فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 451 (هفته سوم آذر 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 451 (هفته سوم آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمود عمرانی فرد، سعیدرضا باعزت صفحات 1412-1417
    مقدمه
    اسکارهای آتروفیک، از جمله معضلات جراحی پلاستیک به شمار می رود که تاکنون چندین روش از جمله Dermofat graft و تزریق چربی جهت درمان آن به کار گرفته شده است، اما نتایج به دست آمده متفاوت و در بعضی موارد متناقض می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی تاثیر Dermofat graft و تزریق چربی در بهبود اسکارهای آتروفیک انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی که در سال های 95-1394 در بیمارستان های الزهرا (س) و امام موسی کاظم (ع) اصفهان صورت گرفت، 50 بیمار مبتلا به اسکار آتروفیک در دو گروه 25 نفره توزیع شدند. گروه اول تحت تزریق چربی و گروه دوم تحت Dermofat graft قرار گرفتند. بیماران دو گروه 3 و 6 ماه بعد از درمان با استفاده از معیار Vancouver، از نظر وضعیت اسکار، وضعیت بهبودی و عوارض بررسی و مقایسه گردیدند.
    یافته ها
    در دو گروه تحت Dermofat graft و تزریق چربی به ترتیب 8 (32 درصد) و 7 (28 درصد) نفر بهبودی مطلوبی داشتند و وضعیت پوست ناحیه ی اسکار، شبیه پوست ناحیه ی مجاور بود، اما اختلاف معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد (760/0 = P). در عین حال، وضعیت اسکار قبل و 6 ماه بعد از درمان نیز در هر دو گروه مطلوب تر شده بود.
    نتیجه گیری
    هر دو روش Dermofat graft و تزریق چربی تاثیر نسبی در درمان اسکارهای آتروفیک داشت، اما برای نتیجه گیری مطلوب و کامل، لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: اسکار، فیلر جلدی، تزریق داخل جلدی
  • امیر شفا، آناهیتا هیرمن پور، امید آقاداودی، آیدا قسوریان صفحات 1418-1423
    مقدمه
    آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی، یکی از اعمال شایع تشخیصی و درمانی سرپایی در کودکان محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی دکسمدتومیدین به عنوان Premedication و مقایسه ی آن با میدازولام بر کیفیت آرام بخشی کودکان در آندوسکوپی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی تصادفی شده ی دو سوکور، 72 بیمار به صورت تصادفی در دو گروه 36 نفره تقسیم بندی شدند. گروه اول با میدازولام وریدی و گروه دوم با دکسمدتومیدین وریدی تحت Premedication قرار گرفتند. میزان آرام بخشی، فشار متوسط شریانی، تعداد ضربان قلب، مدت زمان اقامت در ریکاوری و عوارض تنفسی در دو گروه با یکدیگر مقایسه گردید.
    یافته ها
    میزان آرام بخشی 15 دقیقه بعد از تزریق دارو (005/0 = P)، در بدو ورود به ریکاوری (001/0 > P)، 15 دقیقه بعد از ورود به ریکاوری (001/0 > P) و 30 دقیقه بعد از ورود به ریکاوری (001/0 = P) در گروه دریافت کننده ی میدازولام به طور معنی داری یبیشتر از گروه دکسمدتومیدین بود؛ در حالی که گروه دریافت کننده ی میدازولام مدت زمان اقامت بیشتری در ریکاوری داشتند (001/0 > P). میزان عوارض تنفسی بیشتری در گروه دریافت کننده ی میدازولام مشاهده شد (03/0 = P).
    نتیجه گیری
    اگرچه گروه دریافت کننده ی دکسمدتومیدین در مقایسه با گروه دریافت کننده ی میدازولام، حین انجام آندوسکوپی و در ریکاوری فشار متوسط شریانی و ضربان قلب پایین تری را تجربه نمودند، اما میزان آرام بخشی گروه دریافت کننده ی میدازولام حین انجام آندوسکوپی و در ریکاوری به طور معنی داری بیشتر بود.
    کلیدواژگان: آندوسکوپی، کودک، میدازولام، دکسمدتومیدین، آرا م بخشی
  • سارا نصیریان، سارا سعادتمند، مهدی گودرزی صفحات 1424-1431
    مقدمه
    Staphylococcus aureus، از جمله شایع ترین عفونت های بیمارستانی به شمار می رود. افزایش عفونت های ناشی از این باکتری و مقاومت آن به بسیاری از آنتی بیوتیک ها، باعث بروز مشکلات بسیاری شده است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی مولکولی Staphylococcus aureus مقاوم به متی سیلین (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus یا MRSA) جدا شده از بیماران بستری در Intensive care unit (ICU) بیمارستان های شهر تهران بود.
    روش ها
    در این پژوهش، 443 نمونه ی بالینی جهت جداسازی MRSA مورد بررسی قرار گرفت و 125 نمونه وارد مطالعه شد. پس از جداسازی MRSA، مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های جداسازی شده به روش انتشار دیسک در آگار (Disk diffusion) بررسی گردید. در ادامه، تمامی سویه های MRSA از نظر وجود ژن های کد کننده ی توکسین Panton-Valentine leukocidin (PVL) و Toxic shock syndrome toxin (TSST) با استفاده از تکنیک Polymerase chain reaction (PCR) مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، تایپینگ agr با استفاده از تکنیک Multiplex PCR تعیین شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های پنی سیلین (122 مورد، 6/97 درصد)، کانامایسین (105 مورد، 0/84 درصد) و جنتامایسین (95 مورد، 0/76 درصد) بود. در میان 125 گونه ی MRSA، شایع ترین ژن به tst (84 مورد، 0/67 درصد) و سپس ژن pvl (25 مورد، 0/20 درصد) اختصاص یافت. شایع ترین نوع agr نیز به تایپ I با فراوانی 0/52 درصد، تایپ III با فراوانی4/34 درصد، تایپ II با فراوانی 6/9 درصد و تایپ IV با فراوانی 0/4 درصد تعلق داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از افزایش قابل توجه مقاومت Staphylococcus aureus نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف بود که هشداری جدی جهت درمان عفونت های ناشی از Staphylococcus aureus می باشد. بنابراین، سیاست مصرف این آنتی بیوتیک ها باید مورد بازبینی قرار گیرد. همچنین، الگوی تولید توکسین و مقاومت آنتی بیوتیکی در بین سویه های با agr تایپ مختلف، متفاوت بود و پیشنهاد می شود که خصوصیات مولکولی سویه ها به صورت دوره ای مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: Staphylococcus aureus، مقاومت به متی سیلین، تایپینگ مولکولی
  • حامد عبدالهی، کورش تیرگر فاخر، مهناز اسکندری، سمیه مهرپور، ناهید اسکندری، راضیه عرفانی، محمد مهدی آقایی اصفهانی صفحات 1432-1437
    مقدمه
    شایع ترین دارویی که همراه با یک هوشبر به عنوان تسهیل کننده ی شرایط اینتوباسیون در القای بیهوشی با روش توالی سریع استفاده می شود، ساکسینیل کولین می باشد. عوارض جانبی این دارو، باعث شده است تحقیقات فراوانی برای یافتن داروی جایگزین انجام شود. این مطالعه، به منظور مقایسه ی دو داروی ساکسینیل کولین و رمی فنتانیل بر کیفیت اینتوباسیون در زنان باردار کاندیدای سزارین انتخابی انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سو کور بر روی 200 زن باردار کاندیدای سزارین انتخابی انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه با 100 بیمار تقسیم شدند. گروه مورد 1 میکروگرم/کیلوگرم رمی فنتانیل و گروه شاهد 5/1 میلی گرم/کیلوگرم ساکسینیل کولین جهت تسهیل اینتوباسیون پس از اینداکشن دریافت کردند.
    یافته ها
    در گروه ساکسینیل کولین، 92 نفر (92 درصد) اینتوباسیون خوب داشتند. در گروه رمی فنتانیل 76 نفر (76 درصد) شرایط اینتوباسیون خوب را دارا بودند (050/0 > P). در گروه ساکسینیل کولین، Apgar دقیقه ی 1 زیر 7 در 2 نفر (2 درصد) و در گروه مورد در 14 نفر (14 درصد) دیده شد (050/0 > P). در گروه شاهد، Apgar دقیقه ی 5 زیر 7 در هیچ کدام از نوزادان دیده نشد، اما در 6 نوزاد (6 درصد) گروه مورد دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات جانبی احتمالی رمی فنتانیل بر Apgar نوزادان، می بایست از آن فقط در موارد منع مصرف ساکسینیل کولین به شرط فراهم بودن امکانات برای احیای نوزادان به صورت ایمن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اینتوباسیون، سزارین، ساکسینیل کولین، رمی فنتانیل
  • بابک علی کیایی، سید تقی هاشمی، فاطمه منطقی صفحات 1438-1443
    مقدمه
    هموستاز، روند همودینامیکی است که پلاکت و جدار عروق در آن نقش اصلی را ایفا می کنند. درمان با تزریق پلاکت، یک مراقبت استاندارد برای بیماران ترومبوسیتوپنیک محسوب می شود. اگر چه برخی مطالعات، کاهش پیش رونده در میزان افزایش بعد از تزریق پلاکت را طی 1، 18 و 24 ساعت گزارش کرده اند.
    روش ها
    در این مطالعه ی گذشته نگر، از پرونده ی 35 بیمار بستری بالای 40 سال که در سال های 94-1392 در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان تحت تزریق پلاکت قرار گرفته بودند، استفاده شد. سطح پلاکت خون این بیماران در قبل و بعد از تزریق پلاکت اندازه گیری گردید و ارتباط میزان افزایش سطح پلاکت با متغیرهای دموگرافیک و بالینی بیماران تعیین و مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین تعداد پلاکت خون بعد از تزریق پلاکت به طور معنی داری بیشتر از میانگین آن قبل از تزریق پلاکت بود (001/0 = P). عوامل جنسیت، اسپلنومگالی، تب و هپارین تاثیر معنی داری در تغییر تعداد پلاکت خون داشتند (050/0 > P)، اما عامل خونریزی، تاثیر قابل ملاحظه ای در این مورد نداشت.
    نتیجه گیری
    میزان بروز ترومبوسیتوپنی و مرگ در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بالا می باشد و جای نگرانی دارد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که تزریق پلاکت در بیماران نیازمند به آن موثر است و باعث افزایش سطح پلاکت در این بیماران بعد از تزریق می شود. همچنین، عوامل متعددی مانند جنسیت، اسپلنومگالی، تب و هپارین بر میزان افزایش سطح پلاکت بعد از تزریق تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: پلاکت خون، ترومبوسیتوپنی، گروه های سنی
  • علی منصوری، اکرم آستانی، هنگامه زندی، سحرسادات عمادی، علیرضا ترکی، محمود وکیلی صفحات 1444-1451
    مقدمه
    بتالاکتام ها، امروزه از رایج ترین آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های باکتریایی به شمار می آیند. از طرف دیگر، تولید آنزیم های بتالاکتاماز از جمله انواع AmpC، یکی از دلایل بروز مقاومت Escherichia coli نسبت به بتالاکتام ها می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی ژن های تولید کننده ی بتالاکتامازهای نوع AmpC در جدایه های Escherichia coli مولد عفونت ادراری در بخش داخلی بیمارستان های شهر یزد بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، تعداد 75 جدایه ی Escherichia coli از نمونه ی ادرار بیماران دارای عفونت ادراری بستری در بخش داخلی بیمارستان های شهر یزد جمع آوری گردید. پس از کشت نمونه و تعیین هویت جدایه ها با استفاده از آزمایش های بیوشیمیایی و مولکولی، سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها با روش انتشار دیسک Kirby-Bauer طبق استاندارد Clinical and Laboratory Standards Institute 2016 (CLSI 2016) انجام شد. فراوانی ژن های AmpC توسط آزمون Polymerase chain reaction (PCR) با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، بیشترین و کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب نسبت به آموکسی سیلین و ایمی پنم مشاهده شد. از 75 جدایه ی مورد بررسی، تعداد 19 جدایه (3/25 درصد) تولید کننده ی ژن های AmpC بودند و 13 جدایه (4/17 درصد) دارای ژن blaCITM و 2 جدایه (7/2 درصد) دارای ژن blaDHAM بودند. ژن blaFOXM در هیچ یک از جدایه ها یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان از وجود ژن های AmpC در نمونه های مولد بتالاکتاماز دارد که این امر، تهدیدی جدی در مصرف سفالوسپورین های نسل سوم به شمار می آید. به منظور جلوگیری از شیوع این مقاومت ها، باید مطالعات مبتنی بر روش های مولکولی جهت شناسایی رایج بتالاکتاماز هایی مانند AmpC انجام شود.
    کلیدواژگان: Escherichia coli، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز، AmpC
  • مقاله مروری
  • امیر انصاری، علی قیصرزاده، محمدرضا مفید صفحات 1452-1461
    پروتئین متصل شونده به عامل رشد شبه انسولینی نوع 3 (Insulin-like growth factor binding protein 3 یا IGFBP3) فراوان ترین نوع از خانواده ی IGFBPs است که با تمایل بالایی به عوامل رشد شبه انسولینی متصل می شود و عملکرد آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. تحقیقات نشان می دهد IGFBP3 در بسیاری از بیماری ها همچون دیابت، بیماری آلزایمر و سرطان دخالت دارد؛ به طوری که در بسیاری از بیماری ها در اثر عواملی نظیر پروتئولیز و یا هایپرمتیلاسیون، پروموتر (Promoter) آن کاهش می یابد. در نتیجه، با آزاد شدن عامل رشد شبه انسولینی-1 و در دسترس قرار گرفتن آن ، سبب پیشرفت تومورزایی و سرطان می گردد. اثر سرکوب کنندگی IGFBP3 بر روی سرطان به دو روش فعالیت وابسته به و غیر وابسته به عامل رشد شبه انسولینی اعمال می شود. به تازگی، نقش حیاتی عملکرد IGFBP3 مستقل از عامل رشد شبه انسولینی مورد توجه قرار گرفته است. با وجود تحقیقات گسترده در این زمینه، هنوز نقش این مسیر به طور کامل مشخص نیست. اگر چه گمان می رود که IGFBP3 به صورت مستقل با توانایی اتصال به گیرنده های هسته ای همچون گیرنده های رتینوئیدی X، گیرنده ی فعال کننده ی رشد پروکسیزومی γ، Nur77، گیرنده ی ویتامین D و یا گیرنده های سطح سلولی همچون Transmembrane protein 219 (TMEM219)، پروتئین مربوط به لیپوپروتئین با چگالی پایین نوع 1 و گیرنده ی عامل رشد اپیدرمی سبب القای آپوپتوز می شود.
    کلیدواژگان: پروتئین متصل شونده به عامل رشد شبه انسولینی نوع 3، آپوپتوز، سرطان
|
  • Mahmoud Omranifard, Saeidreza Baezzat Pages 1412-1417
    Background
    Atrophic scars and skin damage are of the problems in plastic surgery for which several treatment methods including dermofat and fat injections have been used so far; but the results vary and are sometimes contradictory. This study aimed to compare the effect of dermofat and fat injections on the treatment of atrophic scars.
    Methods
    In a clinical trial during 2015 and 2016 in Alzahra and Imam Musa Kazim hospitals, Isfahan, Iran, 50 patients with atrophic scars were distributed in two groups of 25 treating by fat and dermofat injection, respectively. The two groups were evaluated and compared 6 and 12 months after treatment and their scar condition, recovery, and complications were examined.
    Findings: In dermofat graft and fat injection groups, 8 (32%) and 7 (28%) patients had a good recovery, and the condition of the scar on their skin resembled the skin of the adjacent area; but no significant difference was observed between the two groups (P = 0.760). The scar condition compared to before treatment and six months after the treatment in both groups was more favorable.
    Conclusion
    Both fat injection and dermofat graft have relative effectiveness in the treatment of atrophic scars and more studies are recommended.
    Keywords: Scar, Dermal filler, Intradermal injections
  • Amir Shafa, Anahita Hirmanpour, Omid Aghadavoudi, Aida Ghasvarian Pages 1418-1423
    Background
    Upper gastrointestinal endoscopy is one of the most common outpatient diagnostic and therapeutic interventions in children. Present study aimed to compare the sedative effect of intravenous dexmedetomidine premedication versus midazolam in children undergoing upper gastrointestinal endoscopy.
    Methods
    This was a double-blind randomized trial in which 72 patients were allocated in two groups of 36 undergoing premedication with intravenous (IV) midazolam and dexmedetomidine, respectively. Sedation scale, mean arterial pressure, heart rate, recovery time, and respiratory complications were recorded and compared.
    Findings: Sedation score was significantly higher with midazolam at 15 minutes following injection (P = 0.005), on admission to recovery (P
    Conclusion
    Although dexmedetomidine premedication was associated with lower mean arterial pressure and heart rate, intra-operative and recovery sedation scores were significantly higher with midazolam premedication.
    Keywords: Endoscopy, Child, Dexmedetomidine, Midazolam, Sedation
  • Sara Nasirian, Sara Saadatmand, Mehdi Goudarzi Pages 1424-1431
    Background
    Staphylococcus aureus is one of the most commonly diagnosed infections in hospitals. Increased infections caused by this bacterium and its resistance to many antibiotics is leading to increasing morbidity and mortality in the hospital setting. The aim of this study was to investigate the molecular status of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolated from patients admitted to intensive care units (ICUs) of hospitals in Tehran City, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was performed by analyzing 125 MRSA strains isolated from hospitalized patients in ICUs. In vitro antibiotic susceptibility testing of isolates was assessed using Kirby-Bauer disk diffusion method. MRSA strains were genetically typed by agr typing and virulence and adhesion genes profile via conventional polymerase chain reaction (PCR) method.
    Findings: Of 443 clinical studied samples, 125 MRSA strains were observed. The highest resistance rates were observed for penicillin antibodies (122, 97.6%), kanamycin (105, 84.0%), and gentamicin (95, 76.0%). Frequency of pvl and tst genes was 67.2% and 20%, respectively. Type I was the most prevalent agr type (52.0%), followed by type III (34.4%), type II (9.6%), type I 5(5.3%), and type IV (4%). All the isolates carrying Panton-Valentine leukocidin (PVL)-encoding genes and high-level mupirocin-resistance (HLMUPR)-MRSA strains corresponded exclusively to agr type I.
    Conclusion
    This study demonstrates the increased resistance of Staphylococcus aureus to different antibiotics, which is a serious warning for the treatment of Staphylococcus aureus infection in the region. Therefore, in order to avoid resistance to other antibiotics, uncontrolled and unnecessary administration of antibiotics should be avoided.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Methicillin resistance, Molecular typing
  • Hamed Abdollahi, Kourosh Tirgar-Fakher, Mahnaz Eskandari, Somayeh Mehrpour, Nahid Eskandari, Razieh Erfani, Mohammad Mahdi Aghaei-Esfahani Pages 1432-1437
    Background
    Succinylcholine is the most common muscle relaxant but its side effects resulted in researches for a drug as alternative. The aim of present study was to compare the effects of succinylcholine and remifentanil on intubating conditions in elective cesarean section.
    Methods
    Patients undergoing elective cesarean (n = 200) were enrolled in a double-blinded clinical trial study in Ali Ibne Abitaleb hospital, Zahedan, Iran. Patients were divided in 2 groups of control, received succinylcholine (1.5 mg/kg), and case, received remifentanil (1 µg/kg). Statistical analysis was performed using Fischer’s exact and chi-square tests via SPSS software at the significant level of P Findings: In the succinylcholine group, 92 patients (92%) and in the rhymifentanil group, 76 patients (76%) had good intubation (P
    Conclusion
    Our results suggest that with respect to the effect of remifentanil on Apgar, it could be used only in contraindications of succinylcholine in suitable conditions of monitoring and effective resuscitation of neonates.
    Keywords: Intubation, Cesarean section, Succinylcholine, Remifentanil
  • Babak Alikiaii, Seyed Taghi Hashemi, Fatemeh Manteghi Pages 1438-1443
    Background
    Hemostasis is a hemodynamic process in which the platelet and vessel wall play a major role. Platelet therapy is a standard care for patients with thrombocytopenia. However, some studies reported a progressive decline in platelet elevation after 1, 18, and 24 hours.
    Methods
    In this retrospective study, 35 cases of patients over 40 years of age undergoing platelet injections were enrolled. Blood platelet levels were measured before and after platelet transfusion, and platelet elevation levels were determined according to patient's demographic and clinical variables.
    Findings: The average platelet count after platelet injection was significantly higher than the mean before it (P
    Conclusion
    The incidence of thrombocytopenia and death in patients admitted to intensive care unit is high and should be worrying. Our results indicate that platelet injection is effective in patients requiring it, and may increase platelet levels in these patients after injection. In addition, several factors, such as sex, splenomegaly, fever, and heparin affect platelet levels after injection.
    Keywords: Blood platelets, Thrombocytopenia, Age groups
  • Ali Mansouri, Akram Astani, Hengameh Zandi, Sahar Sadat Emadi, Alireza Torki, Mahmoud Vakili Pages 1444-1451
    Background
    Nowadays, beta-lactams are the most common antimicrobial agents used for treatment of bacterial infections. On the other hand, the production of beta-lactamase enzymes including AmpC is one of the reasons for bacterial resistance to antibiotics. The aim of this study was to determine the frequency of AmpC-type beta-lactamase genes in Escherichia coli isolated from patients with urinary tract infections.
    Methods
    In this cross-sectional study, 75 isolates of Escherichia coli were collected from the urine specimen of patients with urinary tract infections admitted to internal wards of Yazd hospitals, Iran. After culturing of specimens and isolation, identification of isolates was performed using biochemical tests and polymerase chain reaction (PCR) method. Disk diffusion method according to protocols of Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI-2016) was used for the susceptibility testing of isolates. AmpC genes were detected using PCR method and specific primers. The data were analyzed via SPSS software.
    Findings: The highest and the lowest antibiotic resistance were observed for amoxicillin and imipenem, respectively. Out of 75 isolates, 19 isolates (25.3%) produced AmpC genes. blaCITM and blaDHAM genes were present in 13 (17.4%) and 2 (7.2%) Escherichia coli isolates, respectively. The blaFOXM gene was not detected in any of the isolates.
    Conclusion
    Our results indicate that AmpC genes are present in beta-lactamase-producing specimens, which is a serious threat for prescribing third-generation cephalosporins. In order to prevent the spread of these resistance, molecular methods-based studies should be performed to identify routine beta-lactamases such as AmpC.
    Keywords: Escherichia coli, Antimicrobial drug resistance, AmpC beta-lactamases
  • Amir Ansari, Ali Gheysarzadeh, Mohammad Reza Mofid Pages 1452-1461
    Insulin-like growth factor-binding protein 3 (IGFBP-3) is the most abundant IGFBP in circulation, interacts with high affinity to IGFs altering their function. Emerging evidence has indicated that IGFBP3 mostly involved in human disease such as diabetes, Alzheimer's disease, and cancer. It has been determined that IGFBP3 expression is decreased in various cancer cell lines by promoter methylation and proteases digestion. Therefore, bioavailable form of IGF-I increases in circulation promoting the tumorigenesis and progression of cancer. IGFBP3 function in cancer suppressing can be divided in two ways: IGF-dependent, and IGF-independent action. Recently it has been shown that IGFBP3 has vital roles independent of IGFs. Despite decades of unremitting research, this function of IGFBP-3 has not been clarified. However, it has been suggested that IGFBP3 independently can bind to its receptors in the nucleus including retinoid receptors (RXRs) peroxisome proliferator activated receptors (PPARγ), Nur77 vitamin D response (VDR), and/or cell surface receptors such as transmembrane protein 219 (TMEM219), low-density lipoprotein receptor-related protein 1 (LRP-1), and epidermal growth factor receptor (EGFR) inducing apoptosis. In this review, we described further mechanisms of IGF-independent action of IGFBP3.
    Keywords: Insulin-like growth factor binding protein 3, Apoptosis, Cancer