فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 214 (هفته چهارم دی ماه 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • کامیار همت، شقایق حق جوی جوانمرد، محمد سعادت نیا، لاله رفیعی، علیرضا زندی فر، محمدحسن تاج الدینی صفحات 1935-1941
    مقدمه
    میگرن به عنوان فنوتیپی از اختلالات پلی ژنی در نظر گرفته می شود و منعکس کننده ی اثر چندین جایگاه ژنی می باشد که فرایند های پاتوفیزیولوژیکی متفاوتی را تعدیل می کنند. نشان داده شده است که الل 677T در ژن MTHFR (Methylenetetrahydrofolate reductase) به طور مستقیم با کاهش فعالیت آنزیم و ژنوتیپ هموزیگوت TT به طور غیر مستقیم با هیپرهموسیستئینمی در ارتباط است. در این مطالعه ارتباط پلی مورفیسم ژنتیکی C677T در ژن MTFHR و میگرن در دو گروه مبتلایان به میگرن و افراد سالم در جمعیت ایرانی بررسی گردید.
    روش ها
    203 نفر از افراد مبتلا به میگرن و سالم در این مطالعه وارد شدند. پلی مورفیسم ژنتیکی C677T در ژن MTFHR در 102 نفر از مبتلایان به میگرن و 101 فرد سالم با استفاده از تکنیک PCR-HRM (Polymerase chain reaction-High resolution melting-) بررسی شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ ها در دو گروه مورد و شاهد در این مطالعه اختلاف معنی داری نداشت. اختلاف فراوانی ژنوتیپ TT نیز در دو گروه معنی دار نبود (530/0 = P، 362/2-188/0: CI95%، 667/0 = OR).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد پلی مورفیسم ژنتیکی C677T در ژن MTFHR در استعداد ابتلا به میگرن نقشی نداشت. این اولین مطالعه ای بود که به بررسی فراوانی این پلی مورفیسم در جمعیت ایرانی پرداخت. پیشنهاد می شود این مطالعه با تعداد نمونه بیشتر انجام شود، همچنین موارد با و بدون اورا (Eura) به طور جداگانه بررسی شود.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم ژنتیکی، میگرن، ژن MTFHR (Methylenetetrahydrofolate reductase)
  • هاجر سعیدی، نیلوفر شعبانی کیا، المیرا کلانتری، زویا طاهر گورابی، مجید خزاعی * صفحات 1942-1948
    مقدمه

    امروزه چاقی به عنوان یکی از عوامل خطرساز برای بسیاری از بدخیمی ها در نظر گرفته می شود. پدیده ی آنژیوژنز به طور بارز در موارد فیزیولوژیکی همچون ترمیم زخم ها و شرایط پاتولوژیکی همچون رشد تومورها نقش زیادی دارد. یکی از آنزیم هایی که در این پدیده در پاسخ به فاکتورهای آنژیوژنیک نقش دارد، آنزیم گاما سکرتاز است. هدف این مطالعه، بررسی اثر DAPT بر سطح سرمی فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (Vascular endothelial growth factor یا VEGF) و گیرنده ی محلول آن (Vascular endothelial growth factor receptor 1 یا VEGFR1) در موش های Balb/C چاق بود.

    روش ها

    تعداد 12 موش از نژاد Balb/C از انستیتو پاستور ایران خریداری شدند. جهت ایجاد چاقی، حیوانات به مدت 20 هفته تحت رژیم غذایی با محتوای گروه چربی بالا قرار گرفتند. پس از این مدت، حیوانات به دو گروه دریافت کننده ی داروی DAPT (یک مهارکننده ی گاما سکرتاز) و شاهد تقسیم شدند. DAPT به مدت 14 روز به صورت زیر جلدی با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم تزریق شد. به گروه شاهد حلال DAPT تزریق شد. در پایان آزمایش حیوانات با کتامین بیهوش شدند و نمونه ی خونی برای تعیین سطح سرمی VEGF و VEGFR1، از آن ها گرفته شد.

    یافته ها

    تجویز DAPT به موش ها به مدت 14 روز تغییر معنی داری در وزن حیوانات ایجاد نکرد. سطح سرمی VEGF در گروه دریافت کننده ی DAPT تفاوت معنی داری با گروه شاهد نداشت (05/0 < P)، در حالی که سطح سرمی VEGFR1 در حیواناتی که DAPT دریافت کرده بودند، به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر DAPT بر سطح سرمی VEGFR1 به نظر می رسد این دارو ممکن است در فرایند آنژیوژنز و از جمله مهار رشد تومورها موثر باشد.

    کلیدواژگان: چاقی، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، رژیم پر چرب
  • زهره بدیعی، شکوفه شیرانی * صفحات 1949-1956
    مقدمه

    هدف از این مطالعه، مقایسه ی پیش آگهی نوزادی در دو گروه نوزادانی بود که مادران آن ها کمتر از 7 روز و یا بیش از 7 روز قبل از زایمان یک دوره ی استرویید دریافت کرده بودند.

    روش ها

    تعداد 100 نفر خانم که به علت احتمال زایمان زودرس در سن حاملگی بین 24 تا 34 هفته، نیاز به درمان با کورتیکواسترویید داشتند، انتخاب و به دو گروه 50 نفری تقسیم شدند. در گروه اول فاصله ی زمانی بین دریافت استرویید تا زایمان کمتر یا مساوی 7 روز و در گروه دوم این فاصله بیشتر از 7 روز بود. در دو گروه عوارض نوزادی مانند سندرم دیسترس تنفسی، نیاز به حمایت تنفسی، نیاز به تجویز سورفاکتانت و طول مدت اکسیژن درمانی مقایسه شد.

    یافته ها

    بین نوزادان در دو گروه از نظر نیاز به تهویه ی مکانیکی (00/1 = P) و نیاز به CPAP (Continuous positive airway pressure) (62/0 = P)، نیاز به CPAP بیش از 24 ساعت (48/0 = P)، نیاز به سورفاکتانت (35/0 = P)، مقدار دوز سورفاکتانت (27/0 = P)، طول مدت نیاز به اکسیژن (17/0 = P)، فراوانی انتروکولیت نکروزان (24/0 = P)، فراوانی سپسیس (44/0 = P) و مرگ (1 = P) تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که فاصله ی زمانی بین تجویز کورتیکواسترویید و زایمان تاثیری در پیش آگهی نوزادان ندارد، در نتیجه می توان به همان تجویز یک دوره ی استرویید به مادران باردار در خطر زایمان پره ترم بسنده کرد.

    کلیدواژگان: کورتیکواسترویید، سورفاکتانت، سندرم دیسترس تنفسی، نوزاد نارس، زایمان زودرس
  • هادی غضنفری، مرجان قراگوزلو *، عباس رضایی، حمید کلانتری، محمدرضا مرآثی، محمدحسین صانعی، وجیهه استادی، نیلوفر حسن نژاد صفحات 1957-1966
    مقدمه

    لنفوسیت های T، مهم ترین سلول های ایمنی دخیل در مبارزه علیه سرطان های مختلف به حساب می آیند. این سلول ها از طریق گیرنده های مختلف فعال می شوند. یکی از این گیرنده های کمک محرک، مولکول های NKG2D (Natural killer group 2D) می باشند. لنفوسیت های T، ضمن تحریک توسط گیرنده ی آنتی ژنی (T-cell receptor یا TCR) به وسیله ی مولکول های NKG2D بیشتر فعال می گردند. هدف این مطالعه، بررسی بیان مولکول NKG2D در لنفوسیت های T در مراحل مختلف ابتلا به سرطان کولورکتال بود.

    روش ها

    در مطالعه ی حاضر، نمونه های خون محیطی 18، 15، 11 و 10 نفر از افراد به ترتیب در گروه های شاهد، غیر متاستازی با مرحله ی پایین، غیر متاستازی با مرحله ی بالا و متاستازی جهت تحقیقات آزمایشگاهی موجود در این مطالعه تهیه گردید. درصد سلول های T بیان کننده ی NKG2D و میانگین شدت بیان (Median fluorescence intensity یا MFI) مولکول مزبور بر روی این سلول ها در افراد مبتلا به مراحل مختلف سرطان کولورکتال توسط تکنیک فلوسایتومتری ارزیابی شد.

    یافته ها

    میان گروه های بیمار (غیر متاستازی با مرحله ی پایین، غیر متاستازی با مرحله ی بالا و متاستازی) در مقایسه با افراد شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش مولکول های NKG2D در فعال سازی لنفوسیت های T، مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا مکانیسم این عدم تغییر معنی دار در مراحل مختلف سرطان کولون نسبت به افراد سالم مشخص گردد.

    کلیدواژگان: نئوپلاسم کولورکتال، لنفوسیت های T، NKG2D
  • مهدی نعمت بخش، سید محمدعلی سروش زاده، زهرا پزشکی، اردشیر طالبی، فرزانه اشرفی صفحات 1967-1975
    مقدمه
    شایع ترین عارضه ی درمان با سیس پلاتین در کلینیک نفروتوکسیسیتی ناشی از آن است که سیستم نیتریک اکسید را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. عوارض سیس پلاتین می تواند وابسته به جنس باشد اما این که سیستم نیتریک اکسید از این وابستگی در فرایند درمان با سیس پلاتین تبعیت می کند یا خیر، مطالعه ای در دست نیست. این مطالعه با هدف تعیین نقش سیس پلاتین و جنسیت در تغییرات سطوح سرمی کل متابولیت های نیتریک اکسید، نیترات و نیتریت در نفروتوکسیسیتی ناشی از سیس پلاتین طراحی گردید.
    روش ها
    25 سر رت نر و ماده از نژاد ویستار به طور تصادفی در چهار گروه مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه های 1 و 2 رت های نر و ماده دریافت کننده ی سالین به عنوان گروه های شاهد و گروه های 3 و 4 رت های نر و ماده دریافت کننده ی سیس پلاتین به صورت تک دوز به میزان 7 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به عنوان گروه های آزمایش در نظر گرفته شدند. یک هفته پس از تزریق سیس پلاتین سطوح سرمی NOx اندازه گیری شد و بافت کلیه مورد ارزیابی هیستوپاتولوژی قرار گرفت.
    یافته ها
    سطوح سرمی NOx در گروه 3، 54/7 ± 71/50 و در گروه 1، 3 ± 43/22 میلی مول در لیتر بود (05/0 > P). نیتریت در گروه 3، 4 ± 7/37 و در گروه 1، 1/2 ± 2/13 میلی مول در لیتر بود (05/0 > P). در حیوانات نر دریافت کننده ی سیس پلاتین افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد داشت، در حالی که این فرایند در جنس ماده مشاهده نشد. شدت آسیب بافتی همچنین در حیوانات نر بیش از حیوانات ماده بود.
    نتیجه گیری
    تاثیر سیس پلاتین بر تغییرات متابولیت های نیتریک اکسید و همچنین آسیب بافت کلیوی آن می تواند وابسته به جنس باشد. نتایج این بررسی حاکی از آن است که متابولیت نیتریت نسبت به نیترات تغییرات قابل ملاحظه تری را پس از تزریق سیس پلاتین نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سیس پلاتین، نفروتوکسیسیتی، نیتریک اکساید، جنس، رت
  • لیلا دهقانی، رخساره معمار صفحات 1976-1985
    مقدمه
    متیلن دی اکسی مت آمفتامین (اکستازی) و مت آمفتامین از دسته ی آمفتامین ها هستند که سمیت آن به خصوص بر روی سیستم عصبی سروتونرژیک و دوپامینرژیک ثابت شده است. هدف این مطالعه، مقایسه ی اثرات اکستازی و مت آمفتامین بر روی تمایز عصب و ژن های مختص عصبی با استفاده از سلول های بنیادی جنینی موش بود.
    روش ها
    غلظت های مصرفی اکستازی 1000، 750، 500، 200، 100، 10، 1 و 1/0 میکرومول و مت آمفتامین 10، 50، 70، 100، 200، 500، 750 و 1000 میکرومول بود که از روز صفر طبق پروتکل توصیفی به محیط ها اضافه شد. اثرات سمی داروها بر روی نورون ها، در طی تمایز عصبی (گروه اول) و پس از تمایز (گروه دوم) و نیز اثرات دارو بر روی بیان ژن های ویژه عصبی در هر دو گروه برای هر دو دارو ارزیابی شد. تمایز سلول عصبی هفت روز پس از کشت اجسام جنینی با میکروسکوپ نوری مورد ارزیابی قرار گرفت. مهار تمایز عصبی این داروها با توجه به کاهش 50 درصدی تشکیل نورون ها در مقایسه با گروه شاهد محاسبه گردید.
    یافته ها
    تمایز عصبی اکستازی در گروه اول 50 میکرومولار و در گروه دوم 120 میکرومول بود. تمایز عصبی مت آمفتامین در گروه اول 130 میکرومولار و در گروه دوم 400 میکرومولار به دست آمد. بیان MAP2 بر خلاف بیان Nestin 7 روز بعد ازکشت اجسام جنینی همراه با داروها در گروه اکستازی در غلظت های بالاتر از 100 میکرومولار دارو در گروه اول و غلظت 200 میکرومولار در گروه دوم و در گروه مت آمفتامین در غلظت های بالاتر از 200 میکرومولار در گروه اول و 500 میکرومولار در گروه دوم کاهش پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که اکستازی و مت آمفتامین بر روی تمایز عصبی تاثیر داشتند. بیشترین اثرات سمی دارو در طول مرحله ی انتقال از سلول های پیش سازی به سمت سلول های عصبی بالغ می باشد. بنابراین سلول های بنیادی می توانند به عنوان مدلی مناسب در درمان بیماری ها و مطالعات بیولوژی سلولی و تکاملی و بررسی اثر عوامل مختلف بر مراحل مختلف تکوین جنین پستانداران باشند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی، تراتوژنیسیتی، تمایز عصبی، متیلن دی اکسی مت آمفتامین، مت آمفتامین
  • مقاله مروری
  • سید الیاس طباطبایی زاده، علیرضا حق پرست * صفحات 1986-2009

    ایجاد ادجوانت هایی قوی و ایمن که قادر باشند ایمنی حفاظتی طولانی مدتی را در واکسیناسیون ایجاد نمایند، زمینه ی تحقیقاتی گسترده ای را در ساخت واکسن به خود اختصاص داده است. در عین حال، کشف گیرنده های شبه تول (Toll-like receptors یا TLRs) و سایر گیرنده های ایمنی ذاتی با توانایی ایجاد پلی بین پاسخ های ایمنی ذاتی و ایمنی اکتسابی فرصت مناسبی را برای استفاده از آگونیست های این گیرنده ها، جهت ایجاد ادجوانت های جدید فراهم نموده است. TLRs از جمله مهم ترین گیرنده های ایمنی ذاتی هستند که بیشترین تحقیقات در زمینه ی شناسایی و استفاده از آگونیست های آن ها در جهت القای پاسخ های ایمنی ذاتی انجام گرفته است. از آگونیست های TLRs برای درمان سرطان، آلرژی ها و عفونت های ویروسی، و به عنوان ادجووانت برای بهبود واکسن ها در جهت جلوگیری یا درمان سرطان و بیماری های عفونی استفاده شده است. ما در این مطالعه مروری بر راهکارهایی که تاکنون در زمینه ی کشف و ایجاد ترکیبات محرک ایمنی و فرمولاسیون واکسن هایی که قادر به القای پاسخ های ایمنی ذاتی هستند، انجام دادیم. همچنین نقش آن ها در فعال سازی سیستم ایمنی و استفاده از لیگاندهای آن ها به عنوان ادجووانت مورد بحث قرار گرفت.
    واژگان کلیدی: ایمنی ذاتی، آگونیست های Toll-like receptors، واکسیناسیون، ادجووانت

|
  • Kamyar Hemat, Shaghayegh Haghjooy Javanmard, Mohammad Saadatnia, Laleh Rafiee, Alireza Zandifar, Mohamadhasan Tajaddini Pages 1935-1941
    Background
    Migraine is considered the end phenotype of a number of polygenic disorders reflecting the influence of several genetic loci modulating different pathophysiological processes. It has been shown that the 677T allele in methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) gene is directly correlated with decreased enzymatic activity، and the T/T genotype is indirectly associated with mild hyperhomocysteinaemia which possibly leads to vascular disease. In this case-control study we investigated the association between C677T MTHFR polymorphisms and migraine in an Iranian population.
    Methods
    A total of 205 cases and controls were enrolled to the study. The MTHFR C677T variant was genotyped in 102 unrelated migraine cases and 103 controls by HRM-PCR technique.
    Findings
    There was no significant association between C677T MTHFR polymorphism and migraine in our study. The frequency of TT genotype was not higher in case group compared with the controls (OR = 0. 667، 95% CI: 0. 188-2. 362، P = 0. 530).
    Conclusion
    The C677T variant in the MTHFR gene did not influence susceptibility to migraine in our study population. A more reliable conclusion may be drawn from investigations with larger sample size and separated migraine groups، with and without aura. Keywords:
    Keywords: Genetic polymorphism, Migraine disorders, Methylenetetrahydrofolate reductase
  • Hajar Saeidi, Niloofar Shabanikia, Elmira Kalantari, Zoya Tahergorabi, Majid Khazaei Pages 1942-1948
    Background

    Today، obesity is considered as a risk factor for tumor growth. Angiogenesis is involved in physiological conditions like wound repair and pathological states such as tumor growth. Gamma-secretase is an enzyme that is involved during angiogenesis process. This study aimed to investigate the effects of DAPT on serum vascular endothelial growth factor (VEGF) and its soluble receptor (VEGFR1) in obese BALB/c mice.

    Methods

    A total number of 12 BALB/c mice were purchased from Pasteur Institute (Tehran، Iran). Obesity was induced by feeding the mice on a high-fat diet (HFD) for 20 weeks. The animals were then randomized into two groups of HFD and HFD plus DAPT. In the second group، 10 mg/kg/day of subcutaneous DAPT was administered for 14 days. Afterward، blood samples were obtained and serum VEGF and VEGFR1 levels were measured. Body weights were measured every week.

    Findings

    DAPT could not significantly change body weight. Moreover، the two groups were not significantly different in terms of serum VEGF concentrations. However، serum VEGFR1 levels were significantly lower in mice receiving DAPT than in the HFD group.

    Conclusion

    Since DAPT alters serum VEGFR1، it may be involved during angiogenesis and inhibition of tumor growth.

    Keywords: Obesity, Vascular endothelial growth factor, High, fat diet
  • Zohreh Badiei, Shekoofeh Shirani Pages 1949-1956
    Background

    The purpose of this study was to compare neonatal outcomes of premature infants whose mothers had received antenatal corticosteroids more than or less than seven days prior to delivery.

    Methods

    This study included 100 women at 24th to 34th weeks of pregnancy. They were all at risk of preterm labor and required glucocorticoid therapy. The infants were divided into two groups based on the time interval between glucocorticoid therapy and labor. The first group were newborns whose mothers had received glucocorticoid less than seven days before delivery. The second group comprised infants whose mothers had received glucocorticoid more than seven days prior to delivery. Neonatal outcomes including respiratory distress syndrome، duration of respiratory support، the need for surfactant administration، and duration of oxygen therapy were compared between groups.

    Findings

    There were no significant differences between the two groups regarding the need for mechanical ventilation (P = 1. 00)، continuous positive airway pressure (CPAP) therapy (P = 0. 62)، CPAP therapy for more than 24 hours (P = 0. 48)، surfactant administration (P = 0. 35) and the administered doses of surfactant (P = 0. 27)، duration of oxygen therapy (P = 0. 17)، frequency of necrotizing enterocolitis (P = 0. 24)، sepsis (P = 0. 44)، and death (P = 1. 00).

    Conclusion

    Our findings revealed that the time interval between exposure to antenatal corticosteroids and delivery does not affect neonatal outcomes. Therefore، only one course of glucocorticoids has to be prescribed for pregnant women who are at risk of preterm delivery.

    Keywords: Corticosteroid, Surfactant, Respiratory distress syndrome, Preterm infant, Preterm delivery
  • Hadi Ghazanfari, Marjan Gharagozloo, Abbas Rezaei, Hamid Kalantari, Mohammad Reza Maracy, Mohammad Hossein Sanei, Vajiheh Ostadi, Niloofar Hassannejad Pages 1957-1966
    Background

    T-lymphocytes are considered as the most important immune cells fighting against various cancers. These cells are activated by different co-stimulatory receptors such as natural killer group 2D (NKG2D) molecules. Besides being stimulated via antigen-specific T-cell receptors، T-lymphocytes are further activated by NKG2D molecules. Up to now، the expression of NKG2D molecules has not been studied in various stages of colorectal cancer.

    Methods

    In this study، peripheral blood samples of 18، 15، 11، and 10 individuals were obtained in control، low-grade non-metastatic، high-grade non-metastatic، and metastatic groups، respectively. The ratio of NKG2D expressing T-cells and the mean florescent intensity of NKG2D on these cells were evaluated in study groups by flow cytometry.

    Findings

    There was no significant difference among the patients of low-grade non-metastatic، high-grade non-metastatic، and metastatic groups in comparison with the control subjects.

    Conclusion

    Regarding the role of NKG2D molecules in T-cell activation، further studies are needed to explain our findings of not significant difference between various stages of colorectal cancer and healthy controls.

    Keywords: Colorectal neoplasm, T, lymphocytes, Natural killer cell receptors
  • Mehdi Nematbakhsh, Seyed Mohammad, Ali Sorooshzadeh, Zahra Pezeshki, Ardeshir Talebi, Farzaneh Ashrafi Pages 1967-1975
    Background
    Nephrotoxicity is the most common adverse effect of cisplatin therapy in clinic، which also disturbs the nitric oxide system. Cisplatin-induced nephrotoxicity may be gender-related; nevertheless، no information has been well documented regarding the gender-specific influences of cisplatin on nitric oxide metabolites. In order to narrow this gap، this study was designed to determine the gender difference in the serum levels of total nitric oxide metabolites (NOx)، nitrite، and nitrate in cisplatin-induced nephrotoxicity in rats.
    Methods
    25 male and female rats were randomly divided into 4 groups. The male groups 1 and 3 were received saline (control) and a single dose of cisplatin (7 mg/kg)، respectively. The female groups 2 and 4 also received similar treatments. One week later، the blood samples were obtained and the animals were sacrificed for pathological investigation.
    Findings
    The serum levels of NOx (group 1 = 22. 43 ± 3 mmole/liter، group 3 = 50. 71 ± 7. 52، P < 0. 05)، and nitrite (group 1 = 13. 2 ± 2. 1 mmole/liter، group 3 = 37. 7 ± 4، P < 0. 05) in male animals treated with cisplatin was significantly higher than the control group. Such finding was not seen in female rats. The intensity of kidney tissue damage in male rats was also more marked compared with the female animals.
    Conclusion
    The effect of cisplatin on nitric oxide metabolites could be gender related، and nitrite is more influenced by cisplatin than nitrate. More studies may be needed for clarifying the exact mechanisms.
    Keywords: Cisplatin, Adverse effects, Nitric oxide, Sex, Rats
  • Leila Dehghani, Rokhsareh Meamar Pages 1976-1985
    Background
    N-Methyl-3،4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA) and methamphetamine (MA) from the amphetamine family، which are respectively known as ecstasy and ice، have well-established neurotoxic effects on the serotonergic and dopaminergic systems. Regarding the fact that MDMA and MA are primarily used as recreational drugs and are commonly used during child bearing period، there is a major concern on the embryonic and fetal toxicity of these drugs. We have used different methods for screening models but recently embryonic stem cells give us new method for easier and faster way in evaluation of potential toxicity of drug.
    Methods
    We used embryonic stem cells-derived neuronal cells to determine 50% infectious does (ID50) in both groups. ID50C reflects 50% inhibition of embryonic stem cells on neural differentiation. The effect of MDMA and MA on neural differentiation was assessed during two periods: group 1 (throughout the process of neural differentiation)، group 2 (during post-plating). Afterwards، the cells were evaluated for neuronal markers by reverse transcription- polymerase chain reaction (RT-PCR). A concentration range of MDMA (0. 1، 1، 10، 100، 200، 500، 750، 1000µM) and of MA (10، 50، 70، 100، 200،500، 750، 1000 µM) was applied to the cells from day 0 onwards throughout the entire culture duration as described.
    Findings
    Considering the fact that MDMA and MA are potent neurotoxic drugs، we evaluated their effects during neuronal differentiation and on the survival of embryonic derived neurons. The ID50 for neural differentiation was 50 µM and 130 µM، while for neuronal survival was 120 µM and 400 µM، respectively in MDMA and MA groups. At 7 days post-plating، RT-PCR analysis revealed that unlike the nestin، the expression of MAP2 at concentrations higher than 100 and 200 µM of MDMA and 200 and 500 µM of MA in groups 1 and 2، respectively، was significantly reduced.
    Conclusion
    Our findings have documented that early phase of neural development which coincides with neural tube formation is more sensitive than the later phase when neural precursor cells differentiate into mature neurons. Regarding the embryonic stem cells capabilities such as tissue-specific properties especially in the formation of neuroectodermal and mesodermal cells، they could be served as a system to evaluate inhibiting or inducing effects on differentiation processes in early embryonic stages.
    Keywords: Stem cells, Cell differentiation, Toxicity, N, Methyl, 3, 4, methylenedioxyamphetamine, Methamphetamine
  • Seyed, Elias Tabatabaeizadeh, Alireza Haghparast Pages 1986-2009

    The development of potent and safe adjuvants for generating vaccines capable of inducing protective and long lasting immunity has become an expanding field in vaccine development. At the same time، the discovery of toll-like receptors (TLRs) and other innate immune receptors، which can bridge the innate immune responses and adaptive immunity، is offering unexampled opportunities for using the agonists of these receptors for developing novel adjuvants. TLRs are among the most important receptors that have been studied for identifying and using of their agonists to induce innate immune responses. TLRs agonists are being employed for the treatment of cancer، allergies and viral infections، and as adjuvants for vaccine improvement to prevent or treat cancer and infectious diseases. Here we review approaches to the discovery and development of immunostimulatory compounds and vaccine formulations that target the innate immune responses. After introducing TLRs biology and their involvement in immune activation، the use of their agonists as adjuvants is discussed.

    Keywords: Innate immunity, Toll, like receptors, Vaccination, Immunologic adjuvants