فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 213 (هفته سوم دی ماه 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • مهناز رعایایی، عباس گوکی زاده، علی مهرابی کوشکی، دردانه ابراهیمی، سیده هدی مهدوی * صفحات 1862-1867
    مقدمه

    سرطان های پیشرفته ی سر و گردن که شامل تومورهای در موضع پیشرفته اما بدون متاستاز دور دست می باشند، یکی از معضلات درمانی سرطان های هستند. تمایل به حفظ ارگان در سال های اخیر باعث شده است که درمان ترکیبی شامل پرتودرمانی و شیمی درمانی هم زمان به عنوان یک روش جایگزین جراحی مورد توجه قرار گیرد. هدف این مطالعه، بررسی نتایج موارد درمان شده ی سرطان های پیشرفته ی سر و گردن با تکینیک های پرتودرمانی هم زمان با شیمی درمانی بود.

    روش ها

    در این مطالعه ی مقطعی، 215 بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته ی بافت پوششی سر و گردن به مدت 6 سال پیگیری شدند. همه ی بیماران در مرحله ی سه تا چهار بودند و پرتودرمانی مرسو م (70-60 گری در 35 فراکشن) را دریافت کرده بودند. 92 بیمار پرتودرمانی و شیمی درمانی هم زمان و 123 نفر پرتودرمانی تنها دریافت کرده بودند. میزان عود و عود در هر محل در دو روش درمانی بررسی شد.

    یافته ها

    تفاوت فراوانی عود موضعی در گروهی که تحت پرتودرمانی تنها و پرتودرمانی و شیمی درمانی هم زمان قرار گرفته بودند از نظر آماری معنی دار نبود؛ اما در بیمارانی که جراحی نشده بودند پرتو درمانی به همراه شیمی درمانی به پرتودرمانی تنها برتری داشت. همچنین در این مطالعه ارتباط عواملی چون جنس، محل تومور و مرحله ی بیماری با عود مشاهده گردید (019/0 = P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که اضافه کردن شیمی درمانی به پرتودرمانی در سرطان بافت پوششی سر و گردن ممکن است بتواند باعث بهبود کنترل عود در بیمارانی که جراحی نشده اند، گردد. این نتایج ممکن است مقدمه ای برای بررسی انتخاب های درمانی سرطان های سر و گردن باشد.

    کلیدواژگان: سرطان سر و گردن، شیمی درمانی، پرتو درمانی، عود، سرطان پیشرفته
  • پیمان رحیمی فیلی، پرویز تاجیک، سید مرتضی کروجی، شیوا شفیعی، ماریا ذهیری صفحات 1868-1879
    مقدمه
    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در علم بیولوژی سلولی جایگاه مهمی دارند. مهم ترین کاربرد این سلول ها در درمان نازایی، تولید دام تراریخته و حفظ باروری در بیماران سرطانی می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی امکان پیوند سلول های اسپرماتوگونی منجمد- ذوب شده ی گوساله به موش مدل آزوسپرمی بوسولفان پس از 2 هفته کشت و اثبات ماهیت بنیادی بودن سلول های به دست آمده با روش مورد استفاده در مطالعه ی حاضر بود.
    روش ها
    در این مطالعه سلول های اسپرماتوگونی از بیضه ی گوساله های 3 تا 5 ماهه استخراج شد و پس از انجماد در ضد یخ DMSO (Dimethyl sulfoxide) ذوب گردید و به مدت 2 هفته در محیط کشت حاوی DMEM (Dulbecco''s modified eagle medium) و FBS (Fetal bovine serum) 10 درصد در حضور 40 نانوگرم در میلی لیتر فاکتور رشد GDNF (Glial cell line-derived neurotrophic factor) کشت داده شد. سپس به وسیله ی پیوند این سلول ها به بیضه ی 3 سر موش آزوسپرمی، ماهیت بنیادی بودن این سلول ها بررسی گردید.
    یافته ها
    درصد حیات سلول های تازه پس از مراحل جداسازی و افزودن محلول انجماد به ترتیب 4/2 ± 4/87 و 1/3 ± 8/81 بود. پس از انجماد این میزان به طور معنی داری کاهش یافت و به 7/1 ± 65 درصد رسید (01/0 > P). 1 ماه پس از انجام پیوند، بیضه ی پیوندی جدا و مقطع هیستوپاتولوژی از آن تهیه شد و با کمک میکروسکوپ فلورسنت بررسی گردید. سلول های اسپرماتوگونی نشاندار شده گوساله، در قاعده ی لوله های اسپرم ساز موش کلونیزه شده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در میان سلول های اسپرماتوگونی کشت داده شده در این مطالعه حضور داشتند. همچنین پیوند بین گونه ای سلول های منجمد- ذوب شده ی گاوی به موش موفقیت آمیز بوده است. این اولین مورد گزارش پیوند زنوترانسپلنت (بین گونه ای گاو و موش) موفقیت آمیز در ایران می باشد.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی اسپرماتوگونی، پیوند، بیضه، گوساله، موش مدل آزوسپرمی
  • زینب صمدی، فرزانه تقیان، محبوبه والیانی صفحات 1880-1891
    مقدمه
    فعالیت بدنی یکی از مناسب ترین راهکارهای درمان سندرم پیش از قاعدگی (Premenstrual syndrome یا PMS)، به منظور کاستن فشار و ایجاد تعادل در ترشحات شیمیایی مغز است. هدف کلی این پژوهش، مقایسه ی تاثیر دو روش تمرینی پیلاتس و هوازی بر علایم سندرم پیش از قاعدگی در دختران غیر ورزشکار بود.
    روش ها
    این مطالعه ی نیمه تجربی روی 60 دانشجوی دختر غیر ورزشکار با دامنه ی سنی 25-18 سال با تشخیص قطعی PMS انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (تمرینات پیلاتس و هوازی) و یک گروه شاهد قرار گرفتند. تمرینات در دو گروه تجربی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه به طول انجامید. آزمودنی ها از نظر علایم پیش از قاعدگی، سلامت عمومی، اضطراب و افسردگی و ثبت روزانه ی علایم در دوره ی اول قاعدگی (پیش آزمون)، دوره ی دوم قاعدگی (میان آزمون) و دوره ی سوم قاعدگی (پس آزمون) ارزیابی شدند. از آزمون های One way ANOVA و Repeated measures ANOVA به منظور مقایسه ی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که میانگین نمره ی PMS، علایم جسمی و روان شناختی 4 و 8 هفته پس از تمرین در دو گروه تجربی کاهش یافت (001/0 > P). همچنین میانگین درصد کاهش نمره ی علایم جسمی در تمرینات پیلاتس و هوازی یکسان بود، اما میانگین درصد کاهش نمره ی کل PMS و علایم روان شناختی در گروه پیلاتس بیشتر از هوازی و در هر دو گروه بیشتر از گروه شاهد بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    در مجموع یافته های این پژوهش نشان داد اجرای 8 هفته تمرینات پیلاتس و ورزش هوازی در کاهش شدت علایم PMS موثر است. بنابراین، می توان از این گونه تمرینات جهت درمان PMS استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، تمرینات پیلاتس، سندرم پیش از قاعدگی
  • مهدی حاصلی، علی رمضانی، علیرضا خالقی خرم، لاله مهرد صفحات 1892-1900
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن های خطرناکی است که عامل بسیاری از بیماری های عفونی می باشد. به همین دلیل تشخیص، کنترل، شناسایی دقیق و درمان این باکتری بسیار حایز اهمیت می باشد. هدف از این مطالعه، راه اندازی روشی سریع با تکنیک Multiplex PCR برای تشخیص به موقع جهت ارائه ی راهکار لازم برای مقابله با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود.
    روش ها
    در این مطالعه از 225 نفر از کارکنان شاغل در بیمارستان های آموزشی و درمانی شهر زنجان به روش تصادفی نمونه گیری از قسمت قدامی بینی انجام شد. پس از انجام تست های شناسایی و تایید باکتری مورد نظر، جهت انجام آنتی بیوگرام از محیط کشت مولر هینتون آگار به روش دیسک دیفیوژن Kirby-Bauer استفاده شد. پس از استخراج DNA به روش جوشان و روش فنل کلروفورم، ژن های femA، mecA و Sa442 (قطعه ای از کروموزوم اختصاصی باکتری) به طور هم زمان با دستگاه ترموسایکلر تکثیر شد و پس از انجام ژل الکتروفورز و رنگ آمیزی با SyberGreen DNA باندها شناسایی شدند.
    یافته ها
    از 225 نمونه، در 208 نمونه رشد کلنی مشاهده شد. از 208 کلنی، 203 نمونه گرم مثبت، 201 نمونه کاتالاز مثبت و 71 نمونه کوآگولاز مثبت گزارش شد. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به آنتی بیوتیک های اگزاسیلین و پنی سیلین بیشترین مقاومت و به آمیکاسین و ونکومایسین بیشترین حساسیت را دارد. با بهینه سازی شرایط PCR (Polymerase chain reaction) ژن های femA، mecA و Sa442 در یک میکروتیوب به صورت Multiplex تکثیر شدند.
    نتیجه گیری
    روش Multiplex PCR به عنوان یک تست سریع و دقیق در مقایسه با روش دیسک دیفیوژن می تواند در شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، mecA، femA، MRSA، Multiplex PCR
  • مرضیه اکبرزاده، طاهره نادری، محمدحسین دباغ منش، حمیدرضا طباطبایی، زهرا زارع صفحات 1901-1910
    مقدمه
    حدود یک سوم بیماران چاق مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovary syndrome یا PCOS) دچار اختلال تحمل گلوکز و 10-5/7 درصد آنان دچار دیابت نوع دو هستند. حتی در زنان غیر چاق مبتلا به این سندرم ده درصد افراد دچار اختلال تحمل گلوکز و 5/1 درصد نیز دچار دیابت نوع دو می شوند. این مطالعه با هدف بررسی هیپرانسولینمی در دختران 18-14 ساله ی مبتلا به فنوتیپ های مختلف PCOS انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ی مقطعی بر روی 3200 نفر از دانش آموزان دختر 18-14 ساله در دبیرستان های دخترانه ی شیراز انجام شد. دانش آموزان مبتلا به هیپرآندروژنیسم بالینی (آکنه، هیرسوتیسم و آلوپسی) و الیگومنوره مشخص شدند. تشخیص PCOS با توجه به ضوابط Adams و همکاران انجام گرفت. آزمایش قند خون ناشتا، قند خون دو ساعته و انسولین خون از همه ی دختران مورد مطالعه گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 5/11 و آزمون 2χ تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین تست تحمل گلوکز در افراد مبتلا به فنوتیپ های مختلف PCOS در مقایسه با افراد غیر مبتلا بالاتر بود. میانگین قند خون ناشتا در فنوتیپ دارای هیپرآندروژنیسم و PCOS نسبت به افراد غیر مبتلا بالاتر بود، ولی این تفاوت معنی دار نبود. 10 نفر (3/33 درصد) از افراد مبتلا با فنوتیپ الیگومنوره و هیپرآندروژنیسم بالینی، 14 نفر (6/32 درصد) از افراد مبتلا به الیگومنوره و PCOS و 18 نفر (9/41 درصد) افراد دارای هیپرآندروژنیسم بالینی و PCOS مبتلا به هیپرانسولینمی بودند که تفاوت معنی داری در بین دو گروه مبتلا و غیر مبتلا در هر سه فنوتیپ مشاهده نشد. 327 نفر (3/10 درصد) از افراد دارای اضافه وزن و 82 نفر (6/2 درصد) از افراد چاق بودند. 15 نفر (5/0 درصد) مبتلا به چاقی مرکزی بودند.
    نتیجه گیری
    موردی از دیابت ملیتوس در بین جامعه ی پژوهش یافت نشد. همه ی افراد شرکت کننده، قند خون ناشتای طبیعی داشتند، اما با توجه به سن جامعه ی پژوهش بهتر است احتمال خطر پیدایش اختلالات متابولیسم گلوکز به افراد مبتلا به PCOS گوشزد شود و لزوم اصلاح شیوه ی زندگی به آن ها یادآوری گردد.
    کلیدواژگان: هیپرانسولینمی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، دیابت
  • صفیه آقاعبداللهیان، محمد ربانی، کامران قائدی، حمید میر محمد صادقی صفحات 1911-1918
    مقدمه
    این مطالعه با هدف کلون و بیان cDNA رتپلاز، داروی ترومبولیتیک مورد استفاده در درمان انفارکتوس میوکارد و سکته ی مغزی، و با کنترل پروموتر tac در سلول های E. Coli (Escherichia coli) طراحی شد.
    روش ها
    ژن رتپلاز با استفاده از پرایمرهای مناسب و طی واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase chain reaction یا PCR) تکثیر شد. محصول به دست آمده در پلاسمید pTZ57R کلون گردید. DNA به دست آمده توسط آنزیم های محدودکننده برش داده شد و به درون وکتور بیانی pGEX-5x-1 وارد گردید. وجود قطعه ی واردشده در وکتور بیانی با کمک هضم آنزیمی و تعیین توالی نوکلئوتیدی تایید شد. بیان رتپلاز موجود در سلول های E. Coli TOP10 با استفاده از افزودن غلظت های 2/0، 5/0 و 1 میکرومول از IPTG (Isopropyl beta-D thiogalactopyranoside) القا شد و سپس تحت آنالیز با SDS-PAGE قرار گرفت.
    یافته ها
    الکتروفورز محصول PCR و همچنین هضم آنزیمی پلاسمید pTZ57R نوترکیب، باند 1068 جفت بازی رتپلاز را نشان داد. آنالیز SDS-PAGE نشان دهنده ی یک باند پروتئین 60 کیلودالتونی بود که در اثر القای بیان با IPTG تولید شده بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه cDNA رتپلاز با استفاده از پروموتر tac در سلول های E. Coli به طور موفقیت آمیزی کلون و بیان شد.
    کلیدواژگان: رتپلاز، t، PA، پروموتر tac، کلون کردن، اشرشیا کلی
  • مقاله مروری
  • منصوره سادات انتظار قائم، سهیلا رهگذر، علیرضا معافی صفحات 1919-1934
    مقدمه
    مقاومت دارویی چندگانه (Multidrug resistance یا MDR) پدیده ای شایع با علل متنوع است که در سلول های سرطانی در پاسخ به شیمی درمانی ایجاد می شود. اصلی ترین علت بروز MDR، خروج داروهای شیمی درمانی از سلول به وسیله ی انتقال دهنده های متصل شونده به ATP (ATP-binding cassette transporters یا انتقال دهنده های ABC) است. از زمان کشف دخالت این انتقال دهنده ها در ایجاد مقاومت نسبت به مواد شیمیایی، تحقیقات گسترده ی محققین برای غلبه ی انتخابی بر عملکرد این پروتئین ها آغاز شده است. هدف از این مطالعه، مروری بر شیوه های مختلفی بود که تاکنون محققان در زمینه ی غلبه بر MDR ناشی از این انتقال دهنده ها به کار گرفته اند.
    روش ها
    این مطالعه با بررسی بیش از 70 پژوهش پایه و به روز محققان در زمینه ی شیوه های نوین غلبه بر پدیده ی MDR ناشی از انتقال دهنده های ABC، به بحث در مورد این شیوه ها پرداخته است.
    یافته ها
    اولین شیوه ی مقابله با اثر انتقال دهنده های ABC، استفاده از مهارکننده های شیمیایی است. سمیت و عوارض جانبی غیر قابل پیش بینی این مواد که نقش تعدیل کننده ی انتقال دهنده را ایفا می کنند، محققین را در استفاده ی بالینی از آن ها محتاط می کند. استفاده از روش های تحویل دارو شامل انواع نانوذرات، میسل ها و لیپوزوم ها، همراه با استفاده از تکنیک هایی چون سونیکاسیون برای افزایش اختصاصیت تحویل و رفع مقاومت دارویی از دیگر تکنیک هایی است که پژوهش های گسترده ای در زمینه ی آن ها صورت گرفته است. کاهش یا سرکوب بیان انتقال دهنده های ABC با استفاده از سیستم RNAی مداخله گر از شیوه های امیدوارکننده ی دیگر محسوب می گردد. این مولکول ها را می توان به وسیله ی حامل های متنوعی مانند پلاسمیدها، وکتورهای ویروسی، حامل های لیپیدی و پلیمرهای شیمیایی به سلول مورد نظر وارد کرد و mRNAی ژن هدف را تخریب نمود. همچنین استفاده از آنتی بادی ها و پپتیدهای با تمایل اتصال بالا در دست بررسی هستند.
    نتیجه گیری
    با وجود پیشرفت های فراوان در زمینه ی غلبه بر MDR ناشی از انتقال دهنده های ABC، اغلب روش ها در مرحله ی تحقیقات پیش بالینی یا در مراحل اولیه ی بررسی های بالینی هستند و پژوهشگران مسیری طولانی برای فراهم کردن استفاده ی بالینی مطمئن از این شیوه ها در پیش دارند. از علل اصلی کندی این پیشرفت، محدوده ی وسیع سوبسترایی انتقال دهنده های ABC و توزیع وسیع این پروتئین ها در بافت های سالم و بیمار می باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، انتقال دهنده های متصل شونده به ATP، تعدیل کننده های انتقال دهنده ی غشایی، سیستم های تحویل دارو، سیستم RNAی مداخله گر
|
  • Mahnaz Roayaei, Abbas Gookizadeh, Ali Mehrabi Kooshki, Dordaneh Ebrahimi, Hoda Mahdavi Pages 1862-1867
    Background

    Locally advanced tumors in the head and neck region are malignancies extended from their primary location with no distant metastasis. The main aim of this research was to assess whether the addition of chemotherapy to radiotherapy was able to increase the locoregional control of advanced squamous cell carcinoma (SCC) of head and neck in a cancer referral center.

    Methods

    In this cohort study, 215 patients with locoregionally advanced head and neck carcinoma (stages III or IV) who had received conventional radiotherapy (60-70 Gy in 35 fractions) were evaluated. 92 patients had received chemoradiation and 123 patients had received radiotherapy alone. Demographic data was collected from the patient's records. The two groups were compared for local recurrence at each site.

    Findings

    Rates of local recurrence in the radiotherapy and chemoradiation groups were not significantly different (P = 0.100). However, in paitients who did not undergo surgery, chemoradiation was superior to radiotherapy. Moreover, gender, site of tumor, and tumor grade were significantly related with disease recurrence (P = 0.019).

    Conclusion

    Our findings showed that adding chemotherapy to conventional radiotherapy may be able to increase the locoregional control of SCC in patients who do not undergo surgery. These findings help improve currently practiced SCC therapeutic strategies.

    Keywords: Head, neck neoplasms, Local neoplasm recurrence, Radiotherapy, Adjuvant chemotherapy
  • Peyman Rahimi, Feyli, Parviz Tajik, Morteza Koruji, Shiva Shafiei, Maria Zahiri Pages 1868-1879
    Background
    Spermatogonial stem cells (SSCs)، the only adult stem cells capable of transferring genetic information to the next generation، are important in cell biology. The most important applications of these cells include the treatment of infertility، fertility preservation of oncological patients، and the creation of transgenic animals. The aim of this study was to evaluate the possibility of transplantation of frozen-thawed bovine spermatogonial cells to the testis of an azoospermic mouse model and to prove the presence of spermatogonial stem cells among bovine spermatogonial cells isolated and proliferated by methods used in the study.
    Methods
    Spermatogonial cells were isolated from 3 to 5 month-old bull calves and then were frozen-thawed. Subsequently، the cells were cultured in the presence of glial cell line-derived neurotrophic factor (GDNF 40 ng/ml) for 2 weeks. The stemness of these cells was evaluated by transplanting them to the testis of azoospermic mouse models.
    Findings
    The viability rate of fresh cells and frozen cells after thawing were 87. 4 ± 2. 4 and 65 ± 1. 7، respectively، that corresponds to a significant difference (P < 0. 01). After one month، the mice were euthanized and the histopathological evaluation of their testes with fluorescent microscope showed the colonization of marked bovine SSCs in the mouse seminiferous tubules.
    Conclusion
    In our knowledge، this is the first reported case of xenotransplantation in Iran. The results of this study showed that the xenogeneic transplantation of calf frozen-thawed spermatogonial cells to the mouse testis has been successful and SSCs were present among the transplanted cells.
    Keywords: Spermatogonia, Stem cell transplantation, Testis, Animal models
  • Zeinab Samadi, Farzaneh Taghian, Mahboubeh Valiani Pages 1880-1891
    Background
    Physical activity is the most important factor in treatment of premenstrual syndrome (PMS). It is also the best way to decrease stress and balance brain chemicals. This study aimed to compare the effects of Pilates and aerobic exercise on symptoms of PMS in non-athlete girls.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 60 non-athlete female students of Khorasgan Islamic Azad University (Isfahan، Iran). They aged 18-25 years old and had been diagnosed with PMS. After collecting personal and medical information، the participants were allocated to two experimental groups (Pilates and aerobic exercise) and a control group. The experimental groups attended three 60-minute sessions of training for eight weeks. Symptoms of PMS were recorded using Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders-Fourth Edition (DSM-IV)، the General Health Questionnaire (GHQ-28)، Beck Depression and Anxiety Inventory، and a menstrual diary. Assessments were performed during the first-third menstrual periods (pre-test، mid-test، and post-test، respectively). One way and repeated measures analysis of variance (ANOVA) were used to analyze the data.
    Findings
    In both experimental groups، the mean scores of PMS and physical and psychological symptoms decreased after four and eight weeks of training (P < 0. 001). The mean percentages of reductions in scores of physical symptoms were similar in the two experimental groups. However، Pilates decreased the mean percentages psychological symptoms more effectively than aerobic training. Both types of training resulted in reductions compared to the control group (P < 0. 001).
    Conclusion
    Overall، eight weeks of Pilates and aerobic exercise can effectively reduce the symptoms of PMS.
    Keywords: Aerobic exercise, Pilates, Premenstrual syndrome
  • Mehdi Haseli, Ali Ramazani, Alireza Khaleghi Khorram, Laleh Mehrad Pages 1892-1900
    Introduction
    Staphylococcus aureus is one of the pathogens that is a major agent of infectious diseases. So detection، control and treatment of this pathogen is very important. The objective of this study is setting up a fast method to detect methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) for better management of diseases related to this pathogen.
    Materials And Methods
    In this study 225 sample collected form staff of University hospitals of Zanjan province. After detection and confirmation of bacteria by conventional and biochemical methods، antimicrobial susceptibility was tested by disk diffusion (Kirby-Bauer) method. After DNA extraction by boiling and phenol – chloroform method، Sa442، mecA and femA genes were detected by multiplex PCR and PCR products were analyzed by electrophoresis (70V، 30 min) in gels composed of 1. 5% (w/v) agarose stained with SyberGreen.
    Result
    208 out of 225 samples made colony in bacterial culture medium. 203/208 isolates were gram positive; 201/208 isolates were catalase positive and 71/208 isolates were coagulase positive. Most of the isolates were resistant to oxacillin and penicillin. By optimization of PCR conditions، Sa442، mecA and femA genes were detected by multiplex PCR simultaneously in single reaction tube.
    Discussion
    Multiplex PCR can detect rapidly and selectively methicillin resistant Staphylococcus aureus in comparison with disk diffusion method.
  • Marzieh Akbarzadeh, Tahereh Naderi, Mohammad Hossein Dabbaghmanesh, Hamidreza Tabatabaee, Zahra Zareh Pages 1901-1910
    Background
    About one-third of obese patients with polycystic ovary syndrome (PCOS) have impaired glucose tolerance and 7. 5-10 percent has type II diabetes. Type II diabetes and impaired glucose tolerance are seen in 10% and 1. 5% of non-obese women with PCOS as well. In addition to the abnormal glucose metabolism، adolescents with PCOS have been shown to have hyperandrogenism and obesity. The aim of this study was to assess hyperinsulinemia in different phenotypes of PCOS in the 14-18 year-old high school girls in Shiraz، Iran.
    Methods
    The present cross-sectional study was conducted on 3200 girls aged 14-18 years in Shiraz high schools in 2009-2010. Information was collected using a questionnaire that included demographic data، clinical manifestations of hyperandrogenism (acne، hirsutism، and alopecia)، and oligomenorrhea. We used the ultrasound diagnostic criteria described by Adams et al. for the diagnosis of PCOS. Fasting and 2-hour post prandial blood glucose levels were measured according to the WHO criteria.
    Findings
    The mean post-prandial glucose was higher in patients with different phenotypes of PCOS compared with the non-PCOS individuals. Mean fasting plasma glucose in hyperandrogenic patients with PCOS phenotypes was non-significantly higher than non-PCOS individuals (P > 0. 05). 10 patients (3/33%) with clinical phenotype of oligomenorrhea and hyperandrogenism، 14 patients (32. 6%) with oligomenorrhea and PCOS، and 18 patients (41. 9%) with clinical Hyperandrogenism and PCOS had hyperinsulinemia. Fisher''s test in all three PCOS phenotypes and non-PCOS participants had not produced significant values (P > 0. 05). 10. 3% of subjects (327 cases) were overweight and 6. 2% (82 people) were obese.
    Conclusion
    No case of diabetes mellitus was found in our study population and all participants had normal fasting glucose. However، regarding the study population age (14-18 years) and the risk of development of glucose metabolism disorders، lifestyle modification should be encouraged in this group of patients.
    Keywords: Hyperinsulinism, Polycystic ovary syndrome, Phenotype, Diabetes
  • Safieh Aghabdollahian, Mohammad Rabbani, Kamran Ghaedi, Hamid Mir Mohammad Sadeghi Pages 1911-1918
    Background
    This study was aimed to clone and express the reteplase complementary deoxyribonucleic acid (cDNA)، a thrombolytic agent used for the treatment of acute myocardial infarction and stroke، in escherichia coli using tac promoter.
    Methods
    Reteplase cDNA was amplified using polymerase chain reaction (PCR) with designed primers. The product was then cloned into pTZ57 plasmid. The cloned DNA was digested out and ligated into pGEX-5x-1 expression vector. The presence of the insert was confirmed by restriction digestion and determination of the nucleotide sequence. By using 0. 2، 0. 5، and 1 mM isopropyl beta-D thiogalactopyranoside (IPTG)، reteplase was induced in escherichia coli TOP10 cells and analyzed by SDS-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE).
    Findings
    Electrophoresis of PCR product as well as double digested recombinant pTZ57 plasmid showed a 1068 base pair band of reteplase. SDS-PAGE analysis showed a 60 kilodalton band of protein product induced by IPTG.
    Conclusion
    In the present study، reteplase cDNA was successfully cloned and expressed using tac promoter. This vector was used for the optimization of the expression of reteplase in escherichia coli.
    Keywords: Reteplase, Tissue plasminogen activator, Genetic promoter regions, Molecular cloning, Escherichia coli
  • Mansoureh Entezare., Ghaem, Soheila Rahgozar, Ali Reza Moafi Pages 1919-1934
    Background
    Multi-drug resistance (MDR) is a prevalent phenomenon occurred in tumor cells in response to chemotherapy. The main cause of MDR is the efflux of drugs by ATP-binding Cassette (ABC) transporters. Since identifying the role of these proteins in resistance to chemotherapeutic agents، extensive researches have been started to find out methods to selectively overcome their effects. The purpose of this study was to review the methods used to conquer ABC transporters-mediated MDR.
    Methods
    Reviewing more than 70 basic and recently published articles، this paper is discussing the methods of defeating MDR.
    Findings
    The first step to counteract the ABC transporters effects is using chemical inhibitors. Unpredictable cytotoxicity and side effects of these modulators may require more attentiveness in their clinical application. Another technique in this regard is the use of drug delivery systems such as nanoparticles and liposomes. This method can be employed along with sonication to improve the specificity. Down-regulation of ABC transporters expression by means of RNA interference system is another method to overcome MDR. siRNA and shRNA are utilized in this system and are introduced into the cells by various carriers such as viral vectors، lipid carriers and chemical polymers. Destruction of mRNA is the aim of this method.
    Conclusion
    Despite great advances in overcoming ABC transporters-mediated MDR، most of the techniques are in preclinical and early stages of clinical trials and await more delineation for becoming clinically applicable. Two main reasons for this slow progress are wide range of substrate specificity as well as the tissue distribution of ABC transporters.
    Keywords: Multiple drug resistance, ATP, binding cassette transporters, Membrane transport modulators, Drug delivery systems, RNA interference