فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 449 (هفته اول آذر 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 449 (هفته اول آذر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • مهری سیروس، نسیم شبانی، پریسا ستوده شهنانی صفحات 1315-1320
    مقدمه
    سرطان پستان، شایع ترین نوع سرطان در زنان سراسر دنیا می باشد. در ایالات متحده ی آمریکا، سالانه حدود 180000 مورد جدید سرطان پستان شناخته می شود. در ایران، شیوع سرطان پستان در زنان یک دهه زودتر از زنان کشورهای توسعه یافته برآورد شده است. در طی چند دهه ی اخیر، ماموگرافی به عنوان اولین وسیله ی غربالگری و تشخیص سرطان پستان شناخته شده است.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی مقطعی بود. طی 6 سال، 1015 بیمار جهت انجام ماموگرافی استاندارد به یک مرکز تصویربرداری خصوصی در شهر اصفهان مراجعه کردند که 226 نفر آن ها واجد شرایط ورود به مطالعه بودند و نیاز به انجام ماموگرافی لوکال داشتند.
    یافته ها
    بازه ی سنی افراد مراجعه کننده، بین 71-36 سال با میانگین سنی 9/6 ± 0/47 سال بود. بیشترین فراوانی نسبی در گزارش های ماموگرافی استاندارد که جهت آن پیشنهاد انجام ماموگرافی لوکال مطرح شد، مربوط به Focal asymmetry و کمترین فراوانی نسبی، مربوط به Spiculated mass بود. با افزایش سن، یافته های Microcalcification و Spiculated mass شیوع بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    از مقایسه ی یافته های ماموگرافی استاندارد و ماموگرافی لوکال، مشخص گردید ویژگی ماموگرافی استاندارد برای تشخیص یافته ی Focal asymmetry پایین و برای یافته ی Microcalcfication بالا می باشد و چنانچه بتوان درخواست های ماموگرافی لوکال با تشخیص اولیه ی Focal asymmetry را کاهش داد، می توان ویژگی ماموگرافی لوکال را در تایید یافته ی مثبت ماموگرافی استاندارد افزایش داد. علاوه بر این، مشخص شد ماموگرافی لوکال، روش مطلوبی جهت پیش گویی موارد بدخیم احتمالی و مشکوک گزارش شده در ماموگرافی استاندارد می باشد.
    کلیدواژگان: توده ی پستان، ماموگرافی، غربالگری
  • شیروان رستگار، سجاد طالبی، سینا طالبی، مجتبی اکبری صفحات 1321-1326
    مقدمه
    این مطالعه، با هدف مقایسه ی نتایج دو روش درمانی بانداژ و گچ گیری در بیماران مبتلا به پیچ خوردگی درجه ی 1 و 2 در مجموعه ی لیگامانی خارجی مچ پا در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان الزهرای (س) اصفهان در سال های 95-1394 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه، از نوع کارآزمایی بالینی بود که بر روی 88 بیمار دچار پیچ خوردگی مچ پا مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا (س) در سال های 95-1394 انجام شد. اطلاعات بیماران بر اساس شرح حال و معاینه در چک لیست تهیه شده، ثبت گردید. بیماران به روش تصادفی ساده بدون در نظر گرفتن درجه ی درد، به یکی از دو گروه روش بانداژ (گروه اول) یا بی حرکت سازی با گچ (گروه دوم) مورد درمان قرار گرفتند. داده های به دست آمده، وارد نرم افزار SPSS شد و توسط شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آماری تجزیه و تحلیل و بررسی گردید. در این مطالعه، 050/0 > P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بعد از دو هفته، میانگین میزان درد در گروه اول (2/1 ± 2/31) در مقایسه با گروه دوم (4/2 ± 6/48) کاهش معنی داری یافته بود (050/0 > P). میانگین دامنه ی حرکتی مچ پا بعد از دو هفته در گروه اول 20/1 ± 08/28 و در گروه دوم 10/2 ± 30/21 بود که این میزان در گروه اول به طور معنی داری نسبت به گروه دوم افزایش پیدا کرده بود (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    در صدمات پیچ خوردگی درجه ی 1 و 2 در مجموعه ی لیگامانی خارجی مچ پا، درمان بانداژ در مقایسه با بی حرکتی، کاهش درد و تورم و بهبود دامنه ی حرکتی مفصل بهتر است.
    کلیدواژگان: بانداژ، گچ گیری، مچ پا، پیچ خوردگی
  • محمدرضا سلامت، وجیهه احمدیان، مهری خوشحالی، احمد شانئی صفحات 1327-1332
    مقدمه
    برای تشخیص پوکی استخوان از اسکن مفصل هیپ و ستون فقرات کمری توسط جذب اشعه ی ایکس (X ray) با انرژی دوگانه یا (Dual energy X-ray absorptiometry یا DXA) استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خطاهای موثر در تعیین تراکم معدنی استخوان های ستون فقرات کمری و هیپ توسط اسکن DXA بود.
    روش ها
    در این مطالعه، 65 بیمار مراجعه کننده به مرکز تشخیص پوکی استخوان اصفهان انتخاب شدند و میزان تغییرات تراکم معدنی مفصل هیپ و ستون فقرات کمری بعد از گذشت یک سال در آنان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، برای تعیین خطاهای تاثیرگذار بر نتایج اسکن DXA شامل آرتیفکت ناشی از فلزات، قرارگیری نادرست بیمار، عدم کالیبراسیون و آنالیز نادرست داده های حاصل از اسکن DXA، از فانتوم استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و برنامه ی Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین میزان تغییرات تراکم معدنی مفصل هیپ و ستون فقرات کمری بعد از گذشت یک سال به ترتیب 53/1 و 42/1 گرم/سانتی متر مربع کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    کاهش تراکم معدنی استخوانی مفصل هیپ و ستون فقرات کمری بعد از یک سال از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد.
    کلیدواژگان: تراکم معدنی استخوان، ستون فقرات کمری، هیپ، جذب سنجی اشعه ی ایکس با انرژی دوگانه
  • بیژن ایرج، الهام فقیه ایمانی، مریم خیرمند، مسعود سعادت نیا صفحات 1333-1342
    مقدمه
    دیابت قندی، شایع ترین بیماری متابولیک می باشد. برنامه ی پزشک خانواده، با هدف ارتقای کمیت و کیفیت خدمات سلامت به ساکنین مناطق محروم از سال 1384 به اجرا گذاشته شد. این مطالعه، با هدف بررسی وضعیت موجود مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 در یک منطقه ی روستایی انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش مقطعی، توصیفی- تحلیلی، در سال 1393 در 20 خانه ی بهداشت تحت پوشش 7 مرکز بهداشتی- درمانی روستایی منطقه ی جرقویه، واقع در شرق شهرستان اصفهان انجام گرفت. گردآوری اطلاعات، با استفاده از چک لیست، از روی داده های موجود در 383 پرونده ی خانوار مربوط به بیماران مبتلا به دیابت که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. چک لیست مورد استفاده، طبق فرم های صادره از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مورد مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت تنظیم شد. داده های گردآوری شده، در نرم افزار SPSS وارد و با آزمون های آماری ANOVA، 2χ و Logistic regression مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین مراقبت های توصیه شده ی دستورالعمل کشوری، هیچ یک از بیماران مجموع مراقبت های کلیدی را به طور کامل دریافت نکرده بودند. کمتر از 6 درصد بیماران، حداقل بین 8-6 مراقبت را در یک سال گذشته داشتند. میانگین Hemoglobin A1C (HbA1C)، مقدار فشار خون سیستول، کلسترول کل، Low-density lipoprotein (LDL)، Triglycerides (TG) و Body mass index (BMI) در زنان، نسبت به مردان، مقادیر بالاتری را نشان داد. از بین مراقبت های کلیدی، اندازه گیری فشار خون در 6/81 درصد موارد و کنترل وزن در 5/80 درصد موارد، مطلوب ترین وضعیت را داشتند. در Logistic regression، ارتباط معنی داری بین معاینه ی پا و وضعیت مصرف دخانیات و جنسیت وجود داشت (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    بسیاری از مراقبت های مورد نیاز بیماران مبتلا به دیابت، چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، در سطح پایین تر از دستورالعمل کشوری برنامه ی جامع پیش گیری و کنترل دیابت ارایه شده است.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، هموگلوبین گلیکوزیله، ارزیابی
  • بهنام علیخانی، علی سلیمان پور، علی محمد سبزقبایی، نسترن ایزدی مود صفحات 1343-1351
    مقدمه
    متادون، دارویی است که در کاهش درد و درمان اعتیاد استفاده می شود و مصرف آن رو به افزایش است. در این مطالعه، یافته های بالینی و پزشکی قانونی در متوفیان مسمومیت با متادون در گروه های سنی مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر به صورت مقطعی بر روی متوفیان ناشی از مسمومیت با متادون در سال های 95-1384 انجام گرفت. پرونده ی متوفیان در بخش مسمومین و پزشکی قانونی بررسی شد و اطلاعات مربوط به مشخصات دموگرافیک، علایم بالینی، کالبدشکافی و پاتولوژی استخراج و تحلیل گردید.
    یافته ها
    81 نفر متوفی ناشی از مسمومیت با متادون بررسی شدند. 5/86 درصد آن ها مرد بودند. میانگین سنی متوفیان 22/19 ± 70/42 سال بود. بیشتر مردان در سنین 45-20 سال و بیشتر زنان در سنین کمتر از 20 سال بودند (005/0 = P). مصرف متادون در 6/55 درصد متوفیان به صورت سوء مصرف و در 8/35 درصد موارد، به علت خودکشی بوده است. بیشتر متوفیان (0/82 درصد) در بدو ورود به اورژانس، با کاهش سطح هوشیاری مراجعه کرده بودند. بین علت مسمومیت، سابقه ی خودکشی، خودزنی، مصرف سیگار و بیماری زمینه ای بسته به گروه های سنی مختلف، تفاوت معنی داری وجود داشت. علت مرگ در اثر مسمومیت با متادون در بیشتر موارد (0/37 درصد) نارسایی تنفسی بود. یافته ی پاتولوژیک در کبد (9/43 درصد) و مغز (7/31 درصد) متوفیان یافت شد. در کالبدگشایی در بیشتر متوفیان، گرفتاری بیش از یک عضو دیده شد (6/42 درصد) که بسته به گروه های سنی، متفاوت نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع متوفیان ناشی از مسمومیت با متادون در سنین جوانی و به دنبال سوء مصرف آن، مدیریت مصرف متادون در گروه های سنی مختلف جهت کاهش مرگ و میر با آن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: متادون، مسمومیت، پاتولوژی، اتوپسی، مرگ و میر
  • الهام نقشینه، زهرا سعیدی صفحات 1352-1357
    مقدمه
    هیپوتیروئیدی در ایران شایع و پره اکلامپسی یکی از عوارض بارداری می باشد. با توجه به ماهیت خود ایمن هیپوتیروئیدی و این که یکی از دلایل ایجاد پره اکلامپسی اختلالات خود ایمنی می باشد، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی و پره اکلامپسی در زنان باردار انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، به صورت مقطعی در سال 1395 در مرکز آموزشی- درمانی شهید بهشتی اصفهان به انجام رسید. در این مطالعه، 298 زن باردار از نظر وجود هم زمان هیپوتیروئیدی، پره اکلامپسی، شدت آن و سن حاملگی در زمان زایمان بررسی شدند.
    یافته ها
    فراوانی نسبی پره اکلامپسی در افراد یوتیروئید 3/9 درصد و در افراد هیپوتیروئید 1/23 درصد بود (002/0 = P). بین هیپوتیروئیدی و شدت پره اکلامپسی رابطه ی معنی داری وجود داشت (003/0 = P). زایمان پره ترم در زنان یوتیروئید 4/18 درصد و در زنان هیپوتیروئید، 0/25 درصد به دست آمد که نشان داد اگر چه زایمان پره ترم در زنان هیپوتیروئید بیشتر از زنان یوتیروئید بود، اما بین هیپوتیروئیدی و زمان زایمان، رابطه ی معنی داری وجود نداشت (440/0 = P). بین هیپوتیروئیدی و میانگین وزن زمان تولد نوزاد ارتباطی یافت نشد (410/0 = P)، اما بین هیپوتیروئیدی و Apgar دقیقه ی اول رابطه ی معنی داری به دست آمد (047/0 = P)؛ در حالی که بین هیپوتیروئیدی و Apgar دقیقه ی پنجم ارتباطی یافت نشد (110/0 = P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که هیپوتیروئیدی می تواند خطر وقوع و شدت پره اکلامپسی را افزایش دهد. بنابراین، تشخیص و درمان هیپوتیروئیدی، می تواند به کاهش عوارض حاملگی نظیر پره اکلامپسی بیانجامد.
    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی، پره اکلامپسی، عوارض بارداری
  • کیوان باقری، عظیم هنرمند، سید جمال الدین حسینی موسی صفحات 1358-1363
    مقدمه
    با وجود بهبود نتایج بعد از عمل های قلبی، دلیریوم یک عارضه ی نورولوژیک شایع بعد از جراحی قلبی می باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر، با هدف بررسی ارتباط بین دلیریوم بعد از عمل با میانگین فشار شریانی طی پمپ قلبی- ریوی در بیماران کاندیدای بای پس عروق کرونر انجام شد.
    روش ها
    در مجموع، 100 بیمار بستری کاندیدای بای پس عروق قلبی قبل و بعد از جراحی مورد ارزیابی قرار گرفتند. به منظور بررسی ارتباط بین میانگین فشار شریانی و بروز دلیریوم، داده ها در بازه های قبل، حین و بعد از عمل جمع آوری شدند. بیماران با استفاده از آزمون کوتاه وضعیت ذهنی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    دلیریوم قبل از عمل در 34 بیمار (34 درصد) یافت شد. همچنین، از 100 بیماری که تحت عمل بای پس عروق قلبی گرفتند، 74 بیمار (74 درصد) بیمار به دلیریوم بعد از عمل مبتلا شدند. ارتباط مثبت معنی داری بین امتیاز کل آزمون کوتاه وضعیت ذهنی و میانگین فشار شریانی طی پمپ قلبی- ریوی وجود داشت (020/0 = P و 220/0+ = r). همچنین، ارتباط معنی داری بین امتیاز کل آزمون کوتاه وضعیت ذهنی و درصد اشباع اکسیژن وجود داشت (030/0 = P و 290/0+ = r).
    نتیجه گیری
    مطالعه ی حاضر، ارتباط هایی بین بروز دلیریوم بعد از عمل و میانگین فشار شریانی و اشباع اکسیژن خون طی پمپ قلبی- ریوی را پیشنهاد می کند. حفظ میانگین فشار شریانی و اشباع اکسیژن خون در سطوح فیزیولوژیک طی پمپ قلبی- ریوی، ممکن است با میزان کمتر دلیریوم زودرس بعد از عمل و اختلال شناختی در ارتباط باشد.
    کلیدواژگان: میانگین فشار شریانی، پیوند عروق کرونر، دلیریوم
|
  • Mehri Sirous, Nasim Shabani, Parisa Sotoodeh-Shahnani Pages 1315-1320
    Background
    First cause of women mortality due to cancer in worldwide is breast cancer. Approximately, 180000 new cases of breast cancer are diagnosed each year in the United States of America. In Iran, breast cancer affects women at least one decade younger than their counterparts in developed countries. In recent decades, mammography is the first method used in screening and early detection of breast cancer.
    Methods
    This cross-sectional study was done between 2010 and 2015 in a private mammography center in Isfahan City, Iran. All patients came for at least one mammography. During 6 years, of 1015 patients who came for standard mammography, 226 had the criteria to enter the study. We recommended local mammography for them.
    Findings: The patient's age ranged from 36 to 71 years with a mean age of 47.0 ± 6.9 years. We found that the most positive finding in standard mammography that we referred for local mammography was focal asymmetry and the least was spiculated mass. Positive findings of microcalcification and spiculated mass had more prevalence with increasing age.
    Conclusion
    In comparison between standard mammography and local mammography, specificity of standard mammography was low for positive finding of focal asymmetry and was high for microcalcification. If we can decrease the requests for local mammography in focal asymmetry, the specificity of local mammography in screening and early detection of breast cancer will increase.
    Keywords: Breast tumors, Mammography, Screening
  • Shirvan Rastegar, Sajad Talebi, Sina Talebi, Mojtaba Akbari Pages 1321-1326
    Background
    In this study, we compared the results of bandaging and casting in patients with first- and second-degree sprain of lateral ankle ligaments.
    Methods
    The was a randomized clinical trial study on 88 patients with ankle sprain referring to Alzahra hospital, Isfahan City, Iran, during 2015-2016; all of them met inclusion criteria. We then recorded the data by case-taking and examination based on the prepared checklist. Patients were randomly divided into two groups receiving early mobilization and cast immobilization, respectively. Data were analyzed using descriptive statistics and statistical tests using SPSS software at the significance level of P Findings: After two weeks, mean pain was reduced in the first group (31.2 ± 1.2) compared to the second group (48.6 ± 2.4), showing a significant difference (P
    Conclusion
    In the first- and second-degree sprain of lateral ankle ligaments, bandaging performs better than casting in decreasing pain and swelling and improving the range of motion of the joint.
    Keywords: Bandages, Cast, Ankle, Sprains
  • Mohammad Reza Salamat, Vajiheh Ahmadian, Mehri Khoshhali, Ahmad Shanei Pages 1327-1332
    Background
    Osteoporosis in the lumbar spine and hip are diagnosed using dual-energy X-ray absorptiometry (DXA) scan. This method reveals remarkable accuracy and precision in the results. We aimed to determine the errors affecting measurements using DXA scan and investigate the changes in mineral density of hip and lumbar spine over one year.
    Methods
    The study was performed on 65 patients referred to the Isfahan Osteoporosis Diagnosis Center, Iran, and changes in mineral density of the hip and lumbar spine were examined. Moreover, phantom study was conducted to determine the errors affecting the results of DXA scan including metal artifact, patient incorrect position, not calibration, and incorrect analysis of data gathered using DXA scan. Data were analyzed using SSPS software.
    Findings: This study showed that any error led to a slight change in measurements by DXA scan. Additionally, the mean value of changes in mineral density of hip and lumbar spine decreased 1.53 and 1.42 g/cm2, respectively, which was not significant (P > 0.05).
    Conclusion
    According to the present study, any minor error can impact on the results of DXA scan. Furthermore, the reduction in bone mineral density of the hip and lumbar spine occurs after one year; however, it was not statistically significant.
    Keywords: Bone mineral density, Lumbar cord, Hip, Dual-energy X-ray absorptiometry
  • Bijan Iraj, Elham Faghih-Imani, Maryam Kheirmand, Masood Saadatnia Pages 1333-1342
    Background
    Diabetes mellitus (DM) is the most common metabolic disease. In Iran, family medicine program has been started since the year 2005 with the goal of increasing in service quality and quantity. This study aimed to evaluate current health care services for patients with type 2 diabetes mellitus in rural areas of Iran.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytic study was done in the year 2014 in 20 health houses under control of 7 secondary level health centers in Jarghoyeh region in southern part of Isfahan City, Iran. The data were collected randomly from 383 households with diabetes mellitus files using special checklists. These checklists were designed in accordance with health ministries for patients with diabetes mellitus. The collected data were analyzed via SPSS software using ANOVA, chi-square, and logistic regression tests.
    Findings: None of the patients received advice care based on national protocols. Less than 6% of patients received 6-8 regular cares in the recent year. The mean values of hemoglobin A1C (HBA1C), systolic blood pressure, total cholesterol, low-density lipoprotein (LDL), triglycerides (TG), and body mass index (BMI) showed higher level in women than men. From all advised and key cares, blood pressure measurement in 81.6% and weight control in 80.5% were more favorable care services. There was significant relationship between foot examination, smoking status, and gender (P
    Conclusion
    Health care services needed for patients with type 2 diabetes mellitus are less than national comprehensive prevention and diabetes control protocol in quality and quantity of cares in most of the cases.
    Keywords: Diabetes mellitus, Glycated hemoglobins, Assessment
  • Behnam Alikhani, Ali Soleymanpour, Ali Mohammad Sabzghabaee, Nastaran Eizadi-Mood Pages 1343-1351
    Background
    Methadone is a common medication used for pain relief and addiction treatment. We evaluated clinical, demographic, and forensics findings in deceased cases of acute methadone poisoning.
    Methods
    An 11-year chart review study was done on deceased cases diagnosed with methadone poisoning admitted to a referral emergency ward affiliated to Isfahan University of Medical Sciences, Iran. Data were obtained through patient's records from 2005 to 2016 and analyzed using SPSS statistical software.
    Findings: Of 81 deceased cases, 86.5% were men. The mean age of cases was 42.70 ± 19.22 years. The majority of men were 20-45 years old compared to less than 20 years old in women (P = 0.005). Methadone abuse (55.6%) and suicide (35.8%) were the main causes of methadone poisoning in the deceased cases. Eighty two percent of cases had low consciousness on admission. Causes of poisoning, history of suicide, self-mutilation, smoking, and underlying diseases were significantly different in the various age groups. Respiratory failure as a mortality cause was recorded for the majority of cases (37.0%). Pathologic findings of liver and brain were recorded in 43.9% and 31.7% of cases, respectively. Multiorgan damages were noted in 42.6% of cases without any significant differences in the various age groups.
    Conclusion
    Given the prevalence of deceased cases due to methadone abuse at a young age, it is necessary to manage administration of methadone in different age groups to reduce mortality.
    Keywords: Methadone, Poisoning, Pathology, Autopsy, Mortality
  • Elham Naghshineh, Zahra Saeidi Pages 1352-1357
    Background
    Hypothyroidism is common in Iran and preeclampsia is a pregnancy complications. Hypothyroidism has autoimmune base and one of the pathogenesis of preeclampsia is autoimmune disorder. This study aimed to evaluate the relationship between hypothyroidism and preeclampsia in pregnant women.
    Methods
    This analytic descriptive cross-sectional study was done in Shahid Beheshti university hospital in Isfahan, Iran, in 2016. Simultaneously existence of hypothyroidism and preeclampsia and severity of preeclampsia and gestational age of pregnancy in time of delivery were evaluated in 298 pregnant women.
    Findings: The prevalence of preeclampsia in was 9.3% and 23.1% in euthyroid and hypothyroid women, respectively (P = 0.002) and a significant relationship was between hypothyroidism and severity of preeclampsia (P = 0.003). Preterm delivery was seen in 18.4% and 25.0% of euthyroid and hypothyroid women, respectively. However, preterm delivery was more in hypothyroid women; but there was no significant correlation between hypothyroidism and time of delivery (P = 0.440). There was no correlation between hypothyroidism and body weight (P = 0.410). First minute Apgar score in neonates of hypothyroid women was less than neonates of euthyroid women (P = 0.047); but fifth minute Apgar score had no significant difference (P = 0.110).
    Conclusion
    This study showed that hypothyroidism can increase the risk of creation and severity of preeclampsia. So, diagnosis and treatment of hypothyroidism can decrease complications of pregnancy such as preeclampsia.
    Keywords: Hypothyroidism, Preeclampsia, Pregnancy complications
  • Keyvan Bagheri, Azim Honarmand, Seyed Jamaleddin Hosseini-Moosa Pages 1358-1363
    Background
    Despite improved outcomes after cardiac operations, delirium is a common neurologic complication after cardiac surgery. In this study, we aimed to investigate the association of postoperative delirium and mean arterial pressure (MAP) during cardiopulmonary pump in patients after coronary artery bypass graft (CABG).
    Methods
    100 inpatients submitted to coronary artery bypass graft were evaluated prior to and after surgery. In order to investigate the association between mean arterial pressure and incidence of delirium, data were collected at pre intra, and postoperative periods. The patients were examined for delirium using Mini-Mental State Examination (MMSE).
    Findings: Preoperative delirium was detected in 34 patients (34%) and 74 patients (74%) had postoperative delirium. There was a significant positive correlation between total score of MMSE and mean arterial pressure during cardiopulmonary pump (r = .22, P = 0.02). Furthermore, there was a significant correlation between total score of MMSE and O2 saturation (r = .22, P = 0.03).
    Conclusion
    Present study suggests associations between incidence of postoperative delirium and mean arterial pressure and O2 saturation during cardiopulmonary pump. Maintaining mean arterial pressure and O2 saturation of blood at physiologic levels during cardiopulmonary pump may be associated with less early postoperative delirium and cognitive dysfunction.
    Keywords: Coronary artery bypass grafting, Delirium, Mean arterial pressure