فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 367 (هفته سوم اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • کامیار مصطفوی زاده، آیلار مسگری، مرتضی پوراحمد صفحات 2374-2380
    مقدمه
    عفونت آسینتوباکتر (Acinetobacter)، از جمله عفونت های شایع بیمارستانی است که در طی سال های اخیر، میزان مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری افزایش چشم گیر داشته است؛ به طوری که اکثر نمونه های اخذ شده از بیماران، در مقابل آنتی بیوتیک های جاری مقاومت دارند. از دیگر سو، عفونت با این باکتری در بیماران بستری در بیمارستان، به ویژه بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه و بیماران دارای نقص ایمنی ثانویه، می تواند با شیوع بیماری و مرگ و میر بالایی همراه باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های آسینتوباکتر جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال 1392 به انجام رسید.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی مقطعی، پرونده های بیمارانی که در سال 1392 در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بستری بودند و تشخیص ابتلا به عفونت آسینتوباکتر در آنان قطعی بود، مورد بررسی قرار گرفت و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها تعیین گردید. سویه های آسینتوباکتر شناسایی شده، بر حسب ویژگی های دموگرافیک و بالینی بیماران تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    459 بیمار بستری در مرکز آموزشی- درمانی الزهرای (س) اصفهان که ابتلای آن ها به آسینتوباکتر تایید شده بود، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند. بیشترین مقاومت آسینتوباکتر نسبت به آمپی سیلین سولباکتام با فراوانی 1/21 درصد و آمیکاسین با فراوانی 1/13 درصد بود. همچنین، درصد فراوانی مقاومت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، سفوتاکسیم، سفتریاکسیون و مروپنم، به ترتیب 4/5، 8/4،0/2 و 7/1 درصد بود و تمامی نمونه ها نسبت به سفاوزلین، سفپیم، تازوسین، سفتازیدیم، جنتامایسین، نیتروفورانتوئین و کوتریموکسازول حساس بودند.
    نتیجه گیری
    عفونت آسینتوباکتر، از جمله عفونت های بیمارستانی شایع در مرکز آموزشی- درمانی الزهرای (س) اصفهان می باشد که درصد قابل توجهی از نمونه ها در مقابل آنتی بیوتیک های جاری حساس بودند. احتمال می رود این یافته، ناشی از این باشد که اغلب نمونه های تشخیص داده شده، در حین نمونه گیری و مراحل بعدی آلوده شده باشند. از این رو، با توجه به افزایش روزافزون عفونت های بیمارستانی ناشی از سویه های مقاوم آسینتوباکتر و انتشار آن در محیط بیمارستان، به کارگیری اقدامات کنترل عفونت، جهت رفع منابع بالقوه ی عفونت و پیش گیری از انتقال آلودگی به بیماران از طریق دست پرسنل و تجهیزات بیمارستانی، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آسینتوباکتر، عفونت بیمارستانی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • مرضیه مختاری، حسین ربانی، علیرضا مهری دهنوی، محمدرضا اخلاقی صفحات 2381-2387
    مقدمه
    بررسی تقارن در عضوهایی از بدن که به صورت زوج وجود دارد، می تواند در تشخیص زودهنگام بیماری ها به پزشکان کمک کند. در این مطالعه، حد آستانه ی تقارن با محاسبه ی نسبت کاپ به دیسک در چشم افراد سالم با استفاده از داده های Optical coherence tomography (OCT) به صورت محلی و نقطه به نقطه با استفاده از هر B-scan بررسی شد.
    روش ها
    در این مطالعه، 40 داده ی مربوط به افراد سالم که از دستگاه 3D-OCT1000 مدل تاپکن استخراج شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. مراحل انجام کار به این صورت بود که با استخراج لایه ی Internal limiting membrane (ILM) و Retinal pigment epithelium (RPE)، محدوده ی کاپ و دیسک به ازای هر B-scan محاسبه شد و سپس به ازای B-scanهای معادل در چشم های چپ و راست، این نسبت به صورت نقطه به نقطه، مقایسه و پارامترهای تقارن بررسی قرار گردید.
    یافته ها
    نسبت کاپ به دیسک در سه ناحیه ی فوقانی، میانی و تحتانی برای چشم های چپ و راست به دست آمد که به ترتیب برای چشم راست 054/0 ± 433/0، 061/0 ± 432/0 و 063/0 ± 405/0 و برای چشم چپ، 063/0 ± 441/0، 073/0 ± 443/0 و 067/0 ± بود؛ میزان اختلاف این نسبت برای دو چشم به طور میانگین 042/0 ± 048/0، 038/0 ± 042/0 و 045/0 ± 067/0 بود.
    نتیجه گیری
    عدم تقارن در قسمت تحتانی دیسک نسبت به قسمت فوقانی و میانی بیشتر است و در قسمت میانی، بیشترین تقارن دیده می شود. همچنین در بررسی نقطه به نقطه، بیشترین تقارن در دومین B-scan در قسمت تحتانی محور افقی بین مرکز دیسک نوری و ماکولا مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی عدم تقارن، نسبت کاپ به دیسک، تصاویر Optical coherence tomography
  • محمدحسین صفاری محمدآبادی، مجید قاسمی، محمدرضا مراثی، بیژن ایرج، فریبرز خوروش صفحات 2388-2392
    مقدمه
    نوروپاتی اتونومیک دیابتی، یک عارضه ی شایع و جدی در ابتلا به دیابت می باشد. استفاده از پرسش نامه ی Survey of autonomic symptoms (SAS) برای غربال گری نوروپاتی اتونومیک دیابتی، یک روش جدید است. Sympathetic skin response (SSR) نیز یک روش الکتروفیزیولوژیک برای مطالعه ی سیستم عصبی اتونومیک است. با توجه به اهمیت دیابت و عوارض اتونومیک ناشی از آن، در این مطالعه، داده های به دست آمده از پرسش نامه ی SAS با SSR مقایسه شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی، بیماران مبتلا به دیابت مراجعه کننده به درمانگاه نورولوژی با حداقل یک علامت نقص عملکردی اتونومیک بررسی شدند. برای همه ی بیماران، پرسش نامه ی SAS تکمیل شد و روش SSR با استفاده از دستگاه Electromyography (EMG) انجام شد.
    یافته ها
    پرسش نامه ی SAS برای 135 بیمار مبتلا به دیابت با علایم نوروپاتی تکمیل شد. میانگین نمره ی به دست آمده از SAS برابر 62/12 ± 82/16 بود که رابطه ی معنی داری با سن و جنس بیماران نداشت. 60 بیمار (4/44 درصد) پاسخ SSR مثبت و 75 نفر (6/55 درصد) پاسخ SSR منفی داشتند. در بررسی با آزمون Independent t، ارتباط معنی داری بین پاسخ SSR با نمره ی SAS وجود داشت (001/0 > P). در آنالیز با Receiver operating characteristic curve (ROC curve)، مقدار عددی نمره ی SAS برابر با 5/9 با حساسیت (Sensitivity) 88 و ویژگی (Specificity) 70 درصد به عنوان نقطه ی برش (Cut-point) برای پاسخ SSR به دست آمد.
    نتیجه گیری
    به علت سادگی و راحتی پرسش نامه ی SAS، می توان از آن برای غربال گری بیماران در مراحل اولیه ی نوروپاتی اتونومیک دیابتی استفاده کرد؛ بدین منظور، به کارگیری نقاط برش به دست آمده مفید خواهند بود.
    کلیدواژگان: نوروپاتی اتونومیک دیابتی، پاسخ سمپاتیک پوستی، پرسش نامه ی Survey of autonomic symptoms
  • محمدعلی عطاری، غلامرضا خلیلی، امیر طاهری صفحات 2393-2399
    مقدمه
    افزایش فشار مغزی (ICP یا Intracranial pressure)، با تهدید حیات و پیش آگهی بد همراه است و از طرفی، کاهش فشار در بیماران مبتلا، امری ضروری است که سبب کاهش مرگ و میر و افزایش امید به زندگی می شود؛ یافتن راهی مناسب جهت کاهش فشار مغز، بدون تغییرات مشخص در الکترولیت های خونی و فشار خون، امری ضروری به نظر می رسد. از این رو، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی اثر مایع درمانی حین عمل با سالین هایپرتونیک 5 درصد بر عوارض و پیش آگهی در بیماران مبتلا به فشار مغزی بالا بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر بر روی 90 بیمار مبتلا به فشار مغزی بالا که تحت جراحی قرار گرفته بودند، انجام شد. بعد از برش پوست، سالین هایپرتونیک 5 درصد از طریق داخل وریدی تزریق شد. الکترولیت ها و علایم حیاتی بیماران در زمان های پایه و 24 و 48 ساعت پس از جراحی با یکدیگر مقایسه شد. جهت واکاوی داده ها، از آزمون Repeated measures ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    54 نفر (60 درصد) مرد و 36 نفر (40 درصد) زن با میانگین سنی 8/9 ± 1/48 سال در مطالعه حاضر بودند. تجویز سالین هایپرتونیک، سبب افزایش معنی دار در سطح سدیم (5/137 به 9/144 میلی مول در لیتر)، پتاسیم (8/3 به 69/4 میلی مول در لیتر)، افزایش مقدار مایعات خروجی (43/1 به 94/3 لیتر)، فشار خون سیستول (6/104 به 32/127 میلی متر جیوه)، فشار خون دیاستول (58/61 به 13/85 میلی متر جیوه) و آنیون گپ (34/9 به 08/18) نسبت به زمان پایه شد (001/0 > P برای همه ی موارد).
    نتیجه گیری
    استفاده از سرم هایپرتونیک 5 درصد در بیماران مبتلا به فشار مغزی بالا بعد از عمل، سبب بهبود شرایط الکترولیتی و علایم حیاتی به ویژه فشار خون می شود که این امر، سبب افزایش بهبود کیفیت درمان و به دنبال آن کاهش مرگ و میر بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: فشار مغز، سالین هایپرتونیک، پیش آگهی
  • حسن رزمجو، محمد مهدی نورالدین، فرشاد آدینه صفحات 2400-2406
    مقدمه
    گلوکوما یک بیماری شایع همراه با عوارض متعددی از جمله افزایش فشار داخل چشم، نابینایی و آسیب های جدی به بافت و اعصاب کره ی چشم می باشد. شایع ترین روش درمان گلوکوما، عمل جراحی ترابکولکتومی است. این عمل، گاهی با عوارضی مانند افیوژن کوروییدی، هایپوتونی (Hypotonia) و کم عمق شدن اتاق قدامی همراه است. برخی مطالعات نشان داده اند که استفاده از میتومایسین C در حین عمل، می تواند در بهبودی گلوکوما پس از عمل تاثیر قابل توجه داشته باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین توزیع فراوانی موفقیت و عوارض پس از عمل در بیماران تحت عمل ترابکولکتومی با و بدون تماس موضعی محل عمل با میتومایسین C به انجام رسید.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی آینده نگر، 35 بیمار تحت عمل ترابکولکتومی بدون استفاده از میتومایسین C (گروه شاهد) و 35 بیمار تحت عمل همراه با تماس موضع عمل با میتومایسین C (گروه مورد) تا 6 ماه بعد از عمل تحت پی گیری قرار گرفتند و فشار داخل چشم، میزان موفقیت عمل و بروز عوارض در بیماران دو گروه بررسی و مقایسه گردید.
    یافته ها
    پس از پی گیری 6 ماهه، نتیجه ی درمان در 22 نفر (9/63 درصد) از گروه شاهد و 28 نفر (0/80 درصد) از گروه مورد با موفقیت کامل، در 5 نفر (3/14 درصد) از گروه شاهد و 6 نفر (1/17 درصد) از گروه مورد با موفقیت نسبی همراه بود و در 8 نفر (9/22 درصد) از گروه شاهد و 1 نفر (9/2 درصد) از گروه مورد شکست درمان وجود داشت. میزان موفقیت در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر بود (048/0 = P).
    نتیجه گیری
    استفاده از میتومایسین C در حین عمل در بیماران تحت عمل جراحی ترابکولکتومی، باعث افزایش میزان موفقیت درمان می گردد. همچنین، استفاده از این دارو منجر به کاهش تعداد اقلام دارویی مصرفی در بعد از عمل می شود. از این رو، استفاده از میتومایسین C در عمل جراحی ترابکولکتومی طبق صلاحدید چشم پزشک جراح توصیه می شود.
    کلیدواژگان: گلوکوما، ترابکولکتومی، میتومایسین C
  • سید مرتضی جوادی راد، زهره حجتی، کامران قائدی، محمدحسین نصر اصفهانی، بهزاد عباسی صفحات 2407-2416
    مقدمه
    واکنش PCR کمی در زمان واقعی (Real-time quantitative reverse transcriptase-polymerase chain reaction یا qRT-PCR)، یک روش سریع، حساس و قابل اعتماد برای مقایسه ی بیان ژن ها می باشد که مستعد خطاهای تکنیکی فراوانی است. همچنین، استفاده از ژن های مرجع (خانه گردان) تاریخی، همیشه و در همه ی بافت ها مناسب نمی باشد. در این مطالعه، به بررسی و انتخاب ژن(های) مرجع مناسب در بافت بیضه پرداخته شد تا بتوان از این ژن(های) مناسب برای انجام واکنش qRT-PCR استفاده کرد.
    روش ها
    نمونه ی بافت بیضه از 15 مرد آزواسپرم غیر انسدادی (NOA یا Non-obstructive azoospermia) به عنوان گروه مورد و 15 مرد آزواسپرم انسدادی (OA یا Obstructive azoospermia) به عنوان گروه شاهد گرفته شد. با استفاده از نرم افزار Beacon designer 8.1 پرایمرهای مناسب برای چهار ژن مرجع Glyceraldehyde 3-phosphate dehydrogenase (GAPDH)، Ribosomal protein L37 (RPL37)، Ring finger protein 1 (RING1) و Eukaryotic translation elongation factor 2 (eEF2) طراحی شد. بهینه سازی های قبل از انجام qRT-PCR، شامل کنترل مقدار RNA برای سنتز Complementary DNA (cDNA) و تعیین غلظت مناسب پرایمرها انجام شد. منحنی ذوب رسم گردید و مقادیر Quantitation cycle (Cq) استخراج شد. آنالیز میانگین Cq در دو گروه شاهد و مورد با استفاده از نرم افزار BestKeeper نسخه ی 1 انجام شد و ژن های مرجع مناسب انتخاب گردید.
    یافته ها
    مقایسه ی میانگین Cq بین دو گروه NOA و OA حاکی از آن بود که دو ژن RPL37 و GAPDH به ترتیب با انحراف معیار 39/1 و 67/1 کمترین تغییرات را در بین چهار ژن مرجع کاندیدا نشان داد. بنا بر این، دو ژن RPL37 و GAPDH، به ترتیب با مقادیر r برابر با 959/0 و 927/0، به عنوان مناسب ترین ژن های مرجع در بافت بیضه انتخاب شد.
    نتیجه گیری
    دو ژن RPL37 و GAPDH به ترتیب، مناسب ترین ژن های مرجع در بافت بیضه هستند و برای مطالعه ی بیان ژن ها با استفاده از روش qRT-PCR مناسب می باشند.
    کلیدواژگان: ژن مرجع، بیضه، Real، time quantitative reverse transcriptase، polymerase chain reaction، نرم افزار BestKeeper
  • نامه به سردبیر
  • شیرین صادقپور، حمید نصری صفحات 2417-2419
|
  • Kamyar Mostafavizadeh, Aylar Mesgari, Morteza Poorahmady Pages 2374-2380
    Background
    Acinetobacter infections are of nosocomial infections with a significant increase in antibiotic resistance in recent years. Since the infection in hospitalized patients, especially patients hospitalized in intensive care units and patients with secondary immune deficiency can be associated with high morbidity and mortality rates. Hence, the aim of this study was to determine the prevalence and patterns of antibiotic resistance in Acinetobacter species isolated from patients hospitalized in the Alzahra hospital, Isfahan, Iran.
    Methods
    In a cross-sectional study, hospital records of all patients with Acinetobacter nosocomial infection who were hospitalized in Alzahra hospital during 2012 to 2013 were studied. The pattern of antibiotic resistance was determined in all the patients and isolated Acinetobacter were analyzed based on clinical and demographic characteristic.
    Findings: 495 cases with nosocomial infection of Acinetobacter were studied. The most antibiotic resistance was seen for ampicillin-sulbactam (21.1%) and amikacin (13.1%). In addition, the frequency of resistance to ciprofloxacin, cefoxitin, cefotaxime, and meropenem were 5.4, 4.8, 2.0, 1.7 and 1.3 percent, respectively. All the samples were sensitive to cefazolin, cefepime, ceftazidime, gentamicin, nitrofurantoin and tazocin and co-trimoxazole. Resistance to amikacin was different based on the sex, hospitalization, ward and source of sampling; resistance to ampicillin was different based on the source of sampling; resistance to ampicillin-sulbactam was different based on the sex; resistance to cefoxitin was different based on the sex; and finally, resistance to ciprofloxacin was different based on the source of sampling.
    Conclusion
    According to our study, Acinetobacter infection is one of the most prevalent nosocomial infections but a considerable part of samples are sensitive to general antibiotics. High sensitivity to general antibiotics probably is due to the source of infection. In the other hand, contamination with staff’s hands is the most common way for infection transition. Thus, programming for prevention and control of infection transfer must be done in all hospitals.
    Keywords: Nosocomial infection, Acinetobacter, Antibiotics
  • Marzieh Mokhtari, Hossein Rabbani, Alireza Mehridehnavi, Mohammadreza Akhlaghi Pages 2381-2387
    Background
    The symmetricity of even organs of body may help clinicians in the early detection of diseases. So, we estimated the cup-to-disk ratio (CDR) in left and right eyes and checked the symmetricity between the two eyes using the data of optical coherence tomography (OCT).
    Methods
    In this study, data from 40 normal subjects were used. This data was taken from the 3D-OCT1000 Tapcon model. For estimating CDR in each B-scan, at first the internal limiting membrane (ILM) and retinal pigment epithelium (RPE) layers were extracted; then using the end-point of RPE layer and the depth of cup, the boundary of disk and cup were determined. Finally, CDR of each B-scan was compared point-by-point and the symmetricity parameters were evaluated.
    Findings: CDRs in the left and right eyes of 40 normal data were investigated locally. We divided optic disk area into three regions named upper, middle and lower. Then, CDR of each region was calculated for left and right eyes of each patient. The local CDR were 0.433 ± 0.0548, 0.432 ± 0.061, and 0.432 ± 0.0635 for the right eyes and 0.441 ± 0.0635, 0.443 ± 0.0731, and 0.417 ± 0.675 for the left eyes in upper, middle and lower regions, respectively. The differences between local CDRs in different regions of the two eyes were 0.0483± 0.042, 0.0420 ± 0.039, and 0.067 ± 0.045, respectively.
    Conclusion
    The results of local comparison of CDRs between the left and right eyes indicated that the level of asymmetricity in the lower region of disk was higher than upper and middle regions, and the middle region has the most symmetricity. In addition, in point-by-point symmetricity evaluation of CDRs, the highest level of symmetricity is seen in the second B-scan, near the center of optic disk.
    Keywords: Asymmetry evaluation, Cup, to, disk ratio, Optical coherence tomography
  • Fariborz Khorvash, Mohammad Hosein Saffari, Mohammadabadi, Majid Ghasemi, Mohammad Reza Maracy, Bijan Iraj Pages 2388-2392
    Background
    Diabetic autonomic neuropathy is a serious and common complication of diabetes. There is a need to develop a simple instrument to measure autonomic symptoms in patients with neuropathy and to test the validity of the instrument. Using the survey of autonomic symptoms (SAS) questionnaire for screening diabetic autonomic neuropathy is a new procedure. Sympathetic skin response (SSR) is a method for the study of autonomic nervous system. Given the importance of diabetes and its autonomic complications, in this study, data obtained from the SAS questionnaire was compared with the SSR to know whether it can be used for these patients.
    Methods
    In this cross-sectional study, the patients with a diagnosis of diabetes with at least one symptom of autonomic dysfunction, referred to the clinic of Neurology and Clinical Endocrinology, after obtaining written informed consent were enrolled. For each patient, the SAS questionnaire was completed and SSR was assessed via electromyography (EMG) recording. The SAS questionnaire consists of 11 items in women and 12 in men. Each item is rated by an impact score ranging from 1 (least severe) to 5 (most severe).
    Findings: The SAS was tested in 135 patients with neuropathy and diabetes. The mean score of SAS was 16.82 ± 12.62, that was not significantly related to age and gender. 60 patients (44.4%) had positive and 75 patients (55.6%) had a negative SSR response. Independent t-test showed a significant association between the response of SSR and the score of SAS (P
    Conclusion
    The SAS is a new, valid, and easily administered instrument to measure autonomic symptoms in early diabetic neuropathy and would be of value in assessing neuropathic autonomic symptoms in clinical trials and epidemiologic studies.
    Keywords: Diabetic autonomic neuropathy, Sympathetic skin response, Survey of autonomic symptoms
  • Mohammad Ali Attari, Gholam Reza Khalili, Amir Taheri Pages 2393-2399
    Background
    Increased intracranial pressure (ICP) can be life-threatening and is associated with poor prognosis. In these patients, mortality rate and life expectancy would increase by reducing the intracranial pressure. Finding appropriate way to reduce pressure without specific changes in blood electrolytes and blood pressure is essential. This study aimed to evaluate the effect of rehydration with hypertonic saline 5% on intraoperative complications and prognosis in patients with high intracranial pressure.
    Methods
    This study was performed on 90 patients with high intracranial pressure undergone surgery. After skin incision, hypertonic saline 5% was injected intravenously. Electrolytes and vital signs of patients at baseline and at 24 and 48 hours after the surgery were compared. The data were analyzed using ANOVA with repeated measures test.
    Findings: 54 patients (60%) were men and 36 (40%) were women, with the mean age of 48.1 ± 9.8 years. Administration of hypertonic saline significantly increased sodium level (137.5 to 144.9 mmol/l), potassium level (3.8 to 4.96 mmol/l), the amount of output (1.43 to 3.94 l), systolic blood pressure (104.6 to 127.32 mmHg), diastolic blood pressure (61.58 to 85.13 mmHg) and anion gap (9.34 to 18.8) (P
    Conclusion
    This study showed that the use of hypertonic saline 5% serum in patients with high intracranial pressure who need surgery, improve the electrolyte and vital signs, especially blood pressure, which increases the quality of treatment and consequently reduces mortality rate of the patients.
    Keywords: Intracranial pressure, Hypertonic saline, Prognosis
  • Hassan Razmju, Mohammad Mehdi Noureddine, Farshad Adineh Pages 2400-2406
    Background
    One of the most common ophthalmic diseases is glaucoma that may lead to some of serious complications such as blindness and damage to eye tissue. Glaucoma and be treated by using several methods that one of the most common ones is trabeculectomy. In the other hand, some studies showed that using mitomycin C probably can help the treatment of glaucoma and decrease complications. So, the aim of this study was determining the success rate and postoperative complications of trabeculectomy with and without rubbing mitomycin C in the local operation among the patients with glaucoma.
    Methods
    In a prospective cohort study, 70 patients who were candidates for trabeculectomy were divided in two equal groups. In the first group, mitomycin C was contacted with operation site during surgery and in the second group, only trabeculectomy was done. Intraocular pressure was measured before, one week and one, three and six months after the surgery. In addition, postoperative complications were evaluated until six months after the surgery. The collected data were compared between the two groups.
    Findings: According to six-month follow-up, the surgery was completely successful in 22 (63.9%) and 28 (80%) patients, relatively successful in 5 (14.3%) and 6 (17.1%) patients and unsuccessful in 8 (22.9%) and 1 (2.9%) patients in control and intervention groups, respectively; The success rate was significantly better in intervention group (P = 0.048).
    Conclusion
    According to results of this study, rubbing mitomycin C in operation site during trabeculectomy increased the success rate and decreased the number of used drugs. So, it is suggested to be used by ophthalmologists.
    Keywords: Trabeculectomy, Mitomycin C, Intra ocular pressure
  • Seyed Morteza Javadirad, Zohreh Hojati, Kamran Ghaedi, Mohammad Hossein Nasr, Esfahani, Behzad Abbasy Pages 2407-2416
    Background
    Real-time quantitative reverse transcriptase- polymerase chain reaction (qRT-PCR), is a fast, sensitive and reliable method of gene expression comparison that is prone to a lot of technical errors. On the other hand, historical reference (housekeeping) genes are not suitable for all tissues. Herein, we have tried to identify and evaluate the best reference gene for testis tissues for further qRT-PCR experiments.
    Methods
    Testis tissues of 15 men with non-obstructive (NOA) and 15 men with obstructive (OA) azoospermia (as control individuals) were collected. Primer designing and verification of four candidate reference genes including glyceraldehyde 3-phosphate dehydrogenase (GAPDH), ribosomal protein L37 (RPL37), ring finger protein 1 (RING1) and eukaryotic translation elongation factor 2 (eEF2) were performed using Beacon designer 8.1 software. PCR pre-optimization for reverse transcriptase input RNA and best primer concentration were included. Melt curve analysis was drawn and values of quantitation cycle (Cq) were extracted. Mean Cq analysis was calculated using BestKeeper v1 software and suitable reference genes were selected afterward.
    Findings: Comparing the mean Cq values between the NOA and OA groups declared that RPL37 and GAPDH showed the lowest standard deviations of 1.39 and 1.67 among the other candidates. GAPDH and RPL37 were selected as the best reference genes in testis tissues with their r values of 0.959 and 0.927, respectively.
    Conclusion
    The results of this study show that the best reference genes for normalization of qRT-PCR data of testis tissues are GAPDH and RPL37.
    Keywords: Reference gene, Testis, Real, time quantitative reverse transcriptase, polymerase chain reaction (qRT, PCR), BestKeeper software
  • Shirin Sadeghpour, Hamid Nasri Pages 2417-2419
    Each year, on November 14, the World Diabetes Day (WDD) is celebrated. WDD is a campaign led by the International Diabetes Federation (IDF) and its member associations throughout the world. It was created in 1991 by IDF and World Health Organization (WHO) in response to increasing concerns about the intensifying threat of diabetes worldwide. The WDD 2014 campaign marked the first of a three-year (2014-16) emphasis on “Act today to change tomorrow“. These activities and materials in these years will particularly concentrate the topic of healthy eating and its importance both in the prevention of type II diabetes and the applicable management of diabetes to prevent the complications.
    Keywords: Diabetes, World Diabetes Day, International Diabetes Federation (IDF)