فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 93 (اردیبهشت1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • رامین قهرمانی، علی صدوق عباسیان، سارا شفایی * صفحه 65
    مقدمه

    بیماری سلیاک ممکن است با سوءهاضمه تظاهر یابد. این مطالعه برای بررسی شیوع بیماری سلیاک و همراهی آن با انواع مختلف سوءهاضمه و همچنین، بررسی ضرورت بیوپسی از اثنی عشر بیماران مبتلابهسوءهاضم هی بدون زخم انجام شد.

    روش ها

    تمام بیماران مراجعه کنندهی مبتلا به سوءهاضمه، به دو گروه همراه با زخم پپتیک (زخم معده و زخم اثن یعشر) و بدون زخم پپتیک (سوءهاضم هی شبیه اختلال حرکتی و سوءهاضمه ی شبیه زخم)دست هبندی شدند. بیوپسی از قسمت دیستال اثن یعشر برای تمام بیماران انجام شد و در بیماران دارایآتروفی پرز، آزمون های سرولوژی از نظر بیماری سلیاک (آنت یبادی ضد گلیادین و آنت یبادی ضد ترانسگلوتامیناز بافتی) انجام شد. در پایان شیوع بیماری سلیاک و همراهی آن با انواع مختلف سوءهاضمه ارزیابی گردید.

    یافته ها

    از 810 فرد مبتلا به سوءهاضمه، 703 نفر دچار سوءهاضم هی بدون زخم بودند و 107 نفر زخم پپتیک نیز7%) ازمبتلایان به سوءهاضم هی بدون / 5%) از مبتلایان به زخم پپتیک و 54 نفر (7 / داشتند. 6 نفر (6زخم علاوه بر آتروفی پرز، آنتی بادی ضد گلیادین یا آنتی بادی ضد ترانس گلوتامیناز بافتی مثبت داشتند که به عنوان بیمار مبتلا به سلیاک در نظر گرفته شدند ولی تفاوت معن یداری بین بیماری سلیاک و انواع بیماری سیلیاک در مبتلایان به سوءهاضم هی بدون (Odds ratio، P > 0/ سوءهاضمه پیدا نشد (051 بود. / زخم نسبت به بیماران مبتلابه زخم پپتیک 4

    نتیجه گیری

    در آندوسکوپی مبتلایان به سوءهاضمهی بدون زخم، آندوسکوپیس تها باید به دقت نماهای دئودنوم را ازجهت بیماری سلیاک بررسی کنند. اگرچه این کار به عنوان غربالگری روتین توصیه نمی شود، ولی شایدبرای مبتلایان به سوءهاضم ه های مقاوم، مناسب باشد.

  • شیرین هنربخش، معصومه صادقی، حمید صانعی، کتایون ربیعی صفحه 75
    مقدمه
    به نظر می رسد که آلبومینوری با شدت ضایعه ی عروق کرونر ارتباط دارد، لکن مطالعات اندکی در مورد میزان اثر این اختلال بر شدت ضایعه ی عروق کرونر انجام شده است. لذا مطالعه ی حاضر به بررسی ارتباط آلبومینوری با شدت درگیری عروق کرونر می پردازد.
    روش ها
    در مطالعه ای مقطعی، بیماران دچار دیابت غیر وابسته به انسولین که جهت انجام آنژیوگرافی تشخیصی یا درمانی به علت آنژین صدری بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از نمونه ی اولین ادرار صبحگاهی این بیماران، نسبت پروتئین به کراتینین Pr/Cr محاسبه شد. فیلم آنژیوگرافی استاندارد با روش seldingerبررسی گردید و بر اساس روش Extent نمره ی درگیری صفر تا 21 ثبت شد.
    یافته ها
    در 164 بیمار مورد بررسی 80 نفر مرد و 84 نفر زن بودند. میانگین سطح پروتئین و سطح کراتینین ادرار صبحگاهی به ترتیب 99/30 ± 17/22 و 04/0 ± 07/0 به دست آمد. نسبت پروتئین به کراتینین ادرار صبحگاهی برابر با mg/g 401/56 ± 760/94 و نمره ی شدت بیماری عروق کرونر 24/6 ± 34/13 محاسبه شد. نسبت پروتئین به کراتینین همبستگی معنی داری با شدت درگیری عروق کرونر نشان نداد (778/0 = P، 022/0 = r). در آزمون چند متغیره با در نظر گرفتن متغیرهای سن، جنس، قند خون ناشتا، مصرف کاپتوپریل، سابقه ی فشار خون و سابقه ی چربی خون، این نسبت با افزایش شدت بیماری عروق کرونر ارتباط داشت (021/0 P =).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان آلبومینوری اندازه گیری شده بر اساس نسبت Pr/Cr نمونه ی ادرار صبحگاهی می تواند به عنوان یک عامل خطر مستقل به صورت فزاینده ای با شدت درگیری عروق کرونر همراهی داشته باشد و آن را پیشگویی کند.
    کلیدواژگان: شدت بیماری عروق کرونر، آلبومینوری، آنژیوگرافی
  • سید اصغر هوایی، رسول صالحی، سید علی فاضلی، حمید توکلی، پرویز مهاجری صفحه 85
    مقدمه
    هلیکوباکترپیلوری ارگانیسم گرم منفی خمیده شکل است که در دستگاه گوارش انسان مستقر شده، باعث بروزعوارض مختلف دستگاه گوارش از جمله زخم اثنی عشرو گاستریت های معده مثل آدنوکارسینوما شود. یکی ازفاکتورهایی که توجه متخصصین را زیاد به خود معطوف کرده است، امکان ارتباط ژ نهای خاصی از این باکتریبا علایم بالینی گوناگون می باشد. در این تحقیق فراوانی ژنوتی پهای مختلف iceA و vacA و cagA یعنی در سو شهای جدا شده از بیماران مبتلا (m2s1b و m2s1a، m1s1b1، vaca، m1s1a، m1s2، m2s2) به گاستریت و زخ مهای اثنی عشر و آدنوکارسینوما و ارتباط آن با بیماری های مذکور مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش ها
    در مطالعه حاضر از 100 بیمار مبتلا به بیماری های مذکور در بخش آندوسکوپی بیمارستان الزهرای(س) اصفهان بیوپسی تهیه گردید. پس از جداسازی هلیکوباکترپیلوری و انجام تس تهای بیوشیمیایی،مورد بررسی قرار گرفت. PCR توسط vacA وجود آلل های مختلف ژن
    یافته ها
    از صد بیمار باکتری هلیکوباکترپیلوری در شرایط میکروائروفیلیک جداسازی و مورد آزمای شهای بیوشیمیایی قرار گرفت. از یکصد بیمار با کشت مثبت 40 نفر مبتلا به گاستریت، 40 نفر زخم اثنی عشر،%27/5، % در بیماران مذکور دارای فراوانی 25 m1s1a و 20 نفر آدنوکارسینوما بودند. وجود آلل های%1، %5/7، %25، m2s1b %30 و 10 % و، %30، m2s1a، % %25 و 30، %25، %20 m1s1b %35 ونیز در هی چکدام از باکتری های فوق مشاهده نشد. S و 30 % بود و آلل 2
    نتیجه گیری
    در این مطالعه رابطهای بین ژنوتیپهای مختلفvacA و بیماری های مذکور دیده نشد.
    کلیدواژگان: _ PCR، آدنوکارسینوما، زخم اثنی عشر، نرمال گاستریت vacA، هلیکوباکترپیلوری
  • مسعود اعتماد یفر، امیر هادی مغزی، امیر حسین زاده صفحه 93
    مقدمه
    یک بیماری التهابی سیستم اعصاب مرکزی است که با تخریب میلین در مغز و (MS) مالتیپل اسکلروزنخاع مشخص می گردد. تلا شهای متعددی برای کنترل و درمان این بیماری صورت گرفته است که ازمیان آنها، اینترفرو نها در دو ده هی اخیر به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند.
    روش ها
    مطالعه حاضر، کارآزمایی بالینی است که به بررسی عوارض داروی اینترفرون سینووکس (ساخت ایران)در مقایسه با عوارض داروی آوونکس در بیمارستا نهای شریعتی و الزهرا (س) در سال 1386 پرداخته عود کننده- بهبود یابنده در دو گروه 30 MS است. به منظور انجام این مطالعه، تعداد 60 بیمار مبتلا به به مدت 3 ماه مورد پیگیری (Cinnovex تحت درمان با) B و (Avonex دریافت کنند هی) A نفری قرار گرفتند.37 % مرد بودهاند. میانگین سن بیماران در این / 62 % از کل بیماران مورد بررسی زن و 3 /
    یافته ها
    در این مطالعه 730/63 ± 8/ 30 سال محاسبه گردید که برای بیماران تحت درمان با سینووکس، 96 /22 ± 7/ مطالعه 8329 سال بوده است. در این مطالعه از نظر شیوع /62 ± سال و در بیماران تحت درمان با آوونکس، 6عوارض جانبی تفاوت معن یداری بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان میدهد عوارض تعریف شده برای اینترفرو نها در سینووکس و آوونکس تفاوت معن یدار ندارند. در نهایت باید گفت با توجه به حساسی تهای موجود، چه در مورد این دارو و چه در مورد لازم است وضعیت بیمارانی که تحت درمان با این دارو -حتی به صورت کوتاه مدت -، MS بیماری هستند، به طور مداوم ارزیابی گردد.
    کلیدواژگان: درمان، عوارض جانبی، سینوکس، آونکس، _ a، اینترفرون بتا 1، (MS) مالتیپل اسکلروز
  • حمید افشار، لیلا جهانگرد*، وحید شایگان نژاد صفحه 101
    مقدمه

    طبق بررس ی های انجام شده میگرن یکی از شای عترین سردردهای موجود در میان مردم م یباشد.بیماری های روانپزشکی متعددی در همراهی با میگرن مشاهده است. در این میان اختلالات خلقی واضطرابی قو یترین ارتباط را با میگرن نشان می دهد. مطالع هی حاضر به بررسی فراوانی این طیف ازاختلالات در بیماران مبتلا به میگرن م یپردازد.

    روش ها

    پژوهش حاضر مطالعهای توصیفی-تحلیلی است در بیماران مبتلا به میگرن مراجعه کننده به کلینیک1384 انجام شد. نمون هی مورد مطالعه با استفاده از - نورولوژی بیمارستان نور اصفهان در سال 1385 روش نمون هگیری آسان، شامل 213 بیمار مبتلا به میگرن و 164 نفر فرد سالم انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرس شنام هی اختلالات خلقی بود.
    8/ 66 درصد) با گروه شاهد (1 / یافت ه ها: فراوانی نسبی طیف اختلالات دو قطبی در افراد مبتلا به میگرن (5همچنین فراوانی نسبی این طیف از اختلالات در. (P = 0/ درصد) اختلاف معنی داری داشت (0001همچنین. (P = 0/ 68 درصد) بیشتر از گروه شاهد (11 درصد) بود (0001 / مردان مبتلا به میگرن (45/ 65 درصد) بیشتر از گروه شاهد (3 / فراوانی نسبی اختلالات این طیف در زنان مبتلا به میگرن (4.(P = 0/ درصد) بود (0001

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که فراوانی نسبی اختلالات طیف دو قطبی در افراد مبتلا به میگرن بیشتر از افراد گروه شاهد است. این موضوع می تواند احتمال وجود فیزیوپاتولوژی مشترکی در زمین هی این دو اختلال رامطرح نماید و به ارایه راهکارهای درمانی جدبد در این زمینه کمک نماید.

    کلیدواژگان: میگرن، اختلالات طیف دو قطبی
  • علیرضا سعید، افشین ضیایی صفحه 107
    مقدمه
    ارتفاع مچ دست، یک نسبت رادیولوژیک با اهمیت بالینی در بیماری های روماتولوژیک و کینباک است که به روش های مختلفی اندازه گیری می شود. هدف این مطالعه، بررسی دو روش مشهور اندازه گیری این نسبت از نظر اختلاف بین اندازه گیر و اندازه گیران بود.
    روش ها
    از 10 رادیوگرافی با کیفیت مناسب، عکس گرفته شد و دو نفر ارتوپد با تجربه، در دو نوبت متفاوت، طول متاکارپ سوم، بیشترین طول کاپیتیت و فاصله ی متاکارپ سوم تا سطح مفصلی دیستال رادیوس را اندازه گرفتند. بقیه ی محاسبات توسط رایانه انجام شد.
    یافته ها
    پایایی درون اندازه گیر نسبت Youmدر حد بالا و پایایی درون اندازه گیر نسبتNattrass خوب محاسبه شد، ولی در مورد پایایی بین اندازه گیر، دقت هر دو نسبت در حد ضعیف بود. پایایی درون و بین اندازه گیر در مورد بازگویی فروپاشی در مچ دست، برای نسبت Youm در حد مطلوب، و برای نسبت Nattrass در حد قابل قبول تا نه چندان بد به دست آمد. دو نسبت از نظر بازگویی فروپاشی در مچ همخوانی ضعیف داشتند.
    نتیجه گیری
    اگرچه هیچ یک از دو روش مورد مطالعه، از نظر هدف مطالعه، دارای دقت در حد عالی نبودند ولی به نظر می رسد دقت روش Youmبالاتر باشد.
    کلیدواژگان: نسبت ارتفاع مچ، اختلاف درون انداز هگیر، اختلاف بین اندازه گیر
  • رضا روزبهانی، صدیقه عسگری *، غلامعلی نادری، دکترمصطفی دهقان نژاد، فرحناز رضایی صفحه 115
    مقدمه

    استعمال سیگار یکی از مه مترین معضلات بهداشتی بشر در سا لهای اخیر است. گرچه مطالعات بسیاری در زمین هی آثار شوم ترکیبات موجود در دود سیگار انجام گرفته ولی هنوز روندهای پاتوفیزیولوژیک، بیولوژیک و فیزیکوشیمیایی صدمات حاصل به خوبی شناخته نشده است. تعیین سطوح پلاسمایی لیپید هموگلوبین گلیکوزیل هی خون، (CDs) د یا نهای کنژوگه، (MDA) هیدروپراکساید، مالو ند یآلدئید کمی، در مردان سیگاری و غیرسیگاری م یباشد. (C-Reactive Protein (CRP و (HbA1C)

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 50 مرد سیگاری و 50 مرد غیرسیگاری شرکت داده شدند. روش کلسترول تام، (TG) تر یگلیسرید، (FBS) نمون هگیری به صورت آسان بود. آزمایشات قندخون ناشتاکمی انجام شد. داده ها از طریق آزمون های آماری CRP، HbA1C، MDA، CDs، Chl T))تجزیه و تحلیل شد. t-test و ANOVAMDA در گروه سیگاری بالاتر از غیرسیگار ی ها بود که برای HbA1C و CDs، MDA

    یافته ها

    سطوح پلاسمایی اختلاف معن یداری به CDs اختلاف معن یدار بود ولی در مورد (P = 0/001) HbA1C و برای (P = 0/01) 0 میکرومول بر /83 ± 0/ 1 و در غیرسیگار ی ها 44 /09 ± 0/ در سیگار ی ها 47 MDA دست نیامد. میانگین 7 درصد بود. /29 ± 1/ 8 و در غیرسیگاری ها 2 /13 ± 1/ در افراد سیگاری 42 HbA1C لیتر و میانگین3 میل یگرم بر / 8 میل یگرم بر دس یلیتر و در افراد غیرسیگاری 357 / کمی در افراد سیگاری 653 CRP میانگین.(P = 0/ دسیلیتر بود که اختلاف معنی داری داشتند (001

    نتیجه گیری

    نتایج بهدست آمده در این مطالعه بیانگر تسریع در تشکیل پراکسیدا نهای چرب ی های خون و در نتیجه تشدید آثاردر افراد سیگاری بالاتر HbA1C سوء این مواد بر دیوار هی عروق در افراد سیگاری م یباشد. میانگین هموگلوبینکمی، که بیا نگر ایجاد التهاب م یباشد، به طور معن یدار CRP از غیرسیگار ی ها بود. همچنین از آن جا که میزان در افراد سیگاری افزایش یافته بود، سیگار میتواند در افزایش آترواسکلروز نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: سیگار، _ CRP، لیپید هیدروپراکساید، مالون دی آلدئید، دی ا نهای کنژوگه، هموگلوبین ا:
  • گزارش موردی
  • مصطفی هاشمی، زهرا دانش، مریم کریم صفحات 123-129
    در این مقاله یک مورد درد غیرتیپیک صورت معرفی می شود.گزارش مورد: بیمار، خانم 16 سالهای بود که به دلیل درد در نیمهی چپ صورت، کاهش وزن و افسردگی طی 6 ماه گذشته به درمانگاه بیمارستان کاشانی مراجعه کرد. در معاینه ی بالینی، حفر هی بینی در سمت چپ بسیاردر سمت چپ بینی داشت. crust وسیع بود، توربینیت تحتانی چپ دیده نم یشد و مقدار زیادیطبیعی بود. در س یتی اسکن کرونال از سینوس های پارانازال، آثار جراحی سینوس Brain MRIمشاهده م یشد. توربینیت تحتانی سمت چپ به میزان مختصر وجود داشت. توربینیت میانی وجود نداشتEmpty nose syndrome و حفر هی بینی در سمت چپ وسیع ب هنظر م یرسید. بیمار با تشخیص تحت عمل جراحی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: _ Empty nose syndrome، درد صورت
|
  • Ramin Ghahramani, Ali Sadoogh Abbasian, Sara Shafaee Page 65
    Background

    Celiac disease may be presented with dyspepsia. This study was done to evaluate the prevalence of celiac disease and its association with different types of dyspepsia and also the need for duodenal biopsy in patients with non-ulcer dyspepsia.Metods:All patients with dyspepsia were classified as ulcer dyspepsia (duodenal ulcer and gastric ulcer) and non-ulcer dyspepsia (dysmotility-like non-ulcer dyspepsia and ulcer-like non-ulcer dyspepsia). Distal duodenal biopsy was done for all patients. Then, specific serologic factors for celiac disease (Anti-Gliadin Antibody and tissue Transglutamines Antibody) were checked in patients with villous atrophy. Finally, the prevalence of celiac disease and its association with different types of dyspepsia were evaluated.

    Findings

    Of the 810 patients with dyspepsia, 703 had non-ulcer dyspepsia and 107 had peptic ulcer. Six (5.6%) of the patients with peptic ulcer and 54 (7.7%) of patients with non-ulcer dyspepsia had villous atrophy and positive Anti-Gliadin Antibody or tissue Transglutamines compatible with celiac disease, but there was no significant deference between celiac disease and different types of dyspepsia (P > 0.05). In non-ulcer dyspepsia, odds ratio for Celiac disease was 1.4, in comparison with the peptic ulcer

    Conclusion

    During endoscopic examination for non-ulcer dyspepsia, if indicated, endoscopists should carefully inspect the duodenum for CD findings. Although, routine serologic screening can not be recommended; it may be appropriate for the patients with refractory dyspepsia.

  • Shirin Honarbakhsh, Masoumeh Sadeghi, Hamid Sanei, Katayoun Rabiei Page 75
    Background
    Albuminuria is one of the abnormalities which occur in diabetics. Different studies have shown its relationship with cardiovascular diseases but few studies have been performed to show the relationship between albuminoria level and coronary artery disease (CAD) severity. This study was designed to asses the relationship between albuminuria and coronary artery disease severity.
    Methods
    In this cross-sectional study, the 164 Non-Insulin Dependent Diabetes Mellitus patients with angina pectoris who hospitalized for diagnostic or therapeutic angiography in Isfahan Chamran hospital were included. Urine Pr/Cr ratio has been calculated in all patients, using the first sample of morning urine. The standard angiography video has been assessed by three cardiologists through Seldinger method. CAD score has been given from 0 to 21 based on Extent method. The relationship between CAD severity and urine Pr/Cr ratio has been assessed with bivariate correlation methods and multivariate analysis.
    Findings
    In 164 patients (males = 80 & females = 84) morning urine protein mean was 22.77 ± 30.99 and morning urine creatinin mean was 0.07 ± 0.04. Urine Pr/Cr ratio was 760.94 ± 401.56 mg/g and its median was 181.02. The CAD score was equal to 13.34 ± 6.24. There was no correlation between urine Pr/Cr ratio and CAD severity (P = 0.778, r = 0.022). In multivariate analysis, increased urine Pr/Cr ratio led to increased CAD severity by control of the age, FBS, gender, Captopril use, history of HTN and hyperlipidemia variables (P = 0.021).
    Conclusion
    The amount of albuminuria which measured based on morning urine sample Pr/Cr ratio may be an independent risk factor for severity of CAD and can predict it. These findings signify the importance of albuminuria diagnosis and treatment.
  • Seyed Asghar Havaei, Rasool Salehi, Seyed Ali Fazeli, Hamid Tavakkoli, Parviz Mohajeri Page 85
    Background
    Helicobacter pylori (H. pylori) is a gram negative curved bacilli colonized in the human stomach. It causes duodenal ulcer, gastritis and is associated with adenocarinoma. There might be a possible relationship between cagA, vacA and ice a genes and clinical outcomes. The aim of this study was to identify the frequency of vacA genotypes of H. pylori isolated from the upper gastrointestinal.
    Methods
    One hundred H. pylori strains were isolated from patients with different gastrointestinal disease who admitted to Isfahan Al-zahra hospital. Vac A alleles were typed using PCR with specific primers.
    Findings
    There were four Vac A mosaicsms, including 28 for s1a/m1 (28%), 23 for s1b/m1 (23%), 26 for s1a/m2 (26%) and 23 for s1b/m2 (23%), s2 form was not found.
    Conclusion
    The results showed there is no significant relationship between different genotypes of vacA and the related diseases.
  • Masoud Etemadifar, Amir Hadi Maghzi, Amir Hoseinzadeh Page 93
    Background
    Multiple Sclerosis (MS) is a demyelinating disease of central nervous system with an unknown etiology. Beta-Interferon is now widely used for treatment of MS which is believed to slow down the disease progression. This study was designed to compare the side-effects of Avonex and the Iranian 1-a Beta-Interferon, Cinnovex, which are biosimilars.
    Methods
    This was a clinical trial study in which fifty one MS patients were recruited from the neurology departments of Al-Zahra and Shariati hospitals in 2007. Twenty one patients were receiving Avonex and thirty patients were receiving Cinnovex. These patients were followed for 3 months to compare the side-effects of the drugs between two groups.
    Findings
    The most prevalent side effect observed was influenza like symptoms in all patients receiving Avonex and in 83.3% of patients receiving Cinnovex. There were no cases of seizure or diarrhea in any of groups. In this study, there were no significant differences between two groups in respect to experienced side-effects.
    Conclusion
    This study with a short duration follow-up of 3 months demonstrated no significant differences between the two groups in case of experienced side-effects.
  • Hamid Afshar, Leila Jahangard, Vahid Shaygannejad, Nasrin Masaeli, Mehrnaz Mehdipour Page 101
    Background

    As epidemiologic studies show migraine is one of the most common headache syndromes in the general population. The lifetime prevalence is usually between 9% and 13%. Several psychiatric conditions are co morbid in migraine patients. Among the psychiatric illnesses, mood and anxiety disorders have been to be most strongly associated with migraine. The prevalence of migraine in people with bipolar disorder, panic disorder, generalized anxiety disorder, obsessive compulsive disorder and phobia is also elevated. This study was designed to evaluate the relationship between migraine and bipolar disorder.

    Methods

    In a descriptive-analytical study on 213 migraine patients and 164 healthy individual's a 15 item mood disorder questionnaire was completed. We matched group in the case of gender and age. This study was performed from March to spring 2006. The prevalence of bipolar spectrum for two groups was compared by SPSS.

    Findings

    The prevalence of bipolar spectrum was significantly different in migraine and control group (66.5% versus 8.1%). The prevalence of bipolar spectrum was 68.4% among men who have migraine and 11% among healthy men. The prevalence of bipolar spectrum was 65.4% among women who have migraine and 5.3% among healthy women.

    Conclusion

    The prevalence of bipolar spectrum in migraine population is more than healthy individuals. It seams that physiologic overlap between migraine and bipolar spectrum is considerable. The recognition of increased co morbidity between migraine and bipolar illness has important clinical implications and can improve treatment of these disorders.

  • Alireza Saied, Afshin Zyaei Page 107
    Background
    Carpal height is a radiographic ratio with clinical significance in rheumatologic diseases and Kienbock disease, which is measured with different methods. The purpose of this study was to assess the two popular methods of measurement of this angle with respect to inter- and intra-observer variability.
    Methods
    Good quality photographs were made of ten radiographs and two experienced orthopedists, in two separate occasions measured the length of third metacarpal bone, the longest length of capitates, and the distance between the base of third metacarpal bone and the articular surface of the radius. The remainder of the calculations was made by computer.
    Findings
    Intra-observer reliability of the Youm and Nattrass ratios were calculated as “high” and “fair”, respectively. With regard to inter-observer reliability, the accuracies of both indices were poor. Intra- and inter-observer agreement for detection of wrist collapse was “substantial” for Youm ratio and “fair to moderate” for Nattrass ratio. The ratios had poor agreement with each other, in regard to detection of collapse of the wrist joint.
    Conclusion
    Although neither of the ratios had perfect or high reliability with regard to the subject of the study, it seems that the accuracy of Youm index is higher than the other method.
  • Reza Rouzbahani, Sedighe Asgary, Gholam Ali Naderi, Mostafa Dehghan Nejad, Farahnaz Rezaei Page 115
    Background

    Smoking is one of most important problems of health situation in the entire world. Oxidant materials in cigarette have a positive role in increasing risk of atherosclerosis and other maleffects of such ingredients. The objective of this study is to evaluate the effects of cigarette smoking on lipid peroxidation, values of HbA1C, quantitative CRP and conjugated CRP and conjugated dienes (CDs) in smoker and non-smoker men.

    Methods

    In this descriptive analytical study, fifty healthy male smokers and fifty male non-smokers were selected by a convenient sampling method. The smokers had history of at least 6 pack/year cigarette (about 10-20 cigarette/day) uses. Measurement of fasting plasma glucose, quantitative CRP, HbA1C, lipid peroxidants, conjugated dienes, cholesterol and triglyceride were done for all patients.

    Findings

    Study showed the values of the HbA1C, Lipid oxidants and CRP were significantly higher in the smokers than non-smokers. There was a positive relation between duration of smoking and the number of cigarettes smoked per day and HbA1C. There was also correlation between fasting blood sugar and the number of smoked cigarette per day and this correlation was significant.

    Conclusion

    Our results confirm the effects of smoking on lipid oxidation, hemoglobulin glycation and CRP as possible contributor of atherosclerosis, although further studies are recommended to verify the exact mechanisms.

  • Mostafi Hashemi, Zahra Danesh, Maryam Karim Pages 123-129
    Case Report:We report a case of atypical facial pain in a 16-year-old girl who was admitted to the kashani clinic because of pain in the left side of face, weight loss, and depression. In physical examination, left nasal cavity was wide, inferior turbinate was absent, and a large amount of crust was seen. Brain MRI was normal. In coronal CT-scan of Para nasal sinuses, middle turbinate was not seen in the left side, but a small part of inferior turbinate was seen. The diagnosis was empty nose syndrome (ENS) and surgery was done.