فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 360 (هفته چهارم دی ماه 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • علیرضا عندلیب، عباس جعفریان دهکردی، راحله شکوهی شورمستی، شیرین عبدالله کوهپایه اصفهانی صفحات 2004-2012
    مقدمه
    چرخه ی سلولی طی چهار مرحله ی عمده صورت می گیرد. همانندسازی DNA طی مرحله ی سنتز انجام می شود و سلول ها پس از عبور از مرحله ی موقتی GAP2، فرایند پیچیده ی میتوز (M) را شروع می کنند. سلول های سرطانی در محیط کشت به صورت نامحدود وارد چرخه ی سلولی می شوند. در محیط کشت آزمایشگاهی می توان میزان جمعیت سلولی در مراحل مختلف چرخه ی سلولی را تحت تاثیر هر نوع ماده ای سنجش نمود.
    روش ها
    عصاره ی تهیه شده از تعدادی گیاهان مخروطیان بومی ایران به نام های 1- Juniperus polycarpus (برگ سرشاخه ی نر)، 2- Juniperus excela (سرشاخه ی برگ دار)، 3- Juniperus excels (میوه)، 4- Juniperus Foetidissma (برگ نر)، 5- Juniperus Foetidissma (برگ ماده)، 6-Juniperus depressa (میوه)، 7- Juniperus depressa (برگ نر)، 8- Juniperus communis (برگ ماده) و 9-Juniperus communis (برگ نر) به رقت های متفاوت بر محیط کشت رده ی سلولی سرطان سینه MCF-7 آزمایش گردید. جمعیت سلولی در فازهای مختلف چرخه ی سلولی پس از گذشت 48 ساعت با دستگاه فلوسایتومتری و نرم افزار Cylchred و CellQuest اندازه گیری و آنالیز شد. از پروپیدیوم آیودید (Propidium iodide) برای رنگ آمیزی مقدار DNA هسته ی سلولی به عنوان شاخص وجود سلول ها در فازهای مختلف چرخه ی سلولی استفاده گردید.
    یافته ها
    سلول های MCF-7 در چاهک کشت بدون تیمار عصاره ی گیاهی، 86/45 درصد در فاز G0/G1، 52/47 درصد در فاز سنتز و 62/6 درصد در فاز G2/M قرار داشتند. همین مقادیر تحت تاثیر داروی شاهد مثبت Taxol، در مراحل G0/G1، سنتز و G2/M به ترتیب برابر با 31/17، 18/40 و 51/42 درصد بود. مقایسه ی مقادیر به دست آمده، توقف چرخه ی سلولی و نگهداری سلول ها در فاز G2/M را برای داروی Taxol نشان داد. بررسی عصاره های تحت آزمایش مشخص نمود که بیشترین اثر را عصاره ی میوه ی Juniperus excela داشت و قدرت سنتز رده ی سلولی MCF-7 را از 81/46 به 97/21 درصد تقلیل داد. همچنین، همین عصاره توانست 11/23 درصد جمعیت سلولی را در فاز G2/M بلوکه کند که از لحاظ آماری حدود سه برابر میزان شاهد منفی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مواد بیولوژیک موجود در گیاهان مخروطی ایران ترکیباتی را در مسیر فیزیولوژی رشد و نمو ایجاد می کند که می تواند اثرات قابل ملاحظه ای بر چرخه ی رشد سلول های سرطانی سینه بگذارد. ارزیابی و خالص سازی نوع ترکیب موثر در عصاره های گیاهی از ضروریات فعالیت علمی در زمینه ی کشف داروی ضد سرطان است.
    کلیدواژگان: MCF، 7، مخروطیان بومی ایران، عصاره، فلوسایتومتری، چرخه سلولی
  • داریوش مرادی فارسانی، خسرو نقیبی*، کامران منتظری، میترا لطف الهی صفحات 2013-2018
    مقدمه

    نظر به گسترش روزافزون استفاده از رادیوگرافی و دستگاه رادیوگرافی C-Arm در اتاق های عمل ارتوپدی و میزان پرتوگیری قابل توجه متخصصین ارتوپدی و گاهی متخصصین بیهوشی، بررسی میزان اشعه ی جذبی این افراد، کادر آموزشی و پرسنل همراه آن ها و مقایسه ی آن با حد دز تعیین شده توسط کمیته ی بین المللی محافظت در برابر اشعه (ICRP یا International Commission on Radiological Protection) امری ضروری به نظر می رسد.

    روش ها

    به منظور تعیین دز جذبی، متخصصین ارتوپدی و بیهوشی و دستیاران و پرسنل همراه آن ها در اتاق عمل بیمارستان الزهرای (س) اصفهان، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تعیین میزان دز جذبی، از دزیمترهای ترمولومینسانس 4CaSo کارتی، که دارای دقت و حساسیت زیادی هستند، استفاده گردید. بدین منظور، برای هر شخص سه عدد دزیمتر حساس به حرارت (TLD یا Thermo luminescence dosimeter) یکی در محل گردن و در روی تیروئید، دیگری در ناحیه ی سینه و سومی در ناحیه ی گنادها به مدت یک ماه نسب گردید و میانگین دز جذبی در این سه محل حساس بدن به دست آمد. جهت خواندن دزیمترها از دستگاه خواننده ی ترمولومینسانس (Solaro2A TLD Reader) استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین دز دریافتی ماهانه برای متخصص ارتوپدی در محل های مختلف متفاوت به دست آمد که در تمام موارد بیشتر از میزان جذبی توسط تیم بیهوشی بود. میانگین دز دریافتی متخصص ارتوپدی 24، دستیار وی 26، متخصص بیهوشی 16 و دستیار بیهوشی 11 میلی راد بود. میانگین دز دریافتی در هر عمل جراحی برای گروه ارتوپدی در محل تیروئید و در محل گنادها همواره بیشتر از بقیه ی افراد بود. با استفاده از آزمون t و با احتمال 90 درصد، می توان دریافت که میانگین دز دریافتی ماهانه و دز در هر عمل ارتوپدی در محل تیروئید در هر فرد مورد بررسی، بیشتر از دز دریافتی در محل گنادها بوده است.

    نتیجه گیری

    میانگین دز دریافتی ماهانه در هر عمل جراحی ارتوپدی در متخصص ارتوپدی و دستیار وی، بیشتر از سایر شرکت کنندگان در مطالعه بوده است.

    کلیدواژگان: رادیوگرافی، C، Arm، دزیمتری ترمولومینسانس، اشعه ی دریافتی
  • مهدی مباشری زاده، سید کاظم بیدکی، سینا مباشری زاده صفحات 2019-2025
    مقدمه
    افزایش شیوع بتا لاکتامازهای گروه CTX-M در جهان در برخی از پاتوژن های گرم منفی باعث نگرانی جامعه ی پزشکی شده است. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی نسبی باکتری های Escherichia coli تولید کننده ی بتا لاکتاماز وسیع الطیف (ESBL یا Extended-spectrum beta-lactamase)، فراوانی ژن CTX-M و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بیماران مبتلا به عفونت های ادراری ناشی از باکتری Escherichia coli در دو گروه بیمارستانی و سرپایی در شهر اصفهان در سال 1392 بود.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 120 نمونه ی باکتری Escherichia coli جدا شده از بیماران سرپایی و بستری مبتلا به عفونت ادراری انجام شد. جهت تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی، از روش Disc diffusion استفاده شد. سویه های تولید کننده ی ESBL با استفاده از روش Combined disc تایید شد و با روش PCR (Polymerase chain reaction) از نظر ژن CTX-M مورد بررسی قرار گرفتند. از نرم افزار WHONET 5.6 و آزمون Excel جهت واکاوی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع 120 سویه ی Escherichia coli، به ترتیب در گروه های سرپایی و بستری، 12 مورد (0/20 درصد) و 33 مورد (0/55 درصد) ESBL مثبت بودند. مقاومت به آمپی سیلین و کوتریماکسازول در گروه سرپایی به ترتیب 4/84 و 1/60 درصد و در گروه بستری 9/94 و 8/84 درصد گزارش شد. با استفاده از روش PCR، مشخص شد که 30 سویه، واجد ژن CTX-M بودند.
    نتیجه گیری
    تولید ESBL در ایزوله های بیمارستانی، تهدید بزرگی برای مصرف آنتی بیوتیک های وسیع الطیف است. با توجه به حضور ژن CTX-M در درصد بالایی از این سویه ها، مطالعات بیشتر ملکولی و اپیدمیولوژیک در محیط های درمانی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، Escherichia coli، CTX، M، بتا لاکتاماز وسیع الطیف
  • عالیه عهدی، حسین ربانی، علیرضا ورد صفحات 2026-2035
    مقدمه
    رجیستر کردن تصاویر فرایندی است که در آن دو تصویر از یک ناحیه که دارای شرایط یا زمان های تصویربرداری متفاوتی هستند و یا با دستگاه های متفاوتی گرفته شده اند، برای دستیابی به اطلاعات دقیق تر و جزیی تر بر هم منطبق می شوند. هدف از انجام این مطالعه، رجیستر کردن تصاویر سه بعدی OCT (Optical coherence tomography) دیسک نوری و تصاویر فوندوس بود.
    روش ها
    داده های مطالعه ی حاضر با استفاده از دستگاه 3D-OCT1000 مدل Topcon از بیمارستان فیض اصفهان جمع آوری گردید و شامل تصاویر سه بعدی OCT دیسک نوری و دو بعدی رنگی فوندوس چشم بود. تحقیق بر روی 40 داوطلب با چشم طبیعی انجام گرفت. در اولین مرحله با میانگین گیری از سطوح تصاویر سه بعدی دیسک نوری، پروجکشن آن ها به دست آمد، سپس نقاط و بردارهای ویژگی رگ های استخراج شده ی تصاویر دو بعدی پروجکشن و بردارهای ویژگی با هم مطابقت داده شدند. با استفاده از الگوریتم RANSAC (Random sample consensus)، نقاط غیر تطابق با تخمین بهترین تابع تبدیل حذف گردید و در نهایت انتقال، مقیاس و زاویه ای که برای تغییر تصاویر OCT دیسک نوری به منظور رجیستر کردن با تصاویر فوندوس مورد نیاز بود، به دست آمد.
    یافته ها
    بهترین شاخص ها برای داده های مطالعه ی آستانه ی تطابق در روش SURF (Speeded-Up Robust Features) برابر با 100 و بیشینه ی فاصله ی بین نقاط در روش RANSAC برابر با 15 بود که خطای میانگین مربعات (Mean square error یا MSE) آن ها به ترتیب 0272/0 و 0268/0 به دست آمد. همچنین، به علت عدم وجود تبدیل پروجکشن حاضر بین داده های OCT و فوندوس و برای تخمین RANSAC، استفاده از تابع شباهت که تنها مقادیر انتقال، چرخش و مقیاس را تنظیم می نماید، به نتایج بهتری منجر خواهد شد. حاصل خطای کلی برای 40 داده ی چشم طبیعی با انتخاب مقادیر شاخص های بهینه، 0038/0 ± 0268/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    رجیستر کردن تصاویر پروجکشن OCT و تصاویر فوندوس رنگی، به طوری که بتوان اطلاعات تصویر OCT و تصویر فوندوس را ترکیب نمود، می تواند اطلاعات آناتومیک ارزشمندی از چشم در اختیار چشم پزشکان قرار دهد.
    کلیدواژگان: تصاویر Optical coherence tomography (OCT)، دیسک نوری، رجیستر کردن، الگوریتم Speeded، Up Robust Features (SURF)، الگوریتم Random sample consensus (RANSAC
  • محمدرضا نجفی، شیما سعیدی، شهرزاد نعمت اللهی، رخساره معمار صفحات 2036-2042
    مقدمه
    در اتیولوژی صرع، عوامل مختلفی مطرح است که یکی از این عوامل، ژنتیک می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه ای تاثیر تاریخچه ی خانوادگی مثبت در دو نوع صرع فراگیر و موضعی و مقایسه ی تفاوت های ویژگی های بیماران بر اساس تاریخچه ی خانوادگی بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر، یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی گذشته نگر و مقطعی بود. اطلاعات بیماران (با تشخیص قطعی صرع توسط متخصص مغز و اعصاب) مراجعه کننده به کلینیک صرع بیمارستان های آیت الله کاشانی و الزهرای (س) اصفهان طی سال های 92-1388 وارد مطالعه گردید. با استفاده از پرسش نامه، اطلاعات دموگرافیک بیماران و تاریخچه ی خانوادگی آن ها از نظر وجود بیماری صرع در خانواده، درجه ی یک و دو تعیین شد.
    یافته ها
    رابطه ی مثبتی بین صرع موضعی و تاریخچه ی خانوادگی مثبت صرع در بیماران مبتلا وجود داشت (046/0 = P)؛ چنین رابطه ی مثبتی در بیماران مبتلا به صرع عمومی مشاهده نشد (098/0 = P). در بیماران مبتلا به هر دو نوع صرع، اکثریت معنی داری از افراد با الکتروانسفالوگرافی (Electroencephalography یا EEG) و CT scan (Computed tomography scan) غیرطبیعی مغز بدون سابقه ی خانوادگی بودند. بر حسب جنسیت، وضعیت تاهل و دارا بودن تحصیلات آکادمیک، اکثر افراد سابقه ی خانوادگی نداشتند (001/0 > P)؛ اما مدت تشنج بیماران مبتلا به صرع موضعی برای افرادی که سابقه ی خانوادگی درجه ی دو داشتند، بالاتر از سایرین بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود ارتباط معنی دار بین صرع موضعی و تاریخچه ی خانوادگی صرع، توصیه می شود مطالعات بیشتری هم در سطح مولکولی و هم در سطح اپیدمیولوژیک در حجم های وسیع تر انجام شود که نقش عوامل ژنتیکی در بروز این بیماری نمایان تر گردد.
    کلیدواژگان: صرع عمومی، صرع موضعی، تاریخچه خانوادگی
  • مهسا عطایی آشتیانی، تقی زهرایی صالحی صفحات 2043-4048
    مقدمه
    Pseudomonas aeruginosa یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی به ویژه در بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی و کودکان است. ژن های gyrB، oprL، ETA و 16SrDNA جهت تدوین برنامه ی پیش گیری و مبارزه، ضروری می باشند و فراوانی بیشتری نسبت به سایر ژن ها دارند. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی این ژن ها با استفاده روش Multiplex-PCR (Multiplex-polymerase chain reaction) انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی- توصیفی، 55 سویه ی Pseudomonas aeruginosa از نمونه های بالینی متفاوت جمع آوری و بعد از کشت بر روی محیط MacConkey agar و Cetrimide agar و انجام آزمایش های بیوشیمیایی تشخیص داده شد. DNA ژنومیک باکتری استخراج شد و توالی های هدف مورد نظر با ژن های gyrB، oprL، ETA و 16SrDNA تکثیر یافت.
    یافته ها
    آزمون مولکولی نشان داد که میزان فراوانی ژن های oprL، ETA، gyrB و 16SrDNA به ترتیب 36/96، 50/94، 100 و 100 درصد بود.
    نتیجه گیری
    ژن های oprL و ETA از حساسیت بیشتر و ویژگی کمتری برای شناسایی Pseudomonas aeruginosa برخوردار است؛ در صورتی که تشخیص این باکتری با استفاده از ژن های gyrB و 16SrDNA دارای ویژگی بیشتری است و استفاده ی هم زمان از ژن های gyrB، oprL، ETA و 16SrDNA حساسیت کافی را برای شناسایی Pseudomonas aeruginosa از نمونه های بالینی فراهم می کند.
    کلیدواژگان: Pseudomonas aeruginosa، 16SrDNA، ژن
  • مقاله کوتاه
  • سیدمحمود سیدخرمی، طلعت مختاری آزاد، ژیلا یاوریان، ناهید مقدم نیا، آزاده شاداب، فاطمه عجمی نژاد فرد، اعظم صبوری، فاطمه سعادتمند، نازنین زهرا شفیعی جندقی صفحات 2049-2053
    مقدمه
    ارتباط بین ناهنجاری های مادرزادی و عفونت اولیه ی سرخجه به خصوص در سه ماهه ی اول بارداری سبب الزامی شدن واکسیناسیون همگانی گردید. شناسایی IgM (Immunoglobulin M) اختصاصی سرخجه، متداول ترین روش آزمایشگاهی تشخیص عفونت اولیه ی سرخجه می باشد. در ایران پس از واکسیناسیون سراسری، اپیدمی بیماری سرخجه گزارش نشده است. با این حال، موارد مثبت IgM سرخجه همچنان مشاهده می شود. از آن جایی که نزدیک شدن به مرحله ی حذف یک بیماری ویروسی، باعث کاهش موارد ابتلا و کاهش ارزش اخباری مثبت آزمون شناسایی آن می شود، در این مطالعه ارزش اخباری مثبت آزمون IgM سرخجه در شناسایی عفونت حاد مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    در این پژوهش، سرم افراد مبتلا به تب و بثورات که در سه سال متوالی از سر تا سر کشور جمع آوری شده بود، از نظر وجود IgM اختصاصی سرخجه بررسی و برای تمام موارد IgM مثبت، سنجش IgG avidity انجام شد.
    یافته ها
    ارزش اخباری آزمون IgM در شناسایی عفونت حاد سرخجه 8/15 درصد محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    جمع بندی نتایج نشان داد که با وجود پوشش مناسب واکسن در کشور، مشاهده ی بخش قابل توجهی از موارد مثبت IgM سرخجه، دلیلی به جز ابتلا به عفونت حاد سرخجه دارد. بنا بر این، برای غربال گری سرخجه، نباید تنها به نتیجه ی مثبت IgM اکتفا کرد.
    کلیدواژگان: عفونت حاد سرخجه، شناسایی IgM، ارزش اخباری مثبت
|
  • Alireza Andalib, Abbas Jafarian, Dehkordi, Raheleh Shokouhi, Shourmasti, Shirin Abdolah, Kohpayeh, Esfahani Pages 2004-2012
    Background
    The cell cycle includes four stages in which, DNA content become double during synthesis process; then, the mitosis happens after GAP2 phases, and Gap1 starts again. Cancer cells are immortal and their cell cycle phases go on repeatedly in tissue culture media. It was proposed that adding several plant extracts in cell culture media has modulation effect in cell cycle phases.
    Methods
    The following plant extracts were derived from native Persian Juniperus spp. from north and north-west of Iran and were used with different concentration: 1- Juniperus polycarpus leaves, 2- Juniperus excels branches, 3- Juniperus excels fruits, 4- Juniperus foetidissma leaves, 5- Juniperus foetidissma leaves, 6- Juniperus depressa fruits, 7- Juniperus depressa leaves, 8- Juniperus communisl and 9- Juniperus communis leaves. The breast cancer cell line, MCF-7, was cultured in media and the plant extracts were added in tissue culture wells; after incubation time; the cells were harvested and treated with Propidium Iodide according to standard protocol. The stained nucleus/DNA contents were measured via flow cytometry and using CellQuest and Cylchred softwares for analyzing.
    Findings
    Different patterns of cell cycle phases were obtained after treating with the extract concentrations; for instance, 45.86% of untreated control cells were in G0/G1 phase, 47.52% in synthesis phase and 6.62% in G2/M phase. Treating with taxol (a drug that is mitotic inhibitor), as positive control, tended to 17.31% in G0/G1 phase, 40.18% in synthesis phase and 42.51% in G2/M phase. The most effective extact was from J. Excelsa fruit that reduced the synthesis phase to 21.97% and blocked 23.11% of cell population in G2/M phase. Statistical analysis showed a significant inhibitory effect for the J. Excelsa fruit extract in MCF-7 cell line (P = 0.0001).
    Conclusion
    The Persian junipers excelsa extracts are effective on tumor cells proliferation which could be used for screening the anticancer agents.
    Keywords: MCF, 7, Persian Juniperus excels, Plant extracts, Flow cytometry, Cell cycle
  • Daruosh Moradi, Farsani, Khosrou Naghibi, Kamran Montazeri, Mitra Lotfollahi Pages 2013-2018
    Background

    The present study aimed to evaluate and analyze the amount of radiation received by anesthesiologists and anesthesia personal in Alzahra Hospital, Isfahan, Iran, using standard precautionary measures, to assess determinants for personal receiving high doses during orthopedic surgeries.

    Methods

    Ten people were included in a three month prospective study for radiation exposure measurement with adequate protection measures in all procedures requiring C-Arm fluoroscopy. Each person was provided with three Thermo Luminescent Dosimeter (TLD) badges which were tagged at the levels of neck, chest and gonads. Operating and exposure times of each procedure were recorded. Exposure dose of each badge at the end of the study was obtained and the results were analyzed. To measure dose, TLD cards containing CaS04 detectors were used. To read the data from TLDs, a TLD reader (Solaro2A) was used.

    Findings

    Mean radiation exposure to all the parts were well within permissible limits. There was a significantly positive correlation between the exposure time and the exposure dose for the orthopedic surgeon (r = 0.647; P < 0.01) and orthopedic residents (r = 0.49; P < 0.05). The orthopedic surgeon and residents had the maximum exposure overall. For the group of anesthetist, anesthesia resident and anesthesia nurse, the mean radiation exposure was less than the others. It was founded that the mean of absorbed dose for each fluroscopy on thyroid was 5.21 ± 2.56 mrad for the orthopedic surgeon, 1.13 ± 1.11 mrad for anesthesiologist, 1.22 ± 1.19 mrad for anesthesia resident and 1.39 ± 1.33 mrad for anesthesia personnel.

    Conclusion

    The mean exposure doses to all parts of the body of anesthetist and co-workers were well within the permissible limits. It is thus desirable that radiation safety precautions should be taken and exposures should be regularly monitored with at least one dosimeter for monitoring the whole-body dose.

    Keywords: Image intensifiers, Radiation hazards, Radiation exposure, Orthopedic surgeon
  • Mehdi Mobasherizadeh, Seyed Kazem Bidoki, Sina Mobasherizadeh Pages 2019-2025
    Background
    Extended-spectrum beta-lactamase of CTX-M-type is considered as an important mechanism resistant to beta-lactam drugs in the gram-negative pathogens. In this study, the prevalence of extended-spectrum beta-lactamase (ESBL)-producing Escherichia coli (E. coli) as well as the frequency of CTX-M genes from urinary tract infections in inpatients and outpatients caused by Escherichia coli in selected health centers in Isfahan, Iran, was studied in 2013.
    Methods
    The study was carried out on 120 E. coli isolates from inpatients and outpatients with urinary tract infection. The susceptibility of isolates was tested using disc diffusion method. The ESBL-producer strains were confirmed using combined discs method. Finally, the blaCTX-M gene was determined in ESBL-producer isolates using polymerase chain reaction (PCR) method. To identify the strains of E. coli producing CTX-M genes, PCR method was used. The collected data were entered and analyzed in WHONET 5.6 and Excel softwares.
    Findings
    From 120 strains of E. coli, 12 outpatient (20.0%) and 33 inpatient (55.0%) isolates were ESBL-producer. 84.4% and 60.1% of outpatient isolates and 94.9% and 84.8% of inpatient isolates showed resistance to ampicillin and co-trimoxazole, respectively. PCR analysis revealed that 30 isolates had CTX-M gene.
    Conclusion
    The production of ESBL, in particular in isolates of inpatients, is a big threat for use of the broad-spectrum cephalosporins. Given the presence of CTX-M gene in the high proportion of the isolates, more molecular and epidemiological studies on pathogenic bacteria in health centers is required to be able to have a common plan to control bacterial resistance.
    Keywords: Urinary tract infection, Escherichia coli, CTX, M, ESBL
  • Alieh Ahdi, Hossein Rabbani, Alireza Vard Pages 2026-2035
    Background
    Registration of images is the process of matching two images of an area or a scene with different conditions or imaging times or taken by different sets to achieve more accurate and detailed information. The purpose of this study was registration of three-dimensional optical coherence tomography (OCT) optic nerve head and fundus images.
    Methods
    Data used in this study were taken via 3D-OCT (Topcon model 1000) and contained images of three-dimensional OCT and two-dimensional colored fundus. This study was performed on 40 volunteers with normal eyes. In the first step, the projection of 3D-OCT images was gotten; then, the projection images of extracted vessels of two-dimensional fundus were achieved. Speeded-up robust features (SURF) algorithm was used to find the points and their feature vectors and then to match the feature vectors. In the next step, eliminated outliers points were deleted using Random sample consensus (RANSAC) algorithm. Finally, the scale and the angle for changing optic disc OCT images to be registered with fundus image were achieved.
    Findings
    Combining the projections of OCT and colored fundus images were well done using SURF and RANSAC algorithms. The best obtained parameters were match threshold of 100 in SURF algorithm and maximum distance of 15 in RANSAC algorithm with the mean square errors of 0.0272 and 0.0268, respectively. Due to lack of conversion of projection between the data of OCT and fundus images, for estimating the RANSAC algorithm, similarity function that just adjusted the values of transfer, rotation and scale, would lead to better results. The overall error for the data of 40 normal eyes selecting optimal values of parameters was 0.0038 ± 0.0268.
    Conclusion
    Registration of projection of OCT and fundus images via combining the information of OCT and fundus images can provide valuable anatomical information from the eyes for ophthalmologists.
    Keywords: Optic disk, Optical coherence tomography (OCT) images, Registration, Speeded, up robust features (SURF) algorithm, Random sample consensus (RANSAC) algorithm
  • Mohammad Reza Najafi, Shima Saeidi, Shahrzad Nematollahi, Rokhsareh Meamar Pages 2036-2042
    Background
    In etiology of epilepsy, different factors have role and one of them is genetics. This study aimed to investigate the differences between generalized and partial epilepsy based on the family history.
    Methods
    The patients with epilepy admitted in the epilepsy clinics of Kashani and Alzahra Hospitals, Isfahan, Iran, during the years 2009-2013, enrolled in this cross-sectional retrospective study. Demographic data of these patients were gathered with a questionnaire form. First and secondary degree family history of patients was determined. The epilepsy was diagnosed by an experienced neurologist using history and physical exam and was confirmed with brain computed tomography (CT) scan and electroencephalogram (EEG).
    Findings
    There was a positive correlation between the partial epilepsy and positive family history of epilepsy (P = 0.046) but not in generalized epilepsy (P = 0.098). There was significant correlation between abnormal brain CT scan, abnormal EEG, sex, marriage and education with negative family history of epilepsy in both generalized and partial epilepsy; although, the duration of seizure in patients with partial epilepsy who had secondary degree positive family history was significantly more than the others (P < 0.001).
    Conclusion
    According to positive correlation between partial epilepsy and family history of epilepsy, more molecular and epidemiological researches would be recommended to be be arranged for determination of the the role of genetic factors in epilepsy.
    Keywords: Epilepsy, Generalized, Epilepsies, Partial, Family history
  • Mahsa Ataee, Ashtiani, Taghi Zahraei, Salehi Pages 2043-4048
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important factors for nosocomial infections, particularly in immunosuppressed patients such as children. Study on the genes gyrB, oprL, ETA, 16SrDNA is essential to develop prevention programs; in this study, we tried to the study these genes in an Iranian population using multiplex-polymerase chain reaction (multiplex PCR) method.
    Methods
    55 different strains of Pseudomonas aeruginosa from clinical specimens collected from Karaj City Health Centers, Iran, after cultivation on the cetrimid agar and MacConkey agar media were detected via biochemical tests. DNA was extracted from bacterial genomics and the sequencing of target genes gyrB, oprL, ETA, 16SrDNA was amplified.
    Findings
    Molecular test results showed that the frequencies of oprL, ETA, gyrB and 16SrDNA genes were 96.36, 94.50, 100 and 100 percent, respectively.
    Conclusion
    The results show that the genes oprL and ETA are more sensitive and less specific for detecting Pseudomonas aeruginosa; but, using the genes gyrB and 16SrDNA has the most specificity. Simultaneous use of the genes oprL, ETA, 16SrDNA and gyrB would provide enough sensitivity to detect Pseudomonas aeruginosa from clinical specimens.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, 16SrDNA, Gene
  • Seyed, Mahmood Seyed, Khorrami, Talat Mokhtari, Azad, Jila Yavarian, Nahid Moghadam, Nia, Azadeh Shadab, Fatemeh Adjaminezhad, Fard, Azam Sabouri, Fatemeh Saadatmand, Nazanin, Zahra Shafiei, Jandaghi Pages 2049-2053
    Background
    Rubella vaccination is essential due to the relationship between the primary infection and congenital abnormalities. Detection of IgM is the most common method of diagnosing acute rubella infection. In Iran, no rubella outbreak has been reported after the global vaccination; although positive rubella IgM cases have been detected. Approaching elimination of a viral infection, its incidence rate and the positive predictive value (PPV) of the diagnostic test would be reduced. Recently, adequate vaccination coverage leads to a reduction in rubella incidence, in such a situation this study estimated the PPV of rubella specific IgM.
    Methods
    Serum samples from cases with fever and rash, during three tandem years were collected from all over the country. To evaluate the PPV of IgM detection in acute rubella infection diagnosis, all the sera were subjected to IgM detection, then all IgM positive cases were evaluated via IgG avidity assay.
    Findings
    The PPV of IgM detection test to detect acute rubella infection was 15.8%.
    Conclusion
    In conclusion, giving the appropriate immunization coverage in the country, the PPV of detecting rubella IgM was low. Therefore, diagnosis of acute rubella infection should not be confirmed only based on IgM positive result.
    Keywords: Acute rubella infection, IgM detection, Positive predictive value