فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 83 (زمستان 1385)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 83 (زمستان 1385)

  • 100 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1386/05/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمد گلپرور، خلیل الله ناظم، سید حمیدسریزید صفحه 1
    مقدمه
    انعقاد پذیری در دوره قبل، حین و پس از عمل، به دلایل مختلف از جمله آسیب بافتی، استرس و درد افزایش می یابد. استفاده از تورنیکت با ایجاد استاز خون، تحریک آزادسازی ترومبوکسان و ایجاد درد ممکن است منجر به افزایش شیوع ترمبوز وریدهای عمقی شود. از سوی دیگر، احتمال افزایش فیبرینولیز توسط تورنیکت مطرح شده است. در این مطالعه، با استفاده از ترومبوالاستوگراف، تغییر وضعیت انعقاد پذیری و فیبرینولیز در اثر کاربرد تورنیکت حین عمل آرتروسکوپی زانو مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، تعداد 30 بیمار فاقد عوامل خطرزای شناخته شده اختلالات انعقادی مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه خون بلافاصله قبل از باز کردن تورنیکت (TI) و همچنین 2 و 3 دقیقه پس از باز کردن آن (TD) گرفته شد پس از رسم منحنی ترومبوالاستوگرافی، میانگین پارامترهای R-time و K-time، زاویه a، MA، LY30 و LY60 با استفاده از آزمون های آماری t زوج و آنالیز وارینس در نرم افزار آماری SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین R-time در دقایق 2 و 30 بعد از TD نسبت به قبل از TI کاهش معنی دار و میانگین افزایش داشت (p<0.0001). میانگین MA در دقایق 2 و 30 بعد از RD نسبت به قبل از TI ابتدا افزایش و سپس کاهش داشت و LY30 در همین مقایسه ابتدا کاهش و سپس افزایش نشان داد (p=0.001).
    نتیجه گیری
    استفاده از تورنیکت هر چند انعقاد پذیری و امکان ایجاد ترومبوس را در ابتدای باز کردن تورنیکت افزایش می دهد، پس از مدت کوتاهی با افزایش فعالیت های فیبرینولیتیک به لیزر لخته کمک می کند.
    کلیدواژگان: انعقاد، ترومبوالاستوگرافی، تورنیکت، فیبرینولیز
  • فرشته اشتری، وحید شایگان نژاد، عالیا صابری، فاطمه کارخیران، الهام خسروی صفحه 8
    مقدمه
    پژوهش های زیادی ارتباط کلامیدیاپنومونیه و آترواسکلروز و در نتیجه بروز استروک ایسکمیک را مطرح کرده اند ولی هنوز نتایج آن ها: متضاد است. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین عفونت کلامیدیاپنومونیه و استروک در بیماران ایرانی طراحی و اجرا شده است.
    روش ها
    آنتی بادی های ضد کلامیدیاپنومونیه (C Pneumoniae IgA، AgG) در 81 بیمار مبتلا به استروک و 43 نفر به عنوان گروه کنترل سنجیده و مقایسه شد و میزان آنتی بادی بیش از 1.1 (ISR) Immune Status Response به عنوان مثبت در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مجموع در 13.6% بیماران دچار استروک و 9.3% از گروه کنترل CPIgA مثبت گزارش شد ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.
    میانگین تیتر C Pneumonia IgA با تفاوت معنی داری در گروه مورد بیش از گروه شاهد بود (به ترتیب 0.3±0.6 در برابر ISR 0.47±0.3، (p=0.03. ولی این تفاوت در مورد تیتر IgG معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بالاتر بودن تیتر آنتی بادی IgA کلامیدیاپنومونیه در بیماران مبتلا به استروک ایسکمیک نسبت به گروه کنترل می تواند حاکی از همراهی این عفونت با استروک های ایسکمیک باشد. بررسی این ارتباط مستلزم انجام مطالعات آینده نگر می باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی ایسکمیک، کلامید یا پنومونیه، آنتی بادی سرمی
  • دکترزهره بدیعی صفحه 15
    مقدمه
    خونریزی داخل بطن های مغزی (IVH) یک علت مهم مرگ و ناتوانی در نوزادان نارس است. این بیماری می تواند باعث اختلال حرکتی، فلج، ناتوانی های رفتاری و اختلال یادگیری شود. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی نسبی و عوامل خطرزای IVH در نوزادان نارس کمتر از 35 هفته است.
    روش ها
    تعداد 167 نوزاد با سن بارداری کمتر از 35 هفته که در طی سال های 83 تا 85 در بیمارستان های الزهرا (س) و شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند به طور آینده نگر مورد بررسی قرار گرفتند. مرگ نوزاد قبل از روز 7 تولد معیار خروج از مطالعه بود. برای این نوزادان در روز 7 توبد، سونوگرافی جمجمه انجام شد و خونریزی مغزی از درجه 1 تا 4 طبقه بندی گردید. ارتباط مشخصات نوزادی و مادری با IVH مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی نسبی IVH در نوزادان کمتر از 35 هفته، 19.5% و در نوزادان با وزن کمتر از 1500 گرم، 25% بود. فراوانی نسبی IVH ارتباط معنی داری با سن بارداری (p=0.005) و وزن تولد پایین (p=0.002) داشت. از 167 نوزاد، 9 نفر (5.3%) IVH درجه 1، 14 نفر IVH) %8.3) درجه 2، 9 نفر IVH) %5.3) درجه 3 و 1 نفر IVH) %0.5) درجه 4 داشتند. دیگر عوامل خطرزای مهم IVH شامل آپگار پایین دقیقه 5 تولد، طول مدت تهویه مکانیکی، زایمان به روش طبیعی، طول مدت نیاز به اکسیژن، تعداد بیشتر ساکشن داخل تراشه، پلاکت پایین و مصرف سورفاکتانت بود. عوامل حفاظتی در مقابل IVH شامل مصرف استروئید قبل از زایمان، بالاتر بودن وزن تولد و سن حاملگی بود.
    نتیجه گیری
    این بررسی به اهمیت شناخت عوامل خطرزای IVH تاکید می کند تا بتوان با کاهش این عوامل خطر، احتمال این عارضه خطیر نوزادی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: خونریزی داخل بطنی، نوزاد نارس، عوامل خطر
  • پروین محزونی، مسعود یزدی زاده، محمدحسین صانعی صفحه 24
    مقدمه
    فاکتور پروتئینی MDM2 در سال های اخیر شناخته شده و موجب مهار آپوپتوز وابسته به پروتئین های سرکوب کننده تومور می شود. هدف مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین MDM2 و گریدینگ هیستولوژیک آستروسیتوماهای مغزی برای کاهش ابهامات تشخیصی می باشد.
    روش ها
    تعداد 104 نمونه آستروسیتوم مغزی شامل هر 4 گرید هیستولوژیک، به طور اتفاقی از نمونه های جراحی افراد مبتلا طی سال های 84-80 در بیمارستان الزهرا (س) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مورد بررسی قرار گرفتند. از بلوک های پارافینی مربوطه برش های 4mm تهیه و رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی برای MDM2 بر روی آن ها انجام شد.
    یافته ها
    میزان شدت رنگ پذیری هسته ها (Intensiy) برای مارکر MDM2 با گریدینگ هیستولوژیک دارای رابطه معنی داری بود (p=0.02). بین درصد رنگ پذیری هسته ها و گریدینگ هیستولوژیک رابطه معنی داری یافت نشد. بین درصد مثبت شدن مارکر MDM2 و گریدینگ هیستولوژیک رابطه مثبت معنی دار وجود داشت (p=0.007). حاصل ضرب شدت در درصد رنگ پذیری نیز به صورت رتبه ای محاسبه و میان گریدهای مختلف مقایسه شد که براساس روش آنالیز ROC Curve فقط برای افتراق گلیوبلاستوم مولتی فرم از بقیه گریدها با ویژگی 95.3% در نقطه Cut point=6 مفید بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نقش فاکتور MDM2 را به عنوان یک انکوژن در تشدید تومورهای آستروسیتیک مغزی نشان می دهد. لذا، با استفاده از فاکتور MDM2 تنها می توان با ویژگی بالایی گرید IV تومورهای آستروسیتیک مغز را از سایر گریدها جدا کرد.
    کلیدواژگان: تومورهای آستروسیتیک مغز، فاکتور پروتئینی mdm2، گریدینگ هیستولوژیک
  • شهناز آرام، علی شهبازی صفحه 33
    مقدمه
    فشارخون بالا هنوز هم از علل مرگ و میر مادر، نوزاد و جنین می باشد. در کشورهای توسعه یافته تا 25% از کل مرگ و میر بارداری و حوالی زایمان به علت فشارخون می باشد. نقش عوامل ایمونولوژیک در پیدایش پره اکلامپسی در حال گسترش می باشد. در بعضی مطالعات کاهش کمپلمان C4 و C3 در حالات پره اکلامپسی دیده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات سطح سرمی C3 و C4 در مبتلایان به پره اکلامپسی و مقایسه آن با بارداری های طبیعی است.
    روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی به مدت یک سال از شهریور 82 تا شهریور 83 انجام گرفته است. بیماران مورد مطالعه، خانم های باردار با سن حاملگی بالای 20 هفته بودند که فشارخون بالاتر یا مساوی 140/90 mmHg به همراه پروتئین اوری 300mg یا بیشتر در ادرار 24 ساعته و یا 3gr/dl در نمونه ادرار تصادفی داشتند. تعداد مورد 23 نفر و شاهد 34 نفر در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 57 نفر خانم باردار مورد مطالعه، 23 نفر مبتلا به پره اکلامپسی بوده و 34 نفر بارداری طبیعی داشتند. میانگین مقدار C3 در مبتلایان به پره اکلامپسی،25.82 mg/dl ±98.8 و در بسیار بارداری ها 29.03 mg/dl±112.5 بود (p<0.05)، میانگین مقدار C4 در بیماران مبتلا به پره اکلامپسی، 10.62 mg/dl±29.7 و در سایرین، 11.25 mg/dl±35 بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مقادیر C3 و C4 در مبتلایان به پره اکلامپسی نسبت به بارداری ها طبیعی کمتر بود، بنابراین اندازه گیری کمپلمان C3 و C4 می تواند به عنوان یک عامل پیشگویی کننده پره اکلامپسی در نظر گرفته شود که البته این موضوع به مطالعات گسترده تری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، کمپلمان، بارداری
  • فرزین خوروش، محمد فصیحی دستجردی*، کامیار مصطفوی زاده، امیر الهی فر صفحه 38
    مقدمه

    مصرف مواد مخدر باعث ضعیف شدن ایمنی و در نتیجه بروز عفونت در افراد معتاد می شود، لذا شناخت عوامل عفونی شایع و آنتی بیوتیک مناسب در این موارد از اهیمت ویژه ای برخوردار است.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی، بر روی تمامی بیماران معتاد تزریقی بستری طی سال های 1381 تا 1384، در بخش عفونی بیمارستان الزهرا (س) اصفهان انجام شد. ابتدا بیماران بسته به محل درگیری به 4 گروه پوست، اندام، قلب و ریه تقسیم شدند و سپس از آن ها کشت میکروبی تهیه گردیده، نوع باکتری و داروی موثر که منجر به رفع علایم و بهبودی بیمار در زمان ترخیص شده بود مشخص شد.

    یافته ها

    تعداد 493 نفر با میانگین سنی 27.75 سال و حداقل 15 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. تعداد موارد مرگ 59 نفر (11.96%) و بیش از نیمی از موارد آن به دلیل اندوکاردیت عفونی بود. شایع ترین عارضه (58.6%) مربوط به عوارض محل تزریق و به دنبال آن ریه (%19) و اندوکاردیت (13.8%) بود؛ 60% از وژتاسیون های موجود، بر روی دریچه ترکوسپید بوده و شایع ترین (82.8%) باکتری جدا شده از محیط کشت استافیلوکوکوس آرئوس بود. بیشترین پاسخ درمانی نسبت به آنتی بیوتیک های سفازولین و جنتامایسین به دست آمد. نیاز به وانکومایسین در 2% بیماران که همگی در سال آخر مطالعه بستری شده بودند وجود داشت و در یک مورد نیز از سفپیم استفاده شد.

    نتیجه گیری

    در پژوهش حاضر، شایع ترین باکتری در بیماران معتاد تزریقی استافیلوکوکوس آرئوس می باشد که در بیشتر موارد به داروهای قدیمی تر و ارزان قیمت از جمله سفازولین، جنتامایسین، سفتریاکسون و کلوگزاسیلین که خط اول درمانی علیه این باکتری می باشند پاسخ مناسب داده اند، و وانکومایسین تنها در موارد محدودی کاربرد داشت.

    کلیدواژگان: معتادان تزریقی، استافیلوکوکوس آرئوس، سفازولین، وانکومایسین
  • محمود بلوچی، نظام الدین برجیس، احمدرضا اخوت، حامد عباسی. سعید طالبی صفحه 44
    مقدمه
    هدف این مطالعه: تعیین یافته های آسیب شناسی در 30 بیمار دچار پولیپوز بینی پس از انجام عمل آندوسکوپی سینوس و یافتن ارتباط بین این یافته ها و عوامل مستعد کننده این بیماری بود.
    روش ها
    این پژوهش آینده نگر در 30 بیمار دچار پولیپوز بینی که در فاصله زمانی فروردین 1383 لغایت آبان ماه 1385 تحت عمل جراحی آندوسکوپیک بینی و سینوس ها قرار گرفته بودند، انجام شد. پس از معاینه و شرح حال دقیق، بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفته و نمونه جهت بررسی آسیب شناسی به آزمایشگاه ارسال شد. براساس معیارهای آسیب شناسی، پولیپ ها به دو دسته ائوزینوفیلیک و نوتروفیلیک تقسیم شدند، سپس بررسی تحلیلی در زمینه ارتباط بین این یافته ها با معیارهای به دست آمده از شرح حال و معاینه فیزیکی انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 20 نفر (66.67%) از بیماران مذکر و 10 نفر (23.33%) از آنها مونث بودند. بیشترین سن فراوانی پولیپوز مربوط به گروه سنی 60-50 سال بود و رینیت آلرژیک و انحراف سپتوم شایع ترین اختلالات همراه بودند. پولیپوز ائوزینوفیلیک شایع تر از نوع پولیپوز نوتروفیلیک بود (18% در برابر 12%، ((p=0.04.
    نتیجه گیری
    پولیپوز ائوزینوفیلیک شایع ترین نوع پولیپوز بینی در پژوهش حاضر بود. فراوانی پولیپوز در مردان بیش از زنان بود. بیماری های آلرژیک و اختلالات ساختمانی بینی مهم ترین عوامل همراه با پولیپوز بینی بودند.
    کلیدواژگان: پولیپوز بینی، جراحی آندوسکوپی بینی، عوامل مستعد کننده
  • فرشته محمدی زاده، مریم طراوت صفحه 49
    مقدمه
    مولکول CD44 گلیکوپروتئین سطحی سلول است که انتظار می رود بیان آن بر سطح سلول های نئوپلاستیک در کارسینوم مجزایی مهاجم پستان با افزایش توان تهاجمی این تومور همراه باشد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی نسبی بیان این آنتی ژن بر سطح سلول های نئوپلاستیک فوق براساس وضعیت متاستاز لنفاوی زیربغل انجام شده است.
    روش ها
    تعداد 80 مورد کارسینوم مجرایی مهاجم پستان که در سال های 84-80 تحت عمل جراحی ماستکتومی قرار گرفته بودند و وضعیت گره های لنفاوی زیربغل در آن ها معلوم بود، مورد مطالعه قرار گرفتند. از بلوک های پارافینه حاوی بافت تومورال این بیماران برش هایی تهیه و با آنتی بادی CD44 رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی شدند. توزیع فراوانی بیان آنتی ژن در دو گروه با و بدون بیان آنتی ژن با آزمون t-student در سطح معنی دار آماری p<0.01 مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه، فراوانی نسبی بیان آنتی ژن CD44 بر سطح سلول های تومورال در دو گروه با و بدون متاستاز لنفاوی زیربغل از نظر آماری معنی دار نبود. تفاوت میانگین تعداد گره لنفاوی درگیر در دو گروه با و بدون بیان آنتی ژن CD44 بر سطح سلول های تومورال از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر مبنی بر عدم وجود ارتباط معنی دار بین وجود متاستاز لنفاوی و بیان آنتی ژن CD44 بر سطح سلول های نئوپلاستیک که با یافته های برخی پژوهش های قبلی همخوانی دارد، بیانگر این موضوع است که نمی توان از این آنتی ژن در پیش بینی احتمال متاستاز لنفاوی زیربغل در کارسینوم مجرایی مهاجم پستان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کارسینوم مجرایی مهاجم پستان، cd44، ایمنوهیستوشیمی، متاستاز گره های لنفاوی زیر بغل
  • ایرج کریمی، مجتبی رستمی جلیلیان، صادق چینی کار، بهروز عطایی، نازیلا کساییان، نوید جلالی، ناصر خسروی صفحه 57
    مقدمه
    تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام می باشد که از سال قبل از نواحی مختلف ایران گزارش شده ولی در طی سالیان اخیر به صورت همه گیری های محدود در نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان هم اتفاق افتاده است. هدف از این مطالعه، تعیین آنتی بادی IgG تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در بین قصابان و سلاخان استان اصفهان به عنوان یکی از مشاغل در معرض خطر بود.
    روش ها
    در این مطالعه که به روش مقطعی و با همکاری آزمایشگاه آربوویروس ها و تب های هموراژیک انستیتو پاستور صورت گرفت، تعداد 80 نفر قصاب و سلاخ از نظر آنتی بادی IgG تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد 4 نفر (5%) از موارد مورد بررسی دارای سرولوژیک مثبت بودند که تفاوتی از نظر مثبت بودن بین قصابان و سلاخان وجود نداشت و بیشترین میزان مثبت بودن در میان افراد شاغل در کشتارگاه های شهر اصفهان بود، 2 نفر از افراد مورد بررسی دارای نتیجه حد واسط بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشانگر آن است که با وجود آندمیک بودن بیماری CCHF در میان دام های استان اصفهان میزان سروپوزیتیویتی در میان مشاغل پر خطر خیلی شایع نیست. با این حال بایستی تمهیدات بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا افراد جامعه و مواجهه شغلی به صورت جدی تر اجرا و پیگیری گردد.
    کلیدواژگان: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، قصاب، سلاخ، سرولوژی، اصفهان
  • رضا نیک اندیش، محمدعلی سهم الدینی، سعید خادمی، فاطمه گنجی، سارا سلیمان زاده، نجمه حبیبی صفحه 63
    مقدمه
    گرچه آپاندکتومی شایع ترین عمل جراحی اورژانس شکمی است، در رابطه با شیوع و عوامل خطر ایجاد درد مزمن بعد از این علم بررسی جامعی صورت نگرفته است. هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع درد مزمن بعد از آپاندکتومی باز و عوامل خطر احتمالی در ایجاد آن بوده است.
    روش ها
    در این بررسی توصیفی و مقطعی ضمن تماس تلفنی با بیمارانی که از سال 1378 لغایت سال 1383 در یک بیمارستان دانشگاهی در شهرستان فسا تحت عمل جراحی آپاندکتومی باز قرار گرفته بودند، پرسشنامه در رابطه با وجود درد در محل عمل تکمیل گردید. همچنین با مراجعه به پرونده بیمار گزارش آسیب شناسی آپاندیس بررسی و ثبت گردید.
    یافته ها
    از میان 1130 بیمار که در فاصله زمانی فوق تحت عمل آپاندکتومی باز قرار گرفته بودند امکان دسترسی به 155 (13%) بیمار وجود داشت و پرسشنامه تلفنی از ایشان تکمیل شد. میانگین مدت زمان سپرس شده پس ازعمل جراحی، 28 ماه بود. در زمان مصاحبه 41 نفر (26%) از بیماران از درد محل عمل شکایت داشتند که در این میان 9.8% از درد شدید در حال استراحت و 22% از درد شدید در حین فعالیت های روزمره رنج می بردند. خاطره بیماران مبتلا به درد مزمن از درد شدید بعد از عمل به طور معنی دار بیش از بیمارانی بود که فاقد درد مزمن در محل عمل بودند. مزمن شدن درد محل عمل برحسب جنس، سن و وجود التهاب در آسیب شناسی تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    درد مزمن بعد از عمل آپاندکتومی باز شایع است، احتمال بروز شدن درد در بیمارانی که بعد از عمل درد حاد شدیدتری تجربه می کنند بیشتر است ولی به نظر می رسد مزمن شدن درد ارتباطی با سن، جنس و یافته های آسیب شناسی نداشته باشد.
    کلیدواژگان: درد مزمن، آپاندکتومی
  • حجت الله علایی، روح الله مولودی*، محمدرضا شریفی، محمود حسینی، عبدالله احمدی صفحه 72
    مقدمه

    اضطراب یک بیماری رایج در جامعه می باشد که نوروترانسمیترهای متعددی در آن دخیل می باشند. هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر نوروترانسمیتر دوپامین بر اضطراب در موش صحرایی نر بود.

    روش ها

    این مطالعه تحلیلی از نوع تجربی (مداخله ای) در 98 سر موش صحرایی نر در گروه های کنترل و آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. به گروه کنترل سالین و به گروه های آزمایشی غلظت های تهیه شده داروهای هالوپریدول (آگونیست گیرنده دوپامین)، SKF38393 (آگونیست گیرنده D1 دومپاین)، کینپیرول (آگونیست گیرنده D2 دومپاین) به روش داخل صفاقی تزریق شد. برای بررسی اثر ضد اضطراب و اضطرابزایی از دو تست و گل و ماز بعلاوه استفاده شد.

    یافته ها

    با تزریق غلظت های مختلف هالوپریدول در تست وگل، با افزایش غلظت، تعداد دفعات عبور از جایگاه ایجاد شوک توسط دستگاه نسبت به گروه کنترل افزایش یافت. در تست ماز بعلاوه (M-EP) در غلظت 0.04 mg/kg هالوپریدول تعداد ورود به بازوی باز و زمان ماندن روی این بازو نسبت به کنترل افزایش یافت. تزریق غلظت های مختلف کینپیرول در تست وگل به ترتیب افزایش غلظت، تعداد دفعات عبور از جایگاه ایجاد شوک توسط دستگاه، نسبت به گروه کنترل را کاهش داد. در تست EP-M در غلظت 1 mg/kg تعداد ورودی به بازوی باز و زمان ماندن روی این بازو نسبت به کنترل کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    یافته های این تحقیق نشان می دهده با افزایش دوز هالوپریدول اثرات ضد اضطرابی آن باعث تغییرات معنی دار در رفتار موش ها شده و باعث کاهش اضطراب آن می شود. کینپیرول و SKF38393 با اشغال گیرنده های دوپامینی خاص خود اثر تحریکی مشابه دوپامین درونزاد داشته و ایجاد اضطراب می کنند.

    کلیدواژگان: دوپامین، تست و گل، تست ماز به علاوه، آگونیست گیرنده d1 و d2، آنتاگونیست دوپامین
  • سعید شانه ساززاده، علی صالحی، علیرضا مهری صفحه 80
    مقدمه
    اصلاح عیوب انکساری چشم به دو روش غیر تهاجمی مانند عینک و تهاجمی که خود شامل روش های گوناگونی است صورت می گیرد. هر یک از این روش ها دارای فواید و مضراتی بوده و در مورد برخی عیوب انکساری بهترین کارایی را دارند. هدف از این مطالعه مقایسه روش های مختلف تهاجمی اصلاح عیوب انکساری چشم می باشد.
    روش ها
    تعداد 24013 بیمار که تحت عمل جراحی برای درمان عیوب انکساری قرار گرفته بودند در مقالات مختلف با استفاده از کلید واژه های:(CK) Conductive Keratoplasty، (HTK) Hyperopic Thermokeratoplasty، (DTK) Diode Laser Thermal Keratoplasty، (LTK) Laser Thermal Keratoplasty، (LASIK) Laser In Situ Keratomileusis، (PRK) Photorefractive Keratoplasty، (RK) Radial Keratotomy و (LASEK) Laser SubEpithelial Keratomileusis مورد جستجو و بررسی قرار گرفت. معیار انتخاب مقالات بررسی چهار شاخص مهم حدت بینایی، ایمنی، پایداری و قابل پیش بینی بودن در نظر گرفته شد. داده های هر یک از این مقاله ها براساس نوع عمل دسته بندی شدند سپس میانگین نتایج هر گروه برحسب حجم نمونه مورد مطالعه تعیین شده و توسط آزمون مجذور کای مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    برای افراد دوربین زیر +3.5D عمل LTK و CK به ترتیب دارای بهترین نتایج بوده و در رتبه بندی، دو عمل LASEK و PRK دارای نتایج یکسانی بودند. برای افراد نزدیک بین عمل LASEK دارای بهترین نتیجه بوده و بعد از آن اعمال LASIK در نزدیک بینی متوسط به بالا و PRK در نزدیک بینی کم دارای نتایج خوبی بودند.
    کلیدواژگان: عیوب انکساری چشم، درمان تهاجمی
  • مهتاب ضرغام، اصغر دادخواه صفحه 85
    اجسام خارجی داخل مثانه ممکن است به صورت تصادفی در اثر تروما، وارد کردن اجسام توسط خود بیمار و یا مهاجرت از ارگان های مجاور وارد مثانه شوند. در بیشتر موارد، اگر اجسام خارجی به مدت طولانی درون مثانه باقی بمانند، هسته ای برای تشکیل سنگ مثانه خواهند بود. بیمار معمولا از علایمی مانند هماچوری، سوزش ادرار، عفونت های مکرر ادراری و درد ناحیه فوق عانه رنج خواهد کشید.
    موردی که گزارش می شود در اثر مهاجرت IUD به داخل مثانه و تشکیل سنگ بزرگ بر روی آن است که با وجود استفاده از داروهای مختلف به علت عدم تشخیص تا هفت سال بدون درمان مانده است. با مشاهده سنگ در عکس ساده شکم، بیمار تحت عمل سیستولیتوتومی قرار گرفته و بهبودی کامل یافته است.
    کلیدواژگان: مثانه، جسم خارجی، iud، عفونت ادراری
  • کامران دولتشاهی، عبدالرضا کاظمی صفحه 89
    یک مورد تومور بسیار بزرگ رتروپرپتوان فیبروهیستیو سایتومای بدخیم از نوع میکزوئید به وزن تقریبی ده و نیم کیلوگرم با درگیری آناتومیک کلیه چپ بدون دست اندازی به آن، گزارش می شود. جالب بودن این مورد از نظر اندازه آن است.
    این بیمار 54 ساله که ساکن کشور اتریش بوده، به دلیل بزرگی زیاد از حد شکم که به گفته خودش به رژیم غذایی جواب نمی داده مراجعه نموده است.
    بیمار تحت عمل جراحی لاپاراتومی و رزکسیون کامل تومور قرار گرفت و بدون هیچ عارضه ای جهت ادامه درمان به متخصص انکولوژی معرفی شد.
    کلیدواژگان: تومور، رتروپریتوان، میکزوئید فیبرو هیستیو سایتومای بدخیم، معاینه عمومی
|
  • Mohammad Golparvar, Khalil Allah Nazem, Seyed Hamid Sar Izadi Page 1
    Background
    Tissue trauma, pain and surgical stress can increase coagulability in perioperative period. Tourniquet application can increase DVT by blood stasis and releasing tromboxane, but some studies concluded that tourniquet will increase fibrinolysis. In this study, the changes in coagulability and fibrinolysis due to tourniquet application were evaluated by thrombelastograph during knee arthroscopy.
    Methods
    In this clinical trial, 30 patients without known risk factors of coagulopathies were studied. Blood sampling were done immediately before tourniquet inflation (TI) as well as 2 and 30 minutes after tourniquet deflation (TD). Thrombelasthographic parameters including R-time, K-time, α angle, MA, LY30 and LY60 were measured and analyzed by t-paired test and ANOVA in SPSS software.
    Findings
    The mean of R-time at 2 and 30 minutes after TD decreased and the mean of α increased in comparison with before TI (p
  • Fereshteh Ashtari, Vahid Shaygan Nezhad, Alia Saberi, Fatemeh Kar Kheyran, Elham Khosravi Page 8
    Background
    Several studies have assessed the association between chlamydia pneumoniae infection and thrombotic ischemic strokes. This study was designed to investigate the association between this organism and ischemic strokes in Iranian patients.
    Methods
    Antibodies to Chlamydia pneumoniae(CP IgA and IgG) were measured in 81 patients with stroke and 43 controls. CP IgG and CP IgA titers more than 1.1 Immune Status Response (ISR) were considered as positive.
    Findings
    We found that 9.3% of controls and 13.6% of cases were CP IgA seropositive. Although the difference between these two groups was prominent but it was not statistically significant (p=0.25). The mean CP IgA titer was significantly higher in the case than in the control group (0.6 ± 0.3 vs. 0.47 ± 0.3 ISR, respectively, p=0.03). This difference was not significant for CP IgG titer.
    Conclusion
    The higher titer of CP IgA in patients with ischemic stroke than in controls might suggest the co-existence of this infection with ischemic stroke. Assessment of this association needs longitudinal studies.
  • Zohreh Badiei Page 15
    Background
    Intraventricular hemorrhage (IVH) is an important cause of mortality and morbidity in premature infants. IVH can cause motor deficit, cerebral palsy, behavioral and intellectual disability in preterm newborns. The aim of this study was to assess the prevalence and risk factors of IVH in premature infants with a gestational of less than 35 weeks.
    Methods
    From 2003-2005 we prospectively studied 167 preterm newborns less than 35 weeks at Alzahra and Shahid beheshti hospitals- Isfahan- Iran. Skull sonography performed at 7th day of life and IVH graded from grade 1-4. The exclusion criterion was neonatal death before the 7th day of life. Brain sonography was conducted at day 7 after birth, and IVH was categorized to four degrees. The association of maternal and neonatal characteristics with IVH was evaluated.
    Findings
    The prevalence of IVH was 19.5% in newborns < 35 weeks and 25% in newborns < 1500 grams. The prevalence of IVH significantly correlated with gestational age (p=0.005) and low birth weight (p= 0.002). From 167 infants, 9(5.3%) had grade 1 IVH, 14(8.3%) had grade 2 IVH, 9(5.3%) had grade 3 IVH and 1(0.5%) infant had grade 4 IVH. The other important risk factors for IVH were low 5-minute apgar score, duration of mechanical ventilation, vaginal delivery, duration of oxygen therapy, endotracheal suctioning, low platelet count and surfactant use. The protecting factors included maternal steroids therapy, higher birth weight and higher gestational age.
    Conclusion
    This study emphasizes on the importance of recognizing the risk factors of IVH. With reduction of these risk factors, the incidence of this critical disease can be reduced in newborns.
  • Parvin Mahzouni, Masoud Yazdi Zadeh, Mohammad Hasan Sanei Page 24
    Background
    MDM2 is a protein factor that plays an improtant role in inhibition of P53 and P73 related apoptosis. The aim of this study was to investigate the correlation between MDM2 expression and histologic grading of cerebral astrocytomas in order to reduce misdiagnosis of this tumor in controversial cases.
    Methods
    In this study, 104 cases of astrocytic tumors including 4 different grades were selected randomly. We prepared 4µm sections of paraffin blocks of tumors. Then the slides were stained by anti MDM2 antibody.
    Findings
    The intensity of nuclear staining for MDM2 marker had a statistically significant correlation with histologic grading. There was no significant correlation between percentage of nuclear staining for MDM2 and histologic grading. The positivity of MDM2 marker, as well as the multiplication of intensity and percentage of nuclear staining in S.Score had a significant correlation with histologic grading. The S.Score correlation with grading of astrocytic tumors was analysed by ROC Cure analysis method and showed that at the cut off point of 6, this score can be indicative for differentiation of Glioblastom multiform from other grades with specificity of 95.3%.
    Conclusion
    Our results confirm the role of the MDM2 protein as a oncogenic factor in progression of astrosytic tumors.Evaluation the MDM2 experession in astrocytic cerebral tumors can be specifically indicative for distinction of glioblastom multiform from other grades of astrocytic tumors.
  • Shahnaz Aram, Ali Shahbazi Page 33
    Background
    Hypertension is still an important cause of mortality in mother, fetus and neonate. Up to 25% of perinatal mortality in developing countries is due to hypertension. The role of immunologic factors in development of pre-eclampsia is increasing. Decreased level of C3 & C4 complements in pre-eclamptic patients has been documented in some studies. The goal of this study is to compare the level of C3 & C4 in patients with normal pregnancy versus those with pre-eclampsia.
    Methods
    This cross-sectional study was performed during one year, among pregnant women with a gestational age of more than 20 weeks and blood pressure over 140/90 mmHg plus proteinuria over 300 mg in 24h-urine or over 30 mg/dl in random urine. We selected 23 pre-eclamptic cases and 34 controls.
    Findings
    Mean level of C3 in pre-eclamptic patients was 98.8±25.82 mg/dl and 112.5±29.03 mg/dl in controls (p
  • Farzin Khorvash, Mohammad Fasihi Dastjerdi, Kamyar Mostafavi Zadeh, Amir Elahifar Page 38
    Background

    The use of narcotics leads to immunodeficiency and infection these patients. Hence, recognition of common germs and appropriate antibiotics is of special importance.

    Methods

    This cross-sectional study was performed among all patients hospitalized within 2002-2005, in the ward of infectious diseases, in Alzahra hospital. First, the patients were divided into 4 groups of skin, limb, heart and lung involvement, then microbial culture was obtained and type of bacterium and effective drug.

    Findings

    Overall, 493 patients with a mean age of 27.75 years, and a minimum of 15 years. The mumber of deaths was 59 (11.96), of which, more than half have been affected by infective endocarditis. The most common complication (58.6%) was related to injection site complications. The lung was second (19%) followed by cardiac involvement equivalent to 13.8%. 60% of existing scopes were on tricuspid valve.The most common bacterium, staphylococcus aureus was obtained at a rate of 82.8% from these patients, which responded mostly to cefazolin and gentamicin. The need for vancomycin was present in 2% of patients, which were all hospitalized in the last year of the study (2005), and cefepime was used in only one case.

    Conclusion

    Considering that the most common bacterium was Staphylococcus aureus, whith a remarkable majority of patients has given appropriate response to simple and inexpensive drugs cefazolin, gentamicin, ceftriaxone and cloxacillin which are first line of treatment against this bacterium, therefore vancomilyn should be kept for special cases.

  • Mohammad Balouchi, Nezamoddin Berjis, Ahmad Reza Okhovat, Hamed Abbasi, Saeed Talebi Page 44
    Background
    The aim of this study was to evaluate the pathologic findings in patients with sinonasal polyposis after functional endoscopic sinus surgery, and to assess the relationship between these findings and the predisposing factors of polyposis.
    Methods
    This prospective study was conducted from March 2004 to November 2006 among 30 patients. All patients underwent endoscopic sinus surgery after a detailed history and physical examination. The biopsy specimen were evaluated in two groups of eosinophilic and neutrophilic polyposis; then pathologic findings were compared with other findings.
    Findings
    Overall, 20 patients (66.67%) were male and 10 (23.33%) were female. The highest frequency was seen in the 50-60-year age group. Allergic rhinitis and septal deviation were the most co-existing conditions. Eosinophilic polyposis was more prevalent than neutrophilic polyposis (18% vs. 12%, respectively, p=0. 04).
    Conclusion
    Eosinophilic polyposis was more common than neutrophilic type. Males are more frequently affected than females. Allergic diseases and nasal structural abnormalities were the most important factors associated with nasal polyposis.
  • Fereshteh Mohammadi Zadeh, Maryam Taravat Page 49
    Background
    CD44 is a cell surface glycoprotein which its expression on the surface of neoplastic cells in breast invasive ductal carcinoma seems to be associated with increased aggressive potential of tumor. The aim of this study was to determine the prevalence of this antigen on neoplastic cells in this type of cancer according to the metastasis to axillary lymph nodes.
    Methods
    This study was performed on 80 cases of breast invasive ductal carcinoma treated by mastectomy with documented status of axilliary lymph nodes metastasis. Slides prepared from formalin-fixed and paraffin-embedded tumoral tissue were stained for CD44 immunohistochemically, and the frequency of CD44 immunoreactivity in two groups (with and without axilliary lymph node metastasis) was assessed by chi-square test. Mean number of metastatic lymph nodes in two groups (with and without CD44) was assessed by t-student test. The significance level was set at p
  • Iraj Karimi, Mojtaba Rostami Jalilian, Sadegh Chinikar, Behrouz Ataei, Nazila Kasaeyan, Navid Jalali, Naser Khosravi Page 57
    Background
    Crimean-Congo Hemorrhagic Fever (CCHF) is a viral zoonotic infection that, formerly several cases has been reported in Iran. During recent years some outbreaks has been reported in different parts of country including Isfahan. The purpose of this study was to determine the seroprevalence of CCHF according to finding of IgG among butchers and slaughters of Isfahan province.
    Methods
    In this cross-sectional study, conducted as a joint research with Arbovirus Laboratory in Pasteur Institute, IgG antibody against CCHF was assessed among 80 individuals. The study was conducted as a joint research with Arbovirus laboratory in Pasteur Institute of Iran on 2004.
    Findings
    Overall, 4 (5%) persons were seropositive and 2 cases had borderline results. There was no statistically significant difference between butchers & slaughters. Positive cases were detected mainly in the Isfahan slaughterhouse.
    Conclusion
    The findings of the current study show that although CCHF is endemic among domestic animals in Isfahan province, but seropositivity in high risk groups, e.g. butchers and slaughters is not so high. More serious measures should be considered for prevention of CCHF in high risk groups.
  • Reza Nik Andish, Mohammad Ali Sahmoddini, Saeed Khademi, Fatemeh Ganji, Sara Soleiman Zadeh, Najmeh Page 63
    Background
    Although appendectomy is the most common emergency abdominal surgery, there is no epidemiologic study on chronic pain after open appendectomy. The aim of this study was to evaluate the incidence and possible risk factors of chronic pain following this common surgical procedure.
    Methods
    In this cross-sectional survey, a questionnaire was completed regarding the pain at the surgical site by calling available patients who had undergone open appendectomy from 1999-2004 in a hospital in Fasa. The patients records were checked for the results of pathology.
    Findings
    Out of 1130 patients operated by open appendectomy, 155 were available. The mean time left after appendectomy was 28 months. At the time of study, 41 (26%) patients still had pain at the site of operation and 9.85% of them had severe pain at rest and 22% suffered from severe pain during daily activities. Chronic pain was significantly more common among patients who had the memory of severe acute post-operative pain and there was no significant difference in the chronicity of pain according to age, sex and positive appendectomy.
    Conclusion
    Chronic post-appendectomy pain is provalent. It is more common in patients with severe acute post-operative pain but it seems not to be related with age, sex, and positive appendectomy.
  • Hojjat Allah Alaei, Rouh Allah Moloudi, Mohammad Reza Sharifi, Mahmoud Hosseini Page 72
    Background

    Anxiety is a common disease in the society. Several neurotransmitters. The aim of this study was to investigate indirect effect of dopamine on anxiety in rat.

    Methods

    In this experimental study, eight male rats were divided into control and experimental groups. The control group received saline and the tested groups received different IP doses of drugs haloperidol (dopamine receptor antagonist), SKF38393 (dopamineD1 receptor agonist) and quinpirol (dopamine D2receptor agonist). For studying of anxiety-like and antianxiety effects Vogels conflict test and Elevate plus-maze (EP-M) test were used.

    Findings

    Injection of different doses of haloperidol in rats could increase the number of times of passing through place of received shock by apparatus in comparison with control group in Vogels test. In EP-M test, injection of 0.04 mg/kg of haloperidol increased the number of entrance to open arm and time spent on arm comparing to the control group. Quinpirol diminished the number of times of passing through place of receiving shock in comparison with control group in Vogels test. In EP-M test in dose 1 mg/kg number of entrance to open arm and the time spent on arm decreased comparing to the control group.

    Conclusion

    The findings of this study showed that by increasing the doses of haloperidol, the effect of this antagonist has been significant and diminished anxiety. The SKF38393 and Quinpirol by occupying their own dopamine receptor D1, D2 had an effect like endogenous dopamine and made the rats anxious.

  • Saeed Shanesaz Zadeh, Ali Salehi, Ali Reza Mehri Page 80
    Background
    The methods of ammetropia of human eye correction are divided into invasive and non invasive methods. Each method has its own advantages and disadvantages. Each method has limitations due to the type of compensation; therefore it is difficult to make a straight forward decision. In this study we tried to compare the results of methods to find out their predictability, Uncorrected Visual Acuity, safety and stability.
    Methods
    We investigated data of 24012 patients of different operation types in published papers by using the following keywords: Conductive Keratoplasty (CK), Hyperopic Thermokeratoplasty (HTK), Diode Laser Thermal Keratoplasty (DTK), Laser Thermal Keratoplasty (LTK), Photorefractive Keratectomy (PRK), Laser In Situ Keratomileusis (LASIK), Laser SubEpithelial Keratomileusis (LASEK). The criteria for selection of papers were safety, predictability, stability and uncorrected visual acuity. Data were analyzed with Chi-square test.
    Conclusion
    For those patients with hypermetropia less than 3.5 diopter, CK and LTK have best correction results, respectively. Then the results of PRK and LASEK were the same. For all range of myopia, LASEK provided the best results and then LASIK was proper for moderate and higher myopia refractive errors, and PRK was useful in low myopia refractive anomalies.
  • Mahtab Zargham, Asghar Dadkhah Page 85
    Spontaneous migration of an intrauterine device into the bladder is very rare. Foreign bodies of the urinary bladder may occur by self-insertion or migration from neighbor organs. When ignored for a long time, foreign bodies act as a core for calculus formation. The patient usually present with dysuria and intermittent urinary tract infections.A 42-year-old woman is reported in whom an intrauterine device had been placed 7 years before this report, and complained of chronic pelvic pain, recurrent urinary tract infections and irritative urinany tract symptoms. After observation of stone in the bladder, the intrauterine device and the surrounded stone was removed by suprapubic cystolithotomy.
  • Kamran Dolatshahi, Abdolreza Kazemi Page 89
    A huge retroperitoneal malignant fibrohistiocytoma myxoid type, 10.5 kg of weight, with anatomic involvement of left kidney but without metastasis is reported. It is reported because of its size. This 54-year-old patient lived in Austria, and his chief complaint was abdominal obesity that has been resistant to diet therapy. The patient underwent a successful laparatomy and was referred to an oncologist for further follow up.