فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 222 (هفته چهارم اسفند 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • داوود آزادی، رامین دیباج، عباس داعی ناصر، حسن شجاعی * صفحه 2506
    مقدمه

    مطالعه ی مایکوباکتریوم های غیر سلی به دلیل اهمیت و اثرات اثبات شده ای که در امر سلامت عمومی اجتماعات انسانی دارند، بسیار ضروری و حیاتی به نظر می رسد. از سوی دیگر، در میان عوامل محیط زیستی، آب نقش عمده ای را به عنوان منبع و واسطه ی انتقال این گروه از میکروارگانیسم ها به انسان ایفا می نماید. شواهد متعددی دال بر ارتباط مایکوباکتریوم های موجود در آب بیمارستان ها با عفونت های فرصت طلب بیماران وجود دارد. هدف از این پژوهش، تنظیم کردن یک روش به منظور جداسازی مایکوباکتریوم های غیر سلی از انواع منابع آبی بود.

    روش ها

    مجموع 85 نمونه آب از منابع آبی بیمارستان های اصفهان برداشت شد و پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه ابتدا به وسیله ی ستییل پیریدینیوم کلراید 005/0 آلودگی زدایی گردید. سپس عمل فیلتراسیون با استفاده از فیلتر میلی پور 45/0 میکرومتر صورت گرفت و روی محیط لونشتین جانسون کشت داده شد و در دماهای مختلف انکوبه گردید.

    یافته ها

    از مجموع 85 نمونه 40 ایزوله (48 درصد) مایکوباکتریوم جداسازی گردید، که 28 ایزوله (70 درصد) مربوط به آب شیر،7 ایزوله (5/17 درصد) از آب دوش و 5 ایزوله (5/12 درصد) از آب چاه بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه ی حاضر نشان داد که درصد قابل توجهی از منابع آبی آلوده به مایکوباکتریوم ها هستند. چنانچه افراد با ضعف سیستم ایمنی مانند سالمندان، کودکان و بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای در معرض این گونه میکروب ها قرار گیرند می تواند پیامد خطرناکی داشته باشد.

    کلیدواژگان: مایکوباکتریوم های غیر سلی، آب های بیمارستانی، فیلتراسیون
  • فرزاد خادمی، جمشید فقری، فرخنده پورسینا، معصومه مدحی، پیمان ادیبی، حاجیه قاسمیان صفایی صفحه 2513
    مقدمه
    افزایش شیوع سویه های هلیکوباکتر پیلوری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک مهم ترین عامل در تعیین نتیجه ی درمان با آنتی بیوتیک می باشد. بنابراین، استفاده از روش های قابل اعتماد، آسان، سریع و ارزان در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی ضروری است. در حال حاضر هیچ توصیه ی استانداردی برای سنجش این ارگانیسم سخت گیر وجود ندارد و معیارهای تفسیری برای تعیین حساسیت یا مقاومت باکتری هنوز استاندارد نشده است. از روش های مرسوم در تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری ها استفاده از روش های دیسک دیفیوژن (Modified disk diffusion method یا MDDM) و E-test (Epsilometer test) است. هدف از این مطالعه، ارزیابی مقایسه ای نتایج روش های دیسک دیفیوژن و E-test برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله های هلیکوباکتر پیلوری نسبت به سه آنتی بیوتیک مترونیدازول، کلاریترومایسین و آموکسی سیلین بود.
    روش ها
    در این مطالعه 30 ایزوله ی هلیکوباکتر پیلوری از نمونه های بیوپسی جدا شد و حساسیت هلیکوباکتر پیلوری نسبت به مترونیدازول، کلاریترومایسین و آموکسی سیلین بر اساس پروتکل CLSI (Clinical and laboratory standards institute)، توسط روش های دیسک دیفیوژن و E-test مقایسه گردید. علاوه بر این، حداقل غلظت مهاری (Minimum inhibitory concentration یا MIC) برای ایزوله های مقاوم به سه آنتی بیوتیک تعیین شد.
    یافته ها
    30 ایزوله ی هلیکوباکتر پیلوری که سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی روی آن ها صورت گرفت، در هر دو روش دیسک دیفیوژن و E-test، 3/53 درصد به مترونیدازول، 6/16 درصد به کلاریترومایسین و 10 درصد نسبت به آموکسی سیلین مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که هر دو روش تعیین حساسیت هلیکوباکتر پیلوری نسبت به آنتی بیوتیک های مترونیدازول، کلاریترومایسین و آموکسی سیلین نتایج یکسانی داشتند. بنابراین، در شرایط آزمایشگاه (In vitro) استفاده از روش دیسک دیفیوژن می تواند جایگزین روش E-test در تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی برای هلیکوباکتر پیلوری باشد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، مقاومت آنتی بیوتیکی، روش دیسک دیفیوژن
  • شراره مقیم، مهند زنوبه، بهنود هدایت پور، بهرام نصر اصفهانی، حسین فاضلی صفحه 2520
    مقدمه
    با توجه به گزینه های درمانی محدود در سایتومگالوویروس مادرزادی راه های پیشگیری از سرایت این بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است. به همین دلیل آگاهی و دانش افراد برای پیشگیری از این بیماری در جامعه نقش اساس دارد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی بود و بر روی 400 نفر از پزشکان و پرستاران مشغول به کار در بیمارستان الزهرا (س) در شهر اصفهان طی دی ماه 1389 تا تیرماه 1390، انجام شد. پس از انجام هماهنگی های لازم، پرسشنامه ی پژوهشگر ساخته ای که روایی و پایایی آن به تایید رسیده بود، توسط افراد مورد مطالعه تکمیل شد. نتایج حاصل از نمرات با معیارهایی مانند سن، جنس و شغل افراد مقایسه گردید. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های آماری 2χ و ANOVA با کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 18 استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 400 نفر مورد ارزیابی قرار گرفتند که از این تعداد، 98 نفر پزشک و 302 نفر پرستار بودند. از بین پزشکان، 30 نفر مرد و 68 نفر زن و از میان پرستاران، 52 نفر مرد و 250 نفر زن بودند. میانگین سنی این افراد 1/9 ± 7/36 سال بود. میزان آگاهی در 1 پزشک مرد ضعیف، 18 پزشک مرد متوسط و 11 پزشک مرد خوب بود؛ این ارقام در بین پزشکان زن به ترتیب صفر، 11 و 59 نفر بود (01/0 = P). همچنین میزان آگاهی در بین پرستاران مرد در 31 نفر ضعیف، 14 نفر متوسط و 7 نفر خوب بود؛ این ارقام به ترتیب در پرستاران زن 128، 83 و 39 نفر بود (20/0 = P). رابطه ی معنی داری بین مدت سابقه ی کار پزشکان و میزان آگاهی آن ها وجود داشت (001/0 > P). همچنین، پرستاران دارای سابقه ی کاری کمتر از 5 سال، میزان آگاهی بهتری نسبت به بقیه داشتند (04/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که بهتر است آموزش های ویژه ای در مورد بیماری سایتومگالوویروس مادرزادی، عوارض و راه های سرایت و پیشگیری از آن به پرسنل بهداشتی شاغل در بیمارستان ها، به ویژه پرستاران، داده شود.
    کلیدواژگان: سایتومگالوویروس مادرزادی، راه های سرایت، آگاهی، راه های پیشگیری
  • احمد شواخی، محمد میناکاری، مهسا خدادوستان، لیلا غفوری پور صفحه 2527
    مقدمه
    سندرم متابولیک یکی از عمده ترین مسایل سلامت عمومی در جهان فعلی است و به عنوان مجموعه ای از ناهنجاری های متابولیک شامل چاقی شکمی، دیس لیپیدمی، فشار خون و هایپرگلایسمی شناخته می شود. نقش این سندرم به عنوان عامل خطر برای بیماری های مختلف گوارشی، شناخته شده است. با توجه به شیوع بالای سندرم متابولیک و نقش آن در بروز عوارض گوارشی، این مطالعه با هدف تعیین توزیع فراوانی نسبی سندرم متابولیک در بیماران با و بدون Erosion مروی اندوسکوپیک ناشی از ریفلاکس گاستروازوفاژیال به انجام رسید.
    روش ها
    این مطالعه یک مطالعه ی مقطعی بود که بر روی 151 نفر از افرادی که طی سال های 89-1388 با علایم سوزش سر دل و یا Regurgitation به درمانگاه گوارش مرکز آموزشی- درمانی الزهرا (س) و کلینیک ویژه ی دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مراجعه کرده، کاندید آندوسکوپی فوقانی گوارشی بودند، انجام شد. در این مطالعه علاوه بر انجام اندوسکوپی بیماران، سطح پروفایل لیپید و قند خون آن ها به همراه فشار خون، قد، وزن و دور کمر اندازه گیری شد. سپس توزیع فراوانی نسبی سندرم متابولیک در بیماران با و بدون Erosion مروی اندوسکوپیک ناشی از GERD (Gastroesophageal reflux disease) تعیین شد. شدت ازوفاژیت بر اساس تقسیم بندی لوس آنجلس (LA) در Gradeهای A تا D تقسیم بندی شد.
    یافته ها
    شیوع سندرم متابولیک در بیماران فاقد Erosion 3/18 درصد، در بیماران LAA 9/17 درصد، در بیماران LAB 75 درصد و در بیماران LAC 100 درصد بود. شیوع سندرم متابولیک بر حسب شدت Erosion اختلاف معنی دار داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه سندرم متابولیک و اجزای آن با افزایش شدت ریفلاکس گاستروازوفاژیال و عوارض ناشی از آن ارتباط دارد، بنابراین باید ارتباط این دو در بررسی های بیماران مد نظر قرار گرفته شود و به ویژه بیماران مبتلا به ناراحتی های گوارشی از نظر نشانگان سندرم متابولیک مورد بررسی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، ازوفاژیت اندوسکوپیک، Erosion مروی
  • مهدی کرمی، محسن محمودیه، مسعود عصارزادگان، فاطمه کرمی، نزیهه عصارزادگان، مرضیه منصوری، الهام ربیعی صفحه 2537
    مقدمه
    با توجه به این که استفاده از سونوگرافی در تشخیص هرنی اینگوینال رو به افزایش می باشد، این تحقیق در راستای بررسی سطح مقطع کانال اینگوینال در افراد مبتلا به هرنی اینگوینال و نیز میزان تغییر آن با انجام مانور والسالوا و مقایسه ی آن با افراد سالم طراحی گردید.
    روش ها
    52 نفر در گروه افراد سالم و 35 نفر در گروه افراد مبتلا به فتق اینگوینال مورد بررسی قرار گرفتند. جهت مقایسه ی میانگین سطح مقطع در دو گروه از آزمون Student-t و جهت تعیین نقطه ی برش از منحنی ROC (Receiver operating characteristic) استفاده شد.
    یافته ها
    میزان تغییر سطح مقطع کانال اینگوینال با انجام مانور والسالوا نسبت به حالت خنثی در افراد بیمار به طور معنی داری از افراد سالم بیشتر بود. نقطه ی برش سطح مقطع کانال اینگوینال در حالت خنثی 5/63 میلی متر مربع، سطح مقطع کانال اینگوینال با انجام مانور والسالوا بیشتر از 5/72 میلی متر مربع و میزان تغییر سطح مقطع کانال اینگوینال با انجام مانور والسالوا نسبت به حالت خنثی 34 میلی متر مربع به دست آمد.
    نتیجه گیری
    وجود لوپ روده با مشخصات قابل شناسایی در سونوگرافی، به خصوص پریستالتیسم در کانال اینگوینال، سطح مقطع کانال اینگوینال در حالت خنثای بیشتر از 5/63 میلی متر مربع، مقادیر سطح مقطع کانال اینگوینال با انجام مانور والسالوای بیشتر از 5/72 میلی متر مربع، تغییر سطح مقطع کانال اینگوینال با انجام مانور والسالوا نسبت به حالت خنثی به مقدار بیش از 34 میلی متر مربع و حرکت کانال اینگوینال بیشتر از 5 میلی متر مربع یافته های سونوگرافیک فتق اینگوینال هستند.
    کلیدواژگان: سونوگرافی، هرنی اینگوینال، کانال اینگوینال
  • محمدرضا سلامت، ایرج عابدی*، امیرحسین سلامت، غزال بابانوری صفحه 2545
    مقدمه

    از شاخص توده ی بدنی (Body mass index یا BMI) برای پیش بینی و ارزیابی سنجش تراکم ماده ی معدنی استخوان (BMD یا Bone mineral density) افراد استفاده می شود. BMD در ارزیابی خطر شکستگی، تشخیص استئوپروز و پیگیری درمان موثر است.

    روش ها

    این مطالعه بر روی 230 مرد که به مرکز تشخیص پوکی استخوان اصفهان مراجعه نمودند و سن آن ها بین 70-50 سال بود، انجام شد. دانسیتومتری استخوان با استفاده از سیستم دگزا (Dual energy x-ray absorptiometry یا DXA) صورت گرفت.

    یافته ها

    با استفاده از ضریب همبستگی Pearson، بین وزن و BMD (301/0 = r با 05/0 > P) و نیز BMI و BMD (314/0 = r با 05/0 > P) در ناحیه ی مهره های کمری، رابطه ی مستقیم و معنی دار وجود داشت. همچنین بین وزن و BMD (325/0 = r با 05/0 > P) و BMI و BMD (279/0 = r با 05/0 > P) در ناحیه ی هیپ نیز یک رابطه ی مستقیم و معنی دار دیده شد.

    نتیجه گیری

    ما دریافتیم که هر چه BMI و وزن افراد بیشتر باشد، BMD افراد نیز بیشتر می باشد. بنابراین، BMI و وزن می توانند شاخصی برای ارزیابی BMD افراد باشند.

    کلیدواژگان: شاخص توده ی بدنی، وزن، دانسیته ی ماده ی معدنی استخوان، روش دگزا
  • مقاله مروری
  • مجید خیراللهی، مهسا کلاهدوز، فاطمه آهنگری، لیلا کولیوند، فریبرز خوروش صفحه 2554
    تلومر شامل توالی ویژه ای از DNA و پروتئین های غیر نوکلئوزومی متنوعی می باشد که برای بقای کروموزوم ضروری است. تلومر انتهای کروموزوم ها را محافطت می نماید، اما همچنین می تواند مانع از بیان ژن های مجاور شود که اثر موقعیتی نامیده می شود. تلومر یک ساختمان دینامیک بین دو حالت باز و بسته دارد. محافظت از انتهای کروموزوم جهت جلوگیری از شناسایی به عنوان نقطه ی شکسته شده ی DNA از وظایف اساسی تلومر است. وجود تلومر و طول آن دو عامل مهم تعیین کننده در اتصال کروموزوم ها به غشای هسته در میوز می باشد. مطالعات بیشتر در زمینه ی خصوصیات عوامل اپی ژنتیک در مورد طول تلومر، منجر به فهم بهتر از تنظیم و نقش آن در سرطان های انسانی خواهد گردید. در مجموع، به نظر می رسد که اختلال در عملکرد تلومر بیش از طول تلومر به تنهایی، ممکن است در مورد پاتوژنز و تشخیص سرطان ها آگاهی ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: نقش تلومر، تومورزایی، اختلال عملکرد تلومر
|
  • Davood Azadi, Ramin Dibaj, Abbas Daei Naser, Hassan Shojaei Page 2506
    Background

    Nontuberculous mycobacteria are of crucial importance in medicine due to their undisputable impact on human health. Among ecosystem factors, hospital water plays a major role as the inhabitant of mycobacteria and medium for transmission of opportunistic pathogens to a human. In addition, there is increasing evidence showing the correlation of mycobacteria in hospital water and nosocomial infection. Therefore, the aim of the current study was to assess the frequency of mycobacteria in hospital water and identify them according to Runyon classification.

    Methods

    A total of 85 water samples were collected from hospital water resources in Isfahan, Iran. They were transferred to the research laboratory and subjected to filtration and decontamination. They were then subcultured to Lowenstein Jensen media and incubated at various temperatures and inspected weekly for the appearance of Mycobacterium-like colonies. A set of phenotypic tests were finally applied to identify the isolates based on Runyon classification.

    Findings

    Out of 85 water samples, 76 were collected from tap waters and showers used in patient departments and the rest were collected from surface and underground water used in hospitals. Of 40 mycobacteria isolated, 15, 11, and 14 belonged to Runyon's groups of I, II and IV, respectively.

    Conclusion

    The results of the current study showed that a noticeable rate of water resources in hospitals in Isfahan are contaminated with mycobacteria. This can be considered as a potential hazardous source of infection for patients with immunocompromised immune systems such as the elderly, children, and patients with immunodeficiency conditions.

    Keywords: Nontuberculous mycobacteria, Hospital water, Filtration
  • Farzad Khademi, Jamshid Faghri, Farkhondeh Poursina, Masoumeh Madhi, Peyman Adibi, Hajieh Ghasemian Safaei Page 2513
    Background
    Increasing prevalence of antibiotic-resistant Helicobacter pylori strains have severe consequences. It is also the most important factor in determining the outcome of treatment with antibiotics. Therefore, using reliable, easy, fast, and inexpensive methods to determine of antibiotic susceptibility is crucial. Currently, there is no standard recommended for testing these fastidious organisms and interpretive criteria for determining the susceptibility or resistance of bacteria is not yet standardized. Among conventional methods to assess antibiotic susceptibility of bacteria are modified disk diffusion method (MDDM) and E-test. The aim of this study was to compare the results of MDDM and E-test in determining the susceptibility of Helicobacter pylori to metronidazole, clarithromycin, and amoxicillin.
    Methods
    We collected 30 Helicobacter pylori isolates from biopsy specimens. MDDM and E-test were then used to detect the susceptibility of the isolates to metronidazole, clarithromycin, and amoxicillin. The results were compared according to the Clinical and Laboratory Standards Institute protocols.
    Findings
    In both MDDM and E-test, Helicobacter pylori resistance to metronidazole, clarithromycin, and amoxicillin was 53.3%, 16.6%, and 10.0%, respectively. In addition, the minimum inhibitory concentration was determined for isolates resistant to three antibiotics.
    Conclusion
    MDDM and E-test had similar results regarding the susceptibility of Helicobacter pylori to metronidazole, clarithromycin, and amoxicillin. Thus, for determination of antibiotic resistance of Helicobacter pylori isolates, disk diffusion method could be replaced with E-test.
    Keywords: Helicobacter pylori, Antibiotic resistance, Modified disk diffusion method, E, test
  • Sharareh Moghim, Muhannad Zanouba, Behnoud Hedayatpour, Bahram Nasr Esfahani, Hossein Fazeli Page 2520
    Background
    Cytomegalovirus (CMV) is the most frequent cause of congenital virus infections. Considering limited treatment options, prevention methods and awareness of CMV are of utmost importance.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in Alzahra Hospital (Isfahan, Iran) during 2010-11. It evaluated physicians and nurses’ awareness of congenital CMV infection. The participants’ age, sex, job and other demographic characteristics were collected using a questionnaire and analyzed with SPSS18.
    Findings
    Of 400 participants, 98 (30 male, 68 female) were physicians and 302 (52 male, 250 female) were nurses. The mean ± SD of age was 36.7 ± 9.1 years. Among male physicians, weak, moderate, and favorable awareness was found in one, 18, and 11 subjects, respectively. While none of the female physicians had weak awareness, 11 had moderate awareness and others had favorable awareness (P = 0.01). In addition 31, 14, and seven male nurses had weak, moderate, and favorable awareness. No female nurse had weak awareness. Moderate and favorable awareness was detected in 83 and 39 female nurses, respectively (P = 0.04).
    Conclusion
    According to results of this study, hospital staff need educations about congenital CMV and its transmission and prevention methods.
    Keywords: Congenital cytomegalovirus, Transmission methods, Awareness, Prevention methods
  • Ahmad Shavakhi, Mohammad Minakari, Mahsa Khodadoostan, Leila Ghafouripour Page 2527
    Background
    The metabolic syndrome is one of the serious and unresolved public health problems in the world. It is a series of metabolic abnormalities including abdominal obesity, dyslipidemia, hypertension, and hyperglycemia. Using the Adult Treatment Panel (ATP III) definition, approximately 21.9% of Iranian adults living in central Iran have the metabolic syndrome. This syndrome increases the risk of cardiovascular diseases, stroke, type 2 diabetes, and renal complications. It is also known as a risk factor for several gastrointestinal diseases. The present study aimed to evaluate whether the metabolic syndrome and its components are risk factors for erosive esophagitis.
    Methods
    This cross-sectional study included 151 people with heartburn or regurgitation. The patients underwent upper gastrointestinal tract endoscopy. Their blood pressure, blood markers (fasting glucose level and lipid profile), height, weight, and waist circumference were also measured. The relative frequency of metabolic syndrome in patients with and without endoscopic esophageal erosion caused by gastroesophageal reflux disease was then determined based on the obtained information and using SPSS.
    Findings
    Of 151 patients, 36 (23.8%) had the metabolic syndrome [15 (18.3%) without esophageal erosions and 21 (30.4%) with esophageal erosions]. The prevalence of metabolic syndrome in the two groups had no significant difference (P = 0.08). According to Los Angeles (LA) classification, the metabolic syndrome was seen in 18.3% of patients without erosions and in 17.9%, 75%, and 100% of LAA, LAB, and LAC patients (P < 0.001).
    Conclusion
    The metabolic syndrome and its components were associated with increased risk of severe reflux esophagitis. Therefore, patients with digestive discomfort should be evaluated in terms of the metabolic syndrome.
    Keywords: Metabolic syndrome, Endoscopic esophagitis, Esophageal erosion
  • Mehdi Karami, Mohsen Mahmoodieh, Masood Assarzadegan, Fatemeh Karami, Naziheh Assarzadegan, Marzieh Mansoori, Elham Rabiei Page 2537
    Background
    According to increasing use of ultrasound in the diagnosis of inguinal herniation, this study was designed to evaluate the cross-sectional area of the inguinal canal in patients with inguinal herniation and its increase with Valsalva maneuver. We also compared the obtained values with those of normal population.
    Methods
    a cross-sectional study, 52 normal persons and 35 cases with inguinal hernia were assessed. The cross-sectional area of the inguinal canal was measured in all subjects and data was analyzed using Student’s t-test and Pearson's correlation tests in SPSS. Receiver operator characteristic (ROC) curves were traced to define cut-off points.
    Findings
    Valsalva maneuver caused significantly greater increase in the cross-sectional area of the inguinal canal among patients than in the normal group. The cut-off point of the cross-sectional area of inguinal canal was 63.5 mm2 in neutral state and 72.5 mm2 with Valsalva maneuver (increase rate: 34 mm2). In the absence of Valsalva maneuver, a cross-sectional area of the inguinal canal of greater than 63.5 mm2 is predictive of inguinal hernia (with 91% sensitivity and 98% specificity). Otherwise, values greater than 72.5 mm2 will be predictive of inguinal hernia (with 100% sensitivity and 98% specificity). Inguinal hernia will also be suspected if Valsalva maneuver increases the cross-sectional area of the inguinal canal by more than 34 mm2 (with 91% sensitivity and 100% specificity).
    Conclusion
    The following diagnostic criteria are suggested for diagnosis of inguinal hernia through ultrasound examination: the presence of bowel loop within the inguinal canal, a cross-sectional area of the inguinal canal > 63.5 mm2 without Valsalva maneuver and > 72.5 mm2 with Valsalva maneuver, an increase of > 34 mm2 in the cross-sectional area of the inguinal canal with Valsalva maneuver, and a > 0.5 cm movement of the spermatic cord with Valsalva maneuver.
    Keywords: Ultrasound, Inguinal hernia, Inguinal canal
  • Mohammad Reza Salamat, Iraj Abedi, Amir Hosein Salamat, Ghazal Babanoori Page 2545
    Background

    Body mass index (BMI) is used for the prediction and assessment of bone mineral density (BMD). BMD measurements are useful in the evaluation of the risk of osteoporotic fractures, diagnosis of osteoporosis, and efficient treatment.

    Methods

    In this study, 230 men (age: 50-70 years old) who referred to Isfahan Osteoporosis Center and had BMD scans of hip and lumbar spine were evaluated using a dual-energy X-ray absorptiometry (DXA) system.

    Findings

    Using Pearson's Correlation, we found significant direct relations between BMD of lumbar spine and weight (r = 0.301) and BMI (r = 0.314) and also between BMD of the hip and weight (r = 0.325) and BMI (r = 0.279).

    Conclusion

    BMI and weight had significant direct correlations with BMD of the hip and the spine.

    Keywords: Body mass Index, Weight, Bone mineral density, Dual, energy X-ray absorptiometry
  • Majid Kheirollahi, Mahsa Kolahdouz, Fatemeh Ahangari, Leila Koulivand, Fariborz Khorvash Page 2554
    Telomeres consist of repetitive DNA sequences and a variety of non-nucleosomal proteins which are essential to survive chromosome. Telomeres protect the ends of chromosomes, but can also inhibit the expression of nearby genes, called telomere position effect. The telomeric cap is a dynamic structure between a fully capped closed and a partially uncapped or open conformation. The protection of chromosome termini from being sensed by the cell as broken DNA is an important function of the telomeres as the capping function. Functional telomeres have a special role in response to DNA damage. The presence of telomere and the length of telomere are two important determinants for binding of chromosomes to the nuclear envelope in meiosis. Future studies about the characteristics of epigenetic factors in telomere length will lead to a better understanding of telomere regulation and its role in human cancers. It seems that telomere dysfunction, rather than telomere length alone, may create insights not only into the pathogenesis, but could also have significant impact on the diagnosis of cancer.
    Keywords: Role, Telomere, Tumorigenesis, Telomere dysfunction