فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 92 (فروردین 1388)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 92 (فروردین 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/01/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه موسوی، خلیل خیام باشی، محمدرضا سلامت، نادر رهنما صفحه 1
    مقدمه
    پوکی استخوان یکی از بیماری های شایع استخوانی است و فعالیت های ورزشی می تواند نقش به سزایی در کاهش آن داشته باشد. هدف مطالعه ی حاضر مقایسه ی تراکم مواد معدنی استخوان بالا تنه و پایین تنه ی زنان فوتسالیست حرفه ای با زنان غیر ورزشکار است.
    روش ها
    پانزده نفر از زنان فوتسالیست حرفه ای و پانزده نفر از زنان سالم غیر ورزشکار در این مطالعه شرکت کردند. تراکم مواد معدنی استخوان در مهره های دوم تا چهارم کمری و گردن و تروکانتر استخوان ران هر دو پا، به وسیله ی دستگاه DEXA مورد اندازه گیری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که زنان فوتسالیست در بالا تنه، پایین تنه و کل بدن تراکم استخوانی بیشتری نسبت به زنان غیر ورزشکار دارند. میزان تراکم مواد معدنی استخوان بالا تنه و پایین تنه فوتسالیست ها به ترتیب 1/1269 و 1161 میلی گرم بر سانتی متر مربع و برای غیر ورزشکاران به ترتیب 4/1102 و 7/877 میلی گرم بر سانتی متر مربع بود. در هر دو گروه تراکم مواد معدنی استخوان در بالا تنه به طور معنی داری بیشتر از پایین تنه بود (01/0 >P)، اما با مقایسه ی مقادیر مربوط به فوتسالیست ها با غیر ورزشکاران مشخص شد که فوتسال تراکم مواد معدنی استخوان را در پایین تنه دو برابر بالا تنه تحت تاثیر قرار داده است.
    نتیجه گیری
    تاثیر بیشتر فوتسال بر پایین تنه احتمال دارد به دلیل تحمل وزن بدن توسط این قسمت باشد. از سوی دیگر، انجام حرکات خاص در فوتسال مثل استارت ها، پرش و فرودها و دوها، نیروهای برشی و فشاری بالایی را به استخوان های اندام های تحتانی وارد می کند و بنابراین، تراکم توده ی استخوانی در پایین تنه بیش تر از بالا تنه افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: تراکم مواد معدنی استخوان، گردن استخوان ران، ناحیه تروکانتر، مهره های کمر، فوتسال
  • مهرداد رقاع، سید مصطفی هاشمی، سید احمدرضا اخوت، حامد عباسی صفحه 9
    مقدمه
    رینیت آلرژیک از شایع ترین بیماری هاست. اگرچه داروی انتخابی برای رینیت آلرژیک آنتی هیستامین های نسل جدید می باشند، اما برخی از بیماران به درمان با آنتی هیستامین های نسل جدید پاسخی نشان نمی دهند. به علاوه، برخی از بیماران پذیرش دارویی ندارند و داروی خوراکی را به میزان و مدت کافی مصرف نمی کنند. هدف این مطالعه، بررسی مقایسه ای اثر درمانی تزریق تریامسینولون داخل کونکای تحتانی بینی و درمان طبی با ستیریزین در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک است.
    روش ها
    این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی بود. جمعیت مورد مطالعه، شامل بیمارانی می شد که مبتلا به رینیت آلرژیک بودند. برای بیماران دو پرسش نامه یکی مربوط به شدت علایم بالینی و دیگری مربوط به کیفیت زندگی تکمیل شد. 90 بیمار مورد مطالعه به دو گروه 45 نفری تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان دارویی با 10 میلی گرم تریامسینولون در هر کونکای تحتانی بینی و گروه دوم به مدت 30 روز تحت درمان با روزانه یک عدد قرص ستیریزین 10 میلی گرم قرار گرفتند، سپس بیماران در پایان هفته ی اول و یک ماه بعد از ویزیت اول دوباره ویزیت شدند و پرسش نامه های مربوط دوباره پر شد.
    یافته ها
    شدت علایم بیماری و کیفیت زندگی ویزیت اول، یک هفته بعد و یک ماه بعد از درمان در بیماران هر دو گروه ارزیابی شد، که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین داده های به دست آمده در هر مقطع زمانی بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یک نوبت تزریق تریامسینولون داخل کونکای تحتانی بینی، از نظر کنترل علایم بالینی و بهبود معیارهای کیفیت زندگی، به اندازه ی مصرف روزانه 10 میلی گرم قرص ستیریزین به مدت یک ماه مؤثر می باشد.
    کلیدواژگان: رینیت آلرژیک، تریامسینولون، ستیریزین، کیفیت زندگی
  • بررسی تاثیر دوز منفرد آزیترومایسین در درمان عفونت حاد گوش میانی در کودکان
    سید احمد رضا اخوت، عبدالرضا نخعی، فرزانه برزگر، نظام الدین برجیس، زهرا دانش شهرکی، ملودی عمرانی نوا صفحه 15
    مقدمه
    عفونت حاد گوش میانی (AOM) از شایعترین بیماری های عفونی است که درمانهای متعددی برای آن پیشنهاد شده است ولی هنوز مطالعات برای جستجوی موثرترین و کم عارضه ترین دارو که مصرف آن نیز ساده باشد در حال انجام است. در این مطالعه تاثیر دوز منفرد آزیترومایسین در درمان AOM بررسی شده است.
    روش ها
    87 بیمار مبتلا به AOM (براساس شرح حال، معاینه ی اتوسکوپیک، یافته های اودیومتریک) مراجعه کننده به بیمارستانهایالزهرا(س) و کاشانی، تحت درمان با 30 آزیترومایسین به شکل دوز منفرد قرار گرفتند. 48 ساعت بعد، بیماران از نظر بررسی شکست درمان معاینه شدند و 16-12 روز بعد، از نظر کامل یا نسبی بودن پاسخ به درمان دوباره معاینه شده، تحت ادیومتری قرار گرفتند. اطلاعات با آزمون χ2 آنالیز شده، 05/0 P 90 قرار گرفتند که 1 نفر از آنها به علت عدم پاسخ به درمان، نیاز به میرنگوتومی پیدا کرد. عارضه ی خاصی در بیماران تحت درمان با آزیترومایسین دیده نشد.
    نتیجه گیری
    دوز منفرد آزیترومایسین درمان موثر و کم عارضه ای برای AOM است که به راحتی توسط بیماران تحمل می شود.
    کلیدواژگان: آزیترومایسین، عفونت حاد گوش میانی، دوز منفرد
  • فاطمه وحید رودسری، صدیقه آیتی، نیره خادم، محمدتقی شاکری، فاطمه ناقدی صفحه 22
    مقدمه
    سقط یکی از مسایل شایع طب مامایی در دنیا است. روش معمول و استاندارد برای ختم حاملگی در سه ماهه ی اول بارداری جراحی (کورتاژ) می باشد. یک روش موثر برای ختم حاملگی در سه ماهه ی اول استفاده از درمان های طبی است. هدف از این مطالعه، مقایسه ی میزوپروستول به تنهایی یا همراه با متوترکسات جهت ختم بارداری در سه ماهه ی اول بود.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی کار آزمایی بالینی تصادفی بود. در این مطالعه، 200 زن حامله در سه ماهه ی اول بارداری جهت ختم حاملگی به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت درمان با میزوپروستول به تنهایی (mg 800 واژینال در یک یا دو دوز) و گروه دوم تحت درمان با میزوپروستول + متوتروکسات (mg/m2/IM 50) و 72 ساعت بعد mg 800 میزوپروستول واژینال (در یک یا دو دوز) قرار گرفتند. در هر دو گروه، سونوگرافی در روز هفتم انجام شد و در صورت وجود بقایای جفت یا باقی ماندن حاملگی کورتاژ صورت گرفت.
    یافته ها
    در بررسی انجام شده در گروه اول 83% و در گروه دوم 81% سقط موفقیت آمیز بود. در هر دو گروه بین دوز میزوپروستول و نیاز به کورتاز و بین نوع حاملگی و نیاز به کورتاژ رابطه ی معنی داری وجود داشت (به ترتیب 001/0 P = و 001/0 P
  • لیلی سخاوت، افسرالسادات طباطبایی صفحه 30
    مقدمه
    آندومتریت یکی از عوارض مهم سزارین است که در 20-7% موارد دیده می شود. مطالعه ی زیر جهت بررسی اثر مترونیدازول واژینال در پیشگیری از عفونت بعد از سزارین انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مورد- شاهدی دو سو کور روی 292 زن حامله ی ترم که کاندید عمل سزارین انتخابی (الکتیو) بودند، بیماران به طور تصادفی 5 گرم ژل مترونیدازول واژینال (146 نفر) یا پلاسبوی مشابه (146 نفر) دریافت کردند. بیماران مبتلا به کوریوآمنیونیت، افرادی که حساسیت به مترونیدازول داشتند، یا بیمارانی که پارگی زودرس کیسه ی آب داشتند از مطالعه حذف شدند. افراد مورد مطالعه آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک دیگری دریافت نکردند. عوارض تب، آندومتریت، و عفونت زخم مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با نرم افزار SPSS 11.5 آنالیز شد و P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    146 نفر در گروه مترونیدازول، 5 نفر (4/3%) و از گروه پلاسبو، 16 نفر (11%) دچار تب و آندومتریت شدند (001/0 (P =. همچنین ترشح زخم در 11 نفر (5/7%) از گروه مترونیدازول و 19 نفر (13%) از گروه پلاسبو دیده شد (001/0 P =).
    نتیجه گیری
    استفاده از مترونیدازول واژینال قبل از عمل سزارین می توانذ باعث کاهش عارضه ی آندومتریت بعد از سزارین گردد.
    کلیدواژگان: ژل مترونیدازول، پیشگیری، آندومتریت بعد از سزارین
  • محمد هاشمی، رویا کلیشادی، افشین ذاکر عاملی، نوشین خاوریان، شهره قطره سامانی، صدیقه عسگری، پریناز پورصفا صفحه 37
    مقدمه
    مطالعه ی حاضر جهت تعیین آثار کوتاه مدت و بلند مدت مصرف آب انگور و آب انار بر عملکرد اندوتلیوم عروق در نوجوانان مبتلا به سندرم متابولیک انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه که از نوع کنترل شده ی تصادفی بالینی بود، در سال 2008 روی 30 نوجوان 15-12 ساله که مبتلا به سندرم متابولیک (طبق تعریف فدراسیون بین المللی دیابت) بودند انجام شده است. پس از انجام تست های اولیه کودکان به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند، گروه اول روزانه cc/kg 18 آب انگور و گروه دوم روزانه cc 240 آب انار به مدت یک ماه مصرف کردند، واکنش شریان بازویی توسط سونوگرافیhigh-resolution B-mode اندازه گیری شد. در حالت های زیر سونوگرافی انجام شد: در حالت استراحت اندازه ی پایه ی شریان بازویی (BBD: Basal Brachial Dimension)، 90-30 ثانیه بعد از باز کردن بازوبند در پاسخ به پرخونی واکنشی، اتساع وابسته به اندوتلیوم (EDD: Endothelium -Dependent Dilation) و یا اتساع وابسته به جریان (FMD: Flow Mediated Dilation) و بار دیگر در حالت استراحت و سه تا چهار دقیقه پس از دریافت 400 میکرو گرم نیتروگلیسیرین زیر زبانی (TNG) که اتساع غیر وابسته به اندوتلیوم (EID: Endothelium Independent Dilation) را نشان می دهد.
    یافته ها
    سونوگرافی قبل و چهار ساعت پس از نوشیدن آب میوه و یک ماه پس از نوشیدن منظم آب میوه جهت بررسی اثر کوتاه مدت و بلند مدت آن انجام شد. FMD در ثانیه های 30 و 90 و پس از TNG به طور معنی داری بعد از چهار ساعت از مصرف آب میوه در هر دو گروه بهبود پیدا کرد. همچنین FMD در ثانیه های 90-30 و پس از TNG و نیز بعد از مصرف یک ماهه آب میوه ها نیز به طور معنی داری افزایش یافت ولی BBD فقط پس از یک ماه نوشیدن آب انگور به طور معنی داری تفاوت داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های ما پیشنهاد می کند که مصرف روزانه ی مواد غنی از آنتی اکسیدان می تواند وضعیت عملکرد اندوتلیال را در نوجوانان مبتلا به سندرم متابولیک بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، کودکان، واکنش عروقی، آنتی اکسیدان ها
  • محمدرضا دیمه، محمدحسین نصر اصفهانی، شهناز رضوی، حبیب الله ناظم، مهناز شایسته مقدم، مرضیه تولایی صفحه 46
    l
    مقدمه
    در حال حاضر انتخاب اسپرم جهت ICSI بر اساس معیارهای مورفولوژی و تحرک است. اما این پارامترها وجود یا عدم وجود انواع ناهنجاری های کروماتین را پیشگویی نمی کند. بنابراین وجود روش هایی که بتوانند علاوه بر خصوصیات ظاهری، اسپرم های با کروماتین طبیعی را جدا کند، ضروری می باشد. در این تحقیق کارآیی دو روش جداسازی اسپرمHA-binding وZeta در جداسازی اسپرم های بالغ از نظر میزان ناهنجاری های مورفولوژی، کمبود پروتامین و فراگمنتاسیون DNA مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    در این تحقیق از نمونه ی سمن70 زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان استفاده شد. بر روی نمونه ی سمن دو روش جداسازی HA-binding وZeta انجام گرفت و بر روی اسپرم های حاصل از دو روش جداسازی، رنگ آمیزی پاپانیکولائو (جهت ارزیابی مورفولوژی اسپرم)، رنگ آمیزی کرومومایسین A3 (جهت ارزیابی کمبود پروتامین) و تست SCD(جهت ارزیابی میزان فراگمنتاسیون DNA) انجام شد. همچنین بر روی حجمی از نمونه به عنوان گروه شاهد، روش های مذکور انجام گردید.
    یافته ها
    اسپرم های جدا شده از طریق روش HA-binding و Zeta به طور معنی داری کاهش در میزان ناهنجاری های مورفولوژی و کمبود پروتامین را نشان دادند (05/0 P
  • محسن میدانی، سعید سهیلی پور، فرزانه برزگر، میترا حیدرپور، حشمت الله شاکری صفحه 56
    مقدمه
    موکورمایکوز عفونت قارچی با تمایل به درگیری عروق و ایجاد ترومبوز در آنها و نکروز بافت با مرگ و میر بالا می باشد که اغلب در بیماران دیابتیک و بیماران دچار سرکوب ایمنی دیده می شود. درگیری شریان افتالمیک، سینوس کاورنو و شریان کاروتید داخلی در این بیماران گزارش شده است. اساس درمان دبریدمان جراحی وسیع و تجویز داروهای ضد قارچ می باشد که جدید ترین آنها پساکونازول است.
    گزارش مورد:در این مقاله بیمار دیابتیک مبتلا به موکورمایکوز سینوس و اوربیت معرفی می شود که به علت اختلال عملکرد شدید کلیه ها پس از تجویز آمفوتریسین B تحت درمان با پساکونازول به مدت 8 هفته قرار گرفته، پس از بهبودی بالینی و رادیوگرافیک ترخیص شد. لیکن 2 هفته بعد از آن به علت سردردهای شدید دوباره بستری گردید.
    نتیجه گیری
    در بررسی های انجام شده یکی از نادرترین درگیری های عروقی در این بیماری یعنی درگیری شریان تمپورال برای وی مسجل شد.
    کلیدواژگان: موکورمایکوز، سینوزیت، پساکونازول، شریان تمپورال، آمفوتریسین B
  • کلیپ ویدیوپی
  • پروژه ی قلب سالم مدارس ابتدایی شهرکرد
    محمدرضا ملک احمدی، اکبر روزبهانی، فلور خیاطان صفحه 62
    فرآیند آترواسکلروز ممکن است از دوران کودکی آغاز گردد. مطالعات مختلف نشان داده اند که عوامل خطر بیماری های کرونری قلب در کودکان و نوجوانان وجود دارند. چاقی، فشار خون بالا، عدم تحرک بدنی و استعمال دخانیات از جمله عوامل خطر بروز این بیماری ها می باشند.
    مدارس جایگاه های ویژه و موثری برای فراهم آوردن آموزش سلامت برای کودکان می باشند.
    دو شیوه ی مداخله ای، یعنی شیوه ی مداخله بر اساس کلاس درس و شیوه ی آموزش افراد با عوامل خطرساز بیماری های قلبی- عروقی، دارای اثرات مثبتی بر روی فعالیت بدنی و سطح آگاهی دانش آموزان بوده اند. اما با وجود سودمندی هر دو رویکرد برای آموزش قلب سالم، در مطالعات بزرگ، رویکرد مداخله بر اساس کلاس درس، اثرات چشمگیرتر و امکان اجرای ساده تری را از خود نشان داده است.
    هدف اصلی پروژه ی مبتنی بر مدرسه ی مطالعه ی قلب سالم، تایید درستی این فرضیه بود که آیا مداخله ی مبتنی بر مدرسه می تواند آگاهی سلامت قلب دانش آموزان سال های سوم تا پنجم ابتدایی شهرکرد را بهبود بخشد یا نه؟
|
  • Fatemeh Mousavi, Khalil Khayyam Bashi, Mohamadreza Salamat, Nader Rahnama Page 1
    Background
    The purpose of this study was to compare the bone mineral density (BMD) of the upper and lower body between professional female footsal players and non-athlete females.
    Methods
    Fifteen professional female footsal players (age: 24.3 ± 2.8 years, height: 161.1 ± 4.4 cm, weight: 54.3 ± 7.0 kg) and 15 healthy non-athlete females (age: 23.8 ± 2.0 years, height: 160.9 ± 7.0 cm, weight: 51.5 ± 9.6 kg) participated in this study. BMD was measured by Dual Energy X-Ray Absorptiometry (DEXA) at the lumbar spines and femoral neck, femoral trochanter of both legs.
    Findings
    In footsal players BMD values were found to be significantly higher at the whole body, lower and upper body compared with non-athletes. BMD of footsal players in upper and lower body was 1269.1 and 1161.0 mg/cm2 respectively. These values for non-athletes were 1102.4 and 877.7 mg/cm2 respectively. The difference between these sites in both groups was statistically significant (P < 0.01). When the BMD values of the footsal players were compared with non-athletes, we found that the BMD gain in the lower body of the footsal players relative to the non-athletes was twice as much as the upper body of footsal players compared to the non-athletes.
    Conclusion
    It seems that weight bearing and high impact loads are the most important factors to improve the BMD in lower body. The bones of lower body are subjected to multidirectional, dynamic compressive, and sheer forces during footsal activities such as the starts, jumping, landing, cutting and running. Therefore, it can be concluded that the BMD of the lower body were benefited more than upper body in footsal players.
  • Single-Dose Azithromycin for Treatment of Acute Otitis Media in Children
    Seyyed Ahmad Reza Okhovat, Abdol Reza Nakhaii, Farzaneh Barzegar, Nezamoddin Berjis, Zahra Danesh Shahraki, Melodi Omrani Nava Page 15
    Background
    Acute otitis media (AOM) is the most common affliction necessitating antibiotic as the initial therapy in children. Many studies are trying to find the most effective drug with least side effects and most compliance. In this study, the efficacy of single-dose Azithromycin was considered.
    Methods
    87 patients with AOM (based on history, otoscopic examination, and audiogram) visiting Al-Zahra and Kashani hospitals underwent 3mg/kg of azithromycin as an oral single-dose. Patients were visited 48 hr later for evaluating the failure of treatment and then, 12-16 days later for evaluating the complete or relative response to antibiotic. In 2nd visit, the audiogram was taken again. Data was analyzed with χ2 test and P < 0.05 considered statistically significant.
    Findings
    54 (62.1%) patients were males and 33 (37.9%) were females. 72 patients were treated successfully with single-dose of azithromycin and the remainder were treated with co-Amoxiclave, 90 mg/kg, for 10 days. One patient needed myringotomy. No significant side effect was noted in patients treated with azithromycin.
    Conclusion
    Single-dose azithromycin is an effective treatment for AOM, without any significant side effect, which is tolerated very well.
  • Fatemeh Vahid Roodsari, Sedigheh Ayati, Naiere Khadem, Mohammad Taghi Shakeri, Fatemeh Naghedi Page 22
    Background
    Abortion is one of the prevalent problems of obstetrics throughout the world. Standard and usual method for pregnancy termination at first trimester is surgery (curettage). Another effective pregnancy termination method at first trimester is the use of medical treatments. The aim of this study is to compare the efficacy of misoprostol alone or in combination with methotrexate for termination of pregnancy at first trimester.
    Methods
    This study is a Randomized Clinical Trial. A total of 200 pregnant women at first trimester of pregnancy were randomly divided into two groups for termination of pregnancy. First group received misoprostol alone (800 mg, vaginal, one or two dose) and second group received misoprostol in combination with methotrexate (50 mg/m2/IM and 800 mg vaginal misoprostol in one or two dose was administered 72 hours later). Sonography was administered at seventh day for both groups and curettage was done if pregnancy was continued or if fetus residual was existed.
    Findings
    Successful abortion rate was 83% at first group and 81% at second group. There was a significant relation between dose of misoprostol and need for curettage and a significant relation between kind of pregnancy and need for curettage in both groups (P = 0.001 and P < 0.001, respectively). But there was no significant relation between gestational age and number of drug declaring in both groups (P = 0.934). No adverse events or side effects were reported side-effects were reported with the use of misoprostol and methotrexate.
    Conclusion
    Pregnancy termination with medical method along with misoprostol alone or in combination with methotrexate is safe and cost effective.
  • Mohammad Hashemi, Roya Kelishadi, Afshin Zakerameli, Nooshin Khavarian, Shohreh Ghatreh Samani, Sedigheh Asgari, Parinaz Poursafa Page 37
    Background
    This study was designed to determine the short and long term effects of grape and pomegranate juices consumption on the endothelial function in adolescents with metabolic syndrome.
    Methods
    This randomized controlled clinical trial was conducted in 2008 among 30 adolescents, aged 12-15 years, with metabolic syndrome as defined by the International Diabetes Federation. After baseline testing, the children were randomly assigned into two groups. The children of one group were asked to drink 18 ml/kg/day of natural grape juice and those in the other group were asked to drink 240 ml/day of natural pomegranate juice for 1 month. The brachial arterial reactivity was measured by high-resolution B-mode ultrasound images. At rest basal brachial dimension (BBD), 30 and 90 seconds after cuff deflation in response to reactive hyperemia, endothelium-dependent dilation (EDD) or flow mediated dilation (FMD), again at rest, and 3-4 min after receiving 400 µg sublingual nitroglycerin (TNG) producing endothelium independent dilation (EID). The sonographic evaluation was performed before drinking juice and was repeated 4 hours and 1 month after regular drinking juice, to assess short-and long-term effects of juice on endothelial dilation, respectively.
    Findings
    FMD 30";;;;;;;;;;;;;;, 90";;;;;;;;;;;;;; and post TNG significantly improved at 4 hours after drinking juice in both groups. FMD 30";;;;;;;;;;;;;;, 90";;;;;;;;;;;;;; and post TNG also significantly improved at 1 month of drinking in both groups, but BBD was significantly different at 1 month only in grape juice group.
    Conclusion
    Our findings suggest that daily consumption of diets rich in antioxidants can improve endothelial function in adolescents with metabolic syndrome.
  • Mohammad Reza Deemeh, Mohammad Hossein Nasr-Esfahani, Shahnaz Razavi, Habibollah Nazem, Mahnaz Shayeste Moghadam, Marziye Tavalaee Page 46
    Background
    Sperm selection for ICSI is based on morphology and motility, but these parameters may not relevant chromatin integrity. One of the sperm selection methods for ICSI is based on sperm functional characteristics. This study was designed to compare two sperm selection methods (HA binding and Zeta method) for selection of spermatozoa with normal morphology and intact chromatin.
    Methods
    Semen samples of 70 infertile couples referring to Isfahan Fertility and Infertility Center was assessed during this study. Semen analysis was carried out according to WHO criteria. Semen samples divided into 3 groups. A portion of neat semen considered as control group and remained of semen used for Zeta and HA binding procedures. Sperm morphology, protamine deficiency and DNA fragmentation were assessed by Papanicolaou staining, Chromomycin A3 (CMA3) staining, and SCD test, respectively in 3 group.
    Findings
    Both HA binding assay and Zeta method are efficient to select sperm with normal morphology and lower protamine deficiency (P < 0.05). But in term of DNA fragmentation Zeta method appear to be more efficient to select sperm with low DNA fragmentation (P < 0.05).
    Conclusion
    Our results suggest that these sperm selection methods can select spermatozoa with normal morphology and protamine content for ICSI. But Zeta method may be more efficient to select sperm with low DNA fragmentation. In patient with high DNA fragmentation, Zeta method can be useful to select spermatozoa for ICSI.
  • Mohsen Meidani, Saeed Soheilipour, Farzaneh Barzegar, Mitra Heidarpour, Heshmatollah Shakeri Page 56
    Background
    Mucormycosis is a life threatening angioinvasive fungal infection that causes thrombosis and tissue necrosis, it often affects diabetic and immune compromised patients. Ophthalmic artery, cavernus sinus and internal carotid artery involvement have been reported. Treatment includes wide surgical debridement and antifungal agents that the newest of witch is posaconazole. Case Report:In this article we report a diabetic man with sino-orbital mucormycosis whose treatment switched to posaconazole for 8 weeks because of renal failure due to amphotricine B and after clinical and radiological improvement he was discharged; but 2 weeks later, he was admitted again because of severe headache and involvement of temporal artery with mucormycosis established by biopsy.
  • School-Based Healthy Heart Program (Project) in Shahr-e-kord, Iran
    Mohammad Reza Malekahmadi, Akbar Rouzbahani, Flor Khayatan Page 62
    The process of atherosclerosis may begin developing during childhood. Multiple studies show that risk factors for coronary artery diseases are present in children and adolescents. Risk factors that have been shown to track are obesity, high blood pressure (BP), physical inactivity and smoking. The schools are an especially effective and efficient system for providing health education for children. Both classroom – based and risk – based interventions had positive effects on physical activity and knowledge: however, the results from the large group, classroom – based approach showed stronger trends and were much easier to implement in the school system. The major purpose of the school – based project of our Healthy Heart Study was to determine whether a school – based intervention could improve healthy heart knowledge in third, fourth and fifth grade children in Shahr-e-kord.