فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 364 (هفته چهارم بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • زهرا علی نسب، احمد شانئی، وحید سالاری، علی کیانی صفحات 2219-2224
    مقدمه
    سلول های موجودات زنده علاوه بر روش های شیمیایی و الکتریکی، از طریق تابش امواج الکترومغناطیسی نیز با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. در مطالعه ی حاضر، این امواج «بیوفوتون» نامیده می شوند. آشکارسازی این امواج، نشان می دهد سلول ها در حال تقسیم، جراحت و یا مرگ، نسبت به زمانی که سالمند، شدت امواج بیشتری ساطع می کنند. هدف از انجام این مطالعه، آشکارسازی امواج بیوفوتون ساطع شده از سلول های HT-29 تحت تاثیر تریپسین بود.
    روش ها
    تریپسین، عاملی برای مرگ تدریجی سلول ها می باشد. این مطالعه بر روی سلول های HT-29 و تحت 3 گروه انجام شد. در گروه اول، سلول ها تحت تاثیر تریپسین قرار گرفتند. در گروه دوم، سلول ها در معرض تریپسین نبودند و در گروه سوم، پلیت خالی از سلول، برای اندازه گیری تابش زمینه در نظر گرفته شد. برای این منظور، امواج ساطع شده از 3 گروه با استفاده از دستگاه Photomultiplier tubes (PMT) اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    محاسبه میانگین و انحراف معیار سطح کل فوتون های ساطع شده نشان داد که گروه حاوی تریپسین، میزان امواج بیشتری (05/0 > P) را به نسبت گروه بدون تریپسین و تابش زمینه، از خود ساطع نمود. همچنین، با افزایش زمان، میزان فوتون ساطع شده نیز افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    هنگامی که سلول ها تحت تاثیر تریپسین قرار می گیرند، میزان امواج ساطع شده از آن ها افزایش می یابد. به دلیل این که با گذشت زمان، سلول های بیشتری در آستانه ی مرگ قرار می گیرند، میزان امواج ساطع شده از سلول های تحت تریپسین، به طور چشم گیری نسبت به سلول های بدون تریپسین، افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: امواج بیوفوتون، تریپسین، HT، 29، Photomultiplier tubes
  • مهسا کاویانی، محمدتقی کریمی، الهام حیدری، فریبرز خوروش، رخساره معمار، مهناز مروی صفحات 2225-2231
    مقدمه
    جلوگیری از وقوع زمین خوردگی، یک هدف مهم در فرایند توان بخشی بیماران دچار سکته ی مغزی است. اختلال تعادل، یکی از عوامل خطر اصلی در وقوع زمین خوردگی در مرحله ی مزمن سکته ی مغزی می باشد. با این حال، در هیچ یک از مطالعات پیشین، ارتباط بین تعادل بر اساس یافته های صفحه ی نیرو و ترس از زمین خوردن مورد بررسی قرار نگرفته بود. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی ارتباط بین تعادل و ترس از زمین خوردن با استفاده از صفحه ی نیرو بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، 10 بیمار دچار سکته ی مغزی در مرحله ی مزمن و 10 فرد سالم تطبیق یافته با بیماران از لحاظ متغیرهای مخدوش کننده، شرکت کردند. جهت بررسی تعادل شرکت کنندگان، از صفحه ی فشار Kistler و به منظور تعیین ترس از زمین خوردن، از پرسش نامه ی (Falls Efficacy Scale-International (FES-I استفاده شد. به منظور مقایسه ی پارامترهای تعادل بیماران و افراد سالم، از آزمون آماری Independent t و جهت تعیین ارتباط بین پارامترهای تعادل و ترس از زمین خوردن، از آزمون همبستگی Pearson استفاده گردید.
    یافته ها
    تعادل بیماران بر اساس متغیرهای مرکز فشار بدن به میزان قابل توجهی کمتر از تعادل افراد سالم بود (05/0 > P). ارتباط قابل توجهی بین پارامترهای تعادل و ترس از زمین خوردگی در بیماران دچار سکته ی مغزی وجود نداشت (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    کاهش تعادل بیماران دچار سکته ی مغزی مزمن، عامل اصلی در وقوع زمین خوردگی و ترس از آن نیست. از این رو، بررسی و کنترل هم زمان دیگر عوامل ایجاد ترس از افتادن در شناخت بهتر عوامل موثر در وقوع زمین خوردگی و ترس از آن و انتخاب راه کارهای مناسب توان بخشی، در جلوگیری از آن کمک کننده است.
    کلیدواژگان: سکته ی مغزی، تعادل ایستگاهی، مرکز فشار بدن، ترس از زمین خوردگی
  • جواد زواررضا، نادر خالقی، علی حاتمی، معصومه حیدری، رضا منصوری مجومرد، محمدحسین شیخها، مجید مجرد صفحات 2232-2329
    مقدمه
    گیرنده ی عامل رشد اپیدرمی (EGFR یا Epidermal growth factor receptor) در پاتوفیزیولوژی طیف وسیعی از تومورهای جامد نظیر گلیوبلاستوما و سرطان پستان نقش اساسی بازی می کند. بنا بر این، مسدود کردن آبشار پیام رسانی این گیرنده توسط آنتی بادی، هدف مناسبی برای درمان این سرطان ها می باشد. اولین قدم در مسیر ساخت آنتی بادی های منوکلونال تولید پروتئین نوترکیب با خلوص بالا و الگوی گلیکوزیلاسیون مشابه پروتئین انسانی است. مخمر Pichia pastoris، یکی از بهترین میزبان های در دسترس برای این منظور می باشد.
    روش ها
    توالی کد کننده ی دومین خارج سلولی و بین غشایی پروتئین EGFR از رده ی گلیومای انسانی (A172) با استفاده از تکنیک (RT-PCR (Real-time polymerase chain reaction جداسازی گردید. این توالی، به داخل پلاسمید pPicZ alpha A کلون و به داخل سلول مخمر Pichia pastoris منتقل شد. سپس، این پروتئین با تیمار سلول با استفاده از متانول (غلظت نهایی 5/0 درصد) و به مدت های 24، 48، 72، 96، 120، 144، 168 و 192 ساعت القا شد. در نهایت، بیان آن به روش الکتروفورز(Sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE بررسی گردید.
    یافته ها
    با هضم آنزیمی پلاسمید نوترکیب واجد توالی کد کننده، قسمتی از EGFR ساخته شد. میزان پروتئین بیان شده با افزایش طول مدت القا، افزایش یافت. با این حال، پس از گذشت 3 روز از شروع القا، پروتئین های ترشحی میزبان نیز در محیط کشت افزایش یافتند و بر روی ژل SDS-PAGE مشاهده شدند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، پروتئین EGFR تولید گردید که می تواند فرایند تولید آنتی بادی منوکلونال مهار کننده ی EGFR را به میزان چشمگیری تسریع نماید.
    کلیدواژگان: گیرنده ی عامل رشد اپیدرمی، رده ی گلیومای انسانی A172، پروتئین نوترکیب، پلاسمید pPicZ alpha A، مخمر Pichia pastoris
  • محمدعلی عطاری، ریحانک طلاکوب، بتول رحیم زاده صفحات 2240-2247
    مقدمه
    از آن جایی که خروج از بیهوشی، با تحریک سیستم سمپاتیک و افزایش نبض و فشار خون بیمار همراه می باشد، روش های مختلفی برای کنترل فشار خون و ضربان قلب بیماران استفاده شده، اما تا کنون روش واحدی ارایه نشده است. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی تاثیر مورفین و دیلتیازم بر روی تغییرات فشار خون و نبض، هنگام خروج از بیهوشی در جراحی کرانیوتومی جهت تومورهای مغزی به انجام رسید.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 60 بیمار مبتلا به تومور مغزی کاندیدای کرانیوتومی به طور تصادفی به دو دسته ی 30 نفری تقسیم شدند. به گروه اول، دیلتیازم خوراکی داده شد و به گروه دوم مورفین تزریق گردید. بیماران، حین عمل جراحی و همچنین در زمان ریکاوری، از نظر شاخص های همودینامیک بررسی و مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین فشار خون سیتول در قبل از عمل در دو گروه مورفین و دیلتیازم به ترتیب 5/12 ± 6/120 و 7/18 ± 8/126 میلی متر جیوه بود (560/0 = P)، اما در 4 ساعت بعد از مصرف دارو، فشار خون در این دو گروه، به ترتیب 2/13 ± 6/130 و 2/16 ± 4/100 میلی متر جیوه شد (001/0 > P). در طی مدت پی گیری در ریکاوری، فشار خون و ضربان قلب بیماران دو گروه دریافت کننده ی مورفین و دیلتیازم اختلاف معنی دار نداشت، اما در ساعات 4-1 بعد از مصرف قرص، اختلاف فشار خون سیستول و دیاستول در دو گروه اختلاف معنی دار نشان داد؛ به طوری که دریافت کنندگان دیلتیازم، فشار خون پایین تری داشتند. همچنین، اختلاف معنی داری در تعداد ضربان قلب بیماران دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بیماران دریافت کننده ی دیلتیازم از ثبات همودینامیک مطلوب تری برخوردار بودند؛ در حالی که عارضه ی جانبی قابل توجهی در بیماران مشاهده نشد. بنا بر این، می توان از دیلتیازم به عنوان یک داروی کنترل کننده ی فشار خون و ضربان قلب در هنگام خروج از بیهوشی در اعمال جراحی کرانیوتومی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کرانیوتومی، دیلتیازم، مورفین
  • سید رضافاطمی طباطبایی، نعیم عرفانی مجد، شهاب قادری، معصومه رشنو، خدابخش رشیدی، محمد مهدی شمسی، محمد بهرامی تپه بور صفحات 2248-2255
    مقدمه
    با توجه به کاربرد گسترده ی نانوذرات نقره در حوزه های مختلف زیستی و افزایش مواجهه با آن ها، هدف از این مطالعه، بررسی اثرات تزریق زیر جلدی این نانوذرات در طی دوران بارداری بر تکامل برخی اندام های داخلی و هیستومورفومتری کبد زاده های موش بود.
    روش ها
    15 سر موش ماده ی باردار نژاد NMRI در 3 گروه، هر 3 روز یک بار تا زمان زایمان، به صورت زیر جلدی نانوذرات نقره را به ترتیب در مقادیر صفر (شاهد)، 2/0 و 2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دریافت نمودند. پس از آسان کشی، احشای داخلی پنج زاده ی نر و پنج زاده ی ماده ی 28 روزه از هر گروه، استخراج و توزین شد. همچنین، از کبد مقاطع بافتی به منظور بررسی هیستومورفومتری تهیه و با توجه به تیمار و جنسیت واکاوی گردید.
    یافته ها
    در مطالعه ی حاضر، وزن بدن زاده ها اختلاف معنی داری نشان نداد (05/0 < P). وزن نسبی طحال در گروه 2 میلی گرم بر کیلوگرم نانوذره نسبت به گروه شاهد کمتر بود (01/0 > P). هر چند وزن نسبی کبد در بین تیمارها اختلاف معنی داری نداشت (05/0 < P)، اما تاثیر نانوذرات نقره بر وزن کبد، تحت تاثیر جنسیت قرار گرفت (05/0 > P)؛ به گونه ای که فقط در زاده های نر باعث افزایش وزن کبد (05/0 > P) شد. در گروه های تیمار شده با نانوذرات نقره بدون وابستگی به جنسیت، تعداد هپاتوسیت ها کمتر و اندازه ی آن ها بزرگ تر از گروه شاهد بود (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    هر چند مواجهه ی موش های باردار با نانوذرات نقره بر رشد زاده های آن ها اثری نداشت، اما باعث افزایش وزن نسبی کبد و تغییرات ساختاری کبد شد.
    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، هیستومورفومتری کبد، زاده ها
  • بررسی ارتباط بین نمره (Bispectral Index (BIS با نمره (Glasgow Coma Scale (GCS در افراد مسموم با کاهش سطح هوشیاری نیازمند به لوله گذاری تراشه
    میترا جبل عاملی، نسترن ایزدی مود، پریسا توانگر راد، احمد یراقی صفحات 2256-2262
    مقدمه
    تعیین عمق بیهوشی و یا کاهش سطح هوشیاری در بیماران مسموم مراجعه کننده به بیمارستان، یکی از مسایل مهم در تعیین نیاز بیماران به لوله گذاری می باشد. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی ارتباط بین نمره ی Bispectral index (BIS) با نمره ی Glasgow coma scale (GCS) در افراد مسموم با کاهش سطح هوشیاری نیازمند به لوله گذاری تراشه بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر بر روی 24 فرد مسموم مراجعه کننده به بخش مسمومین بیمارستان نور اصفهان انجام گرفت. نمره ی سطح هوشیاری، با استفاده از GCS و BIS در دو نوبت یکی در بدو ورود و دیگری در زمان نیاز به لوله گذاری ثبت شد. در نهایت، اطلاعات جمع آوری شده در نرم افزار SPSS نسخه ی 20، وارد و نتایج با استفاده از آزمون های Independent t، همبستگی Pearson و تحلیل Regression مقایسه شد.
    یافته ها
    همبستگی معنی داری میان BIS و GCS در بدو ورود وجود داشت؛ به گونه ای که در بیماران با افزایش BIS، GCS نیز افزایش یافت (050/0 > P) و همچنین، رابطه ی مستقیم و معنی داری میان BIS در بدو ورود و در هنگام لوله گذاری تراشه وجود داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بسیار کم تغییرات همودینامیک در مطالعه ی حاضر و همچنین، این مساله که تغییرات BIS نسبت به GCS کمتر بود، می توان دریافت که BIS، بیشتر نشان دهنده ی تغییرات همودینامیک می باشد و بیشتر عوارض در رابطه با لوله گذاری تراشه را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: Bispectral index، Glasgow coma scale، لوله گذاری، مسموم
  • مقاله کوتاه
  • عبدالرضا کاظمی، لیدا رادمهر، مختار قنبرزاده صفحات 2263-2269
    مقدمه
    امروزه، سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در زنان است. نقش فعالیت ورزشی به عنوان یک عامل پیش گیرانه و کمک درمانی در سرطان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین هوازی بر غلظت سرمی اینترلوکین- 17 (17-Interleukin یا 17-IL)، آدیپونکتین و استرادیول زنان مبتلا به سرطان پستان است.
    روش ها
    40 بیمار زن مبتلا به سرطان پستان به شکل تصادفی به دو گروه مورد (20 نفر) و شاهد (20 نفر) تقسیم شدند. در گروه مورد، به مدت 8 هفته تمرینات استقامتی (3 جلسه در هفته) با شدت 55-40 درصد ضربان قلب هدف اجرا شد. 24 ساعت قبل از اولین جلسه و 48 ساعت پس از آخرین جلسه ی تمرین، از آزمودنی ها نمونه ی خونی گرفته شد. مقادیر اینترلوکین- 17، آدیپونکتین و استرادیول به روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    8 هفته تمرین هوازی، باعث افزایش مقادیر سرمی آدیپونکتین (005/0 = P) و کاهش اینترلوکین- 17 (015/0 = P) و استرادیول (001/0 > P) شد.
    نتیجه گیری
    در پاسخ به تمرینات هوازی، سطوح اینترلوکین- 17 و استرادیول کاهش، اما سطح آدیپونکتین افزایش می یابد. بنا بر این، می توان از فعالیت ورزشی به عنوان روش مناسبی برای کمک به درمان سرطان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اینترلوکین، 17، آدیپونکتین، استرادیول، زنان مبتلا به سرطان پستان
|
  • Zahra Alinasab, Ahmad Shanei, Vahid Salari, Ali Kiani Pages 2219-2224
    Background
    In addition to chemical and electrical mechanisms, cell organisms communicate each other through electromagnetic waves, known as biophotons. Detection of these waves shows that when cell organisms are being dividing, injured, or dying, they emit more photons than when they are healthy. The purpose of this study was to detect the biophoton waves emitted from cancer cells (HT-29) affected by trypsin. Trypsin is a factor contributes to gradual death of cells.
    Methods
    This study was carried out on HT-29 cells in three groups. In the first group, the cells were affected by trypsin. In the second group, the cells were not influenced by trypsin; and in the third group, an empty plate was used to measure the background radiation. For this purpose, the amount of the radiation emitted from all three groups was measured using photomultiplier tubes (PMT) apparatus and compared.
    Findings
    Computation of the means and standard deviation of the whole surface of emitted biophotons demonstrated that the group containing trypsin significantly emitted more amounts of biophotons than the group without trypsin and the group considered for the measurement of the background radiation (P < 0.05). In addition, over the time, the amount of emitted biophotons increased.
    Conclusion
    The results showed that when the cells were under the influence of trypsin, the amount of biophoton emissions increased. With the elapsed time, more cells were faced with the death threshold, therefore, the amount of emitted waves from the cells affected by trypsin increased significantly rather than the cells were not influenced by trypsin.
    Keywords: Biophoton waves, Trypsin, HT, 29, Photomultiplier tubes (PMT)
  • Javad Zavar, Reza, Nader Khaleghi, Ali Hatami, Masumeh Heidari, Reza Mansuri, Majumerd, Mohammad Hasan Sheikhha, Majid Mojarrad Pages 2232-2329
    Background
    Epidermal growth factor receptor (EGFR) plays a major role in the pathophysiology of a wide variety of solid tumors such as glioblastoma and breast cancer. Therefore, blocking of signaling cascade of this receptor via specific antibodies is an appropriate therapeutic target against these cancers. The first step to make monoclonal antibodies is production of recombinant protein with high purity and glycosylation pattern similar to human protein. One of the best available hosts for this purpose is the Pichia pastoris yeast.
    Methods
    Coding sequence of extracellular and transmembrane domain of EGFR protein was isolated from human glioma cell line (A172) using real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) technique. This sequence was cloned into plasmid pPicZαA and transferred into Pichia pastoris yeast cells. Then, the production of recombinant protein was induced via treating of cells with methanol with final concentration of 0.5%, in several time periods, 24, 48, 72, 96, 120, 144, 168 and 192 hours. Protein production was assessed using sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE).
    Findings
    Partial coding sequence of EGFR was cloned in pICZαA plasmid. The results of induction of protein expression on SDS-PAGE gel showed that the protein expression increased as incubation time increased. However, after three days of induction, the secreted host proteins in the culture medium increased and got visible on SDS-PAGE gel.
    Conclusion
    In this study, we produced EGFR protein that can dramatically speed up production process of EGFR inhibiting monoclonal antibodies.
    Keywords: Epidermal growth factor receptor (EGFR), Human glioma cell line (A172), Recombinant protein, Plasmid pPicZalphaA, Yeast, Pichia pastoris
  • Mohammadali Attari, Reihanak Talakoub, Batool Rahimzadeh Pages 2240-2247
    Background
    Getting out of the anesthesia occurs with stimulation of sympathetic system and increasing in patient's pulse and blood pressure. Various methods are used to control the blood pressure and heart rate, but there is no single method, so far. This study aimed to compare the effects of morphine and diltiazem of blood pressure and pulse rate in recovery time among the patients underwent craniotomy.
    Methods
    In a double-blind clinical trial study during 2012-2013, 60 patients who were candidates for craniotomy were selected and divided in two groups of 30. The first group received 60 mg diltiazem and the second group received 0.1 mg/kg morphine. During 4 hours after the surgery, the hemodynamic variables were checked and compared between the two groups.
    Findings
    Before the operation, the mean systolic blood pressure was 120.6 ± 12.5 and 126.8 ± 18.7 mmHg in morphine and diltiazem groups, respectively (P = 0.560). 4 hours after the drug consumption, mean systolic blood pressure was 130.6 ± 13.2 and 100.4 ± 16.2 mmHg in morphine and diltiazem groups, respectively (P < 0.001). During the follow-up period in recovery room, there was no significant difference between the blood pressure and heart rate between the two groups; but 4 hours after the drug consumption, systolic and diastolic blood pressure was significantly lower in the diltiazem group. During the study, there was no significant difference in heart rates between the two groups.
    Conclusion
    According to the results of the study, using diltiazem led to better control of blood pressure during craniotomy with little side effects. So, it can be used safely in patients under craniotomy.
    Keywords: Craniotomy, Diltiazem, Morphine
  • Seyed Reza Fatemi, Tabatabaei, Naim Erfani, Majd, Shahab Ghaderi, Masome Rashno, Khodabakhsh Rashidi, Mohammad Mehdi Shamsi, Mohammad Bahrami, Tapehebur Pages 2248-2255
    Background
    Silver nanoparticles (AgNPs) are widely consumed in different fields of biology and exposure to them have increased. This study was designed to evaluate the effects of subcutaneous administration of silver nanoparticles during pregnancy on development of some internal organs and liver histomorphometry of mouse offspring.
    Methods
    Fifteen pregnant NMRI female mice in three groups were subcutaneously administered every three days until delivery with 0 (control), 0.2, and 2 mg/kg of body weight (BW) of silver nanoparticles. Internal organs of five male and five female offspring from each groups were weighed following anesthesia on 28th day offspring. Histological liver sections were also prepared to assess histomorphometry of liver. Finally, results were analyzed according to the treatment and sex.
    Findings
    There were no significant differences in offspring body weights (P > 0.05). Partial weight of spleen were lower in the group received 2 mg/kg nanoparticles compared to the control group (P < 0.01). Although liver partial weight were not significantly different between the groups (P > 0.05), the effect of silver nanoparticles on liver weight was influenced by the sex (P < 0.05), in a way that only the liver weight of male mice were increased (P < 0.05). Number of hepatocytes decreased and their size increased sex-independently in silver-nanoparticles-treated groups compared to control group (P < 0.01).
    Conclusion
    Although exposure of pregnant mice to silver nanoparticles has no effect on the growth of their offspring, it leads to increased liver weight and liver structural changes.
    Keywords: Silver nanoparticles, Liver histomorphometry, Offspring
  • The Relationship between the Scores of Bispectral Index (BIS) and Glasgow Coma Scale (GCS) in Poisoned Patients with Decreased Level of Consciousness Requiring Tracheal Intubation
    Mitra Jabal, Ameli, Nastaran Eizadi, Mood, Parisa Tavangar, Rad, Ahmad Yaraghi Pages 2256-2262
    Background
    Determining the depth of anesthesia or loss of consciousness in poisoned patients admitted to hospitals is one of the most important issues in determining the necessity to tracheal intubation. This study aimed to investigate the relationship between the scores of Bispectral index (BIS) and Glasgow coma scale (GCS) in poisoned patients with loss of consciousness requiring tracheal intubation.
    Methods
    24 poisoned patients referred to Noor Hospital in Isfahan, Iran were enrolled. The level of consciousness was recorded using the GCS and BIS in two times, one at the beginning and the other at the time of tracheal intubation. Finally, the data were analyzed using independent-t and Pearson's correlation and regression analysis tests via SPSS software.
    Findings
    There was a significant correlation between the BIS and GCS scores at admission that as BIS increased in patients, the GCS score increased, too (P = 0.050). In addition, a significant relationship was found between the BIS scores at the admission and during tracheal intubation (P = 0.001).
    Conclusion
    As in our study, the hemodynamic changes was very low and the BIS changes was lower than the GCS, we can understand that BIS is more indicative in showing hemodynamic changes and complications associated with tracheal intubation.
    Keywords: Bispectral index (BIS), Glasgow coma scale (GCS) Intubation, Poisoned
  • Abdolreza Kazemi, Lida Radmehr, Mokhtar Ghanbarzadeh Pages 2263-2269
    Background
    Today, breast cancer is most current cancer disease in women. The role of the aerobic training as preventive and adjuvant therapy in cancer is concerned. This study aimed to examine the effect of the aerobic training on the levels of interleukin-17 (IL-17), adiponectin and estradiol in women with breast cancer.
    Methods
    40 patients with breast cancer were randomly divided into two equal groups of exercise and control. The training group performed aerobic training for 8 weeks with intensity between 40 to 55 percent of target heart rate. 24 hours before the first and 48 hours after the last session of exercise protocol, blood samples were taken from both groups and serum levels of IL-17, adiponectin and estradiol were measured using enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).
    Findings
    8 weeks of aerobic exercise training increased adiponectin (P = 0. 005) and decreased IL-17 (P = 0. 015) and estradiol (P < 0. 001) serum levels.
    Conclusion
    The results of the present study suggested that levels of IL-17 and estradiol in response to aerobic training decreased but serum level of adiponectin as anti-inflammatory factor increased. ُSo, the exercise training can be an appropriate method for prevention and adjutant therapy in cancer.
    Keywords: Aerobic training, Interleukin, 17, Adiponectin, Estradiol, Women, Breast cancer