فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 207 (هفته اول آذر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شادی بابازاده، علیرضا عموحیدری، مریم طباطباییان، علیرضا عندلیب، پریسا رضایی، مهری فقیهی، حمیرا حاج احمدیان، حمید امامی، مهناز رعایایی، فریبرز مکاریان، مژگان اعلم صمیمی، آتوسا ادیبی، اکبر حسن زاده، مهدی تذهیبی، الهام معظم * صفحه 1
    مقدمه

    این مطالعه با هدف تعیین میزان بروز عود موضعی- ناحیه ای در زنان مبتلا به سرطان پستان و شناسایی عوامل دخیل در بروز عود، طراحی و اجرا گردید.

    روش ها

    پرونده ی 4652 زن مبتلا به سرطان پستان درمان شده در مرکز آموزشی درمانی سیدالشهدا (ع) اصفهان در فاصله ی سال های 84-1360 به صورت گذشته نگر از نظر بروز عود موضعی و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفت. اثر پیش بینی کنندگی عوامل بسیاری بر روی عود موضعی با کمک تحلیل تک متغیره ی Log-rank test و تحلیل چند متغیره ی Logistic regression بررسی شد.

    یافته ها

    در طی پیگیری با میانه ی زمانی 11 سال، 208 بیمار (5/4 درصد) دچار عود موضعی شده بودند. میانه ی فاصله ی زمانی بروز عود موضعی از شروع بیماری 2 سال بود. از بین عوامل متعددی که به صورت تک متغیره بررسی شدند اندازه ی توده، وجود گیرنده ی پروژسترونی، شدت درگیری غدد لنفاوی و سن کمتر از 40 سال، با عود موضعی ارتباط داشت. تحلیل چند متغیره شدت درگیری غدد لنفاوی و سن کمتر از 40 سال را با عود موضعی در ارتباط نشان داد.

    نتیجه گیری

    عود موضعی رخداد شایعی در سرطان پستان زنان در استان نیست. خانم های جوان تر با خطر بیشتری از عود موضعی مواجه هستند. در بیمارانی که توده ی بزرگ تر دارند و شدت درگیری غدد لنفاوی آن ها بیشتر است، باید خطر عود موضعی را در نظر داشت.

    کلیدواژگان: بدخیمی های پستان، عود موضعی، ناحیه ای بدخیمی
  • علی اکبر بیگی، لادن شاهمرادی صفحه 11
    مقدمه
    با وجود دسترسی گسترده به دیالیز که موجب افزایش طول عمر بیماران مبتلا به بیماری کلیوی مرحله ی نهایی (ESRD یا End stage renal disease) شده است، مشکلات تعبیه و ترمیم اکسس های از کار افتاده، موجب افزایش دوره های بستری و هزینه ها در تمام دنیا می شود. بستن ورید پرفوران، سبب فراهم شدن حداکثر جریان در وریدهای سطحی و پیشرفت رسیدن فیستول شریانی- وریدی (AVF یا Arteriovenous fistula) می شود، و احتمال می رود بتواند خطر سندرم Steal و فشار خون وریدی را کاهش دهد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود و بر روی 70 بیمار که تحت عمل تعبیه ی Side to side cubital AVF قرار گرفته بودند، انجام گرفت. بیماران به دو گروه مساوی (هر گروه 35 نفر) با بستن ورید پرفوران و بدون بستن ورید پرفوران تقسیم شدند. داده ها شامل سن، جنس، علایم و نشانه های فشار خون وریدی در هر دو گروه جمع آوری و مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 2/16 ± 6/58 سال بود (محدوده ی سنی 13تاو 84 سال). در این مطالعه هیچ تفاوت آماری معنی داری در توزیع فراوانی جنس، علایم و نشانه های فشار خون وریدی بین دو گروه مشاهده نشد. در بررسی توزیع فراوانی عوامل خطر ESRD بین دو گروه (بیماری کلیوی، فشار خون، دیابت ملیتوس، بیماری کبدی، بیماری ایسکمیک قلب، مصرف سیگار و مصرف مواد مخدر)، تنها مصرف سیگار بین دو گروه اختلاف معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که لیگاسیون ورید ارتباطی عمقی ناحیه ی دیستال (پرفوران) اثری در بهبود علایم و نشانه های فشار خون وریدی در بیمارانی که تحت عمل Side to side cubital AVF قرار گرفته بودند، نداشت.
    کلیدواژگان: ورید پرفوران، فشار خون وریدی، Side to side AVF، سندروم Steal
  • ملیحه فراهانی صفحه 17
    مقدمه
    امروزه درمان بیماری های ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک با داروهای شیمیایی به دلیل پیدایش مقاومت دارویی و دوره ی نهفتگی ویروس با مشکلاتی روبرو شده است. به همین دلیل به داروهای ضد هرپسی نوین نیاز است. در این پژوهش اثر ضد هرپسی گیاه چای سبز در برابر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در زمان های گوناگون بررسی شد.
    روش ها
    نخست عصاره ی آبی این گیاه فراهم گردید و پس از سنجش آستانه ی توکسیسیته ی آن بر روی دودمان یاخته ای Hep-2 (Human epithelial type 2) با ارزیابی CPE (Cytopathic effect)، اثر ضد هرپسی عصاره ی گیاهی با روش بازدارندگی CPE ویروس در زمان های یک، دو و سه ساعت بررسی گردید.
    یافته ها
    عصاره ی چای سبز در غلظت های غیر توکسیک به کار رفته (1000 میکروگرم در میلی لیتر) بر روی دودمان های یاخته ای اثر ضد ویروسی بسیار خوبی را بر روی ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک نشان داد. این گیاه یک ساعت پس از بردن ویروس بر روی یاخته ها بیشترین ویژگی ضد هرپسی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    گیاه چای سبز در بالاترین غلظت غیر توکسیک به کار رفته هیچ گونه اثر کشندگی بر روی یاخته ها نداشت. بیشترین ویژگی ضد هرپسی عصاره ی چای سبز یک ساعت پس از بردن ویروس بر روی یاخته ها دیده شد. برای پیدا کردن مکانیسم اثر این دارو نیاز به پژوهش های بیشتر می باشد تا در ساخت داروهای ضد ویروسی به کار رود.
    کلیدواژگان: چای سبز، اثر ضد ویروسی، هرپس سیمپلکس نوع یک
  • نسرین زارع، سید حمید زرکش اصفهانی *، وحید شایگان نژاد، مرجان قراگوزلو صفحه 24
    مقدمه

    اینترفرون بتا (IFN-β یا Interferon beta) اولین داروی تایید شده برای درمان مولتیپل اسکلروز (MS یا Multiple sclerosis) است. برخی از بیماران مبتلا به MS تحت درمان با IFN-β در برابر این دارو آنتی بادی ایجاد می کنند. آنتی بادی های ضد IFN-β می توانند کارایی بالینی و فعالیت زیستی آن را کاهش دهند. هدف از این مطالعه، طراحی روش ELISA برای اندازه گیری آنتی بادی های سرمی ضد اینترفرون در بیماران مبتلا به MS تحت درمان با CinnoVex (شکل تجاری IFN-β-1a) بود.

    روش ها

    برای اندازه گیری آنتی بادی های ضد IFN-βیک روش ELISA طراحی گردید. نمونه های سرم 40 فرد سالم و 42 بیمار مبتلا به MS تحت درمان با CinnoVex که حداقل شش ماه دارو دریافت کرده بودند، برای حضور آنتی بادی بررسی شد.

    یافته ها

    بیمارانی برای آنتی بادی ضد IFN-β مثبت در نظر گرفته شدند که جذب نوری (OD یا Optical density) آن ها در تست ELISA بالاتر از 2/1 بود. آنتی بادی ضد IFN-β در 13 بیمار مبتلا به MS که تحت درمان با CinnoVex بودند، وجود داشت.

    نتیجه گیری

    روش ELISA یک روش سریع و ارزان برای سنجش آنتی بادی ضد IFN-βدر بیماران مبتلا به MS است. آنتی بادی ضد IFN-β در 1/31 درصد از بیماران مبتلا به MS که تحت درمان با CinnoVex هستند، تولید می شود.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروز، CinnoVex، آنتی بادی های ضد اینترفرون، ELISA
  • سید مرتضی صفوی، راحله ضیایی*، محمدرضا مرآثی صفحه 35
    مقدمه

    یکی از مکانیسم های بالقوه که در زمینه ی بروز چاقی و ارتباط چاقی با عوارض متابولیک ناشی از آن پیشنهاد شده است، التهاب خفیف سیستمیک می باشد. به تازگی بعضی مطالعات سطح سرولوپلاسمین (Cp یا Ceruloplasmin) سرم را به عنوان یک عامل خطر برای بیماری های قلبی- عروقی معرفی کرده اند. این مطالعه جهت بررسی ارتباط سطح سرمی سرولوپلاسمین با چاقی و برخی از شاخص های متابولیک و التهابی، در راستای شناسایی بیومارکرهای جدید برای چاقی انجام شد.

    روش ها

    61 فرد با نمایه ی توده ی بدنی (Body mass index یا BMI) بالاتر یا مساوی 25 کیلوگرم بر متر مربع (گروه مورد)، و 61 نفر با BMI کمتر از 25 کیلوگرم بر متر مربع (گروه شاهد)، که از نظر سن و جنس یکسان انتخاب شده بودند، وارد مطالعه شدند. سطح سرولوپلاسمین سرم، قند خون ناشتا (Fasting blood sugar یا FBS)، کلسترول تام، LDL (Low density lipoprotein)، HDL (High density lipoprotein) و hsCRP (High-sensitivity C-reactive protein) در این افراد اندازه گیری شد و ارتباط سطح سرولوپلاسمین سرم با BMI و متغیرهای ذکر شده مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سطح Cp سرم در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. در کل افراد و در گروه مورد و شاهد، به تفکیک، ارتباط معنی داری میان سطح Cp سرم و BMI دیده نشد، هر چند در گروه شاهد این رابطه ی مثبت به سطح معنی داری نزدیک بود (07/0 = P، 49/0 = β). از میان متغیرهای پایه شامل سن، جنس، FBS، کلسترول تام، LDL، HDL، تری گلیسرید و hsCRP، میان سطح Cp سرم و سطح تری گلیسرید سرم رابطه ی مثبت معنی داری دیده شد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه بین سطح Cp سرم و چاقی رابطه ی معنی داری دیده نشد، هر چند در افراد با وزن طبیعی این رابطه ی مثبت به سطح معنی داری نزدیک بود. از میان شاخص های متابولیک و التهابی مورد بررسی، فقط رابطه میان سطح Cp و تری گلیسرید سرم معنی دار بود.

    کلیدواژگان: چاقی، سرولوپلاسمین، التهاب، نمایه ی توده ی بدن
  • علیرضا خدیوی بروجنی، سید محمد مرندی، شقایق حق جوی جوانمرد، حمید رجبی، زهرا خدیوی بروجنی، مهدی خورشیدی بهزادی صفحه 42
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر 8 هفته تمرین مقاومتی بر میزان میوستاتین، TGF-β (Transforming growth factor-beta) و FGF-2 (Fibroblast growth factor-2) سرمی در موش های صحرایی بود.
    روش ها
    تعداد 20 سر موش صحرایی نر بالغ 150 تا 250 گرمی به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و تمرین مقاومتی تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی به مدت 8 هفته و هفته ای 5 جلسه روی نردبان مخصوص به ارتفاع 1 متر و 26 پله با حمل یک وزنه به میزان 30 درصد وزن بدن خود که به دم آن ها بسته می شد، تمرینات خود را آغاز نمودند. این میزان به صورت فزاینده در هفته ی آخر به 200 درصد وزن بدن حیوانات رسید. تمرینات شامل 3 نوبت 4 تکراری با 3 دقیقه استراحت بین نوبت ها بود. خون گیری از چشم موش ها توسط لوله های مویینه به عمل آمد و اندازه گیری میوستاتین،TGF-β و FGF-2 هر سه با کیت مربوط توسط روش ELISA انجام شد.
    یافته ها
    در پایان مطالعه، سطح سرمی میوستاتین در گروه تمرین مقاومتی 62/19 ± 82/71 میلی گرم در دسی لیتر و در گروه شاهد 49/17 ± 86/105 میلی گرم در دسی لیتر بود (001/0 > P). در حالی که سطح سرمی FGF-2 در گروه تمرین مقاومتی به طور معنی داری (048/0= P) افزایش یافت (در گروه تمرین مقاومتی 135/11 ± 462/102 و در گروه شاهد 606/12 ± 96/86 میلی گرم در دسی لیتر بود). همچنین سطح سرمی TGF-β در بین گروه مقاومتی 09/54 ± 48/153 و شاهد 85/32 ± 62/160 میلی گرم در دسی لیتر بود و تفاوت معنی داری در دو گروه دیده نشد (725/0= P).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان می دهد که تمرین مقاومتی، با کاهش سطوح سرمی میوستاتین و افزایش سطوح سرمی FGF-2 همراه است که هر دو از عوامل موثر بر سلول های ماهواره ای هستند و در افزایش قدرت عضلانی نقش دارند. همچنین، هر چند سطح سرمی TGF-β در گروه تمرین تفاوت معنی داری با گروه شاهد نداشت، ولی به طور کلی مقدار آن در گروه تمرین کمی کاهش پیدا کرده بود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، فاکتور رشد تغییر شکل دهنده ی بتا، میوستاتین، عامل رشد فیبروبلاستی، 2، سلول های ماهواره ای
  • وحید بهرام بیگی، لاله رفیعی، شقایق حق جوی جوانمرد*، رسول صالحی، محمدحسن تاج الدینی، رضا دارایی صفحه 49
    مقدمه

    MicroRNA ها یک نوع RNA با طول بین 20 تا 24 نوکلئوتید می باشند که نقش های تنظیمی مهمی را در سلول ها ایفا می کنند. miR-211 یکی از MicroRNA هایی است که بیان آن در سلول های سرطانی به ویژه ملانوما انسانی کاهش می یابد و نقش مهمی را در مهار رشد و تهاجم تومور ایفا می کند. تاکنون مقایسه ای بر روی بیان miR-211 در ملانومای موشی در شرایط In vitro و In vivo صورت نگرفته است. در این مطالعه، ما به ارزیابی بیان miR-211 با استفاده از تکنیک Real time PCR در رده ی سلولی ملانوما و و تومور ملانومای موشی پرداختیم.

    روش ها

    سلول های ملانومای موشی B16F10 از بانک سلول انستیتو پاستور خریداری شد. با استفاده از این رده ی سلولی، تومور زیر پوستی ملانوما در موش BL6C57 القا گردید. از رده ی سلولی ملانوما و تومور ملانومای موشی به منظور استخراج miRNA و سنتز cDNA استفاده شد. سپس واکنش Real time PCR برای این نمونه ها و با پرایمر های U6 و miR-211 به انجام رسید. در پایان، آنالیز آماری داده ها با آزمون Student-t انجام گردید.

    یافته ها

    بررسی میانگین بیان نسبی miR-211 در نمونه های رده ی سلولی ملانوما و تومور ملانوما نشان داد که میانگین بیان miR-211 در رده ی سلولی ملانوما از تومور ملانوما بیشتر می باشد (05/0 > P).

    نتیجه گیری

    با توجه به پایین تر بودن بیان miR-211 در تومور ملانوما در مقایسه با سلول های ملانوما، احتمال دخیل بودن miRNA در پیش بردن خصوصیات تهاجمی ملانوما در مدل موشی آن وجود دارد.

    کلیدواژگان: microRNA، سلول های ملانومای موشی، Real time PCR
|
  • Shadi Babazadeh, Ali Reza Amouheidari, Maryam Tabatabaeian, Ali Reza Andalib, Parisa Rezaei, Mehri Faghihi, Homeira Hajahmadian, Hamid Emami, Mahnaz Roayaei, Fariborz Mokarian, Mojgan Alamsamimi, Atousa Adibi, Akbar Hassanzadeh, Mehdi Tazhibi, Elham Moazam Page 1
    Background

    The aim of this study was to determine the incidence rate and predictors of locoregional recurrence (LRR) of breast cancer in women.

    Methods

    A total number of 4652 records of women with breast cancer who had been treated in Seyed-Al-Shohada Hospital (Isfahan، Iran) during 1982-2006 were investigated retrospectively. Prognostic impact of several factors on LRR was assessed by log-rank test and logistic regression analysis.

    Findings

    During the follow-up period with median length of 11 years، 208 patients (4. 5%) had experienced LRR. The median time of LRR was two years. In univariate analysis test، tumor size، existence of progesterone receptors، severity of lymph node involvements، and young age had relations with LRR. Multivariate analysis revealed LRR to be significantly related with lymph nodes involvement and young age.

    Conclusion

    LRR was not common among women with breast cancer in Isfahan Province. However، some subgroups of patients with specific risk factors such as younger age، large tumors، and more involved lymph nodes may be at greater risk of developing malignancy.

    Keywords: Breast neoplasms, Locoregional recurrence, Breast cancer research group
  • Ali Akbar Beigi, Ladan Shahmoradi Page 11
    Background
    The widespread availability of dialysis prolongs the lives of patients with end-stage renal disease (ESRD). However، repairing failing vascular access lead to longer hospitalization and increased costs throughout the world. Perforating vein ligation causes maximum flow in superficial veins and promotes the maturation of arteriovenous fistula (AVF). We thus postulated that it can reduce the risk of steal syndrome and venous hypertension.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 70 patients for whom side to side cubital AVF was fixed. The subjects were divided to two groups of 35. In one group، the perforating vein was ligated while in the other، it was not. The two groups were then compared regarding age، sex، and signs and symptoms of venous hypertension.
    Findings
    The mean age of our participants was 58. 6 ± 16. 2 years (range: 13-84 years). There were not any statistically significant differences in sex or signs and symptoms of venous hypertension between the two groups. In addition، except smoking، the two groups did not have significant differences in ESRD risk factors (renal disease، hypertension، diabetes mellitus، hepatic disease، ischemic heart disease، smoking، and addiction).
    Conclusion
    Our study showed that perforating vein ligation did not have any effects on improving the signs and symptoms of venous hypertension in patients with side to side cubital AVF.
    Keywords: Perforating vein, Venous hypertension, Side to side arteriovenous fistula, Lipodermatosclerosis, Steal syndrome
  • Maliheh Farahani Page 17
    Background
    As viral resistance to available chemical drugs causes problems in the treatment of herpes simplex virus type 1 infection، there is an evolving need for new antiherpes drugs. In the present study Camellia sinensis plant was assessed for antiviral activity against herpes simplex virus type 1 in different times.
    Methods
    Different parts of Camellia sinensis plant، collected from Iran، were extracted with different methods to obtain a crude aqueous extract. This extract was screened for its cytotoxicity against HEp-2 cell line by cytopathic effect (CPE) assay. Antiviral properties of the plant extract were determined by cytopathic effect inhibition assay.
    Findings
    Camellia sinensis extract exhibited significant antiviral activity at nontoxic concentrations to the cell line used. The findings have indicated that the extract has the most antiherpes property when used an hour after virus inoculation. Camellia sinensis extract has not had toxic effects at the highest concentrations (1000 μg/ml) in the cell lines used.
    Conclusion
    Camellia sinensis extract has shown significant antiherpetic efficacy. Further research is needed to elucidate the active constituents of this plant which may be useful in the development of new and effective antiviral agents.
    Keywords: Antiviral agents, Herbal medicine, Camellia sinensis, Herpes simplex virus type 1
  • Nasrin Zare, Sayyed Hamid Zarkesh Esfahani, Vahid Shaygannejad, Marjan Gharagozloo Page 24
    Background

    Multiple sclerosis (MS) is a demyelinating disease of the central nervous system. Interferon-beta (IFN-β) was the first disease modifying drug to be approved for the treatment of MS. Some MS patients treated with IFN-β develop antibodies to the drug. Anti-IFN-β antibodies can reduce both bioactivity and clinical efficacy of IFN-β. The objective of this study was to develop an enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method for the measurement of anti-IFN-β antibodies in MS patients treated with CinnoVex (a recombinant Interferon beta 1-a).

    Methods

    An Indirect ELISA protocol was developed and validated for the measurement of anti-IFN-β antibodies. Sera were studied for anti-IFN-β antibodies from 40 healthy individuals and 42 MS patients treated with CinnoVex for at least 6 months.

    Findings

    Patients were considered positive for Anti-IFN-β antibodies، if they had a positive sample with an optical density of more than 1. 2. Anti-IFN-β antibodies were found in 12 MS patients treated with CinnoVex. 31. 1% of MS patients treated with CinnoVex developed anti-IFN-β antibodies.

    Conclusion

    ELISA is a simple، fast and inexpensive test for the assessment of anti-IFN-β antibodies in MS patients treated with IFN-β.

    Keywords: Multiple sclerosis, Interferon beta 1a, Antibodies, Enzyme, linked immunosorbent assay
  • Seyyed Morteza Safavi, Rahele Ziaei, Mohammad Reza Maracy Page 35
    Background

    Among the pathophysiological mechanisms of obesity، obesity-induced inflammation has been suggested as a potential link with obesity-related metabolic disturbances and chronic disease. Recently، some studies have proposed serum ceruloplasmin (CP) level as a risk factor for cardiovascular diseases. In this study، we aimed to investigate the relation between serum CP level (as a new biomarker for obesity) and obesity.

    Methods

    In a case-control study in Isfahan، Iran، 61 obese persons with body mass index (BMI) ≥ 25 kg/m2 (case group) and 61 persons with BMI < 25 kg/m2 (control group) were evaluated. Serum CP level، fasting blood sugar، total cholesterol، low density lipoprotein cholesterol (LDL-c)، high density lipoprotein cholesterol (HDL-c)، triglyceride، and high sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) were measured in all subjects.

    Findings

    There were no significant associations between serum CP level and BMI either among the whole population or in any the case and control groups separately. Correlation analysis showed that serum CP level was positively correlated with serum triglyceride. No significant association was observed between CP and other variables.

    Conclusion

    Serum CP level was not related with obesity in this group of subjects. However، we found a significant positive association between serum CP and triglyceride levels.

    Keywords: Ceruloplasmin, Obesity, Body mass index, Inflammation
  • Alireza Khadivi Borujeny, Mohammad Marandi, Shaghayegh Haghjooy Javanmard, Hamid Rajabi, Zahra Khadivi Burojeny, Mahdi Khorshidi Behzadi Page 42
    Background
    The purpose of the present study was to determine the effect of eight weeks of resistance training on some signaling factors including myostatin، transforming growth factor-β (TGF-β) and fibroblast growth factor-2 (FGF-2) which affect satellite cells in Wistar rats.
    Methods
    20 adult male Wistar rats (150-250 g) provided by the Isfahan University of Medical Sciences، were randomly divided into 2 groups [control group n = 10 (C); resistance training group n = 10 (R)]. Resistance training was conducted for 8 weeks (5 sessions/week) on a special 1-meter high ladder (divided by 26 stairs) with the loading of 30% of body weight (suspended from the tail) in the first week and increased to 200% of body weight in the last week. Training included 3 sets of 4 reps with 3 minutes rest between sets.
    Findings
    T-test analysis of the changes of all three myostatin، TGF-β and FGF-2 factors showed that the mean plasma level of myostatin decreased [71. 8 ± 19. 6 mg/dl (R) ver. 105. 8 ± 17. 4 mg/dl (C); P = 0. 001]، but the level of FGF-2 increased significantly [102. 4 ± 11. 1 mg/dl (R) ver. 86. 5 ± 12. 6 mg/dl (C); P = 0. 048] in resistance training group. In contrast، the serum level of TGF-β was not statistically different between the two groups [153. 4 ± 54. 0 mg/dl (R); 160. 6 ± 32. 8 mg/dl (C); P = 0. 725].
    Conclusion
    This study showed that resistance training reduces serum levels of myostatin and increases serum levels of FGF-2 that both are factors affecting satellite cells that play a role in increasing muscle strength. Although not being significant between groups، the serum level of TGF-β was reduced in the experimental group.
    Keywords: Satellite cell, Myostatin, Fibroblast growth factor, 2, Transforming growth factor, β Resistance training
  • Vahid Bahrambeigi, Laleh Rafiee, Shaghayegh Haghjooy Javanmard, Rasoul Salehi, Mohammad Hassan Tajedini, Abdolreza Daraei Page 49
    Background

    Micro ribonucleic acids (miRNA) are a type of ribonucleic acids with 20-24 nucleotides. They seem to have an important regulating role in cells. MiR-211 is an miRNA whose expression decreases in cancer cells، especially human melanoma cells. It is of high importance in suppression of tumor growth and invasion. Up to now، no study has evaluated miR-211 expression in murine melanoma cells for in vivo and in vitro conditions. We evaluated and compared the expression of miR-211 in murine melanoma cell line and melanoma tumors using real-time polymerase chain reaction (PCR).

    Methods

    Melanoma B16F10 cell line was cultured. Subcutaneous melanoma tumors were induced by injecting this line to C57 mice. Melanoma cell line and melanoma tumors were lysed and miRNAs were extracted. After complementary deoxyribonucleic acid (cDNA) synthesis، real-time PCR of samples was performed using miR-211 primers. Data was statistically analyzed by Student’s t-test.

    Findings

    Average expression of miR-211 in melanoma cell line was significantly higher than melanoma tumors.

    Conclusion

    Due to the lower expression of miR-211 in murine melanoma tumors in comparison to murine melanoma cells، miRNA may be involved in invasive properties of melanoma cells in the mouse model of melanoma.

    Keywords: MiRNA, Murine melanoma cells, Real time polymerase chain reaction