فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 458 (هفته دوم بهمن 1396)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 458 (هفته دوم بهمن 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/12
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • فهیمه پارسایی، علی مالکی، محمدرضا دلیری صفحات 1732-1737
    مقدمه
    احساس، یک فرایند روان شناسی از ذهن است و علاوه بر این که نقش مهمی در تعاملات بین انسان ها دارد، در سال های اخیر در تعامل بین انسان و کامپیوتر نیز مورد توجه قرار گرفته است. احساس، دارای ماهیتی مبهم و متنوع است. همچنین، افراد قادر به بیان کمی و دقیق احساس خود نیستند. بنابراین، معیاری کمی برای بازشناسی احساس افراد نیاز است. برای بیان حالات مختلف احساس، مدل دو بعدی خوشایندی- انگیختگی در نظر گرفته شده است. این مطالعه، با هدف ارایه ی رهیافتی برای بازشناسی کمی و پیوسته از احساس با استفاده از ویژگی های ارتباط عملکردی استخراج شده از الکتروانسفالوگرام (Electroencephalogram یا EEG) و مبتنی بر روش خوشه بندی Fuzzy c-means و تلفیق فازی انجام گردید.
    روش ها
    سیگنال های الکتروانسفالوگرام افراد در زمان تماشای فیلم، همراه با گزارش فردی آن ها از احساس خود در زمان فوق، از پایگاه داده ی Database for emotion analysis using physiological signals (DEAP) دریافت شد. سه ویژگی ارتباطات عملکردی سیگنال های مغزی شامل همبستگی، مقدار قفل فاز و همدوسی از این سیگنال ها استخراج شده اند. ویژگی ها توسط خوشه بندی Fuzzy c-means خوشه بندی گردید. در نهایت، با توجه به نمره دهی کاربران بر خط و نتایج خوشه بندی برای هر ویژگی، مقادیر کمی و پیوسته برای خوشایندی و انگیختگی احساس فرد به دست آمد.
    یافته ها
    صحت 0/079 ± 0/901 برای خوشایندی و 0/083 ± 0/860 برای انگیختگی به دست آمد. ارتباط های عملکردی انتخاب شده، مربوط به فعالیت هم زمان نواحی بینایی، شنوایی و درک احساس در قشر مغز می باشد.
    نتیجه گیری
    صحت نتایج نسبت به مطالعات گذشته که به صورت گسسته، بازشناسی احساس را انجام داده اند، به طور قابل ملاحظه ای بیشتر است. همچنین، تخمین احساس بر اساس مقدار همدوسی نسبت به دیگر ویژگی های بررسی شده، نتیجه ی بهتری را ارایه کرده است. نتایج این مطالعه در بهبود تعاملات بین انسان و کامپیوتر و همچنین، در زمینه ی بازتوانی شناختی کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرام، Fuzzy logic، نقشه ی الکتریکی عملکرد مغز
  • احمد یراقی، شادی نصراصفهانی، نسترن ایزدی مود صفحات 1738-1743
    مقدمه
    مسمومیت با سموم ارگانوفسفات (Organophosphate یا OP)، از جمله مسمومیت های شایع در بخش مسمومین به شمار می رود و سبب بروز عوارض زیادی در بیماران می شود که مهم ترین آن، درگیری سیستم عصبی مرکزی و تشنج است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی شاخص های پیش بینی کننده ی تشنج در مسمومیت با سموم OP بود.
    روش ها
    این پژوهش گذشته نگر، بر روی بیماران دچار مسمومیت با سموم OP از ابتدای سال 1386 تا پایان سال 1394 در بیمارستان خورشید اصفهان انجام شد. اطلاعات بیماران شامل سن، جنسیت، تشنج، فاصله ی خوردن سم تا رسیدن به بیمارستان، علایم حیاتی، مدت اتصال به دستگاه تنفس، تنگی مردمک (Miosis) و pH خون وریدی در چک لیست ثبت گردید. شاخص های مختلف در بین بیماران با و بدون تشنج مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    209 بیمار در مطالعه شرکت نمودند که بازه ی سنی 2 تا 90 سال و میانگین 4/18 ± 1/33 سال داشتند. 128 نفر (2/61 درصد) از آنان را مردان و 81 نفر (8/38 درصد) را زنان تشکیل دادند. شیوع تشنج در بیماران، 7/5 درصد بود و بیمارانی که تشنج کرده بودند، تنگی مردمک بیشتری داشتند (فراوانی تنگی مردمک در بیماران با تشنج، 3/33 درصد و در بیماران بدون تشنج، 7/13 درصد بود) (040/0 = P). بیماران دارای تشنج به علت نارسایی تنفسی، مدت زمان بیشتری تحت حمایت با دستگاه تنفس قرار گرفتند. سایر متغیرها تفاوت معنی داری را بین بیماران با و بدون تشنج نشان نداد. 27 بیمار فوت کردند که از این تعداد، 3 بیمار دچار تشنج شده بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع تشنج در بیماران دچار مسمومیت با سموم OP، 7/5 درصد می باشد که این میزان با توجه به عوارض تشنج بر سیستم عصبی مرکزی، اهمیت فراوانی دارد. بروز تشنج در بیمارانی بیشتر است که در معاینه ی بالینی مردمک تنگی دارند. طول مدت استفاده از دستگاه تنفس نیز در بیماران دارای تشنج بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: سموم ارگانوفسفات، مسمومیت، تشنج، تنگی مردمک، دستگاه تنفس
  • اصغر اسکندری نیا، محمد رفیعی نیا، مسیب قرخلو، سپهر نوید، امیرحسین کفایت صفحات 1744-1748
    مقدمه
    هدف از انجام تحقیق حاضر این بود که بتوان با ترکیب نشاسته و پروپولیس به روش ریخته‏گری، نوعی پانسمان هیدروژلی تهیه کرد که از نظر ویژگی ها، برای درمان زخم مناسب باشد. پانسمان های موجود، توانایی محافظت مطلوبی را از صدمات و آلودگی های ایجاد شده به وسیله‏ی میکرواورگانیسم ها ندارد.
    روش ها
    برای ساخت فیلم، نسبت‏ مشخصی از نشاسته ی ذرت با آب دو بار تقطیر مخلوط و سپس گلیسرول با نسبت 100/40 وزن خشک نشاسته به آن افزوده شد. عصاره ی اتانولی پروپولیس تهیه شده با نسبت های 25/0، 5/0 و 1 درصد به محلول اضافه و در یک قالب تفلونی، ریخته‏گری گردید و ساختار و ویژگی آن با استفاده از خواص ضد میکروبی، میکروسکوپ الکترونی پویشی (Scanning electron microscope یا SEM) و آزمون حیوانی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    خواص ضد میکروبی پانسمان زخم با افزایش غلظت پروپولیس، افزایش یافت. طبق یافته های به دست آمده، اختلاف معنی داری در اندازه ی زخم گروه پانسمان شونده با هیدروژل نشاسته ی حاوی عصاره ی اتانولی پروپولیس و گروه شاهد وجود داشت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    استفاده از پانسمان هیدروژلی نشاسته ی ذرت حاوی عصاره ی اتانولی پروپولیس، می تواند در کنترل عفونت زخم های سطحی موثر باشد.
    کلیدواژگان: نشاسته، پروپولیس، پانسمان زخم
  • بابک علی کیایی، امید آقاداودی، حسن الشعبی صفحات 1749-1754
    مقدمه
    با توجه به اهمیت نقش آنتی اکسیدانی سلنیوم به عنوان یکی از اجزای سلنوپروتئین ها، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سلنیوم داخل وریدی به عنوان یک سلنوپروتئین با خواص ضد التهابی و تنظیم کننده ی ایمنی بر روی نسبت بین فشار نسبی اکسیژن شریانی بر کسر (درصد) اکسیژن دمی (Partial pressure of arterial oxygen/Fraction of inspired oxygen یا PaO2/FiO2) و گازهای خون شریانی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور، 90 بیمار تحت تهویه ی مکانیکی بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرای (س) اصفهان انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول بیماران، 1000 میکروگرم سلنیوم روزانه دریافت کردند. گروه دوم بیماران، 500 میکروگرم سلنیوم روزانه دریافت کردند و گروه سوم به عنوان گروه شاهد، دارویی دریافت نکردند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میانگین PaO2/FiO2 در گروه اول (60/28 ± 20/291) با گروه دوم (42/20 ± 63/291) و گروه سوم (77/20 ± 73/288) وجود نداشت (50/0 = P). میانگین فشار نسبی اکسیژن خون شریانی نیز تفاوت معنی داری در گروه اول (21/4 ± 90/95) با گروه دوم (18/5 ± 36/94) و گروه سوم (09/5 ± 46/94) نداشت (24/0 = P). میانگین مدت اکستوباسیون نیز تفاوت معنی داری بین سه گروه نداشت (16/0 = P).
    نتیجه گیری
    تجویز سلنیوم وریدی، تاثیری بر روی نسبت PaO2/FiO2 و نیز گازهای خون شریانی و همچنین، مدت اکستوباسیون در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه ندارد. همچنین، تجویز سلنیوم وریدی، با تغییرات همودینامیک در این بیماران همراه نمی باشد.
    کلیدواژگان: سلنیوم، تهویه ی مکانیکی، بخش مراقبت های ویژه، گاز خون شریانی
  • احمدرضا کیانی سلمی، رخساره بادامی، فرزانه تقیان صفحات 1755-1761
    مقدمه
    متادون به عنوان یک کمک دارو برای ترک اعتیاد استفاده می شود. با این حال، بسیاری از بیماران به دلیل عوارض جانبی، درمان با متادون را قطع می کنند. یکی از شایع ترین این اختلالات، اختلال نعوظ است. پژوهش حاضر، با هدف تعیین و مقایسه ی اثر تمرین مقاومتی و رایحه ی اسطوخودوس بر اختلال نعوظ در مردان در حال ترک با متادون انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه، از نوع تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه شاهد بود. شرکت کنندگان این پژوهش را 50 مرد متاهل با دامنه ی سنی 45-30 سال تشکیل می دادند که دو هفته از مراجعه ی آن ها به مراکز ترک اعتیاد گذشته بود. این تعداد، به صورت در دسترس انتخاب و به صورت همتاسازی بر اساس دامنه ی سنی و سابقه ی اعتیاد در چهار گروه تمرین مقاومتی، اسطوخودوس، ترکیبی (تمرین مقاومتی و اسطوخودوس) و شاهد قرار گرفتند. گروه تمرین مقاومتی و ترکیبی، به مدت 24 جلسه در تمرینات مقاومتی در مرکز شرکت کردند. گروه رایحه ی اسطوخودوس و ترکیبی به مدت 21 جلسه ی 20 دقیقه ای به استنشاق رایحه ی اسطوخودوس پرداختند. قبل و بعد از مداخله، داده ها با استفاده از پرسش نامه ی اختلال عملکرد نعوظ مردان، جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA تحلیل شد.
    یافته ها
    هر سه نوع مداخله ی تمرین مقاومتی (002/0 > P)، رایحه ی اسطوخودوس (001/0 > P) و ترکیبی (001/0 > P) باعث بهبود نعوظ می شود، اما مصرف اسطوخودوس اثر بهتری نسبت به تمرین مقاومتی داشت (003/0 > P).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود از تمرین بدنی و رایحه ی اسطوخودوس برای بهبود عملکرد جنسی مردان در حال ترک با متادون استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، رایحه ی درمانی، اسطوخودوس، ویژگی های جنسی
|
  • Fahimeh Parsaei, Ali Maleki, Mohammad Reza Daliri Pages 1732-1737
    Background
    Emotion is a psychological process of the mind. It not only has an important role in human interactions, but also has been the subject of attention in human-computer interactions in recent years. Because of diversity and uncertainty nature of the emotion, as well as the individuals’ inability to accurately and quantitatively express their emotions, a quantitative measure for emotion is needed. To describe different emotional states, we used arousal-valence two-dimensional model of emotion.
    Methods
    To propose an approach for emotion recognition based on fuzzy clustering, individuals’ electroencephalogram signals during watching videos along with self-reports about their emotions were achieved from database for emotion analysis using physiological signals (DEAP). Three features of functional connectivity of the brain including correlation, phase locked value, and coherence were investigated and clustered using fuzzy c-means clustering approach. Finally, according to online rating and clustering results for each feature, quantitative and continuous values for valence and arousal were obtained.
    Findings: We achieved 0.901 ± 0.079 of valence accuracy and 0.860 ± 0.083 of arousal accuracy. Selected functional connections were related to simultaneous activation of visual, auditory, and sensory perception areas of brain cortex.
    Conclusion
    The accuracy of the results was more than previous studies which were done on emotion recognition based on binary method. In addition, the results indicated that emotion estimation based on coherence had better accuracy than the other investigated features. This results for valence were more than previous studies. The results of this study are applicable in improving human-computer interactions as well as in the area of cognitive rehabilitation.
    Keywords: Electroencephalography, Fuzzy logic, Brain electrical activity mapping
  • Ahmad Yaraghi, Shadi Nasr-Esfahani, Nastaran Eizadi-Mood Pages 1738-1743
    Background
    Poisoning with organophosphate (OP) compounds is common and causes many complications, including seizure. The purpose of this study was to investigate the predictor factors of seizure in patients with organophosphate poisoning.
    Methods
    This study was performed on patients with organophosphate poisoning hospitalized from 2007 to 2015 in university referral hospital in Isfahan City, Iran. Patient's information including age, sex, seizure, time between ingestion and admission to hospital, vital signs, duration of connection to ventilator, blood glucose, and blood pH were evaluated. The different variables were compared between patients with and without seizure. Binary logistic regression was used for determining variables for prediction of seizure.
    Findings: 209 patients with organophosphate poisoning were evaluated during the study period. Patients’ mean age was 33.1 ± 18.4 years (range: 2-90 years). Most of the patients were men (61.2%). The prevalence of seizure in patients was 5.7%, which was more common in patients with miosis (33.3% vs. 13.7%, P = 0.040). Patients with seizure required more intubation and longer periods of ventilation (5.1 ± 3.2 vs. 0.9 ± 0.4 days, P
    Conclusion
    The results of this study showed that the prevalence of seizure in patients with organophosphate poisoning was 5.7%. Seizure was more common in those with miosis. Length of ventilation was more in patients with seizure.
    Keywords: Organophosphate insecticide, Poisoning, Seizure, Miosis, Ventilation
  • Asghar Eskandarinia, Mohamamd Rafienia, Mosayeb Gharakhloo, Sepehr Navid, Amirhosein Kefayat Pages 1744-1748
    Background
    In this research, we intended to fabricate hydrogel wound dressing by solvent-casting method with combination of starch and propolis, which is suitable for wound due to their suitable properties. Current wound dressings do not have capability of protecting wound from injuries and microorganism contaminations ideally.
    Methods
    For preparation of film, a certain amount of corn starch was mixed with deionized water and followed by the addition of glycerol in a specific ratio (4/10 dried weight of starch). The ethanolic extract of propolis was added to the aforementioned solution in ratios of 0.25, 0.5, and 1 percent. The obtained mixture was casted on polytetrafluoroethylene (PTFE) mold and their structure and features were characterized using mechanical properties, scanning electron microscope (SEM), and antimicrobial activity.
    Findings: The antimicrobial properties of the wound dressing showed significant improvement by increasing of propolis concentration. There was a significant difference about the rate of wound healing in group of hydrogel dressing of starch and hydroalcoholic extract of propolis compared to other group (P
    Conclusion
    According to our findings, nanosilver dressing can be effective in controlling superficial wound infection.
    Keywords: Starch, Propolis, Wound dressing
  • Babak Alikiaii, Omid Aghadavoudi, Hassan Alchaabi Pages 1749-1754
    Background
    Because of the importance of antioxidant role of selenium as one of the components of selenoproteins, we designed this study to assess the effect of intravenous (IV) selenium with anti-inflammatory and immunomodulatory properties, on the ratio of partial pressure of arterial oxygen and fraction of inspired oxygen (PaO2/FiO2), and arterial blood gases in patients admitted to intensive care unit (ICU).
    Methods
    In this randomized double-blind clinical-trial study, 90 patients under mechanical ventilation in intensive care units of Alzahra hospital, Isfahan, Iran, were selected and randomly divided into three groups. First group of patients received selenium 1000 µg daily; the second group received selenium 500 µg daily; and finally the third group did not received the drug as control group.
    Findings: There was no significant difference between the mean PaO2/FiO2 ratio in the first group (291.20 ± 28.60) with the second (291.63 ± 20.42) and the third (288.73 ± 20.77) groups (P = 0.50). The mean partial pressure of arterial oxygen was not also significantly different in the first group (95.90 ± 4.21) with the second (94.36 ± 5.18) and the third (94.46 ± 5.09) groups (P = 0.24). The average duration of extubation was not significantly different among the three groups (P = 0.16).
    Conclusion
    Administration of intravenous selenium has no effect on the PaO2/FiO2 ratio as well as arterial blood gases, and also the duration of extubation in patients admitted to intensive care units. Furthermore, administration of intravenous selenium with no effect on respiratory parameters is not associated with hemodynamic changes in these patients.
    Keywords: Selenium, Mechanical ventilation, Intensive care unit, Arterial blood gas
  • Ahmadreza Kiyani-Selmi, Rokhsareh Badami, Farzaneh Taghian Pages 1755-1761
    Background
    Methadone has long been regarded as an effective treatment for opioid dependence. However, many patients discontinue maintenance therapy because of its side effects, with one of the most common ones is erection dysfunction. This study aimed to determine and compare the effect of resistance training and lavender fragrances on erection function in men during methadone treatment of opioid dependence.
    Methods
    This was an experimental study with pretest-posttest design and control group. The participants of the study were 50 married men aged between 30 and 45 years, who had gone to addiction treatment centers two week before. They were selected via convenience sampling method and were allocated to four groups of resistance training, lavender, combination (resistance training and lavender), and control after being matched on the basis of age and history of addiction. Resilient and combined training group participated in resistance training sessions for 24 sessions (8 weeks, 3 sessions a week). Lavender and combination group smelled lavender for 21 sessions of 20 minutes. Before and after the intervention, the data were collected using the erectile function of men questionnaire. Data were analyzed using ANCOVA test.
    Findings: All three types of intervention; resistance training (P = 0.002), lavender (P
    Conclusion
    It is recommended to use resistance training and fragrances to improve sexual function in men during methadone treatment of opioid dependence.
    Keywords: Resistance training, Aromatherapy, Lavender, Sex characteristics