فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 221 (هفته سوم اسفند 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • محبوبه میری، منوچهر توسلی، سیمین همتی صفحه 1
    مقدمه
    شواهد متعددی از وجود نقش عوامل ترجمه ی یوکاریوتی در ایجاد سرطان پستان حمایت می کنند. پروتئین eRF3 (فاکتور آزاد کننده ی یوکاریوتی شماره ی 3)، به عنوان یک عامل جداکننده ی زنجیره ی پلی پپتیدی در فرایند ترجمه شناخته شده است و برای گذر سلول ها از فاز G1 به فاز S سیکل سلولی (G1 to S phase transition protein 1 یا GSPT1) نیز ضروری است. مطالعات اخیر حاکی از نقش احتمالی این پروتئین در ایجاد سرطان می باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی پلی مورفیسم تکرار سه گانه ی GGC در اگزون شماره ی 1 ژن eRF3a/GSPT1، و ارتباط آن با خطر ابتلا به سرطان پستان در جمعیت اصفهان بود.
    روش ها
    طی این پژوهش که بر روی 250 زن مبتلا به سرطان پستان و 250 زن سالم انجام شد، پس از استخراج DNA از خون محیطی، توالی مورد نظر توسط روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (Polymerase chain reaction یا PCR) تکثیر گردید و در نهایت پلی مورفیسم ژن eRF3a با الکتروفورز قطعات تکثیر شده بر روی ژل پلی اکریل آمید مشخص شد.
    یافته ها
    با بررسی پلی مورفیسم آللی ژن eRF3a/GSPT1 در جمعیت مورد نظر، 4 آلل شامل آلل های 7، 10، 11 و 12 تکرار از GGC در اگزون شماره ی 1 این ژن یافت شد. بیشترین فراوانی آللی در هر دو گروه بیمار و شاهد مربوط به 10(GGC) بود. نتایج این تحقیق نشان داد که زنان حامل آلل 12 تکرار و نیز زنانی که برای آلل 7(GGC) از ژن مورد مطالعه هموزیگوت هستند، شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق برای اولین بار در ایران، الگوی پراکندگی، فراوانی آللی و همچنین ژنوتیپ های مختلف ژن eRF3a/GSPT1 مشخص گردید. به علاوه یافته ها نشان داد که در جمعیت اصفهان، وجود طویل ترین آلل و کوتاه ترین آلل (به صورت هموزیگوت) از ژن مزبور می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در این جمعیت افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، فاکتور آزاد کننده ی یوکاریوتی شماره ی 3، توالی تکراری GGC، پلی مورفیسم
  • امیرحسین مصلحی، نفیسه سادات محمودی، حسین صانعیان، حمید رحیمی صفحه 10
    مقدمه
    با توجه به این که هلیکوباکتر پیلوری یک عفونت شایع در کودکان است و باعث ایجاد برخی بیماری ها از جمله اولسر پپتیک، کم خونی فقر آهن، کاهش میزان رشد و بدخیمی های گوارشی می شود، در این مطالعه تاثیر عوامل مختلف در کسب این عفونت و ارتباط آن با آنمی فقر آهن و تاثیر آن بر روی رشد کودکان بررسی شد. همچنین علایم گوارشی گوناگون در کودکان مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری در مقایسه با کودکان سالم از نظر عفونت هلیکوباکتر بررسی گردید.
    روش ها
    این مطالعه در سال های 90-1389 بر روی کودکان مراجعه کننده به درمانگاه آندوسکوپی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان انجام شد. بررسی کشت نمونه های به دست آمده از آندوسکوپی و شمارش کامل سلول های خونی در 99 کودک انجام گرفت. همچنین مشخصات فردی، اقتصادی، اجتماعی، عوامل خطر کسب عفونت هلیکوباکتر پیلوری و علایم بیماری اولسر پپتیک در یک پرسشنامه ثیت شد. در پایان، یافته های جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در کودکان مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری درصد مصرف سیگار در والدین، نگهداری حیوان خانگی در منزل، سابقه ی دیس پپسی در خانواده، اتاق خواب مشترک و تعداد اعضای خانواده بیش از 4 نفر به ترتیب 6، 9، 5/12، 69 و 75 درصد بود. از 31 نفر مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری، 7 نفر (6/22 درصد) و از 67 نفر غیر مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری 8 نفر (9/11 درصد) مبتلا به آنمی بودند (14/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای عفونت هلیکوباکتر پیلوری و جهت کاهش هزینه های بالای درمانی، توصیه به مطالعات بیشتری جهت بررسی عوامل خطر می شود. همچنین با توجه به شیوع بالای آنمی و وجود ارتباط آنمی با عفونت هلیکوباکتر در برخی مطالعات، انجام مطالعات بیشتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، آنمی فقر آهن
  • سید مرتضی حیدری، غلامرضا خلیلی، سمانه روحانی اصفهانی *، علی مهرابی کوشکی صفحه 16
    مقدمه

    کنترل درد پس از عمل جراحی و عوارض ناشی از آن یکی از موضوعات اصلی در مراقبت های بعد از عمل می باشد و نقش مهمی در تسریع بهبود وضعیت عمومی بیماران، پس از عمل جراحی ایفا می کند. در تحقیق حاضر تاثیر استفاده از ترکیب کتامین و متوکلوپرامید با کتامین به تنهایی بر روی درد پس از عمل بررسی شد.

    روش ها

    این کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 1391 در بیماران تحت عمل جراحی سپتورینوپلاستی در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان انجام شد. بیماران به شکل تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به گروه اول 10 میلی گرم متوکلوپرامید همراه با 3/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بیمار کتامین و به گروه دوم فقط 3/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بیمار کتامین پنج دقیقه قبل از برش جراحی به صورت داخل وریدی تزریق شد. میزان درد، دفعات استفراغ، میزان مرفین مصرفی و عوارض دارویی در دو گروه مقایسه شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین تغییرات شدت درد از 30 دقیقه بعد از عمل تا 24 ساعت بعد از خروج از ریکاوری در دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی داری داشت (028/0 = P). همچنین میانگین مقدار مخدر مصرف شده از 30 دقیقه تا 24 ساعت بعد از عمل در دو گروه مورد بررسی تفاوت معنی داری داشت (001/0 > P). تهوع و استفراغ در ساعات 6 و 12 بعد از عمل نیز بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (به ترتیب 048/0 = P و 035/0 = P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که ترکیب 2 داروی کتامین و متوکلوپرامید تاثیر بیشتری در کاهش درد پس از عمل جراحی سپتورینوپلاستی نسبت به کتامین به تنهایی دارد. بنابراین، در صورتی که کنتراندیکاسیونی برای مصرف این داروها وجود نداشته باشد، می توان از این ترکیب به عنوان داروی ضد درد پس از عمل استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درد پس از عمل جراحی، کتامین، متوکلوپرامید
  • مقاله مروری
  • مرتضی پورفرزام، بهارا براتی صفحه 25
    ارگانیک اسیدوری یا ارگانیک اسیدمی گروهی از بیماری های متابولیسم مادرزادی هستند که اغلب در اثر فقدان یا کمبود فعالیت یک آنزیم در مسیر کاتابولیسم اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، کربوهیدرات ها، کلسترول، آمین های بیوژنی، اسیدهای نوکلئیک و استروییدها ایجاد می شوند. تشخیص دقیق، زود هنگام و پیگیری درمانی این بیماری ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است تا بتوان بدین وسیله مانع آسیب دایمی به سیستم عصبی و عقب ماندگی ذهنی و یا مرگ این بیماران شد. تغییرات پاتولوژیک در کاتابولیسم عادی ترکیبات فوق به طور معمول باعث تغییر الگوی اسیدهای ارگانیک دفع شده در ادرار می شود. این تغییرات با آنالیز اسید به وسیله ی روش هایی مانند گاز کروماتوگرافی و طیف سنجی جرمی (GC/MS یا Gas chromatography/mass spectrometry) قابل شناسایی است و از آن جا که هر بیماری الگوی خاص خود را دارد، بیماری از این طریق قابل تشخیص است. تست آنالیز اسیدهای ارگانیک ادرار تا به حال در ایران انجام نشده است و نمونه ها در حال حاضر برای آنالیز به خارج از کشور فرستاده می شوند. برای بررسی بیماران و تشخیص بیماری لازم است که محدوده ی طبیعی و همچنین الگوی اسیدهای ارگانیک ادرار در جمعیت سالم تعیین شود. عوامل ژنتیکی و محیطی و همچنین عادات و نوع تغذیه می توانند غلظت و الگوی اسیدهای ارگانیک در ادرار را تغییر دهند. بنابراین برای هر جمعیتی بایستی داده های طبیعی متناسب با آن جمعیت را جمع آوری نمود. چنین اطلاعاتی در مورد جمعیت ایران وجود ندارد بنابراین لازم است تا گردآوری شود.
    کلیدواژگان: ارگانیک اسیدوری، بیماری ارثی متابولیسم، غربالگری، گاز کروماتوگرافی و طیف سنجی جرمی
  • مقاله پژوهشی
  • ژاله ورشوساز، فرشید حسن زاده، حجت صادقی علی آبادی، ندا کلانتری صفحه 38
    مقدمه
    از جمله مهم ترین گیرنده هایی که در بیماری هپاتوسلولار کارسینوما بیان بالایی پیدا می کنند، می توان به گیرنده های آسیالوگلیکوپروتئین اشاره کرد. با آراستن سیستم های حامل دارویی به لیگاندهای اختصاصی این گیرنده می توان اتصال آن ها را با سلول و در نتیجه جذب آن ها را به سلول های هپاتوما افزایش داد. این کار سبب کاهش عواض دارو در اندام های غیر هدف و افزایش اثربخشی دارو می شود. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی سمیت میسل های مخلوط هدفمند گالاکتوزیله ی پلورونیک F127 و پلورونیک L122 بارشده با دوکسوروبیسین بر رده ی سلولی HepG2 بود.
    روش ها
    ابتدا مشتق گالاکتوزیله ی پلورونیکF127 سنتز شد. نانومیسل های حاوی دوکسوروبیسین به روش انحلال مستقیم تهیه گردید. نانومیسل های هدفمند گالاکتوزیله ی بهینه سازی شده بر اساس اندازه ی ذره ای، پتانسیل زتا، اندکس پلی دیسپرسیتی و کارایی بارگیری و رهش دوکسوروبیسین از نانومیسل ها جهت مطالعه ی سمیت بر روی رده ی سلولی HepG2 با روش MTT به کار برده شد.
    یافته ها
    نانومیسل های بهینه دارای اندازه ی ذره ای 2/0 ± 9/197نانومتر، پتانسیل زتای 6/18 میلی ولت، اندکس پلی دیسپرسیتی 058/0 ± 308/0، کارایی بارگیری 3/0 ± 3/78 درصد و رهش 3 ساعته ی داروی 5/0 ± 5/32 درصد بودند. این نانومیسل های بارشده با دوکسوروبیسین در غلظت های 2/0، 8/0، 3 و 6 میکرومول به طور معنی داری (05/0 > P) دارای سمیت سلولی بیشتری در مقایسه با نانومیسل های غیر هدفمند و داروی آزاد بودند.
    نتیجه گیری
    نانومیسل های مخلوط هدفمند گالاکتوزیله ی پلورونیک F127 و L122 حاوی دوکسوروبیسین اثربخشی بیشتر و اختصاصی تری علیه سلول های سرطانی HepG2 نسبت به نانومیسل های غیر هدفمند و داروی آزاد از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: نانومیسل های هدفمند مخلوط، دوکسوروبیسین، هپاتوسلولار کارسینوما، HepG2، MTT assay
  • محمدعلی نیلفروش زاده، امیرحسین سیادت، نازلی انصاری، الهه هفت برادران، الهام احمدی صفحه 49
    مقدمه
    بیماری لیشمانیوز جلدی یک بیماری آندمیک و گسترده در سطح ایران می باشد. با وجود ارائه ی درمان های متعدد، اسکار نازیبایی که از این بیماری به جا می ماند، به عنوان یک مشکل جدی روانی برای بیمار قلمداد می شود. در راستای بهبود سریع تر و کاهش اثرات روانی ناشی از اسکار نازیبای آن، سه روش درمانی مختلف مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی در سال های 90-1389، بیماران مبتلا به سالک مشروط به احراز شرایط ورود به مطالعه، به صورت تصادفی در یکی از سه گروه درمانی تزریق داخل ضایعه ی گلوکانتیم به تنهایی (Intralesional injection یا IL)، تزریق داخل ضایعه ی گلوکانتیم همراه با استعمال موضعی محلول تری کلرواستیک اسید 50 درصد (TCA یا Trichloroacetic acid) (گروه TCA + IL) یا تزریق داخل ضایعه ی گلوکانتیم همراه با استفاده از لیزر Fractional (IL + Laser) قرار گرفتند. میزان بهبودی و اسکار 3 هفته و سپس 4 و 6 ماه پس از شروع درمان بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین مدت زمان بهبودی در کل بیماران 1/2 ± 1/6 هفته با دامنه ی 12-2 هفته بود. میانگین مدت زمان بهبودی در سه گروه IL، TCA + IL و IL + Laser به ترتیب 7/1 ± 8/6، 1 ± 2/5 و 3 ± 3/6 هفته (011/0 = P) و میانگین نمره ی اسکار به ترتیب 7/0 ± 3/4، 8/0 ± 6/3 و 57/0 ± 7/3 بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج استفاده از روش های درمان فیزیکی و لیزر Fractional همراه با درمان استاندارد نتایج مطلوب تری را از نظر طول دوره ی درمان و اسکار به جای مانده از زخم سالک به دست خواهد داد. بنابراین بسته به شرایط بیمار و امکان استفاده از تری کلرواستیک اسید 50 درصد و یا لیزر Fractional، می توان از آن ها به عنوان درمان کمکی در درمان لیشمانیوز جلدی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، لیزر، سالک، تری کلرواستیک اسید
  • رضا ارجمند، سیمین دخت سلیمانی فرد، صدیقه صابری، سپیده طلوعی، علی خامسی پور، سید حسین حجازی * صفحه 59
    مقدمه
    تا کنون انواع مختلف واکسن Leishmania در نقاط مختلف دنیا مورد بررسی قرار گرفته، اما فقط تعداد اندکی از نسل اول این واکسن ها به کارآزمایی بالینی انسانی رسیده است. انگل های کشته شده به وسیله ی Thimerosal همراه با انجماد و ذوب مجدد (Killed L. major یا KLM) و انگل های اتوکلاو شده (Autoclaved L. major یا ALM) در افراد داوطلب مناطقی از کشور و خارج از کشور بررسی شده اند. در این مطالعه، محتوای پروتئینی دو واکسن ذکر شده با پروماستیگوت های تازه کشت شده ی کامل L. major به روش سدیم دودسیل سولفات ژل الکتروفورز بررسی شد.
    روش ها
    سویه ی MRHO/IR/75/ER از L. major از موش Balb/c که پیش از آن آلوده شده بود، گرفته و به محیط کشت NNN اصلاح شده تلقیح گردید و سپس در محیط مایع RPMI 1640 غنی شده با FCS 20 درصد کشت مجدد داده شد. آنتی ژن های ALM و KLM در موسسه ی واکسن و سرم سازی رازی تهیه گردید. الکتروفورز آنتی ژن های تهیه شده از دو روش فوق به همراه پروماستیگوت های تازه کشت شده ی کامل انجام شد. محتوای پروتئینی آنتی ژن ها به روش الکتروفورز ژل پلی اکریلامید (Sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis یا SDS-PAGE) مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج الکترو فورز، باند های زیادی از مولکول های سنگین بیش از 100 کیلودالتون تا مولکول های کوچک کمتر از 10 کیلودالتون را نشان داد. مشخص گردید که باند های حاصل از KLM مشابه L. major کامل بودند؛ به جز 2 باند 57 و 24 کیلو دالتونی که چنین شباهتی را نشان ندادند. ALM نیز دارای 2 باند بسیار نزدیک به هم 71 کیلودالتونی بود که در KLM و L. major تازه کشت شده ی کامل دیده نشد.
    نتیجه گیری
    جهت تولید واکسن های موثر، شناسایی و تخلیص ایمونوژن های محافظتی موجود در آنتی ژن های خام و تعیین پایداری آن ها بسیار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا، لیشمانیا ماژور کشته شده، لیشمانیا ماژور اتوکلاو شده، الکتروفورز ژل پلی اکریلامید
|
  • Mahboobeh Miri, Manoochehr Tavassoli, Simin Hemmati Page 1
    Background
    Eukaryotic release factor 3 (eRF3) is known as a polypeptide chain releasing factor in the translation process. It is necessary for G1 to S phase transition (GSPT1). Recent studies have demonstrated that this protein may have a potential role in development of cancer. The purpose of this study was to investigate the tri-nucleotide polymorphism (GGC) in eRF3a/GSPT1 exon 1 gene and to identify its association with risk of breast cancer in Isfahan، Iran.
    Methods
    This study was conducted on 250 women with breast cancer and 250 healthy women. DNA was extracted from peripheral blood and amplified by polymerase chain reaction (PCR). Finally، polyacrylamide gel electrophoresis was used to detect GGC polymorphism.
    Findings
    Four alleles including 7، 10، 11 and 12 repetitions of GGC were found. GGC10 was the most common allele between patients and controls. Women who carried GGC12 allele (odds ratio = 2. 9068، confidence interval = 1. 0308-8. 0196) and those who are homozygous for GGC7 (odds ratio = 5. 0816، confidence interval = 0. 5894-43. 8133) of eRF3a/GSPT1 gene were at significantly higher risk for developing breast cancer.
    Conclusion
    This was the first Iranian study to identify the distribution، allelic frequency، and various genotypes of eRF3a/GSPT1 gene. We found the homozygous occurrence of the longest and the shortest allele of this gene to increase the risk for breast cancer among women in Isfahan.
    Keywords: Breast cancer, Eukaryotic release factor 3, Repeated sequences of GGC, Polymorphism
  • Amir Hossein Moslehi, Nafiseh Sadat Mahmoodi, Hossein Saneian, Hamid Rahimi Page 10
    Background
    Helicobacter pylori infection is common in children and causes a number of diseases including peptic ulcers، iron deficiency anemia، decreased growth rate، and gastrointestinal cancer. This study assessed the effects of various factors on the incidence of Helicobacter pylori infection and the relations of the infection with iron deficiency anemia and children’s growth. We also compared gastrointestinal symptoms in children with Helicobacter pylori infection and healthy children.
    Methods
    This study was conducted on 99 children who referred to the endoscopy unit of Alzahra Hospital (Isfahan، Iran) during 2010-11. Cultures of endoscopic specimens were obtained and complete blood counts were performed. The demographic، economic، and social risk factors for acquiring Helicobacter pylori infection were recorded. Symptoms of peptic ulcer disease were also collected using a questionnaire.
    Findings
    Among children with Helicobacter pylori infection (n = 31)، the prevalence of smoking parents، keeping pets at home، family history of dyspepsia، shared bedroom، and family size of greater than four was 6. 0%، 9. 0%، 12. 5%، 69. 0%، and 75. 0%، respectively. Seven Helicobacter pylori-infected children (22. 6%) and eight healthy children (11. 9%) were anemic (P = 0. 14).
    Conclusion
    Given the high prevalence and treatment costs of Helicobacter pylori infection، further studies are warranted to determine its risk factors. On the other hand، inconsistencies in the results of previous studies about the association of anemia and Helicobacter pylori infection necessitate more studies in this field.
    Keywords: Risk factors, Helicobacter pylori infection, Iron deficiency anemia
  • Seyed Morteza Heidari, Gholamreza Khalili, Samaneh Roohani, Ali Mehrabi Koushki Page 16
    Background

    Controlling postoperative pain and its complications is a major issue in postoperative care and plays an important role in accelerating the recovery of patients. The present research compared the effects of ketamine alone and in combination with metoclopramide on postoperative pain.

    Methods

    This double-blind clinical trial was conducted on patients undergoing septorhinoplasty at Alzahra Hospital (Isfahan، Iran) in 2012. Patients were divided into two groups to intravenously receive either 10 mg metoclopramide combined with 0. 3 mg/kg ketamine or only 0. 3 mg/kg ketamine five minutes before the incision. Pain (based on a visual analogue scale)، vomiting، the required amount of morphine، and the side effects were evaluated in the two groups.

    Findings

    The two groups had a significant difference in pain intensity (P = 0. 028) and mean morphine consumption (P < 0. 001) 30 minutes-24 hours after the operation. There were also significant differences between the two groups in the incidence of nausea and vomiting during the 6th-12th postoperative hours (P = 0. 048 and 0. 035، respectively).

    Conclusion

    Combination of ketamine and metoclopramide was more effective than ketamine alone in reducing pain after septorhinoplasty. Therefore، the use of this combination is recommended in the absence of contraindications.

    Keywords: Postoperative pain, Ketamine, Metoclopramide
  • Morteza Pourfarzam, Bahara Barati Page 25
    Organic acidurias (or organic acidemias) are a group of inherited metabolic disorders usually caused by loss or lack of the activity of one enzyme in the catabolic pathway of amino acids، fatty acids، carbohydrates، cholesterol، biogenic amines، nucleic acids، and steroids. Accurate and early diagnosis and follow-up of these disorders are very important in prevention of permanent damage of the nervous system، mental retardation، and death. Pathological changes in normal catabolism of these compounds are usually reflected in patient''s urinary organic acid profile. These changes can be identified by analysis of urinary organic acids using gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). Since each disease usually has a unique profile، the disorders can be identified by this method. The analysis of urinary organic acids is not currently performed in Iran and samples are sent abroad for such evaluations. However، timely diagnosis and follow-up of these disorders requires accurate determination of normal ranges and profile of urinary organic acids in healthy populations. Genetic and environmental factors and dietary habits can affect the concentration of urinary organic acids. Therefore، data about each population has to be collected separately. The absence of such data in Iran necessitates assessments in the country.
    Keywords: Organic aciduria, Inherited metabolic disorders, Screening, Gas chromatography, mass spectrometry
  • Jaleh Varshosaz, Farshid Hassanzadeh, Hojjat Sadeghi Aliabadi, Neda Kalantari Page 38
    Background
    Asialoglycoprotein receptors are among the most important over-expressed receptors in hepatocellular carcinoma (HepG2). Decorating drug carrier to specific ligands of these receptors can enhance their absorption to cells and elevate their permeability to hepatoma cells. This can reduce the side effects of the drug in nonspecific tissues and enhance drug efficiency. The aim of the present work was to evaluate the cytotoxicity of doxorubicin-loaded mixed micelles of galactosylated Pluronic F127/L122 on HepG2 cells.
    Methods
    Galactosylated Pluronic F127 was synthesized. Doxorubicin-loaded nano-sized micelles were prepared by direct dissolution method. Based on particle size، zeta potential، polydispersity index، loading efficiency and release efficiency of doxorubicin from nano-sized micelles، optimized micelles were used for cytotoxicity test on HepG2 cells by 3- (4،5-dimethythiazol-2-yl) -2،5-diphenyl tetrazolium bromide (MTT) assay.
    Findings
    The optimum targeted nano-sized micelles had particle size of 197. 9 ± 2. 1 nm، zeta potential of 18. 6 mv، polydispersity index of 0. 308 ± 0. 058، loading efficiency of 78. 3 ± 0. 3%، and drug release efficiency of 32. 5 ± 0. 5% (until the third hour). Nano-sized micelles loaded with doxorubicin in concentrations of 0. 2، 0. 8، 3، 6 μM caused significantly higher cytotoxicity compared to non-targeted nano-sized micelles and free doxorubicin.
    Conclusion
    Mixed targeted nano-sized micelles of galactosylated Pluronic F127 and Pluronic L122 loaded with doxorubicin showed more efficiency and specificity to toxicity against HepG2 cells than non-targeted nanoparticles and free drug.
    Keywords: Targeted mixed nano, sized micelles, Doxorubicin, Hepatocellular carcinoma, HepG2, 3, (4, 5, dimethythiazol, 2, yl), 2, 5, diphenyl tetrazolium bromide assay
  • Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Amir Hosein Siadat, Nazli Ansari, Elaheh Haftbaradaran, Elham Ahmadi Page 49
    Background
    Cutaneous leishmaniasis is an endemic disease in Iran. Pentavalent antimonial drugs have been the first line of therapy in cutaneous leishmaniasis for many years. However، the cure rate of these agents is still not favorable. This study was carried out to compare the effects of topical trichloroacetic acid 50% in combination with glucantime، intralesional glucantime plus fractional laser، and glucantime alone on cutaneous leishmaniasis.
    Methods
    A total of 90 patients were randomly divided into three groups of 30 to be treated with intralesional injection of meglumine antimoniate (glucantime)، a combination of topical trichloroacetic acid 50% and glucantime، or a combination of fractional laser and glucantime. Complete cure rate and changes in sizes of lesions and scars were assessed and compared between groups.
    Findings
    The mean duration of treatment was 6. 1 ± 2. 1 weeks in all patients (range: 2-12 weeks) and 6. 8 ± 1. 7، 5. 2 ± 1. 0، and 6. 3 ± 3. 0 weeks in glucantime، topical trichloroacetic acid plus glucantime، and fractional laser plus glucantime groups، respectively (P = 0. 011). The mean score of scars was 3. 7 ± 0. 6، 3. 6 ± 0. 8، and 6. 3 ± 0. 7 in the above-mentioned groups (P < 0. 001).
    Conclusion
    Compared to glucantime alone، the combination of intralesional glucantime and trichloroacetic acid 50% or fractional laser had significantly higher and faster cure rate in patients with cutaneous leishmaniasis.
    Keywords: Meglumine antimoniate, Glucantime, Trichloroacetic acid, Fractional laser, Cutaneous leishmaniasis
  • Reza Arjmand, Simindokht Soleimanifard, Sedigheh Saberi, Sepideh Tolouei, Ali Khamesipour, Seyed Hossein Hejazi Page 59
    Background
    Leishmania is a genus of trypanosomatid protozoa which causes a wide spectrum of diseases ranging from a self-healing cutaneous lesion to a vital visceral form of the disease. Although various experimental Leishmania vaccines have been prepared in different parts of the world، only a few of first generation vaccines have reached to human trials. Killed Leishmania major (KLM) and autoclaved Leishmania major (ALM) have been tested in human volunteers in Iran and other countries. We evaluated protein contents of KLM and ALM and fresh Leishmania major using sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE).
    Methods
    Leishmania major (MRHO/IR/75/ER) was isolated from infected BALB/c mice and cultured in Novy-MacNeal-Nicolle medium. It was then subcultured in Roswell Park Memorial Institute (RPMI) 1640 medium supplemented with fetal calf serum 20%. ALM and KLM were prepared by Razi Vaccine and Serum Institute of Iran. Electrophoresis of the two antigens and freshly cultured Leishmania major promastigotes was performed and their protein contents were compared using SDS-PAGE.
    Findings
    The results of electrophoresis showed numerous bands from more than 100 kilodalton (kD) to less than 10 kD. KLM bands were found to be similar to freshly cultured intact Leishmania major (except for 57 and 24 kD bands). ALM contained two very close bands (71 kD) which were not seen in KLM or fresh Leishmania major.
    Conclusion
    Identification and purification of protective immunogens in crude antigens and detection of their stability are essential in production of an effective vaccine.
    Keywords: Leishmania, Killed Leishmania major, autoclaved Leishmania major, Polyacrylamide gel electrophoresis