فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 366 (هفته دوم اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • آذر برادران، پروانه حاج علیخانی، محمد کاظم غیبی، محمدرضا مهاجری، علی مهرابی کوشکی صفحات 2321-2326
    مقدمه
    کارسینومای پستان، شایع ترین سرطان در میان زنان است. ژن(HER2 (2-Human epidermal growth factor receptor یک پروتو انکوژن است که گیرنده ی تیروزین کیناز خانواده ی Epidermal growth factor receptor را کد می کند و افزایش بیان آن، در برخی موارد کارسینومای پستان دیده می شود. مطالعه ی حاضر، با هدف ارزیابی تکنیک (Immunohistochemistry (IHC در شناسایی موارد مثبت پروتئین HER2 به روش (Fluorescence in situ hybridization (FISH و بررسی ارتباط متغیرهای آسیب شناختی بالینی با بیان ژن HER2 انجام شد.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی مقطعی در سال 1393، 190 نمونه از بیماران مبتلا به کارسینومای مهاجم مجرایی که نتایج IHC آن ها از نظر HER2 به صورت ++ یا +++ گزارش شده بود، جمع آوری و به روش FISH، میزان بیان HER2 بررسی شد. همچنین، ارتباط بین عوامل آسیب شناختی بالینی شامل سن، درجه ی تومور و وضعیت هورمون گیرنده با بیان ژن HER2 ارزیابی شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از 190 نمونه ی مربوط به کارسینومای مهاجم پستان، از نظر HER2 در روش IHC، 160 نمونه ++ و 30 نمونه +++ بود. گیرنده ی استروژن (ER یا Estrogen receptor) در 2/64 درصد بیماران و گیرنده ی پروژسترون (PR یا Progesterone receptor) در 2/74 درصد آنان بیان شده بود. بلوک های مثبت روش FISH، از نظر HER2 در روش IHC، در 5/27 درصد ++ و 3/83 درصد +++ بود. موارد منفی گیرنده ی استروژن در بیماران HER2 مثبت، به طور معنی داری بیشتر بود (001/0 > P). بیماران HER2 مثبت از نظر گیرنده ی پروژسترون نیز بیشتر منفی بودند (013/0 = P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده شد که روش IHC به تنهایی روش مناسبی برای ارزیابی بیان HER2 و تصمیم گیری جهت درمان با Trastuzumab حتی در موارد IHC برابر +++ نیست.
    کلیدواژگان: کارسینومای مهاجم پستان، Immunohistochemistry، ژن HER2، Fluorescence in، situ hybridization
  • رضا جلی، مهسا اخوان، مهسا محمدیان صفحات 2327-2332
    مقدمه
    سندرم (Carpal tunnel (Carpal tunnel syndrome یا CTS، شایع ترین نوروپاتی فشاری اندام فوقانی می باشد که در نتیجه ی تحت فشار قرار گرفتن عصب Median درون Carpal tunnel به علل مختلف ایجاد می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی حساسیت (Sensitivity) و ویژگی (Specificity) سونوگرافی داپلر رنگی به عنوان یک روش تصویربرداری غیر تهاجمی در مقایسه با روش های الکترودیاگنوستیک (Electrodiagnostic testing یا EDT) در تشخیص این بیماری می باشد.
    روش ها
    84 بیمار که از نظر بالینی مشکوک به سندرم Carpal tunnel بودند و سابقه ی تروما و عمل جراحی مچ دست نداشتند، وارد مطالعه شدند و برای آن ها، روش های الکترودیاگنوستیک به عنوان روش استاندارد تشخیص و سونوگرافی داپلر رنگی انجام شد. سپس، نتایج با هم مقایسه و حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی این روش در تشخیص سندرم Carpal tunnel محاسبه گردید.
    یافته ها
    حساسیت روش سونوگرافی داپلر رنگی در تشخیص سندرم Carpal tunnel، 73 و ویژگی آن 81 درصد به دست آمد. همچنین، حساسیت و ویژگی این روش، در گروه با تشخیص سندرم Carpal tunnel خفیف در روش الکترودیاگنوستیک، به ترتیب 55 و 81 درصد، در گروه با تشخیص سندرم Carpal tunnel متوسط، 71 و 81 درصد و در گروه با تشخیص سندرم Carpal tunnel شدید 83 و 81 درصد محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به کافی بودن حساسیت و ویژگی سونوگرافی داپلر رنگی در مقایسه با الکترودیاگنوستیک، در تشخیص سندرم Carpal tunnel، این روش می تواند روشی مناسب و غیر تهاجمی برای تشخیص این بیماری باشد. همچنین، حساسیت و ویژگی این روش در موارد سندرم Carpal tunnel شدید، بیش از موارد متوسط و در هر دو حالت، بیشتر از موارد خفیف می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم Carpal tunnel، سونوگرافی داپلر رنگی، روش های الکترودیاگنوستیک
  • ناظم قاسمی، شهناز رضوی، حسین صالحی صفحات 2333-2340
    مقدمه
    بیماری (Multiple sclerosis (MS از انواع بیماری های مزمن Neurodegenerative در سیستم عصبی مرکزی می باشد که به طور معمول با ناتوانی عصبی در بالغین جوان همراه است. در این مطالعه، تاثیر پیوند سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی انسان در بافت عصبی دمیلینه شده توسط لیزولسیتین و توانایی این سلول ها در پیشبرد فرایند بازسازی میلین، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    40 سر موش صحرایی به صورت تصادفی در چهار گروه شامل گروه شاهد، لیزولسیتین، لیزولسیتین و محیط کشت (گروه حامل) و گروه لیزولسیتین و پیوند سلول های بنیادی قرار داده شدند و بعد از لامینکتومی، دمیلینیشن موضعی در ستون طرفی نخاع و با استفاده از لیزولسیتین ایجاد شد. یک هفته بعد از تزریق لیزولسیتین، محل لامینکتومی دوباره باز شد و برای گروه حامل، 10 میکرولیتر محیط کشت و برای گروه پیوند 10 میکرولیتر محیط کشت محتوی 106 × 1 سلول بنیادی نشان دار شده با رنگ Hoechst در محل ضایعه پیوند گردید. در گروه های شاهد و لیزولسیتین، محل جراحی قبلی باز و بدون هیچ گونه مداخله ای بار دیگر بسته شد. چهار هفته بعد از پیوند سلولی، به منظور ارزیابی حضور سلول های بنیادی در مناطق پیوند و بررسی نواحی دمیلینه و مناطق دوباره میلینه شده، از روش های ایمونوهیستوشیمی و میکروسکوپ الکترونی استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی تصاویر ایمونوهیستوشیمی، حضور سلول های بنیادی را چهار هفته بعد از پیوند در محل ضایعه نشان داد. همچنین، نتایج میکروسکوپ الکترونی، نشانگر افزایش بیشتر سنتز میلین در گروه پیوند سلولی نسبت به سایر گروه ها بود.
    نتیجه گیری
    پیوند سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی انسان، ممکن است روشی مناسب برای سلول درمانی در بیماری های نورودژنراتیو مانند بیماری MS باشد.
    کلیدواژگان: Multiple sclerosis، سلول های بنیادی، لیزولسیتین، پیوند سلولی
  • رضا خدیوی، احمد صائبیان، مهدی خسروی، ریحانه ناصحی صفحات 2341-2350
    مقدمه
    برنامه ی پزشک خانواده از طریق گسترش پوشش بیمه ی همگانی از سال 1384، به اجرا گذاشته شد. هدف از اجرای این تحقیق، بررسی الگوی هزینه های انجام شده توسط سازمان بیمه ی سلامت برای شهروندان تحت پوشش استان اصفهان بود.
    روش ها
    در یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی در سال 1393، اسناد هزینه ای جاری قطعی شده ی اداره ی کل بیمه ی سلامت استان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان در راستای اجرای برنامه ی پزشک خانواده در بازه ی زمانی 5 ساله ی 92-1388 مورد بررسی قرار گرفت. داده های مربوط به هزینه های جاری انجام شده در سلامت، در دو بخش هزینه های انجام شده در بخش سرپایی مشتمل بر هزینه های ویزیت سرپایی (شامل پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص) و کلیه ی هزینه های دارویی، آزمایشگاه و رادیولوژی اعمال شده و همچنین کلیه ی هزینه های بستری شدن افراد تحت پوشش برنامه ی پزشک خانواده در کل مناطق روستایی، عشایر و شهرهای زیر 20000 نفر در استان اصفهان، گردآوری و تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان بار مراجعات به پزشکان متخصص و فوق تخصص در طی 5 سال روند کاهشی داشت و از 46/0 بار به ازای هر نفر جمعیت در سال، به 39/0 بار، تقلیل یافته بود. تعداد موارد بستری در 5 سال مورد بررسی، روند رو به کاهشی داشت و از 09/63 بار بستری در هزار نفر در سال 1388 به 99/53 بار در سال 1392 کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    با اجرای برنامه ی پزشک خانواده، میزان بار مراجعه به پزشکان متخصص و فوق تخصص و استفاده از خدمات بستری، روند کاهشی داشته است.
    کلیدواژگان: اصلاح نظام سلامت، پزشک خانواده، هزینه های سلامت، پوشش بیمه، ایران
  • عاطفه مهدیان راد، صفورا مظاهری، مهدی نعمت بخش، اردشیر طالبی، آذر برادران صفحات 2351-2359
    مقدمه
    وانادیم، فلزی کمیاب و کاهش دهنده ی سطح گلوکز خون است، اما تجویز آن، عوارض جانبی کلیوی و کبدی به همراه دارد. در مطالعه ی حاضر، اثرات حفاظتی ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدان بر مسمومیت کبدی و کلیوی ناشی از تزریق وانادیل سولفات بررسی شد.
    روش ها
    در این مطالعه، دو شیوه نامه طراحی شد. در شیوه نامه ی اول، 3 گروه به ترتیب گروه اول دریافت کننده ی سالین (به عنوان دارونما یا Placebo) به مدت یک هفته، گروه دوم مشابه گروه اول به اضافه ی تک دز وانادیل سولفات (50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) در روز دوم، گروه سوم مشابه گروه دوم ویتامین C (250 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به جای دارونما بود. در پایان یک هفته، بافت کلیه و کبد تثبیت و از نظر هیستوپاتولوژی ارزیابی شد. در شیوه نامه ی دوم، گروه چهارم دریافت کننده ی سالین برای دو روز و تک دز وانادیل سولفات در روز دوم و گروه پنجم مشابه گروه چهارم، اما دریافت کننده ی ویتامین C به جای سالین بود. در روز سوم، همانند شیوه نامه ی اول، حیوانات مورد مطالعه ی بافتی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در شیوه نامه ی اول، نسبت (Blood urea nitrogen (BUN به (Creatinine (Cr، وزن کلیه، آسیب بافت کلیوی و مقادیر سرمی (Alkaline phosphatase (ALP و (Aspartate aminotransferase (AST در گروه دریافت کننده ی ویتامین C و وانادیل سولفات، در مقایسه با گروه دریافت کننده ی وانادیل سولفات کاهش معنی داری داشت (05/0 > P). در شیوه نامه ی دوم، نه تنها نتایج مشابه مشاهده نشد؛ بلکه ویتامین C تشدید کننده ی عوارض ناشی از سولفات وانادیم بود.
    نتیجه گیری
    تجویز ویتامین C، می تواند کاهش دهنده ی عوارض ناشی از تجویز وانادیم سولفات باشد که وابسته به روش درمانی است. از این رو، چنانچه وانادیم سولفات، به عنوان گزینه ای برای کاهش قند خون در دیابت مطرح باشد، ویتامین C نیز می تواند گزینه ای برای کاهش عوارض کلیوی و کبدی آن باشد.
    کلیدواژگان: وانادیل سولفات، ویتامین C، مسمومیت کبدی، مسمومیت کلیوی
  • غلامعلی دوروشی، مهدی مصری، سید کاظم طاهری، سعید حبیب الهی صفحات 2360-2367
    مقدمه
    سمیت، توانایی یک ماده ی شیمیایی در ایجاد آسیب است. یکی از اصول کلی برخورد با فرد مسموم، آلودگی زدایی گوارشی می باشد که از مهم ترین روش های آن، استفاده از ماده ی مسهلی است که کمپلکس شارکول- ماده ی سمی را به طور سریع از دستگاه گوارش دفع کند. هدف از انجام این مطالعه، تعیین مسهل انتخابی با تعیین زمان دفع گوارشی به دنبال تجویز مسهل های اسموتیک منیزیم هیدروکسید، لاکتولوز و پلی اتیلن گلیکول در بیماران مسموم مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان نور در سال 1394 بود.
    روش ها
    140 بیمار به طور تصادفی در چهار گروه دریافت کننده ی منیزیم هیدروکسید (30 میلی لیتر به همراه 4-2 لیوان آب هر 1 ساعت)، لاکتولوز (30 میلی لیتر به همراه 4-2 لیوان آب هر 1ساعت)، پلی اتیلن گلیکول (70 گرم به همراه 1 لیتر آب هر 1 ساعت) و شارکول با آب قرار گرفتند. در تمام بیماران، فاصله ی زمانی مصرف اولین نوبت مسهل تا زمان دفع، محاسبه و نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری از نظر سن، جنس و نوع ماده ی سمی بین چهار گروه وجود نداشت. میانگین فاصله ی زمانی بین اولین نوبت مصرف مسهل تا زمان دفع در بین چهار گروه تفاوت های معنی داری داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    در بین سه مسهل مورد مطالعه، پلی اتیلن گلیکول و سپس منیزیم هیدروکسید از نظر کوتاهی میانگین زمان دفع بیشترین کارایی را داشتند. گرچه، اختلافی که از نظر میانگین زمان دفع بین سه مسهل وجود داشت، در حد ناچیز بود، اما در مقایسه ی عملکرد تسریع دفع گوارشی این مسهل ها با مخلوط شارکول و آب، اختلاف معنی داری وجود داشت که قابل ملاحظه بود.
    کلیدواژگان: زمان دفع روده ای، مسهل اسموتیک، منیزیم هیدروکسید، لاکتولوز، پلی اتیلن گلیکول
  • مقاله کوتاه
  • عبدالصالح زر، اسکندر رحیمی، محمد بیژن پور صفحات 2368-2373
    مقدمه
    افزایش عوامل خطرزای قلبی- عروقی، به عنوان شایع ترین عاملی در دوران سالمندی شناخته شده است که سبب بخش عمده ی بیماری های قلبی می شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر یک دوره ی تمرین هشت هفته ای بر پروتئین واکنش دهنده ی C، فیبرینوژن و نیمرخ چربی مردان سالمند بود.
    روش ها
    52 نفر از مردان با سن بالای 60 سال حاضر در پارک های شهرستان شیراز، به صورت داوطلب به عنوان نمونه ی آماری انتخاب و بر اساس شاخص توده ی بدنی در دو گروه شاهد و مورد (هر گروه 26 نفر) قرار گرفتند. سپس گروه مورد به مدت 8 هفته و 6 روز در هفته، در برنامه ی تمرینی شرکت کردند. جهت اندازه گیری پارامترهای مورد نظر، قبل و بعد از اجرای تحقیق، از آزمودنی ها نمونه ی خونی گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمون های Dependent t و Independent t استفاده شد.
    یافته ها
    8 هفته تمرین هوازی، موجب کاهش معنی دار فیبرینوژن (001/0 = P)، پروتئین واکنش دهنده ی (C (001/0 = P، کلسترول تام (010/0 = P) و تری گلیسرید (010/0 = P) و افزایش معنی دار لیپوپروتئین پرچگال (006/0 = P) گردید.
    نتیجه گیری
    8 هفته تمرین هوازی، موجب کاهش معنی داری در فیبرینوژن، پروتئین واکنش دهنده ی C و نیمرخ چربی سالمندان می گردد و می توان با استفاده از این برنامه ی تمرینی، گام های موثری در بهبود ارتقای سلامتی سالمندان برداشت.
    کلیدواژگان: فیبرینوژن، پروتئین واکنش دهنده ی C، کلسترول، تمرین هوازی، سالمند
|
  • Azar Baradaran, Parvaneh Hajalikhani, Mohammad Kazem Gheybi, Mohammad Reza Mohajeri, Ali Mehrabi, Koushki Pages 2321-2326
    Background
    Breast cancer is the most common cancer among women. HER2 gene is a proto-oncogene that encodes the receptor of tyrosine kinase from epidermal growth factor receptor (EFGR) family. It is an important prognostic factor with a determinant role in treatment of breast cancer. There is no globally accepted method for determining the status of this gene and the method of choice is still a matter of debate. We aimed to evaluate the validity of immunohistochemistry (IHC) method in predicting HER2 status using fluorescence in-situ hybridization (FISH) method and also, to investigate some clinicopathological variables associated with HER2 amplification.
    Methods
    In this cross-sectional study, 190 formalin-fixed and paraffin-embedded tissue specimens of invasive breast carcinoma with HER2 of ++ and +++ in IHC evaluation were enrolled. FISH method was performed on all these samples and the relationship of HER2 status and clinicopathological variables was evaluated.
    Findings
    The studied population included 160 specimens of ++ and 30 specimens of +++ HER2 in IHC evaluation. The estrogen and progesterone receptors (ER and PR) were expressed in 64.2% and 74.2% of the specimens, respectively. HER2 amplification on FISH method was found in 27.5% and 83.3% of specimens of ++ and +++ HER2 in IHC evaluation, respectively. Tumors with HER2 amplification were more likely to be negative for estrogen (52.2% vs. 26.4%, P < 0.001) and progesterone (39.1% vs. 18.2 %, P = 0.013) receptors.
    Conclusion
    This study showed that immunohistochemistry is not a good method for evaluating HER2 status and decision making about trastuzumab therapy even in patients with +++ HER2.
    Keywords: Invasive breast carcinoma, Human epidermal growth factor receptor, 2 (HER2), Immunohistochemistry (IHC), Fluorescent in situ hybridization (FISH)
  • Reza Jalli, Mahsa Akhavan, Mahsa Mohammadian Pages 2327-2332
    Background
    Carpal tunnel syndrome (CTS) is the most common upper extremity impingement neuropathy caused by median nerve compression within the carpal tunnel due to various conditions such as bone abnormalities, inflammation, trauma, neoplastic lesions and endocrinopathies. Increase in carpal tunnel pressure of more than 20 to 30 mmHg blocks the epineural blood flow; so, the nerve function is damaged. Carpal tunnel syndrome is primarily a clinical diagnosis supported by electrodiagnostic studies; in recent years, different imaging modalities, including magnetic resonance imaging (MRI) and ultrasound, are suggested for diagnosis of carpal tunnel syndrome.
    Methods
    During November 2011 and May 2013, 84 patients clinically suspicious for carpal tunnel syndrome were enrolled in our study; the age of patients ranged from 19 to 66 with the average of 43 years and the sex ratio of women to men was 2.7:1. All the patients underwent electerodiagnostic tests (EDT) as the gold standard diagnostic modality and the results of color Doppler sonography (CDS) were compared with electerodiagnostic findings.
    Findings
    According to the ecterodiagnostic tests, patients with positive results of carpal tunnel syndrome were divided into three groups of severity including mild with 9 patients (11%), moderate with 14 cases (17%) and severe with 18 patients (21%). Sensitivity of color Doppler sonography for diagnosis of carpal tunnel syndrome was almost 83%, 71% and 55% in severe, moderate and mild groups of carpal tunnel syndrome, respectively. Specificity of this imaging modality was determined near to 81% in all three groups of the patients.
    Conclusion
    In addition to electerodiagnostic tests, which are considered as the modality of choice for diagnosis of carpal tunnel syndrome, Doppler ultrasound can be a non-invasive imaging procedure for evaluation of patients that are clinically suspicious to this syndrome. Considering three groups of carpal tunnel syndrome based on severity of electerodiagnostic signs, results of color Doppler sonography is more reliable in patients with severe signs.
    Keywords: Carpal tunnel syndrome, Color doppler sonography, Electrodiagnostic test
  • Nazem Ghasemi, Shahnaz Razavi, Hosein Salehi Pages 2333-2340
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is a kind of the chronic neurodegenerative diseases of central nervous system (CNS) which usually is associated with neurological disability. In this study, human adipose-derived stromal/stem cells (hADSCs) were transplanted into a rat model of multiple sclerosis (MS) and the efficiency of these cells in remyelination process was determined.
    Methods
    Forty adult rats were randomly divided into control, lysolecithin, lysolecithin with medium (vehicle), and lysolecithin with human adipose-derived stromal/stem cells transplantation groups; then, focal demyelination was induced via lysolecithin injection into lateral column of spinal cord. One week after the lysolecithin injection, laminectomy site was re-exposed and for vehicle group, 10 µl of medium and for the transplantation group 10 µl of medium containing 1 × 106 stem cells was transplanted. For the control and lysolecithin groups, just laminectomy site was re-exposed and closed again without intervention. Four weeks after the cell transplantation, immunohistochemistry technique was used for assessment of the presence of stem cells in damaged spinal cord and to assess the extent of demyelination and remyelination, transmission electron microscope was used.
    Findings
    Immunohistochemistry study four weeks after cell transplantation showed that the stem cell transplant existed in the lesion site. In addition, the electron microscope micrographs showed that myelin synthesis increased more in the cell transplantation group compared to the other groups.
    Conclusion
    Human adipose tissue-derived stem cell transplantation may be an appropriate method for cell therapy in neurodegenerative diseases such as multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple sclerosis, Stem cell, Lysolecithin, Cell transplantation
  • Reza Khadivi, Ahmad Saebian, Mahdi Khosravi, Reyhaneh Nasehi Pages 2341-2350
    Background
    Family physician program, through the expansion of insurance coverage for all, had been performed in Iran since 2005. This study aimed to survey the pattern of costs by the Health Insurance Organization, for the people covered by family physician program in Isfahan Province during 2009-2013.
    Methods
    In a cross-sectional study in 2014, documents of the current final costs of the Health Insurance Organization and the Deputy of Health, Isfahan University of Medical Sciences, in the family physician program in the rural areas, urban areas with population under twenty thousands and nomads in Isfahan province during 5 years, from 2009 until 2013, were studied. The collected and analyzed data on the current costs of health care in the outpatient departments consisted of two parts: the cost of outpatient visits (including general practitioners and specialists) and all the costs of medical, laboratory and radiology applied, as well as all hospital costs of people covered by family physician.
    Findings
    The referral load to specialists and subspecialists decreased from 0.46 times per person in 2009 to 0.39 in 2013 in the covered population. The trend of inpatient admissions decreased from 63.09 times per thousand in 2009 to 53.99 in 2013 in the covered population, too.
    Conclusion
    Referring to specialists and subspecialists and inpatient care decreased after applying of family physician program.
    Keywords: Health sector reform, Family physician program, Cost of health insurance coverage, Iran
  • Atefeh Mahdianrad, Safoora Mazaheri, Mehdi Nematbakhsh, Ardeshir Talebi, Azar Baradaran Pages 2351-2359
    Background
    Vanadium (V) is a candidate to decrease the serum level of glucose in diabetic animal model. However, it affects the lipid peroxidation and antioxidant activity so could make nephrotoxicity and hepatotoxicity. In this study, the protective role of vitamin C as an antioxidant on nephrotoxicity and hepatotoxicity induced by vanadyl sulfate was investigated.
    Methods
    This study was designed in 2 protocols. There were 3 groups in protocol 1 that received saline (group 1), saline daily for 7 days plus single dose of vanadyl sulfate (50 mg/kg intraperitoneally) in day 2 (group 2), or vitamin C (250 mg/kg intraperitoneally) daily for 7 days and single dose of vanadyl sulfate (group 3). There were 2 groups in protocol 2 that received saline plus single dose of vanadyl sulfate (50 mg/kg intraperitoneally) in day 2 (group 4) or vitamin C (250 mg/kg intraperitoneally) daily for 2 days plus single dose of vanadyl sulfate (group 5). At the end of experiment, blood samples were collected to measure serum level of blood urea nitrogen (BUN), creatinine (Cr), aspartate transaminase (AST), alanine transaminase (ALT) and alkaline phosphatase (ALP), and all animals were sacrificed for histopathology investigation and determination of kidney tissue damage score (KTDS).
    Findings
    In protocol 1, BUN/Cr ratio, kidney weight (KW), and KTDS decreased significantly in vanadyl sulfate plus vitamin C group in comparison with vanadyl sulfate plus saline group (P < 0.05). In addition, serum level of AST and ALP significantly decreased in vanadyl sulfate plus vitamin C group. In protocol 2, not only similar results were not observed, but also vitamin C increased the side effects of vanadyl sulfate.
    Conclusion
    Administration of vitamin C as a potent antioxidant could decrease the vanadium-induced toxicity. So, as vanadyl sulfate can be used for diabetic model in laboratory, vitamin C can be useful to decrease the vanadium-induced nephrotoxicity and hepatotoxicity, too.
    Keywords: Vanadyl sulfate, Vitamin C, Hepatotoxicity, Nephrotoxicity
  • Gholamali Dorooshi, Mahdi Mesri, Seied Kazem Taheri, Saeid Habibollahi Pages 2360-2367
    Background
    Toxicity is ability of chemicals to cause harm. One of the principles of dealing to poisoned patients is bowel decontamination via using laxatives or purgatives to wash out poison‐activated charcoal complex quickly. This study aimed to determine gastrointestinal transit time fallowing administration of magnesium hydroxide, lactulose and polyethylene glycol in poisoned patients referred to emergency ward of Noor hospital, Isfahan, Iran, in 2015.
    Methods
    140 patients were randomly divided into four equal groups of magnesium hydroxide (30 ml with 2‐4 glass of water every 1 hour), lactulose (30 ml with 2‐4 glass of water every 1 hour), polyethylene glycol (70 g with 1 liter water every 20 minutes) and activated charcoal with water. In all patients, the time of taking the first dose of laxatives until to defecation were obtained. The results were compared to each other using SPSS software.
    Findings
    There were no significant differences in term of age, sex and toxicant types. The mean time between the first dose of laxative until to defecation was significantly different between the 4 groups (P < 0.001).
    Conclusions
    Between the 3 studied laxatives, polyethylene glycol and then, magnesium hydroxide were more efficient in decreasing mean transit time. The difference in mean transit time between the 3 laxatives was not significant; but, in comparison to activated charcoal with water, the laxatives showed significant difference which was remarkable.
    Keywords: Gastrointestinal disposal facility, Osmotic laxatives, Magnesium hydroxide, Lactulose, Polyethylene glycol
  • Abdossaleh Zar, Eskandar Rahimi, Mohammad Bijanpour Pages 2368-2373
    Background
    Increasing in cardiovascular risk factors in old age is known as the most common cause of the dangerous heart problems. This study aimed to assess the changes in C-reactive protein, fibrinogen and lipid profile in elderly men after eight weeks of aerobic training.
    Methods
    52 men with more than 60 years of age in the park in the city of Shiraz, Iran, were enrolled as volunteers, and based on body mass index were divided in two equal groups of experimental and control. Then, the experimental group participated in a training program for 8 weeks, 6 days per week. To measure the desired parameters, blood samples were taken from participants before and after the study. The data analysis was done using dependent and independent t tests.
    Findings
    Eight weeks of aerobic training significantly decreased fibrinogen (P = 0.001), C-reactive protein (P = 0.001), total cholesterol (P = 0.010) and triglyceride (P = 0.010) and significantly increased high-density lipoprotein (P = 0.006).
    Conclusion
    Eight weeks of aerobic exercise caused a significant decrease in fibrinogen, C-reactive protein, and lipid profile in elderly men and we can use this training program to effectively improve health promotion.
    Keywords: Fibrinogen, C, reactive protein, Cholesterol, Aerobic exercise, Elderly