فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 422 (هفته دوم اردیبهشت 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 422 (هفته دوم اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • مجتبی منصوری، سید غلامرضا معصومی، الناز ایزدی صفحات 228-234
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیرتجویز داروی Donepezil برمیزان بروز اختلال شناختی پس از عمل جراحی عروق کرونر بود.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی دو سو کور تصادفی شده بود. کلیه ی بیماران کاندیدای Coronary artery graft bypass (CABG) که به بیمارستان چمران مراجعه نمودند، جمعیت مورد مطالعه را تشکیل می دادند. نمونه گیری به شیوه ی آسان بود و طی آن، بیماران به ترتیب ورود به بیمارستان و در صورت احراز شرایط ورود، وارد مطالعه شدند. روش جمع آوری اطلاعات به صورت تکمیل چک لیست و مصاحبه ی حضوری و ابزار مورد استفاده، پرسش نامه و انجام آزمون های روان پزشکی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های 2χ، t و Mann-Whitney تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در روز اول و دوم بستری، فراوانی بروز موارد مبتلا به اختلال شناختی در گروه شاهد بالاتر از گروه مورد (دریافت کننده ی Donepezil) بود و دو گروه، دارای تفاوت معنی داری بودند (050/0 > P). متوسط تعداد واحد خون دریافتی میان دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (050/0 < P)، تنها پس از Cardiopulmonary bypass (CPB) متوسط تعداد واحد فراورده ی خونی دریافتی Cryo میان دو گروه تفاوت معنی داری داشت (004/0 = P). متوسط زمان پمپ، زمان کلامپ، زمان عمل جراحی، مدت زمان اقامت در Intensive care unit (ICU) و مدت زمان اقامت در بیمارستان میان گروه های مورد و شاهد تفاوت معنی داری نداشت (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    مصرف داروی Donepezil به طور معنی داری در کاهش اختلالات شناختی بعد از عمل CABG موثر می باشد.
    کلیدواژگان: داروی Donepezil، اختلالات شناختی، عمل جراحی، عروق کرونر
  • محمد بهرامی تپه بور، یزدان مظاهری، محمود خاکساری مهابادی، سید رضا فاطمی طباطبایی، محمدرضا تابنده صفحات 235-242
    مقدمه
    دیابت ملیتوس، می تواند منجر به اختلالات ساختاری در مغز شود. آلوئه ورا، دارای اثرات ضد دیابتی، آنتی اکسیدانی و محافظ عصبی می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثرات ژل آلوئه ورا بر تغییرات ریخت سنجی مغز موش های صحرایی مبتلا به دیابت شده با استفاده از استرپتوزوتوسین بود.
    روش ها
    25 سر موش صحرایی ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه شامل شاهد (سرم فیزیولوژی)، مبتلا به دیابت (سرم فیزیولوژی)، ژل آلوئه ورا (400 میلی گرم/کیلوگرم/روز؛ گاواژ)، مبتلا به دیابت + ژل آلوئه ورا (400 میلی گرم/کیلوگرم/روز؛ گاواژ) و مبتلا به دیابت + انسولین NPH (10 واحد/کیلوگرم/روز؛ زیر جلدی) تقسیم شدند. دیابت تجربی با استفاده از تزریق استرپتوزوتوسین (60 میلی گرم/کیلوگرم؛ داخل صفاقی) القا شد. همه ی گروه ها به مدت 8 هفته مورد تیمار قرار گرفتند. در پایان دوره ی تیمار، مغز موش های صحرایی بلافاصله بعد از قربانی شدن برای اندازه گیری ریخت سنجی با استفاده از کولیس به صورت سالم خارج شد. همچنین، به منظور بررسی ریخت سنجی قشر مخ و هیپوکامپ از طریق رنگ آمیزی سولفات آمونیوم آهن (III) مقاطع بافتی از مغز تهیه شد.
    یافته ها
    القای دیابت پس از 8 هفته، موجب کاهش وزن مغز، ابعاد مغز، قطر هیپوکامپ، ماده ی سفید و خاکستری مخ در مقایسه با گروه شاهد شد (050/0 > P). در حالی که درمان با ژل آلوئه ورا و انسولین، موجب کاهش قابل توجه اختلالات ساختاری مغز و بهبود سطح گلوکز خون در موش های صحرایی مبتلا به دیابت شد (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    تجویز خوراکی ژل آلوئه ورا در موش های صحرایی مبتلا به دیابت، موجب بهبود اختلالات ساختاری در مغز و همچنین، موجب اصلاح هایپرگلیسمی ناشی از دیابت می شود.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، آلوئه ورا، موش صحرایی
  • مهدی محمدیان، علی اصغر ولی پور، جواد رمضان پور، سارا اسلامی فارسانی، پژمان باقری، محمد آریایی، سلمان نوروزی، عبدالله محمدیان هفشجانی صفحات 243-248
    مقدمه
    Leishmaniasis، یک بیماری انگلی است که توسط تک یاخته ای از جنس Leishmania ایجاد و توسط پشه ی خاکی منتقل می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خصوصیات دموگرافیک و بالینی کودکان مبتلا به Cutaneous leishmaniasis در سطح استان اصفهان بود.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی مقطعی بود. جامعه ی این مطالعه، کلیه ی کودکان با سن 5 ≥ سال مبتلا به Cutaneous leishmaniasis طی سال های 94-1391 در سطح استان اصفهان بودند. خصوصیات دموگرافیک و بالینی بیماران به صورت تعداد و درصد ارایه شد. میانگین سنی بیماران بر اساس جنس با استفاده از آزمون t مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع 1529 بیمار، 8/51 درصد را پسران، 0/56 درصد را افراد روستایی و 9/92 درصد را افراد ایرانی تشکیل می دادند. میانگین ± انحراف سنی بیماران 50/1 ± 71/2 سال بود. کوچک ترین بیمار 2 ماهه بود. بیشترین تعداد بیماران در گروه سنی یک سال (4/20 درصد) و کمترین تعداد در گروه سنی کمتر از یک سال (6/5 درصد) قرار داشتند. شایع ترین (8/91 درصد) گونه ی انگل ایجاد کننده ی بیماری، Leishmania major بود. قطر زخم در 37/63 درصد از بیماران بیش از 2 سانتی متر بود. در 2/11 درصد از بیماران، تعداد زخم ها 4 ≤ بود. در کودکان بیمار، ناحیه ی صورت شایع ترین (7/33 درصد) محل ایجاد زخم بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به آندمیک بودن بیماری در استان اصفهان، کودکان در این منطقه در معرض خطر بالایی جهت ابتلا به بیماری می باشند. بنابراین، باید عملیات مبارزه با مخازن حیوانی و پشه ی ناقل بیماری به عنوان یک اولویت در جهت کنترل بیماری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: کودکان، Leishmaniasis، پیامد درمان، ایران
  • سعید عباسی، ریحانک طلاکوب، مریم علی محمدی، بی بی مالکی صفحات 249-255
    مقدمه
    خشونت صدا، یکی از عوارض شایع ناشی از اینتوبه بودن است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط خشونت صدای ناشی از لوله گذاری داخل تراشه با برخی از مشخصات فردی و بالینی بیماران تحت عمل جراحی انتخابی در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بود.
    روش ها
    این مطالعه، به صورت توصیفی- تحلیلی آینده نگر بر روی 98 بیمار (با میانگین سنی 4/13 ± 7/38 سال) تحت جراحی انتخابی و واجد شرایط ورود به مطالعه انجام شد که در آن، ارتباط برخی از مشخصات دموگرافیک (جنس، سن، وزن، قد و شاخص توده ی بدنی) و برخی مشخصات بالینی (طول مدت زمان اینتوبه بودن و نوع عمل جراحی) با خشونت صدای ناشی از اینتوبه بودن بررسی گردید. داده ها 72 ساعت پس از اتمام جراحی، جمع آوری و تحت نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 98 بیمار با متوسط زمان اینتوبه بودن 5/165 دقیقه مورد مطالعه قرار گرفتند. فراوانی زور زدن موقع اکستوباسیون 1/55 درصد، خشونت صدا 5/25 درصد، و سرفه و گلودرد هر یک 1/7 درصد بود. همچنین، بین مدت زمان اینتوبه بودن (027/0 = P) و نوع عمل جراحی (040/0 = P) با خشونت صدا، ارتباط آماری معنی داری مشاهده گردید؛ اما ارتباط معنی داری بین خشونت صدا با سن، قد، وزن، شماره ی لوله ی تراشه و شاخص توده ی بدنی مشاهده نشد (050/0 ≤ P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها، ارتباط معنی داری بین خشونت صدا با مدت زمان اینتوبه بودن و نوع عمل جراحی بیماران وجود دارد.
    کلیدواژگان: خشونت صدا، لوله گذاری داخل تراشه، جراحی
  • علیرضا مهری دهنوی، آسیه میرکاظمی، محدثه بهجتی صفحات 256-262
    مقدمه
    بیماری های قلب و عروق، از شایع ترین بیماری های قرن حاضر محسوب می شوند و نارسایی قلبی، بزرگ ترین عامل مرگ و میر در جوامع صنعتی و نیمه صنعتی به حساب می آید. استفاده از سیگنال های الکتریکی که به وسیله ی ماهیچه های قلبی تولید می شوند، نقش مهمی در شناخت و تشخیص بیماری های قلبی دارند.
    روش ها
    در این مطالعه، ثبت سیگنال وکتورکاردیوگرافی با استفاده از چیدمان الکترودی موسوم به Frank و الکتروکاردیوگرافی انجام شد و همچنین، تعداد محدودی از سیگنال های موجود در پایگاه داده ی Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) که توسط انستیتوی مترولوژی ملی آلمان ارایه شده اند، استفاده شد. در ادامه، ضمن بررسی اطلاعات استخراجی در هر یک از دو حوزه ی وکتورکاردیوگرافی و الکتروکاردیوگرافی، میزان اطلاعات هر دو ارزیابی شد. به منظور استفاده ی بهتر و بهینه از زمان موجود در آنالیز سیگنال ها، عملیات استخراج ویژگی در حوزه ی Wavelet انجام شد و پس از آن، عملیات کاهش ویژگی و همچنین، طبقه بندی با استفاده از تکنیک ماشین بردار پشتیبان صورت گرفت.
    یافته ها
    مقایسه ی نتایج، حاکی از دقت 18/83 و صحت 06/99 درصدی در لیدهای وکتورکاردیوگرافی و دقت 44/75 و صحت 16/97 درصدی در لیدهای الکتروکاردیوگرافی در حوزه ی Wavelet بود.
    نتیجه گیری
    طبقه بندی با استفاده از تکنیک ماشین بردار پشتیبان نشان داد که ویژگی های به دست آمده از لیدهای سیستم Frank به نتایج بهتری نسبت به لیدهای 12گانه ی سیستم متعارف الکتروکاردیوگرام منجر شد.
    کلیدواژگان: وکتورکاردیوگرافی، الکتروکاردیوگرافی، تبدیل Wavelet
  • رضا خدیوی، پرستو گلشیری، زینب محمدیانی، ناهید گرامیان صفحات 263-269
    مقدمه
    اصلاح نظام سلامت در ایران، با عنوان «برنامه ی پزشک خانواده» از سال 1384 در مناطق عشایری، روستایی و شهری زیر 20000 نفر کشور به اجرا گذاشته شد. یکی از اهداف این برنامه، افزایش دسترسی و بهره مندی شهروندان به خدمات سلامت اولیه می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بیماریابی بیماری های مشمول برنامه ی بهداشت روان در جمعیت تحت پوشش ساکن در مناطق روستایی استان اصفهان بعد از اجرای برنامه ی پزشک خانواده بود.
    روش ها
    در یک پژوهش گذشته نگر مقطعی، داده های مربوط به بیمارانی که در برنامه ی بهداشت روان از مراکز بهداشتی- درمانی روستایی تابعه ی استان، در فاصله ی زمانی سال های 93-1387، خدمات بهداشت روان را دریافت نموده بودند، جمع آوری گردید. داده های مربوط به این دسته افراد، از واحد بهداشت روان مرکز بهداشت استان، اخذ شد و بعد از جمع بندی و تهیه ی شاخص های متناسب با اهداف برنامه ی بهداشت روان، نتایج این شاخص ها با شاخص کشوری ابلاغی از طرف اداره ی کل بهداشت روان وزارتخانه ی متبوع، مقایسه گردید.
    یافته ها
    در دوره ی زمانی مطالعه، میزان متوسط بیماریابی بیماری های شدید روانی حدود 59/1 مورد در 1000، بیماری های خفیف روانی 37/6 مورد در 1000، صرع 89/2 مورد در 1000، عقب ماندگی ذهنی 87/2 مورد در 1000 و اختلالات رفتاری 6/0 مورد در 1000 بود.
    نتیجه گیری
    میزان بیماریابی بیماری های شدید روانی و اختلالات رفتاری در مناطق روستایی استان اصفهان نسبت به شاخص های مورد انتظار کشوری و همچنین، نسبت به قبل از اجرای برنامه ی پزشک خانواده، کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: اصلاح نظام سلامت، بهداشت روان، مدیریت بیمار
  • سید مجتبی حسینی، ضیاء فلاح محمدی، فریده فیضی صفحات 270-277
    مقدمه
    Multiple sclerosis (MS)، بیماری التهابی دمیلینه کننده ی مزمن Central nervous system (CNS) است. واکنش التهابی با تنظیم افزایشی انواعی از سیتوکاین ها در ضایعات MS همبستگی دارد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر برنامه ی ورزشی مقاومتی با شدت بالا در پیش گیری از بیماری آنسفالومیلیت خود ایمنی (Experimental autoimmune encephalomyelitis یا EAE) (مدلی برای مطالعه ی MS) بود.
    روش ها
    تمرینات مقاومتی به مدت 6 هفته و 5 روز در هفته انجام شد. شروع برنامه ی تمرینی با بار معادل 50 درصد وزن بدن رت بود. حیوانات در دو جلسه ی اول، 10-8 تکرار (بالا رفتن از نردبان) را با فواصل استراحت 2 دقیقه ای انجام دادند. رت ها با نخاع خوکچه ی هندی و Complete Freund''s adjuvant ایمونیزه شدند. روند بیماری و تغییرات وزن رت ها روزانه مورد ارزیابی قرار گرفت. مدل آنسفالومیلیت خود ایمنی در انتهای هفته ی ششم تمرینات القا شد.
    یافته ها
    تمرین مقاومتی در رت های ماده ی نژاد Lewis مبتلا به آنسفالومیلیت خود ایمنی، منجر به کاهش معنی دار Tumor necrosis factor alpha (TNF-α) (001/0 = P) و افزایش معنی دار اینترلوکین- 10 (Interleukin-10 یا IL-10) (001/0 = P) شد، اما تغییر معنی داری در عامل مشتق شده از مغز (Brain-derived neurotrophic factor یا BDNF) ایجاد نکرد (055/0 = P). همچنین، علایم بالینی در رت های تمرین کرده با تاخیر ظاهر شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، به نظر می رسد تمرینات مقاومتی با مدت و شدت لازم موجب تاخیر در بروز و کاهش شدت علایم بالینی، عدم تغییر BDNF، کاهش TNF-α و افزایش IL-10 در رت های Lewis مبتلا به آنسفالومیلیت خود ایمنی می شود.
    کلیدواژگان: Multiple sclerosis، سیتوکاین ها، تمرین مقاومتی، انسفالومیلیت خود ایمن تجربی
|
  • Mojtaba Mansouri, Seyyed Gholam Reza Masoumi, Elnaz Izadi Pages 228-234
    Background
    This article aimed to study the effect of donepezil prescription on the incidence of post-operative cognitive disorder in patients undergoing coronary artery bypass graft (CABG) surgery.
    Methods
    In this double-blind randomized clinical trial study, the statistical population consisted of all candidates for coronary artery bypass graft surgery visiting Chamran hospital, Isfahan, Iran. Convenience sampling was employed and the patients were enrolled according to the order of visiting and inclusion criteria. Data were collected using a questionnaire and psychiatric tests by filling up check lists and conducting interviews. The data were then analyzed using chi-square, t, and Mann-Whitney tests via SPSS software.
    Findings: The frequency of cognitive disorder development was greater in control group than donepezil group on the first and second days of hospitalization and the differences were significant (P 0.050). The average number of cryo blood products had a significant difference between two groups after cardiopulmonary bypass (CPB) (P = 0.004). No significant difference was found between the two groups concerning the average pump time, clamping time, duration of surgery, length of stay in intensive care unit (ICU), and length of stay in hospital (P > 0.050 for all).
    Conclusion
    Donepezil significantly declines the cognitive disorder after coronary artery bypass graft surgery.
    Keywords: Donepezil, Cognitive disorder, Surgery, Coronary arteries
  • Mohammad Bahrami-Tapehbur, Yazdan Mazaheri, Mahmood Khaksary Mahabady, Seyed Reza Fatemi Tabatabaei, Mohammad Reza Tabandeh Pages 235-242
    Background
    Diabetes mellitus can lead to structural disorders in the brain. Aloe vera has antidiabetic, antioxidant, and neuroprotective effects. This study was designed to evaluate the effects of Aloe vera gel on the morphometric changes in the brain of streptozotocin-induced diabetic rats.
    Methods
    25 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups including: control (normal saline), diabetic (normal saline), Aloe vera gel (400 mg/kg/day; gavage), diabetic Aloe vera gel (400 mg/kg/day; gavage) and diabetic Neutral Protamine Hagedorn (NPH) insulin (10 IU/kg/day; subcutaneous). Experimental diabetes was induced by streptozotocin injection (60 mg/kg; intraperitoneal). All groups treated for 8 weeks. At the end of treatment course, the rat's brains were removed intact immediately after sacrifice for morphometric measuring by caliper. Histological brain sections were also prepared to assess morphometry of cerebral cortex and hippocampus via ammonium iron (III) sulfate staining.
    Findings: Diabetes induction reduced weight and dimensions of brain, and diameters of the hippocampus, and white and gray matter of cerebral cortex compared to the control group after 8 weeks (P
    Conclusion
    The results showed that oral administration of Aloe vera gel in diabetic rats improves structural disorders of brain and ameliorates diabetes-induced hyperglycemia.
    Keywords: Diabetes mellitus, Aloe vera, Rats
  • Mahdi Mohammadian, Ali Asghar Valipour, Javad Ramazanpour, Sarah Islamie Farsani, Pezhman Bagheri, Mohammad Aryaie, Salman Norozi, Abdollah Mohammadian Hafshejani Pages 243-248
    Background
    Leishmaniasis is a parasitic disease caused by protozoan called Leishmania that is transmitted by sand flies. The aim of this study was to determine the demographic and clinical characteristics of children with cutaneous leishmaniasis in Isfahan province, Iran.
    Methods
    This was a cross-sectional study on all children patients with age of five years and younger in Isfahan province during 2011 to 2015. Demographic and clinical characters of patients were presented as the number and percentage. The mean age of patients according to sex was compared using t test via SPSS software.
    Findings: Of 1529 patients, 51.8% were boys, 56.0% were in rural areas, and 92.9% were Iranian. The mean age of patients (± SD) was 2.71 ± 1.5 years. The smallest patient was 2 months old. Most of the patients were in the age group of one year (20.4%) and the lowest were in the age group of less than one year (5.6%). Leishmania major was the most common (91.8%) cause of disease. Wound size at 63.37% of patients was more than 2 cm. In 11.2% of patients the number of wounds was equal or more than 4 wound. In children, face was the most common (33.7%) region of wound.
    Conclusion
    Leishmaniasis is endemic in Isfahan province, and children are in high risk for incidence of disease. However, the process for combating the animal reservoirs and mosquito vector should be considered as a priority to control the disease. Furthermore, the facilities should be provided for accurate and timely diagnosis and treatment of patients.
    Keywords: Children, Cutaneous, Treatment outcomes, Iran
  • Saeed Abassi, Reihanak Talakoub, Maryam Alimohammadi, Bibi Maleki Pages 249-255
    Background
    Hoarseness is a common complication after tracheal intubation. The aim of this study was to investigate the correlation between hoarseness after tracheal intubation with some demographic and clinical characteristics of patients undergoing elective surgery in Alzahra hospital, Isfahan, Iran.
    Methods
    This descriptive-prospective analytic study conducted on 98 patients (mean age: 38.7 ± 13.4 years, gender: 53.2% were women) undergoing elective surgery and had eligible criteria for the study. The correlations between intubation complication (hoarseness) and some demographic data [sex, age, weight, height, and body mass index (BMI)] and clinical characteristics (duration intubation, type of surgery, and tube size) were studied. Data were collected 72 hours after the surgery and analyzed using SPSS software.
    Findings: In this study, 98 patients with a mean intubation time of 165.5 minutes were studied. Straining during extubation (55.1%), hoarseness (25.5 %), cough (7.1%), and sore throat (7.1%) were prevalent intubation complications, respectively. The correlations between duration of intubation (P = 0.027), and type of surgery (P = 0.040) with hoarseness were statistically significant. But there was not significant correlation between age, height, weight, tracheal tube size, and body mass index with hoarseness (P ≥ 0.050).
    Conclusion
    The results indicate significant correlation between hoarseness and duration of intubation and type of surgery.
    Keywords: Hoarseness, Intratracheal, Intubation, Surgery
  • Alireza Mehri-Dehnavi, Asieh Mirkazemi, Moadeseh Behjati Pages 256-262
    Background
    Cardiovascular disease is the most common disease of the century and is considered as a major cause of mortality and heart failure in industrial and semi-industrial societies. Using electrical signals produced by the heart muscle have an important role in the recognition and diagnosis of heart diseases.
    Methods
    In this study, the signal recorded via vectorcardiography using an electrode arrangement called Frank, and electrocardiography were performed; a limited number of signals available in the database of the National Metrology Institute of Germany (Physikalisch-Technische Bundesanstalt or PTB) were also used. At the end, the data in each field vectorcardiography and electrocardiographic were assessed and compared. In order to make better use of time and optimize signal analysis, feature extraction operation was performed in the wavelet domain; and then, reducing the characteristics and classification were performed using support vector machine technique.
    Findings: There were the accuracy of 83.18% and the validity of 99.06% in vectorcardiography leads and the accuracy of 75.44% and the validity of 97.16% in electrocardiographic leads.
    Conclusion
    Based on support vector machine classification system, the properties of the Frank system leads tended to better results than conventional 12-leads electrocardiogram (ECG).
    Keywords: Vectorcardiography, Electrocardiography, Wavelet transform
  • Reza Khadivi, Parastoo Golshiri, Zeynab Mohammadiani, Nahid Geramian Pages 263-269
    Background
    Health Sector Reform (HSR) has been implemented in Islamic Republic of Iran since 2005 in rural, nomadic, and urban areas with population of less than 20 thousands, called Family Physician Program. One of the main objectives of this program is improvement of the accessibility and utilization rate of primary health cares. This study carried out to evaluate the case-finding rate of mental disorders after implementing this program.
    Methods
    In a cross-sectional study in Isfahan province, Iran, the data of the patients received mental health services during the period 2008-2015 were collected. After summarizing and providing mental health indicators in accordance with the objectives of the program, the results of these indicators were compared with expected country indicators provided by the Iranian Ministry of Health and Medical Education.
    Findings: In that interval, the mean case finding rates of severe mental disorders, mild mental disorders, epilepsy, mental retardation, and behavioral disorders were 1.59, 6.37, 2.89, 2.87, and 0.6 per one-thousand population per year, respectively.
    Conclusion
    The case finding rate of severe mental and behavioral disorders were declined after implementing Health Sector Reform in rural areas of Isfahan province compared to the expected country indicators and also before Health Sector Reform.
    Keywords: Health care reform, Mental disorders, Case management
  • Seyed Mojtaba Hosseini, Zia Fallah Mohammadi, Farideh Feizi Pages 270-277
    Background
    Multiple Sclerosis (MS) is a chronic inflammatory demyelinating disease of the central nervous system (CNS). There is a correlation between up-regulation of a variety of cytokines with inflammatory reactions in multiple sclerosis lesions. This study aimed to investigate the effects of high-intensity resistance exercise program on prevention of experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE) (a model for studying multiple sclerosis).
    Methods
    Resistance exercises were performed for 6 weeks, 5 days a week. Training program started with 50% of rat's body weight. In the first session, animals performed 8 to 10 repetitions (up the ladder) with 2-minute rest intervals. Rats were immunized with spinal cord and complete adjuvant of guinea pigs. Disease process and changes in rat's weights were measured every day. Experimental autoimmune encephalomyelitis model was induced at the end of the sixth week of training.
    Findings: Resistance training in Lewis female rats with experimental autoimmune encephalomyelitis resulted in a significant reduction in tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) (P = 0.001) and a significant increase in interleukin-10 (IL-10) (P = 0.001). However, it did not cause significant changes in Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) (P = 0.055). In addition, clinical symptoms in exercised rats were postponed.
    Conclusion
    Regarding the results, it appears that resistance exercises with necessary duration and intensity delay the onset, reduce the severity of clinical symptoms, and decrease TNF-α, increase IL-10, with no change in BDNF, in Lewis rats with experimental autoimmune encephalomyelitis.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Cytokines, Resistance training, Experimental autoimmune encephalomyelitis