فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 220 (هفته دوم اسفند 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مولود آبسالان، گیلدا اسلامی، هنگامه زندی، احمد مصدق، محمود وکیلی، محمد باقر خلیلی صفحه 1
    مقدمه
    Streptococcus agalactiae یکی از علل مهم ایجاد مننژیت و سپتی سمی در نوزادان، عفونت های داخل رحمی و پارگی کیسه ی آب در زنان باردار می باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع کلونیزاسیون GBS (Group B Streptococci) در ناحیه ی رکتوواژینال زنان 15 تا 40 سال باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر یزد در سال 1391 انجام شد.
    روش ها
    نمونه گیری از 250 خانم باردار از ناحیه ی رکتوواژینال و کشت نمونه ها بر روی محیط بلاد آگار گوسفندی انجام گردید. کلنی های مشکوک به GBS توسط تست های کاتالاز منفی، هیدرولیز هیپورات و کمپ مثبت و رنگ آمیزی گرم تعیین هویت شدند تایید قطعی GBS با تکثیر ژن cpsH به وسیله ی روش مولکولی PCR (Polymerase chain reaction) انجام شد.
    یافته ها
    از کشت 250 نمونه ی مورد بررسی، در 49 نمونه (6/19 درصد) استرپتوکوکوس اگالاکتیه جدا شد که پس از انجام PCR تمامی 49 نمونه ی GBS دارای قطعه ی 550 جفت بازی مربوط به ژن cpsH بودند. بیشترین میزان شیوع در سنین 25-20 سال و کمترین میزان در سنین 20-15 سال مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه لزوم انجام اقدامات پیشگیری مناسب ضروری به نظر می رسد تا در صورت نیاز با استفاده از آنتی بیوتیک ها از بروز عوارض حاد و آسیب رسان در نوزادان و مادران جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس اگالاکتیه، گروه B استرپتوکوکوس، رکتوواژینال، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • نسرین فیروزآبادی، نیکو یمانی*، طاهره چنگیز صفحه 10
    مقدمه

    یکی از مهم ترین جنبه های ارائه ی خدمات سلامت، رفتارهای حرفه ای پزشکان در مواجهه با بیمار است که تاثیر بسزایی در روند درمان وی خواهد داشت. کسب اطلاع از ابعاد این رفتارها برای برنامه ریزی های آموزشی و مدیریتی در محیط بالینی ضروری است. هدف مطالعه ی حاضر، تبیین ابعاد مختلف برخوردهای حرفه ای پزشک معالج از طریق استخراج نظرات و بررسی عمیق تجارب بیماران بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه ی کیفی بود که در سال 1390 در اصفهان انجام شد. جامعه ی مورد تحقیق، بیماران بستری در بخش های داخلی و جراحی دو بیمارستان آموزشی بودند. نمونه گیری مبتنی بر هدف تا رسیدن به اشباع اطلاعات در محیط تحقیق انجام پذیرفت. جمع آوری اطلاعات پس از اخذ رضایت آگاهانه از طریق مصاحبه ی نیمه ساختارمند با استفاده از راهنمای مصاحبه صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در 17 مصاحبه ی انجام شده به روش تجزیه و تحلیل محتوا و استخراج درون مایه انجام پذیرفت.

    یافته ها

    تحلیل داده های مطالعه ی کیفی، منجر به استخراج 333 کد در 4 طبقه ی اصلی و 19 طبقه ی فرعی گردید. 4 طبقه ی اصلی شامل ارتباط پزشک با بیمار با 5 طبقه ی فرعی، انتظارات حرفه با 9 طبقه ی فرعی، دیدگاه انسانی پزشک به بیمار با 2 طبقه ی فرعی و صفات عالی پزشک با 3 طبقه ی فرعی بود.

    نتیجه گیری

    از یافته های این پژوهش با استخراج یک سری مفاهیم واقعی در خصوص تجارب مثبت و منفی بیماران در خصوص نحوه ی برخورد پزشک معالج در محیط بالین می توان از نیازهای روحی، روانی، عاطفی و اجتماعی بیماران به طور عمیق اطلاع حاصل نمود و از آن ها در فرآیند برنامه ریزی درسی و ارزشیابی خدمات بهداشتی- درمانی جهت ارائه ی خدمات مطلوب به بیماران بهره گرفت.

    کلیدواژگان: تجارب بیماران، برخوردهای حرفه ای، حرفه ای گری، پزشک معالج
  • ایلناز سجادیان، حمید طاهر نشاط دوست، حسین مولوی، رضا باقریان سرارودی، سعید ابریشم کار صفحه 26
    مقدمه
    ذهن آگاهی (Mindful) باعث کاهش تاثیر شناخت ها، احساسات و عواطف منفی موثر بر رفتار می شود. همچنین ممکن است ذهن آگاهی بر تجربه ی اضطراب مرتبط با درد اثرگذار باشد. به همین دلیل ممکن است به این وسیله موجب بهبود سایر جنبه های عملکرد جسمانی و روان شناختی شود. هدف این پژوهش، بررسی نقش واسطه ای متغیر اضطراب بین ذهن آگاهی و عملکرد جسمانی و روان شناختی در زنان مبتلا به کمر درد مزمن می باشد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی، تعداد 144 نفر از زنان مبتلا به کمر درد مزمن به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس از طریق مقیاس هشیاری توجه ذهن آگاهانه، مقیاس اضطراب بیمارستانی و پرسشنامه ی وضعیت سلامتی مورد سنجش قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از مدل تحلیل مسیر (Path analysis) و با نرم افزار Lisrel مورد تحلیل قرار گرفت. شاخص های برازندگی مدل تحلیل مسیر از مطلوبیت کافی برای تایید مدل برخوردار بودند.
    یافته ها
    ذهن آگاهی با اضطراب رابطه ی منفی و با عملکرد جسمانی و روان شناختی رابطه ی مثبت داشت (01/0 > P). به علاوه بر اساس مدل تحلیل مسیر، اضطراب نقش واسطه ای در ارتباط بین ذهن آگاهی و عملکرد جسمانی و روان شناختی نشان داد و این نقش بر حسب شاخص های برازش مدل تایید گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نقش واسطه ای اضطراب لازم است که قبل از اجرای روش های درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، سطح اضطراب بیماران مبتلا به کمر درد مزمن سنجیده شود و سپس این روش ها اجرا گردد
    کلیدواژگان: اضطراب، ذهن آگاهی، عملکرد جسمانی، عملکرد روان شناختی، کمر درد مزمن
  • زهراالسادات مرتضوی، شقایق حق جوی جوانمرد *، مریم موتمر، سعیده بحرانی، فرید نصر اصفهانی صفحه 40
    مقدمه

    از کارآمدترین روش های ترمیم آسیب های بافتی، سلول درمانی است. امروزه از سلول های MSC (Mesenchymal stem cell) به دلیل قدرت بالای تمایز به انواع سلول ها و ترشح فاکتورهای رشد متعددی همچون PDGF (Platelet derived growth factor) و SDF1-α (Stromal cell-derived factors1-alpha) برای این منظور استفاده می شود. هورمون های جنسی با اثر بر میزان ترشح این فاکتورها، تکثیر و مهاجرت سلول ها و فرآیند های ترمیمی را تحت تاثیر قرار می دهند. هدف از این پژوهش تعیین اثر تستوسترون بر غلظت فاکتورهای PDGF و SDF1-α در مغز استخوان رت های نر ویستار بود.

    روش ها

    24 رت به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت عمل جراحی Sham قرار گرفت و مقدار 1/0 میلی لیتر روغن کنجد به عنوان دارونما دریافت کرد. سه گروه دیگر تحت عمل Orchidectomy قرار گرفتند و به ترتیب دوز های 1/0 میلی لیتر روغن کنجد (به عنوان دارونما)، روزانه 1 میلی گرم بر کیلوگرم و 5 میلی گرم بر کیلوگرم تستوسترون محلول در روغن کنجد را به صورت زیر جلدی و به مدت سه هفته ی متوالی دریافت نمودند و در نهایت میزان فاکتورها در مغز استخوان استخراج شده از فمور رت ها اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین غلظت PDGF درمغز استخوان گروه شاهد به صورت معنی داری کمتر از این مقدار درگروهSham بود و در گروه های عقیم دریافت کننده ی 1 میلی گرم و 5 میلی گرم تستوسترون افزایش معنی داری نسبت به گروه شاهد دیده شد (05/0 > P). غلظت SDF1-α در گروه Sham نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری نداشت. این میزان در گروه عقیم دریافت کننده ی 5 میلی گرم تستوسترون نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که تستوسترون موجب افزایشPDGF در مغز استخوان رت های نر می شود در حالی که SDF1-α را کاهش می دهد.

  • محمد باقر توکلی، محمدرضا عبدی، هادی نخ زری مقدم، گلزاده حاجی علیانی، سیدعلی موسوی صفحه 50
    مقدمه
    محیط زندگی و مصالح به کار رفته در ساختار ساختمان های مسکونی دارای مقادیر مختلفی از عناصر رادیواکتیو می باشد. آگاهی از توزیع و سطح تشعشعات در محیط برای ارزیابی تاثیرات پرتوزا در محیط زندگی انسان بسیار مهم است. در این تحقیق میزان فعالیت هسته های پرتوزا در سنگ های گرانیت با توجه به نوع رنگ هر سنگ ارزیابی گردید.
    روش ها
    جهت تعیین پرتوزایی طبیعی سنگ های گرانیت، 13 نوع از سنگ های گرانیتی مورد استفاده در شهر اصفهان انتخاب شد و پرتوزایی طبیعی نمونه ها به روش بیناب نمایی پرتوی گاما تعیین شد. برای انجام کار نمونه برداری و کلیه ی مراحل کار، دستورالعمل آژانس بین المللی انرژی اتمی رعایت شد، به این ترتیب که شستشو ظروف نمونه برداری با آب مقطر و الکل انجام شد. سپس نمونه ها پودر شدند و در ظروف مارینلی بسته بندی و مهر و موم گردیدند. ظروف مارینلی قبل از طیف سنجی به مدت 5 هفته برای به تعادل رسیدن دختر هسته های اورانیوم و توریوم موجود در نمونه ها نگه داری شدند. پس از آماده سازی نمونه ها، بیناب پرتوی گامای هر یک از آن ها به وسیله ی آشکارساز ژرمانیوم فوق خالص (High-purity germanium یا HPGe) به مدت 12 ساعت جمع آوری شد. بعد از آن هر بیناب مقیاس بندی انرژی شد. در نهایت فعالیت ویژه ی هسته های پرتوزای موجود در هر نمونه به دست آمد.
    یافته ها
    اندازه گیری پرتوزایی طبیعی شامل اندازه گیری اکتیویته ی هسته های U238 (اورانیوم 238)، Th232 (توریوم 232)، K40 (پتاسیم 40) بر حسب بکرل به ازای هر کیلوگرم (Becquerel / kilogram یا Bq/Kg) انجام گرفت. برای هر سه هسته ی پرتوزای مورد مطالعه کمترین مقدار میانگین اکتیویته ی ویژه ی کمتر از MDA (Minimum detectable activity) برای سنگ های گرانیت سبز و بیشترین مقدار میانگین اکتیویته ویژه برای سنگ های گرانیت سفید بود.
    نتیجه گیری
    اکتیویته ی ویژه ی سنگ های گرانیتی که به رنگ سفید متمایل هستند، بیشترین مقادیر را برای هر سه هسته پرتوزا داشت. پس از آن سنگهای با رنگ قرمز قرار داشتند و در نهایت کمترین مقدار اکتیویته برای هر سه هسته پرتوزا برای سنگ های سبز به دست آمد.
    کلیدواژگان: رنگ، سنگ گرانیت، طیف سنجی گاما، رادیونوکلئیدهای طبیعی
  • رحیم بحری نجفی، قدمعلی خدارحمی، الناز یزدانیان، محمد پیکان پور صفحه 60
    مقدمه
    سیستم های دارورسانی مخاط چسب می توانند اثر عبور اول کبدی را کاهش دهند و غلظت بالاتری از دارو را در خون ایجاد کنند. این فیلم ها می توانند به مخاط دهان بچسبند و سبب محافظت از زخم ها و کاهش درد و التهاب در دهان شوند. هدف مطالعه ی حاضر ساخت فیلم دو لایه ی تریامسینولون برای درمان آفت بود.
    روش ها
    فیلم مخاط چسب تریامسینولون با استفاده از روش Solvent casting تهیه شد. در تهیه ی لایه ی اول پلیمرهای مختلفی مانند کیتوزان، HPMC K4M (Hydroxypropyl methylcellulose)، HPMC K15M و یودراژیت RL100 و همچنین گلیسرین و پروپیلن گلیکول به عنوان پلاستی سایزر و در تهیه ی لایه دوم از اتیل سلولز استفاده شد. فیلم ها از نظر ویژگی های فارماسیوتیکال و سایر پارامتر ها مانند یکنواختی، ضخامت، تورم پذیری، زمان از هم پاشیدن، قدرت چسبندگی و زمان آزادسازی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    فرمولاسیون های حاوی کیتوزان دارای انعطاف پذیری بالا و بیشترین چسبندگی به مخاط بودند، اما میزان Shrink آن ها زیاد بود. بیشترین میزان MDT (Mean dissolution time) به فرمول های دارای HPMC K15M و یودراژیت مربوط می شد. الگوی رهش دارو در فرمول های دارای HPMC از مدل درجه ی صفر نوع دوم و در فرمول های حاوی کیتوزان از مدل درجه ی صفر غیر فیکی تبعیت می کرد. سرعت آزادسازی در فرمولاسیون های دارای پروپیلن گلیکول و گلیسرین مشابه بود. چسبندگی یودراژیت به مخاط از کیتوزان و HPMC کمتر بود. آزادسازی دارو از فرمولاسیون های دارای یودراژیت از مدل Supper case II پیروی می کرد.
    نتیجه گیری
    یودراژیت به دلیل داشتن بیشترین MDT و چسبندگی و آزادسازی مناسب و اتیل سلولز به دلیل کاهش سرعت آزادسازی در غلظت های کمتر از 200 میلی گرم بهترین نتیجه را داشتند.
    کلیدواژگان: مخاط چسب، فیلم دارویی، تریامسینولون استوناید، آفت، یودراژیت
  • مریم مرادی، بهزاد حق پناه، بهرام کاظمی، انسیه داوودآبادی، ساناز غلامی، سحر کفش دوز جباری صفحه 70
    مقدمه
    اکینوکوکوس گرانولوزوس عامل بیماری کیستی اکینوکوکوزیس است و به عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشت عمومی در مناطق مختلف جهان مطرح می باشد. در تشخیص اولیه ی این بیماری مشکلاتی وجود دارد که واکنش متقاطع در آزمایشات سرولوژیک با سرم بیمارانی که دارای آلودگی های انگلی دیگر هستند، از آن جمله است. استفاده از یک منبع آنتی ژنی مناسب بسیار مهم است و در توسعه ی روش های تشخیص سرولوژیک (مانند ELISA) یک نکته ی کلیدی می باشد.
    روش ها
    ما آنتی ژن B نوترکیب اکینوکوکوس گرانولوزوس را بیان و تخلیص نموده، به عنوان آنتی ژن در ELISA مورد استفاده قرار دادیم. نمونه های سرم از 73 بیمار با کیست هیداتید، که تشخیص در آن ها با عمل جراحی مورد تایید قرار گرفته بود، و همچنین 73 نمونه ی سرم از افراد سالم با استفاده از آنتی ژن B و کیت تجاری Euroimmun با روش ELISA مورد بررسی و از نظر ویژگی و حساسیت مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    حساسیت 100 و ویژگی 33/97 درصد با کیت دست ساز ما به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج به دست آمده، پروتئین نوترکیب B برای تشخیص حضور آنتی بادی IgG در سرم بیماران مبتلا به هیداتیدوز با روش ELISA دارای ارزش تشخیصی قابل قبولی می باشد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، اکینوکوکوس گرانولوزوس، پروتئین نوترکیب
|
  • Moloud Absalan, Gilda Eslami, Hengameh Zandi, Ahmad Mosaddegh, Mahmood Vakili, Mohammad Bagher Khalili Page 1
    Background
    Streptococcus agalactiae is the major cause of meningitides and septicemia in infants and also intrauterine infection and preterm labor in pregnant women. This study aimed to determine the prevalence of group B streptococci (GBS) colonization in rectovaginal region of 15 to 40 years, pregnant women.
    Methods
    Recto-vaginal swab samples from 250 pregnant women referred to health centers in the city of Yazd, Iran, 2002, were taken. The specimens were cultured on sheep blood agar and the presence of GBS was identified with catalase-negative, hipporte hydrolysis, CAMP (Christie Atkins Munch-Petersen) test, and Gram staining. Results were confirmed by polymerase chain reaction (PCR) molecular methods for the amplification of cpsH capsular gene.
    Findings
    Out of 250 samples, 49 (19.6%) were identified as Streptococcus agalactiae. All 49 samples were PCR positive with cpsH gene fragment with a 550 bp fragment in length that were assessed with 1% gel agarose electrophoresis. The most prevalence was identified among women with 20-25 years old and the least one among 15-20.
    Conclusion
    Statistics of GBS prevalence varies in different regions which could be due to various factors such as age, sex, culture method and the inherent differences in study populations and increased use of antibiotics in some populations. Due to high prevalence of GBS in Yazd, Iran, appropriate screen/control programs would be necessary to prevent the damages in infants and mothers.
    Keywords: Streptococcus agalactiae_Group B streptococcus_Rectovaginal_Polymerase chain reaction (PCR)
  • Nasrin Firouzabadi, Nikoo Yamani, Tahereh Changiz Page 10
    Background

    One of the most important aspects of health services is physicians’ professional behaviors that will affect treatment process. Obtaining information of behavioral dimensions is essential for educational and managerial planning in clinical setting. This study aimed to identify the different aspects of professional treating physicians’ encounters via extracting and reviewing patients’ opinions and deep experiences.

    Methods

    In this qualitative study, the hospitalized patients in internal and surgical wards of two educational hospitals in Isfahan, Iran, in 2011 were enrolled. Sampling was done by purposive sampling method to achieve data saturation in this field. After signing an informed consent by the patient, a semi-structured interview was done by the researchers using interview guide. The gathered data were analyzed by content analyzing method and extracting themes.

    Findings

    From the 17 interviews, 333 codes in four themes and 19 sub-themes were extracted. The themes were “physician-patient communication” with 5 sub-themes, “expectations of profession” with 9 sub-themes, “physician’s humane perspective to patient” with 2 sub-themes, and “physician’s excellent characteristics” with 3 sub-themes.

    Conclusion

    Findings of this study demonstrated a series of actual concepts about patients’ positive and negative experiences related to their physicians’ encounters in clinical settings; these findings let us to comprehend the spiritual, psychological, affective, and social needs of patients. In addition, they may be used in educational planning process and health care service evaluation to achieve optimum services for patients.

    Keywords: Patient's experiences, Professional encounters, Professionalism
  • Ilnaz Sajjadian, Hamid Taher Neshatdoost, Hosein Molavi, Reza Bagherian, Sararoudi, Saeed Abrishamkar Page 26
    Background
    Mindfulness may mediate the influences of negative cognitions, sensations, and emotions affecting behavior. Besides, mindfulness may affect the experience of pain-related anxiety, and thereby improve other aspects of physical and psychosocial functioning. The purpose of this study was to investigate the potential mediating role of pain-related anxiety between mindfulness and physical and psychosocial functioning in women with chronic low back pain.
    Methods
    In this cross sectional study, 144 women with chronic low back pain were selected by randomize simple sampling method. Mindful attention awareness scale, Hospital anxiety scale, and Health status inventory were used to assess the participants’ status. The data were analyzed by LISREL8.50 software.
    Findings
    The results showed a negative relationship between mindfulness and anxiety and a positive relationship between mindfulness and physical and psychological functioning (P < 0.01). In addition, based on the path analysis model, anxiety was found to mediate the relationship of mindfulness and physical and psychological functioning (P < 0.01). Path analysis showed that the mediation model had adequate indices for physical and psychosocial functioning.
    Conclusion
    Regarding the mediation role of anxiety, the anxiety level should be assessed before starting mindfulness-based treatment methods among women with chronic low back pain.
    Keywords: Anxiety, Mindfulness, Physical functioning, Psychosocial functioning, Chronic low back pain
  • Zahra Sadat Mortazavi, Shaghayegh Haghjooy Javanmard, Maryam Motamer, Saeideh Bahrani, Farid Nasr Esfahani Page 40
    Background

    One of the most efficient methods of damaged tissue regeneration and repairment is cell therapy; nowadays is used from mesenchymal stem cells (MSC) because of high capacity of these cells for self-renewal and multi-lineage differentiation and secretion of different growth factors, like platelet derived growth factor (PDGF) and stromal cell-derived factors-1alpha (SDF-1α). Sexual hormone which affect the secretion of these factors, regulate proliferation and migration of stem cells and also, repairment processes. The purpose of this study was to determinate the effect of exogenous testosterone on the amount of PDGF and SDF-1α in bone marrow of male Wistar rats.

    Methods

    In this experimental study, 24 male Wistar rats randomly were divided into four groups. The first group underwent sham operation and received 0.1 ml of sesame oil as a placebo. The other three groups underwent orchidectomy operation and after two weeks received 0.1 ml of sesame oil (as a placebo), 1 and 5 mg/kg/day of testosterone dissolved in sesame oil respectively, subcutaneously each day for 3 weeks. Then, the amount of factors was measured in extracted femoral bone marrow using ELISA method.

    Findings

    The average concentration of PDGF in bone marrow of control group was significantly less than these amounts in sham group (P < 0.05). In castrated group received 1 and 5 mg/kg/day of testosterone, these factors increased significantly in comparison with control group (P < 0.05). The average concentration of SDF-1α in bone marrow of sham group did not show significant differences comparing the control group. This amount showed significant decrease in castrated group received 5 mg/kg/day testosterone comparing the control group (P < 0.05).

    Conclusion

    The results showed that testosterone leads to increase the amount of PDGF in bone marrow of male rats but decrease the amount of SDF-1α.

    Keywords: Platelet derived growth factor, Stromal cell, derived factor, 1alpha, Testosterone, Bone marrow, Rat
  • Mohammad Bagher Tavakoli, Mohammad Reza Abdi, Hadi Nakhzari Moghadam, Golzadeh Hajialiani, Seyyed Ali Mousavi Page 50
    Background
    Living environment and applied building materials in dwellings contain various amounts of radioactive elements. Knowing about the distribution and the level of radiation in the environment is very important to evaluate the effects of radiation on the human. In this study, the level of radioactive nuclei in the granite was assessed according to the color of the stone.
    Methods
    13 different types of granite used in city of Isfahan (Iran) dwellings were selected, turned to powder, packaged in Marinli dishes and sealed accordingly. The International Atomic Energy Commission instructions were applied for sampling and all other steps of the survey. The dishes were kept for 5 weeks before spectroscopy, to obtain equivalent amount of uranium and thorium nuclides. Then, the gamma-spectroscopy of each sample was collected by HPGe (high purity germanium detector) for 12 hours and categorized based on its energy level. Finally, the special activity of the radiating nuclides in each sample was obtained. Measuring natural radioactivity, including nucleus radioactivity of 238U, 232Th, 40K based on Bq/kg unit, was done. The specific average radioactivity concentration of each radiating nuclei was evaluated, too.
    Findings
    The reported special activities for 238U were less than malondialdehydc (MDA) level for green, 65.72 Bq/Kg for white, 57.26 Bq/kg for red, and 24.31 Bq/kg for black granites. The measured special activities for 232Th were 113.36, 84.31, and 34.28 Bq/kg, and less than MDA level for white, red, black and green granites, respectively. Besides, the measured special activities for 40K were 53.16, 525.82, 897.37, and 1243.28 Bq/kg for green, black, red, and white granites, respectively.
    Conclusion
    White granite sample has the highest special activity for the three nuclides, 238U, 232Th, and 40K. Also, the lowest special activity for these nuclides was found in green stones and the red granite had an intermediate activity.
    Keywords: High, purity germanium detector (HPGe), Color, Granite, Gamma spectroscopy, Natural radionuclides
  • Rahim Bahri, Najafi, Ghadam, Ali Khodarahmi, Elnaz Yazdanian, Mohammad Peikanpour Page 60
    Background
    Mucoadhesive drug delivery system can prevent first pass effect and produce high blood level. These films could adhere to oral mucosa and protect wound, reduce pain and also treat oral diseases more effectively. The aim of this study was to formulate bilayer buccal films of triamcinolone acetonide to be used for oral lesions such as recurrent aphthous stomatitis (RAS).
    Methods
    Triamcinolone acetonide mucoadhesive film was prepared by solvent casting method. First layer formulated from different conventional bio-adhesive polymers such as chitosan, HPMC K4M, K15M, eudragit RL100 and glycerin and propylene glycol as the plasticizer. The second layer contained ethyl cellulose. Pharmaceutical properties of film and other parameters such as uniformity, thickness, swelling capacity, disintegration time, mucoadhesion and in vitro drug release were evaluated.
    Findings
    Chitosan-contained formulations had high flexibility and maximum adhesion to the mucosa, but most of them were shrinking. HPMCK15M and eudragit had more amounts of formula-related mean dissolution time (MDT). The pattern of drug release from the HPMC-contained formulations was zero order (case II). Chitosan-contained formulations followed non-fickian zero order. The rate of drug release was same in formulations contained propylene glycol and glycerin. Eudragit adhesion to the mucosa was less than chitosan and HPMC. Drug release model of eudragit-contained formulations contain followed supper case II.
    Conclusion
    The appropriate formulation was made from eudragit and ethyl cellulose (less than 200 mg). This formula has more amounts of MDT and good adhesion and suitable release.
    Keywords: Mucoadhesive, Film, Triamcinolone acetonide, Recurrent aphthous stomatitis, Eudragit
  • Maryam Moradi, Behzad Hagh, Panah, Bahram Kazemi, Ensieh Davoudabadi, Sanaz Gholami, Sahar Kafshdooze., Jabari Page 70
    Background
    Echinococcus granulosus causes human cystic echinococcusis (hydatid cyst) as an important public health problem in many regions of the world. Serologic tests are the main methods for diagnosis of the disease nowadays and enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) is the most routine and common method for diagnosis. There are some problems in primary diagnosis such as cross-reaction with sera from patients with other parasitic disease in serological tests. Using an appropriate source of antigenic material is a very important and crucial point in improvement of ELISA method.
    Methods
    Recombinant AgB Echinococcus granulosus were applied as a new antigen in ELISA and sensitivity and specificity of new kit were compared with Euroimmun hydatid kit. 73 sera from patients with hydatid cyst (confirmed by surgical operation) and 73 healthy individuals’ sera were tested by recombinant AgB kit.
    Findings
    The sensitivity of 100% and specificity of 97.33% were determined by homemade kit.
    Conclusion
    According to our results, recombinant EgAgB has good performance in total IgG ELISA for detection of sera antibodies from patients with hydatid cyst.
    Keywords: Hydatid cyst, Echinococcus granulosus, Recombinant protein, ELISA, Euroimmun