فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 168 (هفته چهارم بهمن 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آلاله قیصری، غلامرضا قاسمی تودشکچویی، ریحانه جان نثاری، نیکو یمانی، علیرضا مریخی صفحه 1
    مقدمه
    عفونت ادراری یکی از شایع ترین بیماری های عفونی اطفال می باشد که با تشخیص به موقع و درمان صحیح و پی گیری کافی می توان از بروز عوارض آن جلوگیری کرد. این موضوع اهمیت بررسی دانش، نگرش و عملکرد (Knowledge-Attitude-Practice یا KAP) مناسب پزشکان را روشن می کند. هدف ما در این مطالعه، مقایسه ی KAP پزشکان عمومی (به عنوان سطح اول سیستم درمانی) و متخصصین اطفال (به عنوان سطح دوم سیتم درمانی) در زمینه ی برخورد با عفونت ادراری بود.
    روش ها
    برای انجام این مطالعه ی KAP، پرسش نامه ای شامل 15سوال برای اولین بار توسط نفرولوژیست های کودکان و متخصصین آمار طراحی شد. این پرسش نامه ها بین متخصصین اطفال و پزشکان عمومی در طی جلسات بازآموزی (آموزش مدون) توزیع گردید و 70 نفر از متخصصین و 149 نفر از پزشکان عمومی وارد مطالعه شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره ی دانش پزشکان عمومی 2/1 ± 7/2 و متخصصین اطفال 2/1 ± 6/3 و میانگین نمره ی عملکرد پزشکان عمومی 2/1 ± 1/2 و متخصصین اطفال 1/1 ± 9/2 بود (01/0 > P). میانگین نمره ی نگرش پزشکان عمومی و متخصصین اطفال به ترتیب 1/2 ± 1 /15 و 9/1 ± 2/15 بود و این تفاوت معنی دار نبود (7/0 = P)
    نتیجه گیری
    تفاوت در میزان آموخته ها می تواند توجیه کننده ی تفاوت در سطح دانش در هر دو گروه باشد. برای تغییر نگرش پزشکان نسبت به عفونت ادراری به خصوص عوارض دیررس و غیر قابل درمان آن باید در دروس تدریس شده در این زمینه و کلاس های بازآموزی و روش تدریس مسایل فوق تجدید نظر کرد.
  • سعید عباسی، ریحانک طلاکوب، مهناز علی اکبریان صفحه 2
    مقدمه
    از آن جا که یکی از مکانیسم های نارسایی آدرنال، خون ریزی آدرنال در تروما، سپسیس و دیگر موارد بالینی است، هدف از این مطالعه تعیین توزیع فراوانی نارسایی عملکردی آدرنال در بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی بستری در بخش مراقبت های ویژه بود.
    روش ها
    این طرح یک مطالعه ی توصیفی بود که بر روی بیماران 65-18 سال بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال های 88-1387 انجام شد. پس از اخذ رضایت از بیمار و یا قیم قانونی وی (در صورت داشتن کاهش سطح هوشیاری) 80 بیمار انتخاب شدند و نمونه ی خون روزهای 1 (بدو ورود) 3، 7 و 14 برای اندازه گیری آزمایش های انعقادی و سطح صبحگاهی کورتیزول پلاسما گرفته شد. سپس اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 18 و با کمک آزمون های آماری 2χ، Student-t، ANOVA و آزمون همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 80 بیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند. از این تعداد 39 بیمار زن (8/48 درصد) و 41 بیمار (2/51 درصد) مرد بودند. میانگین آزمایش های انعقادی مختل در مردان 1/2 ± 3/5 و در زنان 97/1 ±08/4 بود و آزمونStudent-t نشان داد که تفاوت بین دو جنس معنی دار بود (009/0 > P). آزمون 2χ نشان داد رابطه ی معنی داری بین بیماری زمینه ای و آزمایش های انعقادی مختل در طی روزهای مورد مطالعه و نیز در کل وجود نداشت (05/0 ≤ P).
    نتیجه گیری
    مطالعه ی ما نشان داد رابطه ی معنی داری بین میانگین آزمایش های انعقادی مختل و وجود یا عدم وجود نارسایی آدرنال وجود دارد، ولی لازم است مطالعات دیگری نیز در این زمینه انجام شود تا این موضوع بیشتر بررسی شود.
    کلیدواژگان: نارسایی آدرنال، اختلال انعقادی، کورتیزول
  • سید ناصر مصطفوی، بهروز عطایی، اسما صالحی، زری نخودیان، مجید یاران، آناهیتا بابک صفحه 3
    مقدمه
    سایتومگالوویروس یکی از شایع ترین عوامل ایجاد کننده ی ناهنجاری های مادرزادی مانند کری و عقب ماندگی ذهنی است. شیوع این ویروس در جمعیت ها و سنین مختلف متفاوت می باشد. در این مطالعه بر آن شدیم تا شیوع سایتومگالوویروس و عوامل موثر بر آن را در استان اصفهان جهت ارائه ی راهکارهای موثر تعیین کنیم.
    روش ها
    بر روی 595 نمونه ی سرم که به صورت خوشه ایاز گروه های سنی مختلف انتخاب شده بود آزمایش Anti cmv IgG توسط روش ELISA انجام شد.
    یافته ها
    از 595 نمونه ی سرم بررسی شده 586 مورد مثبت و 9 مورد از نظر آنتی بادی منفی بود و در کل شیوع سایتومگالوویروس 2/98 درصد گزارش شد. در ضمن شیوع سرمی آنتی بادی سایتومگالوویروس بر حسب سطح تحصیلات، تعداد افراد خانوار، جنسیت، محل سکونت و وضعیت تاهل تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که مانند سایر کشورهای در حال توسعه اکثر افراد قبل از سن بلوغ با ویروس آلوده شده اند و رابطه ی جنسی نقش چندانی در انتقال عفونت ندارد. بنابراین انجام ازمایشات بدو تولد از جمله PCR ادرار از نظر عفونت CMV (Cytomegalovirus) و یا انجام آزمایش های شنوایی مکرر و سپس انجام PCR در صورت اختلال شنوایی معقول است. همچنین توصیه می شود احتیاط لازم در زمینه ی تزریق خون اشعه دیده در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و نوزادان نارس انجام شود.
    کلیدواژگان: عفونت سایتومگالوویروس، سرواپیدمیولوژی، عفونت مادرزادی، استان اصفهان
  • احمد میردامادی، حمید فرزام نیا، مجید آقاداوود، ناصر عباسی صفحه 4
    مقدمه
    افزایش روزافزون بیماری های قلبی عروقی به ویژه بیماری های عروق کرونر باعث گردیده است که مرگ و میر در اثر ابتلا به این بیماری ها در اکثر مناطق جهان در صدر ده عامل مرگ و میر قرار گیرد. پیش از این عوامل خطری مانند دیابت ملیتوس، فشار خون، سیگار و هیپرلیپیدمی به عنوان علل اصلی بیماری ایسکمیک قلب شناخته بودند، ولی در بررسی های جدید مشخص شد که بسیاری از بیماران هیچ یک از این عوامل خطر را ندارند. در مطالعات جدید عوامل خطر جدید (Novel risk factor) معرفی شدند که از جمله ی آن ها علل التهابی می باشند که یکی از مشخص ترین آن ها افزایش CRP با حساسیت بالا (High sensitive C-reactive protein یا HS-CRP) می باشد.
    روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی بود که در بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان انجام شد. جامعه ی آماری مورد مطالعه شامل تما می بیمارانی بود که با علایم سندرم حاد کرونری و با درد تیپیک همراه با تغییرات الکتروکاردیوگرافی و یا افزایش تروپونین مراجعه کرده بودند. افراد واجد شرایطی که حاضر به شرکت در مطالعه بودند، وارد مطالعه شدند. چک لیست مربوط به اطلاعات دموگرافیک، عوامل خطر و وجود انفارکتوس میوکارد تکمیل شد و آزمایش CRP برای همه ی بیماران انجام گرفت. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 17 آنالیز شد.
    یافته ها
    در مجموع 80 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند که 57 نفر آن ها مرد (3/71 درصد) و 23 نفر آن ها زن (8/28 درصد) بودند. میانگین سنی کل افراد مورد مطالعه، 6/12 ± 9/56 سال بود. از بین 4 عامل خطر اصلی مورد بررسی، هیپرلیپید می بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده بود؛ به طوری که در 32 نفر (40 درصد) بیماران مشاهده شد. افزایش فشار خون با 29 مورد (3/36 درصد)، مصرف سیگار با 24 مورد (30 درصد) و ابتلا به دیابت با 13 مورد (3/16 درصد) در مراتب بعدی، قرار داشتند. میانگین CRP در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد بدون بالا رفتن قطعه ی ST (NSTEMI یا Non-ST elevated myocardial infarction) و با بالا رفتن قطعه ی ST (STEMI) به ترتیب 8/1 ± 61/2 و 91/1 ± 87/4 میلی گرم در لیتر بود (05/0 > P). در گروه مبتلایان به STEMI هیچ یک از افراد HS-CRP کمتر از 1 میلی گرم در لیتر نداشتند، در حالی که در گروه آنژین صدری ناپایدار این مقدار در 7 نفر (3/23 درصد) و در گروه NSTEMI در 5 نفر (20 درصد) دیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که هر چه وسعت درگیری عروق کرونر از لحاظ امکان وجود پلاک و درصد تنگی عروق بیشتر باشد، مقدار CRP بیشتر افزایش می یابد؛ چرا که همان طور که در نتایج تحقیق ما نشان داده شد، در بیماران مبتلا به آنژین ناپایدار مقدار CRP کمتر از دو دسته ی دیگر بود و می دانیم که از لحاظ تئوری در این دسته هنوز مقدار تنگی عروق در حدی نیست که باعث انسداد کامل و ایجاد انفارکتوس شود. همچنین مقادیر CRP کمتر از 1 میلی گرم در لیتر در سندرم های کرونری حاد از فراوانی کمتری برخوردار است و حتی در STEMI هیچ یک از مبتلایان، CRP کمتر از این مقدار نداشتند. برعکس، مقادیر بیشتر از 3 میلی گرم در لیتر این فاکتور، ارزش بیشتری برای پیش بینی سندرم های کرونری حاد، به خصوص موارد همراه با انفارکتوس دارد.
    کلیدواژگان: سندرم کرونری حاد، انفارکتوس میوکارد، CRP با حساسیت بالا
  • حسن توزنده جانی، محبوبه احمدپور صفحه 5
    مقدمه
    . اختلال هراس اجتماعی در برخی موقعیت های معین و یا در برابر اشیای خاص در حالی که اغلب خطرناک نیستند، بروز می کند. این مطالعه به منظور درمان اختلال هراس اجتماعی انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش نوعی کارآزمایی بالینی بود که سعی داشت تاثیر جداگانه و ترکیبی دو عامل دارودرمانی و درمان های شناختی- رفتاری را (در مقایسه با دارونما) مورد سنجش قرار داد. بدین منظور از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک های روان شناسی و مطب های خصوصی روان پزشکی شهر نیشابور و مشهد 60 بیمار مبتلا به اختلال هراس اجتماعی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی جایگزینی به چهار گروه دارو درمانی، درمان های شناختی- رفتاری، درمان ترکیبی و دارونما تقسیم گردیدند. آزمودنی ها قبل و بعد از دوره ی درمان، و همچنین دو ماه پس از پایان دوره ی درمان توسط آزمون های هراس اجتماعی Davidson، اضطراب Schpillberger، افسردگی Beckو Hamilton، افکار ناسالم Weismann وMyers، سازگاری اجتماعیCalifornia، عزت نفس Eliss-Pope مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون Repeated measure ANOVA حاکی از کاهش نشانه های هراس اجتماعی، اضطراب، افسردگی، تغییر افکار ناسالم و افزایش سطح سازگاری اجتماعی و عزت نفس بیماران (05/0 > P) بود. نتایج همچنین بیانگر برتری هر یک از درمان های دارویی، شناختی- رفتاری و ترکیبی به تنهایی نسبت به دارونما بود (05/0 > P). درمان های شناختی- رفتاری و ترکیبی نیز نسبت به دارو درمانی برتری داشتند، اما اثربخشی درمان های شناختی- رفتاری و ترکیبی تفاوت معنی داری نداشت (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان گفت که دارو درمانی روی نشانه های جسمی و خلق بیماران اثر می گذارد، اما درمان های شناختی- رفتاری به طور عمده روی افکار و تکانه های هراس تاثیر دارد و به تدریج به سایر موقعیت های واقعی زندگی تعمیم می یابد. بنابراین، این دو شیوه ی درمان در بسیاری از موارد لازم و ملزوم یکدیگر هستند.
    کلیدواژگان: اختلال هراس اجتماعی، دارو درمانی، درمان های شناختی رفتاری، درمان ترکیبی، دارونما، اضطراب، افسردگی، سازگاری اجتماعی، عزت نفس، افکار ناسالم
  • الهه زارعان، اکرم جلالوند، سید احسان طوسی، مهدی سجادی صفحه 6
    مقدمه
    زایمان زودرس از مهم ترین دلایل مرگ و میر و ناخوشی حوالی زایمان است. هدف از این مطالعه، یافتن هر گونه ارتباط بین کلونیزاسیون رکتوواژینال با استرپتوکوک گروه B و زایمان زودرس بود.
    روش ها
    این مطالعه ی مورد شاهدی از فروردین 1389 تا خرداد 1390 در دو بیمارستان الزهرا (س) و شهید بهشتی اصفهان انجام شد. جمعیت مورد مطالعه از 200 زن با زایمان زودرس و 200 زن با زایمان ترم تشکیل شده بود. آلودگی مادری با استرپتوکوک گروه B در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    سن مادری 03/26 در مقابل 19/27 (07/0 = P) و نوبت بارداری 75/1 در مقابل 83/1 (52/0 = P) در گروه مورد و شاهد یکسان بود. سطح تحصیلات و سن بارداری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود. سابقه ی استفاده از آنتی بیوتیک در دوران بارداری در گروه مورد شایع تر بود. 59 نمونه ی واژینال مثبت از 151 نمونه (1/39 درصد) در گروه مورد در مقایسه با 36 نمونه ی واژینال مثبت از 178 نمونه (2/20 درصد) در گروه شاهد وجود داشتند (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B در زایمان زودرس در مقایسه با زایمان ترم از نظر آماری بالاتر بود. برای درک مکانیسم اثر این باکتری در دوران بارداری، نیاز به مطالعات مشاهده ای بزرگ، با نتایج جزئی و در نظر گرفتن عوامل خطرساز و پیش گویی کننده برای زایمان زودرس است
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، استرپتوکوک گروه B، رکتوواژینال
  • مژگان مختاری، حمید توکلی، احسان پیام صفحه 7
    مقدمه
    حوادث ترومبوآمبولیک از علل اصلی مرگ در بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده (Inflammatory bowel diseases یا IBD) می باشد و فیبرینوژن یکی از عوامل ترومبوآمبولیک است. مطالعات در مورد رابطه ی فیبرینوژن و IBD، نتایج متعددی را در بر داشته است. متاسفانه در کشور ما هیچ مطالعه ای جهت بررسی سطح فیبرینوژن در بیماران IBD انجام نشده است. بنابراین مطالعات بیشتری برای ارزیابی دقیق نقش فیبرینوژن در IBD برای درک بهتر پاتوژنز IBD نیاز است. هدف ما در این مطالعه، بررسی و مطالعه ی میانگین سطح پلاسمایی فیبرینوژن در بیماران مبتلا به IBD و مقایسه ی آن با گروه شاهد بود.
    روش ها
    این مطالعه یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی بود که در سال 1389 در مرکز آموزشی درمانی کاشانی اصفهان بر روی بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو انجام گرفت. افراد با سابقه ی واسکولیت، افراد مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید، افرادی که داروهای ضد انعقاد مصرف می کردند، خانم های حامله و خانم هایی که داروی جلوگیری از بارداری مصرف می کردند، وارد مطالعه نشدند. از بیماران مورد مطالعه یک نمونه ی خون گرفته شد و میانگین سطح پلاسمایی فیبرینوژن به روش ELISA اندازه گیری گردید. اطلاعات به وسیله ی نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سطح فیبرینوژن در افراد مبتلا به کولیت اولسروز، بیماری کرون و گروه شاهد به ترتیب 7/110 ± 8/347، 5/88 ± 4/286 و 2/109 ± 6/346 میلی گرم در دسی لیتر بود. طبق آزمون ANOVA تفاوت بین 3 گروه معنی دار بود (023/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که در مطالعه ی ما سطح فیبرینوژن در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو با گروه شاهد متفاوت نبود و در بیماران مبتلا به بیماری کرون، پایین تر از سطح طبیعی به دست آمد، لازم است مطالعات وسیع تر و گسترده تری جهت دست یابی به نتایج واقعی در این خصوص انجام گیرد.
    کلیدواژگان: فیبرینوژن، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو
  • محمد دهقانی، فریناز سهرابی، مهدی تیموری صفحه 8
    مقدمه
    درمان مناسب جهت درمان سندرم کارپال تانل (Carpal tunnel syndrome یا CTS) با علایم خفیف تا متوسط مورد اختلاف نظر می باشد. هدف اصلی این مطالعه، مقایسه ی تزریق کورتیکوسترویید موضعی و آتل گیری در درمان این بیماران بود.
    روش ها
    در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی بود، 88 بیمار مبتلا به CTS خفیف تا متوسط که از فروردین ماه 1388 لغایت شهریور ماه 1389 به بیمارستان کاشانی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، تحت بررسی قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول به روش آتل گیری در وضعیت نوترال مچ دست و گروه دوم با تزریق کورتیکوسترویید موضعی و آتل گیری تحت درمان قرار گرفتند. سپس شدت درد و فراوانی نسبی تست تینل و فالن تعیین و مقایسه شد.
    یافته ها
    شدت درد و فراوانی نسبی تست تینل و فالن به طور قابل توجه در بیمارانی که به روش تزریق کورتیکوسترویید موضعی و آتل گیری درمان شده بودند، نسبت به گروه دیگر کمتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تزریق کورتیکوسترویید موضعی و آتل گیری نسبت به آتل گیری در درمان بیماران مبتلا به سندرم کارپال تانل با علایم خفیف تا متوسط موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم کارپال تانل، آتل گیری، کورتیکوسترویید
  • آزاده توانگر، محمد هادی شمسایی، احمد چیت ساز، مجتبی اکبری، محمد سعادت نیا صفحه 9
    مقدمه
    سکته ی مغزی (Stroke) از جمله شایع ترین بیماری های نورولوژیک می باشد. در کشور ما تاکنون تفاوت های شهری و روستایی عوامل خطر استروک بررسی نشده است. این مطالعه، جهت بررسی اپیدمیولوژیک عوامل خطر استروک به تفکیک محل سکونت در شهر و روستا طراحی شده است.
    روش ها
    در این مطالعه ی آینده نگر، 590 بیمار بستری در دو بیمارستان الزهرا (س) و کاشانی (مراکز ارجاع) دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. معیار ورود به مطالعه سن بالاتر از 16 سال و تایید بیماری استروک توسط یک نورولوژیست بود. عوامل خطر استروک شامل فشار خون بالا، دیابت، اختلالات پروفایل لیپید، سابقه ی سکته قلبی، سابقه ی فیبریلاسیون دهلیزی، سابقه ی بیماری دریچه ای قلبی، مصرف سیگار و اعتیاد، سابقه ی بیماری ایسکمیک قلبی، سابقه ی استروک قبلی و فصل های سال بین بیماران سنجیده شد. همچنین محل زندگی هر بیمار بر اساس شهر یا روستا ثبت گردید.
    یافته ها
    از بین 590 بیمار 464 نفر (6/78 درصد) ساکن شهر و 126 نفر (4/21 درصد) ساکن روستا بودند. بر اساس آنالیز انجام شده فشار خون، بیماری ایسکمیک قلبی و دیابت شایع ترین بیماری های همراه در مبتلایان به استروک در شهر و روستا بودند. البته عوامل خطر استروک در ساکنین شهر و روستا اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه همانند مطالعات قبلی نشان داد فشار خون بالا، بیماری ایسکمیک قلبی و دیابت در ساکنین شهر بیشتر از ساکنین روستا دیده می شود. البته به عنوان مهم ترین عوامل خطر استروک، اختلاف معنی داری در شهر و روستا بین آن ها دیده نشد.
    کلیدواژگان: استروک، عامل خطر، شهر، روستا
  • خسرو ستایشی، بهنام رضا مخصوصی، آزاده حیدرپور صفحه 10
    مقدمه
    آپاندیسیت حاد بیشتر در دهه های دوم تا چهارم زندگی رخ می دهد. میانگین سنی بیماران 3/31 سال و میانه ی سنی آن ها 22 سال است و در مردان کمی شایع تر است. انسداد مجرای آپاندیس علت اصلی آپاندیسیت می باشد. علت انسداد مجرای آپاندیس نیز اغلب فکالیت می باشد. هر چند علل دیگری مانند هیپرتروفی بافت لنفاوی، باریوم سفت شده، تومورها، دانه ی میوه، سبزیجات و کرم های نواری در انسداد مجرای آپاندیس نیز نقش دارند. آپاندیسیت یک بیماری عفونی چند میکروبی است که اشرشیا کلی (E.coli) و باکترویید فراژیلیس ارگانیسم های اصلی آن هستند؛ اما ممکن است انواع باکتری های هوازی، بی هوازی و مایکوباکتریوم نیز مشاهده گردند. میزان بروز آپاندیسیت در افراد مسن کمتر از افراد جوان است اما میزان مرگ و میر به طور قابل ملاحظه ای بیشتر می باشد که علت آن تاخیر در تشخیص، پیشرفت سریع بیماری و وجود بیماری های همراه است. تشخیص آپاندیسیت در افراد مسن نیازمند ظن بالینی قوی است؛ چرا که علایم بالینی غیر تیپیک و نامحسوس می باشند.
    گزارش مورد: بیماری که ما گزارش کردیم، آقایی 85 ساله بود که با تشخیص آپاندیسیت حاد تحت عمل جراحی قرار گرفت و یک مورد نادر از یک آپاندیس طویل و دراز بود که به دور یک لوپ روده پیچ خورده و انسداد ایجاد کرده بود. آپاندیس به طور کامل گانگرن شده بود، ولی علایمی از گانگرن روده دیده نشد. بیمار 5 روز پس از عمل جراحی آپاندکتومی با حال عمومی خوب و رضایت بخش و علایم حیاتی پایدار از بخش جراحی مرخص گردید. همان طور که بیان شد ما یک مورد آپاندیس طویل را گزارش کردیم که بزرگ و حجیم شدن آن منجر به انسداد Closed loop شده بود. چنین آپاندیس طویلی پیش از این در مطالعه ی دیگری گزارش نشده بود.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت، آپاندیس طویل
|
  • Alaleh Gheisari, Gholam Reza Ghassemi, Reihaneh Jannesari, Nikoo Ymani, Alireza Merikhi Page 1
    Background
    Urinary tract infection (UTI) is not uncommon in infants and children. Delayed initiation of empiric therapy may be accompanied with severity of infection and high likelihood of kidney scars leading to hypertension and chronic kidney disease. However, correct management could prevent these complications. There is scarce published data on knowledge, attitude and practice (KAP) of pediatricians and general practitioners (GPs) about UTI. In this survey, we aimed to compare KAP of GPs (as the first level of health system) and pediatricians (the second level of health system) considering different aspects of managing patients with UTI.
    Methods
    In this KAP study, a 15-item questionnaire was designed by pediatric nephrologists and statisticians. The questionnaires were distributed among GPs and pediatricians who attended the continuous medical education (CME). Finally, 70 pediatricians and 149 GPs were included in our study.
    Findings
    Mean knowledge score of GPs and pediatricians were 2.7 ± 1.2 and 3.6 ± 1.2, respectively. Mean scores of practice among GPs was and pediatricians were 2.1 ± 1.2 and 2.9 ± 1.1, respectively. There were significant differences in scores of knowledge and practice between the two groups. However, mean scores of attitude were not significantly different between GPs and pediatricians (15.1 ± 2.1 vs. 15.2 ± 1.9).
    Conclusion
    Controversies in UTI management, accepted references for education of GPs and pediatricians in CME courses, and patient's feedback received by pediatricians who work for higher levels of health systems make differences in KAP between pediatricians and GPs.
  • Saeed Abbasi, Reihanak Talakoob, Mahnaz Aliakbarian Page 2
    Background
    Adrenal bleeding in trauma, sepsis and other clinical complications is among the most common mechanism for functional adrenal insufficiency. The aim of this study was to evaluate the prevalence of functional adrenal insufficiency in patients with coagulation disorder in the intensive care unit (ICU) of Alzahra Hospital, Isfahan, Iran in 2008-2010.
    Methods
    This descriptive study was performed on 80 patients (aged 18-65 years) in the ICU of Alzahra Hospital. After obtaining informed consents, blood samples of patients were tested for cortisol levels and coagulation factors on the first, third, 7th and 14th days. The data was collected in a checklist and then analyzed by chi-square test, t-test and one-way analysis of variance (ANOVA) in SPSS18.
    Findings
    There were 39 (48.8%) females and 41 (51.2%) males among the 80 studied patients. Mean coagulation disorders was 5.3 ± 2.1 in men and 4.08 ± 1.97 in women. There was a relation between coagulation disorder and sex (P = 0.009). Our results also showed a relation between coagulation disorder and functional adrenal insufficiency.
    Conclusion
    We found a relation between coagulation disorder and functional adrenal insufficiency
  • Sayed Nasser Mostafavi, Behrooz Ataei, Asma Salehi, Zari Nokhodian, Majid Yaran, Anahita Babak Page 3
    Background
    Human cytomegalovirus (HCMV) is one of the commonest agents that cause congenital malformation such as mental retardation and deafness. Seroprevalence of HCMV varies in different populations and age groups. This study tried to determine the seroprevalence and contributory factors of CMV in order to develop successful strategies for HCMV diseases prevention.
    Methods
    We examined 595 serum samples from different age groups for the presence of IgG antibodies against HCMV by enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) technique.
    Findings
    Overall, 586 out of 595 cases were seropositive for HCMV-IgG while 9 cases were seronegative. Educational level, sex, marital status, and place of residence were not associated with CMV seropositivity.
    Conclusion
    Our results indicated that in Isfahan, Similar to other developing countries, most patients are infected during puberty and not through sexual intercourse. Therefore, frequent audiological assessments and urine samples to evaluate CMV in case of defect in hearing ability are mandatory. We also recommend transmission of eradicated blood for immunocompromised patient and immature neonates.
  • Ahmad Mirdamadi, Hamid Farzamnia, Majid Aghadavod, Naser Almasi Page 4
    Background
    Although high sensitive C-reactive protein (HS CRP) is a predictive factor for acute coronary syndrome, there is controversy about its predictive power. Therefore, it is known as a novel risk factor for coronary artery diseases.
    Methods
    A descriptive, analytic study was performed on 80 patients with acute coronary syndrome. A checklist including demographics, risk factors and the existence of myocardial infarction was completed for all patients. SPSS17 was used to analyze the collected data.
    Findings
    A total number of 30 patients with unstable angina and 25 patients with ST elevated myocardial infarction (STEMI) and non-ST elevated myocardial infarction (NSTEMI) were included the study. Mean CRP values were evaluated in all three groups. There were significant differences between the groups (P < 0.05). The mean ± SD in unstable angina, STEMI and NSTMEI groups were 1.5 ± 0.96, 4.87 ± 1.91 and 2.6 ±1.8, respectively.
    Conclusion
    This study showed CRP to be a risk factor for predicting cardiac incidences. In addition, it is of high value in predicting acute coronary syndrome.
  • Hassan Toozandehjani, Mahbobeh Ahmadpoor Page 5
    Background
    This clinical trial was conducted in order to assess treatment of social phobia disorder. Social phobia is an anxiety disorder that appears in some certain situations or against specific objects that are not commonly known as dangerous.
    Methods
    This clinical trial assessed the separate and combined effects of pharmacotherapy and cognitive-behavioral therapies (in comparison with placebo). Therefore, among the patients who referred to psychology centers and private psychiatry practices in Neyshabur and Mashhad, Iran, 60 patients with social phobia disorder were selected by accessible sampling. The subjects were randomly divided into pharmacotherapy, cognitive-behavioral therapies, combined therapy and placebo groups. The subjects were tested before, immediately after and 2 months after the end of the treatment course. Davidson Social Phobia, Schpillberger Anxiety, Hamilton-Beck Depression, Weismann-Myers Automatic Thought, California Social Adjustment and Eliss-Pope Self-Esteem tests were used to evaluate the patients.
    Findings
    The results of repeated measures one-way analysis of variance (ANOVA) showed decreased symptoms of social phobia, anxiety, and depression, change in automatic thought, and increased social adjustment and self-esteem levels among patients. The results also indicated the superiority of pharmacotherapy, cognitive-behavioral and combined therapies over placebo. Cognitive-behavioral and combined therapies were better than pharmacotherapy. However, the effectiveness of cognitive-behavioral and combined therapies had no significant differences.
    Conclusion
    Generally, pharmacotherapy affects physical and mood symptoms, but cognitive-behavioral therapies mainly affect thoughts and phobia impulse and gradually other real life situations. Therefore, these methods of therapy are interdependent.
  • Lahe Zarean, Akram Jalalvand, Seyyed Ehsan Toosi, Mehdi Sajadi Page 6
    Background
    Preterm delivery is still a main cause of perinatal mortality and morbidity. This study was designed to find any association between maternal group B streptococcus (GBS) colonization and preterm delivery.
    Methods
    This case-control study was conducted from March 2010 to May 2011 at two referral university hospitals (Alzahra and Shahid Beheshti Hospitals), Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran. The study population included a control group of 200 women with term pregnancy and a case group of 200 women with preterm labor (between 20 to 37 weeks of gestation). Maternal GBS colonization was compared between the two groups.
    Findings
    Maternal age (26.03 ± 4.81 vs. 27.19 ± 5.60; P = 0.07) and number of previous pregnancies (1.75 ± 0.88 vs. 1.83 ± 1.08; P = 0.52) were similar in the case and control groups. Level of education and gestational age in the control were significantly higher than the case group (P = 0.01 and P < 0.01, respectively). History of antibiotic use during pregnancy was more frequent in the case group compared with the control group (P < 0.01). There were 59/151 (39.1%) and 36/178 (20.2%) positive vaginal samples in the case and control groups, respectively (P < 0.001). There were 55/151 (36.4%) and 30/178 (16.9%) positive rectal samples in the case and control groups, respectively (P < 0.001).
    Conclusion
    This study showed that GBS colonization was statistically higher in preterm labors compared with term deliveries. To understand the mechanism of GBS effect on pregnancy, large observational studies with clearly defined outcomes and prognostic risk factors for preterm delivery are needed.
  • Mojgan Mokhtari, Hamid Tavakkoli, Ehsan Payam Page 7
    Background
    Inflammatory bowel disease (IBD) is comprised of two major disorders: ulcerative colitis and Crohn's disease. These disorders have distinct pathologic and clinical characteristics but their pathogenesis remains poorly understood. Some studies showed a relationship between IBD and thromboembolic disorders. The prevalence of thromboembolic disorders has been reported as 39% in autopsies. In addition, there is a relation between IBD and level of fibrinogen. This study was conducted to understand the relation between IBD and fibrinogen levels in Iranian patients.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Ayatollah Kashani Hospital, Isfahan, Iran during 2010-2011. Hospitalized patients with a diagnosis of IBD according to Leonard Jones criteria were invited to participate in this study. Individuals who used anticoagulants, heparin, or oral contraceptive pills (OCPs), pregnancy women and patients with cancer were excluded. Venous blood samples were collected and fibrinogen levels were measured in the laboratory. Finally, the data was analyzed by SPSS18.
    Findings
    : The mean ± SD levels of fibrinogen in the ulcerative colitis, Crohn's disease and control groups were 347.8 ± 11.7, 286.4 ± 88.5 and 346.6 ± 109.2, respectively. According to analysis of variance (ANOVA), a statistically significant difference existed between the three groups (P = 0.023).
    Conclusion
    Based on the results of this study, serum fibrinogen levels in the ulcerative colitis group were not different from the control group. However, the levels in the Crohn's disease group were lower than the control group. Thus, further studies must be performed to precisely understand the relation between IBD and fibrinogen levels.
  • Mohammad Dehghani, Farinaz Sohrabi, Mahdi Teimouri Page 8
    Background
    The best treatment for mild to moderate carpal tunnel syndrome (CTS) is still controversial. The main aim of our study was to determine whether corticosteroid injection would result in a better outcome.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 88 individuals with mild to moderate CTS were selected from patients who referred to Kashani Hospital in Isfahan, Iran. The patients were randomly assigned into two groups. Splinting in neutral position of wrist was the only therapeutic method utilized in first group. However, splinting accompanied with corticosteroid injection was performed in the second group. Then the patients were evaluated in terms of pain intensity, and the relative prevalence of Phalen's and Tinel tests.
    Findings
    Pain intensity and prevalence of Phalen's and Tinel tests were significantly lower in patients treated with splinting accompanied with corticosteroid injection.
    Conclusion
    It seemed that splinting accompanied with corticosteroid injection is a more effective method in treatment of mild to moderate CTS.
  • Azadeh Tavangar, Mohammad Hadi Shamsaee, Ahmad Chitsaz, Mojtaba Akbari, Mohammad Saadatnia Page 9
    Background
    Stroke is one of the commonest neurological diseases. However, no study has been designed to compare urban and rural stroke risk factors in Iran. Therefore, this study aimed to evaluate epidemiologic characteristics of stroke risk factors among rural and urban population.
    Methods
    In this prospective cross-sectional study, 590 consecutive patients were evaluated in departments of neurology at two university hospitals (associated with Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran). Patients above 16 years of age with confirmed stroke by a neurologist were included. Stroke risk factors such as hypertension (HTN), diabetes, dyslipidemia, atrial fibrillation, myocardial infarction, valvular diseases, smoking and addiction, ischemic heart disease (IHD), history of previous stroke and seasons of the year were registered. The patients were also asked if they lived in the rural or urban areas.
    Findings
    Urban and rural patients respectively constituted 78.6% (n = 464) and 21.4% (n = 126) of the 590 participants. According to the performed analyses, HTN, IHD and diabetes were the commonest risk factors in both urban and rural patients. In addition, no significant differences were found in stroke risk factors between rural-urban patients.
    Conclusion
    Similar to previous researches, this study indicated urban population to have a higher probability of having HTN, IHD and diabetes. However, no significant differences were observed in such complications between rural-urban patients.
  • Khosro Setayeshi, Behnam Reza Makhsoosi, Azadeh Heidarpour Page 10
    Background
    Appendicitis commonly happens during the second to fourth decades of life. Mean age of patients is 31.3 years and it is slightly more prevalent in males. Obstruction of lumen is the dominant casual factor in acute appendicitis. Although fecaliths are the usual cause of appendiceal obstruction, less common causes are previous X-ray studies, tumors, vegetable and fruit seeds, and internal parasites. Appendicitis is a polymicrobial infection. Main organisms observed in acute appendicitis and in perforated appendicitis are Escherichia coli and Bacteroides fragilis. However, a wide variety of both facultative and anaerobic bacteria and mycobacteria may be present. Although the incidence of appendicitis in aged population is less than younger individuals, the mortality rate is significantly higher in older patients. Death might be attributable to delay in diagnosis, fast progress of the disease and comorbidity Case Report: We present an 85-year-old man who underwent surgery with diagnosis of acute appendicitis. He was a rare case of long appendix that was wrapped around the intestine loop and made an obstruction. The appendix was completely gangrened but there was no evidence of gangrene in the intestine. The patient was discharged 5 days after appendectomy when he was fine and his vital signs were stable.