فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:12 Issue: 2, 2005

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:12 Issue: 2, 2005

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/02/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پژوهشی
  • سیدمحمدتقی آیت الهی، بهمن چراغیان صفحات 85-92
    این مطالعه با هدف برآورد شیوع و تهیه الگوی اپیدمیولوژیک سردردهای میگرنی و تنشی در آموزگاران انجام شد. نخست نمونه ای 10 درصدی از آموزگاران مدارس ابتدایی شهر شیراز که مشتمل بر 538 نفر بودند، به شکل تصادفی و از طریق نمونه گیری طبقه بندی شده خوشه ایانتخاب گردید و افراد بر اساس معیارهای انجمن بین المللی سردرد (IHS) و با تشخیص قطعی پزشک متخصص مورد بررسی قرار گرفتند که از این میان، تعداد 129 نفر (24%) مبتلا به سردرد تنشی، 54 نفر (10%) مبتلا به میگرن و 28 نفر (2/5%) مبتلا به سردرد توام میگرنی تنشی تشخیص داده شدند. سپس در مطالعه ای مورد - شاهدی، برای هر مورد مبتلا به سردرد تنشی یک نفر، هر مورد میگرن دو نفر و هر مورد سردرد توام سه نفر شاهد از میان آموزگاران فاقد سردرد که از نظر سن، جنس و ناحیه آموزش و پروش محل کار به صورت فردی با موارد جور شده بودند، انتخاب نموده و با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک شرطی، رابطه انواع سردرد با متغیرهای تحت مطالعه مورد تحلیل تک متغیره و چندگانه قرار گرفت. هم چنین رابطه شاخص های پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) با سلامت عمومی سردردهای مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که سابقه خانوادگی ابتلا به سردرد و اضطراب از مهمترین عوامل مرتبط با میگرن، سردرد تنشی و سردرد توام محسوب می شوند. علاوه بر این، الگوی خواب غیرطبیعی با میگرن، افسردگی، متاهل بودن و اختلال در کارکرد اجتماعی با سردرد تنشی و الگوی خواب غیرطبیعی، افسردگی و اختلال در کارکرد اجتماعی با سردرد توام رابطه آماری معنی داری را نشان دادند. ضمنا رابطه آماری معنی داری بین فشار خون، گروه خونی، شاخص توده بدنی، رتبه تولد، دست برتر، حالت مطالعه، مصرف سیگار و نوع آموزشگاه با هیچیک از سه نوع سردرد مورد مطالعه به دست نیامد. در مبتلایان به سردردهای تنشی، ارتقا شاخص های سلامت عمومی از جمله وضعیت جسمی، کارکرد اجتماعی، بهبود اضطراب، کاهش افسردگی در محیط خانواده و مدرسه آموزگاران و اصلاح الگوی خواب و در میان مبتلایان به سردرد میگرنی با سابقه خانوادگی بیماری، تنش زدایی می تواند به پیشگیری و درمان این سردردها کمک شایانی کند و راهکارهای مناسبی به شمار آید.
    کلیدواژگان: مورد، شاهدی، شیوع، سردرد، میگرن، سردرد تنشی، سردرد توام تنشی و میگرنی، آموزگاران
  • کرامت مظفری نیا، زهرا فرهمندی نیا، منصور قزوینی صفحات 93-98
    این مطالعه به منظور تعیین آستانه شنوایی در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور که در مرکز بیماری های خاص شهر کرمان تحت درمان و مراقبت دایمی می باشند صورت گرفت. به این منظور 178 بیمار مراجعه کننده از شهریور 1382 تا اردیبهشت 1383 مورد معاینات کامل گوش و حلق و بینی و انجام تست های شنوایی قرار گرفتند. محدوده سنی بیماران 4 تا 25 سال بود. در مجموع 45.1 درصد بیماران مونث و 54.9 درصد مذکر بودند. سه نفر از بیماران به علت وجود بیماری گوش میانی و پارگی پرده تمپان از مطالعه حذف شدند. میانگین آستانه شنوایی در 175 بیمار مورد مطالعه 12.46 دسی بل بود. شیوع کاهش شنوایی (بیشتر از 25 دسی بل) در فرکانس های گفتاری 1.8% بود. بین طول مدت بیماری، طول مدت مصرف دسفرال (Desferrioxamine: DFO) با افزایش آستانه شنوایی همبستگی دیده شد. ولی دوز دسفرال (با میانگین 38.68 mg/kg/day) و سطح فریتین خون (با میانگین ng/ml 4046) با افزایش آستانه شنوایی همبستگی نداشتند.
    کلیدواژگان: بتاتالاسمی، کاهش شنوایی، آستانه شنوایی، دسفر ال
  • حمیدرضا جعفری نوه، محمد خاکساری، محمد محسن تقوی، مهدی شریعتی، علیرضا رضایی زاده صفحات 99-109
    اثرات ویژه اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 و امگا 6 بر روی بهبودی زخم در بیماران دیابتی جالب و مورد بحث می باشد. در مطالعه حاضر اثرات مصرف روغن ماهی (غنی از امگا 3) و روغن ذرت (غنی از امگا 6) بر بهبود زخم پوستی در مدل تجربی دیابت مزمن بررسی شده است. این مطالعه تجربی بر روی 4 گروه موش صحرایی نر بالغ انجام شده که یک گروه سالم و سه گروه دیگر با تزریق زیر جلدی 50 mg/kg استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. از سه گروه دیابتی شده، یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و دو گروه دیگر 4 هفته بعد از القا دیابت تا بهبودی کامل زخم به ترتیب تحت درمان خوراکی روغن ماهی و روغن ذرت قرار گرفتند. هشت هفته بعد از ایجاد دیابت در هر چهار گروه، زخم عمودی به طول چهار سانتیمتر در پشت حیوان ایجاد شد و سطح زخم، درصد بهبودی آن، میزان تراکم عروق و رشد اپیدرم در روزهای مختلف بعد از ایجاد زخم اندازه گیری شد. همچنین گلوکز، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDLC و HDLC پلاسما اندازه گیری شد. بر اساس نتایج این پژوهش اثرات التیام بخش روغن ذرت از روز هفتم بعد از جراحت آشکار شد، به طوری که از یک سو سطح زخم در این گروه به طور معنی داری کمتر از سطح زخم در گروه دیابتی کنترل و گروه تحت درمان با روغن ماهی بود و از سوی دیگر درصد بهبودی زخم در این گروه در روز بیستم بعد از جراحت 96 درصد بود، در حالی که در گروه دیابتی کنترل و گروه روغن ماهی میزان بهبودی زخم به ترتیب 66 و 71.3 درصد بود. اگرچه تراکم منطقه ای عروق و رشد اپیدرم در حیوان های دیابتی شده به طور معنی داری کمتر از گروه سالم بود، اما مصرف هیچ یک از روغن های فوق اثر افزایشی بر روی این دو شاخص نداشت، علاوه بر این گلوکز پلاسمایی افزایش یافته در حیوان های دیابتی، در گروه های روغن ذرت و روغن ماهی به ترتیب به میزان 46.8 و 40.7 درصد کاهش پیدا کرد. غلظت کلسترول تام و تری گلیسرید پلاسما و LDLC که در اثر دیابت افزایش یافته بود، در پایان هفته هفتم توسط هر دو رژیم به طور معنی داری کاهش پیدا کرد. همچنین میزان HDLC نیز توسط هر دو روغن در پایان هفته هفتم در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. پژوهشگران نتیجه گرفتند که رژیم تکمیلی روغن ذرت که غنی از اسیدهای چرب امگا 6 می باشد، موجب تسریع بهبودی زخم در موش های صحرایی با دیابت مزمن می شود، در حالی که روغن ماهی بی تاثیر است. روغن ذرت احتمالا اثر خود را از طریق تغییرات در مراحل التهابی یافیبروپلازیای پاسخ زخم اعمال می نماید.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب غیر اشباع امگا، 3 و امگا، 6، روغن ذرت، روغن ماهی، بهبود زخم، دیابت قندی مزمن
  • شهرام شهابی*، زهیر محمدحسن، سیدمحمود هاشمی، سمیه شاهرخی، مجتبی کریمی پور، انوشیروان کاظم نژاد، سیده زهرا بطحایی، تقی طریحی صفحات 110-118

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر هیپرترمی موضعی بر تسریع روند ترمیم زخم سوختگی درجه دو است. روی پهلوهای راست و چپ 8 موش نژاد Balb/c سوختگی درجه دو سطحی ایجاد شد. هیپرترمی موضعی (45 درجه سانتی گراد به مدت 30 ثانیه) در مورد زخم های سوختگی پهلوهای سمت راست (زخم های تحت درمان) اعمال شد اما در مورد زخم های سوختگی پهلوهای سمت چپ (زخم های کنترل) اعمال نشد. برای نیمی از موش ها نمونه گیری در روز ششم پس از سوختگی و برای نیمی دیگر در روز نهم پس از سوختگی انجام پذیرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که در روزهای ششم و نهم اندازه زخم های تحت درمان به طور معنی داری از اندازه زخم های کنترل کمتر بود (به ترتیب 0.019 P= و0.007 P=). تعداد فولیکول های مو در زخم های تحت درمان در روزهای ششم و نهم (به ترتیب با 0.025 P= و 0.012 P=) و تعداد غدد سباسه زخم های تحت درمان در روزهای ششم و نهم (به ترتیب با P=0.043 P=0.033) به طور معنی داری از تعداد فولیکول های مو و تعداد غدد سباسه زخم های کنترل مربوطه شان بیشتر بود. بیشتر بودن میزان رگ زایی زخم های تحت درمان نسبت به زخم های کنترل در روز ششم معنی دار نبود اما در روز نهم معنی دار بود (P=0.025). همچنین در روز ششم، التهاب حاد زخم های تحت درمان نیز به طور معنی داری از التهاب حاد زخم های کنترل کمتر بود (P=0.015). رسوب کلاژن و کیفیت تشکیل لایه اپی تلیال نیز در زخم های تحت درمان نسبت به زخم های کنترل بالاتر بود. بر اساس نتایج به دست آمده هیپرترمی موضعی باعث افزایش سرعت ترمیم زخم سوختگی درجه دو می شود.

    کلیدواژگان: سوختگی، بهبود زخم، هیپرترمی موضعی
  • عباس پرداختی، ژاله ورشوساز، ولی الله حاج هاشمی، عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی صفحات 119-129
    وزیکول های چند لایه ای (نیوزوم) از سورفکتانت های پلی اکسی اتیلن آلکیل اتر (بریج 52، 72، 76 و 92) به روش کلاسیک هیدراتاسیون لایه چربی تهیه و توانایی تشکیل نیوزوم در حضور و عدم حضور کلسترول ارزیابی گردید. همه سورفکتانت های مورد استفاده در غیاب کلسترول تشکیل نیوزوم دادند. به منظور بررسی توانایی محصورسازی و خصوصیات آزاد سازی فرمولاسیون ها از انسولین نوترکیب انسانی به عنوان داروی پروتیینی مدل استفاده شد. میزان آزاد سازی انسولین در محیط مشابه روده (SIF) و محیط مشابه معده (SGF) از نیوزوم های بریج 92 کمتر از سایر فرمولاسیون ها بود. نیوزوم های بریج 92 همچنین بیشترین درصد حفاظت انسولین در مقابل اثر پروتئولیتیک پپسین و تریپسین را به نمایش گذاردند. دیابت در موش های صحرایی نر (Wistar) با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین (65 mg/kg) القا گردید. در حیوانات دریافت کننده انسولین (100 IU/kg) محصور در نیوزوم (بریج 52 و 92) گلوکز خون کاهش و سطح سرمی انسولین افزایش یافت. میزان کاهش گلوکز خون در گروه دریافت کننده نیوزوم های بریج 92 از نظر آماری با گروه های کنترل تفاوت معنی دار داشت (P<0.05).
    کلیدواژگان: انسولین، داروسازی خوراکی، پلی اکسی اتیلن آلکیل اترها، نیوزوم
  • مریم بیدار، علی جلالی، قاسم صحرا نورد صفحات 130-135
    ایجاد بی حسی کامل در دندان های با پالپ آماسی یکی از مشکلات اصلی در درمان ریشه می باشد و محققان جهت دستیابی به یک داروی بی حسی که قدرت بی حس نمودن چنین دندان هایی را داشته باشد تلاش می کنند. هدف اصلی از این مطالعه مقایسه تاثیر بی حس کنندگی لیدوکایین و لیدوکایین همراه با مانیتول در دندان های با پالپ آماسی بود. در این مطالعه با استفاده از روش الکتروفیزیولوژیک اثرات تزریق لیدوکایین و لیدوکایین مانیتول در بی حس نمودن 24 دندان آماسی در 12 گربه بررسی شد. در بخش اول هر آزمایش جهت ایجاد آماس در پالپ، دندان های کانین سمت چپ و راست فک پایین گربه به مدت 3 روز به محیط دهان اکسپوز شد و در بخش دوم هر آزمایش توسط جراحی فلپ و برداشتن استخوان، کانال آلوئولار تحتانی اکسپوز شده و پس از نصب الکترودهای ثبت کننده بر روی عصب آلوئولار تحتانی، الکترودهای محرک بر روی دندان کانین قرار داده شد و به کمک استیمولاتور با افزایش ولتاژ دندان تحریک و کمترین ولتاژی که در آن بیشترین دامنه موج عصبی دریافت شد به عنوان ولتاژ آزمایش در نظر گرفته شد و نروگرام های قبل و بعد از تزریق دارو توسط دستگاه اسیلوسکوپ ثبت گردید. در هر گربه در یک طرف فک از داروی لیدوکایین و در سمت دیگر فک از محلول لیدوکایین مانیتول استفاده شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون غیر پارامتری Wilcoxon تجزیه و تحلیل شد. در مقایسه تاثیر لیدوکایین و لیدوکایین - مانتیول بر روی کاهش دامنه موج عصبی اختلاف معنی دار مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مانیتول، بی حسی، پالپ آماسی، لیدوکائین
  • مهندس عباس آقایی افشار، یاور راثی، مهندس محمدرضا عبایی، محمود آقایی افشار صفحات 136-141
    در سال های اخیر موارد لیشمانیوز احشایی و جلدی در جنوب شهرستان بافت یکی از شهرستان های استان کرمان، روند فزاینده ای داشته است. بررسی پرونده های بیماران بستری شده در بیمارستان اصلی شهر کرمان طی سال های 1382-1372 نشان گر آن بود که از مجموع 36 بیمار بستری شده مبتلا به لیشمانیوز احشایی، یک سوم آن مربوط به جنوب شهرستان بافت بوده اند. از آنجا که آگاهی از وضعیت فونستیک و فعالیت پشه خاکی می تواند نقش اساسی در برنامه ریزی و کنترل بیماری داشته باشد، این مطالعه با اهداف تعیین فون و فعالیت ماهانه پشه خاکی ها، تعیین ترجیح میزبانی وبررسی سطح حساسیت گونه غالب نسبت به حشره کش د.د.ت 4% انجام گردید. در این بررسی با استفاده از روش تله چسبان و آسپیراتور و با رعایت معیارها در طول فعالیت ماهانه 1710 عدد پشه خاکی مشتمل بر 16 گونه صید، شناسایی و مونته شدند. نتایج این بررسی نشان داد که فعالیت پشه خاکی ها در این منطقه از اواخر اردیبهشت ماه شروع و در اواخر مهر ماه خاتمه می یابد که دارای دو نقطه اوج فعالیت یکی در اواسط تیر ماه و دیگری در اواسط مرداد ماه می باشد.گونه های غالب این منطقه فلبوتوموس پاپاتاسی (33.74 درصد) و فلبوتوموس الکساندری (29.82 درصد) بودند که در تمام ماه های فعالیت پشه خاکی ها در منطقه حضور داشتند. نتایج شاخص خون خواری با استفاده از روش الیزا (ELISA) با آنتی سرم های انسان و سگ نشان داد که گونه فلبوتوموس پاپاتاسی (43.3 درصد) و گونه فلبوتوموس الکساندری (33.3 درصد) از انسان خون خواری کرده بودند که بیان گر تمایل این دو گونه به خون خواری از انسان است. آزمون حساسیت فلبوتوموس پاپاتاسی گونه غالب این منطقه به د.د.ت 4% نشان داد که این گونه نسبت به این حشره کش حساس است.
    کلیدواژگان: لیشمانیازیس، فلبوتوموس، فون، بوم شناسی، بافت، کرمان
  • قدرت الله رجبی زاده، سید محمد منصوری، محمدرضا شکیبی، محمد آرش رمضانی صفحات 142-147
    افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات خلقی است که با عدم احساس لذت، نداشتن انگیزه، اختلالات میل جنسی، اختلال خواب و خلق افسرده همراه می باشد. افسردگی یکی از عوارض شایع بیماری های سرطانی می باشد که به ویژه در اثر کاهش فعالیت های اجتماعی این بیماران دیده می شود. در این مطالعه مقطعی ارتباط سن، جنس، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، محل زندگی، تعداد جلسات شیمی درمانی و پرتو درمانی با میزان افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان که در یک دوره شش ماهه در بخش رادیوانکولوژی بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت و عوامل پیشگویی کننده افسردگی در این بیماران تعیین گردید. بر اساس نتایج این پژوهش، رابطه معنی داری بین شدت یا شیوع افسردگی با افزایش سن (P<0.05، 10.8=OR)، پایین بودن سطح تحصیلات (P<0.05، 6.4=OR)، تنها زندگی کردن (P<0.05، 2.8=OR)، و بیش از شش جلسه شیمی درمانی و یا پرتودرمانی (P<0.05، 3.2=OR)، وجود نداشت در مورد جنسیت و محل زندگی رابطه معنی داری مشاهده نگردید. مدل آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد که در حضور تمامی عوامل معنی دار تنها متغیرهای سن بالاتر از 45 سال (P<0.05، 8.1 =OR)، بی سوادی (P<0.05، 6.5=OR)، تنها زندگی کردن (P<0.05، 4.3=OR)، عوامل خطر افسردگی در این بیماران می باشد و تعداد جلسات شیمی درمانی یا پرتو درمانی عامل خطر معنی داری در حضور دیگر متغیرها نبود. بدین ترتیب به نظر می رسد درمان افسردگی به عنوان یکی از اجزای برنامه درمانی بیماران سرطانی به ویژه بیمارانی که دارای عوامل خطر می باشند، ضروری بوده و می تواند نقش مهمی در بازگشت سریع تر این بیماران به جامعه داشته باشد.
  • موردی
  • بهاره بهمن بیجاری، پدرام نیک نفس، محمدحسین ترابی نژاد صفحات 148-152
    نوزادی به علت اتساع شکم و عدم وجود پنیس در روز دوم تولد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شماره یک دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری شد. یافته های فیزیکی عبارت بودند از: مختصری بی حالی و کاهش رفلکس های نوزادی، اتساع شکم بدون ارگانومگالی، عدم وجود پنیس و دو توده قابل لمس در اسکروتوم و سوراخ ریزی روی اسکروتوم که از آن ادرار خارج می شد. از نظر آزمایشگاهی فرمول شمارش خونی و الکترولیت ها طبیعی و اوره و کراتی نین بالا بود که در روز چهارم تولد طبیعی شد. تجزیه ادراری حاوی سلول سفید و قرمز و باکتری فراوان بود ولی کشت ادرار و کشت خون منفی بودند. در رادیوگرافی ساده شکم لوپ های روده پر از گاز و هوا داخل رکتوم دیده نشد و باریم انما تا حد قابل بررسی طبیعی بود. رادیوگرافی ستون مهره ها و اکوکاردیوگرافی طبیعی بود. در سونوگرافی شکم، اتساع سیستم پیلوکالیسیل هر دو کلیه با ارجحیت در سمت چپ، وجود بیضه راست و یک پنیس هیپوپلاستیک در اسکروتوم گزارش شد. در اسکن، پرفوزیون و فونکسیون کلیه راست طبیعی و کلیه چپ فاقد پرفوزیون و فونکسیون بود. کاریوتایپ نوزاد 46xy گزارش شد. نوزاد بستری و پس از شستشوی رکتوم با نرمال سالین و خروج گاز و مکونیوم اتساع شکم برطرف شد و حجم ادرار و اوره و کراتی نین به تدریج طبیعی و تغذیه دهانی شروع شد، اما به علت عدم رضایت والدین جهت عمل بازسازی ژنیتال، مرخص شد. در 41 روزگی مجددا به علت احتباس و تجمع ادرار در اسکروتوم بستری و وزیکولوتومی انجام شد ولی باز هم به علت عدم رضایت والدین بازسازی ژنیتال انجام نشد.
    کلیدواژگان: آژنزی پنیس
|
  • Ayatollahi Smt, Cheraghian B Pages 85-92
    This study was conducted to estimate the prevalence of migraine and tension-type headaches among Shiraz primary schools teachers and to provide an epidemiologic model for them. A random sample of 538 teachers, constituting a 10% sample of the primary schools teachers’ population, was evaluated on the basis of the diagnostic criteria of the international headache society (IHS) as well as clinical diagnosis. The estimated prevalence was 10% (54 subjects) for migraine, 24% (129 subjects) for tension-type headache and 5.2% (28 subjects) for coexisting headaches. In a case-control study, each case of migraine, tension-type and coexisting headache was matched for age, sex and educational region to respectively two, one and three controls selected among headache-free teachers and conditional logistic regression model was used for univariate and multivariate analyses of the relationships between each type of headache and the considered variables. The relationship between the studied headaches and measures of general health questionnaire (GHQ-28) were also determined. Significant associations were found between migraine and positive family history of headache, anxiety and abnormal sleeping pattern. Tension-type headache was significantly associated to positive family history of headache, anxiety, depression, marital status and social dysfunction. Significant associations were found between the coexisting, headache and positive family history of headache, anxiety, depression, abnormal sleeping pattern and social dysfunction. No association was found between any type of headaches and blood pressure, body mass index, birth order, study position, cigarette smoking and level of education. Improving general health measures including physical status, social performance, anxiety and depression alleviation in home and school in cases with tension-type headache and correction of sleeping pattern and stress alleviation in subjects with positive family history of migraine headaches are recommended for prevention and treatment of these headaches.
  • Mozafari Nia K., Farahmandi Nia Z., Ghazvini M Pages 93-98
    The aim of this study was the evaluation of hearing threshold in patients with beta thalasemia major. For this purpose, 178 patients who were under regular chelation therapy with desferrioxamine (DFO) were selected and underwent ear, nose, throat examinations and audiological evaluations. Patients were between 4 to 25 years old and 54.9% were male and 45.1% were female. Three patients were excluded from the study due to middle ear disease and tympanic membrane perforation. Mean hearing threshold was 12.46 db. The incidence of hearing loss in speech frequencies was 1.8% and there was a correlation between hearing threshold increase and the duration of disease and desferrioxamine consumption. But no correlation was found between hearing threshold and serum ferritin level (Mean 4046 ng/ml) or DFO dose (Mean=38.68 mg/kg/day).
  • Jafari Naveh Hr, Khaksari M., Taghavi Mm, Shariati M., Rezaei Zadeh Ar Pages 99-109
    The potential role of omega-3 (?-3) and omega-6 (?-6) fatty acids on wound healing is of interest and controversial. In the present study, the effect of dietary intake of fish oil (?-3 diet) and corn oil (?-6 diet) on skin wound healing has been investigated in rat. This experimental study was performed on four groups of male rats (One normal group and three diabetic groups). Diabetes was induced by subcutaneous injection of 50 mg/kg streptozotocin. In diabetic groups, one group was control and received STZ alone, and the other two diabetic groups were respectively fed with oral fish oil (FO group) and corn oil (CO group) from 4 weeks after the induction of diabetes till complete wound healing. All animals were wounded by a 4 cm vertical incision in the midline of dorsum 8 weeks after diabetes induction. Wound surface area, percentage of wound healing, vessels density, and epidermal growth were measured at various post-operated periods. The results showed that, surface area of wound in CO group was less than that of FO-treated rats and control group at the 7th post-operative day. Moreover the percentage of wound healing in CO group was 97% at the 20% day, while this parameter in FO group and control group were 66% and 71.3% respectively. Although vessels density and epidermal growth in control group were significantly less than those of normal group, no significant difference was found between both FO and CO groups with control group in this regard. Moreover, FO diet and CO diet had an inhibitory effect on increased plasma glucose in diabetic rats by 46.8% and 40.7% respectively. Diabetic rats demonstrated increased plasma totals cholesterol, triglyceride and LDLc levels, but this change was significantly decreased by both diets at the end of 7th week. FO and CO diets also caused an increase in plasma HDL level comparing to the control group. We concluded that, corn oil (?-6 diet) supplementation can result in an acceleration of skin wound healing in chronic diabetic rats, but fish oil have no effect. These actions of corn oil may be mediated through changes in inflammatory or fibroplasias stages of wound response.
  • Shahabi Sh, Mohammad Hassan Z., Hashemi Sm, Shahrokhi S., Karimi Pour M., Kazem Nejad A., Bathaei Sz, Tarihi T Pages 110-118

    The present study aimed at evaluating the effect of local hyperthermia on the healing of burn wounds. Right and left flunks of 8 balb-c mice (As treated and control wounds respectively) were burned. Local hyperthermia was applied only for the burn wounds of the right flunks (The treated wound). Sampling was accomplished on the 6th day for half of the mice and on the 9th day for the other half. The treated wounds had significantly smaller sizes than control wounds on the 6th day (P=0.019) and the 9th day (P=0.007). The number of hair follicles and sebaceous glands of the treated wounds were significantly more than those of control wounds both on the 6th day (P=0.025 and P=0.043, respectively) and on the 9th day (P=0.012 and P=0.033, respectively). Regarding the neovascularization there was no significant difference between the treated and control wounds on the 6th day but on the 9th day the neovascularization of the treated wounds was significantly more comparing to the control wounds (P=0.025). Acute inflammation of the treated wounds was significantly less than the control wounds (P=0.015). Collagen formation and reepithelialization in the treated wounds were more than the control wounds both on the 6th and 9th day. It is concluded that local hyperthermia can accelerate the healing process of the second degree burn wounds.

  • Pardakhti A., Varshosaz J., Haj Hashemi V., Rouh Alamini Ah Pages 119-129
    Multilamellar vesicles (Noisome) of polyoxyethylene alkyl ether surfactants (Brij 52, 72, 76 and 92) were prepared using classic film hydration method. Vesicle formation ability of the surfactants was assessed in presence or absence of cholesterol. All used surfactants formed vesicles in the absence of cholesterol. Recombinant human insulin was used as a model protein drug to investigate encapsulation efficiency and release characteristics of the vesicles. The amount of insulin released in simulated intestinal fluid (SIF) and simulated gastric fluid (SGF) from brij 92 vesicles was lower than the other ones. This vesicles also showed the highest protection of insulin against proteolytic enzymes, pepsin and trypsin. Diabetes was induced by IP injection of streptozotocin (65 mg/kg) in male wistar rats. Animals treated with oral niosome (Brij 52 and 92)-encapsulated insulin (100 IU/kg) showed decreased levels of blood glucose and elevation of serum insulin, which in the case of brij 92 niosomes the hypoglycemic effect was significant (P<0.05).
  • Bidar M., Jalali A., Sahra Navard Gh Pages 130-135
    Achieving complete anesthesia in the presence of inflamed pulp is one of the main problems in root canal therapy, and researchers are trying to find a more efficient anesthetic drug for these cases. The main goal of this study was to compare the analgesic effect of lidocaine and lidocaine mixed with mannitol in teeth with inflamed pulp. By using an electrophysiological method the anesthetic effect of lidocaine and lidocaine-mannitol injections on 24 manibular canine teeth belonging to 12 cats were compared. At the first stage, right and left canines were exposed to the oral cavity fro about 3 days in order to induce pulp inflammation. At the second stage, the inferior alveolar canal was exposed by a surgical flap and the extraction of the covering bone. Then recording electrodes were connected to the inferior alveolar nerve and stimulating electrodes were connected to the canines teeth. The teeth were stimulated by increasing the voltage with a stimulator. The lowest voltage that produced the highest amplitude of the neurological wave was considered as the main voltage of the study and neurograms were recorded before and after drug injections in each tooth. Lidocaine and lidocaine-mannitol were used alternatively for each side of the mandible. Mann Whitney test was used for data analysis. Based on the obtained results there is no significant difference between the two anesthetic agents in decreasing the amplitude of the neurological wave.
  • Aghaei Afshar A., Rasi Y., Ebaei Mr, Aghaei Afshar M Pages 136-141
    In the recent years, there has been an increasing rate of kala-azar disease in the south of Baft (Kerman/Iran). A survey on the records of admitted patients in the main hospital of Kerman city from 1993-2003 showed that from the total of 36 cases of visceral leishmaniasis, 12 cases (33.3%) were from south Baft. Since awareness of visceral leishmaniasis vectors status has a key role in disease control and programming, this study was carried out in order to determine the fauna, monthly activity, host preference, and susceptility of dominant species to 4% DDT insecticide. For this purpose, 1710 sandflies (17 species) were collected by sticky traps and aspiratory methods and based on the standards during their monthly activity. The results of the investigation showed that the activity of sand flies starts in April and ends in October with two peaks in July and September. The predominant species of this area were P.Papatasi (33.74%) and P.Alexandri (29.82%) that were observed during all months of sandflies activity. According to the result of blood-fed index by ELISA test and using dog and human antiserums, P.Papatasi (43.3%) and P.Alexandri (33.3%) were positive to human blood. Diagnostc dosage test showed that P.Papatasi is susceptible to DDT 4% with one hour exposure.
  • Rajabi Zadeh Gh, Mansoori Sm, Shakibi Mr, Ramazani Ma Pages 142-147
    Depression is one of the most frequent behavioral disorders characterized with disenjoyment, lack of motivation, sexual disorders, sleeping disorder and depressed mood. Depression is a prevalent complication in cancerous patients that mostly occurs as a result of social function impairment. In this cross-sectional study on cancerous patients hospitalized during a 6-month period in the radiooncology ward of Kerman university of medical sciences, the relationship of depression severity with variables of age, sex, marital statues, educational statues, life region and frequency of chemoradiotherapy sessions were studied and the predictive factors were determined. The prevalence or severity of depression showed significant relation with age increase (OR=10.8, P<0.05), low education (OR=6.4, P<0.05), being single (OR=2.8, P<0.05), and undergoing more than six therapeutic sessions (OR=3.2, P<0.05), while there was not such a relation for variables of sex and life region. Logistic regression model showed that, age over 45 (OR=8.1, P<0.05), being illiterate (OR=6.5, P<0.05) and being single (OR=4.3, P<0.05), are good predictors for depression in patients with cancer, while the number of therapeutic sessions was not a significant risk factor. Treatment of depression as a part of therapeutic plan of cancerous patients especially in high-risk cases, seems to be so important in decreasing the period of disease and patient’s disability.
  • Bijari B., Nik Nafs P., Torabi Nejad Mh Pages 148-152
    A neonate was admitted on the second day of birth in the pediatric ward of Kerman medical sciences university No. 1 hospital, because of abdominal distention and the absence of penis. Physical findings were lethargia, infancy hyporeflexia, abdominal distention without any organomegally, absence of penis, two touchable masses in the scrotum and a hole on scrotum for urine discharge. CBC and electrolytes were normal. Urea and creatinin were higher than normal rate but decreased to normal rate on the 4th day of birth. Urine analysis showed a lot of white and red cells and bacteria, but urine culture and blood culture were negative. Abdominal radiography revealed intestinal lobes full of gas, but there was no gas in the rectum. Barium enema was normal. Vertebral radiograph and echocardiograph were normal. Abdominal sonography showed pyelocalisil distention in both kidneys, but more in the left kidney, right scrotum and a hypoplastic penis in scrotum. In CT scan, perfusion and function of right kidney were normal while no perfusion and function were observed in the left kidney. The karyotype was 46XY. Abdominal distention was relieved after the washing of rectum with normal salin and discharge of gas and meconium. Urea and creatinin levels decreased to normal rate and oral feeding was started. The neonate was discharged because of parents’ discontent for genital repair, but readmitted on the 41st day of birth due to urinary retention and visiculotomy was performed. Genital repair was not done due to parents’ discontent.