فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 94 (خرداد 1388)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 94 (خرداد 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد علی رقایی، ریحانه صباحی، مژده قاسمی صفحه 127
    مقدمه
    سایتوکینهایی مثل IL1B (interleukin 1B)،(interleukin 6) IL6، و IL8 (interleukin 8) جهت پیشگویی زایمان زودرس استفاده می شوند. در این مطالعه دو عامل دیلاتاسیون کم سرویکس (cm2-1) و سطح اینترلوکین 6 و 8 به عنوان دو متغیر در پیش گویی زایمان زودرس مورد بررسی قرار گرفته اند.
    روش ها
    این یک مطالعه ی توصیفی– تحلیلی آینده نگر است. گروه مورد مطالعه خانم های حامله ی یک قلوی بین 34-24 هفته بودند که به دوگروه 40 نفری تقسیم شدند. گروه اول دارای دیلاتاسیون کم (cm 2-1) و گروه دوم فاقد دیلاتاسیون بودند. از مایع سرویکوواژینال کلیه ی افراد نمونه تهیه شد و IL6 و IL8 آن به روش ELIZA اندازه گیری گردید. حساسیت، ویژگی، ارزش پیش گویی مثبت و منفی IL6 و IL8 و ارتباط آن با دیلاتاسیون و زایمان زودرس مشخص شد.
    یافته ها
    اطلاعات به کمک نرم افزار SPSS نسخه ی 13 (version 13; SPSS Inc.، Chicago، IL) و آزمون t-test تجزیه و تحلیل شد. حساسیت و ویژگی ترکیب دیلاتاسیون (cm2-1) و pg/m1/18 ≥ IL6 در پیش گویی زایمان زودرس به ترتیب 50% و65% بود. PPV و NPV به ترتیب 6/28% و 4/82% بودند.
    نتیجه گیری
    ترکیب دیلاتاسیون (cm 2-1) و سطح IL6 تا کنون جهت پیشگویی زایمان زودرس استفاده نشده است. سطح IL6 و IL8 در کسانی که دیلاتاسیون cm 2-1 داشتند بالاتر بود. دیلاتاسیون cm 2-1 ارتباط معنی داری با زایمان زودرس داشت. در کسانی که دیلاتاسیون cm 2-1 و pg/m1/18 ≥ IL6 داشتند احتمال زایمان زودرس بیشتر بود. ترکیب دیلاتاسیون سرویکس و IL6 را می توان به عنوان دو متغیر در پیش گویی زایمان زودرس به کار برد.
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، سطح اینترلوکین 6 و 8، دیلاتاسیون سرویکس
  • نسیبه حسنی، بهار دهقان، مسعود امینی، کمال حیدری، علی سجادی، علی عجمی، معصومه داستان پور، رضوانه هادیان، اشرف امین الرعایا، زهرا پورنقش بند، سیلوا هوسپیان، مهین هاشمی پور صفحه 135
    مقدمه
    کم کاری مادر زادی تیروئید (CH) اختلال متابولیک نسبتا شایع در نوزادان می باشد که در سال های اخیر موارد فامیلی قابل توجهی از بیماری گزارش شده است. این مطالعه، به منظور ارزیابی اختلالات عملکرد تیروئید در بستگان درجه ی اول نوزادان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید و مقایسه ی آن با گروه کنترل طراحی گردید.
    روش ها
    این مطالعه ی مورد شاهدی در فاصله ی سال های 1386-1382، بر روی 194 نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید،350 نوزاد سالم که با گروه مورد انطباق داده شده بودند و بستگان درجه اول آنها انجام شد. از بستگان درجه اول شاهد آزمون های عملکرد تیروئید به عمل آمد و همچنین مادران دو گروه از نظر نسبت تیتر آنتی بادی تیروئید پروکسیداز ((TPO بررسی و مقایسه شدند.
    یافته ها
    361 و 665 نفر از والدین و 136 و477 نفر از خواهران و برادران نوزادان مبتلا و غیر مبتلا به ترتیب بررسی شدند. درآزمون های عملکرد تیروئید در 85 نفر از گروه مورد و 96 نفر از گروه شاهد اختلال مشاهده شد که از این تعداد به ترتیب 75 و 57 نفر مبتلا به کم کاری تیروئید بودند (0001/0 ≥ P). آنتی بادی TPO به ترتیب در 22 (3/17%) و 69 (5/32%) مادر از گروه مورد و شاهد مثبت بود (005/0 = P).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که اختلالات آزمون های عملکردی تیروئید در وابستگان درجه ی اول مبتلایان به کم کاری مادرزادی تیروئید به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بیشتر است. در بررسی آنتی بادی های خود ایمنی، موارد مثبت آنتی بادی TPO در گروه شاهد از گروه مورد بیشتر بود که می تواند مطرح کننده ی نقش قوی تر جزء ژنتیک و اتوایمون در میان عوامل موثر بر بروز این بیماری در منطقه ی ما باشد.
    کلیدواژگان: کم کاری مادر زادی تیروئید، والدین، خواهران و برادران، اختلالات عملکرد تیروئید، اتوآنتی بادی
  • محمد دهقانی، یاسر تجلی زاده خوب، حسین فانیان صفحه 143
    مقدمه
    با وجود شیوع فراوان اپی کندیلیت خارجی و محدودیت های بلند مدت و کوتاه مدت به دنبال آن، هنوز اتفاق نظر اندکی در مورد درمان آن مشهود است. یکی از روش های متعدد مطرح شده که در درمان این بیماری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، تزریق موضعی استروئید است. خم کردن ناگهانی و قدرتمند مچ دست مبتلا که با عنوان «;;;;Complete the lesion»;;;; مطرح شده است، از روش هایی است که همراه تزریق موضعی استروئید به کار می رود و هنوز به خوبی شناخته نشده است. طی یک بررسی شش ماهه به مقایسه ی تزریق موضعی استروئید همراه با عمل «;;;;Complete the lesion»;;;; ونیز تزریق آن بدون انجام این عمل پرداخته ایم.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی بالینی دوسوکور، 50 نفر مبتلا به اپی کندیلیت خارجی از مراجعه کنندگان به درمانگاه ارتوپدی در دو گروه 25 نفره تقسیم شدند. برای گروه مداخله، تزریق موضعی استروئید به همراه عمل «;;;;Complete the lesion»;;;; انجام شد و برای دست مبتلا به مدت سه هفته گچ بلند گرفته شد. برای گروه شاهد تمامی موارد فوق به غیر از عمل «;;;;Complete the lesion»;;;; صورت گرفت. بیماران طی هفته های سوم، ششم، دوازدهم، و بیست و چهارم، طبق معیارهای رverhaar، در چهار گروه عالی، خوب، متوسط، و ضعیف مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    طی مدت پیگیری، 7 نفراز مطالعه خارج شدند. جهت آنالیز داده ها از آزمون هایFriedman وMan-Whitney استفاده گردید.
    طی تمامی دوره های پیگیری، تفاوت معنی داری بین دو گروه مداخله و شاهد مشاهده نگردید. طی بررسی هفته ی سوم، میانه ی نمرات گروه مداخله کمی بالاتر از گروه شاهد بود (02/3 در مقابل 77/2). نتایج آماری معنی داری نیز طی تمامی دوره های پیگیری برای هر دو گروه به دست آمد (05/0 P
  • زهرا سیده بنکدار، بیژن احمدی، سید محمد هاشمی صفحه 157
    مقدمه
    با توجه به اینکه، اختلال عملکرد اندوتلیوم عروقی، بالقوه قابل برگشت است و اصلاح آن می تواند پیش آگهی بیماران لوپوس را بهبود بخشد، لذا در این مطالعه شیوع اختلال عملکرد اندوتلیوم عروقی (با توجه به اندکس FMD) در خانم های مبتلا به لوپوس (SLE) و ریسک فاکتورهای آن و در درجه ی بعدی ارتباط این اختلال با طول دوره ی بیماری، درجه ی فعالیت بیماری، بیماری ها و وضعیت های همراه مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 84 خانم مبتلا به لوپوس و 18 خانم سالم جوان انجام گرفت. عملکرد اندوتلیوم عروقی توسط اندکس هایFMD و PFG (PTD–FMD Gradient) و بوسیله ی انجام سونوداپلر شریان براکیال، مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق تعریف، مقادیر FMD پایین تر از یک انحراف معیار از میانگین FMD افراد نرمال، غیر طبیعی و مقادیر PFG بالاتر از یک انحراف معیار از میانگین PFG افراد نرمال، غیر طبیعی (مختل) در نظر گرفته شد. به عبارت دیگر FMD کمتر از 96/8% PFG بالاتر از 79/19% غیر طبیعی محسوب شد.
    یافته ها
    در کل، 41 بیمار معادل 8/48 درصد بیماران FMD مختل و 21 بیمار، معادل 25 درصد بیماران PFG مختل داشتند (با 5/5 درصد FMD وPFG مختل در گروه کنترل). از طرف دیگر، FMD و PFG مختل، هیچ ارتباط معنی داری با طول دوره ی بیماری، فعالیت بیماری، وجود سندرم آنتی فسفولیپید، وجود آنتی بادی های Anti dsDNA و Anti Cardiolipin، وجود فشار خون، هیپرلیپیدمی، دیابت، هیپوتیروئیدی، سابقه ی نفروپاتی لوپوس و سابقه ی دریافت پالس سیکلوفسفامید نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که در SLE، اختلال عملکرد اندوتلیوم عروقی شیوع بالایی دارد و علت این اختلال، چند عاملی است.
    کلیدواژگان: اختلال عملکرد اندوتلیوم عروقی، آترواسکلروز، لوپوس اریتماتوی سیستمیک
  • سید محمدرضا صدر عاملی، مژگان کار احمدی، محمد مسعود ازهر، نوید کلینی، فرناز فرشیدفر صفحه 173
    مقدمه
    به کارگیری بوپروپیون در درمان و کنترل علایم ADHD مورد شک و تردید بوده است و هنوز اتفاق نظر کلی در این زمینه وجود ندارد. لذا هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر بوپروپیون در کنترل علایم ADHD در بیماران می باشد.
    روش ها
    در مطالعه ی کارآزمایی بالینی، دوسوکور، دارونما کنترل (که 4 هفته طول کشید) و 40 نفر کودک ADHD (17-6 سال) به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. گروه مورد بوپروپیون و گروه شاهد دارونما دریافت کردند. هر دو گروه همچنین در کلاس های مهارت های اجتماعی نیز شرکت کردند. پرسش نامه های کانرز والد و معلم پیش از مطالعه، هفته دوم و هفته ی چهارم مطالعه توسط والدین و معلمان آن ها تکمیل شد. فرم سنجش مهارت های اجتماعی قبل و پس از مطالعه توسط بیماران پر شد. هم چنین پیش از مطالعه، هفته ی دوم و هفته ی چهارم میزان شدت بیماری، عوارض دارویی و میزان بهبودی توسط متخصص روان پزشکی ارزیابی شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات پرسش نامه های کانرزوالد (95/0 P =، 97/0 P =، 77/0 P =)، (47/0 P =، 29/0 P =، 16/0 P =) و فرم سنجش مهارت های اجتماعی؛ اجزای تکانشگری(28/0 P =، 41/0 P =) رفتار پسندیده ی اجتماعی (24/0 P =، 87/0 P =)، روابط با همسالان(78/0 P =، 28/0 P =) و مهارت های ارتباطی (91/0 P =، 61/0 P =) در هیچ زمان مطالعه، بین گروه ها وجود نداشت. تنها اختلاف معنی دار بین نمره ی ADHD از پرسش نامه ی کانرز معلم در هفته ی چهارم بین دو گروه شاهد و مورد را تایید نمود (048/0 P =) پیش از برگزاری مطالعه و هفته ی دوم مطالعه، تفاوت معنی داری بین میانگین نمرات، میزان شدت بیماری در دو گروه شاهد و مورد وجود نداشت (79/0 P =، 81/0 P =) ولی نتایج هفته ی چهارم تحقیق نشان داد که میانگین نمره ی میزان شدت بیماری در گروه شاهد 6/0 از گروه مورد بیشتر است (044/0 P =) عوارض مشاهده شده شامل تهوع و استفراغ در سه نفر، تحریک پذیری، راش، سردرد، بی اشتهایی، تیک، بی قراری، و منگی که هر کدام در دو نفر از بیماران دیده شد و ترمور و کابوس شبانه که هر یک در یک نفر مشاهده شد، بود.
    نتیجه گیری
    در نهایت می توان از تاثیر نسبی بوپروپیون در کاهش علایم ADHD یاد کرد ولی مطالعات گسترده تر با حجم نمونه ی بیشتر لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بوپروپیون، اختلال کم توجهی بیش فعالی، پرسش نامه کانرز
  • حمید صانعی، ابراهیم رحیمی، رویا کلیشادی*، نضال صراف زادگان، رضوان پشمی، شهره قطره سامانی، نوشین خاوریان صفحه 183
    مقدمه

    هدف این مطالعه، بررسی تاثیر راهبرد پرخطر (High risk approach) پیشگیری اولیه از بیماری های قلبی- عروقی (CVD) از دوران کودکی در بهبود عوامل خطرزای این بیماری ها در فرزندان خانواده های در معرض خطر از نظر این بیماری ها بود.

    روش ها

    در این مطالعه ی مداخله ای، 105 نوجوان 18-12 ساله که یکی از والدینشان به دلیل CVD زودرس (قبل از 55 سالگی) در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شده بودند، پس از انجام معاینه ی بالینی، آزمایش خون و تکمیل پرسش نامه، تحت آموزش های گفتاری و نوشتاری شیوه ی سالم زندگی با تاکید بر تغذیه سالم، افزایش فعالیت بدنی و دوری از دخانیات قرار گرفتند. تمامی بررسی ها یک سال بعد تکرار شد.

    یافته ها

    میانگین شاخص های تن سنجی شامل وزن، قد، دور کمر و لگن و همچنین فشارخون سیستولیک و دیاستولیک و فاکتورهای بیوشیمیایی خون قبل و بعد از مداخله به طور معنی داری تغییر یافت (05/0 P

  • مقالات مروری
  • داریوش فاتحی، یاکوبا فان در زی، خیرارد کورنلیس فان رون صفحه 193
    هدف این مقاله معرفی تکنیک درمانی هایپرترمی (افزایش کنترل شده ی حرارت تومور به میزان C °8-3) به عنوان یک روش درمان الحاقی است. این تکنیک به صورت موضعی سطحی، عمقی، داخل تومور و هایپرترمی تمام بدن اعمال می شود. تحقیقات نشان می دهد در مواردی که هایپرترمی به همراه پرتو درمانی یا شیمی درمانی یا هر دو روش استفاده شده است، بدون افزایش قابل ملاحظه ی عوارض جانبی، میزان پاسخ تومور به درمان، کنترل موضعی تومور، آثار تسکین درد و درصد بقای بیماران افزایش قابل توجهی داشته است. پیشرفت های عظیمی که در دو دهه ی اخیردر زمینه ی تکنیک های فیزیکی هایپرترمی، ترمومتری و مدل سازی در طراحی درمان به دست آمده است، باعث استفاده ی روزافزون از این روش درمانی در کشورهای مختلف گردیده است. امروزه در درمان تومورهای سینه، ملانوم، گلیوبلاستوم، سروگردن، دهانه ی رحم، مثانه و رکتوم، افزودن هایپرترمی به رژیم های درمانی معمول توصیه می شود. از آن جا که این تکنیک در کشور ما تقریبا گمنام است، نیاز به شناخت آن به طور کامل محسوس می باشد.
    کلیدواژگان: هایپرترمی، پرتو درمانی، شیمی درمانی، درمان های مرکب، سرطان
  • گزارش مورد
  • منصور کریمی فر، هادی کریم زاده، منصور ثالثی، زهرا سید بنکدار، پیمان متقی، مژگان کریمی فر صفحه 209
    مقدمه
    بیماری بهجت به طور عمده در گروه واسکولیت ها طبقه بندی می شود و در جریان آن ارگان های مختلف، نظیر پوست، مخاط، چشم، مفاصل، عروق، اعصاب، دستگاه گوارش، بیضه، قلب و ریه ممکن است درگیر شوند.
    گزارش مورد: در این گزارش یک مورد تظاهر نادر بیماری بهجت که به صورت آنوریسم های متعدد ساکولار در آئورت شکمی یک مرد 33 ساله بروز کرده بود، ذکر می شود. بیمار به دلیل درد مداوم کمر و پهلوها با انتشار به بیضه ها بدون هیچ ارتباطی با موقعیت بدن و غذا خوردن به بیمارستان الزهرای (س) اصفهان مراجعه نمود، در سونوگرافی شکم و لگن آنوریسم آئورت شکمی با جدار ضخیم و قطر کلی 37 میلی متر و قطر لومن باز 15 میلی متر گزارش گردید. در سی تی اسکن اسپیرال شکم و لگن با کنتراست آنوریسم آئورت شکمی با شروع در زیر شریان های رنال و حد تحتانی آن نزدیک دو شاخه شدن آئورت شکمی با اقطار 5/4 × 4 گزارش شد و در نهایت در MRA آنوریسم های متعدد ساکولار در آئورت شکمی در همان محل گزارش گردید که بیمار با تشخیص آنوریسم آئورت شکمی تحت عمل جراحی قرار گرفت و برای ایشان پروتز عروقی گذاشته شد. با توجه به غیر معمول بودن آنوریسم آئورت شکمی در این سن، بیمار بعد از عمل جراحی به درمانگاه روماتولوژی ارجاع گردید. پس از اخذ شرح حال، معاینه ی فیزیکی و مشاهده ی آزمایش های بیمار با توجه به آفت های مکرر دهانی، اریتم ندوزم، پاترژی مثبت و درگیری عروقی برای ایشان تشخیص بیماری بهجت گذاشته شد.
    کلیدواژگان: بیماری بهجت، آنوریسم آئورت شکمی، واسکولیت
|
  • Mohammad Ali Roghaei, Reihane Sabahi, Mojdeh Ghasemi Page 127
    Background
    Some biochemical markers such as FFN (fetal fibronectin), IL1B (interleukin 1B), IL6, and IL8 in cervical mucus have been used to predict preterm delivery. The aim of this study was to assess the combination of two factors (cervical dilatation (1-2cm) with IL6 and IL8 levels) to predict preterm delivery.
    Methods
    This was a prospective follow-up study. The study population consists of normal singleton pregnant women between 24-34 weeks of gestation. Patients divided in two groups: first group had 1-2 cm cervical dilatation and second group had no cervical dilatation. Cervical fluid was sampled from uterus external os and analyzed for IL6 and IL8 with ELIZA in both of groups. Preterm delivery and levels of IL6 and IL8 were assessed. The relation between IL6 and 8 levels and cervical dilatation with preterm delivery was determined. Sensitivity, specificity, positive predictive value and negative predictive value of IL6 and IL8 and their relation with dilatation and preterm delivery were assessed.
    Findings
    Data analyzed by SPSS-13 software and t-test. IL6 levels have more sensitivity and specificity for preterm delivery. Sensitivity and specificity of cervical dilatation (1-2 cm) and IL6>1.8 pg/ml for predicting preterm delivery were 50% and 65%, respectively. PPV and NPV were 28.6% and 82.4%, respectively.
    Conclusion
    According to review articles, these two variables have not been used for preterm delivery prediction. Low cervical dilatation (1-2cm) had significant relationship with preterm delivery. Combination of cervical dilatation and IL6 can be used for predicting the preterm delivery.
  • Nasibeh Hasani, Bahar Dehghan, Masood Amini, Kamal Heidari, Ali Sajadi, Ali Ajami, Masoomeh Dastanpour, Rezvaneh Hadian, Ashraf Aminoroaya, Zahra Pournaghshband, Silva Hovsepian, Mahin Hashemipour Page 135
    Background
    Congenital hypothyroidism (CH) is a relatively common congenital disorder in neonates. Recently, a considerable proportion of familial cases have been identified, and possible roles of autoimmune factors suggested. The aim of this study was to evaluate the abnormality of thyroid function tests in first degree relatives of CH neonates and compared it to normal population.
    Methods
    From 2002-2007 thyroid function tests (T4 and TSH) of 194 randomly selected CH neonates borne in all 17 hospitals of the Isfahan, Iran and their first degree relatives were measured, and compared with thyroid function tests of first degree relatives of 350 normal neonates that randomly selected as sex, age and urban/rural status. Patients’ mothers and control groups were also evaluated for TPO antibody. Statistical analysis was performed by SPSS (version 11.5; SPSS Inc., Chicago, IL) and Chi Square test used to compare two groups.
    Findings
    Thyroid function tests was measured in the first degree relative of neonates with CH (361parents, 136 siblings) and compared with control groups (665 parents, 477 siblings). Thyroid function tests were abnormal in 85 patients of case group vs. 96 patients of control group. Hypothyroidism was found on 75 and 57 person in case and control groups, respectively. In 17.3% of CH neonates mothers and 32.5% of control groups mothers TPO antibody were positive. 31.4% of CH infants had parental consanguinity that 22.6% of them had abnormal thyroid function test in their family.
    Conclusion
    The study showed that abnormal thyroid function tests are significantly more frequent in the first degree relatives of CH infants than normal population (P < 0.005 for parents and P < 0.0001 for siblings). Furthermore the proportion of affected infants mothers with positive TPO-Ab was significantly lower than control groups (P = 0.005). Our study suggested that there is a possible familial and genetic component in inheritance of CH and maternal thyroid autoimmunity may not play an important role in development of CH in our area.
  • Zahra Seyyedbonakdar, Bijan Ahmadi, Sayyed Mohammad Hashemi Page 143
    Background
    Atherosclerosis has a high prevalence in systemic lupus erythematosus (SLE) patients and the vascular endothelial dysfunction is the earliest stage of the atherosclerosis. The aim of this study was to evaluate the prevalence of vascular endothelial dysfunction and its risk factors in SLE women and then to identify its correlation with the disease activity, duration and concomitant conditions in these patients.
    Methods
    Eighty four female SLE patients and 18 healthy young female were included in the study. The vascular endothelial function was evaluated via ultrasonographic assessment of the brachial artery diameter to determine flow mediated dilation (FMD) and Post TNG dilation-FMD gap (PFG) indexes. The FMD index, one standard deviation lower than mean FMD of the control group was considered as impaired FMD and PFG index one standard deviation more than mean PFG of the control group was defined as impaired PFG.
    Findings
    SLE patients hade higher prevalence of impaired FMD than healthy subjects (48.8 vs. 5.5%,). The prevalence of impaired PFG in SLE cases and healthy subjects was 25 and 5.5%,respectively. FMD and PFG impairment did not have any significant correlation with disease activity, duration, the presence of the anti-dsDNA, anticardiolipin antibodies, antiphospholipid syndrome, hypertension, hyperlipidemia, diabetes mellitus, hypothyroidism, history of lupus nephropathy, and history of receiving cyclophosphamid pulses.
    Conclusion
    The vascular endothelial dysfunction is very prevalent in SLE patients and no specific factor alone can explain this finding.
  • Mohamadreza Sadramely, Mojgan Karahmadi, Mohamadmasoud Azhar, Navid Koleini, Farnaz Farshidfar Page 173
    Background
    The effects of bupropion in control and treatment of Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) patients is not cleared yet. The aim of this study was to check its effects on control of ADHD signs and symptoms.
    Methods
    In a Randomized, double blind, placebo control clinical trial (which take 4 weeks), 40 ADHD children were divided into two groups. The control group received bupropion but the placebo group received placebo. Both of them took part in social skills sessions. Conner's questionnaires (teacher's and parents) were filled before, two weeks, and 4 weeks of study. The social behavior questionnaires were filled before and after the study. The Psychiatrist followed the patients and evaluated the severity of the disease before, 2 weeks, and 4 weeks of the study.
    Findings
    There were not any significant difference between the scores of Conner’s questionnaire (P = 0.77, P = 0.97, P = 0.95) and social skills questionnaire (P = 0.16, P = 0.29, P = 0.47).Impulsivity (P = 0.41, P = 0.28), accepted social behavior (P = 0.87, P = 0.24), peer relationship (P = 0.28, P = 0.78), and communication skills (P = 0.61, P =0.91) at any time of the study. The only difference was between ADHD subscale of Conner’s questionnaire for teachers in the week 4 (P = 0.048). There were not any statistical differences between the scores of severity before and week 2 (P = 0.81, P = 0.79). But at the week 4 the severity score was 0.6 greater in placebo than in control group (P = 0.044). the side effects of the bupropion were nausea and vomiting in 3 patients, headache, irritability, rash, anorexia, tick, confusion, agitation in 2 patients, and tremor and night mare in one patient.
    Conclusion
    Finally despite partially effects of bupropion on controlling the signs and symptoms of ADHD, more expanded trials are suggested.
  • Hamid Sanei, Roya Kelishadi, Nizal Sarafzadegan, Rezvan Pashmi, Ebrahim Rahimi, Shohreh Ghatreh- Samani, Nooshin Khavarian Page 183
    Background

    This trial aimed to determine the impact of high risk approach for primary prevention of cardiovascular diseases (CVD) in children of families at high risk for premature CVD.

    Methods

    This trial was conducted as part of the Isfahan Healthy Heart Program, and comprised 105 adolescents, aged 12-18 years, whose parents were admitted because of premature CVD (< 55 years) to the hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences. After physical examination, filling in questionnaires and blood sampling, oral and written information about healthy lifestyle especially for healthy nutrition, increasing physical activity and tobacco control were provided for children and their families. All assessments were repeated after one year.

    Findings

    The mean value of all anthropometric indexes including weight, height, waist and hip circumferences as well as systolic and diastolic blood pressure and biochemical factors showed significant changes (P < 0.01) after intervention. The mean body mass index decreased from 21.03 ± 3.8 to 20.99 ± 3.9 kg/m2. Serum triglycerides decreased from 100.31 ± 41.4 to 95.48 ± 40.6 mg/dl, total cholesterol decreased from 164.51 ± 27.2 mg/dl to 158.44 ± 30.5 and LDL-cholesterol from 99.37 ± 23.5 to 93 ± 24.9 mg/dl. HDL-cholesterol increased from 44.16 ± 8.6 to 46.34 ± 10.5 mg/dl. Changes in blood sugar and lipid profile was more favorable in boys than in girls, for instance total cholesterol decreased from 165.5 ± 30.6 to 157.46 ± 31.4 mg/dl in boys and 163.47 ± 23.2 to 159.47 ± 29.8 mg/dl in girls, respectively.

    Conclusion

    In spite of the existing genetic tendency for CVD and its risk factors, education of healthy lifestyle can be effective in controlling CVD risk factors. This high risk approach had favorable results and should be considered in addition to the treatment of the CVD patients.

  • Daryoush Fatehi, Jacoba Van Der Zee, Gerard C. Van Rhoon Page 193
    Purpose of this review paper is to provide an overview on the application of hyperthermia (HT) [the controlled increased of tumor temperature by 8-3°C] combined with conventional cancer treatment modalities. HT is applied with different methods e.g. superficial-HT, locoregional deep-HT, interstitial-HT, intracavity-HT, and whole body-HT. Studies show the addition of HT to radiotherapy, chemotherapy, or both, will result in better tumor response rate, local control, palliative effects and survival rate, without increasing toxicity, in different tumor sites such as breast cancer, melanoma, head and neck, cervix cancer and glioblastoma. In the recent years, due to the substantial technical improvements in achieving selected increase of temperatures in superficial and deep-seated tumors, thermometry, and treatment planning, HT is becoming more accepted clinically worldwide. HT, as an adjunctive cancer treatment modality, is certainly a promising approach, however, it is not well known yet.
  • Karimifar, Hadi Karimzadeh, Mansoor Salesi, Zahra Sayed Bonakdar, Peyman Mottaghi, Mozhgan Karimifar Page 209
    Background
    Behcet's disease is a multisystem disease and mainly classified as a vasculitis. In this disease many organs like skin, mucosa, eyes, joints, vessels, nervous system, gastrointestinal tract, testis, heart and lungs maybe involved.Case Report:This case is a rare presentation of Behcet's disease with multiple saccular aneurisms in a 33 year old man. A patient with a permanent pain in back and flanks with radiation to the testis without relationship with position and feeding was admitted in Al-Zahra Hospital, Isfahan. In the abdominopelvic ultrasonography, an abdominal aneurism with thick wall borders and 37 mm in total diameter and 15 mm in open lumen diameter was reported. In spiral CT-scan of abdomen and pelvis with contrast, aneurism of abdominal aorta (4 × 4.5 cm in diameter) beginning below the renal arteries was seen, that extended downwardly to the near of the aortic bifurcation. Finally in MRA multiple saccular aneurism of the abdominal aorta at the same places was reported. After repairing of aneurism by surgical operation. The patient was referred to the clinic of rheumatology. After taking of history and physical and laboratory examination, because of the recurrent oral aphthous, erythemnodosum, positive result on pathergy test and abdominal aorta aneurism, the diagnosis of behcet's disease was confirmed and the patient was treated with medical drugs.