فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 96 (امرداد 1388)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 96 (امرداد 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمد گلپرور، علیرضا کوشا صفحه 283
    مقدمه
    یکی از روش های کمی اندازه گیری میزان آرامش و عمق بیهوشی (BIS) Bispectral Index می باشد؛ در برخی مطالعات، اثر معکوس (پارادوکس) از N2O بر روی BIS در بالغین شرح داده شده است. هدف از این مطالعه بررسی بروز اثرات پارادوکس N2O بر روی BIS حین القای استنشاقی بیهوشی اطفال به وسیله ی هالوتان و ایزوفلوران بود.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی 80 مورد از اطفال 6-1 ساله، ASA II و Iکاندید عمل جراحی الکتیو شکم و اندام، در چهار گروه هالوتان، ایزوفلوران، هالوتان همراه با N2O و ایزوفلوران همراه با N2O مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه های 1 و2 با افزایش تدریجی هوشبر تبخیری در اکسیژن 100% و در گروه های 3 و4 در مخلوط 50% N2O در اکسیژن القای بیهوشی انجام شده BIS همراه با متغیرهای زمینه ای قبل و بعد از لارنگوسکوپی و برش جراحی اندازه گیری و با آزمون های آماری مجذور کای و ANOVA در سطح 5% تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین درصد تغییرات BIS بعد از لارنگوسکوپی نسبت به قبل از آن در گروه های چهارگانه به ترتیب 95/13 ± 15/0، 49/19 ± 57/16، 68/42 ± 90/4 و 19/28 ± 22/31 (287/0P =) و میانگین درصد تغییرات BIS بعد از برش جراحی نسبت به قبل از برش جراحی به ترتیب 30/23 ± 88/3-، 17/9 ± 36/19، 33/2 ± 73/16 و 03/13 ± 75/7 به دست آمد (121/0P =).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه وجود Paradoxical reaction ناشی از N2O در مانیتورینگ BIS اطفال حین القای استنشاقی بیهوشی به اثبات نرسید.
    کلیدواژگان: BIS، N2O، اطفال، القای استنشاقی
  • حسن شمیرانی شمیرانی، معصومه صادقی، حمید صانعی، طیبه میاندوآبی صفحه 291
    مقدمه
    مطالعات مربوط به ارتباط بین غلظت پلاسمای لیپوپروتئین (a) و بیماری کرونر قلب (CHD) نتایج متناقضی داشته است.
    روش ها
    هدف مطالعه ی حاضر، تعیین ارتباط بین میزان لیپوپروتئین (a) در سرم و بیماری ایسکمیک قلبی (IHD) و همچنین عوامل خطرزای قلبی- عروقی در یک مطالعه ی مبتنی بر جمعیت بود که به صورت مقطعی و محلی انجام شد. میزان لیپوپروتئین (a) در سرم 142 بیمار دچار آنژین پایدار مزمن که به صورت کلینیکی نیاز به بررسی آنژیوگرافیک داشتند و مورد آنژیوگرافی کرونر قرار گرفته بودند، اندازه گیری شد و پروفایل لیپید، قند خون ناشتا و پارامترهای کلینیکی و آنتروپومتریک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقدار لیپوپروتئین (a) به طور معنی داری همراه با افزایش تعداد موارد تنگی شریان کرونر در مردان، افزایش یافت، لکن در زنان این گونه نبود. همچنین بین میانگین مقادیر لیپوپروتئین (a) و تعداد عروق کرونر مبتلا در مردان جوان تر از 55 سال ارتباط مستقیم و در مردان دارای سن 55 سال و بالاتر ارتباط معکوس مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    آنالیز چند متغیره ی ما نشان داد که لیپوپروتئین (a) به عنوان یک پیش بینی کننده ی مستقل برای شدت بیماری عروق کرونر در مردان، به ویژه افراد جوان تر می بایست مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عوامل خطرزای قلبی، عروقی، بیماری ایسکسیک قلبی، آنژیوگرافی کرونر، لیپوپروتئین (a)
  • ناهید رئیسی، اسدالله فتحی پور، مهین هاشمی پور، آتوسا ادیبی، زیبا فرج زادگان، علیرضا معافی، عباسقلی امینی، امیر پویان طبیبی صفحه 298
    مقدمه
    سندرم متابولیک یک عارضه ی دراز مدت در بهبود یافتگان از لوسمی لنفوپلاستیک حاد است و ریسک بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. مطالعه ی حاضر جهت بررسی شیوع سندرم متابولیک با اندازه گیری اجزای آن در این افراد طراحی گردید.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی و به صورت مقطعی روی 55 نفر از افراد زیر 21 سال بهبود یافته از لوسمی لنفوبلاستیک حاد (Acute lymphoblastic leukemia) انجام شد که به روش تصادفی ساده از مراجعین به درمانگاه الزهرا (س) و سید الشهدای اصفهان از مرداد تا بهمن 1386 انتخاب شدند. فشار خون و وزن و قد کلیه ی بیماران به روش کلاسیک اندازه گیری و با جداول استاندارد بر حسب جنس و سن مقایسه شد. نمونه ی خون بیماران برای بررسی قند، چربی و انسولین به آزمایشگاه فرستاده شد و اطلاعات در پرسشنامه ای ثبت گردید.
    یافته ها
    20% افراد مورد مطالعه دارای سندرم متابولیک بودند که شیوع آن در پسران 3/30% و در دختران 5/4% به دست آمد (019/0 = P). 9/38% گروه سنی 15-10 سال (03/0 =P) و 4/71% افراد چاق)0001/0>(P مبتلا به این سندرم بودند. 100% افراد با فشارخون بالا (0001/0 > P)، 7/21% افراد با HDL-c کمتر از mg/dl 50 (466/0 =P) و 30% کسانی که تری گلیسیرید بالای mg/dl100 داشتند (016/0 =P) دارای این سندرم بودند. این سندرم در 50% افرادی که قند خون بالای mg/dl 110 داشتند نیز وجود داشت (11/0 =P).
    نتیجه گیری
    بیماران بهبود یافته از ALL شانس بالاتری برای ابتلا به سندرم متابولیک دارند و چاقی مهمترین عامل خطر ابتلا به این سندرم می باشد؛ لازم است این بیماران به منظور شناسایی زود هنگام عوامل خطر به طور مرتب پیگیری گردند تا بتوان به موقع درمان و اقدامات لازم را برای پیشگیری از عوارض قلبی-عروقی اتخاذ نمود.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، کاهش مصرف کلی انرژی
  • منصور محمدی، رامین ایرانپور، مجید محمدی زاده، بهرام سلیمانی، مهنوش حاجی حیدری صفحه 306
    مقدمه
    تجویز هر چه زودتر سورفاکتانت به نوزادان مبتلا به بیماری غشای هیالین (HMD) منجر به پیش آگهی بهتر و بهبودی سریع تر بیمار خواهد شد ولی در برخی از موارد به علت عدم بروز کامل علایم بالینی، تشخیص در ساعت اول میسر نیست. هدف از این مطالعه، ارزشیابی تست آزمایشگاهی Gastric aspirate shake test در تشخیص زودرس HMD و پیش گویی نیاز به سورفاکتانت در این نوزادان بود.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 81 نوزاد نارس با سن حاملگی کمتر از 34 هفته انجام گردید. تعداد 31 نوزاد بر اساس علایم بالینی با تشخیص HMD و50 نوزاد بدون دیسترس تنفسی به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. از کلیه ی نوزادان در همان نیم ساعت پس از تولد، 5/0 میلی لیتر از ترشحات معده آسپیره و با 5/0 میلی لیتر نرمال سالین در یک لوله مخلوط و 15 ثانیه لوله را تکان داده شد و سپس 1 میلی لیتر اتانول 95% به آن اضافه و بار دیگر 15 ثانیه لوله تکان داده شد. سپس لوله را 15 دقیقه مستقیم به صورت عمودی نگه داشته، سطح مایع هوا را برای نتیجه ی آزمایش نگاه می کردیم. اگر بر سطح هیچ گونه حباب هوا نبود تست منفی و نشانگر کمبود یا فقدان سورفاکتانت بود. در صورتی که حباب های هوا فقط در اطراف لوله باشد ولی کل سطح را نپوشانده باشد، تست intermediate در نظر گرفته شد (مقادیر کمی سورفاکتانت وجود دارد ولی کافی نمی باشد) و در صورتی که کل سطح پوشیده از حباب های هوا باشد، تست مثبت و نشانگر سورفاکتانت به اندازه کافی بود.
    یافته ها
    کلیه نوزادان مبتلا به HMD در نیم ساعت اول تست منفی یا intermediate داشتند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری منفی و ارزش اخباری مثبت آزمایش GAST برای تشخیص بیماری HMD به ترتیب برابر 100 درصد، 66 درصد، 100 درصد و 5/64 درصد به دست آمد. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری منفی و ارزش اخباری مثبت آزمایش GAST برای تعیین نیاز بیماران به سورفاکتانت به ترتیب برابر 100 درصد، 8/64 درصد، 100 درصد و 5/62 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    آزمایش GAST بسیار سریع و ساده انجام می گردد و به علت حساسیت و ارزش اخباری منفی بالای این آزمایش در رد کردن بیماری HMD و عدم نیاز به سورفاکتانت ارزش بسیار بالایی دارد.
    کلیدواژگان: بیماری غشای هیالین، آزمایش تکان آسپیره ترشحات معده، سورفاکتانت، نوزاد
  • سید عباس طباطبایی، سید مظفر هاشمی، غلامرضا مهاجری، مجتبی احمدی نژاد، وحید گوهریان، محسن کلاهدوزان، امیر حسین داورپناه جزی * صفحه 316
    مقدمه

    با افزایش تجربه ی جراحان در انجام اعمال جراحی مری مورتالیتی عمل جراحی ازوفاژکتومی کاهش یافته است. لذا توجه به کیفیت زندگی بعد از عمل جراحی در کانسر مری امری مهم و ضروری است. هدف از این مطالعه، تعیین میزان بروز تنگی محل آناستوموز و عوامل موثر در بروز آن بعد از عمل ترانس هیاتال ازوفاژکتومی (THE) بود.

    روش ها

    در یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی آینده نگر 61 بیمار کانسر مری به مدت یک سال از زمان عمل جراحی THE بررسی شدند. بیماران از نظر نشت آناستوموز، بروز عوارض تنگی نفس، خونریزی حین عمل، نیاز به عمل جراحی مجدد، بروز عوارض طی مدت عمل و وجود تنگی بعد از عمل مورد برسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    از افراد مورد مطالعه، 8 بیمار (1/13%) دچار عارضه ی تنگی شدند. در بررسی ارتباط متغیرها با تنگی آناستوموز، نشت آناستوموز، عوارض تنفسی، نیاز به عمل جراحی مجدد و عوارض کلی در بروز تنگی آناستوموز به طور معنی دار موثر بودند.

    نتیجه گیری

    جهت کاهش تنگی بعد از عمل علاوه بر دقت فراوان حین جراحی بهبودی شرایط تنفسی بیمار و کاهش عوامل خطرساز برای نشت آناستوموز نیز توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تنگی آناستوموز، عمل ترانس هیاتال ازوفاژکتومی، عوارض تنفسی، نشت آناستوموز
  • پریچهر یغمایی، فائزه مشرف جوادی، محمد علی نیلفروش زاده، حمیرا مردانی، پریسا کاکانژادیان صفحه 324
    مقدمه
    محققان، فواید متعددی برای ترکیبات موجود در چای سبز ذکر کرده اند. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی اثر عصاره الکلی چای سبز بر ترمیم زخم باز پوستی در موش سوری طراحی گردید.
    روش ها
    32 موش نر در 4 گروه شاهد (گروه 1) و درمان (گروه های 4-2) با دوزهای متفاوت 50، 150 و 300 میکرولیتر تحت درمان قرار گرفتند. پس از بیهوش کردن موش ها، زخم پوستی با پانچ 6 میلی متری در پشت آنها ایجاد شد. پس از روز اول و بعد از ایجاد زخم، عصاره ی الکلی چای سبز در گروه های 2 تا 4 اطراف محل زخم تزریق و موش های گروه شاهد روزانه با سرم فیزیولوژی تیمار شدند.سطح زخم و درصد بهبودی زخم در روزهای اول، چهارم، هفتم و پانزدهم بعد از ایجاد زخم اندازه گیری و همچنین زمان لازم برای بهبودی کامل زخم بررسی شد. جهت انجام بررسی های بافت شناسی، در روزهای روزهای 4، 7 و 15، دو نمونه از بستر زخم هر موش تهیه و سلول های فیبروبلاست، ماکروفاژ، نوتروفیل و آندوتلیوم عروقی بستر زخم شمارش شد.
    یافته ها
    در روز پانزدهم، درصد بهبودی در گروه شاهد (2/8 ± 25)، گروه 2 (5/17 ± 8/47)، گروه 3 (1/18 ± 5/66) و در گروه 4 (4/18 ± 5/76) بود (01/0 > P). مقدار فیبروبلاست در گروه های مختلف به ترتیب عبارت بود از: گروه 1 (شاهد) (5/10 ± 90، 1/12 ± 8/185، 8/13 ± 106)، گروه 2 (9/12 ± 3/103، 8/14 ± 1/158، 7/19 ± 84)، گروه 3 (8/10 ± 8/109، 5/16 ± 2/169، 9/22 ± 8/96) و گروه 4 (9/11 ± 125، 12 ± 8/173، 8/20 ± 8/99).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، عصاره ی الکلی چای سبز موجب تسریع فرآیند التیام زخم باز پوست موش می شود. انجام تحقیقات بیشتر در زمینه ی غنی سازی محتویات آن، بررسی اثر بخشی سایر راه های مصرف آن، مدل های دیگر حیوانی (زخم مزمن و سوختگی...) و بالاخره روی بیماران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: چای سبز، ترمیم زخم، شمارش سلولی، بافت شناسی، موش سوری
  • محمد نیک سپهر، صدیقه کهریزی، اسماعیل ابراهیمی، سقراط فقیه زاده صفحه 336
    مقدمه
    کمردرد باعث کاهش سطح فعالیت فیزیکی در زندگی روزمره می شود که این موضوع منجر به ناتوانی بیشتر و کمردرد مزمن می شود.
    این مطالعه بر روی 20 مرد مبتلا به کمردرد در دو گروه 10 نفری مورد و شاهد و 10 مرد
    روش ها
    سالم انجام شد. بعد از ده دقیقه استراحت، تمرینات Straight Partial Sit-Up (SPSU) و Oblique Partial Sit-Up (OPSU) انجام و پاسخ های قلبی - عروقی آن ها ثبت شد. جهت بررسی اثر دوره های تمرینی، انجام یک دوره ی چهار هفته ای این تمرینات در گروه مورد، در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین گروه های کمردرد با سالم، از لحاظ تغییرات فشارخون سیستول و دیاستول دیده شد (05/0 P
  • مقالات کوتاه
  • ایرج جعفری پور، علی اکبر توسلی، سید محمد هاشمی، محمدرضا اخباری، مهرداد رشدی بنام صفحه 345
    مقدمه
    بر اساس مطالعات انجام شده، رانندگان در معرض خطر بالای بیماری عروق کرونر هستند و بیماری ایسکمیک قلبی و فراوانی عوامل خطر بیماری قلبی در آن ها بالا است.
    روش ها
    تعداد 176 نفر راننده ی اتوبوس در این مطالعه شرکت کردند. شیوع تست ورزش مثبت و فراوانی عوامل خطر بیماری ایسکمیک قلبی در آن ها بررسی شد.
    یافته ها
    متوسط سنی افراد مورد مطالعه 47/47 سال بود. 9/23 درصد آنها اندازه ی دور کمر بالاتر از 102 سانتی متر داشتند. فراوانی چاقی و اضافه وزن در رانندگان 5/75 درصد بود. 7/30 درصد آنها بیماری فشار خون داشتند و 2/60 درصد رانندگان سیگاری بودند. تست ورزش در 7/9 درصد افراد مورد مطالعه مثبت بود.
    نتیجه گیری
    فراوانی ریسک فاکتورهای بیماری قلبی و عروقی در رانندگان بالا بود، ولی شیوع تست ورزش مثبت در آن ها بیشتر از مقادیر ذکر شده در سایر مطالعات مشابه نبود. علت این موضوع، شاید شیوع کلی پایین تر بیماری ایسکمیک قلبی در جمعیت ایرانی یا سن پایین افراد مورد مطالعه باشد.
    کلیدواژگان: تست ورزش، ریسک فاکتور، راننده
  • کلیپ ویدیوپی
  • اروماندیبولار دیستونیا
    احمد چیت ساز صفحه 350
    اروماندیبولار دیستونیا یک دیستونی کانونی است که در آن یک سری از انواع حرکات غیر ارادی در ناحیه فک، لب ها و زبان رخ می دهد. این عارضه در افراد مسن شایعتر و حداکثر شیوع سنی آن 60 سالگی است. در زنان شایعتر است. شایعترین نوع حرکات عبارتند از باز شدن شدید دهان و فک، کشیده شدن لبها به عقب، اسپاسم عضلات پلاتیسما، بیرون آمدن غیر عادی زبان، فشرده شدن و قفل شدن فک و غنچه شدن لب ها.
    الگوهای دیگر دیستونی عبارتند از انحراف فک به یک سمت و دندان قروچه. ممکن است اروماندیبولار اسپاسم همراه بلفارواسپاسم باشد که این حالت سندرم Meige یا دیستونی کرانیال نام دارد.
    به دلیل این که خوردن و صحبت کردن موجب بر انگیختن دیستونی می شود، بیماران ممکن است دچار دیزآرتری و دیسفاژی گردند. تزریق توکسین بوتولینوم در درمان دیستونی کانونی مانند اروماندیبولار دیستونیا مفید است. توکسین در عضلات مستر، پتریگوئید و دیگر عضلات دارای فعالیت بیش از حد در ناحیه پایین صورت تزریق می گردد.
    دیستونی اروماندیبولار ممکن است اساس ژنتیک داشته باشد و ممکن است یک افزایش متابولیسم در هسته های قاعده ای، مخچه و ناحیه حرکتی Supplementary قشر مغز در مکانیسم این بیماری دخیل باشد.
    کلیدواژگان: اروماندیبولار دیستونیا، دیستونی کرانیال، توکسین بوتولینوم
|
  • Mohammad Golparvar, Alireza Koosha Page 283
    Background
    Bispectral Index is one of the qualitative methods of measuring of sedation and depth of anesthesia. In a few studies appeared a paradoxical effect of N2O on BIS in adults. In this study, the paradoxical effects of N2O during inhalation induction of anesthesia in pediatrics by halothane and isoflorane were evaluated.
    Methods
    In a clinical trial study, eighty 1-6 year old age, ASA I and II pediatrics who candidate for abdominal and extremities elective surgeries were evaluated in 4 groups (Halothane, Isoflorane, Halothane plus N2O and Isoflorane plus N2O). Anesthesia was induced by gradual increase of vapor gas in 100% of O2 in groups 1 and 2 and in 50% of N2O in O2 in groups 3 and 4. BIS and other variables were measured before and after of laryngoscopy and surgical incision.
    Findings
    The mean of percent changes of BIS after the laryngoscopy in comparison to pre-laryngoscopy in 4 groups were: 0.15 ± 13.95,16.57 ± 19.49, 4.90 ± 42.68, and 31.22 ± 28.19 (P = 0.287). The pre and after surgical incision BIS were: -3.88±23.30, 19.36 ± 9.17, 16.73 ± 2.33, and 7.75 ± 13.3 (P = 0.121).
    Conclusion
    This study could not confirm appearance of paradoxical effects of N2O on BIS during inhalation induction of anesthesia in pediatrics.
  • Hassan Shemirani, Masoumeh Sadeghi, Hamid Saneei, Tayyebeh Miandoabi Page 291
    Background
    Studies of the association between the plasma concentration of lipoprotein (a) and coronary heart disease (CHD) have reported apparently conflicting finding.
    Methods
    The objective of the present study is to evaluate the association between serum levels of LP (a) and ischemic heart disease as well as other cardiovascular risk factors in a population – based study conducted on local cross sectional. LP (a) serum was measured in 142 patients with chronic stable angina who were under going clinically indicated coronary angiography. Lipid profilefasting blood glucose, anthropometric and clinical parameters were analyzed.
    Findings
    LP (a) levels were significantly associated with numbers of coronary artery stenosis (CAD) in men, but no in women. Also, an direct association between mean levels of LP (a) and number of CAD in men younger than 55 years old inverse association in men older than 55years old were observed.
    Conclusion
    Our multivariate analysis found that LP (a) was considered an independent predictor for severity of CHD in men, especially in younger individuals.
  • Nahid Reisi, Asadolah Fathipour, Mahin Hashemipour, Atoosa Adibi, Ziba Farajzadegan, Alireza Moafi, Abassgholi Amini, Amir Pouyan Tabibi Page 298
    Background
    Metabolic syndrome is one of the risk factors of cardiovascular diseases. This study was designed to determine the prevalence of metabolic syndrome in survivor of childhood acute lymphoblastic leukemia.
    Methods
    In a descriptive cross-sectional study fifty-five acute lymphoblastic leukemia cases younger than 21 years-old (the mean age: 10.4 years) were selected randomly from those who referred to Al-Zahra and Seyedolshohada hospitals in Isfahan from Aug to Feb 2007. The metabolic syndrome was defined based on criteria analogous to those of the modified adult treatment III (ATP III). We measured body mass index, blood pressure, fasting blood sugar, serum lipoproteins and insulin levels in subjects with metabolic syndrome.
    Findings
    20% (11/55) of participants had metabolic syndrome. 91% (10/11) of affected subjects were male (P = 0.025) and the prevalence of metabolic syndrome (MS) was more in males compare to the females (30% versus 4.5%, P = 0.019). 25% (14/55) of cases were obese while 71% (10/14) of them had metabolic syndrome (P 0.05).
    Conclusion
    Survivors of childhood acute lymphoblastic leukemia are at risk for metabolic syndrome and its complications. The most prevalent risk factor in our study was obesity. Therefore close follow up in acute lymphoblastic leukemia treated patients is highly recommended.
  • Mansour Mohammadi, Ramin Iranpour, Majid Mohammadizadeh, Bahram Soleymani, Mehnosh Hajiheydari Page 306
    Background
    Early treatment with exogenous surfactant is associated with better outcome in neonates with Hyaline membrane disease (HMD), but diagnosis may only become clear late in the course of the disease. In order to rapidly and reliably identify such neonates, we have evaluated the Gastric aspirate shake test (GAST).
    Methods
    Eighty one neonates with gestational age less than 34 weeks enrolled to this study (51 newborns without pulmonary diseases and 31 newborns with HMD). The clinical characteristics of HMD considered as the gold standard of diagnosis. About 1 ml mixture of normal saline (0.5ml) and stomach contents were collected within 30 minutes of birth (0.5ml) were shaking for 15 seconds into a glass test tube. Then 1 ml of 95% ethanol was injected into the test tube and the 2 ml mixture of gastric aspirate, saline and alcohol agitated for a further 15 seconds. After a waiting time of 15 min, the surface of fluid was examined for bubbles to decide the result of shake test. If no bubbles were present then the test was NEGATIVE (very little surfactant). If bubbles were seen around the top of the fluid but not enough bubbles were present to completely cover the surface, then the test was INTERMEDIATE (only some surfactant). If bubbles were present right across the surface of the fluid, then the test was POSITIVE (adequate amounts of surfactant).
    Findings
    All infants who developed HMD had negative or intermediate test results. The GAST had a specificity of 66%, sensitivity of 100%, positive predictive value of 64.5% and negative predictive value of 100% for developing HMD. The sensitivity and specificity of the GAST for prediction of surfactant requirement in HMD patients were 100% and 64.8%, respectively, with a positive and negative predictive value of 62.5% and 100%, respectively.
    Conclusion
    We conclude that the GAST on gastric aspirates obtained within 0.5 hour of delivery is a rapid and simple procedure for rule out of HMD and surfactant requirement.
  • Sayyed Abbas Tabatabaee, Sayyed Mozafar Hashemi, Gholamreza Mohajery, Mojtaba Ahmadi Nejad, Vahid Goharian, Mohsen Kolahdoozan, Amir Hosein Davarpanah Jazi Page 316
    Background

    By the increasing of surgeons experience in the transhiatal esophagectomy, the mortality rate of this procedure is markedly reduced. Therefor we should consider to the quality of life the patients after the operation. The aim of this study was to determine the incidence of anastomotic stricture and predictive factors contributed to this complication after transhiatal esophagectomy.

    Methods

    We present a prospective study carried out on 61 patients with esophageal cancer from 2000 to 2007 in Isfahan Al-Zahra hospital. The data of anastomotic leak, respiratory complication, reoperation, other complication, operation time, intraoperative bleeding and anastomotic stenos is evaluated.

    Findings

    Leak of anastomosis, respiratory complication, reoperation, and overall complication were significantly correlated with anastomotic stenosis.

    Conclusion

    In order to reduce the incidence of anastomosis stricture after transhiatal esophagectomy improvement of respiratory conditions as well as decreasing risk factors of anastomosis leak must be considered.

  • Parichehr Yaghmayei, Faeze Moshrefjavadi, Mohammad Ali Nilforooshzade, Homeira Mardani, Parisa Kadanejadian Page 324
    Background
    This research has been done with awareness of both positives effect of green tea, which is approved by researchers and the importance of treatment of opened skin wound.
    Methods
    32 male mice were divided into 4 different groups. First group was control and the others were experimental groups. Different dose of alcohol (50, 150 and 300 µl) were injected in experimental groups. After anaesthetizing the mice, skin wound is created on the back of the mice by a 6 mm punch. While the mice in observer group were treated by physiology serum, around the wound of the back of other mice was injected alcohol of green tea. The recovery progress of the wound (wound size and healing time) was measured in the 1st, 3rd, 7th and 15th days of study. Fibroblasts, macrophages, neutrophils and endothelial cells were evaluated in wound specimen in 3rd, 7th and 15th days of the study.
    Findings
    There were no significant differences among these groups on 4th day of study. The degree of recovery on 7th day for observer group was (19.2 ± 10.2) for 2nd groups were (38.8 ± 17.9), for 3rd groups were (48.3 ± 17.7), for 4th were (60 ± 17.8) (P < 0.04). The degree of wound healing recovery at 15th day of the study was significantly different, in different groups: 25 8.2 (group 1), 47.8 ± 17.5, (group 2), 66.5 18.1 (group 3) and 76.5 18.4 (group 4), (P < 0.01). The degrees of fibroblasts in different groups were as the following: group 1 (observer) (106 ± 13.8, 185.8 ± 12.1, 90 ± 10.5), group 2 (84 ± 19.7, 158.1 ± 14.8, 103.3 ± 12.9), group 3 (96.8 ± 22.9, 169.2 ± 16.5, 109.8 ± 10.8), and group 4 (99.8 ± 20.8, 173. 8 ± 12, 125 ± 11.9).
    Conclusion
    Alcohol of green tea extracts speed up the wound healing process. We recommend more researches in the field of content enrichment, roots of administration and the effect of them. Examine the water and alcohol of green tea extract on different animals (chronic wounds and burnt) and finally on sick persons.
  • Mohammad Niksepehr, Sadigheh Kahrizi, Esmaeel Ebrahimi, Soghrat Faghihzadeh Page 336
    Background
    Low back pain causes disuse and physical deconditioning, and increases disability, and may turn simple low back pain into a chronic low back pain.
    Methods
    Twenty subjects who suffered from low back pain entered to the study and were randomly divided in Case (low back pain group) and control group. Also 10 healthy subjects were entered to the study as a sham group. After ten minutes rest and recording of rest, cardiovascular responses of studied subjects in two exercises: Straight Partial Sit-Up (SPSU) and Oblique Partial Sit-Up (OPSU) were studied. Then the case group went through a four week regime of the exercises and cardiovascular responses of the exercises were recorded in three groups.
    Findings
    Systolic and diastolic blood pressure changes of LBP subjects in comparison to healthy people (p < 0.05) but heart rate changes of LBP subjects are not significantly different (p > 0.05). After the 4 weeks of training period, cardiovascular responses in low back pain test group in comparison to the beginning of the study reduced.
    Conclusion
    It seems that the differences between cardiovascular responses of low back pain patients and healthy subjects are due to deconditioning theory. These patients during the same exercise activity like healthy peoples use more efforts that lead to more cardiovascular responses. The reduction of exercise cardiovascular responses after the training period in the case group indicates an increase of muscle strength and decrease in central comments for motor unit's recruitments, which show cardiovascular adaptation and conditioning procedure in these subjects.
  • Iraj Jafaripour, Ali Akbar Tavassoli, Mohammad Hashemi, Mohammad Reza Akhbari, Mehrdad Roshdi Page 345
    Background
    Drivers have a higher risk of cardiovascular disease and the frequencies of risk factors and IHD is prevalent among them.
    Methods
    176 bus drivers were participated in the study. Frequency of risk factors and Positive exercise stress test were evaluated.
    Findings
    The average age of studied subjects was 47.47 years. The waist circumference in 23.19% of them was more than 102cm. The prevalence of obesity and overweight in drivers were 75.5% and 30.7% of them had hypertension and 60.2% were smoker. Exercise stress test was positive in 9.7% of drivers.
    Conclusion
    Frequency of cardiovascular risk factors in drivers was considerably high. However, frequency of positive exercise stress test was not higher than other population in similar study. The reason of normal incidence of positive exercise stress test in drivers, despite the poorer risk profile, may be due to overall lower ischemic heart disease in Iranian population.
  • Oromandibular Dystonia
    Ahmad Chitsaz Page 350
    Ormandibular Dystonia is a kind of focal dystonia in later adult life with a peak age of onset in decade. Women are affected more frequently than men. The most common type is characterized by forceful opening of the jaw, retraction of the lips, spasm of the platisma; also protrusion of the tongue jaw may be clamped shut and the lips may purse. Other patterns include lateral jaw deviation and bruxism. Blepharospasm may be accompanied by oromandibular dystonia that called cranial dystonia or Meige syndrome. Because the act of speaking and eating can activate the dystonia, patients may have dysarthria and dysphagia. Injection of Botulism toxin is very helpful treatment for focal dystonia like oromandibular dystonia.Toxin is injected in maseter, petyrigoid and other overactive muscles in lower face region.Oromandibular dystonia may have a genetic basis or hyper metabolism of the basal ganglia, cerebellum and supplementary motor area.