فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 395 (هفته سوم مهر 1395)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 395 (هفته سوم مهر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/17
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • علی عندلیب، ایمان دلاوری، علی مهرابی کوشکی صفحات 952-957
    مقدمه
    در شکستگی های اینترتروکانتریک، وسیله ای که بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرد، Dynamic hip screw (DHS) می باشد، اما مطالعات متعددی نتایج خوبی از این وسیله در شکستگی های Transverse و Reverse-oblique گزارش نکرده اند. این مطالعه با هدف مقایسه ی نتایج فیکس کردن شکستگی های اینترتروک Reverse-oblique و ساب تروکانتریک Short segment با استفاده از DHS و Dynamic condylar screw (DCS) در بیماران مراجعه کننده به اورژانس ارتوپدی بیمارستان های الزهرا (س) و آیت الله کاشانی اصفهان در سال های 1390 تا 1393 انجام شد.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی مقطعی، 50 بیمار مبتلا به شکستگی های اینترتروک Revers-oblique و ساب تروکانتریک Short segment در دو گروه 25 نفره تحت درمان با استفاده از DHS و DCS وارد مطالعه شدند. بیمارانی که حداقل 6 ماه از عمل آن ها گذشته بود، جهت ویزیت و معاینه دعوت شدند و از نظر عوارض عمل جراحی شامل جوش نخوردن و Fail شدن وسیله و همچنین، میزان بهبود شکستگی بررسی شدند؛ این موارد، توسط رادیوگرافی ساده ارزیابی شد. نتایج به دست آمده در دو گروه، مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در 6 ماه بعد از عمل، در 56 درصد از گروه DHS و 84 درصد از گروه DCS، جوش خوردگی کامل ایجاد شده و بهبودی گروه DCS به طور معنی داری بیشتر بود (031/0 = P). همچنین، در 6 ماه بعد از عمل، وسیله ی به کار رفته در 14 نفر از گروه DHS و 24 نفر از گروه DCS فیکس بود و تفاوت دو گروه معنی دار بود (001/0 = P). از دو گروه DHS و DCS، به ترتیب 20 درصد و 44 درصد بهبودی کامل یافتند، اما تفاوت دو گروه معنی دار نبود. بررسی شدت درد در این بیماران نیز نشان داد که شدت درد در بیماران تحت عمل با DCS، کمتر بود؛ به طوری که از این گروه 40 درصد و از گروه DHS، 12 درصد به طور کامل بدون درد بودند (020/0 = P).
    نتیجه گیری
    استفاده از DCS نسبت به DHS حداقل از نظر شدت درد، میزان جوش خوردن استخوان و نیز ثابت بودن وسیله، برتری دارد و استفاده از آن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شکستگی، اینترتورک، جوش خوردن، Dynamic hip screw، Dynamic condylar screw
  • نسترن ایزدی مود، علی محمد سبزقبایی، افسانه منطقی، احمد یراقی، نرگس معتمدی صفحات 958-962
    مقدمه
    مسمومیت به دنبال مصرف داروها و سموم، می تواند منجر به بروز تشنج از نوع ایزوله، تکرار شونده یا پایدار گردد. با توجه به تفاوت در دسترسی افراد به سموم و داروها در جوامع مختلف و خطرات تشنج، این مطالعه با هدف بررسی علل و ارتباط تشنج با یک سری عوامل، در بیماران مسموم با داروها و سموم تشنج زا انجام شد.
    روش ها
    نوع مطالعه، توصیفی- تحلیلی- مقطعی بود. اطلاعات بیماران مراجعه کننده به بیمارستان نور و علی اصغر (ع) اصفهان از فروردین 1393 تا مهر 1394 که با داروها یا سموم تشنج زا مسموم شده و سپس دچار تشنج های ایزوله، تکرار شونده یا پایدار شده بودند، در چک لیست ثبت گردید. تمام تحلیل ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    از 2319 بیمار مسموم با داروها و سموم تشنج زا، 137 بیمار دچار تشنج شدند. 101 نفر (3/74 درصد) از این افراد، دچار تشنج ایزوله و 35 نفر دیگر (7/25 درصد) دچار تشنج های پایدار و تکرار شونده شدند. 123 نفر اقدام به خودکشی کردند. خودکشی در سنین 29-20 سال و در مردان شایع تر بود. شایع ترین داروهای تشنج زا در نوع ایزوله، ترامادول (4/61 درصد)، مخلوط توام داروها (0/8 درصد) و داروهای ضد تشنج (Anticonvulsants) (9/7 درصد) و در نوع تکرار شونده و پایدار، ترامادول (1/37 درصد)، مخلوط توام داروها (6/28 درصد)، داروهای ضد افسردگی و شیشه (هر کدام 6/8 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    ایزوله، شایع ترین نوع تشنج می باشد و تشنج پایدار، شیوع بسیار کمی داشته است. بیشترین شیوع تشنج در سنین 29-20 سال، در مردان و در مسمومیت با ترامادول بود.
    کلیدواژگان: مسمومیت، تشنج، تشنج ایزوله، تشنج پایدار
  • بهزاد ناظم رعایا، داریوش مرادی فارسانی، علی صادقی وقفی صفحات 963-970
    مقدمه
    در بیمارانی که تحت درمان الکتریکی- تشنجی هستند، از سوکسنیل کولین استفاده می گردد و از سیس آتراکوریوم به صورت محدود در حد گزارش موردی در جهان استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تغییرات همودینامیک در تجویز سوکسینیل کولین و سیس آتراکوریوم در درمان الکتریکی- تشنجی بود.
    روش ها
    مطالعه بر روی 68 بیمار کاندیدای دریافت درمان الکتریکی- تشنجی انجام گردید. با استفاده از روش نمونه گیری آسان، بیماران به دو گروه 34 نفری تقسیم شدند و دو دارو به صورت تصادفی ساده به هر بیمار اختصاص داده شد. برای مقایسه ی متغیرها، از آزمون های Independent t و 2χ استفاده گردید.
    یافته ها
    بین میانگین مدت زمان تشنج، زمان برگشت تنفس خودبه خودی از زمان قطع تشنج، مدت زمان پایان تشنج تا هوشیاری کامل و زمان اقامت در ریکاوری، در دو گروه اختلاف معنی داری وجود داشت (050/0 > P)؛ به طوری که متوسط مدت زمان تشنج در سیس آتراکوریوم (16/8 ± 02/38 ثانیه) بیشتر از سوکسینیل کولین (23/5 ± 87/29 ثانیه) بود، اما زمان برگشت تنفس خودبه خودی، زمان تشنج تا هوشیاری کامل و زمان اقامت در ریکاوری، در سوکسینیل کولین بیشتر از سیس آتراکوریوم بود.
    نتیجه گیری
    سیس آتراکوریم، از نظر مدت اثر، متوسط می باشد. استفاده از دز کم آن در مقایسه با سوکسنیل کولین، متوسط مدت زمان برگشت تنفس خودبه خودی کوتاه تری دارد. همچنین، بروز عوارض در سیس آتراکوریوم نسبت به سوکسینیل کولین، بسیار کمتر است و در درمان الکتریکی- تشنجی، جایگزین مناسب تری نسبت به سوکسینیل کولین می باشد.
    کلیدواژگان: درمان الکتریکی، تشنجی، سوکسینیل کولین، سیس آتراکوریوم
  • ثریا احمدی بلوطکی، مجتبی عمادی بایگی، لیلا روحی، علی اکبر شایسته صفحات 971-977
    مقدمه
    سرطان مری، ششمین سرطان منجر به مرگ در دنیا می باشد. اگر چه بروز این بیماری در سه دهه ی گذشته در ایران رو به کاهش بوده است، اما همچنان ششمین سرطان شایع در کشور می باشد. ژن TOX3 به خانواده ای بزرگ و متنوع از پروتئین های HMG-box تعلق دارد که روی کروموزوم 16q12 قرار گرفته است. مطالعه ی حاضر با هدف مقایسه ی بیان ژن TOX3 در بافت پارافینه ی سرطانی و غیر توموری مری انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ، یک مطالعه ی مورد- شاهدی بود که بر روی تعداد 40 نمونه از بافت پارافینه ی سرطانی مری و بافت سالم آن انجام شد. نمونه ها از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز در سال های 89-1384 جمع آوری گردید. RNA تام استخراج شد و پس از سنتز complementary DNA (cDNA)، سطوح بیان نسبی این ژن ها با استفاده از تکنیک Quantitative real-time reverse transcriptase polymerase chain reaction (qRT-PCR) و به روش 2-ΔΔCT تعیین شد.
    یافته ها
    میزان بیان ژن TOX3 در بافت های توموری مری نسبت به بافت های غیر توموری کاهش بیان داشت؛ هر چند که از نظر آماری، معنی دار نبود (10/0 < P).
    نتیجه گیری
    در سرطان مری سنگفرشی، بیان ژن TOX3 در بافت های توموری مری نسبت به بافت های سالم کاهش می یابد. از این رو، با در نظر گرفتن کلیه ی نتایج بیان این ژن در منابع مختلف، می توان پیشنهاد نمود که ممکن است ژن TOX3 در سرطان مری به عنوان یک مهار کننده ی تومور عمل نماید. بنابراین، مطالعات بیشتر جهت تعیین دقیق مکانیسم عمل این ژن به عنوان یک مهار کننده ی تومور در SCC مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: ژن TOX3، Real، time Pplymerase chain reaction، SYBER Green، سرطان مری
  • فردوس محرابیان، معصومه عسگری صفحات 978-984
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارزش تشخیصی نشانگر آنتی مولرین هورمون در پیش گویی پاسخ به درمان نازایی در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بود.
    روش ها
    تعداد 80 نفر از بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که کاندیدای درمان نازایی بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. در این بیماران، میزان Anti-mullerian hormone (AMH)، Follicle-stimulating hormone (FSH)، Luteinizing hormone (LH) و تستوسترون در روز سوم دوره ی قاعدگی اندازه گیری شد. سپس، بیماران تحت درمان با کلومیفن قرار گرفتند. در بیمارانی که به کلومیفن پاسخ دادند، Human menopausal gonadotropin (HMG) اضافه شد و در افرادی که فولیکول 17 میلی متری پیدا کردند، Human corionic gonadotropin (HCG) تجویز و 36 ساعت بعد توصیه به نزدیکی شد. 14 روز پس از تزریق HCG، تیتراژ βHCG اندازه گیری شد. در افرادی که βHCG مثبت داشتند، سونوگرافی واژینال 2 هفته بعد جهت مشاهده ی ساک حاملگی صورت گرفت. ارتباط بین سطح سرمی AMH و میزان حاملگی ارزیابی شد. 050/0 > P به عنوان سطح معنی داری تشخیصی تلقی گردید.
    یافته ها
    نقطه ی برش نشانگر AMH با توجه به وجود یا عدم وجود بارداری 85/4 نانوگرم بر میلی لیتر بود. اختلاف معنی داری بین گروه باردار شده و باردار نشده از لحاظ سطح AMH مشاهده نشد (079/0 = P).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی AMH پیش بینی کننده ی مناسبی برای نتیجه ی درمان با کلومیفن و گنادوتروپین در زنان مبتلا به Polycystic ovary syndrome (PCOS) نمی باشد.
    کلیدواژگان: آنتی مولرین هورمون، سندرم تخمدان پلی کیستیک، نازایی
|
  • Ali Andalib, Iman Delavary, Ali Mehrabi, Koushki Pages 952-957
    Background
    In intertrochanteric fractures, dynamic hip screw (DHS) is the most frequently used tool, but several studies did not give good results for this device in reverse-oblique and transverse fractures. Current study aimed to compare fixation results of reverse-oblique intertrochanteric and short-segment subtrochanteric fractures using dynamic condylar screw (DCS) and DHS in patients referred to Alzahra and Kashani Hospitals in Isfahan, Iran.
    Methods
    In a cross-sectional study, medical files of the patients referred to emergency units of the two hospitals who were diagnosed with intertrochanteric or subtrochanteric fractures and underwent DHS or DCS surgery more than 6 months before were assessed; they were invited for follow-up visit and examination. Written consent forms were taken from all the patients upon their entry; and they were examined in terms of complications including nonunion and failure of device and level of fracture improvement. These cases were evaluated by simple radiography, too. Results obtained from examination of patients in addition to demographic information were recorded in the data collection form for each patient.
    Findings: Perfect union was observed in 14 (of 25) patients in DHS group and 21 (of 25) patients in DCS group (56% vs. 84%) six months after the surgery. Bone union was significantly better in DCS group (P = 0.031). In addition, six months after the surgery, the devices used in 14 people in DHS group and 24 people in DCS group were fixed and the difference between the two groups was significant (P = 0.001). 14 and 24 patients had total recovery in DHS and DCS groups, respectively (20% vs. 44%) with a significant difference (P = 0.020).
    Conclusion
    Considering obtained results, it can be concluded that using DCS is recommended over DHS due to severity of pain, bone union and fixation of the device.
    Keywords: Intertrochanteric, Fracture, Union, Dynamic hip screw (DHS), Dynamic condylar screw (DCS)
  • Nastaran Eizadi, Mood, Ali Mohammad Sabzghabaee, Afsaneh Manteghi, Ahmad Yaraghi, Narges Motamedi Pages 958-962
    Background
    Poisoning is a common cause of seizure in an emergency department. Type of the seizure can be isolated, recurrent or as status epilepticus. Since accessing to different poisons and drugs is various among people of different societies and because of seizure complications, we investigated the prevalence of different type of seizures in poisoned cases.
    Methods
    In a cross-sectional descriptive and analytic study, all cases with poisoning due to drugs or poisons admitted in Noor Hospital, Isfahan, Iran, during May 2014 till October 2016 were enrolled and those with seizure were evaluated regarding different variables including type of seizure and outcomes. Data were recorded in a check list and analysis using SPSS software.
    Findings: From 2319 evaluated patients, 137 cases were recorded to have seizures (101 cases of isolated type and 35 cases of recurrent or status epilepticus types). 123 patients committed suicide. Most of the cases were in age of 20-29 years. The seizure was common more in men. The most common drug in isolated seizure type was tramadol (61.4%), combination of different drugs (8.0%) and anti-convulsants (7.9%); and in recurrent and status epilepticus type, tramadol (37.1%), combination of different drugs (28.6) and anti-depressant and stimulants (8.6% each one) were the most used drugs, respectively.
    Conclusion
    Isolated seizure was the most prevalent type of seizure in cases with poisoning. Most of the observed seizures were in men, age of 20-29 years, and by tramadol tablets.
    Keywords: Poisoning, Seizure, Single seizure, Status epilepticus
  • Behzad Nazemoraaya, Darioush Moradi, Farsani, Ali Sadeghi, Vaghfi Pages 963-970
    Background
    The succinylcholine as a muscle relaxant is used in patients undergoing electroconvulsive therapy; so far, cisatracurium has not been used routinely and any study has not been done on it. Only limited use of cisatracurium has been reported in the literature. The aim of this study was to compare the changes in heart rate and blood pressure induced by succinylcholine and cisatracurium in patients who are undergoing electroconvulsive therapy.
    Methods
    This clinical trial study was randomized double-blinded without controls. The study included 68 patients who were candidates for receiving electroconvulsive therapy. Using convenience sampling method, the patients were divided into two equal groups. Randomly, each group received one drugs (cisatracurium or succinylcholine). The collected data were analyzed using independent t and chi-square tests.
    Findings: The mean duration of seizures, spontaneous respiration recovery time since the cessation of seizure, duration of seizure to full consciousness, residence time of recovery were significantly different between the two treatment groups (P
    Conclusion
    Cisatracurium is established as an intermediate-acting muscle relaxant with intermediate effect duration. Using low dose of cisatracurium, compared to succinylcholine, tends to shorter mean time to spontaneous respiration with much less complications after electroconvulsive therapy; it seems that cisatracurium can be a good alternative for succinylcholine in electric convulsive therapy.
    Keywords: Electroconvulsive therapy, Cisatracurium, Succinylcholine
  • Soraya Ahmadi, Balootaki, Modjtaba Emadi, Baygy, Leyla Rouhi, Ali Akbar Shayesteh Pages 971-977
    Background
    Esophageal cancer is the sixth cause of cancer mortality worldwide. While it is the sixth prevalent cancer in Iran, its incidence has been decreasing during the past 3 decades. Belonging to the HMG-box protein family, TOX3 (TOX high-mobility group box family member 3) gene is located on 16q12 chromosome. This study aimed to compare the expression of TOX3 gene in cancerous and non-cancerous tissue of esophagus.
    Methods
    In this case-control study, 40 formalin-fixed, paraffin-embedded (FFPE) samples of cases of esophageal Squamous cell carcinoma (SCC) and healthy tisuue were assessed. Samples were collected from patients referred to Imam Khomeini Hospital, Ahvaz, Iran, during 2005 to 210. Total RNA was extracted and complementary DNA (cDNA) was synthesied. The relative gene expression was determined using quantitative real-time reverse transcriptase polymerase chain reaction (qRT-PCR) and quantified using 2-ΔΔCT method.
    Findings: The expression of TOX3 gene was lower in tumor tissues compared to normal tissues. However, it was not statistically significant (P > 0.1).
    Conclusion
    Our study revealed that the expression of TOX3 is lower in squamous esophageal cancer. Consequently, by considering all the data about the expression of TOX3 gene from various resources, it could be suggested that the TOX3 gene might act as a tumor suppressor in esophageal squamous cell carcinoma. Therefore, further studies should be done to elucidate the exact mechanism of action of the gene as a tumor suppressor in Squamous cell carcinoma.
    Keywords: TOX3 gene, Real, time polymerase chain reaction, SYBR Green, Esophageal Cancer
  • Ferdous Mehrabian, Masoumeh Asgari Pages 978-984
    Background
    This study aimed to evaluate the diagnostic value of anti-Mullerian hormone (AMH) marker in predicting response to treatment of infertility in patients with polycystic ovary syndrome (PCOS).
    Methods
    This study was conducted on 80 patients with PCOS who were candidates for infertility treatment. In all patients, the serum levels of AMH, follicle-stimulating hormone (FSH), luteinizing hormone (LH), testosterone and estradiol were measured in the 3rd day of menstrual cycle; then were treated using clomiphene. For the patient who responded to clomiphene, human menopausal gonadotropin (HMG) was added. Then, in the patient with follicle of size of 17 mm, human corionic gonadotropin (HCG) was administered followed by intercourse after 36 hours. After 14 days from HCG injection, βhCG was measured. In patients with positive βhCG, transvaginal sonography was done after 2 weeks. The relationship between serum level of AMH and pregnancy rate were assessed. P value of more than 0.05 was concedered as significant.
    Findings: Cut-of-point for AMH level according to presence or absence of pregnancy was 4.85 ng/ml and it was not statistically significant (P = 0.079).
    Conclusion
    This study shows that the serum level of AMH is not an appropriate predictor of responsing to treatment with clomiphene gonadotropin in weman with PCOS.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Anti, mullerian hormone, Infertility