these supplementation is necessary.