فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 269 (1392)

  • ویژه نامه بی ماری های پوستی و سالک
  • تاریخ انتشار: 1392/12/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله پژوهشی
  • بررسی مقایسه ای تاثیر میلتفوسین و گلوکانتیم موضعی در درمان لیشمانیوز جلدی
    علی اصیلیان، شقایق عمرانی، محمد علی نیلفروش زاده صفحه 1
    مقدمه
    با توجه به محدود بودن مطالعات و عدم بررسی کافی تاثیر میلتفوسین در درمان لیشمانیوز پوستی و این حقیقت که بهبودی سریع تر ضایعات سبب ایجاد اسکار کمتر برای بیمار می شود، مطالعه ی خاضر با هدف بررسی تاثیر میلتیفوسین موضعی در درمان لیشمانیوز پوستی انجام گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 64 بیمار مبتلا به لیمشانیوز جلدی به طور مساوی در دو گروه تحت درمان با گلوکانتیم و و میلتفوسین قرار گرفتند. بیماران گروه اول با گلوکانتیم موضعی به صورت هفته ای 2 بار (حداکثر برای 28 روز) و گروه دوم با میلتفوسین موضعی (پماد 6%)، به گونه ای که ضایعه به طور کامل با پماد آغشته شود، روزانه یک بار (برای 28 روز) درمان شدند. بیماران در طول درمان هر هفته معاینه شدند و اندازه ی ضایعات آن ها ثبت شد. همه ی ضایعات بیماران از لحاظ پیدایش و اندازه زخم، ایندوراسیون، اریتم و اندازه ی ضایعه در طول ویزیت های هفتگی، انتهای درمان و یک ماه پس از درمان بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 30/13 ± 12/23 سال بود. میزان بهبودی کامل در بیماران تحت درمان با گلوکانتیم موضعی در مدت 4 هفته 4/34 درصد و در بیماران تحت درمان با میلتیفوسین 1/53 درصد بود (010 = P). میزان بهبودی کامل در بیماران تحت درمان با گلوکانتیم موضعی 1 ماه بعد از پایان درمان، 0/50 درصد و در بیماران تحت درمان با میلتفوسین 3/81 درصد بود (300/0 = P). میانگین میانگین اندازه ی اسکار باقی مانده ی ناشی از لیشمانیوز جلدی در گروه تحت درمان با گلوکانتیم 9/1 سانتی متر و در گروه تحت درمان با میلتیفوسین 9/0 سانتی متر بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه و سایر مطالعات انجام گرفته در این زمینه می توان به این نتیجه رسید که میلتفوسین موضعی سریع تر از درمان تزریقی داخل ضایعه ی گلوکانتیم می تواند ضایعات را بهبود بخشد. همچنین، موارد درمان با میلتفوسین موضعی، اسکار کوچک تری برجای می گذارد.
    کلیدواژگان: گلوکانتیم، میلتفوسین، لیشمانیوز جلدی، درمان
  • بررسی دانش، نگرش و عملکرد دانش آموزان مقطع دبیرستان استان اصفهان در رابطه با سرطان پوست و حفاظت در برابر اشعه آفتاب
    مریم طباطباییان، محمدعلی نیلفروش زاده، سیدمحسن حسینی، زهرا روانخواه، ساناز رشیدی، الهه هفت برادران صفحه 2
    مقدمه
    سرطان پوست یکی از شایع ترین سرطان ها در ایران و اصفهان می باشد. اتخاذ رفتار پیش گیری کننده از سرطان پوست، به خصوص در سنین کودکی و نوجوانی، نقشی موثر در پیش گیری از سرطان پوست در آینده دارد. این مطالعه با هدف بررسی دانش، نگرش و عملکرد دانش آموزان مقطع دبیرستان در استان اصفهان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- مقطعی در سال 1391 بر روی 1139 نفر از دانشآموزان مقطع دبیرستان استان اصفهان انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی محقق ساخته، پس از تعیین روایی و پایایی استفاده گردید. نمونه گیری به روش خوشه ایتصادفی انجام و داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    به طور کلی، واحدهای مورد پژوهش دارای دانش مطلوب (9/52 درصد)، نگرش نامطلوب (3/28 درصد) و عملکرد نامطلوبی (5/27 درصد) در زمینه ی سرطان پوست و حفاظت در برابر اشعه ی آفتاب بودند.
    نتیجه گیری
    انجام فعالیت های مداخله ای بر اساس تئوری انگیزش محافظت جهت ارتقای نگرش و عملکرد دانش آموزان در انجام رفتارهای پیش گیری کننده از سرطان پوست توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سرطان پوست، اشعه ی آفتاب، حفاظت، دانش آموزان، اصفهان
  • هیرسوتیسم و شاخص توده ی بدنی در یک نمونه ی معرف زنان ایرانی
    فرحناز فاطمی نایینی، جمشید نجفیان، نوشین جاذبی، محمد علی نیلفروش زاده صفحه 3
    مقدمه
    هیرسوتیسم به شرایطی اطلاق می شود که ازدیاد رشد موهای ضخیم سیاه در زنان توزیعی شبیه الگوی مردان داشته باشد. هیرسوتیسم یک اختلال شایع است که 10 تا 15 درصد زنان در سنین بارداری را تحت تاثیر قرار می دهد. تولید بیش از حد آندروژن در بافت چربی، در افزایش 50 درصدی تستوسترون در گردش خون زنان پیش از یائسگی تاثیر دارد. بنابراین، به نظر می رسد که هیرسوتیسم بایستی بیشتر در افراد چاق شایع باشد اما بحث و نظرات گوناگون درباره ی این موضوع بسیار زیاد است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین شاخص توده ی بدنی و هیرسوتیسم در یک جامعه از زنان ایرانی می باشد.
    روش ها
    در کارآزمایی بالینی مقطعی، 800 زن، 400 نفر مبتلا به هیرسوتیسم و 400 نفر سالم مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط سن افراد شرکت کننده 2/6 ± 0/28 سال بود. هیرسوتیسم با سیستم نمره دهی Ferriman-Gallwey تعیین شد. قد و وزن به وسیله ی مقیاس سکا، و شاخص توده ی بدنی با استفاده از فرمول وزن به مجذور قد (kg/m2) تعیین گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری t و 2× انجام پذیرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین دو گروه مورد مطالعه از لحاظ سن و قد وجود نداشت. با این وجود، شاخص توده ی بدنی و وزن به طور معنی داری در گروه مبتلا به هیرسوتیسم نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    در مطالعه ی حاضر، هیرسوتیسم اغلب در بیماران با شاخص توده ی بدنی بالاتر شایع تر بود. افزایش فراوانی هیرسوتیسم در افراد مبتلا به اضافه وزن به وسیله ی افزایش مقاومت به انسولین و تولید آندروژن توسط بافت چربی در این افراد قابل توضیح بود.
    کلیدواژگان: شاخص توده ی بدنی، هیرسوتیسم، چاقی
  • بررسی مقایسه ای تاثیر دو روش درمانی استفاده از لیزر 2CO و لیزر Fraxel در بهبودی اسکار ناشی از لیشمانیوز جلدی
    محمد علی نیلفروش زاده، امیر حسین سیادت، الهه هفت برادران، محمد میناروش صفحه 4
    مقدمه
    بیماری لیشمانیوز جلدی (سالک) یک بیماری آندمیک و گسترده در سطح ایران می باشد. اگر چه این بیماری به طور خودبه خود بهبود می یابد ولی به دلیل طولانی بودن مدت بهبودی و بر جا گذاشتن اسکار، یافتن درمانی مناسب و ساده را می طلبد. مطالعات متعدد انجام گرفته در زمینه ی استفاده از لیزر 2CO در درمان اسکارهای اتروفیک، اثر بخشی مناسب آن را ثابت کرده است. مطالعه ی حاضر به منظور مقایسه ی اثر بخشی لیزر 2CO با لیزر Fraxel در درمان اسکار سالک اجرا شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی شده، جمعیت مورد مطالعه شامل بیماران مراجعه کننده به مرکز تحقیقات بیماری های پوستی و سالک اصفهان بود. 120 بیمار پس از اخذ رضایت نامه ی کتبی به دو گروه 60 نفره تقسیم و یک گروه با لیزر 2CO و گروه دوم با لیزر Fraxel درمان شدند. بیماران در ابتدای درمان و 1، 4 و 6 ماه بعد از شروع درمان ویزیت شدند. ارزیابی نهایی 6 ماه پس از شروع درمان انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 20/11 ± 21/27 سال بود. در ماه اول، در گروه تحت درمان با لیزر 2CO به میزان 7/6 درصد در گروه تحت درمان با لیزر Fraxel به میزان 10 درصد بهبودی ایجاد شد (200/0 = P). در ماه سوم، میزان بهبودی در گروه های تحت درمان با لیزر 2CO و Fraxel به ترتیب 7/36 و 2/49 درصد بود (050/0 > P). در ماه ششم نیز میزان بهبودی در گروه های تحت درمان با لیزر 2CO و Fraxel به ترتیب برابر 7/44 و 8/76 درصد گزارش شد (050/0 > P). میانگین اندازه ی اولیه ی ضایعات ناشی از لیشمانیوز جلدی قبل درمان در بین افراد دو گروه تفاوت معنی داری نداشت ولی پس از درمان، در گروه تحت درمان با لیزر 2CO (cm 7/0 ± 7/1) به نحو معنی داری بیشتر از گروه تحت درمان با لیزر Fraxel (cm 2/0 ± 2/1) بود (001/0 = P).
    بحث: بر اساس نتایج این مطالعه و دیگر مطالعات صورت گرفته در این زمینه به نظر می رسد، لیزر Fraxel برای درمان اسکار ناشی از لیشمانیوز جلدی روش مناسب تری نسبت به لیزر 2CO باشد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، لیزر 2CO، لیزر Fraxel، درمان
  • لیزر CO2 فراکشنال یک روش موثر درمانی برای درمان استریا آلبا (Striae Alba) بر پوست های نوع 3 و 4
    فرحناز فاطمی نایینی، مهرناز سقراطی، محمد علی نیلفروش زاده صفحه 5
    مقدمه
    کشیده شدن سریع پوست در طول بافت هم بند ضعیف منجر به پیشرفت بیماری استریا یا ترک پوستی (Striae distensae) می گردد. به تازگی محققان توجه ویژه ای را جهت استفاده از پرتو لیزر فتوترمولیز فراکنشال در درمان استریا آلبا (Striae alba) معطوف داشته اند و مطالعات متعددی موثر بودن آن را نشان داده است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر لیزر 2CO فراکشنال در درمان استریا آلبا بود.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی بیماران زن مبتلا به استریا آلبا، 92 استریا متعلق به 6 زن، به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شد. در گروه 1 پنج جلسه لیزر درمانی، هر 2 تا 4هفته انجام شد. گروه دوم با 10 درصد گلیکولیک اسید و 05/0 درصد کرم ترتینوئین با استعمال شبانه تحت درمان قرار گرفتند. عکس هایی از استریا آلبا قبل و دو هفته بعد از اتمام درمان گرفته و میانگین سطح استریا آلبا بین دو گروه مقایسه شد. دیدگاه بیماران در مورد درجه بهبودی از طریق مقیاس VAS (Visual analogue scale) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    46 استریا که تحت لیزر درمانی قرار گرفتند با 46 استریا که در گروه دوم با کرم موضعی درمان شدند، همسان سازی شدند. میانگین اختلاف سطح استریا آلبا پس از درمان، در گروه لیزر (2cm 6/15 ± 1/37-) در مقایسه با گروه دیگر (2cm 9 ± 9/7-) کاهش معنی دار بیشتری یافت (001/0 > P). میانگین نمره ی VAS در گروه لیزر (74/0 ± 05/3) به نحو معنی داری بیشتر از گروه دیگر (66/0 ± 63/0) بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فتوترمولیز فراکشنال از طریق لیزر فراکشنال 2CO روش موثری برای درمان استریا آلبا باشد.
    کلیدواژگان: فوتوترمولیز فراکشنال، لیزر 2CO فراکشنال، استریا آلبا، استریا دیستنسا
  • بررسی مقایسه ای اثر کرم اسید کوجیک 2% با کرم گلیکولیک اسید 10% و هیدروکینون 2% در درمان ملاسما
    فریبا ایرجی، علی اصیلیان، فاطمه فدایی، محمد علی نیلفروش زاده صفحه 6
    مقدمه
    ملاسما یک هیپرملانوز اکتسابی شایع در نواحی در معرض آفتاب است که با نور خورشید، حاملگی و بیماری های اندوکربن تشدید می شود. ملاسما از لحاظ ظاهری، به ویژه در خانم ها مشکل ساز است و تا کنون داروهای زیادی جهت درمان آن مورد استفاده قرار گرفته است که از لحاظ عوارض، محدودیت مصرف نسبی دارند. بنابراین، بررسی یک داروی جدید با اثرگذاری بیشتر و عوارض کمتر ضرورت دارد. این تحقیق سعی دارد تا اثربخشی کوجیک اسید را بر روی ملاسما بررسی نماید.
    روش ها
    این تحقیق در قالب یک کارآزمایی بالینی دو سوکور صورت گرفت. بیماران مورد مطالعه 40 نفر بودند که یک گروه 20 نفری از آنان، کرم کوجیک اسید 2% و یک گروه 20 نفری دیگر، کرم گلیکولیک اسید 10% و هیدروکینون 2% دریافت کردند. در گروه اول، 43 ماکول پیگمانته و در گروه دوم، 21 ماکول پیگمانته وجود داشت. روند تغییرات پیگمان ها از لحاظ مدت زمان بهبودی، درجه ی رنگ و وسعت پیگمان در طی یک دوره ی درمانی سه ماهه با کمک ارزیابی بالینی و پر کردن پرسشنامه ی ماهانه و در تعداد معدودی از موارد، با کمک لامپ Wood ارزیابی شد. پس از اتمام دوره ی درمانی سه ماهه، اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری Friedman و t آنالیز شد.
    یافته ها
    در مجموع، 79 درصد بیماران پس از 3 ماه بهبودی یافتند. طبق آزمون Friedman، از لحاظ مدت زمان بهبودی پیگمان اختلاف معنی داری بین دو گروه اول و دوم وجود داشت (008/0 = P). از لحاظ تغییر درجه ی رنگ پیگمان در پایان ماه های دوم و سوم نیزاختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشت.
    بحث: کرم کوجیک اسید 2% در درمان ملاسما دارای اثربخشی خوب و فاقد عارضه ی جدی می باشد.
    کلیدواژگان: ملاسما، درمان، درمان موضعی، کوجیک اسید
  • مایکوزیس فونگوئیدس: اپیدمیولوژی در اصفهان، ایران
    فرحناز فاطمی نایینی، جمشید نجفیان، منصور صالحی، زهرا عظیمی، محمد علی نیلفروش زاده، پروین رجبی صفحه 7
    مقدمه
    مایکوزیس فونگوئیدس از رایج ترین و بی دردترین انواع بیماری لنفوم پوستی از نوع T-cell است که اغلب در بیماران مسن گزارش می شود. این مقاله با هدف تعیین مشخصات اپیدمیولوژیک و مشخصات بیماران مبتلا به مایکوزیس فونگوئیدس در اصفهان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ی گذشته نگر در کلینیک مایکوزیس فونگوئیدس بیمارستان الزهرای (س)، که مرکز اصلی معالجه و سنجش کلینیکوپاتولوژیک بیماران مبتلا به مایکوزیس فونگوئیدس در اصفهان می باشد، انجام شد.
    یافته ها
    در طول مدت 3 سال، از 25 بیمار ارجاع داده شده، 18 بیمار مبتلا به بیماری مایکوزیس فونگوئیدس شناخته شدند که از این تعداد، 7 مورد (9/38 درصد) مرد و 11مورد (1/61 درصد) زن بودند (نسبت مرد به زن 1 به 57/1). میانگین سنی بیماران 06/41 سال بود. 9/88 درصد از بیماران در مرحله ی IA و IB بیماری بودند.
    بحث: در این مطالعه، اکثر بیماران در مراحل اولیه ی بیماری مشاهده شدند که به دیگر مطالعات شباهت داشت؛ در حالی که نسبت مرد به زن در این مطالعه نسبت به مطالعات دیگر متفاوت بود.
    کلیدواژگان: مایکوزیس فونگوئیدس، اپیدمیولوژی، مشخصات کلینیکی، ایران
  • تاثیر سودوکاتالاز/سوپراکسید دیسموتاز در درمان ویتیلیگو: یک مطالعه ی مقدماتی
    فرحناز فاطمی نایینی، علیرضا واعظ شوشتری، بهاره ابراهیمی، محمد علی نیلفروش زاده، راضیه مولایی صفحه 8
    مقدمه
    سودوکاتالاز/سوپراکسید دیسموتاز (PSD یا Pseudocatalase/superoxide dismutase) یک ژل موضعی است که به خاطر داشتن اثرات درمانی، در درمان ویتیلیگو مورد استفاده قرار می گیرد. این مطالعه به منظور بررسی اثر این ترکیب در ویتیلیگو طراحی شد.
    روش ها
    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی مقدماتی (پایلوت) تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما بود. 46 ضایعه ی متقارن ویتیلیگو در اندام 23 بیمار که به کلینیک های پوست اصفهان در سال 1389 مراجعه کرده بودند، به این مطالعه وارد شد. به بیماران، فرمول سودوکاتالاز/سوپراکسید دیسموتاز یا ژل دارونما برای ضایعات سمت چپ یا راست داده شد. مساحت ضایعه ی پوستی و درجه ی رنگدانه ی پیگمنتاسیون در ابتدا و 2، 4 و 6 ماه بعد مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    هیچ تغییر معنی داری در مساحت ضایعه ی پوستی و دور فولیکولی (اطراف یا مجاور فولیکولی) در گروه های مورد مطالعه یافت نشد (05/0 = P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده ی عدم وجود تاثیرات درمانی معنی دار برای سودوکاتالاز/سوپراکسید دیسموتاز در درمان ویتیلیگو بود.
    کلیدواژگان: سودوکاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز، تاثیر، ویتیلیگو
  • مقایسه ی اثربخشی استفاده ی توام از تاکرولیموس و مینوکسیدیل با مینوکسیدیل به تنهایی در درمان بیماران مبتلا به Alopecia areata
    فریبا ایرجی، سیدمحسن حسینی، امیرحسین سیادت، محمد علی نیلفروش زاده، زهرا مشهدی صفحه 9
    مقدمه
    Alopecia areata یک بیماری ایدیوپاتیک است که در آن ریزش موی ناحیه ای وجود دارد. روش های درمانی زیادی برای ریزش موی سکه ای (ریزش موی کمتر از 50 درصد) پیشنهاد شده است که تزریق کورتیکواسترویید، مینوکسیدیل موضعی 5% و پماد یا کرم آنترالین در قسمت های بدون موی پوست از آن جمله است. از آن جایی که در مطالعات اخیر نقش خودایمنی و اتوآنتی بادی ها را در بیماری Alopecia areata مطرح شده و از داروهای تنظیم کننده ی سیستم ایمنی در درمان آن بهره گرفته شده است، این مطالعه به منظور مقایسه ی اثربخشی استفاده ی توام از تاکرولیموس و مینوکسیدیل با مینوکسیدیل به تنهایی در درمان Alopecia areata به انجام رسید.
    روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی و دوسو کور بود که در بیمارستان الزهرا (س) و مرکز پوست و سالک صدیقه ی طاهره (س) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از مهر ماه 1391 لغایت 1392 به انجام رسید. در این مطالعه، 96 ضایعه در 54 بیمار مبتلا به Alopecia areata با مساحت و تعداد ضایعات متفاوت در دو گروه درمانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. یک گروه با محلول مینوکسیدیل 5 درصد و کرم تاکرولیموس 1/0 درصد و گروه دیگر با محلول مینوکسیدیل 5 درصد و کرم دارونما درمان شدند. میانگین مساحت ضایعات در شروع درمان، یک و دو ماه پس از شروع و یک و سه ماه پس از اتمام درمان اندازه گیری شد و در دو گروه درمانی و در جنس و سنین مختلف با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    سطح ضایعات در گروه تحت درمان با محلول مینوکسیدیل و کرم تاکرولیموس بعد از شروع و قطع درمان بیشتر و در گروه تحت درمان با محلول مینوکسیدیل وکرم دارونما کمتر شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ی ما، محلول مینوکسیدیل به تنهایی نسبت به مصرف توام محلول مینوکسیدیل 5 درصد و کرم تاکرولیموس 1/0 درصد، اثر بهتری در درمان Alopecia areata داشت.
    کلیدواژگان: Alopecia areata، تاکرولیموس، مینوکسیدیل
  • سلول های T تنظیمی در ضایعات حاد و مزمن لیشمانیوز جلدی ناشی از انگل لیشمانیا ماژور
    شروین غفاری حسینی، شقایق حق جوی جوانمرد، سید حمید زرکش، علی خامسی پور، لاله رفیعی، خدیجه کربلایی، محمد علی نیلفروش زاده، مهدی بقایی، سید حسین حجازی صفحه 10
    مقدمه
    لیشمانیوز جلدی در بسیاری از کشورهای جهان یک مشکل بهداشتی مهم محسوب می شود. مطالعاتی که در مدل های حیوانی و همچنین، در انسان انجام شده است، نشان می دهد که نوع پاسخ ایمنی در محل ضایعه، به خصوص تعادل بین سلول های T تنظیمی و سلول های T عملگر بر سیر بیماری موثر است و می تواند مشخص کند که بیماری خودبه خود بهبود می یابد یا این که به فرم های مزمن تبدیل می شود. هدف از این مطالعه، بررسی نقش سلول های T تنظیمی طبیعی (nTreg) در ضایعات حاد و مزمن لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور بود.
    روش ها
    از ضایعات جلدی 28 بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی که از نظر آزمایشگاهی ابتلای آن ها به لیشمانیا ماژور ثابت شده بود، بیوپسی گرفته شد. این بیماران در دوگروه افراد مبتلا به ضایعات حاد و افراد مبتلا به ضایعات مزمن تقسیم شدند. میزان بیان ژن forkhead box P3 (foxp3) با روش Real-time PCR (Real-time reverse transcription polymerase chain reaction) و تعداد سلول های nTreg با روش رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت در ضایعات بیماران دوگروه بررسی شد. از آزمون آماری Mann-Whitney U برای تعیین معنی داری تفاوت ها بین دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین بیان نسبی ژن foxp3 در ضایعات حاد و مزمن به ترتیب 23/0 ± 53/0 و 99/0 ± 26/1 بود که به صورت معنی داری در ضایعات مزمن بیشتر بود (007/0 = P). در روش رنگ آمیزی بافتی ایمونوفلورسنت نیز تعداد سلول های nTreg ضایعات مزمن به صورت معنی داری بیشتر از ضایعات حاد بود.
    نتیجه گیری
    افزایش بیان ژن و همچنین بیان نشانگرهای پروتئینی سلول nTreg در ضایعات مزمن لیشمانیوز جلدی نشان می دهد که احتمال دارد این سلول ها در مزمن شدن ضایعات نقش داشته باشند و در نتیجه ممکن است بتوان از روش های ایمونوتراپی که هدف آن ها nTreg است، برای درمان این ضایعات مزمن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، ایمونوفلورسنت، لیشمانیا ماژور، سلول های T تنظیمی
  • مقایسه ی میزان اثر بخشی و رضایتمندی بیماران از درمان چروک های استاتیک صورت با استفاده از لیزر CO2 Fraxel به تنهایی یا به همراه رادیوفرکوئنسی
    محمد علی نیلفروش زاده، امیر حسین سیادت، فرناز نصر اصفهانی، الهه هفت برادران صفحه 11
    مقدمه
    لیزرها و درمان های بر پایه ی نور در حال حاضر روش هایی مفید و استاندارد برای درمان مراحل مختلف پیری پوست می باشند. مطالعات مختلف نشان داده است که رسیدن به موفق ترین نتایج در درمان چروک مستلزم استفاده از یک سیستم ترکیبی از پروتکل های مختلف درمانی می باشد. در این مطالعه، میزان اثربخشی و رضایتمندی بیماران از درمان چروک های استاتیک صورت با استفاده از لیزر CO2 Fraxel به تنهایی یا به همراه رادیوفرکوئنسی مقایسه شد و مزایا و معایب آن ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، از بین بیماران دارای شرایط ورود به مطالعه ی مراجعه کننده به کلینیک نوین لیزر اصفهان، 50 بیمار به طور تصادفی در دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان با لیزر CO2 Fraxel به تنهایی و گروه دوم تحت درمان با CO2 Fraxel به همراه رادیوفرکوئنسی قرار گرفتند و میزان بهبودی و رضایتمندی بیماران 3 و 6 ماه بعد از درمان مقایسه شد.
    یافته ها
    میزان رضایتمندی و بهبودی کلینیکی بیماران در دو گروه تحت درمان با لیزر CO2 Fraxel به تنهایی یا به همراه رادیوفرکوئنسی در 3 و شش ماه پس از درمان تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، افزودن رادیوفرکوئنسی به درمان چروک های استاتیک صورت با استفاده از لیزر CO2 Fraxel تاثیری در میزان بهبودی یا رضایتمندی بیماران ندارد. انجام مطالعات بیشتر در بیماران با تیپ های پوستی مختلف مفید به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: جوان سازی، لیزر، رادیوفرکوئنسی
  • گزارش مورد
  • القای ویتیلیگو با داروی دیفن سیپرون
    محمد علی نیلفروش زاده، گلاویژ کشت مند، فریبا جعفری، عباس خیرخواه صفحه 12
    مقدمه
    دیفن سیپرون (DCP) یک آلرژن تماسی است که در درمان اختلال های پوستی مانند Alopecia areata کاربرد دارد. ویتیلیگو عارضه ی نادر شناخته شده ای است که در اثر درمان با دیفن سیپرون در موضع درمان و همچنین مناطق دور از درمان تشکیل می شود.
    گزارش مورد: در این مطالعه، مردی 37 ساله مبتلا به بیماری پیشرفته ی Alopecia، و نیز ریزش ابرو و مژه گزارش می شود. وی دارای لکه های ویتیلیگو (لکه های سفیدرنگ) روی پوست سر و بازو بود که این لکه ها فاصله ی زیادی از محل مصرف داروی دیفن سیپرون داشت. بیمار دوم خانمی 42 ساله بود که با سابقه ی 25 ساله ی ریزش مو و همچنین مصرف 3 ماهه ی داروی دیفن سیپرون همراه با تعدادی لکه ی سفید روی پوست سر با فاصله از محل استفاده از دارو در هفته ی ششم گزارش شده است. با توجه به نبود سابقه ی خانوادگی ویتیلیگو در هر 2 مورد گزارش شده، فرضیه ی ویتیلیگوی نهفته مورد تایید قرار نگرفت. تست مثبت Patch در بازوی چپ یکی از بیماران نقش مستقیم دیفن سیپرون را به عنوان عامل وقوع ویتیلیگو پیشنهاد داد.
    نتیجه گیری
    اگرچه پروسه ی پیشرفت ویتیلیگو توسط دیفن سیپرون غیر قابل پیش بینی است و کاهش رنگدانه در پوست ممکن است به طور نامحدود باقی بماند، اما با توجه به موارد مشاهده شده بیشنهاد می شود که راجع به اثر نامطلوب این دارو قبل از شروع درمان به بیماران آگاهی کافی داده شود.
    کلیدواژگان: ویتیلیگو، دیفن سیپرون، گزارش مورد
|
  • Comparing the Effects of Topical Miltefosine and Glucantime in Treatment of Cutaneous Leishmaniasis
    Ali Asilian, Shaghayegh Omrani, Mohammad Ail Nilforoushzadeh Page 1
    Background
    Due to the limited number of studies, failure to adequately investigating the impact of miltefosine in the treatment of cutaneous leishmaniasis, and the fact that faster recovery of injuries causes less scarring for the patient, the present study aimed to investigate the effect of topical miltefosine on the treatment of cutaneous leishmaniasis.
    Methods
    In this clinical trial study, 64 patients with cutaneous leishmaniasis were equally treated in two groups with miltefosine and Glucantime. The first group of patients was treated with localized Glucantime 2 times a week (up to 28 days) and the second group was treated with localized miltefosine (ointment 6%), once daily (for 28 days), in a way that the lesion was completely smeared with the ointment. Patients were examined every week during treatment and the lesion size was recorded. All the patients’ lesions regarding their appearance, wound size, induration, erythema, and lesion size during weekly visits, at end of the treatment, and one month after the treatment were assessed.
    Findings
    Mean age of the patients was 23.12 ± 13.30 years. The cure rate was 34.4% in patients treated with topical Glucantime, and 53.1% in the patients treated with topical miltefosine (P = 0.010). 1 month after the treatment, the cure rate was 50% in patients treated with topical Glucantime, and 81.3% in patients treated with miltefosine (P = 0.300). Mean size of the remaining scar caused by cutaneous leishmaniasis was 1.9 cm in the group treated with Glucantime, and 0.9 cm in the group treated with miltefosine (P = 0.001).
    Conclusion
    According to the results of this study and other studies in this area, it can be concluded that topical miltefosine can treat the lesions faster than intralesional Glucantime injection. In addition, patients treated with topical miltefosine had smaller scars.
    Keywords: Glucantime, Miltefosine, Cutaneous leishmaniasis, Treatment
  • Evaluating the Knowledge, Attitude and Function of Isfahan High-School Students to Protect against Skin Cancer and Sun Rays
    Maryam Tabatabayian, Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Seyed Mohsen Hoseini, Zahra Ravankhah, Sanaz Rashidi, Elaheh Haftbaradaran Page 2
    Background
    Skin cancer is the most common cancer in Iran and Isfahan. Behaviors taken to prevent skin cancer, especially in childhood and adolescence, have an effective role in prevention of skin cancer in the future. This study aimed to assess the knowledge, attitude and function of high school students in Isfahan Province.
    Methods
    This was a cross-sectional study in 2012 over 1139 high school students in Isfahan Province. Data collected using a valid and reliable researcher-made questionnaires. Cluster random sampling method was used and data were analyzed using descriptive statistics.
    Findings
    Overall, subjects had good knowledge (52.9%), poor attitude (28.3%) and poor function (27.5%) about skin cancer and protection against the sun rays.
    Conclusions
    Conducting an intervention based on protection motivation theory to improve student's attitudes and behaviors is recommended to prevent skin cancer.
    Keywords: Skin cancer, Sun exposure, Protection, Students, Isfahan, Iran
  • Hirsutism and Body Mass Index in a Representative Sample of Iranian People
    Farahnaz Fatemi, Naeini, Jamshid Najafian, Noushin Jazabi, Mohammad Ali Nilforoushzadeh Page 3
    Background
    Hirsutism is the condition of excessive terminal hair growth in women with a typical male pattern distribution. Hirsutism is a common disorder that affects about 5-10% of women of reproductive age. Adipose tissue contributes up to 50% of the circulating testosterone in premenopausal women because of excessive androgen production in fat tissue. Therefore, it seems that hirsutism must be more common in people with simple obesity but controversy exists regarding this subject. The aim of this study was to evaluate the relation between body mass index (BMI) and hirsutism in a representative sample of Iranian woman.
    Methods
    This cross-sectional case-control clinical trial study involved 800 individuals, 400 hirsute and 400 healthy women. The mean age of the participants was 28.0 ± 6.2 years. Hirsutism was determined by the Ferriman-Gallwey scoring system. Height and weight were measured by a Seca scale, body mass index was calculated as weight/height² (kg/m²), and collected data were analyzed using t and chi-square statistical tests.
    Findings
    There were no significant differences between the two groups regarding age and height. However, body mass index and weight were significantly higher in the case group (P < 0.001).
    Conclusions
    In the current study, hirsutism was more common in patients with a higher body mass index. The increased frequency of hirsutism in overweight women could be explained by increased insulin resistance and more androgen production by adipose tissue.
    Keywords: Body mass index, Hirsutism, Obesity
  • Comparative Study of the Efficacy of CO2 and Fraxel Lasers in Treatment of Cutaneous Leishmaniasis Scars
    Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Amir Hossein Siadat, Elaheh Haftbaradaran, Mohammad Minaravesh Page 4
    Background
    This study aimed to compare the efficacy of CO2 and Fraxel lasers on healing of the wound and the size of cutaneous leishmaniasis scars.
    Methods
    In this randomized clinical trial study, 120 patients were randomly devided in two equal groups underwent CO2 and Fraxel lasers in treatment of leishmaniasis scars, respectively. In all cases, size and other aspects of scar were evaluated using a checklist before and 1, 3, and 6 months after the treatment.
    Findings
    The patient's mean age was 27.21 ± 11.20 years. At the third and sixth months after the treatment, the healing rate of scars was statistically better in Fraxel laser group (49.2 and 76.8 percent, respectively) than CO2 laser group (36.7 and 44.7 percent, respectively) (P < 0.05 for both).
    Conclusions
    Fraxel laser seems to be better than CO2 laser in variant aspects of treatment of leishmaniasis scars.
    Keywords: Leishmaniasis scars, Fraxel laser, CO2 laser, Treatment
  • Fractional CO2 Laser as an Effective Modality in Treatment of Striae Alba in Skin Types III and IV
    Farahnaz Fatemi, Naeini, Mehrnaz Soghrati, Mohammad Ali Nilforuoshzadeh Page 5
    Background
    Rapid stretching of the skin over the weak connective tissue leads to development of striae distensae. Recently, researchers have shown special interest towards use of fractional photothermolysis in treatment of striae and several studies have shown its usefulness. We aimed to assess the efficacy of Fractional CO2 laser in treatment of striae alba.
    Methods
    A randomized clinical trial was carried out in 6 women with striae alba. Ninety two striae were randomly divided into two groups. Five sessions of laser resurfacing were performed in group 1, every 2-4 weeks. Group 2 was treated with 10% glycolic acid and 0.05% tretinoin cream nightly. Photographs were taken from the striae before and two weeks after the end of the treatment. Mean surface area of striae compared between two groups. Patients’ views regarding the degree of improvement were assessed via visual analogue scale (VAS).
    Findings
    Mean difference of striae surface area was significantly more after treatment in group 1 (-37.1 ± 15.6 cm2) in comparison with group 2 (-7.9 ± 9.0 cm2) (P < 0.001). Mean VAS was significantly higher in group 1 (3.05 ± 0.74) compared to group 2 (0.63 ± 0.66) (P < 0.001).
    Conclusion
    Fractional photothermolysis via Fractional CO2 laser seems to be an effective method for treatment of striae alba.
    Keywords: Fractional photothermolysis, Fractional CO2 laser, Striae alba, Striae distensae
  • Comparing Kojic Acid Cream 2% with Glycolic Acid 10% and Hydroquinone Cream 2% in Treatment of Melasma
    Fariba Iraji, Ali Asililan, Fatemeh Fadaei, Mohammad Ali Nilforoushzadeh Page 6
    Background
    Melasma is a common acquired hypermelanosis in areas exposed to sunlight, which exacerbates with sunlight, pregnancy, and endocrine diseases. Melasma is problematic regarding cosmetic especially in women. Many drugs have been used for its treatment, but regarding side effects, they have limited relative usage. Therefore, testing a new drug with higher effectiveness and fewer side effects is necessary. This study attempted to evaluate the effectiveness of kojic acid on melasma.
    Methods
    In this study double-blind clinical trial study, 40 patients with melasma were enroled. One group of 20 people received kojic acid cream 2%, and the other used glycolic acid 10% and hydroquinone cream 2%. In the first group, 43 pigmented macules and in the second group, 21 pigmented macules existed. The changes of pigments in terms of recovery time, color tone and size of the pigments over a three-month treatment period was evaluated with clinical assessment, completing monthly questionnaire, and in a few cases with the aid of Wood's lamp. After the three-month treatment period, the collected data using the Friedman test, t-test were analyzed.
    Findings
    In total, 79% of the patients were cured after 3 months. According to Friedman test, regarding healing time of the pigment, there was a significant difference between the groups (P = 0.008). Regarding the color tone changes of the pigment at the end of the second and third months, there was a significant difference between the two groups.Conclousion: Kojic acid 2% cream has a good efficacy in the treatment of melasma with no serious complications.
    Keywords: Melasma, Treatment of melasma, Topical treatment of melasma, Kojic acid
  • Mycosis Fungoides: Epidemiology in Isfahan, Iran
    Farahnaz Fatemi, Naeini, Jamshid Najafian, Mansour Salehi, Zahra Azimi, Moahammad Ali Nilforoushzadeh, Parvin Rajabi Page 7
    Background
    Mycosis fungoides (MF) is the most common and indolent form of cutaneous T-cell lymphomas (CTCL), that usually occurs in old adults. We aimed to determine epidemiologic features and patient's characteristics of Mycosis fungoides in Isfahan, Iran.
    Methods
    We performed a retrospective study in Mycosis fungoides clinic of Alzahra hospital, that is the main center for treatment of patients with Mycosis fungoides in Isfahan, and evaluated clinicopathologic features of the disease.
    Findings
    In 3 years, from 25 referred patients, 18 were diagnosed as Mycosis fungoides. Seven (38.9%) patients were men and 11 (61.1%) were women with male to female ratio of 1:1.57. The mean age of patients was 41.06 years. 88.9% of patients were in stages ΙA and ΙB.
    Conclusion
    Most of our patients presented in early stages that were similar to other studies; while male to female ratio was different from other studies.
    Keywords: Mycosis fungoides, Epidemiology, Clinical features, Iran
  • The Effect of Pseudocatalase/Superoxide Dismutase in Treatment of Vitiligo: A Pilot Study
    Farahnaz Fatemi, Naeini, Alireza Vaez, Shooshtari, Bahareh Ebrahimi, Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Razieh Molaei Page 8
    Background
    Pseudocatalase/superoxide dismutase (PSD) is a topical gel considered having therapeutic effects in vitiligo. This study was designed to evaluate the efficacy of this combination in vitiligo.
    Methods
    This was a pilot randomized, double‑blind, placebo‑controlled trial on 46 symmetrical vitiligo lesions of limbs in 23 patients referring to dermatology clinics in Isfahan, Iran, in 2010. Patients were received this formula or placebo gels for the right and left lesions. Lesion area and degree of pigmentation were assessed at baseline and 2, 4, and 6 months later.
    Findings
    There were no significant changes in lesion area and perifollicular pigmentation in each group (P =0.05).
    Conclusion
    The results indicated no significant therapeutic effect for pseudocatalase/superoxide dismutase in vitiligo.
    Keywords: Pseudocatalase, superoxide dismutase, Efficacy, Vitiligo
  • Comparing the Efficiency of Combination of Minoxidil Solution and Tacrolimus Cream with Minoxidil Solution Alone in the Treatment of Alopecia Areata
    Fariba Iraji, Seyed Mohsen Hosseini, Amir Hossein Siadat, Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Zahra Mashhadi Page 9
    Background
    Alopecia areata is an idiopathic disease in which there is patchy hair loss. Many treatments for hair loss coin (less than 50% hair loss) has been proposed Including corticosteroid injections, topical 5% minoxidil, and anthralin cream or ointment on the skin without hair. Since recent studies on the role of autoantibodies and autoimmune disease in alopecia areata have raised and the drugs used in its treatment are immunomodulators, this study aimed to compare the efficiency of tacrolimus and minoxidil with minoxidil alone in the treatment of alopecia areata.
    Methods
    This randomized, double-blind clinical trial study was done in Alzahra Hospital and Sedigheh Tahira Center of Dermatology and Leishmaniasis, affiliated to Isfahan University of Medical Sciences, from September 2012 to September 2013. In this study, 96 lesions in 54 patients with alopecia areata with various size and number of lesions were studied in two treatment groups. One group recived minoxidil 5% solution and tacrolimus 0.1% cream, and the other received minoxidil 5% solution and placebo cream. The mean lesion area at the onset of treatment, one and two months after starting the treatment, and one and three months after ending the therapy were measured compared between the groups in both sexes and various ages.
    Findings
    After the treatment, the lesions in group minoxidil and tacrolimus increased and in the group treated with placebo cream and minoxidil solution decreased.
    Conclusion
    In our study, minoxidil 5% solution alone was more effective in treatment of alopecia areata compared to combination of minoxidil 5% solution and tacrolimus 0.1% cream.
    Keywords: Alopecia areata, Minoxidil, Tacrolimus
  • Regulatory T-cell Profile in Early and Late Lesions of Cutaneous Leishmaniasis Due to Leishmania Major
    Shervin Ghaffari, Hoseini, Shaghayegh Haghjooy, Javanmard, Sayyed Hamid Zarkesh, Ali Khamesipour, Laleh Rafiei, Khadijeh Karbalaie, Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Mehdi Baghaei, Seyed Hossin Hejazi Page 10
    Background
    Cutaneous leishmaniasis (CL) is a public health problem in several endemic countries. Recent studies on mouse model and a few clinical experiments showed that the type of immune response generated at the site of infection and especially balance between regulatory and effector T-cells determines the outcome of the disease toward self-limiting or long-lasting lesions. The aim of this study was to evaluate the role of natural regulatory T-cells (nTregs) in early and late cutaneous lesions of human Leishmania major (L. major) infection.
    Methods
    Skin biopsies were collected from parasitologically proven lesions of 28 patients with cutaneous leishmaniasis, divided into two groups of early and late lesions. The causative agents were identified to be L. major. Quantitative real-time reverse transcription polymerase chain reaction (PCR) and immunofluorescent staining of biopsies were used to assess the Foxp3 mRNA expression and frequency of nTregs in two groups. Mann-Whitney U test was used to determine the significance of deferences between the two groups.
    Findings
    Mean relative expressions of Foxp3 mRNA were 0.53 ± 0.23 and 1.26 ± 0.99 in early and late lesions, respectively, which was significantly upper in chronic lesions (P = 0.007). Parallel results were obtained in tissue staining method.
    Conclusion
    Increased in gene expression and protein staining of nTreg markers in chronic biopsy samples indicates a role for these cells in chronic L. major induced leishmaniasis and supports the effectiveness of regulatory T cell-based immunotherapy for treatment of chronic cutaneous leishmaniasis.
    Keywords: Cutaneous, Fluorescent antibody technique, Leishmania major, Leishmaniasis, Real, time reverse transcription polymerase chain reaction, Regulatory
  • Comparing the Efficacy and Patient Satisfaction in Treatment of Facial Static Wrinkles Using CO2 Fraxel Laser Alone or with Radiofrequency
    Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Amir Hossein Siadat, Farnaz Nasr, Esfahani, Elaheh Haft, Baradaran Page 11
    Background
    Lasers and light-based treatments are currently the standard and useful methods for treating various stages of aging. Several studies have shown that the most successful results in treating wrinkles are achieved via combination of different treatment protocols. In this study, we compared the efficacy and patient satisfaction in treatment of facial static wrinkles using CO2 fraxel laser alone or with radiofrequency.
    Methods
    In this clinical trial study, 50 patients with the inclusion criteria were randomly selected from Novin Laser Clinic, Isfahan, Iran, and divided into two groups. Group I were treated with CO2 fraxel laser and group II were treated with CO2 fraxel laser and radiofrequency. 3 and 6 months after the treatment, clinical improvement and patient satisfaction were evaluated and compared between the groups.
    Findings
    3 and 6 months after the treatment, patient satisfaction and clinical improvement were not significantly different between the two studied groups treated with CO2 fraxel laser alone or with radiofrequency.
    Conclusions
    According to our findings, adding radiofrequency to the treatment of facial static wrinkles with CO2 fraxel laser does not any effect on patient satisfaction and clinical improvement. More studies on patients with different skin types could be useful.
    Keywords: Rejuvenation, Laser, Radiofrequency
  • Diphencyprone Induced Vitiligo: A Case Report
    Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Gelaviz Keshtmand, Fariba Jaffary, Abbass Kheirkhah Page 12
    Background
    Diphencyprone (DCP) is a contact sensitizer used to treat dermatological disorders with an immunological origin, such as extensive alopecia areata. Vitiligo is a rare but known side effect of diphencyprone therapy formed in the treatment site or remote areas.Case Report: In this paper, we report a 37-year-old man developed alopecia totalis with loss of eyebrows and eyelashes presented some vitiligo patches on his scalp and arm distant from the location of diphencyprone application. In addition, 42-year-old woman with 25 years history of hair loss and 3 months diphencyprone application revealed some vitiligo patches on the scalp with distant to the site of application at the 6th week is reported. Considering the absence of personal and family history of vitiligo in our two cases, the hypothesis of latent vitiligo was not proved. The positive patch test in left arm of one of the patients also suggested the direct role of diphencyprone as the cause of vitiligo occurrence.
    Conclusion
    As the development of vitiligo by diphencyprone is unpredictable and the depigmentation may persist indefinitely, it is important to inform all patients about this potential adverse effect before starting the treatment.
    Keywords: Vitiligo, Diphencyprone, Case report