فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 354 (هفته دوم آذر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/09
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • راحله نوروزی، زهره حجتی * صفحات 1691-1700
    مقدمه

    اینترفرون بتا، از جمله سایتوکاین های مهمی است که در پاسخ به عوامل محرک و آنتی ژن ها بیان می شود و در فرایندهای ایمنی و التهاب نقش دارد. در این پژوهش، ضمن کلون نمودن ژن اینترفرون بتا در وکتور pBud.CE4.1، سطح بیان این ژن در مقایسه با حالت بیان پایه در رده ی سلولی انسانی HEK293 با استفاده از روش (Real-time PCR (Real-time polymerase chain reaction بررسی گردید.

    روش ها

    توالی ژن اینترفرون بتا با استفاده از پرایمرهای اختصاصی حاوی جایگاه برش آنزیمی KpnI و BglII از روی وکتور pSVMdhfr حاوی این ژن تکثیر شد و سپس، در وکتور pBud.CE4.1 خطی شده با آنزیم های پیش گفته، کلون گردید. ساختار وکتور نوترکیب، با استفاده از روش هضم آنزیمی، Colony PCR و تعیین توالی، بررسی و در نهایت، به درون باکتری مستعد Escherichia coli TOP10 ترانسفورم شد. پس از تکثیر، پلاسمید نوترکیب استخراج و به رده ی سلولی HEK293 ترانسفکت گردید. استخراج RNA، سنتز (cDNA (Complementary DNA و بررسی سطح بیان با استفاده از روش Real-time PCR صورت گرفت.

    یافته ها

    ژن اینترفرون بتا، تحت پروموتر eEf1a وکتور با موفقیت در رده ی سلولی HEK293 بیان شد. سطح بیان این ژن در اثر ترانسفکشن، 9/ 79 برابر افزایش نسبت به شاهد را نشان داد. ترانسفکت وکتور فاقد ژن، افزایش بیان 87/ 2 برابری را نشان داد که احتمال می رود، به علت ورود یک ژنوم بیگانه باشد.

    نتیجه گیری

    پروتئین های تولید شده در سیستم های پروکاریوتی، فاقد گلیکوزیلاسیون می باشند و در نتیجه، خواص فیزیکوشیمیایی متفاوتی نسبت به حالت طبیعی دارند. بنا بر این، بیان ژن هدف در سلول انسانی تحت پروموتر قوی وکتور انتخابی، از مزایای پژوهش حاضر است. انجام مطالعات پروتئینی در این زمینه، می تواند هدف مطالعات آتی باشد.

    کلیدواژگان: اینترفرون بتا، رده ی سلولی HEK293، وکتور pBudCE4، 1، Real، time polymerase chain reaction
  • مرتضی نظری سرنجه، شهربانو عریان، کیانا شاهزمانی صفحات 1701-1709
    مقدمه
    در این مطالعه، اثر یک بار تزریق درون صفاقی لیپوپلی ساکارید (LPS یا Lipopolysaccharide) در ایجاد التهاب با افزایش سطح عوامل التهابی(IL-1β (Interleukin-1 beta و (TNF-α (Tumor necrosis factor alpha در هیپوکمپ موش صحرایی (Rat) و نیز اثر آن بر مرگ سلولی با استفاده از رنگ آمیزی بافتی در ساعت های 12، 24، 48، 72 و 120 بعد از تزریق لیپوپلی ساکارید بررسی شد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر عفونت باکتریایی (از طریق لیپوپلی ساکارید) در ایجاد التهاب هیپوکمپ منجر به اختلال شناختی و نیز جایگزینی آن به جای Aβ (Amyloid-beta) و(STZ (Streptozotocin برای ایجاد رت های مدل آلزایمر بود که مرگ و میر فراوانی را در زمان اجرای آزمایش موجب می شود.
    روش ها
    در این مطالعه، به بررسی اثر تزریق درون صفاقی لیپوپلی ساکارید در بروز التهاب در سلول های عصبی ناحیه ی هیپوکمپ با اندازه گیری سطح عوامل التهابی IL-1β و TNF-α با استفاده از روش Western blot و نیز بررسی مرگ سلولی با انجام رنگ آمیزی بافتی H&E (Hematoxylin and eosin) به صورت وابسته به زمان در موش های صحرایی نر نژاد ویستار 250-230 گرمی پرداخته شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار ImageJ و آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت. سایر فاکتورهای التهابی احتمالی درگیر در آزمایش به دلیل عدم وجود امکانات لازم، بررسی نشد.
    یافته ها
    مقدار پروتئین های التهابی IL-1β و TNF-α به صورت وابسته به زمان نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. همچنین، نتیجه ی رنگ آمیزی بافتی مرگ سلولی را تایید نمود؛ نتایج به دست آمده، معنی دار بود (001/ 0 > P).
    نتیجه گیری
    لیپوپلی ساکارید، به دلیل داشتن توانایی عبور از سد خونی- مغزی (BBB یا Blood-brain barrier) موجب بروز التهاب و مرگ سلول های نورونی در ناحیه ی هیپوکمپ مغز موش های نر صحرایی نژاد ویستار به صورت وابسته به زمان می شود که این فرایند شروع آپوپتوز در این سلول ها و بروز آلزایمر را به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، التهاب، لیپوپلی ساکارید
  • پریچهر کفایی، مریم سادات ترابی پور صفحات 1710-1717
    مقدمه
    زگیل تناسلی یک بیماری شایع قابل انتقال از راه جنسی است. با توجه به علایم ناخوشایند بیماری، شانس انتقال بالا و احتمال بروز دیسپلازی و بدخیمی، درمان بیماران ضروری به نظر می رسد. روش های متعددی جهت درمان زگیل تناسلی مورد استفاده قرار گرفته اند که از بین روش های درمانی موجود، پودوفیلین و کرایوتراپی شایع ترین درمان های مورد استفاده هستند. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه ی اثربخشی دو روش درمانی و تعیین روش ارجح برای درمان زنان مبتلا به زگیل تناسلی بود.
    روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی زنان مبتلا به زگیل تناسلی خارجی مراجعه کننده به کلینیک خاتم الانبیای (ص) شهر یزد بین سال های 92-1391 انجام شد. در مجموع، 60 نفر وارد مطالعه شدند که 30 بیمار تحت درمان با کرایوتراپی و 30 بیمار تحت درمان با محلول پدوفیلین 25 درصد قرار گرفتند. بیماران به صورت هفتگی تا بهبود کامل ضایعات، تحت معاینه و درمان قرار داشتند و مصرف دارو هفته ای یک بار تا پاک شدن کامل ضایعات و یا حداکثر دوره ی 6 هفته ای ادامه داشت. در هر جلسه، میزان بهبودی، تعداد ضایعات و عوارض جانبی احتمالی در پرسش نامه ای که بدین منظور طراحی شده بود، ثبت می شد.
    یافته ها
    در مجموع، 60 نفر در محدوده ی سنی 51-17 سال بررسی شدند که 53 نفر از آن ها متاهل و 7 نفر مجرد بودند. از لحاظ وضعیت ابتلای زوجین، 21 نفر مبتلا و 32 نفر غیر مبتلا بودند. در معاینه ی اولیه که از هر بیمار صورت گرفت، 36 نفر (0/ 60 درصد) درگیری در ناحیه ی ژنیتال، 10 نفر (7/ 16 درصد) درگیری در ناحیه ی آنال و 14 نفر (3/ 23 درصد) درگیری هر دو ناحیه ی آنال و ژنیتال داشتند. متوسط زمان بهبود کامل ضایعات، 9/ 2 هفته برای پودوفیلین و 4 /3 هفته در گروه کرایوتراپی بود. در مجموع، 6/ 46 درصد از گروه کرایوتراپی و 0 /23 درصد در گروه پدوفیلین عارضه دار شدند که بیشترین شیوع عوارض در هر دو درمان یک هفته بعد از درمان بود.
    نتیجه گیری
    میزان جلسات درمانی مورد نیاز در گروه کرایوتراپی بیش از گروه پدوفیلین بود؛ به طوری که می توان نتیجه گرفت که محصول پودوفیلین در درمان زگیل تناسلی، موثرتر از کرایو است و عوارض و احتمال عود کمتری نسبت به کرایوتراپی با نیتروژن مایع دارد.
    کلیدواژگان: کرایوتراپی، پدوفیلین، زگیل تناسلی
  • فرزاد قشلاقی، نسترن ایزدی مود، علی سلیمان پور، گیتا منتظری، معصومه رحمانی جویباری صفحات 1718-1729
    مقدمه
    مسمومیت ها در تمامی جوامع یک مشکل بهداشت روانی عمده به شمار می آیند و یکی از شایع ترین علل فوت می باشند. همچنین، مطالعات اخیر نشان می دهد که شیوع مسمومیت به ویژه مسمومیت با مواد مخدر، در طی دهه های اخیر روند افزایشی داشته است. هدف از این مطالعه، بررسی روند 5 ساله ی مسمومیت های منجر به فوت در سال های 1389 تا 1393 در استان اصفهان بود.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی مقطعی، 1590 پرونده ی فوت ناشی از مسمومیت ارجاع شده به مرکز پزشکی قانونی اصفهان، در بازه ی زمانی 1393-1389 بررسی شد و موارد بروز مسمومیت سالیانه و عوامل مرتبط با آن، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از ابتدای سال 1389 تا پایان سال 1393، از مجموع 1590 مورد مسمومیت منجر به فوت، 1/83 موارد را مردان تشکیل می دادند و نحوه ی مسمومیت در 955 نفر (1/ 60 درصد)، عمدی بود. فراوانی موارد مسمومیت در طی این 5 سال، به ترتیب 373، 353، 280، 333 و 251 مورد بود و اختلاف معنی داری در میزان بروز بر حسب سال مورد بررسی، دیده نشد. اما، علت ایجاد مسمومیت، بر حسب سال مورد بررسی، اختلاف معنی دار داشت (001/ 0 = P)؛ به طوری که، مسمومیت با ماده ی مخدر در سال 89 با فراوانی 3/ 26 درصد، کمترین شیوع و در سال 92، با فراوانی 1/ 47 درصد، بالاترین شیوع را داشت.
    نتیجه گیری
    مرگ و میر به علت مسمومیت ها در استان اصفهان دارای شیوع بالایی بوده و مسمومیت با مواد مخدر، روند افزایشی داشته است. انجام اقدامات پیش گیرانه ی لازم از سوی دستگاه های اجرایی ذی ربط و ارتقای سطح آگاهی جامعه، در این زمینه، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مسمومیت، فوت، مواد مخدر
  • مقاله مروری
  • داریوش شهبازی گهرویی، فهیمه امین الرعایایی * صفحات 1730-1739

    در طول مدت بستری، برای نوزادان نارس (Premature) و یا بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان (NICU یا Neonatal Intensive Care Unit)، تعداد زیادی رادیوگرافی انجام می شود. به دلیل آن که نوزادان اندازه ی کوچکی دارند، در هنگام رادیوگرافی، بخش بزرگی از آناتومی آنان در میدان تابش قرار می گیرد. از طرف دیگر نوزادان، نسبت به پرتو حساس تر از بالغین هستند و خطر سرطان ناشی از تابش در آن ها، 2 تا 3 برابر بیشتر از بالغین است. از این رو، ارزیابی پرتوهای رسیده به نوزادان، ضروری به نظر می رسد. محققان کمیت هایی نظیر دوز ورودی پوست (ESD یا Entrance surface dose)، دوز موثر (ED یا Effective dose)، Kerma (Kinetic energy released in material) و پرتوهای پراکنده را در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان اندازه گیری کرده، با مقادیر استاندارد پیشنهاد شده مقایسه کرده اند. بیشتر مطالعات انجام شده نشان می دهد که هر چند میزان پرتوهای رسیده به نوزادان کم است، ولی بنا بر اصل حداقل میزان منطقی دست یافتنی (As low as reasonably achievable یا ALARA)، باید تابش در حداقل ممکن نگه داشته شود. هدف از این مطالعه، بررسی تحقیقات موجود در این زمینه، ارایه ی راه کارها، بیان پیشنهادها و آموزش های لازم برای پرتوکاران و نیز کاهش دوز در ازای حصول تصاویر با کیفیت بالا در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان بود.

    کلیدواژگان: دوز سطحی پوست، دوز موثر، بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان
|
  • Raheleh Norouzi, Zohreh Hojati Pages 1691-1700
    Background

    Interferon beta (IFNβ) is one of the important cytokines expressed in response to stimulating factors such as antigens and plays roles in immunity and inflammatory process. In present study, the expression level of IFNβ-1a was examined in HEK293 cell line using real-time polymerase chain reaction (Real-Time PCR).

    Methods

    IFNβ gene sequence was amplified using specific primers contained KpnI and BglII restriction site from pSVMdhfr-IFNβ plasmid as template. It was cloned in similarly digested pBud.CE4.1 linear vector. Construction of recombinant plasmid was verified via restriction fragment length polymorphism (RFLP) analysis, colony PCR and gene sequencing. Recombinant plasmid was transformed into competent Escherichia coli Top10 cells finally. After amplification, recombinant plasmid was purified and transfected into HEK293. At last, RNA extraction, cDNA synthesis and analysis of expression level of gene were performed using Real-Time PCR method.

    Findings

    IFNβ gene was expressed under eEf1a promoter in HEK293 successfully. The expression level of target gene was increased 79.9 times in comparison with the control via transfection. Transfection of null vector showed 2.87 times elevation of target gene expression in response to the alien genome entered into the cell.

    Conclusion

    The proteins produced in prokaryotic systems were non-glycosylated thus they had different physicochemical properties in comparison with the natural form. So, the production of IFNβ protein in human cell line under strong promoter of selected vector is one of the advantages of this research. Protein studies in this field are targeted for the future studies.

    Keywords: HEK293 cell line, Interferon beta, pBud.CE4.1 vector, Real, time polymerase chain reaction
  • Morteza Nazari, Serenjeh, Sharbanoo Oryan, Kiana Shahzamani Pages 1701-1709
    Background
    Alzheimer's disease is a disease of the nerve cells that is associated with neurodegeneration; including the weakening of nerve cells, as the cells show inflammatory activities. In this research, the effects of lipopolysaccharide (LPS) in inflammation in the rat hippocampus, as well as its effect on cell death were studied.
    Methods
    The effects of intraperitoneal injection of lipopolysaccharide in the development of inflammation in the nerve cells in the hippocampus of Wistar rats with the weight of 230-250 g was assessed via measuring the levels of inflammatory factors [interleukin-1 beta (IL-1β) and tumor necrosis factor alpha (TNF-α)] using Western blot analysis. The study of cell death was done using Hematoxylin and Eosin staining (H&E) in a time-dependent manner at 12, 24, 48, 72 and 120 hours after the injection.
    Findings
    The amounts of inflammatory proteins, IL-1β and TNF-α, increased time-dependently as compared to the control group. The stained tissue confirmed the cell death. All the results were significant at the level of P < 0.001.
    Conclusion
    Lipopolysaccharide causes inflammation and neuronal cell death in the hippocampus in the brain of male Wistar rats; which is a time-dependent apoptosis in these cells and induces development of Alzheimer's process, then.
    Keywords: Alzheimer's disease, Inflammation, Lipopolysaccharide
  • Maryam, Sadat Torabipour, Parichehr Kafaie Pages 1710-1717
    Background
    Genital wart is a common sexually transmitted disease (STD). Because of the unpleasant symptoms, chances of transmission and high risk of dysplasia and malignancy, the treatment is necessary. Several methods are used for the treatment of genital warts that the most common ones are podophilin and cryotherapy. This study aimed to compare the efficacy of these two methods and determine the best approach to treat women with genital warts.
    Methods
    This was a clinical trial study on women with external genital warts referred to Khatam al Anbiya clinic, Yazd, Iran, during the years 2012-2013. From 60 enrolled patients, 30 were treated with cryotherapy and 30 with 25% solution of podophyllin. Each method was done once a week to complete the clearance of lesions, or the maximum period of 6 weeks. Patients were clinically examined on a weekly basis and were treated to a full recovery of lesions. In each session, the recovery rate, the number of lesions and possible side effects were recorded in a questionnaire.
    Findings
    60 patients in the age range of 17 to 51 years were enrolled; 53 were married, and 7 were single. In the initial examination, 36 patients (60.0%) were engage in the genital area, 10 (16.7%) in anal region and 14 (23.3%) in both the anal and genital areas. The mean time full recovery of lesions was 2.9 weeks in podophyllin and 3.4 weeks in cryotherapy groups. 46.6% of patients in cryotherapy group and 23% in the podophyllin group had complication. The highest incidence of complications in both treatment groups was one week after the initiation of treatment.
    Conclusion
    Based on the results, the cryotherapy group required more therapeutic sessions than podophyllin group. It can be concluded that cryotherapy is more effective than podophyllin solution in the treatment of genital warts and has low complication and recurrence rate compared to cryotherapy with liquid nitrogen.
    Keywords: Cryotherapy, Podophyllin, Genital wart
  • Farzad Gheshlaghi, Nastaran Eizadi, Moud, Ali Soleimanpoor, Gita Montazeri, Masoumeh Rahmani, Jouybari Pages 1718-1729
    Background
    Poisoning is a major psychological problem in the world and is a common cause of mortality. In addition, recent studies showed that the trend of mortality due to poisoning was increased in the recent decades. So, the aim of this study was determining the 5-years trend of poisoning led to death in Isfahan Province, Iran, during 2010-2014.
    Methods
    In a cross-sectional study done in Isfahan Province General Office of Legal Medicine during 2010-2014, 1592 record of patients dead due to poisoning, incidence trend of mortality due to poisoning and the related factors were studied.
    Findings
    During 2010-2014, from 1590 death due to poisoning, most of the cases (83.1%) were man and in 955 cases (60.1%), poisoning was intentional. The incidence of poisoning led to death was 373, 353, 280, 333, and 251 cases in the studied years, respectively with no significant difference between the years. But, there was a significant difference between the studied years according to the cause of poisoning (P = 0.001); where, the prevalence of poisoning with drug has the lowest incidence (26.3%) in 2010 and highest one (47.1%) in 2014.
    Conclusion
    The mortality rate due to poisoning in Isfahan Province is high and death related to drug poisoning has increased significantly. Hence, some of preventive activities such as improvement of public awareness must be done by health centers and public media.
    Keywords: Poisoning, Mortality, Addiction, Drug
  • Daryoush Shahbazi, Gahrouei, Fahimeh Aminolroayaei Pages 1730-1739

    Premature or sick hospitalized infants in the neonatal intensive care unit (NICU) often receive a large number of radiographic examinations. Because of small size of neonates, a big part of their body is putted in radiation field during radiography. On the other hand, infants are more sensitive to radiation and their cancer risk is 2 or 3 times higher than that of adults. So, it seems that radiation dosimetry in the NICU is vital and important. Researchers have calculated the entrance surface dose (ESD), effective dose (ED), kinetic energy released in material (Kerma) and scatter radiation in neonatal intensive care unit. They emphasized that although radiation exposure in the neonatal intensive care unit is low but, because of neonates’ higher sensitivity, according to as low as reasonably achievable (ALARA) law, the radiation should be kept as low as possible. This review article aimed to have a survey regarding measurement of radiation dose in the neonatal intensive care unit and to give some recommendations according to the literature for dose reduction. Overall, effort should be made to further lower patient doses while securing image quality. In addition, need to provide relevant education and training to staff is recommended. The outcomes are also useful to national and professional organizations.

    Keywords: Entrance surface dose (ESD), Collective dose (ED), Neonatal Intensive Care Unit