فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 447 (هفته سوم آبان 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 447 (هفته سوم آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • بهرام سهرابی، رضا حاجی زاده، عبدالمحمد رنجبر، لیلی پورافکاری، مرتضی اتحاد صفحات 1210-1216
    مقدمه
    ترومبوآمبولی ریوی، یکی از بیماری های مهم و کشنده ی قلبی- ریوی می باشد و تشخیص و شروع درمان سریع در این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در سال های اخیر، در بررسی پیش آگهی این بیماران، از عوامل مختلفی نظیر تعداد White blood cell (WBC)، Platelet-to-lymphocyte ratio (PLR) و Neutrophil-to-lymphocyte ratio (NLR) استفاده شده است. این مطالعه، با هدف ارزیابی وجود ارتباط NLR و مرگ و میر در بیماران ترومبوآمبولی ریوی که تحت درمان با داروهای ترومبولیتیک قرار گرفته بودند، انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه ی مقطعی بر روی تمامی بیماران مراجعه کننده با ترومبوآمبولی ریوی به بیمارستان شهید مدنی تبریز در سال 1394 انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز نظیر شمارش لکوسیت، شمارش لنفوسیت و نوتروفیل از پرونده ی بالینی بیمار اخذ شد. مرگ و میر بیماران محاسبه و میزان NLR در بیماران فوت کرده با بیماران زنده مقایسه گردید.
    یافته ها
    از 40 بیمار مورد بررسی، 5/67 درصد مذکر و 5/32 درصد مونث بودند. میانگین سنی بیماران مورد بررسی 82/13 ± 90/59 سال بود. میانگین تعداد WBC بیماران مورد بررسی، 37/2885 ± 25/9673 عدد بود. میانگین NLR بیماران مورد بررسی، 41/2 ± 80/4 بود. میزان مرگ و میر در بیماران 7 مورد (5/17 درصد) بود. میزان NLR در بیمارانی که مرده بودند (37/1 ± 10/7)، به صورت معنی داری نسبت به بیماران نجات یافته (31/2 ± 31/4) بیشتر بود (01/0 > P). در تعیین نقطه ی برش NLR در پیش بینی مرگ و میر، NLR بیشتر از 42/5 با حساسیت 5/87 درصد و ویژگی 8/81 درصد پیش بینی کننده ی مرگ و میر بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه، نشان دهنده ی ارتباط بین NLR و مرگ و میر در بیماران ترومبوآمبولی ریوی تحت درمان با ترومبولیتیک بود.
    کلیدواژگان: ترومبوآمبولی ریوی، شمارش لنفوسیت، مرگ و میر، داروی ترومبولیتیک، نسبت نوتروفیل به لنفوسیت
  • غلامرضا دشتی، آریوبرزن فرهادی، محمد جواد سعیدی بروجنی، بهمن رشیدی صفحات 1217-1224
    مقدمه
    انقباضات میومتر رحمی، نقش کلیدی در شکست یا موفقیت لانه گزینی رویان بازی می کند. افزون بر آن، آنژیوژنز کافی در میومتریوم، یک رویداد مهم برای تامین خون اندومتریوم می باشد. به تازگی، مطالعات زیادی به منظور بررسی اثرات سیلدنافیل سیترات بر روی باروری زنان انجام شده است. این مطالعه، با هدف بررسی تغییرات ضخامت میومتریوم و آنژیوژنز وابسته به آن به دنبال تجویز سیلدنافیل سیترات در موش هایی که تحریک تخمدانی شده اند انجام شد.
    روش ها
    30 سر موش بالغ ماده و 10 موش بالغ نر خریداری شدند. موش های ماده به سه گروه 10تایی شاهد (بدون هیچ گونه مداخله)، گونادوتروپین (دریافت کننده ی Human menopausal gonadotropin یا HMG و Human chorionic gonadotropin یا HCG) و گونادوتروپین + سیلدنافیل سیترات (دریافت کننده ی HMG، HCG و سیلدنافیل سیترات) تقسیم شدند. بعد از جفت گیری، حیوانات بیهوش و رحم آن ها به طور سریع برای اهداف بافت شناسی و ایمونوهیستوشیمی برای سلول های Cluster of differentiation 31 (CD31) خارج شد.
    یافته ها
    در گروه سیلدنافیل سیترات + گونادوتروپین، ضخامت میومتریوم به طور معنی داری بیشتر از گروه های گونادوتروپین و شاهد بود (05/0 > P). نتایج ایمونوهیستوشیمی برای سلول های CD31 در میوتریوم نشان داد که تجویز سیلدنافیل سیترات هیچ تغییر معنی دار مرتبط با آنژیوژنز را در میومتریوم القا نمی کند (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    تجویز سیلدنافیل سیترات، هیچ تغییر مشهودی را در آنژیوژنز میومتریوم ایجاد نمی کند، اما سبب افزایش ضخامت آن می شود. با این وجود، برای ابراز تصمیم دقیق در مورد نقش سیلدنافیل سیترات بر روی پارامترهای اشاره شده، بررسی های دقیق مولکولی و افزایش مدت زمان مصرف دارو ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سیلدنافیل سیترات، میومتریوم، آنژیوژنز
  • بیان کمشکی، مصطفی چادگانی پور، جواهر چعباوی زاده، سیما یادگاری صفحات 1225-1232
    مقدمه
    باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها توانایی کلونیزاسیون در زخم های سوختگی را دارند. امروزه به دلیل استفاده ی وسیع از آنتی بیوتیک های ضد باکتریایی، کلونیزاسیون عوامل قارچی در زخم های سوختگی رو به افزایش است. عواملی همچون بروز اختلال سیستم ایمنی در بیماران دچار سوختگی، تخریب عروق خونی در محل و حضور عوامل قارچی در محیط اطراف و فلور طبیعی بدن،کلونیزاسیون عوامل قارچی را به سمت ایجاد عفونت در زخم های سوختگی سوق می دهد. عفونت زخم، یکی از علل اصلی مرگ و میر در بیماران دچار سوختگی به شمار می رود. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی عفونت های قارچی در بیماران سوختگی بود.
    روش ها
    از ترشحات و پوسته های زخم 111 بیمار بستری در بیمارستان سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان، با استفاده از دو سوپ استریل نمونه گیری به عمل آمد. جهت انجام آزمایش مستقیم، لام های رنگ آمیزی Giemsa و هیدروکسید پتاسیم تهیه شد. کشت در محیط Sabouraud dextrose agar (SDA) حاوی کلرامفنیکل انجام گرفت. کلنی های رشد یافته پس از 48-24 ساعت در دمای 30 درجه ی سانتی گراد، جداسازی و جهت شناسایی با آزمایش Polymerase chain reaction (PCR)، DNA آن تکثیر گردید و محصول به دست آمده برای تعیین توالی ارسال شد.
    یافته ها
    از 111 بیمار، یک نمونه (9/0 درصد) مثبت و 110 نمونه (1/99 درصد) منفی گزارش گردید. قارچ جداسازی شده از نوع نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila) بود.
    نتیجه گیری
    به دلیل رعایت استانداردهای بین المللی بهداشتی در جهت پیشگیری و کنترل عفونت زخم های سوختگی در این مرکز، نتایج به دست آمده قابل قبول می باشد و پیشنهاد می شود روش مورد استفاده در سایر مراکز نیز استفاده گردد.
    کلیدواژگان: سوختگی، عفونت زخم، عفونت قارچی
  • سید روح الله موسوی، حمید رجبی، عطاالله غدیری، رضا قراخانلو، علیرضا سرکاکی صفحات 1233-1241
    مقدمه
    هدف از این پژوهش، تعیین تاثیر چهار هفته فعالیت هوازی در آب بر میزان بهبود بالینی و پروتئین نوروگلین-1 در بافت مغز مدل حیوانی Multiple sclerosis (MS) از طریق القای Experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE) بود.
    روش ها
    80 سر موش سوری ماده با نژاد C57BL/6 و سن 12-10 هفته و وزن 2 ± 20 گرم به 8 گروه 10تایی (سالم شاهد، سالم شنا، MS شاهد، MS اینترفرون، MS شنا، MS اینترفرون شنا، MS شاهد تزریق، MS شاهد شنا و تزریق) تقسیم شدند. جهت القای EAE، ابتدا 300 میکروگرم (55-35) Myelin oligodendrocyte glycoprotein (MOG) در حجم 100 میکرولیتر Phosphate buffered saline (PBS) با Complete Freund''s adjuvant (CFA) مخلوط و به صورت زیر جلدی تزریق شد. هم زمان با تزریق اول و 48 ساعت بعد از آن، 300 نانوگرم سم سیاه سرفه (Pertussis toxin یا PT) به صورت داخل صفاقی تزریق شد. موش های مصرف کننده ی دارو به صورت اینترفرون بتا، از هفته ی اول پس از شروع درمان، روزانه به میزان 150 واحد بین المللی/گرم از این دارو را به صورت زیر جلدی دریافت کردند. علایم بالینی و وزن موش ها روزانه بررسی و ثبت شد. برای گروه های تمرین، روزانه 30 دقیقه به مدت 4 هفته، هفته ای 5 جلسه، فعالیت هوازی در محفظه ی شنا اجرا شد. از سیستم نمره دهی استاندارد برای ارزیابی بالینی و از روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) برای اندازه گیری پروتئین نوروگلین-1 استفاده گردید. داده های به دست آمده، با استفاده از آزمون One-way ANOVA تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تاثیر فعالیت ورزشی شنا بر MS، به طور تقریبی یکسان با تاثیر اینترفرون بر MS بود. میزان افزایش نوروگلین-1 در گروه MS شنا نسبت به گروه MS اینترفرون بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی شنا، به احتمال زیاد می تواند از طریق افزایش نوروگلین-1 به بازسازی میلین یا کاهش سرعت تخریب میلین کمک کند و از این طریق، به بهبود بالینی بیماران مبتلا به MS منجر شود.
    کلیدواژگان: نوروگلین، 1، فعالیت هوازی، Multiple sclerosis
  • غلا مرضا خیرآبادی، زهرا یوسفیان، نظام الدین قاسمی، مجید زمانی، محمدرضا مراثی صفحات 1242-1248
    مقدمه
    اختلال افسردگی اساسی، یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین اختلالات در سراسر جهان می باشد که نیاز به مداخلات چند بعدی دارد. درمان فراشناخت، یک رویکرد درمانی جدید است که برای درمان بعضی اختلالات روان پزشکی استفاده می شود. این مطالعه، با هدف ارزیابی تاثیر سیتالوپرام و فراشناخت بر روی اختلال افسردگی اساسی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی است که به شیوه ی پیش آزمون و پس آزمون طراحی شده است. نمونه ها به سه گروه دریافت کننده ی داروی سیتالوپرام (12 بیمار)، درمان فراشناخت (16 بیمار) و لیست انتظار (8 بیمار) تقسیم شدند. نتایج با استفاده از پرسش نامه ی Beck (Beck depression inventory)، پرسش نامه ی Metacognitions questionnaire-30 (MCQ-30) و Cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ) ارزیابی شد و آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های Post hoc و ANOVA انجام شد.
    یافته ها
    بین گروه های مورد مطالعه، از لحاظ مولفه های افسردگی، فراشناخت و تنظیم شناختی هیجان، تفاوت معنی داری قبل و بعد از درمان وجود داشت. البته، در ارتقای مولفه های فراشناخت، تنها درمان فراشناخت تفاوت معنی داری ایجاد کرد (010/0 = P). در مولفه ی علایم افسردگی، مداخله ی فراشناخت تاثیر معنی داری داشت (007/0 = P)؛ ولی درمان دارویی با وجود تفاوت بالینی، از نظر آماری تاثیر معنی داری نداشت (070/0 = P)؛ ضمن این که، تنظیم شناختی هیجان با درمان فراشناخت ارتقا یافت (020/0 = P).
    نتیجه گیری
    مداخله ی فراشناخت بر روی علایم افسردگی موثر می باشد. به علاوه، این مداخله می تواند منجر به سطح بالاتری از تنظیم شناختی هیجان شود.
    کلیدواژگان: سیتالوپرام، فراشناخت، هیجان، اختلال افسردگی اساسی
  • مجتبی منصوری، مریم اسماعیل زاده، غلامرضا معصومی صفحات 1249-1255
    مقدمه
    سندرم وازوپلژی، نوعی شوک وازودیلاتوری است که در بسیاری از بیماران بعد از جراحی قلب تحت پمپ قلبی- ریوی رخ می دهد و سبب افزایش بروز عوارض و مرگ و میر در بیماران می شود. از این رو، یافتن راه درمان این بیماری، امری ضروری است. بنابراین، هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر دو دز داروی آگونیست آلفای میدودرین بر پیش گیری از وازوپلژی ناشی از پمپ قلبی- ریوی بود.
    روش ها
    این مطالعه در سال 1395 در بیمارستان قلب شهید چمران اصفهان بر روی 135 بیمار کاندیدای جراحی قلب شامل (45 نفر در گروه میدودرین 5 میلی گرم، 45 نفر در گروه میدودرین 10 میلی گرم و 45 نفر در گروه شاهد) انجام گرفت. بیماران به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند و داروهای مورد نظر یک ساعت قبل از عمل تجویز و علایم حیاتی و عوارض در بیماران ثبت شد. آزمون های 2χ و ANOVA جهت مقایسه ی داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    فشار خون در حین پمپ در گروه دریافت کننده ی میدودرین 10 میلی گرم بیشتر از گروه های دیگر (5 میلی گرم میدودرین و شاهد) بود (021/0 = P) و از طرفی، میانگین تجویز افدرین در این گروه (33/15 میلی گرم) نیز کمتر از گروه های 5 میلی گرم میدودرین (55/21 میلی گرم) و شاهد و (77/29 میلی گرم) بود (012/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به بروز بالای سندرم وازوپلژیک بعد از جراحی قلب، می توان در بیماران با تجویز دز 10 میلی گرم میدودرین، سبب بهبود علایم بالینی در حین پمپ و کاهش نیاز به داروهای وازوپرسور شد و از این طریق، می توان نتایج بهتری از جراحی قلب به دست آورد.
    کلیدواژگان: سندرم وازوپلژی، بای پاس قلبی، ریوی، میدودرین
  • پرویز کاشفی، سعید عباسی، بابک علی کیایی، حسین کوهی صفحات 1256-1262
    مقدمه
    کواگولوپاتی، یک عارضه ی شایع در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه می باشد که می تواند منجر به افزایش مرگ و میر، افزایش هزینه و مدت بستری در بیمارستان شود. این مطالعه، با هدف تعیین شیوع اختلالات انعقادی و عوامل خطر مرتبط با آن در بیماران دچار ترومای بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در دوره ی زمانی 1395-1392 انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مقطعی، پرونده ی 400 بیمار دچار ترومای بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرا (س) در سال های 1395-1392 بررسی شد و شیوع اختلالات انعقادی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مورد مطالعه بررسی گردید.
    یافته ها
    0/20 درصد بیماران دچار ترومبوسیتوپنی، 5/16 درصد دچار افزایش در زمان پروترومبین، 8/12 درصد دچار افزایش در زمان نسبی ترومبوپلاستین و 0/30 درصد دچار افزایش در نسبت طبیعی شده ی بین المللی (International normalized ratio یا INR) بودند.
    نتیجه گیری
    اختلالات انعقادی دارای شیوع بالایی در بیماران دچار ترومای بستری در بخش های مراقبت ویژه می باشد و احتمال می رود عوامل مختلفی همچون ویژگی های بیماران، محل تروما، وضعیت اسید و باز، دمای بدن، سطح هوشیاری، تزریق خون و نوع داروهای دریافتی در آن دخیل باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های انعقادی خون، بخش مراقبت های ویژه، تروما، ترومبوسیتوپنی
|
  • Bahram Sohrabi, Reza Hajizadeh, Abdolmohammad Ranjbar, Leili Pourafkari, Morteza Ettehad Pages 1210-1216
    Background
    Pulmonary thromboembolism (PTE) is one of the serious and lethal cardiopulmonary diseases. Rapid diagnosis and therapy is of paramount importance. In recent years, various factors including white blood cell count, neutrophil-to-lymphocyte ratio (NLR), and platelet-to-lymphocyte ratio (PLR) have been used as prognostic factors in acute pulmonary embolism. This study aimed to evaluate the correlation between neutrophil-to-lymphocyte ratio and mortality rate in patients with pulmonary thromboembolism treated with thrombolytic drugs.
    Methods
    A total of 40 patients hospitalized whit diagnosis of pulmonary embolism and treated with thrombolytic drugs were enrolled. Clinical data, admission complete blood count (CBC) parameters, and neutrophil-to-lymphocyte ratio were all recorded. The clinical outcomes of study subjects were determined using hospital-reported mortality data.
    Findings: The mean age was 59.90 ± 13.82 years, and 13 patients were women (32.5%). The mean white blood cell (WBC) count was 9673.25 ± 2885.37. The mean neutrophil-to-lymphocyte ratio was 4.80 ± 2.41; 7 patients (17.5%) died during hospital course. The mean neutrophil-to-lymphocyte ratio level was significantly higher among patients who died compared to those who survived (7.10 ± 1.37 vs. 4.31 ± 2.31; P
    Conclusion
    This study showed a correlation between neutrophil-to-lymphocyte ratio and hospital mortality rate in patients with acute pulmonary thromboembolism treated with thrombolysis.
    Keywords: Pulmonary thromboembolism, Lymphocyte count, Mortality, Therapy, Thrombolytic drugs, Neutrophils
  • Gholamreza Dashti, Ariubarzan Farhadi, Mohammad Javad Saeedi-Borujeni, Bahman Rashidi Pages 1217-1224
    Background
    Uterus myometrium contractions play crucial role in break or successful embryo implantation. Furthermore, efficient myometrial angiogenesis is important event for supplying endometrium blood. Recently, many studies were performed for investigating the effects of sildenafil citrate (SC) on female fertility. This study aimed was to assess the changes in myometrial thickness and associated angiogenesis after injections of sildenafil citrate in superovulated mice.
    Methods
    Thirty adult female mice and ten adult male mice were purchased. The female mice were divided into three equal groups of control without any intervention, gonadotropin receiving human menopausal gonadotropin (HMG) and human chorionic gonadotropin (HCG), and gonadotropin and sildenafil citrate receiving human menopausal gonadotropin, and human chorionic gonadotropin and sildenafil citrate administration. After mating, animals were deeply anesthetized and the uterus was rapidly removed for histology and immunohistochemistry process to identify cluster of differentiation 31 (CD31).
    Findings: In gonadotropin sildenafil citrate group, the thickness of myometrium was significantly thicker than control and gonadotropin groups (P 0.05).
    Conclusion
    It may finally conclude that administration of sildenafil citrate does not cause remarkable alterations in myometrial angiogenesis; but increases the thickness of myometrium. Although for realistic decision about the sildenafil citrate effects on aforementioned parameters, more molecular investigations and longer drug consumption periods are necessary.
    Keywords: Sildenafil citrate, Myometrium, Angiogenesis
  • Bayan Kameshki, Mostafa Chadeganipour, Javaher Chabavizadeh, Sima Yadegari Pages 1225-1232
    Background
    Bacteria, fungi, and viruses have the ability to colonize in burned lesions. Due to the wide use of antibacterial drugs, this colonization is increasing.These drugs induce impairment of immune system in burn patients, destruction of blood vessels, and presence of fungal agents in environment and body normal flora, colonization of fungi tends to induction of infection. The most common fungi in burn patients are Candida spp., Aspergillus spp., and other molds such as Mucorals. Nowadays, antifungals drugs cause resistance increasing in non-albicans spp., uncommon molds, and yeasts. This study aimed to determine fungal infections in burn patients.
    Methods
    From 111 hospitalized burn patients at Isfahan burn center, Iran, during February 2016 to April 2017, sampling was performed via pus swabs and skin scraping. Each sample divided into two parts; one for direct exam by 10% potassium hydroxide (KOH) and Giemsa staining. The second part cultured on Sabouraud dextrose agar with chloramphenicol (SC); then, incubated at 30°C for 24-48 hours, and after amplification, the polymerase chain reaction (PCR) product was purified and sent for DNA sequencing.
    Findings: Out of 111 patients, only one specimen was positive in direct exam, culture criteria, and DNA sequencing, in which, Neurospora sitophila isolated and identified. In the present study, the frequency of fungal species was 0.9%.
    Conclusion
    Due to the consideration of antifungals at the early phase after burn injury, the low positive rate of fungal cultures is reasonable. This prophylaxis protocol is recommended to be considered in other burn centers.
    Keywords: Burns, Wound infection, Fungal infections
  • Seyed Rouhollah Mousavi, Hamid Rajabi, Ata Allah Ghadiri, Reza Gharakhanlou, Alireza Sarkaki Pages 1233-1241
    Background
    This study was conducted to investigate the effect of a four-week aerobic physical activity in water on the extent of clinical improvement and amount of neuregulin-1 (NRG1) protein in the brain tissue of animal model of multiple sclerosis (MS) via inducing experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE).
    Methods
    To this end, a total number of 80 female Syrian mice from the race of C57BL/6, aging 10 to 12 weeks and weighing 20 ± 2 gram were divided into eight groups of 10, namely, control, swimming, MS, MS swimming, MS interferon beta (INF-β), MS solvent, and MS solvent swimming environment. For induction of EAE, 300 μg (35-55) myelin oligodendrocyte glycoprotein (MOG) was first mixed in 100 μl phosphate buffered saline (PBS) with complete Freund's adjuvant (CFA) and injected subcutaneously (SC). At the time of injection and after 48 hours, 300 ng pertussis toxin was diluted in PBS and injected intraperitoneally (IP). During a week after the treatment, mice recieving the drug in form of intraperitoneal received 150 IU/g of the drug per day. Clinical symptoms and the mice's weights were recorded every day. Physical activity group did the aerobic activities for four weeks, five sessions a week, 30 minutes each session. Standard scoring system was used for clinical check and enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) was applied to measure NRG1 protein. Data analysis was done using one-way ANOVA.
    Findings: The effect of physical activity in water on treatment of multiple sclerosis was the same as that of interferon. The amount of rise in NRG1 protein in swimming group was more than that of the interferon group.
    Conclusion
    Aerobic swimming exercises could probably help remyelination by increasing the amount of NRG1 protein and lowering the speed of myelin destruction, hence, helping the clinical improvement in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Neuregulin-1, Aerobic exercises, Multiple Sclerosis
  • Gholam Reza Kheirabadi, Zahra Yousefian, Nezamaddin Ghasemi, Majid Zamani, Mohammad Reza Maracy Pages 1242-1248
    Background
    Major depressive disorder (MDD) is a prevalent and devastating psychiatric disorder worldwide that needs multidimensional interventions. Metacognitive treatment is a new psychotherapeutic approach of some psychiatric disorders. This study was conducted to comparatively evaluate the impact of citalopram and metacognitive interventions on major depressive disorder.
    Methods
    This was a clinical trial study with a pretest/posttest design. After selection of objects, the eligible patients were randomly assigned into three groups of citalopram (n = 12), metacognitive intervention (n = 16), and waiting list (n = 8). One experimental group received ten 1-houre sessions of metacognitive therapy; 10-40 mg citalopram was administered to other group; and third group did not receive any interventions and placed on waiting list. Outcome measures were done using Beck Depression Inventory (BDI), Metacognitions Questionnaire-30 (MCQ30), and Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) before and after interventions. Data analysis was performed using ANOVA and post hoc tests.
    Findings: There was significant difference between the groups in terms of symptom of depression, metacognition, and emotion regulation before and after intervention. In term of metacognition, only metacognitive therapy was useful (P = 0.010). Symptom of depression were improved significantly with metacognitive therapy (P = 0.007); but in pharmacotherapy, despite clinical improvement, there was not any statistically significant improvement (P = 0.070). In addition, emotion regulation was improved with metacognitive therapy (P = 0.020).
    Conclusion
    Metacognitive therapy could be used in major depressive disorder. In addition, this intervention could lead to higher level of cognitive emotion regulation.
    Keywords: Citalopram, Metacognition, Emotion, Major depressive disorder
  • Mojtaba Mansouri, Maryam Esmaeilzadeh, Gholamreza Massomi Pages 1249-1255
    Background
    Vasoplegia or vasoplegic syndrome is a type of vasodilator shock that occurs in a large number of patients after cardiac surgery under a cardiac pulmonary pump, which can increase the incidence of complications and mortality in patients. Therefore, it is necessary to find a way to treat this disease. So, the aim of this study was to evaluate the effect of two doses of alpha-agonist midodrine on the prevention of vasoplegic syndrome induced by cardiopulmonary bypass.
    Methods
    This study was performed on 135 patients undergoing cardiac surgery (45 cases in midodrine 5 mg, 45 cases in midodrine 10 mg, and 45 cases in control group) in Chamran hospital, Isfahan, Iran, in 2016. Patients were randomly assigned into three groups, the drugs were prescribed one hour before surgery, and the vital sign and complications were recorded in patients. Chi-square and ANOVA tests were used to compare the data.
    Findings: The mean blood pressure during the pump was higher in the midodrine 10 mg group than the other groups (5 mg midodrine and control) (P = 0.021); and the mean ephedrine administration in this group (15.33 mg) was also less than 5 mg midodrine (21.55 mg) and control (29.77 mg) groups (P = 0.012).
    Conclusion
    Considering the high incidence of vasoplegic syndrome after cardiac surgery, administrating 10 mg of midodrine can improve clinical symptoms during the pump and reduce the need for vasopressor drugs, which can make better surgical results.
    Keywords: Vasoplegia, Cardiopulmonary bypass, Midodrine
  • Parviz Kashefi, Saeed Abbasi, Babak Alikiaii, Hossein Kouhi Pages 1256-1262
    Background
    Coagulopathy is a common complication in patients hospitalized in intensive care units that leads to increase mortality rate, hospitalization, and hospital costs. This study aimed to detect the prevalence of coagulopathy and its related risk factors in patients with trauma hospitalized in intensive care units of Alzahra hospital, Isfahan, Iran, during 2013-2016.
    Methods
    In a cross-sectional study, medical reports of 400 traumatic patients admitted in intensive care unit of Alzahra hospital from 2013-2016 were studied and the prevalence of coagulopathy was determined.
    Findings: Thrombocytopenia was seen in 20 percent of patients. In addition, 16.5, 12.8, and 30.0 percent revealed prolonged prothrombin time (PT), prolonged partial thromboplastin time (PTT), and prolonged international normalized ratio (INR), respectively.
    Conclusion
    Prevalence of coagulopathy in patients with trauma hospitalized in intensive care units is high and probably is related to some factors such as blood transfusion, drug consumption, level of consciousness, body temperature, acid-base status, and the site of trauma.
    Keywords: Blood coagulation disorders, Intensive care unit, Trauma, Thrombocytopenia