فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 212 (هفته دوم دی ماه 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهاره اربابی، فاطمه مستاجران صفحات 1806-1812
    مقدمه
    پره اکلامپسی یک اختلال فشار خون مرتبط با حاملگی است که شیوع آن 10-7 می باشد و دومین علت مرگ و میر مادران بعد از آمبولی است. برخی مطالعات نقش عفونت های مزمن از جمله پاتوژن های دهانی در تشکیل پلاک های آترواسکلروتیک و بروز این اختلال نشان داده شده است. مطالعه ی حاضر جهت بررسی این رابطه و نیز اقدامات لازم جهت کاهش هر چه بیشتر شیوع پره اکلامپسی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی مورد- شاهدی بود. نمونه های جفتی بیماران مورد مطالعه، بلافاصله بعد از سزارین در اتاق عمل جمع آوری شد. سپس از 4 مکان جفت از مرکز و محیط در سطح مادری (2 نمونه) و در سطح جنینی (2 نمونه)، نمونه تهیه و کدبندی شد. آزمایشگاه نسبت به منشا و محتوای نمونه ها در طول مطالعه کور بود. تجزیه و تحلیل آماری با آزمون Student-t و Fisher’s exact با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 15 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن، تعداد بارداری و تعداد زایمان در دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نداشت. بین دو گروه از نظر وجود 5 میکروب مورد بررسی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (33/0 = P).
    نتیجه گیری
    با وجود این که در این مطالعه از نظر آماری تفاوت معنی داری بین وجود میکروب در دو گروه یافت نشد، ولی به نظر می رسد بررسی زنان باردار در اوایل حاملگی از نظر وجود میکروب های پریوپاتوژن ضروری است.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، میکروارگانیسم های پریوپاتوژنیک، جفت، زنان باردار
  • مهرداد مسعودی فر، ریحانک طلاکوب، پیام ابراهیمی فر صفحات 1813-1817
    مقدمه
    یکی از مشکلات جراحان مغز و اعصاب در اعمال کرانیوتومی بالا بودن فشار داخل جمجمه (Intracranial pressure یا ICP) هنگام برش دورا و خطر بیرون زدگی نسج مغز و آسیب عصبی است. هدف از اجرای این طرح، تعیین ارتباط بین ICP اندازه گرفته شده به وسیله ی تونومتر Schiotz قبل از باز کردن دورا و ICP بر اساس یافته های سی تی اسکن در بیماران کاندید عمل کرانیوتومی بود.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی در بیمارستان الزهرا (س) و آیت الله کاشانی اصفهان در سال های 1389 و 1390، کلیه ی بیماران 64-18 ساله ی کاندید عمل جراحی الکتیو کرانیوتومی تحت بیهوشی عمومی، بررسی شدند. قبل از عمل، ICP بر اساس یافته های سی تی اسکن توسط جراح محاسبه گردید. سپس در زمان عمل با قرار دادن تونومتر Schiotz در تماس با دورا ICP به طور مجدد محاسبه شد. جهت بررسی اطلاعات جمع آوری شده از آزمون های همبستگی Pearson و Spearman و آزمون Regression استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 58 بیمار بررسی شدند که 36 تفر آن ها (1/62 درصد) مرد و 22 نفر (9/37 درصد) زن بودند. میانگین سنی این افراد 53/11 ± 37/44 سال (63-23 سال) بود. بین مقدار ICP افراد که توسط تونومتر Schiotz تعیین شده بود با ICP تخمین زده شده توسط سی تی اسکن رابطه ی مستقیم قوی وجود داشت (913/0 = r، 001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده تونومتر Schiotz به خوبی می تواند ICP را به صورت کمی اندازه گیری کند و در تصمیم گیری های درمانی در حین عمل کرانیوتومی به طور مستقیم و بدون هزینه موثر باشد؛ به ویژه این که استفاده از تونومتر Schiotz به آمادگی قبلی و پرداخت هزینه ی اضافه ندارد. همچنین خطرات تصویربرداری نیز در این روش دیده نمی شود.
    کلیدواژگان: فشار داخل جمجمه، سی تی اسکن، تونومتر
  • رحیم بحری نجفی، سید ابوالفضل مصطفوی، محمدرضا مدرسی، علیرضا رستمی ده جلالی، محمد پیکانپور صفحات 1818-1828
    مقدمه
    برای درمان بیماران مبتلا به آسم از اشکال مختلف دارویی مانند قرص، کپسول، شربت، آمپول و اسپری استفاده می شود. استفاده از قرص و کپسول بیشتر مورد توجه بیماران می باشد، ولی برخی از بیماران به علل مختلف برای بلع آن ها دچار مشکل می شوند و نمی توانند از این اشکال دارویی استفاده کنند. فیلم های دهانی که نیازی به جویدن و بلع ندارند جهت این بیماران پیشنهاد شده اند؛ چرا که به راحتی و بدون مصرف آب می توان آن ها را مصرف نمود. در این مطالعه تهیه ی فیلم های دهانی سریع حل شونده از سالبوتامول سولفات و مطالعات مربوط در خصوص آن ها انجام شد.
    روش ها
    ساخت فیلم های سریع رهش سالبوتامول با استفاده از پلیمرهای سدیم کربوکسی متیل سلولز، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز و پلی وینیل الکل و بهره مندی از گلیسرین به عنوان پلاستی سایزر و روش Casting method انجام شد. در نهایت فیلم ها از نظر ضخامت، یکنواختی، مقدار داروی آزاد شده و زمان از هم پاشیدن بررسی شدند.
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده، فرمولاسیون های دارای پلی وینیل الکل و سدیم کربوکسی متیل سلولز از لحاظ خصوصیات فیزیکی، یکنواختی، ضخامت، عدم چروک شدگی، انعطاف پذیری، زمان از هم پاشیدن و مقدار داروی آزاد شده نسبت به دیگر فرمول های تهیه شده به طور معنی داری مناسب تر بودند. با استفاده از نرم افزار Design-Expert فرمولاسیون بهینه با درجه ی مطلوبیت 884/0 تعیین شد. این فیلم ظرف مدت 60 ثانیه شروع به از هم پاشیدن نمود و داروی خود را بر اساس مدل غیر فیکی (Anomalous) آزاد کرد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آزادسازی سریع دارو و راحتی استفاده از آن، می توان فیلم سریع حل شونده ی سالبوتامول سولفات را جهت افراد سالخورده، اطفال و کسانی که مشکل بلع دارو دارند، پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: سالبوتامول سولفات، فیلم سریع حل شونده، آسم، پلی وینیل الکل، سدیم کربوکسی متیل سلولز
  • پارسا یوسفی، محمدرضا فیروزی فر، فاطمه معتقدی صفحات 1829-1838
    مقدمه
    گاستروانتریت حاد در دوران کودکی با مرگ و میر بسیاری همراه است. یکی از عوارض این بیماری دهیدراسیون است که باید به خوبی مدیریت شود. ما در این مطالعه به بررسی میزان اثر متوکلوپرامید در تعداد استفراغ کودکان مبتلا به گاستروانتریت حاد با دهیدراسیون متوسط پرداختیم.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی یک سوکور، 240 کودک 1 تا 7 ساله ی مبتلا به گاستروانتریت حاد ویروسی همراه با استفراغ به طور تصادفی در دو گروه سرم تراپی (شاهد) و متوکلوپرامید (مورد) تقسیم بندی شدند. برای گروه مورد سرم تراپی به وسیله ی سرم دکستروز 5 درصد به همراه مدیریت الکترولیت ها و برای گروه شاهد علاوه بر سرم تراپی 1/0 میلی گرم بر کیلوگرم متوکلوپرامید داخل سرم تجویز شد. دفعات استفراغ بیماران طی 4 روز شمارش شد. سپس داده ها به وسیله آزمون های پراکندگی، Student-t و 2χ تفسیر شد.
    یافته ها
    240 بیمار در این طرح شرکت داشتند که 120 نفر در گروه مورد و 120 نفر در گروه شاهد بودند. میانگین تعداد دفعات استفراغ در گروه مورد در روز اول تا چهارم در مقایسه با گروه شاهد معنی دار بود (مقدار P به ترتیب از روز اول تا چهارم برابر 021/0، 007/0، 002/0 و 001/0 >).
    نتیجه گیری
    متوکلوپرامید می تواند به عنوان یک درمان برای جلوگیری از استفراغ کودکان مبتلا به گاستروانتریت مورد استفاده قرار گیرد. با این حال پیشنهاد می شود این مطالعه در چند مرکز و در مقایسه با داروهای شایع دیگر ضد تهوع و استفراغ انجام گیرد تا نتیجه گیری قطعی حاصل آید.
    کلیدواژگان: گاستروانتریت حاد، استفراغ، دهیدراسیون درجه ی متوسط، متوکلوپرامید، کودک
  • حسین صانعیان، حمید رحیمی، نفیسه سادات محمودی صفحات 1839-1844
    مقدمه
    با توجه به این که هلیکوباکتر پیلوری یک عفونت شایع در کودکان است و باعث ایجاد برخی از بیماری ها از جمله اولسر پپتیک، کم خونی فقرآهن، کاهش میزان رشد و بدخیمی های گوارشی می شود. با توجه به محدودیت های هر یک از تست های تشخیصی موجود و اختلاف نظرهایی که در مورد حساسیت و ویژگی انواع روش های غیر تهاجمی وجود دارد در این مقاله به بررسی حساسیت و ویژگی انواع روش های تشخیصی موجود پرداختیم تا در نهایت بهترین روش غیر تهاجمی را برای تشخیص هلیکوباکترپیلوری بیابیم.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی یک ساله، 99 کودک که با یکی از مشکلات تندرنس اپی گاستر، درد شبانه ی شکم، سیری زودرس به بیمارستان الزهرا (س) مراجعه کرده بودند، مورد بررسی و تحت آندوسکوپی و آزمون های اوره آز سریع، سرولوژی و بررسی آنتی ژن هلیکوباکتر در مدفوع قرار گرفتند. در این مطالعه، کشت روش استاندارد طلایی تشخیصی قرار گرفت. یافته ها جمع آوری و با روش های آماری بررسی شدند.
    یافته ها
    33 درصد بیمارن از نظر عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشت مثبت بودند. در این مطالعه حساسیت و ویژگی آزمون اوره آز به ترتیب 3/61 و 6/86 درصد، آزمون سرولوژی 1/74 و 3/98 درصد و تست سنجش آنتی ژن مونوکلونال هلیکوباکترپیلوری در مدفوع 1/74 و 7/96 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان داد که از بین روش های تشخیصی هلیکوباکترپیلوری به ترتیب نمای گروس آندوسکوپی به عنوان بهترین روش و پس از آن تست سنجش آنتی ژن مونوکلونال هلیکوباکترپیلوری در مدفوع و سرولوژی در درجه ی دوم و تست اوره آز سریع در درجه ی سوم قرار دارند.
    کلیدواژگان: تست اوره آز سریع، آنتی ژن مونوکلونال هلیکوباکترپیلوری در مدفوع، تست سرولوژی، کشت هلیکوباکتر پیلوری
  • فاطمه بهرامی، فهیمه اسفرجانی، سید محمد مرندی صفحات 1845-1855
    مقدمه
    اکثر مردم در مراکز بزرگ شهری و مناطق صنعتی، مجبور به ورزش در محیط های نامناسب مانند تمرین در هوای آلوده هستند. اثرات مضر آلودگی هوا هنگام فعالیت بدنی و ورزش تشدید می شود؛ چرا که با افزایش نیازهای متابولیکی، میزان تهویه حتی تا 20 برابر افزایش می یابد. هدف از این تحقیق، مقایسه ی تاثیر یک جلسه تمرین تناوبی در هوای آلوده و سالم بر همولیز اریتروسیت های خون دوندگان استقامت بود.
    روش ها
    تحقیق حاضر، نیمه تجربی و کاربردی بود. ده زن دونده ی استقامت با حداقل 3 سال سابقه ی تمرین منظم به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. نمونه ی خون افراد مورد مطالعه در دو روز جداگانه در هوای آلوده با شاخص کیفیت هوا (Air quality index یا AQI) 118 در وضعیت هشدار (نارنجی) و 18 روز پس از آن در هوای سالم با AQI 77 در وضعیت سالم (وضعیت زرد) و بلافاصله پس از انجام یک پروتکل تمرین استقامتی (به صورت تناوبی یا Interval با شدت 85 درصد حداکثر ضربان قلب) در حالت نشسته روی صندلی و از ورید بازویی چپ جمع آوری گردید. در هر دو روز نمونه گیری در یک ساعت مشخص انجام شد. مقادیر بیلی روبین به روش اسپکتروفتومتری و مقادیر هاپتوگلوبین سرم به روش ایمونوتوربیدومتری بررسی شد و آزمون Paired-t جهت مقایسه ی متغیرها به کار رفت.
    یافته ها
    مقادیر بیلی روبین پس از تمرین در هوای آلوده نسبت به هوای سالم 22 درصد افزایش نشان داد که این افزایش معنی دار بود (001/0 > P)؛ اگر چه سطوح هاپتوگلوبین پس از فعالیت در معرض غلظت بالای آلاینده ها 86/23 درصد کاهش یافت، اما این کاهش از لحاظ آماری معنی دار نبود (09/0 > P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد یک جلسه تمرین Interval در معرض غلظت بالای آلاینده ها نسبت به هوای سالم، بیشتر با همولیز سلول های قرمز خون در ارتباط است.
    کلیدواژگان: هوای آلوده، همولیز، بیلی روبین، هاپتوگلوبین، تمرین تناوبی
  • زینب رشیدی، علی رشیدی، رضا روزبهانی صفحات 1856-1861
    مقدمه
    بحث پیرامون انتقال دهنده های عصبی و عدم کارکرد صحیح آن (کاهش یا افزایش دوپامین و سروتونین) در بروز بیماری های روانی انکارناپذیر است. یکی از تاثیرات مثبت ورزش تنظیم میزان انتقال دهنده های عصبی در سلول عصبی و در نتیجه تعادل و توازن در کارکرد عصبی شخص و کاهش حالت نابهنجاری های روانی است.
    روش ها
    در این مطالعه ی پژوهشی، 35 نفر از مبتلایان به افسردگی بستری در بخش روانپزشکی بیمارستان نور اصفهان در دو گروه آزمایش و شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. 20 نفر از بیماران گروه آزمایش علاقه مند به فعالیت های ورزشی گروهی بودند و 4 نفر دیگر به علت عدم مشارکت در ورزش های گروهی به فعالیت های ورزشی سبک تر نظیر گرم کردن بدن و حرکات کششی ترغیب شدند. دسته ی اول گروه آزمایش به مدت 60 روز پس از انجام حرکات کششی و گرم کردن بدن، در قالب 4 گروه 5 نفره و به صورت تیمی انتخاب شدند و به ورزش های گروهی نظیر والیبال، بدمینتون و گاهی به خواسته ی خود بیماران وسطی می پرداختند. دسته ی دوم گروه آزمایش فقط به گرم کردن و حرکات کششی ترغیب شدند، پس از 60 روز پرسشنامه Beck توسط پزشکان معالج برای بیماران تکمیل شد.
    یافته ها
    پس از دو ماه پیگیری در گروه آزمایش کاهش افسردگی به صورت چشمگیری نسبت به گروه شاهد دیده شد.
    نتیجه گیری
    ورزش منظم و گروهی سلامت جسمی و روحی را حفظ می کند و باعث افزایش امید به زندگی و ایجاد شور و نشاط (جهت انجام فعالیت های روزانه می گردد. با انجام این مطالعه به صورت عینی اثرات مثبت ورزش، به خصوص ورزش های گروهی بر بیماری افسردگی در زنان محقق گردید.
    کلیدواژگان: ورزش گروهی، افسردگی، زنان
|
  • Bahareh Arbabi, Fatemeh Mostajeran Pages 1806-1812
    Background
    Preeclampsia is a pregnancy related hypertensive disorder with 7-10% prevalence which occurs after 20 weeks’ gestation. Regarding the fact that preeclampsia is the second leading cause of maternal mortality after embolism، its prevention and treatment during prenatal care is of a high priority. According to the suggested association between infection and preeclampsia، periodontal infection، which is one of the most common chronic infectious disorders in humans، might be linked to preeclampsia. Thereby، the necessity of this study to confirm this relationship to reduce the preeclampsia prevalence is felt.
    Methods
    In this case-control study، the placental samples of 46 selected patients were collected immediately after cesarean section with a sterilized technique. Form each individual، 4 placental samples were taken from the periphery and the center of both maternal and fetal sides. To make the study blind، a code was assigned to each sample. Afterwards، the samples were sent to the laboratory to be evaluated by qualitative polymerase chain reaction for the presence of five periopathogenic bacteria (actinomycetem comitans، prevotella intermedia، porphyromunas gingivalis، treponema denticula، and tannerella forsythenesis).
    Findings
    There was no significant difference in mean age، parity، and gravidity between two groups. There was no significant difference in five microorganisms between the two groups.
    Conclusion
    This study did not show any significant difference between preeclamptic and non-preeclamptic women with normal pregnancy regarding the periopathogenic bacterial profile of the placenta.
    Keywords: Pre, eclampsia, Periodontal diseases, Placenta, Pregnant women
  • Mehrdad Masoudifar, Reyhanak Talakoub, Payam Ebrahimifar Pages 1813-1817
    Background
    We evaluated the correlation between intracranial pressure (ICP) measured by Schiotz tonometer and computed tomography (CT) scan findings in craniotomy patients.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Alzahra Hospital in Isfahan from 2010 to 2011. We included the elective craniotomy patients aged 18-64 years with the American Society of Anesthesiologists (ASA) physical status I or II. After being evaluated by CT scan، ICP was studied with Schiotz tonometer in Burr hole before dura opening.
    Findings
    58 patients (mean age: 44. 37 ± 11. 53 years) scheduled for elective craniotomy were included in the study. There were 36 males (62. 1%) and 22 females (37. 9%). The results showed significant correlation between ICP measured by Schiotz tonometer and by CT scan (r = 0. 913، P < 0. 001).
    Conclusion
    This study showed that Schiotz tonometer could consider as a safe and reliable alternative to CT scan in ICP evaluation.
    Keywords: Intracranial pressure, Schiotz tonometer, X-ray computed tomography
  • Rahim Bahri-Najafi, Seyed Abolfazl Mostafavi, Mohammad Reza Modarresi, Ali Reza Rostami-Dehjalali, Mohammad Peikanpour Pages 1818-1828
    Background
    300 million people are suffering from asthma worldwide. Since some patients have difficulty swallowing tablets and capsules، oral films stepped into the market. This drug form is easily consumed without the need for drinking water. Additionally، fast-dissolving oral films release their drugs more rapidly. Ondansetron، folic acid، zolmitriptan، dextrometorphan and loratadin are some examples of this kind of formulation.
    Methods
    In this study، the salbutamol oral films were made by sodium carboxymethylcellulose، hydroxypropyl methylcellulose and polyvinyl alcohol as the base polymer and glycerin as the plasticizer by casting method. The prepared films were evaluated for pharmaceutical properties such as thickness، disintegration time، assay، and drug release. The Design-Expert 7. 1. 5 software (Stat-Ease، Inc.، USA) was used for designing and evaluating the formulations. Design was validated by extra design checkpoint formulations.
    Findings
    The survey of the films shows that the formulation containing polyvinyl alcohol and sodium carboxymethylcellulose had desirable pharmaceutical properties and was selected as the optimum formulation with desirability factor of 0. 884. This formulation began to disintegrate within 60 seconds and 93 percent of drug was released within 150 seconds. The release kinetic of this formulation best fitted the Non-Fickian profile.
    Conclusion
    According to the desirable specifications of fast-dissolving salbutamol oral film comprising immediate drug release and being comfortable to use، the compliance of patients in asthma treatment would greatly improve.
    Keywords: Salbutamol, Drug delivery systems, Asthma, Polyvinyl alcohol, Carboxymethylcellulose sodium
  • Parsa Yousefi, Mohammadreza Firouzifar, Fatemeh Motaghedi Pages 1829-1838
    Background
    Acute gastroenteritis in pediatric patients entails high rates of morbidity and mortality. One of its complications is dehydration، which should be managed carefully. We evaluated the efficacy of metoclopramide in the control of vomiting in children with acute viral gastroenteritis and moderate dehydration.
    Methods
    In this single-blind randomized clinical trial، we randomly assigned children aged 1-7 years with vomiting due to acute viral gastroenteritis to two groups of serum therapy (control) and metoclopramide (intervention). The control group received 5% dextrose water solution along with electrolyte management while the intervention group، in addition to the standard treatment، received 0. 1 mg/kg metoclopramide intravenously. Patients were followed for 4 days for the number of vomiting episodes.
    Findings
    240 children were studied in intervention and control groups (120 in each group). The mean number of vomiting episodes was significantly lower in metoclopramide-assigned patients in all 4 days of the follow up period (P = 0. 021، P = 0. 007، P = 0. 002، and P = 0. 001، respectively for day 1 to 4).
    Conclusion
    Although metoclopramide have shown effectiveness in the treatment of vomiting due to acute gastroenteritis، it is suggested performing multicenter studies comparing this drug with other common anti-emetics to allow for a better judgment.
    Keywords: Gastroenteritis, Vomiting, Dehydration, Metoclopramide, Child
  • Hosein Saneian, Hamid Rahimi, Nafiseh Sadat Mahmoodi Pages 1839-1844
    Background
    Helicobacter pylori infection is common in children. It results in a series of diseases such as peptic ulcer، iron deficiency anemia، reduced growth، and gastrointestinal malignancies. Every test to detect H. pylori has particular limitations. Moreover، various noninvasive methods have different sensitivity and specificity. We investigated the sensitivity of available diagnostic methods to identify the best noninvasive method for detection of H. pylori.
    Methods
    During a one-year period، 99 children who presented at Alzahra Hospital (Isfahan، Iran) with epigastric tenderness، abdominal pain at night، and early satiety were examined. They all underwent endoscopy and rapid urease and serologic tests. Stool samples were also obtained to detect H. pylori antigen. Culture was considered as the gold standard in diagnosis of H. pylori infection. The last step was the statistical analysis of the collected data.
    Findings
    According to culture results، 33% of the patients were positive for H. pylori infection. The sensitivity and specificity of urease test were 61. 3% and 86. 6%، respectively. The corresponding values were 74. 1% and 98. 3% for serological tests and 74. 1% and 96. 7% for H. pylori antigen detection in stool.
    Conclusion
    We found endoscopy to be the best method of H. pylori detection. Examining stool samples for the presence of H. pylori antigen and rapid urease test were the second and third methods in our ranking.
    Keywords: Rapid urease test, Helicobacter pylori antigen in stool, Serologic test, Culture
  • Fatemeh Bahrami, Fahimeh Esfarjani, Sayed Mohammad Marandi Pages 1845-1855
    Background
    People are forced to exercise in areas with inappropriate conditions such as polluted air. Harmful effects of air pollution are intensified during physical activity and training due to increased metabolic needs. This study compared the effects of intermittent exercise in polluted and clean air on hemolysis of red blood cells in endurance runners.
    Methods
    Using purposive convenience sampling، 10 female endurance runners with at least three years of experience of regular exercise were selected. Their mean age، height، weight، and body mass index were 18. 80 ± 2. 74 years، 164 ± 2. 84 cm، 51. 58 ± 3. 37 kg، and 19. 67 ± 1. 28، respectively. Immediately after an interval training protocol with 85% of maximum heart rate، blood samples from left brachial vein were collected in a sitting position. The first samples were obtained on a polluted day (air quality index: 118). Second sampling was conducted 18 days later، after a rainy night (air quality index: 77). Both procedures were performed at a particular time of day. Hemolysis of red blood cells was determined by measuring bilirubin and serum haptoglobin levels through spectrophotometry and immunoturbidometric tests، respectively. Paired t-tests were used to compare the two measurements.
    Findings
    Bilirubin levels increased significantly (22%) after exercise in polluted air compared to clean air (P = 0. 001). Although haptoglobin levels decreased (23. 86%) after exercise in high concentrations of pollutants، this reduction was not statistically significant compared to the levels obtained in clean air (P = 0. 09).
    Conclusion
    It seems that an interval training session in high concentrations of air pollutants will be associated with more hemolysis of red blood cells.
    Keywords: Air pollution, Hemolysis, Haptoglobin, Bilirubin, Interval training
  • Zeinab Rashidi, Ali Rashidi, Reza Rouzbahani Pages 1856-1861
    Background
    Neurotransmitters، such as dopamine and serotonin، play an undeniable role in the incidence of mental illnesses. Sports have positive effects on the level of neurotransmitters in nerve cells and the balance in neurological function. They can thus reduce a person''s mental abnormality.
    Methods
    In this study، 35 female patients who had been admitted to the psychiatric ward of Khorshid Hospital (Isfahan، Iran) were evaluated. The patients were randomly allocated to experimental and control groups. Although the experimental group initially included 24 subjects، four women were excluded since they were not interested in group sports. They were encouraged to perform individual activities such as stretching. Finally، the experimental and control groups comprised 20 and 15 participants، respectively. After warm up and stretching exercises، the experimental group played volleyball، badminton، or dodgeball in teams of 4-5 every day for two months. However، the control group were only encouraged to perform warm up and stretching. At the end of the 60-day period، Beck Depression Inventory was filled out by physicians based on the statements of patients.
    Findings
    According to the patients، both individual and group exercises had positive effects on their mental state. In fact، some patients were discharged after the period of study. Nevertheless، mental health of the control group improved considerably more than the control group. This finding suggests the benefits of group exercise.
    Conclusion
    Regular exercise will promote individuals’ physical and mental health. It reduces the risk of chronic diseases، increases life expectancy and eliminates depression. Proper exercise helps the body to control its nervous system and results in greater confidence and better decision-making under stress. On the other hand، depression and stress are influenced not only by a person’s mental conditions and confidence but also their physical state. Exercise will regulate blood temperature and enhance physical functions under special circumstances. We obviously observed the positive effects of sports، especially team sports، on women''s depressive symptoms.
    Keywords: Sport, Group exercise, Depression, Women